علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

دعا و استغفار در ماه رمضان

الحدیث:

قال على بن ابیطالب(ع):

»علیکم فى شهر رمضان بکثرة استغفار و الدعاء فاما الدعا فیدفع عنکم به البلاء و اما الاستغفار فتمحى به ذنوبکم. (1)


ترجمه: بر شما باد در ماه رمضان به استغفار و دعاى زیاد. اما دعاهاى شما دافع بلا از شماست. و اما استغفار شما از بین برنده گناهان است.

توضیح:

از وظایف روزه داران در این ماه، دعا و درخواست‏حوایج از حضرت حق است که بنده احساس نیاز به پیشگاه بى نیاز کرده، و دستهاى احتیاج خویش را به درگاه او دراز مى‏کند.

 

- روزهاى ماه رمضان

الحدیث:

قال رسول الله (صلى الله علیه و آله):

 

ایها الناس انه قد اقبل الیکم شهر الله بالبرکة و الرحمة و المغفرة، شهر هو عند الله افضل الشهور، و ایامه افضل الایام و لیالى افضل اللیالى و ساعاته افضل الساعات. (2)

ترجمه:

اى مردم ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به شما رو کرده است، ماهى است که پیش خدا بهترین ماه است و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات.


- اعتکاف در ماه رمضان

الحدیث:

قال رسول الله (صلى الله علیه و آله):

اعتکاف عشر فى شهر رمضان تعدل حجتین و عمرتین. (3)

ترجمه: اعتکاف در یک دهه از ماه مبارک رمضان برابر با ثواب دو حج و دو عمره است.

توضیح:

در ایام و لیالى مقدسه‏اى، طبق روایات رسیده از ائمه معصومین (علیهم السلام) مستحب است که هر مسلمانى در صورت امکان دهه آخر ماه مبارک رمضان را در مسجد معتکف شود، که پیامبر اکرم(ص) در تمامى عمرش چنین می‏کرد.

 

 

 

- تلاوت قرآن در ماه رمضان

بهترین اعمال در شبها و روزهاى ماه مبارک رمضان، تلاوت قرآن است. اگر چه تلاوت قرآن در تمام اوقات ثواب دارد، ولى چون قرآن در ماه رمضان نازل شده است، از اجر و ثواب ویژه‏اى برخوردار است چنانچه وارد شده:

الحدیث:

قال ابو جعفر (علیه السلام):

لکل شى‏ء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان (4)

ترجمه:

براى هر چیزى بهارى است و بهار قرآن رمضان است.


بنا بر این امتیازات قرآن به اعتبار نزولش در ماه رمضان از ماههاى دیگر بیشتر است.

 

الحدیث:

قال رسول الله (صلى الله علیه و آله):

من تلافیه آیة من القرآن کان له مثل اجر من ختم القرآن فى غیره من الشهور. (5)

ترجمه:

اگر کسى در این ماه یک آیه از قرآن تلاوت کند، ثوابش مثل کسى است که در غیر ماه رمضان یک ختم قرآن کرده است.


- افطارى و صدقه دادن در ماه رمضان

الحدیث:

قال الباقر (علیه السلام)

یا سدیر، هل تدرى اى لیال هذه؟ فقال له نعم. جعلت فداک ان هذه لیالى شهر رمضان فما ذاک؟ فقال له اتقدر على ان تعتق کل لیلة من هذه اللیالى عشر رقاب من ولد اسمعیل؟ فقال له سدیر بابى انت و امى لا یبلغ مالى ذاک، فما زال ینقص حتى بلغ به رقبة واحدة فى کل ذلک یقول: «لا اقدر علیه فقال له: افما تقدر ان تفطر فى کل لیلة رجلا مسلما؟ فقال له: بلى و عشرة فقال له (علیه السلام):

فذاک الذى اردت یا سدیر، ان افطارک اخاک المسلم یعدل عتق رقبة من ولد اسماعیل علیه السلام. (6)

 

ترجمه:

اى سدیر! آیا مى‏دانى چه شبهایى است این شبها؟ سدیر گفت:

بلى فدایت گردم این شبها شبهاى ماه رمضان است، مگر این شبها چگونه است؟ امام (علیه السلام) فرمودند: آیا قدرت دارى هر شب از این شبها ده بنده از فرزندان اسماعیل (ع) را آزاد کنى؟ پس سدیر عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت، ثروتم کفاف نمى‏دهد، پس امام پیوسته تعداد بنده‏ها را کم کرد، تا رسید به یکى در تمام این ماه، سدیر گفت: قدرت ندارم پس امام(ع) به او فرمود: آیا قدرت ندارى هر شب یک مسلمان روزه‏دارى را افطار دهى؟ سدیر عرض کرد: بلى تا ده نفر را هم مى‏توانم افطارى بدهم، پس امام به او فرمود:

اى سدیر همان است که اراده کردى یعنى با افطارى دادن ده روزه‏دار به ثواب عتق و آزاد کردن ده بنده از اولاد اسماعیل (ع) نایل می‏گردى.


 

 

توضیح:

خداوند انسان روزه‏دار را بر آنچه انفاق مى‏کند در خوردنیها و آشامیدنیها محاسبه نمى‏کند ولى در این امر «اسراف‏» نشود.

الحدیث:

عن ابى عبد الله علیه السلام:

من تصدق فى شهر رمضان بصدقة صرف الله عنه سبعین نوعا من البلاء. (7)

ترجمه:

هر کس در ماه رمضان صدقه‏اى بدهد خداوند هفتاد نوع بلا را از او دور می ‏کند


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
رحوم آیت‌الله مجتهدی با توصیه خواندن «دعای مُجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه رمضان،به نقل از استاد خویش گفت: در این دنیا هر شخصی به میزان خود دارای غم است. اگر یک روز گفتی که من غصه‌ای ندارم، بدان که اجلت نزدیک است!

مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی، شرح کوتاهی بر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان دارد که به صورت مجموعه صوتی موجود است، متن این مجموعه شروح در ماه رمضان سال 89 از سوی گروه آیین و اندیشه خبرگزاری فارس پیاده و منتشر شد.

نظر به استقبال مخاطبان و مردم روزه‌دار از این شروح، یک بار دیگر باز نشر می‌شود.

*دعای روز دوازدهم ماه رمضان

«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَى کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَى وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین»

اى خدا در این روز مرا از پلیدى و کثافات پاک ساز و بر حوادث خیر و شر قضا و قدرت صبر و تحمل عطا کن و بر تقوى و پرهیزکارى و مصاحبت نیکوکاران موفق دار به یارى خود اى مایه شادى و اطمینان خاطر مسکینان.

 

* شرح فرازهای دعا

مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی در ابتدای شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان، ضمن توصیه به خواند دعای «مجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه مبارک، در خصوص مضامین بلند عرفانی و آمیزه‌‌های عمیق ادعیه اسلامی می‌گوید: دعا تنها برای دستیابی به ثواب نیست، بلکه اصل دعا خواندن برای رسیدن به کمال است.

تناول غذاهای حلال در استجابت دعا تأثیرگذار است

این مجتهد فقید در شرح «اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» می‌گوید: در این دعا از خدا می‌خواهیم ما را از کثافات پاک کند. منظور از «کثافات»، چرک گناه و معصیت است. انسان اگر اهل معصیت باشد، بوی بدی به خود می‌گیرد و اگر مؤمن باشد، خوش‌بو خواهد بود. «اویس قرن» هنگامی که به ملاقات پیامبر ‌(ص) آمده بود، فضای خانه رسول‌الله ‌(ص) را معطر کرده بود و فردای آن روز که پیامبر (ص) به خانه خویش باز گشت، فرمود: «إِنِّی لَأَجِدُ نَفَسَ الرَّحْمَنِ مِنْ جَانِبِ الْیمَن»، یعنی پیامبر (ص) رایحه خوش اویس را استشمام کرده بود.

وی در ادامه با تأکید بر برطرف کردن بوی تعفن روح می‌افزاید: در حال حاضر زمانه به گونه‌ای است که طهارت واقعی نداریم و همه چیز شبهه‌ناک است. در طول سال انواع غذاهای حرام و شبهه‌ناک را خورده‌ایم و «ماه رمضان» فرصتی برای شست‌وشوی باطنی است. تناول غذاهای حلال در استجابت دعا تأثیرگذار است.

راه‌های از بین بردن زنگار قلب

این عارف برجسته با اشاره به عبارت «الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» که «کثافات و پلیدی گناه» است، ادامه می‌دهد: گناه آدمی را کثیف می‌کند و دل را زنگار می‌گیرد. برای اینکه زنگار قلب را از بین ببریم باید سحرها قرآن بخوانیم. در روایت آمده است که قلب انسان زنگ می‌زند، همان‌طوری که آهن زنگ می‌زند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین می‌برد.

 رابطه رسیدن اجل با غم و اندوه

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح عبارت «وَصَبِّرْنِی فِیهِ عَلَى کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ» می‌گوید: در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که ما را در برابر قضا و قدر خویش راضی کند. بنابراین از خدا درخواست می‌کنیم که خدایا مرا بر تقدیر خودت صابر قرار بده! مراد از «کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر کس در لوح محفوظ قضا و قدری دارد که نمی‌داند صلاح او در آن امر است. این استاد اخلاق ضمن اشاره به بیتی با مضمون «دل بی‌غم در این عالم نباشد / اگر باشد بنی‌آدم نباشد» گفت: در این دنیا هر شخصی به میزان خود دارای غم و مشکل است. استادم (مرحوم شیخ علی‌اکبر برهان) می‌گفت: اگر یک روز گفتی که من غصه‌ای ندارم، بدان که اجلت نزدیک است! سید بن طاوس به فرزندش می‌گوید: پسرم خانه که می‌سازی، بگذار گوشه‌ای از آن خرابه باشد تا بدون غصه و دغدغه نمانی.

خواندن نمازشب، ملاک دوستی/ ماهی برای تمرین تقوا

این مجتهد فقید در شرح «وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَى» می‌گوید: در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که ما را موفق به تقوی کند. تقوا به معنی این هست که اگر کسی از اعمال ما با خبر شود، طوری زندگی کرده باشیم که ناراحت نشویم. ماه مبارک رمضان فرصتی برای تمرین تقوا است.

این مجتهد فقید در شرح عبارت «وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ» گفت: در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که خدایا ما را با خوبان و ابرار همنشین کند. باید به این نکته توجه داشت که با چه کسی همنشین می‌شویم چانچه در شعری داریم: «با بدان کم نشین که صحبت بد / گر چه پاکی تو را پلید کند». حتی طلاب در زمان قدیم توجه می‌کردند با طلبه‌ای که اهل نماز شب نیست، هم‌حجره نشوند.

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی به فراز پایانی دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان یعنی «بعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین‏» اشاره می‌کند و می‌گوید: خدایا به کمک و یاری خودت این چهار دعای من را مستجاب کن، ای کسی که روشنی چشم فقرا هستی.

فارس


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
متاسفانه بسیاری از زوج‌ها این مجال و اجازه را به خانواده‌هایشان می‌دهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگی‌شان مداخله کنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده نخستینش بازمی‌گردد. دختر و پسر وقتی درصدد تشکیل زندگی مشترک هستند، باید وابستگی خود را از خانواده کم کنند و هر کدام از آنها برای پایداری زندگی شان به مدیریت خانواده خود بپردازند.

آمارها حاکی از آن است که در دهه اخیر درصد طلاق بسیار بالا رفته، به طوری که می‌گویند در شهرها از هر 3 ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که متاسفانه پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

می‌گویند یکی از شیرین‌ترین بخش‌های زندگی، ازدواج است اما متاسفانه برای بسیاری از جوانان این شیرینی به تلخی طلاق می‌انجامد. متاسفانه یکی از مسائلی که امروزه در جامعه پررنگ‌تر از قبل شده، پدیده طلاق است.

آمارها حاکی از آن است که در دهه اخیر درصد طلاق بسیار بالا رفته، به طوری که می‌گویند در شهرها  از هر 3 ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که متاسفانه پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. در این مطلب به علت‌های اصلی طلاق در جامعه ایران اشاره می‌کنیم.
اگر طرف شما خیلی با شما فرق دارد احتیاط کنید


1-  عدم شناخت از یکدیگر قبل از ازدواج

اولین علت اصلی طلاق در جامعه‌ایران، نداشتن شناخت مناسب زوج ها نسبت به یکدیگر پیش از ازدواج است. به بیان دیگر خانواده و خود فرد نسبت به خصوصیات و ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری شریک آینده زندگی‌اش آگاهی ندارد.

اما راه‌حل این مشکل چیست؟ برای شناخت صحیح، زوج‌ها ابتدا باید خود را بشناسند و زمانی که به خودشناسی رسیدند در درجه  بعد به دنبال کسی باشند که با توانایی‌ها و ارزش‌هایشان همخوانی داشته باشد. برای شناختن یکدیگر باید چند ملاک و معیار را مورد بررسی قرار دهند از جمله:

از نظر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شبیه هم باشند، زیرا نگاه و گفت‌وگوی فضای زندگی از این مدخل است به لحاظ مذهبی در یک راستا باشند و به اعتقادات یکدیگر احترام بگذارند.

تفاوت سنی را در نظر بگیرند. معمولا یک ازدواج معقول آن است که پسر بزرگ‌تر از دختر باشد. برخی این سؤال را مطرح می‌کنندکه اگر سن دختر از پسر بالاتر باشد چه پیش می‌آید؟ در پاسخ باید گفت که اگر طرف مقابل تمام ملاک‌های دیگر طرف مقابل را داشته باشد و تفاوت سنی را هم دختر و هم پسر پذیرفته باشند مشکلی نیست.

توجه به ظاهر: باید هر دو طرف از ظاهر و آراستگی شریک زندگی‌شان خوش‌شان بیاید. اگر چه خیلی از جوانان این مورد را به عنوان اولین و مهم‌ترین نکته در نظر می‌گیرند و بعد سراغ سایر ملاک‌ها و معیارها می‌روند که این نوع شیوه انتخاب، نادرست است.

میزان یکسان انرژی: دختر و پسر باید انرژی‌های یکسان داشته باشند، زیرا این مسئله به آنها کمک می‌کند که همپا و رفیق یکدیگر باشند.

توجه به عادت‌های شخصی: باید به این مسئله توجه داشت که آیا ما به عنوان یک همسر می‌توانیم با عادت‌های شریک آینده زندگی‌مان مانند نوع و نحوه صحبت کردن، لباس پوشیدن، راه رفتن و... کنار بیاییم.

میزان پول خرج کردن: این را باید بدانید که نوع، میزان و نحوه پول خرج کردن  در زندگی مشترک بسیار مهم است و اگر در این زمینه مشکلی باشد، می‌تواند حتی منجر به طلاق شود.

زوج‌های جوان باید بدانند که بعد از ازدواج هیچ تغییری رخ نمی‌دهد بلکه اصرار در تغییر باعث مقاومت طرف مقابل، لج و لجبازی، دعوا و قهر  و درنهایت منجر به طلاق می‌شود، پس اگر نمی‌خواهید با طلاق و تبعات آن روبه رو شوید، این ملاک‌ها را جدی بگیرید.

بارها دیده شده است که دختران و پسران جوان برای انتخاب همسر به دنبال شخصی متفاوت از خود در واقع نقطه مقابل خود به لحاظ شخصیتی می‌گردند. به عنوان مثال ممکن است که دختری اجتماعی با روابط عمومی قوی به دنبال مردی باشد که روابط اجتماعی محدودی داشته باشد، وقتی این زوج کنار هم قرار گیرند مسلما یکدیگر را درک نمی‌کنند و در آینده همین درک نکردن، مسئله ساز خواهد شد. افراد برای انتخاب شریک زندگی‌شان باید تشابه شخصیتی را مدنظر قرار دهند و شریکی را انتخاب کنند که از هر جهت شبیه خودشان باشد.

می‌توانید با هم حرف بزنید؟  

2- توانایی نداشتن ارتباط موثر و سازگار نبودن(عدم تفاهم)

دومین دلیل طلاق در جامعه‌ایران‌نداشتن تفاهم است. زوج‌ها برای ادامه یک ارتباط رضایتمند باید از مهارت‌های زندگی مانند گفت‌وگو کردن، گوش دادن و توانایی حل مسئله آگاهی داشته باشند و این را بدانند که با تشکیل زندگی «من» و «منیت» از بین رفته و «من» تبدیل به «ما» می‌شود. در زندگی‌مشترک نفع «ما» مطرح است. همچنین زوج‌ها  باید توانایی سازگاری در هر شرایطی را داشته باشند. در زندگی مشترک، گفت‌وگو کردن به عنوان یک عامل مهم در ازدواج موفق است.

زوج‌هایی که بیشتر اهل گفت‌وگو هستند، توانایی حل مسئله را نیز دارند. متاسفانه از هر 10 زوج، کمتر از 3 زوج توانایی گفت‌وگو کردن به شیوه مناسب را دارند. باید به این مسئله توجه داشت که وقتی نتوان با گفت‌وگو به حل مسئله‌ای پرداخت، مشکل بغرنج خواهد شد.

تکراری نشوید

3- آبیاری نشدن رابطه (تکراری شدن)

سومین علت اختلاف و طلاق میان زوج‌ها، تکراری شدن زن و شوهر برای یکدیگر است. این را باید دانست که رابطه زناشویی مانند یک گیاه است و باید برای رشد آن و جلوگیری از خراب شدن و پژمرده شدن به آن رسیدگی کرد. منظور این است که حس‌ها و نگاه‌های تازه که در روزهای نخست آشنایی وجود داشته را دوباره بسازیم. تازگی داشتن برای یکدیگر سبب می‌شود که هر دو طرف از لحاظ عاطفی به یکدیگر نزدیک شوند و حس مهم بودن را به یکدیگر انتقال دهند. زمانی که زوج‌ها وارد فضای طلاق می‌شوند در واقع این پیام را برای یکدیگر می‌فرستند که «تو برای من مهم نیستی.» این در حالی است که هر دو طرف می‌توانند کارهایی انجام دهند که برای طرف مقابل تکراری و خسته‌کننده نشوندوطرف مقابل هم اهمیت آنها‌را در زندگی خودش بداند‌.

وقتی دیگران زندگی را خراب می‌کنند

4- دخالت‌هایی از بیرون

چهارمین علت اصلی طلاق را می‌توان دست‌های دخالت‌گری از بیرون دانست، دخالت‌ها می‌تواند شامل موارد ذیل باشد:

دخالت خانواده: متاسفانه بسیاری از زوج‌ها این مجال و اجازه را به خانواده‌هایشان می‌دهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگی‌شان مداخله کنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده نخستینش بازمی‌گردد. دختر و پسر وقتی درصدد تشکیل زندگی مشترک هستند، باید وابستگی خود را از خانواده کم کنند و هر کدام از آنها برای پایداری زندگی شان به مدیریت خانواده خود بپردازند.

دخالت امور شغلی و کاری: اهمیت دادن بیش از اندازه به کار و شغل سبب می‌شود که زوج‌ها نتوانند وقت مفید و کافی کنار یکدیگر داشته باشند که بالطبع این مسئله باعث می‌شود محبت در خانواده کمرنگ شود. این را باید دانست که شغل همه زندگی نیست بلکه ابزاری برای زندگی است.

دخالت اهداف شخصی: گاهی یکی از زوجین اهداف خود را بزرگ جلوه داده و به آن بها می‌دهد، مثلا ممکن است یکی از همسران دوست داشته باشد به خارج از کشور مهاجرت کند یا اینکه در منطقه خاصی خانه داشته باشد، در حالی که طرف مقابل چنین تفکری ندارد. وقتی به این مسائل  بیش از حد پرداخته شود عملا سکان زندگی از دست زن و شوهر خارج می‌شود و روابط به سمت گسسته شدن پیش می‌رود. بهترین راه‌حل برای این دسته از زوج‌ها این است که امیال و اهداف خود را در خانه مطرح کنند و تصمیم مشارکتی بگیرند. امروزه فضا، فضای مشارکتی است.

دخالت فرزندان: زوج‌ها برخی اوقات به فرزندان‌شان بیش از اندازه بها می‌دهند، به طوری که تصمیمات را فرزندان بر عهده می‌گیرند تا جایی که حتی زن و شوهر به دلیل توقعات بالای فرزندانشان لحظه‌ای نمی‌توانند با همسرشان خلوت کنند.


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:33 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

جام جم آنلاین نوشت:

برخی ازدواج‌ها اگرچه شرعی هستند اما قانونی نیستند. یکی از موارد ازدواج غیرقانونی، ازدواجی است که در دفاتر رسمی ازدواج ثبت نشود. یعنی طرفین پس از جاری شدن صیغه عقد برای ثبت آن اقدام نکنند.

قانون ازدواج‌هایی را رسمی می‌داند که در یکی از محضرهای ازدواج ثبت شود و برای عدم ثبت رسمی ازدواج مجازات در نظر گرفته است.

ماده 645 قانون مجازات اسلامی چنین تصریح می‌کند:

«به منظور حفظ کیان خانواده، ثبت واقعه ازدواج دائم، طلاق و رجوع طبق مقررات الزامی است، چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی مبادرت به ازدواج دائم، طلاق و رجوع نماید به مجازات حبس تعزیری تا یک سال محکوم می‌گردد.»

با صراحت مندرجات ماده 645 قانون مجازات اسلامی عدم ثبت واقعه ازدواج برای زوجه جرم نیست. این مجازات صرفا برای مرد وجود دارد بنابراین اگر زن مبادرت به این امر نماید مشمول حکم این ماده نیست چون مسئولیت ثبت ازدواج و طلاق و رجوع قانونا بر عهده مرد است.

از جمله موارد دیگر ازدواج غیرقانونی ازدواجی است که اگر چه طبق قواعد شرع مقدس صورت می‌پذیرد اما بنا به مصالحی از دیدگاه قانون مملکتی جایز نبوده و قبل از آن باید سلسله مراتبی رعایت شود تا از دیدگاه قانون آن ازدواج نیز، صحیح باشد‌ وگرنه ازدواج شرعی صورت می‌پذیرد اما زوج و زوجه و فرزندان آنها از مواهب قانونی حاصل از ازدواج بهره‌مند نخواهند شد و این آغاز مشکلات عدیده‌ای است.

از جمله موارد این دست ازدواج‌های غیرقانونی ازدواج با اتباع بیگانه بدون اجازه دولت است. از لحاظ قانونی این گونه ازدواج‌ها از آثار قانونی ثبت ازدواج از جمله صدور شناسنامه برای فرزندان و تابعیت زوجین در پی ازدواج و... برخوردار نیست.

باید توجه داشت و در‌صورتی که چنین ازدواج‌هایی انجام شود اولین متضرران خود زوجین هستند که همچون سایر زوج‌ها نمی‌توانند از مواهب قانونی مترتب بر ازدواج بهره‌مند شوند.

مهم‌تر از این وضع فرزندان حاصل از چنین ازدواج‌هایی است؛ طبق قانون برای فرزندان زوجین حاصل از ازدواج‌های غیرقانونی شناسنامه صادر نمی‌شود و فرزندان این خانواده‌ها دچار بحران‌های متعدد مواجه می‌شوند.

به همین ترتیب، استفاده از امکانات و حتی حقوق آموزشی و بهره‌مندی از سواد و تحصیلات چنین کودکانی با مشکل مواجه خواهد شد و کودکانی بی‌گناه، به واسطه اقدام ناآگاهانه یا غیرمسئولانه والدینشان به وادی پرتنشی برای زندگی خواهند افتاد.

طبق مقررات برای قانونی بودن ازدواج یک زن ایرانی با مرد بیگانه، ضرورت دارد قبل از ازدواج به وزارت کشور مراجعه و مجوز لازم برای ثبت این ازدواج اخذ شود؛ تنها در این صورت است که زنی که با مرد بیگانه ازدواج کرده، پس از ازدواج از حقوق قانونی برخوردار خواهد بود و با معضل بدون شناسنامه ماندن فرزندانش مواجه نخواهد شد.

بیشترین مورد ازدواج در این نوع، ازدواج بین ایرانیان و مهاجران افغان است که بدون در نظر گرفتن سلسله مراتب قانونی صورت می‌گیرد

شایان ذکر است که جاری کردن صیغه عقد برای موارد ازدواج با بیگانه بدون مجوزهای قانونی، تخلف بوده و قانون با عاقدانی که بدون مجوز وزارت کشور چنین ازدواج‌هایی را ثبت کنند برخورد قانونی جدی انجام می‌دهد.


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:24 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

شب گذشته، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی در مهمانی که به مناسبت خوشامدگویی به سران کشورهای اسلامی، برگزار کرده بود، رئیس جمهور ایران را خطاب کرده و از وی خواست که برود و در کنار او بنشیند.

به گزارش «تابناک»، تحلیلگر تلویزیون عربستان ـ که این مهمانی را پوشش می‌داد ـ گفته است که احمدی‌نژاد نیز آمد و در کنار ملک عبدالله با کت و شلواری تیره قرار گرفت.

عبدالله الچماری در این باره افزود: در نظر گرفتن جای مناسبی برای حضور احمدی‌نژاد در کنار ملک عبدالله، حامل پیام مهمی برای هر دو ملت ایران و البته ملت عربستان است و آن اینکه ملک عبدالله بدین وسیله می‌خواهد اعلام کند، ایران و عربستان دو کشور مسلمان هستند که لازم است، به رغم تفاوت‌ها با هم همکاری داشته باشند.

بنا بر این گزارش، یکی دیگر از کار‌شناسان سعودی در این باره گفته است که دعوت احمدی‌نژاد برای نشست در کنار پادشاه عربستان سعودی، این پیام را برای رئیس جمهور ایران داشته که اقدامات عربستان در سوریه ضد ایران نیست و ایران باید این موضوع را درک کند.

گفتنی است، در این اجلاس سران، بیش از چهل کشور از مجموع 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند، در حالی که سوریه در این اجلاس غایب است و بررسی اوضاع و بحران این کشور نیز بر این اجلاس سایه افکنده است.

در این باره باید گفت، نقش کارآمد ایران در این اجلاس که اهداف خاصی را درباره سوریه دنبال می‌کند، تا بدانجا اهمیت دارد که رسانه‌های غربی و عربی نسبت به این موضوع اذعان دارند. در همین زمینه، شبکه فرانس 24 دیروز خاطرنشان کرد که رئیس جمهور ایران، عربستان را در زمین خودش به چالش می‌کشد.

کار‌شناسان و ناظران بر این باورند که به رغم اینکه 57 کشور اسلامی در سازمان همکاری‌های اسلامی مواضعی متفاوت دارند، اجلاس کنونی مکه با نقش تعیین کننده ایران، کمک می‌کند تا حل مسأله سوریه خروجی این اجلاس بوده و از سوی دیگر، بازدارنده نقشه‌های محور غربی ـ عربی در این زمینه باشد؛ برخی از رسانه‌های عربی هم به نقش‌آفرینی ایران در این اجلاس تأکید دارند.

السفیر و الجزیره از جمله رسانه‌های عربی هستند که رویارویی ایران با عربستان را در اجلاس مکه بازتاب داده‌اند. همچنین «الرای» به بازتاب سخنان وزیر خارجه مصر درباره نقش موثر ایران در اجلاس مکه پرداخته است.

به گزارش «الرای»، «محمد کامل عمرو»، وزیر خارجه مصر امروز اظهار داشت: مصر از ایران انتظار دارد با توجه به اینکه همچنان روابط خوبی با نظام سوریه دارد، این کشور را از پیامدهای ادامه وضعیت کنونی آگاه سازد.

«عمرو رشدی»، سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز با اشاره به دیدار وزیران خارجه ایران و مصر در حاشیه اجلاس مکه اظهار داشت: قاهره در این دیدار بر عزم خود در زمینه حل بحران سوریه تأکید کرده است.


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:23 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

تیم ملی فوتبال ایران در نخستین دیدار تدارکاتی پیش از رویارویی با لبنان برابر تونس متوقف شد.

به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال ایران که برای برپایی اردوی آماده سازی در مجارستان به سر می برد، چهارشنبه شب در دیداری دوستانه به مصاف تیم ملی تونس رفت و در پایان با نتیجه دو بر دو برابر این تیم به تساوی دست یافت.

این نتیجه در حالی ثبت شد که تیم ملی ایران در هر دو مرتبه از حریف آفریقایی خود پیش افتاده بودند. محمدرضا خلعتبری در دقیقه 53 و محمد قاضی در دقیقه 60 دو گل ایران را به ثمر رساندند و دو گل تونس هم توسط عمار جمل در دقیقه 55 و عیسام جمعه در دقیقه 83 وارد دروازه ایران شد.

کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی ایران در این بازی از امید نظری و اشکان دژاگه دو بازیکن دو رگه تیم ملی از ابتدا استفاده کرد. این دیدار نخستین حضور نظری بازیکن ایرانی- فیلیپینی تیم ملی بود.

سرمربی تیم ملی ایران در این بازی از دو ترکیب متفاوت در دو نیمه استفاده کرد که در نیمه نخست رهبری تیم ملی در زمین بر عهده علی کریمی بود و در نیمه دوم جواد نکونام با حضور در زمین و خروج کریمی، بازوبند کاپیتانی را بر دست بست.


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:22 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

امیر قلعه نویی سرمربی استقلال شب گذشته در یک مراسم افطار، میهمان پرهام مالک باشگاه نساجی مازندران بود که البته در این مراسم اتفاق مهمی رخ داد.

به گزارش گل،در این مراسم افطاری محمد آخوندی مدیر سابق روابط عمومی سازمان تربیت بدنی هم حضور داشت که با قلعه نویی روبرو شد.آنها دقایقی کوتاه با یکدیگر صحبت کردند ولی نکته مهم این بود که آخوندی از قلعه نویی خواست به گوشه ای بروند تا با یکدیگر صحبت کنند.آخوندی خطاب به قلعه نویی گفت:«آقای علی آبادی از من خواسته که به شما بگوبم او را حلال کنید.»قلعه نویی هم در جواب آخوندی گفت:«من مشکلی ندارم و او را حلال می کنم.»

البته بحث همین جا خاتمه پیدا نمی کند و آخوندی با علی آبادی تماس تلفنی برقرار می کند تا قلعه نویی با رئیس سابق سازمان تربیت بدنی صحبت کند.قلعه نویی هم با تلفن همراه آخوندی دقایقی با علی آبادی حرف می زند و در این مکالمه تلفنی حرف های عجیبی از زبان علی آبادی بیرون می آید.او خطاب به قلعه نویی می گوید:«ما سر شما معامله کردیم و از تیم ملی کنارتان گذاشتیم.آن زمان آقای صفایی فراهانی گفته بود که اگر می خواهید موضوع کمیته انتقالی به نتیجه برسد باید قلعه نویی را کنار بگذارید و در نهایت این کار را انجام دادیم.»

این صحبت های علی آبادی در نوع خودش مهم بود که احتمالا واکنش های جدیدی را در پی خواهد داشت،از طرفی ذکر این نکته هم ضروری است که صفایی فراهانی عقیده ای به کار قلعه نویی نداشت و جدا از دلخوری هاییکه از این مربی داشت،معتقد بود که امیر گزینه مناسبی برای تیم ملی نیست.


[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:20 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
برخی از سران کشورهای اسلامی قبل از حضور در نشست بامداد امروز (چهارشنبه) سازمان همکاری اسلامی در شهر مکه، مراسم حج عمره را به جا آوردند.


عبدالله دوم، پادشاه اردن






حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان





شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر



محمود احمدی نژاد، رئیس‌جمهوری ایران




عمر البشیر رئیس جمهور سودان

[ پنج شنبه 91/5/26 ] [ 7:18 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

کمتر کسی پیدا می‌شود که نام دیوار چین را نشنیده باشد یا عکس‌های آن را ندیده باشد اما انتهای این تنها ساخته بشر که از ماه هم قابل مشاهده است، کجاست؟

به گزارش فارس، این قسمت از دیوار چین که به «سر اژدها» معروف است در 300 کیلومتری شهر پکن در کرانه دریای بوهای واقع شده است. سر اژدها در این منطقه بیست متر در دریا پیش رفته که انگار اژدها در حال آب خوردن است!


این قسمت از دیوار در سال 1900 تخریب شده و بعدها توسط مردم دوباره بازسازی می‌شود.


[ چهارشنبه 91/5/25 ] [ 9:47 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

وش‌های هوشمندانه ایران در دور زدن تحریم‌های اعمالی غرب، موجب شده تا مقامات غربی بارها به بی‌اثر بودن این تحریم‌ها اذعان کنند.

به گزارش فارس، شبکه بی‌بی‌سی در پایگاه اینترنتی خود مدلی تصویری از دور زدن تحریم‌های نفتی و نحوه گردش پول در چرخه خرید نفت ایران، منتشر کرده است.

در نمودار ارائه شده، پس از فروش نفت ایران به کشورهای مختلف، ابتدا پول نفت فروخته شده، با واحد پولی کشور خریدار به حساب بانکی ایران در یک بانک خارج از کشورهای تحریم‌کننده واریز می‌شود.

در مرحله بعد این پول به یک بانک واسط در آمریکا منتقل شده و به دلار تبدیل می‌شود. پول نفت که حالا به دلار تبدیل شده، مجددا به بانکی خارج از حوزه تحریم‌ها منتقل شده و نهایتا پول نفت پس از یک دوره گردش، به صورت دلار به دست ایران می‌رسد.




در حالی که کشورهای غربی شدیدا در تلاشند تا با اعمال تحریم‌های مختلف ایران را از فروش نفت بازدارند، ایران توانسته با به کارگیری روش‌های هوشمندانه تحریم‌ها را دور بزند، به نحوی که تاکنون هیچ اختلالی در چرخه فروش نفت ایران ایجاد نشده است.

هوشمندی ایران در دور زدن تحریم‌ها موجب شده تا بسیاری از مقامات غربی بارها به بی‌اثر بودن تحریم‌ها اذعان کنند


[ چهارشنبه 91/5/25 ] [ 9:46 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 183
بازدید دیروز: 311
کل بازدیدها: 1665471