علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
دانشمندان آمریکایی که در حال تحقیق بر روی بافت زمینهای اطراف این اهرام بودند، متوجه حضور چند هرم ناشناخته در نقطه ای دورتر از سایر اهرام شدند که تاکنون هیچ نشانه ای از آنها ندیده بودند ...

اهرام ثلاثه مصر، تنها بازمانده عجایب هفت گانه دنیا بوده و نشانی از تمدن باستانی بشر است که در تمام دنیا نظیری ندارد.

به گزارش روزگار نو، زمان ساخت این مجموعه باستانی و با ارزش به عقیده برخی مورخان، به 12 هزار سال پیش باز می گردد که البته منبع موثقی برای آن ذکر نشده است. اما تاریخ فعلی و تا حدودی قطعی آن به 2500 سال پیش از میلاد مسیح اشاره دارد.

این اهرام در منطقه جیزه در حاشیه شمالی شهر قاهره بوده و سالانه بیش از هزاران نفر از آن دیدن می کنند.

گفته می شود برای ساخت اهرام ثلاثه مصراز 100.000 کارگر استفاده شده و تعداد اصلی انها تاکنون به 138 مورد رسیده است.در گذشته از این بناهای عظیم به عنوان مقبره بزرگان این کشور استفاده می شده است.

اما به تازگی دانشمندان آمریکایی که در حال تحقیق بر روی بافت زمینهای اطراف این اهرام بودند، متوجه حضور چند هرم ناشناخته در نقطه ای دورتر از سایر اهرام شدند که تاکنون هیچ نشانه ای از آنها ندیده بودند.

چیزی که موجب شگفتی این دانشمندان شد، پدیدار نبودن این اهرام در طی 10 سال گذشته از زمان راه اندازی پروژه گوگل ارث(Google Earth) بوده است.آنها پیشتر،مدعی بودن که حتی یک متر از خاک زمین نیست که از دید تصاویر ماهواره ای این سرویس جا بماند و تمام دنیا را زیر نظر خواهد داشت.

این محیط وسیع که اهرام درون آنها واقع شده اند، برابر 620 فوت(188 متر مربع) بوده و سه برابر هرم بزرگ در جیزه برآورد شده است.در تصاویر زیرهرم ها را مشاهده می کنید که ارتفاع آنها نیز ذکر شده است.

خانم آنجلا میکل، سرپرست تیم تحقیق و پژوهش مستقر در کارولینای شمالی، قصد دارند در آینده ای نزدیک به این منطقه سفر کنند و این منطقه را کاملا شناسایی کنند.

آنها تاکنون حدس زده اند که این اهرام، که تا حدودی نیز تخریب شده  جزئی از اهرام مشهور هستند و اگر این حدس به واقعیت تبدیل شود، تحولی بزرگ در تاریخ تمدن این کشور روی خواهد داد.












[ چهارشنبه 91/5/25 ] [ 9:41 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

رقابت بیش از 10 هزار ورزشکار از 204 کشور جهان در سی امین المپیک به پایان رسید. المپیک لندن پر از شادی‌ها و غم‌ها برای شرکت کنندگان و هواداران بود و اتفاقات جالبی رخ داد که در نوع خود منحصر به فرد بود.

ایسنا، در ادامه نگاهی به معروف‌ترین و جالب‌ترین نقل قول‌های مطرح شده توسط ورزشکاران، مربیان و مسئولان برگزاری این بازی‌ها دارد:

«المپیک شاداب و با شکوهی بود»

ـ ژاک روخه رییس کمیته بین‌المللی المپیک در مراسم اختتامیه المپیک

«این همان کاری است که برای انجام دادنش به اینجا آمدم. حالا تبدیل به یک اسطوره شده‌ام»

ـ یوسین بولت پس از تکرار قهرمانی در دوی 100 متر و 200 متر المپیک

«هیچ فشاری نبود. باید در کشور من بازی کنید تا معنی واقعی فشار را درک کنید. تماشاگران به سویتان آجر پرت می‌کنند»

ـ ایوانو بالیچ بازیکن تیم هندبال کرواسی پس از شکست مقابل فرانسه در بازی نیمه نهایی

«دوست داشتم برای هر یک از دو دخترم یک مدال کسب کنم. دختر دومم همین روزها می‌آید»

ـ محمد فرح پس از قهرمانی در دوی 10 هزار متر و پنج هزار متر المپیک. وی نخستین ورزشکار بریتانیایی است که به این عنوان دست پیدا می‌کند. همسر فرح باردار است و این زوج به زودی صاحب دومین دختر خود خواهند شد.

«خیلی سخت است که احساساتم را به انگلیسی بیان کنم. حتی به سوئدی هم خیلی سخت است!»

ـ پیا ساندهاگ مربی سوئدی الاصل تیم فوتبال زنان آمریکا پس از قهرمانی این تیم با پیروزی مقابل ژاپن در ورزشگاه مملو از جمعیت ومبلی

«آماده‌ام که با هر کسی مایل باشد کشتی بگیرم. حتی اگر ملکه انگلیس هم روی تشک بیاید. دو خمش را خواهم گرفت!»

ـ جردن باروفس کشتی‌گیر آمریکایی پس از پیروزی مقابل صادق گودرزی در فینال وزن 74 کیلوگرم کشتی آزاد

«مادرم هر روز صبح به ما می‌گفت: "کارل کفشت را بپوش، اوسکار تو هم پای مصنوعی‌ات را بپوش". به همین دلیل هیچ گاه تصور نمی کردم که معلول هستم، بلکه پاهای مصنوعی‌ام را همیشه یک نوع کفش متفاوت فرض می‌کردم».

ـ اوسکار پیستوریوس دونده معلول آفریقای جنوبی که با دو پای مصنوعی در المپیک حاضر بود. وی تا چند روز دیگر باید در پارالمپیک به رقابت با حریفان بپردازد.

«روی تابلوی عدد 31 را دیدم و فکر کردم که برادرم خطا کرده و جریمه شده است. با خودم گفتم " الیستار احمق! جریمه شدی" ولی بعد از آن به لباسم نگاه کردم و متوجه شدم که شماره 31 خودم هستم!»

ـ جاناتان برونلی بریتانیایی پس از این که به دلیل خطا در مرحله دوچرخه‌سواری رقابت‌های سه‌گانه مردان، 15 ثانیه جریمه شد به مدال برنز این رشته رسید. برادر او اول شد و طلا گرفت.

« امیدوارم که این مدال الهام‌بخش کودکان کشورم باشد و آنها اسلحه و چاقوهای خود را زمین گذاشته و به جای آنها به سراغ کفش ورزشی بروند».

ـ اریک باروندو پس از این که در پیاده روی 20 کیلومتر مردان به مدال نقره رسید. این نخستین مدال تاریخ گواتمالا در بازی‌های المپیک است.

«عصر بخیر آقای باند»

ـ ملکه الیزابت در 86 سالگی همراه با دنیل کریگ بازیگر نقش «جمیز باند» در نخستین فیلم خود به ایفای نقش پرداخت. این فیلم کوتاه در مراسم افتتاحیه المپیک به نمایش در آمد و پس از آن بدل او از هلی کوپتر با چتر نجات به درون ورزشگاه پرید.

«افراد زیادی به دلیل حضور من در المپیک به ورزش روئینگ علاقمند شده‌اند. وقتی به کشورم بازگردم کارمان را شروع می‌‌کنیم. فقط باید منتظر بمانیم تا قایق‌ها برسند»

ـ همدو دجیبو ایساکا قایقران رشته روئینگ نیجر که برای حضور در رقابت‌های روئینگ سنگین وزن انفرادی مردان تنها چند ماه تمرین کرده بود. البته تمرینات او خارج از این کشور که دور از آب و بیابان است، انجام شد.

«موفقیت‌های من به دلیل کار سخت و تمریناتم بود و هیچ گاه از مواد ممنوعه استفاده نکرده‌ام. دست مردم چین آلوده نیست»

ـ یه شیون شناگر زن 16 ساله چینی که در شنای 400 متر انفرادی مختلط زنان رکورد شکنی کرد و توسط آمریکایی‌ها به دوپینگ متهم شد.

«گفته بودم که مدال همین جاست و فقط باید آن را به دست بیاورم. احساس فوق‌العاده‌ای داشتم. احساس بزرگی داشتم، ولی حالا احساس بزرگتری دارم. یک درد بزرگ!»

ـ فابیان کانکلارا دوچرخه‌سوار سوئدی که در رقابت‌های دوچرخه‌سواری جاده مردان دچار آسیب دیدگی‌ شد و نتوانست به کار خود ادامه دهد.

«ما از طرفی درباره وضعیت حمل و نقل در لندن نگران هستیم و از طرف دیگر درباره این قضیه بحث می‌‌کنیم که چطور می‌توان یک تابوت را وارد اتوبوس کرد!»

ـ جان کریب مدیر سازمان کفن و دفن لندن در اعتراض به اختصاص یافتن یکی از لاین‌های خیابان‌های این شهر به خودروهای مخصوص المپیک

«وقتی کودکم لگد می‌انداخت، نفس عمیق می‌کشیدم و سعی می‌کردم که خونسردی خود را حفظ کرده و با او حرف بزنم. به او می گفتم: آرام باش و اجازه بده مادرت شلیک کند.»

ـ نور سوریانی تیرانداز زن مالزیایی که در رقابت‌های المپیک هشت ماهه باردار بود.

«همه ما به باشگاه رفته‌ایم ولی هیچ کدام تاکنون با چنین موضوعی مواجه نشده بودیم. ورزشکاران روس حرکات کششی می‌کردند و کارهایی انجام می‌دادند که از لحاظ فیزیکی غیر ممکن به نظر می‌رسید.»

ـ استورات پیرس سرمربی تیم فوتبال مردان بریتانیا در توصیف آنچه که در درون دهکده المپیک دیده است.

«چهار سال تلاش کردم تا در المپیک مدال بگیرم. ولی حالا ظرف یک ثانیه همه چیز را از دست دادم. پذیرش این موضوع غیر ممکن است.»

ـ شین آلام شمشیرباز زن کره‌ای پس از اینکه در مرحله نیمه نهایی به دلیل اشتباه زمان‌گیری شکست خورد و حذف شد ،به مدت یک ساعت روی پیست نشست و گریه کرد.

«آریل از زمانی که 9 ساله بود، به راحتی من را شکست می‌داد. باید بپذیریم که او استعداد خارق العاده‌ای دارد.»

ـ بیل گیتس موسس شرکت مایکروسافت و میلیاردر سرشناس آمریکایی در واکنش به موفقیت‌های آریل هسینگ ورزشکار زن 16 ساله تنیس روی میز آمریکا که او را «عمو بیل» خطاب می‌کند.

«برخی از شما گیج خواهید شد. در این قضیه تردیدی ندارم. امیدوارم که از این نمایش مهیج لذت ببرید. همچنین بسیاری از شما متوجه اشارات موجود در آن نخواهید شد.»

ـ دنی بویل کارگردان مراسم افتتاحیه خطاب به خبرنگاران بین‌المللی پیش از آغاز مراسم.

«هیجان‌ها به سرعت رو به فزونی است و فکر می‌کنم که تب المپیک از اندازه خارج خواهد شد.»

ـ بوریس جانسون شهردار لندن


[ چهارشنبه 91/5/25 ] [ 9:40 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

معمولا آقایان کمتر از خانم ها به نوع پوشش خود در منزل اهمیت می دهند و همین بی اهمیتی می تواند مشکلاتی را برای آنها به وجود بیاورد. خواندن این توصیه ها در مورد شلوارهای خانگی را به تمام آقایان پیشنهاد می دهیم...


? نخی بپوشید

بهتر است وقتی تنها با خانواده خودتان در منزل هستید و اجباری برای پوشیدن لباس های خانگی رسمی ندارید، از پوشیدن شلوارهای ورزشی پلاستیکی یا مخملی در فصل تابستان خودداری کنید. شلوارهای پلاستیکی و دارای الیاف مصنوعی در اثر تعریق به پوست پا می چسبند و شرایط مناسبی را برای ایجاد و تکثیر قارچ های پوستی فراهم می کنند. به همین دلیل هم گاهی برخی از آقایانی که از اضافه وزن رنج می برند و عادت به پوشیدن شلوارهای ورزشی پلاستیکی یا تنگ در خانه دارند، از وجود لکه های قهوه ای رنگ روی کشاله های ران خود گله دارند.

کشاله ران افرادی که شلوارها و شلوارک های تنگ و نایلونی به تن می کنند، از ابتلا به قارچ درماتوفیتوزیس در امان نخواهد بود. تعریق زیاد و تهویه نشدن مناسب سطح پوست کشاله ران در اثر پوشیدن شلوارهای تنگ به مدت طولانی در فصل های گرم سال می تواند باعث ایجاد التهاب و قرمزی هم در این ناحیه از بدن آنها شود. این قرمزی و التهاب در ناحیه کشاله ران می تواند نشان دهنده ابتلا به نوع دیگری از قارچ های پوستی باشد که اگر به موقع به آن توجه و درمان نشود به عفونت تبدیل خواهد شد. این نوع عفونت قارچی در چین های بدن (کشاله ران، زیر بغل، زیر سینه و...) افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر از سایر افراد دیده می شود.

از شلوارهای نایلونی که بگذریم، می رسیم به برخی شلوارهای خانگی مخملی یا آستردار. این نوع شلوارها هم باعث بالارفتن درجه حرارت پا و بدن و تعریق بیشتر در این روزهای گرم می شوند. در نتیجه می توان پوشیدن شلوارهای نخی سبک و کمی گشاد را در منزل به آقایان پیشنهاد کرد تا هم کمتر عرق کنند و هم دچار مشکل پوستی نشوند.


? روشن بپوشید

معمولا آقایان به پوشیدن لباس های تیره علاقه دارند اما بهتر است به دو دلیل در خانه بلوز و شلوارهایی با رنگ روشن بپوشند زیرا لباس ها و شلوارهای با رنگ روشن، خیلی زود آلودگی را نشان می دهند در نتیجه از آلوده بودن آنها غافل نمی شوید و بهداشت را در موردشان بهتر رعایت می کنید.

از طرفی برخی آقایان به رنگ های به کار رفته در پوشاک حساسیت دارند و تابستان و تعریق می توانند این حساسیت را به شدت افزایش دهند بنابراین امکان قرمزی، خارش و حتی تورم در برخی از قسمت های پوست پا در اثر پوشیدن شلوارهای تیره رنگ دور از انتظار نخواهد بود. رنگ های سفید، کرم، لیمویی و آبی روشن از بهترین رنگ ها برای یک شلوار مردانه خانگی محسوب می شوند.


? تمیز بپوشید

شلوارهای خانگی در تمام طول مدت خواب تن شما هستند. به همین دلیل توصیه می شود برای پیشگیری از بو گرفتن آنها در اثر آلوده شدنشان با عرق بدن و جلوگیری از آلوده کردن سایر لباس ها، حداقل هر 5 روز یکبار شلوارهای خانگی را با مواد شوینده ملایم بشویید و در آفتاب خشکشان کنید. شستشوی شلوارهای خانگی با ماشین لباسشویی هیچ اشکالی ندارد فقط برای جلوگیری از چروک شدن بیش ازحد شلوارهای نخی، آنها را پیش از پهن کردن، خیلی خوب بتکانید.

شلوارهای خانگی از لباس هایی هستند که با آنها به رختخواب می روید یا روی صندلی ناهارخوری و مبل می نشینید بنابراین به هیچ وجه آنها را کنار لباس های بیرون از خانه آلوده به آلودگی های محیطی قرار ندهید تا از انتقال آلودگی و عوامل حساسیت زای احتمالی به رختخواب و مبلمان منزلتان پیشگیری شود.




ترجمه:ندا احمدلو
منبع: ریدرزدایجست


[ سه شنبه 91/5/24 ] [ 12:22 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

فرستادن به ایمیل

مادر و پدر، اعضای تعیین کننده ی خانواده اند که نقشی موثر در پرورش صحیح رفتارهای جنسی فرزندان شان بر عهده دارند. آنان باید سعی کنند با شناخت مراحل رشد جنسی کودکان و نوجوانان، واقعیت های ظریف و آداب تربیتی مرسوم فرهنگ و جامعه ی خود را به فرزندان شان منتقل کنند.


آموزش های زود هنگام و ناشیانه ی مسائل جنسی به کودکان و نوجوانان، گاه آنان را چنان دچار دلهره و اضطراب می کند که اصول بهداشت روانی خانواده را خدشه دار می سازد از طرف  دیگر، اگر این آموزش ها دیر هنگام. ناکافی و غیرواقعی باشند، نمی توانند مفید واقع گردند.



اگر پدر و مادر بتوانند به پرسش ها و کنجکاوی های جنسی فرزندان خود پاسخ های مناسب و سنجیده بدهند می توانند مانع انحراف فکری، سرکوب جنسی و منفی کاری آنان شوند.

پدر و مادر و مراقبان نزدیک کودکان می توانند با برقراری رابطه ای دوستانه، همراه با اعتماد و احترام، درباره ی مسایل و موضوعات مختلف از جمله امور جنسی، اطلاعات و آگاهی لازم و صحیحی به آنان دهند.


توصیه هایی که والدین به فرزندان شان (چه دختر و چه پسر) می کنند، باید شامل اطلاعات و دانسته هایی درباره ی روابط انسانی، هویت جنسی، رعایت مسائل بهداشتی، مهارت های زندگی، ارزش ها و اخلاقیات انسانی، بیان احساسات و نیازها، تصمیم گیری های مسوولانه و حفظ و افزایش عزت نفس آنان باشد.

کودکان، نیازمند شرایط و موقعیت هایی اند که بتوانند مهارت های اساسی زندگی را براساس اصل احترام گذاشتن به اخلاقیات و دیدگاه های خانوادگی بیاموزند و تجربه کنند پایه ریزی ارزش های سالم اخلاقی در خانواده به بچه ها کمک می کنند در هنگام بلوغ و نوجوانی، بهتر تصمیم بگیرند و مسوولیت زندگی شان را بپذیرند.

فراگیری موضوعات جنسی مانند سایر درس ها، باید به تدریج و گام به گام باشد گفت وگو و پاسخ گویی به پرسش های جنسی فرزندان هم باید متناسب با سن، شیوه ی آموزش و درک آنان باشد.

برخی از پدر و مادران به دلیل عقاید و بینش های خود علاقه ای به صحبت درباره ی مسائل و آموزه های جنسی ندارند زیرا اعتقاد دارند که ارائه ی اطلاعات در این زمینه، موجب بیداری غریزه ی جنسی می شود، در حالی که هر چه اطلاعات در این زمینه، بیش تر و صحیح تر باشد فرزندان، رفتارهای جنسی آگاهانه تری از خود بروز می دهند.

پدر و مادر بهتر است هنگام صحبت در مورد مسائل جنسی، به رفتارهای خود توجه بیشتری داشته باشند  با اخم کردن یا عصبانی شدن، موجب نشوند فرزندان شان دیگر رابطه ی صمیمانه ای با آنان نداشته باشند و برای آگاه شدن، از دیگران اطلاعات بگیرند یا در صدد سرکوب سوالات خود برآیند.
تذکر این نکته به نوجوان ضروری ست که تغییرات جسمانی بدن او، همراه با تغییرات عاطفی، شناختی و رفتاری خواهد بود و تمام این حالات، هیجانات و احساسات او، کاملاً طبیعی ست.

 


چگونه با سوالات جنسی فرزندان رو به روشویم؟


کودکان

**درباره اعضای مختلف بدن و کارکرد هر یک، توضیحات ساده و قابل فهمی به کودک بدهید.

** کودک را در آغوش بگیرید و اجازه دهید علاقه و محبت شما را از این طریق درک کند.

** به تدریج به فرزندتان تفاوت و خصوصی بودن بعضی از اندام های بدنش را یاد بدهید.

** سعی کنید وقتی درباره ی این اعضا صحبت می کنید، احساس گناه یا شرمساری نداشته باشید.

**کودک را تشویق کنید اگر سوالی در این مورد دارد، از شما یا افراد قابل اطمینان خانواده بپرسد.

 



نوجوانان:

** در باره ی بلوغ و تغییراتی که نوجوانان در این سن دچار آن می شوند، اطلاعات کافی به فرزندان بدهید و بگویید که این تغییرات، عادی و طبیعی ست.

در این دوره دختران حالات خود را زودتر بروز می دهند اما پسران دچار عصبیت ها و پرخاش گری های شدید می شوند. migna.ir حمایت، ایجاد امنیت روانی و حضور دائم در کنار نوجوانان می تواند مانع بروز بسیاری از انحرافات، کج روی ها، بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی شود.

** به حریم خصوصی فرزندتان، در حالی که سعی می کنید رابطه ی نزدیک و صمیمانه ای با او داشته باشید، احترام بگذارید.



**تذکر این نکته به نوجوان ضروری ست که تغییرات جسمانی بدن او، همراه با تغییرات عاطفی، شناختی و رفتاری خواهد بود و تمام این حالات، هیجانات و احساسات او، کاملاً طبیعی ست.



بیان شفاف و واضح دیدگاه ها و نگرش های خانواده درباره ی اهمیت دادن به موازین و مقررات زندگی مشترک، از اهمیت زیادی برخوردار است. فرزندان باید بدانند تا زمانی که توانایی تصمیم گیری برای آینده شان را ندارند و قادر به پذیرش مسوولیت های سنگین خانه و خانواده نیستند، از ازدواج های تا به هنگام و برقراری روابط نزدیک تر با افراد غیر هم جنس خود بپرهیزند.


[ سه شنبه 91/5/24 ] [ 12:21 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

زن و مرد، دو موجودی هستند که مهمترین تقسیم بندی در میان آفریدگان محسوب می شوند. شاید به همین خاطر است که هر امری که به نوعی مربوط به تلاقی این دو باشد، موضوعی مهم و قابل توجه است.
انچه مسلم است اینکه تلاقی این دو جنس با امر ازدواج صورت می گیرد و تشکیل خانواده برای هر فردی با ازدواج، رخ می دهد. ازدواج همانطور که گفته شد امری مقدس و مهم است که در تمامی ادیان نسبت به آن توجه خاصی شده است. چرا که پایه تداوم نسل ها با ازدواج گذاشته شده است و تمایل به ازدواج به طور فطری و ذاتی در وجود تمامی انسانها قرار دارد.

با توجه به نکات مذکور می توان اینطور بیان کرد که ازدواج رفتاری فردی و اجتماعی است که در بعد فردی، در جهت تکمیل مادی و معنوی هر دو جنس مذکر و مونث، صورت می گیرد و در بعد اجتماعی در جهت حفظ سلامت روحی جامعه و بقاء نسل ها صورت می گیرد. از طرف دیگر اهمیت امر ازدواج به این خاطر است که می تواند مقدمه ای برای پرورش و تربیت نسلی باشد که آینده هر جامعه ای را رقم می زنند.



با توجه به وقوع تغییرات فرهنگی و اجتماعی که در هر جامعه ای ممکن است رخ دهند، شرایط ازدواج هم دستخوش تغییراتی می شود. چرا که رفتارها و هنجارهای اجتماعی در بطن جامعه و در ارتباط با تمامی نهادهای جامعه هستند و به همین خاطر، وقوع تغییر در برخی از نهادها منجر به تغییر در دیگر نهادها خواهد شد و این به خاطر پیوندی است که در میان نهادهای یک جامعه وجود دارد. از این رو وقتی در طی یک دوره زمانی در یک جامعه، تغییرات فرهنگی و اجتماعی مختلفی رخ می دهد، بر نحوه رفتار و مناسبات افراد ان جامعه تاثیر گذار است.



با توجه به نکات مذکور می توان به این مسئله اشاره کرد که ازدواج یک امر اجتماعی است که در پیوند با محیط زندگی و شرایط اجتماعی و فردی افراد، قرار دارد. آنچه مهم است این که بر اساس برخی از شواهد موجود در جامعه ما، سن ازدواج در میان جوانان جامعه بالا رفته است. این شواهد با استناد به برخی از تحقیقات میدانی و کتابخانه ای به دست آمده است و در قالب گزارش ها و مستندهای رسانه ای هم درآمده است. از آنجا که این موضوع از گستردگی زیادی برخوردار است و در این نوشتار، مجال پرداختن همه جانبه به این موضوع وجود ندارد، تنها به  برخی از عوامل موثر بر افزایش  سن ازدواج در میان دختران، اشاره می کنیم.



پرداختن به این موضوع از آن جهت مهم و ضروری است که افزایش سن ازدواج به طور کلی، موجب وقوع مشکلاتی در جوانان می شود.مشکلاتی همچون افسردگی و از بین رفتن نشاط در جوانان، مبتلا شدن به وسواس زیاد در انتخاب همسر، مشکل آفرینی فرزندان بزرگ و ازدواج نکرده در خانه، افزایش اضطراب و نگرانی خصوصاً در دختران، حالت بلاتکلیفی، از دست رفتن طراوت و زیبایی، ناامیدی و تصمیم به عدم ازدواج به خاطر کاهش میل به ازدواج، بی دقتی در انتخاب همسر خصوصاً در دختران، احتمال افزایش انحرافات، احساس سربار بودن در خانواده و ده ها مشکل از این قبیل که جوانان ما را که گران بها ترین ذخیره های کشورمان هستند، به چالش انداخته است.1



در ارتباط با دلایل افزایش سن ازدواج، آمارها نشان می‏دهند که در ایران و بسیاری دیگر از کشورها فاصله سنی زوجین در حال ازدواج و همچنین پراکندگی یا انحراف معیار سن زنان در هنگام ازدواج در حال کاهش است. از سوی دیگر ازدواج زودرس در سال‏های اخیر سیری نزولی داشته است.


برخی از کارشناسان مسائل زنان با بیان اینکه نگاه مادی‌گرایانه دختران، سن ازدواج آنها را افزایش داده است، این موضوع را یکی از عوامل بالا رفتن سن ازدواج در دختران می دانند. این نگرش موجب ایجاد توقعات و انتظاراتی در دختران نسبت به همسر آینده شان می شود و عدم تطابق این معیارها با مردان و پسرانی که خواستگار انها هستند، موجب می شود تا از ازدواج سرباز زنند

برخلاف بسیاری از کشورهای جهان، درصد زندگی مشترک خارج از ازدواج به هر دلیل در ایران بالا نیست. همچنین، میزان سقط جنین بسیار کم است و نرخ رشد جمعیت نیز در ایران مثبت بوده یعنی نیاز به اقداماتی برای افزایش جمعیت در ایران وجود ندارد. از سوی دیگر، نرخ تجرد قطعی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها چندان بالا نیست. اما، نگرانی‏هایی در حوزه مناسبات بین دو جنس وجود دارد.

در تحقیقات، ارزش‏ها و نگرش‏های ایرانیان در سال‏های 80 و 82، میانگین سن مناسب برای ازدواج مردان، از نظر پاسخگویان، 25 سال و برای زنان  20.9  سال شناخته شده است. همچنین، در بین حدود 4500 نفر از شهروندان ایرانی، حدود 52 درصد با اولویت ازدواج فامیلی مخالف بوده‏اند. در مورد معاشرت پسر و دختر قبل از ازدواج، حدود 38 درصد اعلام موافقت کرده و حدود 29 درصد از افراد جامعه در مورد خواستگاری دختر از پسر برای ازدواج گزینه موافق را انتخاب کرده‏اند. حدود 92 درصد نیز مخالف تعدد زوجات بوده‏اند.migna.ir  این آمارها همچنین نشان می‏دهند که نگرش‏های مربوط به کار زنان در خارج از خانه نیز بسیار متحول شده است. به همین نسبت 46 درصد افراد مساله طلاق و 56 درصد روابط نامشروع را به عنوان مسایل جدی اجتماعی می‏شناسند.2


ذکر این آمارها برای پی بردن به شرایط کلی ازدواج در جامعه می باشد و در ادامه این مطلب می توان به برخی از عوامل که افزایش سن ازدواج در دختران را موجب می شوند، اشاره کرد.

برخی از کارشناسان مسائل زنان با بیان اینکه نگاه مادی‌گرایانه دختران، سن ازدواج آنها را افزایش داده است، این موضوع را یکی از عوامل بالا رفتن سن ازدواج در دختران می دانند. این نگرش موجب ایجاد توقعات و انتظاراتی در دختران نسبت به همسر آینده شان می شود و عدم تطابق این معیارها با مردان و پسرانی که خواستگار آنها هستند، موجب می شود تا از ازدواج سرباز زنند.


عامل مهم دیگر ارتقای تحصیلی در میان دختران است. تحصیل در دانشگاه موجب آشنایی دختران با جنس مخالف می شود که این شناخت به همراه کسب مدارج تحصیلی می تواند از دیگر عوامل بالا رفتن سن ازدواج باشد.



عامل دیگر ارتقای شغلی دختران است. دخترانی که با داشتن مدارک تحصیلی موفق به کسب مشاغل نسبتا خوب با درآمد می شوند، به نوعی با احساس استقلال مواجه می شوند و کسب احساس خودکفایی می تواند به عنوان دلیلی برای سختگیری در ازدواج و به تاخیر انداختن آن باشد.

از طرفی در دنیای امروز رسانه ها به طور دائمی به نمایش تصویری از زنان می پردازند که این تصویر در بسیاری از موارد برای دختران جامعه ما، الگو بوده است. تصویری که در حال القای مبانی فکری خاصی به دختران می باشد مبنی بر این که، زن موجودی آزاد است و دلیلی ندارد با ازدواج خود را محدود کند و می تواند به طور آزاد و دلخواه با هر کسی زندگی کند.


مشکل دیگر در ارتباط با افزایش سن ازدواج دختران در جامعه را می توان به والدین نسبت داد. والدینی که با فراهم کردن امکانات رفاهی مناسب و امکانات عاطفی و حمایت های بیش از حد خود، فرزندان و خصوصا دخترانی نازپروده و حساس تربیت کرده اند که تصور می کنند طاقت روبرو شدن با مشکلات زندگی زناشویی را ندارند.



پی نوشت:

1- ر.ک: ایمانی، محسن، مجله اصلاح و تربیت، شماره 63 .

2- کتاب ارزش ها و نگرش های ایرانیان. تهران:82-1380


[ سه شنبه 91/5/24 ] [ 12:20 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

عکس جالب و دیده نشده از نمـاز جماعت به امامت محمد رضا پهلوی!

.: عکس جالب و دیده نشده از نمـاز جماعت به امامت محمد رضا پهلوی! :. 

عکس جالب و دیده نشده از نمـاز جماعت به امامت محمد رضا پهلوی!


[ یکشنبه 91/5/22 ] [ 12:55 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

هیچ چیز بدتر از این نیست که با ورود به جایی مجبور شوید کفشتان را دربیاورید و بعد متوجه شوید پاهایتان به شدت بو می‌دهد؛ بویی که تصویری نادرست از شما در ذهن دیگران می‌سازد، تصویر فردی شلخته و کثیف. در صورتی که شما اصلا این گونه نیستید و واقعا نمی‌دانید باید با این بوی نامطبوع چه کنید. اما باید بگوییم درمان زیاد هم سخت نیست و به راحتی می‌توانید از شر این مشکل خلاص شوید.

همان توصیه همیشگی را فراموش نکنید

- شستن لای انگشتان پا با صابون آنتی‌باکتریال (ضدباکتری)

- خشک کردن پوست به‌طور کامل (می‌توان از سشوار استفاده کرد)، بین انگشت‌ها حتما باید خشک شود.

حتما جوراب بپوشید

- با پوشیدن جوراب‌هایی که قابلیت جذب رطوبت را دارند، مثل جوراب‌های نخی می‌توانید تاحدی بوی بد را کم کنید.

- به طور مرتب جوراب‌ها را عوض کنید.

- پوشیدن کفش‌های منفذدار که هوا قابل جابه‌جا شدن در آن باشد.

- کفش‌ها را به مدت 24 ساعت در محیط آزاد (مثل بالکن) بگذارید.

- اگر کفی کفش‌تان درمی‌آید، آن را بیرون آورید و در معرض هوای آزاد قرار دهید.

از محصولات بوبر پا استفاده کنید

- مواد ضدعرق می‌تواند رطوبت و عرق را کاهش دهد و در نتیجه بو کم شود.

- استعمال ژل بنزوئیل پراکسید 5 درصد یا 10درصد ممکن است باکتری‌ها را کاهش دهد.

- پودربچه فقط برای بچه‌ها نیست. در این روزهای گرم پودربچه هم می‌تواند به نجات پاهای شما بیاید؛ کافی است پس از آنکه پاها را کاملا شسته و خشک کردید، مقداری پودر تالک (پودربچه) یا اسپری ضدقارچ به پاها و به خصوص در لابه‌لای انگشتان بزنید. از پودر تالک برای رفع بوی بد عرق پا در داخل کفش نیز استفاده کنید. برای این منظور پس از هر بار مراجعه به خانه و بیرون آوردن کفش‌هایتان، آنها را مدتی در هوای آزاد قرار دهید و سپس داخل آن کمی پودر تالک بریزید.

محلول خانگی ضدعفونیکننده

عرق کردن و بوی پا ممکن است با غوطه‌ور کردن روزانه پا در چای سیاه که شامل اسید تانیک است، کاهش یابد. روش این است که 2 بسته چای آماده را داخل یک ظرف آب جوش به مدت 15 دقیقه نگه دارید و بعد حدود 2 لیتر آب سرد به آن اضافه کنید و پاهای خود را به مدت 20 تا 30 دقیقه در آن غوطه‌ور سازید. بعضی از مردم، بعد از 7 تا 10 روز استفاده از این روش بهبود بسیار چشمگیری را گزارش داده‌اند. بی‌کربنات سدیم سطح پوست شما را قلیایی‌تر کرده و در نتیجه مقدار عرق را کاهش می‌دهد. برای این منظور یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را در یک لیتر آب بریزید و هفته‌ای دو بار به مدت 15 دقیقه پاهای خود را در این محلول قرار دهید. روش دیگر پاشیدن جوش‌شیرین در داخل کفش‌هایتان است.

حمام سرد گرم

یکی از در دسترس‌ترین روش‌ها برای درمان بوی بد پا، قرار دادن پاها در آب داغ و سپس آب سرد است. این کار را 3 بار انجام دهید، به این ترتیب جریان خون به طرف پاها روانه شده و از تعریق کاسته می‌شود. بعد از سه بار قرار دادن پا در آب داغ، در لگن آب سرد چند قطره یخ و همچنین مقداری آب لیموترش ریخته و پاهایتان را داخل این محلول قرار دهید. در پایان مقداری الکل به پاهایتان بمالید و در معرض هوا نگه دارید تا خشک شوند.افراد دیابتی و کسانی که گردش خون در بدن آنها به خوبی انجام نمی‌گیرد، از این روش استفاده نکنند.

محیط رشد باکتریها را نامناسب کنید

اگر جوراب نپوشید، سلول‌های قدیمی جدا شده از پوست، در کفش شما باقی می‌مانند و بر اثر عمل باکتری یا قارچ روی آنها، بوی بدی در کفش شما ایجاد می‌شود. ولی با پوشیدن جوراب، این سلول‌ها در جوراب باقی می‌مانند و با شستن جوراب از بین می‌روند.باکتری‌های مولد بوی پا، روی پوست مرطوب خیلی بهتر و سریع‌تر رشد می‌کنند


[ یکشنبه 91/5/22 ] [ 12:54 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

یک جوان ترکیه ای به خاطر اعتراض به عکس جنجالی تماس تلفنی اوباما با اردوغان با یک جلد قرآن سر راه خودرو حامل وزیر امور خارجه آمریکا سبز شد.

 به گزارش کردپرس به نقل از  خبرگزاری دوغان زمانی که هیلاری کلینتون و زیر امور خارجه آمریکا از  ساختمان دفتر نخست وزیر ترکیه در استانبول جدا شده و رهسپار دیدار با رییس جمهور این کشور شد، یک جوان ترکیه ای به نام عبدالرحمان کسکین در حالی که یک جلد قرآن و یک نوشته در دست داشت، را ه بر خودرو حامل کلینتون بسته و با صدای بلند اقدام به شعار دادن علیه آمریکا کرد.

کسکین پارچه نوشنه ای با این متن در دست داشت:" اقدام من واکنش ملت نجیب ترکیه به رفتار توهین آمیز جناب اوباما و عکس کتک به دست اوست. به نمایندگی از همه میهن پرستان، عبدالرحمان کسکین."

محافظین خودرو حامل کلینتون که غافلگیر شده و انتظار چنین اقدامی را نداشتند، فرد مزبور را دستگیر کرده و او را به نیروهای ویژه پلیس تحویل دادند.

گفتنی است طی روزهای اخیر انتشار عکسی از اوباما که در حال مکالمه تلفنی با اردوغان یک چوب بیسبال در دست دارد، بسیاری از ترکیه ای ها را آزرده خاطر کرده و این اقدام را توهین آشکار به دولت و ملت ترکیه دانستند.


[ یکشنبه 91/5/22 ] [ 12:49 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

تا آمدیم اندکی بخندیم، دلمان پاره پاره و هر تکه‌اش گوشه‌ای پر پر شد. دیگر حتی اگر کشتی‌گیران کشورمان روز گذشته سه مدال طلا هم به دست می‌آوردند، مرهمی بر دردی نمی‌شد که عصرگاه دیروز بر پیکر ایران عزیزمان وارد شد. روزنامه‌ها هم چاره‌ای نداشتند، جز بازتاب رنجی که بر هموطنان غرب کشورمان رفت.

زلزله شدید در پنج استان کشور

«زمین لرزه‌ 2/ 6 ریشتری که عصر دیروز با مرکزیت ورزقان در استان آذربایجان شرقی رخ داد.

بنا بر اعلام مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در یک هفته گذشته، پنج لرزه و زمین‌لرزه این منطقه را لرزانده است. نخستین زمین لرزه روز گذشته به بزرگی 2‌/ 6 ریشتر به مرکزیت ورزقان، باعث شد تا شهروندان تبریزی نیز این لرزه را احساس کنند. به فاصله یازده دقیقه از نخسختین زمین لرزه، زمین‌لرزه دیگری به بزرگی 6 ریشتر دوباره ورزقان و شهرستان‌های پیرامون آن را به لرزه درآورد.

به گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پس لرزه‌های این زمین لرزه هر کدام با بزرگی 4 ریشتری در فواصل زمانی کم ورزقان را به لرزه درآورد.

بنا بر این گزارش، یازده زمین‌لرزه و پس‌لرزه که بزرگترین آن، 6/2 ریشتر بود تا زمان تنظیم خبر پنجاه مصدوم بر جای گذاشته بود. در نخستین دقایق از وقوع زمین لرزه شورای هماهنگی مدیریت بحران اهر، ورزقان و کلیدر تشکیل شد و ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی نیز به ریاست استاندار و مسئولان محلی تشکیل جلسه داد تا درباره ارزیابی تلفات، خسارات وارده و چگونگی کمک‌رسانی به مصدومان و بر جای ماندگان زلزله تصمیمات لازم را بگیرند.

به دنبال وقوع این زلزله، راه ارتباطی از تبریز به اهر (15 کیلومتری اهر) تخریب شد که نیروهای هلال احمر و اورژانس برای رسیدن به مراکز تخریب شده، مجبور به استفاده از مسیر مشکین شهر به روزقان شدند.».
 
این بخشی از گزارش یکی از روزنامه‌های صبح امروز بود.‌ ای کاش شمار کشته شده‌های این زلزله در حد اخبار روزنامه‌های صبح امروز می‌ماند؛ اما لحظه به لحظه به کشته شده‌ها افزوده می‌شود. روزنامه‌هایی که تا آخرین ساعات دیشب بسته می‌شدند، روایت‌های متفاوتی از کشته شده‌های زلزله دارند که در ساعات اولیه وقوع زلزله تا 80 کشته را هم گزارش کرده‌اند؛ این میزان اکنون به ساعت از 250 تن هم گذشته است.

مدال‌های کاروان به عدد دوازده رسید

سه کشتی‌گیر جوان کشورمان، روز گذشته به روی تشک رفتند و به رغم رقابت‌های زیبا و شجاعانه از راهیابی به فینال بازماندند تا در گروه بازند‌ه‌ها، احسان لشکری و کمیل قاسمی به مدال برنز رقابت‌های المپیک دست پیدا کنند تا شمار مدال‌های کاروان کشورمان به عدد دوازده برسد.

همشهری در گزارش خود درباره مدال آوری کشتی‌گیران آزادکار کشورمان نوشت: «آزادکار وزن 84 کیلوگرم ایران، حریف ترک خود را در دو تایم (سه بر دو، سه بر صفر) شکست داد و به مدال برنز دست یافت. لشکری در نیمه نهایی مقابل شریف شریف‌اف از آذربایجان شکست خورده بود. کمیل قاسمی، ملی‌پوش سنگین وزن ایران برای کسب مدال برنز مقابل ترول دلاگنف آمریکایی روی تشک رفت و برنز گرفت.

همچنین کمیل قاسمی که مقابل آرتور تایمازوف با وجود ارائه عملکردی قابل قبول باخته بود، با توجه به فینالیست شدن کشتی‌گیر ازبک، شانس رقابت در بخش دوباره را پیدا کرد و مقابل حریفی از آلمان در دو تایم (یک بر صفر، صفر بر یک) به برتری رسید.

کمیل قاسمی در تایم نخست، حریفش را به آسانی چهار بر صفر شکست داد، اما در تایم کار به کلینچ کشیده شد و بنا به روال همه کشتی‌های آزاد ایران، باز هم گوی برای دلاگنف درآمد و او این وقت را پیروز شد. پیش از این، قاسمی در پیکار مقابل تایمازوف هم دو بار در کلینچ بد شانسی آورده بود. در تایم سوم قاسمی به زیبایی در حالی که زیر را از دست داده بود، حریفش را از تشک بیرون انداخت و یک امتیاز گرفت و به پیروزی رسید».
 
روایت‌های متفاوت از سخنان باهنر در اصفهان

محمدرضا باهنر که روز گذشته در جمع اعضای جامعه اسلامی مهندسین اصفهان حاضر شده بود، سخنانی گفت که هم انتقاد از دولت قلمداد می‌شد و هم حمله به اصلاح طلبان، جمهوری اسلامی در مطلبی با نام «60 درصد گرانی‌ها نتیجه بی‌تدبیری است» از انتقاد باهنر از دولت خبر داد و نوشت: «نایب رئیس مجلس با اشاره به اینکه اوضاع اقتصادی در کشور ملتهب است، گفت: علت این موضوع، یکی دو مورد نیست، برخی می‌خواهند همه دلایل گرانی‌ها را به گردن تحریم‌ها بگذارند، اما باید گفت بیش از 60 درصد گرانی‌ها، نتیجه کارهایی است که باید انجام می‌شد، اما انجام نشده و به آن بی‌تدبیری می‌گوییم».

وی ادامه داد: مشکلی که ما با دولت نهم و دهم داشتیم، این است که احمدی‌نژاد بیشتر با پروژه‌ها می‌خواهد مسائل کشور را حل کند، مثلا برای حل مشکل مسکن، پروژه مسکن مهر را کلید می‌زند که باید گفت، قبل از هر چیز باید تمام مسائل بررسی شود و مشکل تورم را نیز برطرف کرد».
 
اما روزنامه‌های اصلاح‌طلب از حمله باهنر به جبهه اصلاح‌طلبان، مواضع سفت و سختی در برابر او گرفتند. اعتماد نوشت: «هر چقدر هم در میان مردم عادی عالم سیاست بی ‌در و پیکر دانسته شود و تغییر موضع سیاسیون در طرفـة‌العینی قابل فهم، برای آن‌ها که روزنامه می‌خوانند و اخبار را پیگیری می‌کنند، تغییر یک شبه سیاستمداران غیرقابل توجیه است.
وقتی که می‌بینیم یک سیاستمدار کهنه‌کار که در طول سال‌ها در ذیل نام یک جناح معین فعالیت کرده و رفتارش برای مخاطبانش قابل پیش‌بینی است، به یکباره تغییر موضع می‌دهد، باید در پی پاسخی درخور بگردیم. ساده‌ترین کار این است که این سیاستمداران را که سیاست را به مثابه بازی می‌گیرند، به باد انتقاد بگیریم، اما دشوار‌تر آن است که به دنبال چرایی تغییرات ناگهانی بگردیم و از این تغییر موضع‌ها، جهت وزش بادهایی را بفهمیم که ابزاری برای احساسش نداریم.

محمدرضا باهنر در آخرین اظهارات خود مقابل اعضای جامعه اسلامی مهندسین اصفهان با تغییر موضعی حیرت‌انگیز درباره اصلاح‌طلبان و همچنین جبهه پایداری اظهار نظر کرد. باهنری که از سوی اعضای جبهه پایداری، یکی از ساکتین فتنه دانسته می‌شود؛ کسی که تا شش روز پیش، حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات را مفید می‌دانست؛ سیاستمداری که سال گذشته معتقد بود «هیچ ‌کدام از جناح‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب به تنهایی توان اداره مطلوب کشور را ندارند و عقلای هر جناح باید تلاش کنند که کار به دست ‏تندروهای جناح نیفتد»؛ باهنری که به طرز موکدی بیان می‌داشت «نیاز است هر دو جناح در کشور بمانند و ‏امکان حذف هیچ ‌کدام وجود ندارد. کما اینکه در 30 سال گذشته، دیدیم هر یک ‏از این احزاب تا محاق نیز رفتند اما دوباره جان گرفتند و به صحنه ‏بازگشتند، به یکباره تغییر موضع داد و با اینکه تنها 450 کیلومتر از تهران فاصله داشت، تمام اظهارات خود را در اصفهان برعکس کرد و با ادبیاتی غیرقابل انتظار و تشبیهی خارج از عرف گفت: «باید مواظب اصلاح‌طلبان خوش‌خیم و بدخیم باشیم که دوباره نخواهند با ساختارشکنی بحرانی برای کشور ایجاد کنند»؛ پرهیز از گذاشتن علامت تعجب در مقابل این اظهار نظر کار دشواری است».
 
غرامت چهار میلیاردی روس‌ها

پافشاری ایران بر دریافت غرامت بدقولی روس‌ها برای تحویل اس ـ 300 به ایران در روزهای گذشته، بار دیگر خبرساز و ماجرا از آنجا آغاز شد که روزنامه کامرسانت، چاپ مسکو از قول یک منبع نزدیک به ریاست جمهوری روسیه نوشت: اگر ایران شکایت خود برای عدم تحویل سامانه موشکی اس ـ 300 را پس نگیرد، مسکو در قبال برنامه هسته‌ای ایران موضع سختگیرانه‌تری در پیش خواهد گرفت.

این اظهار نظر از سوی افکار عمومی در ایران به نوعی گروکشی تلقی می‌شد. ولی ایران همچنان بر دریافت غرامت از دولت روسیه پافشاری کرد و اکنون به نظر می‌رسد با رأی دادگاه، غرامت چهار میلیاردی در انتظار روس‌هاست.

تهران امروز در این باره نوشت: «شاید هیچ قرارداد دفاعی میان تهران ـ مسکو همانند قرارداد اس ـ 300 در طول تاریخ روابط دو کشور این گونه ماجراساز نشده باشد. ماجرایی که از سال 2007 میلادی آغاز شد و همچنان در خط مقدم اختلافات میان دو کشور خودنمایی می‌کند.
ایران در سال 2007 میلادی یکسری موشک‌های پیشرفته ضدهوایی موسوم به تور ـ ‌ام یک را در قراردادی 700‌ میلیون دلاری از روسیه دریافت کرد. وزیر دفاع روسیه در‌‌ همان تاریخ اعلام کرد که در صورت تمایل ایران، روسیه آماده خواهد بود تا سیستم‌های دفاعی بیشتری را به ایران بفروشد. کمتر از یک سال بعد مصطفی محمد نجار، وزیر دفاع ایران گفت که ایران اقدام به خرید سیستم موشکی اس ـ 300 از روسیه کرده و به زودی آن را تحویل خواهد گرفت».

این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشت: «روزی که روس‌ها با تکبر خاص خود می‌گفتند به هر حکمی که دادگاه بین‌اللمللی برای پرونده اس ـ 300 صادر کند، تمکین خواهند کرد، گمان نمی‌بردند که دادگاه رسیدگی کننده به پرونده شکایت ایران از روسیه به دلیل فسخ قرارداد سامانه موشکی اس ـ 300، روسیه را به پرداخت 4 میلیارد دلار محکوم کند. خبری که اردیبهشت ماه سال‌ جاری منتشر شد و روس‌ها را به تکاپو انداخت تا بتوانند شاید ایران را از دریافت این غرامت منصرف کنند.

با توجه به اینکه مبلغ پیش پرداخت قرارداد 400 میلیون دلار بود، غرامت چهار میلیارد دلاری به شدت خشم روس‌ها را برانگیخته است. 4میلیارد دلار پولی نیست که روس‌ها به راحتی حاضر به پرداخت آن باشند. خط و نشان‌های آن‌ها برای ایران و تهدید به کارشکنی‌ها در مسیر مذاکرات هسته‌ای و اجرای تحریم‌های یکطرفه آمریکا در قبال ایران هم از همین روست».


[ یکشنبه 91/5/22 ] [ 12:45 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

ایران فردا، نیاز به رییس جمهوری دارد که مهندس اقتصاد باشد»، « قالیباف گزینه‌ای مصمم برای انتخابات ریاست جمهوری است»، « جریان اصولگرا نیاز به بازسازی و بازنگری دارد»، « تکیه بر شاخص‌های مشهور تنها ارائه نسخه‌های تکراری است» و « اقتصاد ایران با راهکارهای سال های 64 و 65 قابل اداره نیست» اینها گزیده‌ای از اظهارنظرهای علیرضا محجوب،

به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب در این گفت‌وگوی تفصیلی ضمن تشریح و ارزیابی فضای سیاسی کشور با توجه به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری، در مورد معرفی کاندیدا از هم‌اکنون از سوی برخی تشکل‌ها و گروه‌ها اظهار داشت: در شرایط فعلی شانس برتر با محمدباقر قالیباف است و سپس اطرافیان رییس‌جمهور نیز به همین اندازه شانس دارند، البته باید در نظر داشت شانس قابل تقسیم و کسب کردن است.

وی هم‌چنین در مورد انتخاب حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار، به‌عنوان کاندیدای موردنظر تشکل متبوعش گفت: تاکید ما بر انتخاب کمالی به معنی این نیست که شانس بزرگی خواهیم داشت، در این زمینه شرایط محاسبه‌شده‌ای نیز وجود دارد زیرا اگر رقابت‌ها زیاد باشد به همان اندازه شانس خواهیم داشت و می توانیم رأی قابل توجهی کسب کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اگر شرایط امروز حاکم باشد یعنی اگر رقابت‌ها زیاد و کاندیداها متعدد باشند، ما نیز شانس ترقی خواهیم شد و این در حالی است که معتقدیم اگر قالیباف در صحنه حضور یابد، شانس اول با اوست.

کمالی کاندیدای نهایی حزب اسلامی کار است

محجوب با بیان این‌که کمالی کاندیدای نهایی حزب اسلامی کار است، اما مشخص نیست که وی ثبت‌نام کند یا نه، خاطرنشان کرد: کمالی عضو شورای مرکزی خانه کارگر است و در سابقه اجرایی خود سه دوره وزارت و سه دوره نمایندگی مجلس و ریاست کمیسیون اجتماعی را دارد و حدود ده سال نیز دبیرکل خانه کارگر بوده است، بنابراین تمام مجموعه سوابق اجرایی وی از لحاظ ما قابل قبول است، به‌ویژه دیدگاه اقتصادی معطوف به مردم، کار و تولید جزو مزیت‌های اساسی وی است.

ایران فردا نیاز به رییس جمهوری دارد که مهندس اقتصاد باشد

وی با اشاره به این‌که ایران فردا و دوره ریاست‌جمهوری آینده به رییس‌جمهوری نیاز دارد که مهندس اقتصاد ‌باشد و با این علم آشنایی کامل داشته باشد تصریح کرد: براساس مسیری که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند و با توجه به شعار سال جاری که «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» است، می‌توان در راستای مهندسی اقدام کرد زیرا اگر غیر از این باشد باید گفت که تمام راه‌ها را رفته‌ایم اما پاسخی نگرفته‌ایم و نتیجه‌ این مسئله هم اینست که نه‌ تنها ثروت تولید نمی‌شود بلکه تجارت نیز رونق نخواهد گرفت.

برای هیچ رییس‌جمهوری گناه نمی‌نویسم!

محجوب، مدیریت کلان اقتصادی کشور را به‌عنوان موضوع اصلی کشور عنوان کرد و افزود: من هم برای هیچ رییس‌جمهوری گناهی نمی‌نویسم، چه رییس‌جمهوری که کارهای فرهنگی انجام داده یا رییس جمهوری که به فعالیت‌های عمرانی اقدام کرده است.

وی خاطرنشان ساخت: بنابراین تصور این است که بتوان با حضور حسین کمالی این برداشت که یک مهندسی و اقتصاد جدید و کشوری مبتنی بر اقتصاد طراحی کرد، عملیاتی خواهد بود، زیرا وی ویژگی‌های مدیریتی قابل قبول را دارا است و ارگان‌های مختلف را با توجه به سوابق اجرایی که داشته تجربه کرده و هیچ کسری مدیریتی ندارد.

اگر شرایط متفاوت شود، قادر خواهیم بود تا حدی متفاوت باشیم

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: البته انتخاب امر دیگری است و ضرورت دارد که در این زمینه واقع‌بین باشیم، با این وجود شانس زیادی برای کاندیدای موردنظر خود پیش‌بینی نمی‌کنیم، اما مطمئن هستیم که اگر شرایط متفاوت شود، قادر خواهیم بود تا حدی متفاوت باشیم.

محجوب درباره این که گفته می شود در حال حاضر ورود به عرصه انتخابات زودهنگام است، چرا تشکل متبوعش زودتر اقدام به معرفی کاندیدای خود کرده‌است، گفت: البته شرایط حضور برخی افراد برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری از مدتی پیش و یا دو سال قبل نیز آغاز شده، اگر بگوییم اکنون شروع شده، شاید حتی دیر باشد چرا که فکر می‌کنیم قالیباف زودتر از اینها اقدام به این کار کرده، گرچه رسما اعلام نشده و "رسما" زمانی است که شخصی در زمان انتخابات ثبت‌نام کند.

وی ابراز عقیده کرد: قالیباف گزینه‌ای مصمم است و این مصمم بودن برای کشور یک حسن به شمار می‌رود، گرچه ممکن است تلقی بار منفی داشته باشد و بگویند که کشور زودتر به محاق انتخابات رفته اما عوارض بعدی آن بسیار کم خواهد بود زیرا به افرادی برمی‌خوریم که زمان کافی برای معرفی و شناخت آنها وجود داشته و نتیجه آن نیز در به حداقل رسیدن تلاطم در جامعه است.

مواضع مان نسبت به مجلس پنجم و ششم تاکنون تغییری نکرده است/ هیچ موقع در لیست آقایان قرار نگرفتیم

محجوب در پاسخ به این سوال که تا چند وقت پیش به عنوان چهره اصلاح‌طلب شناخته شده بوده، در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی در مجلس نهم خود را یک نماینده اصولگرا می‌داند یا اصلاح‌طلب؟ اظهار داشت: اگر منظورتان اصلاح‌طلب بودن است، متاسفانه ما هیچ موقع در لیست آقایان قرار نگرفتیم، حتی در مجلس ششم که بارزترین مجلس در این گرایش بود، همانطور که واضح است ما در انتخابات میان‌دوره‌ای به مجلس راه یافتیم به دلیل اینکه از انتخابات افتادیم، چون اصولا در لیست آنها نبودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در هر دوره از مجلس هم که در خانه ملت حضور داشتم، از هر دو گروه دعوتنامه فرستاده شد که این نشان دهنده آن است که هرکسی امیدی داشته نامه فرستاده یا برداشت و احساس خوشایندی داشته است.

وی با تاکید بر این که مواضعش نسبت به مجالس پنجم و ششم تغییر نکرده است، گفت: همان مواضعی که پیش از این وجود داشته، امروز نیز بر آنها تاکید می‌کنیم و حتی مواضع اقتصادی‌ام تغییر نکرده است.

محجوب تصریح کرد: به عنوان مثال در مجلس ششم بیشتر کار حول مباحث اقتصادی بود، حتی شخصی را فرستادند که به ما بگوید مواضع خود را در مسائل اقتصادی اصلاح کنیم، و به آنها اینگونه پاسخ داده شد که نه سرمایه‌داری را تایید می‌کنیم و نه با سرمایه‌داری موافق هستیم.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین اگر از برخی جهات با گروه‌ها نزدیک باشیم، باز هم در یک لیست واقع نخواهیم شد، زیرا در انتهای آن در یک نقطه کور به هم می‌رسیم، در نتیجه مواضع ما به ویژه مواضع اقتصادی ما شفاف و تغییرناپذیر است.

تفاوت فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان در مواضع داخلی مجلس است

محجوب در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره این که تفاوت دو فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان در مجلس چیست؟ اظهار کرد: البته بنده عضو هیچ‌ فراکسیونی جز فراکسیون کارگری نیستم، گرچه در ابتدای مجلس نهم در برخی از جلسات آنها حضور داشتم، اما رسما عضویت هیچ فراکسیونی را پیش از این نداشته‌ام.

وی افزود: بنابراین در مورد دو فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان ممکن است تفاوت در مواضع آن‌ها در مسائل داخلی مجلس باشد که بسیار متفاوت از آن چیزی است که می توان متصور ‌شد، لذا مشخص است که فراکسیون رهروان ولایت طرفدار رییس و هیات رییسه مجلس بوده است که ما نیز در خدمت‌شان بودیم و حتی در جلسات آنها شرکت داشتیم.

محجوب یادآور شد: در واقع، آنچه وجود دارد، به طور کلی در برخی مسائل مورد اختلاف است که عمدتا مسائل جاری مجلس، تفاوت در رویکردها، هیات رییسه و استقلال مجلس است.

جریان اصولگرا نیاز به بازسازی و بازنگری دارد

نماینده مردم تهران در مجلس درباره بازسازی و یا بازنگری در خط مشی‌ها میان گروه‌ها و جریانات سیاسی با توجه به در پیش رو بودن انتخابات ریاست‌جمهوری به خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: پیش از پرداختن به بازسازی باید نوسازی سیاسی صورت گیرد، البته در میان گروه‌های سیاسی نیز جریان اصولگرا در برخی بخش‌ها نیاز به نوسازی دارد، به عنوان مثال اگر قالیباف در انتخابات حضور یابد، باید با نوسازی به میدان وارد شود و با بازسازی نمی‌تواند جواب گیرد.

وی تصریح کرد: نوسازی موانع مختلفی دارد، این در حالی است که احزاب و جریانات متفاوت انتخابات ممکن است نسبت به مسائل خارجی رویکرد نوسازانه داشته باشند.

محجوب در ادامه اذعان کرد: منافع عمومی وقتی در ترازوی معادله قدرت‌ها گذاشته شود، در روابط خارجی مشخص نیست که بتواند موفق باشد لذا اگر نوسازی بسیار گسترده صورت گیرد، در آن زمان نیازمند ارتباطات عجیب و غریب با خارجی‌ها و میدان‌دادن‌هایی خواهیم بود که باز با شئونات ما تزاحم پیدا می‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: بنابراین با کمی متعادل کردن یا حفظ مخاصمه در وضعیت موجود کارهای دشوار امکان پذیر خواهد بود،‌ اما حفظ وضع موجود نیز از نظر خارجی کمکی به ما نخواهد کرد، تحریم‌ها را از روبه‌روی ما بر نخواهد داشت، مشکلات اقتصادی را حل نخواهد کرد، فرصت‌های سرمایه‌گذاری یا رابطه اقتصادی را بهتر نخواهد کرد، لذا باید از فرصت‌های موجود داخل استفاده کرده و طراحی جدیدی را ارائه کرد.

تکیه بر شاخص‌های مشهور تنها ارائه نسخه‌های تکراری است

وی با اشاره به این که در امر داخلی این امکان وجود دارد که جریانات دست به تغییر در سیستم اقتصادی زنند و برنامه و استراتژی مشخصی را ارائه کنند، بیان کرد: اما تکیه بر روی شاخص‌های مشهور از قبیل تورم، اشتغال و... تنها ارائه نسخه‌های تکراری است لذا معتقدم مطالب تکراری جذابیت ایجاد نکرده و حتی مشکلی را حل نخواهد کرد، در نتیجه کاندیداها و جریانات باید به دنبال حل مشکل باشند و یا در مردم این احساس را ایجاد کنند که قادر به نوسازی اقتصادی هستند.

*** نوسازی اقتصادی یعنی بازگشت از راه سرمایه داری و تاکید بر مدارهای تعاونی و دولت

محجوب تاکید کرد: معتقدم نوسازی اقتصادی یعنی بازگشت از راه سرمایه‌داری، بازگشت از راه اقتصاد آزاد و تاکید بر روی مدارهای تعاونی و دولت در برخی شاخصه‌هایی که در آن ناموفق بوده‌ایم، زیرا اکنون شاهد تعطیلی بسیاری از واحدها و به ویرانه منتهی شدن آن ها و یا حتی مورد سوء استفاده قرار گرفتن شان هستیم.

وی در ادامه افزود: فرض کنید شخصی بدون هیچ تلاشی صاحب صدها میلیارد تومان پول شده و حداقل از کنار آن 30 شرکت ایجاد کرده و دارایی‌های داخلی و خارجی خود را ده‌ها بار افزوده است، خب، این چه جور نوسازی است که فقط تجار و حتی تولیدکنندگان، تولید تجارت پیشه گرا را تقویت می‌کند، اسم این کار نوسازی نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین، منظور از بازگشت از راه سرمایه‌داری بازگشت به مدارهای اقتصادی مختلفی است که تمام جهان به آن رجوع کرده‌اند مانند کشورهای آمریکا و روسیه لذا کسانی که حرف می‌زنند، بدانند سقوط در اقتصاد آسان است و اکنون دوره سقوط آزاد است، چرا که اگر روس‌ها زودتر به فکر اقتصاد می‌افتادند سقوط نمی‌کردند و اگر چینی‌ها دست به اقتصاد مختلف نمی‌بردند، چین امروزی شکل نمی‌گرفت.

*** دنیا مشغول رفتارگرایی در عرصه اقتصادی است

محجوب با بیان این که در حال حاضر بسیاری در دنیا مشغول تلفیق یا رفتارگرایی در عرصه اقتصادی هستند، در ادامه ابراز عقیده کرد: رفتارگرایی در عرصه اقتصادی برتر از آرمان‌گرایی خود را نشان می‌دهد در حالی که آرمان‌گرایان عقب‌مانده‌تر از سایر بخش‌ها هستند. لذا اکنون یک جریان چپ مارکسیستی وجود دارد که آرمان‌گراست و یک جریان فعلی که اقتصاد را می‌چرخاند و معتقد به منش‌ها و مکتب فیلادلفیا است، اینها از نظر ما آرمان‌گرا هستند، یعنی نئومارکسیست‌ها در اقتصاد ایران حاکمیت داشته و یکه‌تازی می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اگر کسی آمده و قصد دارد کار اقتصادی انجام دهد چرا دستش را بالا می‌برد و اگر بلد نیست دستش را پایین نگه دارد، چرا مدعی است؟ به همین جهت است که تیم اقتصادی موجود نشان داده‌اند که از نظر تفکر محل بحث هستند با اینکه مهربان بوده و دلسوزند، اما این شاخص‌ها کافی نیست، باید می‌توانستند دست شان را معطوف به تولید و کار نگه دارند که در آن زمان افتخار می‌کردیم که برخلاف آنچه پیش‌بینی کرده بودیم، برنده شدند.

اقتصاد ایران با راه سال های 64 و 65 قابل اداره نیست

وی خاطرنشان کرد: اما امروز نمی‌دانند که اقتصاد ایران دیگر با برنامه های آن سال ها قابل اداره نیست. زیرا هر اندازه آن راه‌ها درست بوده در همان موقع درست بوده، امروز راه برگشت به گذشته برای مردم وجود ندارد باید راه‌های جدیدی پیدا کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه این گفت وگو بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد و با اشاره به به مولفه‌ها و ویژگی‌های این طرح اظهار کرد: سخنان رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی حجت و حکیمانه است، در واقع بنایی متفاوت گذاشته خواهد شد و شکل دیگری از اقتصاد را بنا خواهیم کرد، اما این لزوما راه‌های سال‌های 64 و 65 نیست.

محجوب با توجه به تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس در مورد موثر بودن این کمیته برای مهار گرانی‌ها و حل معضلات اقتصادی، به خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: تشریفات خوبی است، ان شاءالله که بتوانند راه‌هایی را پیدا کنند. البته هنوز چنین اصلی را نمی‌بینم که دو طرف بخواهند با یکدیگر به اتفاق نظر رسیده و راه‌هایی را بپذیرند زیرا بنده تنها راه‌های مجلس را معتبر می‌شناسم.

سواد و علم نه قابل کتمان است و نه پنهان

وی با بیان اینکه در گذشته نظر موازی با اقتصاددانان مجلس نداشته‌ام و حتی شاید اکنون نیز در بسیاری از نظرات متفاوت و مخالف عمل کنم، ابراز داشت: اما سواد و علم نه قابل کتمان است و نه پنهان، نمی‌توانیم عالمی را به جهت داشتن نظر خاص بگوییم عالم نیست. اکنون علمای اقتصادی مجلس را کتمان می‌کنند آیا می‌شود با این کار با مجلس راجع به مسائل اقتصادی به نتیجه واحد رسید؟

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان آن را تشریفاتی دانست، لذا انتظار این است که با صاحب‌نظران، صاحبفکران و کسانی که منتقد دلسوز هستند، جلساتی برگزار کرده تا مشکلات را بررسی و برطرف کنند. در واقع کسی با دولت لج نیست، تنها می‌کوشد تا به دولت کمک کند.

محجوب تصریح کرد: امیدواریم وحدتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، تبلور یابد ولی فقط امیدواریم چون آثار عملی در قدم گذاشتن نمی‌بینیم لذا با این تقابل مجلس و دولت مشکل حل نمی‌شود.

دولت به استراتژی مجلس در عرصه اقتصادی اعتماد پیدا کند

وی افزود: این موضوع احتیاج به ایمان، اعتقاد و گذشت از بسیاری مواضع گذشته دارد و باید دولت به استراتژی مجلس در عرصه اقتصادی اعتماد پیدا کند و سپس آن را عملیاتی کند.

محجوب خاطرنشان کرد: مجلسی که دارو بخورد خوب می‌شود، گرچه مجلس نسخه‌هایی پیچیده که من شخصا برخی از آن نسخه‌ها را قبول ندارم و وقتی که می‌کوشم نسخه را عوض کنم، دست‌شان را بالا می‌برند، صورت مساله را پاک می‌کنند و می‌گویند این راه را ادامه نمی‌دهیم، چه معنایی می‌تواند داشته باشد.

برخی نمایندگان تکنوکرات‌های کهنه کار در عرصه‌های مدیریتی هستند

نماینده مردم تهران در پایان این گفت‌وگو درخصوص تشکیل هیات نظارت بر نمایندگان اظهار داشت: بسیاری از کسانی که در مجلس نهم حضور دارند، مقامات اجرایی و تکنوکرات‌های کهنه‌کار در عرصه‌های مختلف مدیریتی هستند و قاعدتا امروز نظارت از هر زمان دیگری واجب‌تر و ضروری‌تر است.

وی گفت: گرچه نمایندگان در دوره‌های گذشته حرفه‌ای بودند ولی با راه‌های قانون‌گریزی و مقررات‌گریزی بیگانه بوده‌اند اما تکنوکرات‌ها در ایران یاد می‌گیرند قانون‌گریزی یک امر معمولی در کار اداری است در حالی که مجریان و روسا این موانع را حذف می‌کنند.

محجوب نظارت را در این شرایط بیش از گذشته لازم و ضروری دانست و گفت: حتی مجلس در این زمینه بخشی را قانونی کرده است.


[ شنبه 91/5/21 ] [ 1:51 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 160
بازدید دیروز: 240
کل بازدیدها: 1666030