علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

 

ریس کل بانک مرکزی از کاهش نرخ دلار طی روزهای آینده خبر داد.

محمود بهمنی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا از کاهش  نرخ دلار در روزهای آینده خبر داد و گفت: با تدابیر اتخاذ شده و عملیاتی شدن بورس ارز این امر اتفاق خواهد افتاد.

گفتنی است طی هفته‌های اخیر قیمت دلار بار دیگر با افزایش قیمت زیادی مواجه شد و از مرز دو هزار تومان گذشت.

بهمنی در ادامه با اشاره به کاهش شتاب «رشد نقدینگی» در 4 ماهه ابتدایی سال جاری خبر داد و گفت: در طی 4 ماهه ابتدایی امسال در حدود 20 درصد شتاب رشد نقدینگی کاهش یافته است.

 رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: افزایش ماندگاری سپرده‌های بانکی و همچنین افزایش ضریب فزایده پایه پولی باعث کاهش شتاب رشد نقدینگی در کشور بوده است.

وی تصریح کرد: افزایش حجم نقدینگی در چهار ماهه ابتدایی سال برخلاف روال سال‌های گذشته به سمت تولید و رشد اقتصادی سوق داده شده است.

بهمنی تأکید کرد: در حال حاضر رشد سپرده‌های بلند مدت در بانک‌ها باعث بازگشت سرمایه به فعالیت‌های اقتصادی شده و به طور طبیعی خدمات واسطه‌گری مالی کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا‏ بر اساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی از 352 هزار میلیارد تومان در پایان سال 90 به 376 هزار میلیارد تومان تا پایان بهار امسال رسید. بر این اساس ضریب رشد نقدینگی سه ماه اول امسال در مقایسه با اسفند سال 90 به هفت درصد  است.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 2:26 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

همزمان با آغاز شانزدهمین اجلاس کشورهای غیرمتعهد در تهران شرکت ملی نفت ایران رایزنی‌هایی را برای یافتن مشتریان جدید به منظور فروش نفت آغاز کرده است.

به گزارش جام‌جم، از بین 120 عضو جنبش غیرمتعهدها که از نظر پراکندگی جغرافیایی در پنج نقطه از جهان در آفریقا، آمریکای جنوبی، آسیای میانه، خاورمیانه و جنوب شرق آسیا قرار دارند، مشتریان نفت ایران و بازیگران عرصه جهانی نفت نیز حضور دارند.

به عنوان مثال تمامی اعضای سازمان اوپک (کشورهای تولیدکننده نفت) در این نشست حضور دارند که محل مناسبی برای دیپلماسی نفتی و یافتن مشتریان جدید نفت خام ایران است.

در همین حال محمدعلی خطیبی، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با جام‌جم با تاکید بر این که در حاشیه نشست غیرمتعهدها در تهران برنامه کاری مدونی برای مذاکرات نفتی تعریف شده، گفت: در میان شرکت‌کنندگان در اجلاس تهران بسیاری از مشتریان نفت خام ایران حضور دارند که در حال رایزنی و گفت‌وگو برای گسترش همکاری‌ها هستیم.

به گفته خطیبی این نشست همچنین فرصت مناسبی برای ایران و سایر کشورهای شرکت‌کننده در آن است تا با بهره‌گیری از این فرصت به توسعه روابط و همکاری‌های اقتصادی خود بپردازند.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در پاسخ به این پرسش که آیا با مشتریان جدیدی در حاشیه اجلاس تهران مذاکره صورت گرفته است، تصریح کرد: در این باره مذاکراتی در حال انجام است که امید داریم به نتایج مطلوبی برسیم.

وی افزود: در میان کشورهای حاضر در اجلاس، تعدادی خریدار نفت هم هست که می‌توانیم برای فروش نفت ایران با آنها مذاکره کنیم.

بر اساس این گزارش، کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها روزانه 35 میلیون بشکه نفت خام در روز صادر می‌کنند که 57 درصد عرضه نفت جهانی بر عهده آنان است.

همچنین تمامی کشورهای عضو مجمع بین‌المللی صادرکنندگان گاز (GECF) (بجز روسیه) نیز عضو جنبش غیرمتعهدها هستند که با حضور در تهران در حاشیه این اجلاس مذاکرات گازی طرفین نیز در حال انجام است. عربستان، ونزوئلا، نیجریه، الجزایر، قطر و امارات از اعضای این مجمع هستند که در اجلاس تهران حضور دارند.

کشورهای عضو مجمع بین‌المللی صادرکنندگان گاز 70 درصد ذخایر و 42 درصد از تولید جهانی گاز را در اختیار دارند.

همچنین در نشست تهران شرکای بزرگ نفتی ایران از جمله هند به عنوان عضو و چین به عنوان ناظر حضور دارند.در حال حاضر ایران روزانه دو میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و قیمت نفت خام ایران همزمان با افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز افزایش یافته و به 110 دلار در هر بشکه رسیده است.

لذا اجلاس شانزدهم غیرمتعهدها خدمت بسیار مناسبی برای خنثی کردن تحریم‌های نفتی علیه ایران و همچنین بازاریابی و یافتن مشتریان جدید نفت برای کشور است.

پیشنهاد ایران برای تاسیس نهاد مالی مستقل غیرمتعهدها

در همین حال رییس مجمع عالی واردات معتقد است که ایجاد یک نهاد مالی مستقل بین‌المللی میان اعضای جنبش غیرمتعهدها، ضرورتی استراتژیک است.

محمدحسین برخوردار در گفت‌وگو با ایرنا، ریاست ایران برشانزدهمین اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران را بهترین فرصت پیشروی اعضای این جنبش به سوی استقلال پولی و مالی دانست.

وی اظهار کرد: وجود یک نهاد مستقل مالی مشترک میان اعضا، ایجاد واحد پول مشترک و حرکت به سوی نظام بانکداری مشترک در این برهه از زمان در جهت افزایش سطح سرمایه‌گذاری‌ها، مدیریت یکپارچه تجاری و بهره‌برداری از ظرفیت بازارهای مالی کشورهای عضو ضروری است.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: به طور دقیق تحریم در پی قطع پیوندها و ارتباطات اقتصادی، پولی و مالی یک اقتصاد با جهان بیرون از آن اتفاق می‌افتد و کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها باید با اتخاذ استراتژی موثر نظیر ایجاد نظام واحد بانکی با تحریم و سایر شیوه‌ها که در تضاد با منشور سازمان ملل و مغایر با حقوق بین‌المللی و تحمیل قوانین فرامرزی توسط کشورهای مشخصی علیه کشورهای غیرمتعهد اتخاذ شده، مقابله ریشه‌ای کنند.

به گفته برخوردار، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و مبادلات پولی و مالی میان اعضا می‌تواند با ایجاد یک نظام یکپارچه مالی مشترک میسر ‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از مولفه‌هایی که باعث توان و مقاومت یک اقتصاد می‌شود و به طور دقیق باید در اقتصاد مقاومتی مورد توجه جدی قرار گیرد، موضوع افزایش پیوندهای اقتصادی مبتنی بر ایجاد نظام‌های مالی مشترک و تبیین الگوی مدیریت هوشمند واردات است که می‌تواند راهبردی موثر علیه همه تحریم‌ها باشد؛ موضوعی که رهبری تاکید بسیاری بر آن دارند و باید مجدانه و به طور ویژه در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

وی افزود: باید با تبیین مولفه‌های اقتصاد مقاومتی برای کشورهای عضو جهت ریشه‌کنی تحریم‌ها برای همه اقتصاد‌های کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها به صورت کلان و جامع برنامه‌ریزی کرد و بهترین راه‌حل‌ها از جمله، ایجاد نظام مالی مستقل میان کشورهای عضو و تلاش در مسیر تشکیل پول واحد را به عنوان یک الگوی واحد اقتصادی مدنظر داشت.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 2:25 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

با برگزاری نشست‌های کار‌شناسان و نیز وزرای امور خارجه عضو جنبش عدم تعهد و در آستانه برگزاری نشست سران این جنبش، همچنان بخش مهمی از اخبار مطبوعات جهان به این رویداد مهم ـ که در پایتخت کشورمان در حال برگزاری است ـ اختصاص دارد. از اخبار حضور داشتن یا نداشتن کشور‌ها گرفته تا موضع‌گیری مقامات و کشورهای گوناگون در این رابطه.


اما قطعی شدن حضور ترکیه، هند و مصر و گمانه‌زنی‌ها درباره حضور دبیر کل سازمان ملل، از جمله مهمترین اخبار امروز مطبوعات جهان در این زمینه است.
به گزارش «تابناک»، در پی تبدیل شدن تهران به مرکز مذاکرات دیپلماتیک در روزهای اخیر، روزنامه «حریت» از تصمیم این کشور برای حضور در اجلاس خبر داده است. به نوشته این روزنامه، «سودت ییلماز»، به نمایندگی از این کشور به تهران سفر خواهد کرد. ییلماز افزون بر حضور در روز دوم نشست وزرا، به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور این کشور در نشست سران نیز حاضر خواهد بود.
در همین حال، «گالف تودی» نیز از قطعی شدن تصمیم «آصف علی زرداری»، رئیس جمهور پاکستان برای حضور در اجلاس سران جنبش عدم تعهد خبر داده است. به نوشته این روزنامه، زرداری که در رأس هیأتی به تهران سفر می‌کند، در طول حضورش در تهران و در حاشیه اجلاس، دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با مقامات ایرانی و دیگر کشور‌ها خواهد داشت. از جمله مهمترین بخش‌های برنامه وی، دیدار با «مان موهان سینگ»، نخست وزیر هند خواهد بود که به باور تحلیلگران، می‌تواند اثرات منطقه‌ای مهمی به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر، روزنامه «دیلی استار» لبنان در مطلبی که آن را از خبرگزاری فرانسه بازنشر کرده، به حضور «محمد مرسی»، رئیس جمهوری مصر در اجلاس تهران اشاره و آن را به منزله حرکت آرام مصر برای برقراری روابط با ایران ارزیابی کرده است.

به نوشته این روزنامه، مرسی با این سفر می‌خواهد از سه دهه روابط تیره و نامساعد با ایران فاصله گرفته و محتاطانه، دیپلماسی فعال تری را نسبت به رژیم پیشین در رابطه با ایران در پیش بگیرد.

به نوشته دیلی استار، هرچند این حضور مرسی در تهران تنها به مدت چند ساعت است و به طور کلی به موضوع اجلاس اختصاص دارد، می‌تواند نخستین گام برای عادی سازی روابط تلقی شود.
روزنامه «نشنال» امارات نیز با اشاره به حضور 36 مقام عالی‌رتبه و شمار بسیاری از وزرا و نمایندگان کشور‌ها در اجلاس تهران نوشته: این امر اثبات کننده آن است که ایالات متحده آمریکا و نیز اسرائیل در منزوی کردن و یا مرعوب کردن ایران بر سر برنامه هسته‌ایش ناکام بوده‌اند.

این روزنامه حتی به پاره‌ای از اظهارنظر‌ها در ایران اشاره کرده که استقبال از اجلاس را به منزله «سیلی به صورت اسرائیل» دانسته‌اند و به طور ضمنی، این دیدگاه را تأیید کرده است. «نشنال» مهمترین مهمانان این اجلاس را محمد مرسی، رئیس جمهور مصر و ‌بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل دانسته است. 

اما در پایان، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که برخی کشورهای غربی، هنوز هم از تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن اجلاس تهران دست برنداشته‌اند. در این باره، در حالی که چند روز است، حضور دبیر کل سازمان ملل در اجلاس تهران قطعی شده و درخواست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای حضور نیافتن وی نیز ثمری نداشته، «تورنتو سان» کانادا از درخواست وزیر خارجه این کشور برای عدم حضور ‌بان در تهران خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، «جان برد» با اظهار اینکه حضور‌ بان از نظر سیاسی، موجب تقویت موضع نظام ایران خواهد شد، از وی خواسته در تصمیم خود در این باره صرف نظر کند.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 2:23 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گام‌های ایران در مذاکرات با آژانس بسته به گام‌هایی است که 1+5 در مذاکرات با ایران برخواهد داشت.


به گزارش «تابناک»، علی‌اصغر سلطانیه، نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای شرکت در شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها حضور یافته است، در حاشیه نشست وزیران و در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه برخی تحلیل‌ها بر این مبناست که ایران مذاکراتش را با آژانس وابسته به نتایج مذاکرات با 1+5 کرده است، با تأکید بر اینکه مذاکرات ما با آژانس درباره? مدالیته همکاری ادامه دارد، گفت: ولی در مذاکرات با 1+5 گفته‌ایم که اجرای چنین گام‌هایی ـ مورد درخواست آژانس از ایران‌ ـ بسته به این است که 1+5 چه گام‌هایی برمی‌دارد.

سلطانیه در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا، مبنی بر اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شرکت خواهد کرد، با تأیید این مطلب گفت: آقای عباسی در رأس هیأتی در کنفرانس سالانه? آژانس در وین ـ که اواخر سپتامبر برگزار می‌شود ـ‌ شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسسی دیگر درباره? تصمیم مجلس شورای اسلامی به تجهیز زیردریایی‌های ایران به قابلیت سوخت اتمی گفت: هر تصمیمی که مسئولان ایران بگیرند، بنا به ضوابط به آژانس اطلاع داده خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره? بازدید رئیس جمهور مصر از تأسیسات هسته‌ای بوشهر و نطنز گفت: بر پایه اطلاعی که دارم، مسئولان ایران آماده? میزبانی از میهمانان اجلاس در تأسیسات هسته‌‌ای هستند. ما به لحاظ اصولی مشکلی در این رابطه نداریم و شنیده‌ام درباره? زمان این بازدید هماهنگی‌هایی در حال انجام است.

نماینده دائم ایران در آژانس در پاسخ به پرسشی دیگر درباره? سایت پارچین گفت: بازرسان تاکنون دو بار از این سایت بازدید کرده‌اند و ثابت شده است، هیچ مواد هسته‌‌ی در آن نیست و این مسأله از اتهامات بی‌پایه است.

در سال 2004 به همراه بازرسان از معدن گچین در بندر عباس بازدید شد و هنگامی که بازرسی‌ها پایان یافت، بازرسان اطلاعاتی را به همراه عکس ماهواره‌ای که از سوی یکی از سرویس‌های اطلاعاتی دریافت کرده بودند، نشان دادند، مبنی بر اینکه ایران یک معدن اورانیوم دیگر نیز دارد که گزارش نکرده است.

وی افزود: بنده گفتم که معدن دیگری وجود ندارد؛ با این حال بر پایه اطلاعات بازرسان، به محل مورد نظر رفتیم و دیدیم که آنجا تابلوی یک شرکت خصوصی برای تولید سنگ معمولی و انتقال آن به بندر است. بازرسان با دستگاه‌هایشان آنجا را بازرسی کردند، اما خبری از اشعه رادیو اکتیو نبود. آنان همچنین ساختمان‌های پیرامون را بازدید کردند که مشخص شد این ساختمان‌ها، مربوط به دوش و توالت کارکنان آن کارخانه بوده است.

سلطانیه گفت: بازرسان آژانس از اینکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی چنین مدارک و اطلاعاتی را به آژانس می‌دهند، بسیار ناراحت شدند و آن را شرم‌آور خواندند.

نماینده? ایران در آژانس تأکید کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. مقام معظم رهبری با فتوایی که دادند، ممنوعیت دستیابی به سلاح هسته‌‌ای را اعلام کردند.
همچنین امام خمینی (ره) 27 سال پیش اعلام کردند سلاح‌هایی که در اختیار دو ابرقدرت دنیاست، خطری برای بشریت است. ایران همواره موضعش بر مبنای محکومیت سلاح‌های هسته‌‌ای و استفاده از آنها بوده است.

این دیپلمات ایرانی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه به تازگی تهدیدات اسراییل نسبت به ایران افزایش یافته است، جنبش غیرمتعهد‌ها تصمیمی برای محکومیت فعالیت‌ها و اقدامات این رژیم ندارد، گفت: موضوع محکومیت حمله رژیم اسراییل به عراق در 1982به رغم مخالفت آمریکا در وین، مورد تأکید و تأیید اعضا قرار گرفت و این مسأله هر ساله مورد توجه و تأکید اعضا قرار می‌گیرد.

همچنین یکی از بندهای دستور کار نشست فصلی شورای حکام که دو هفته آینده برگزار می‌شود، مربوط به نگرانی‌ها نسبت به توانمندی هسته‌‌ای اسراییل است. آمریکا همواره تلاش کرده تا افکار عمومی دنیا را نسبت به فعالیت‌ها و سلاح‌های هسته‌‌ای اسراییل منحرف سازد، اما ما به همراه کشورهای غیر متعهد، فعالیت فشرده و گسترده‌ای را برای محکومیت اسراییل نسبت به کارهایی که انجام می‌دهد داشته‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه ایران بر چه اساسی خود را ملزم به پاسخگویی آژانس می‌کند، در حالی که بر این باور است، ادعاهای آژانس بی‌پایه است، گفت: ما هیچ شکی نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌ خود نداریم و ضرب المثلی داریم که می‌گوید «طلا که پاک است چه منتش به خاک است». همچنین باید بگویم ما همکاری با آژانس را در راستای بی‌اعتبار نشان دادن سرویس‌های اطلاعاتی و نیز مقام‌های آمریکایی که ما را متهم می‌کند، انجام می‌دهیم.

سلطانیه همچنین از انتشار کتابی با نام «فصل طلایی» که به بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران می‌پردازد، خبر داد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: افکار عمومی جهان حق دارند از واقعیت‌ها آگاه شوند و ما موظفیم از اطلاعاتی که بعضا غیرواقعی هستند و یا مخدوش و باعث سوءتفاهم می‌شوند، جلوگیری کنیم. مسئولیت رسانه‌ها بسیار حساس است و از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. من امروز  خبر خوبی برای شما دارم.

سلطانیه از انتشار کتابی با نام «فصل طلایی» که به بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران می‌پردازد، خبر داد.

وی گفت: این کتاب همه بیانیه‌های جنبش غیرمتعهد‌ها در حمایت از پرونده هسته‌‌ای ایران از 2003 تا 2012 را شامل می‌شود.

وی افزود: در چند سال گذشته، مقامات ایران از هیچ تلاشی برای اینکه واقعیت را به مردم جهان نشان دهند، با ‌‌‌نهایت شفافیت دریغ نکرده‌اند.

وی گفت: بیش از پنج هزار نفر روز از ایران بازدید شده است و اعلام می‌کنم با وجود بازرسی‌ها در ده ساله گذشته، هیچ شواهدی مبنی بر انحراف فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌‌ا‌ی ایران وجود نداشته است. بازرسان همواره بدون مشکل از ایران بازرسی کرده‌اند.

سطانیه ادامه داد: ایران موفقیت‌هایی در عرصه هسته‌‌ای داشته و متخصصان آژانس بر این پیشرفت‌ها صحه گذاشته‌اند. ایران لحظه‌ای از انجام تعهداتش غفلت نکرده و همکاری لازم را با آژانس داشته است.

وی گفت: در عرصه سیاسی، جنبش غیرمتعهد‌ها فعالیت‌های هسته‌ای ایران را همواره حمایت و نمایندگی ایران در وین کتابی را تهیه کرده است که بیش از 42 بیانیه این جنبش در آژانس را شامل می‌شود. این کتاب، کتابی تاریخی و فصل طلایی در تاریخ جنبش غیرمتعهدهاست.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: در این کتاب، عکس‌هایی از بازدید سفرای غیرمتعهد‌ها از مراکز هسته‌ای ایران منتشر شده است.

سفرای غیرمتعهد‌ها در 2007 و 2011 دو بار از ایران بازدید کردند. این عکس‌ها سفرا را در کنار سانتریفیوژ‌ها نشان می‌دهد که نشان دهنده شفافیت عملکرد ایران در همکاری با آژانس است.

سلطانیه ادامه داد: جنبش غیرمتعهد‌ها همواره بر پایه اصول از ایران حمایت کرده و از طرف دولت ایران قدردانی خود را از اعضای این جنبش اعلام و بار دیگر تکرار می‌کنم ما به همه تعهدات بین‌المللی از جمله «ان.‌پی‌.تی» و اساسنامه آژانس پایبندیم و هرگز از حق انکار‌ناشدنی خود کوتاه نمی‌آییم.

به گزارش ایسنا، سلطانیه از پاسخ به این که مذاکرات 1+5 با ایران، مذاکره برای مذاکره است، خودداری کرد و گفت: این موضوع مربوط به مسئولان مذاکره‌کننده است و ترجیح می‌دهم در این نشست خبری درباره حیطه کاری خود سخن بگویم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات اخیر با آژانس و درخواست آژانس برای بازدید از سایت پارچین با تشریح همکاری‌های ایران با آژانس در چهارچوب مدالیته 2007 برای حل موضوعات باقی‌مانده میان ایران و آژانس گفت: با وجود بیش از پنج هزار نفر روز بازرسی و صد ساعت بازرسی سرزده، تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انحراف از فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای ایران دیده نشده و این در حالی است که ادعاهایی از سوی برخی کشور‌ها به ویژه آمریکا مطرح شده است.

در سال‌های گذشته ما با همکاری با آژانس فرا‌تر از تعهدات خود ثابت کرده‌ایم که این اتهامات و ادعا‌ها بی‌پایه است. در مدالیته 2008 چهارچوبی را با آژانس تنظیم کردیم و در این قالب به شش موضوع پاسخ دادیم و آقای البرادعی در گزارشی، بی‌اساس بودن ادعاهای مطرح درباره ایران و نیز حل و فصل شش موضوع را اعلام کردند.

سلطانیه با اشاره به موضوع لپ‌تاپ آمریکایی که یکی از موضوعات مورد اشاره مطالعات ادعایی است، گفت: خوشبختانه با همکاری آژانس با وجود آنکه مدارک این ادعا‌ها به ایران تحویل داده نشد و این مطالب با یک پاورپوینت به ایران نشان داده شد، ما در بیش از صد ساعت جلسه ثابت کردیم، همه مطالب ارائه شده ساختگی و جعلی است.

آنچه در پاورپوینت به ایران نشان داده شد، عنوان می‌کرد که ایران یک پروژه منهتنی برای تولید سلاح هسته‌ای به طور سری انجام داده است. وقتی این مطلب را به ما نشان دادند، نخستین پرسش این بود که چه دلیلی هست که این موضوع متعلق به ایران باشد و آن‌ها گفتند چون به زبان فارسی است.

سپس دیدیم که این اسناد هیچ مهر محرمانه و طبقه‌بندی شده ندارد، این در حالی است که این‌ها اسنادی سری خوانده می‌شدند که چون ممکن است وزارت دفاع کشوری که می‌خواهد نیروهای نظامی‌اش را درگیر یک پروژه سری کند، بر اسناد و مکاتباتش مهر محرمانه نمی‌زند. در یکی از اسناد دیگر دیدیم رونوشتی از آن سند به یک کتابخانه ارجاع شده است. چگونه ممکن است یک مکاتبه سری به یک کتابخانه ارجاع شود. من در یکی از نشست‌های آژانس، یکی از مهرهای محرمانه ایران را به جلسه بردم و به آقای البردعی دادم و گفتم این مهر را به سفیر آمریکا بدهید تا وقتی می‌خواهند سندسازی کنند، درست آن کار را انجام دهند.

وی افزود: ما به همه پرسش‌های آژانس در چهارچوب مدالتیه 2008 پاسخ دادیم و قرار شد روابط ایران با آژانس عادی شود اما آنها باز اسناد دیگری را به عنوان اتهامات و یا ابعاد محتمل نظامی مطرح کردند. ما اعلام کردیم یک بار موضوعات را حل و فصل کردیم اما پس از چهار سال دوباره اعلام کرده‌ایم آماده‌ایم که با آژانس صحبت کنیم اما این گفت‌وگو‌ها باید چهارچوب داشته باشد، چون بازرسی‌ها طبق ان‌.پی‌.تی باید انجام شود و باید ضوابطی داشته باشد. در عین حال همکاری ایران با آژانس در چهارچوب مذاکرات جدید در جهت شفافیت و فرا‌تر از تعهدات ایران است.

نماینده دائم ایران در آژانس تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع هسته‌ای و ارتباط آن با امنیت کشور، هر نوع گفت‌وگو و تعاملی باید ضابطه‌مند باشد.

سلطانیه با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با آژانس گفت: این مذاکرات در مسیر درست رو به جلوست و پیشرفت دارد. برخی اختلاف نظر‌ها رفع شده و برخی هنوز هست که باید درباره آن‌ها هم مذاکره شود.

وی تأکید کرد: باید آژانس مدارک مطالعات ادعایی و اتهاماتی را که علیه ایران مطرح می‌شود به ما ارائه کند.

سلطانیه در پاسخ به این پرسش که گفته شده است در گزارش فصلی آژانس که قرار است به زودی منتشر شود، نسبت به تشدید فعالیت‌های غنی‌سازی ایران ابراز نگرانی شده و در مورد پارچین نیز موضوعاتی مطرح شده است، گفت: موضوع پارچین را زیاد بزرگنمایی کرده‌اند. وقتی ایران این تصمیم بسیار مهم تاریخی را گرفت که در مورد رفع اتهامات با آژانس همکاری کند، همه موضوعات مطرح را انجام داد؛ این موضوع‌‌‌ همانی است که در گزارش ماه نوامبر آمانو آمده است. این موضوع با انگیزه‌های سیاسی است. آن‌ها می‌خواهند جو را خراب کنند، توصیه می‌کنیم کشور‌ها از مخدوش کردن جو خودداری کنند و اجازه دهند همکاری تخصصی و فنی خود را با آژانس ادامه دهیم.

وی همچنین در مورد انتشار محتوای گزارش فصلی آژانس در رسانه‌ها قبل از انتشار رسمی آن نیز گفت: یکی از مشکلات ما هم این است که گزارش‌ها از آژانس نشت می‌کنند و این مورد انتقاد شدید عدم تعهد نیز است. گزارش فصلی آژانس هنوز بیرون نیامده است. هر زمان که این گزارش منتشر شد درباره آن قضاوت می‌کنیم.

سلطانیه در پاسخ به این پرسش که آژانس گفته است ایران باید غنی‌سازی خود را متوقف کند، گفت: دبیرخانه آژانس حق قضاوت ندارد و تنها می‌تواند اعلام کند چه مقدار و درجه غنی‌سازی صورت گرفته است، دبیرخانه زیر نظر اعضا کار می‌کند و به هیچ وجه حق قضاوت ندارد.

وی در عین حال تأکید کرد: به هیچ وجه غنی‌سازی را حتی برای یک ثانیه تعلیق نمی‌کنیم. فعالیت‌های ایران زیر نظر کامل آژانس ادامه می‌یابد. گزارش آژانس مانند گزارش‌های پیشین خواهد بود و هیچ نکته خاصی ندارد.

خبرنگاری پرسید، آیا درباره درصد غنی‌سازی هم برای ایران خط قرمزی وجود دارد که سلطانیه پاسخ داد: در معاهده ان‌.پی‌.تی هیچ ممنوعیت و محدودیتی برای غنی‌سازی وجود ندارد. در اساسنامه آژانس هم به هیچ وجه محدودیتی برای این موضوع تعیین نشده و هیچ یک از اسناد بین‌المللی به این موضوع اشاره ندارد. آنچه ما به آن تعهد داریم، این است که ‌هر فعالیت غنی‌سازی زیر نظر آژانس باشد. کشور‌ها تنها موظفند گزارش دهند و اگر کشور‌ها دعوت کنند بازرسان می‌توانند از تأسیسات بازرسی کنند و اگر مشاهدات عینی خلاف گزارش‌ها داشتند، اعلام کنند که در این صورت روند‌ها پشت سر گذاشته خواهد شد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گام‌های ایران در مذاکرات با آژانس منوط به گام‌هایی است که 1+5 در مذاکرات با ایران برخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علی اصغر سلطانیه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه برخی تحلیل‌ها بر این مبناست که ایران مذاکراتش را با آژانس منوط به نتایج مذاکرات با 1+5 کرده است با تأکید بر اینکه مذاکرات ما با آژانس درباره? مدالیته همکاری ادامه دارد گفت: ولی در مذاکرات با 1+5 گفته‌ایم که اجرای چنین گام‌هایی (مورد درخواست آژانس از ایران) بسته به این است که 1+5 چه گام‌هایی برمی‌دارد.

سلطانیه در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شرکت خواهد کرد، با تایید این مطلب گفت: آقای عباسی در رأس هیأتی در کنفرانس سالانه? آژانس در وین که اواخر سپتامبر برگزار می‌شود شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره? تصمیم مجلس شورای اسلامی به تجهیز زیردریایی‌های ایران به قابلیت سوخت اتمی گفت: هر تصمیمی که مسئولان ایران بگیرند، بنا به ضوابط به آژانس اطلاع داده خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر درباره? بازدید رئیس جمهور مصر از تاسیسات هسته‌ای بوشهر و نطنز گفت: بر اساس اطلاعی که دارم مسئولان ایران آماده? میزبانی از میهمانان اجلاس در تاسیسات هسته‌ای هستند. ما به لحاظ اصولی مشکلی در این رابطه نداریم و شنیده‌ام درباره? زمان این بازدید هماهنگی‌هایی در حال انجام است.

نماینده دائم ایران در آژانس در پاسخ به سوالی دیگر درباره? سایت پارچین گفت: بازرسان تاکنون دو بار از این سایت بازدید کرده‌اند و ثابت شده است هیچ مواد هسته‌ای در آن وجود ندارد و این مساله از اتهامات بی‌پایه و اساس است.

در سال 2004 به همراه بازرسان از معدن گچین در بندر عباس بازدید شد وقتی ‌ که بازرسی‌ها تمام شد بازرسان اطلاعاتی را به همراه عکس ماهواره‌ای که از سوی یکی از سرویس‌های اطلاعاتی دریافت کرده بودند نشان دادند مبنی بر اینکه ایران یک معدن اورانیوم دیگر نیز دارد که گزارش نکرده است.

وی افزود: بنده گفتم که معدن دیگری وجود ندارد؛ با این حال بر اساس اطلاعات بازرسان به محل مورد نظر رفتیم و دیدیم که آنجا تابلو یک شرکت خصوصی برای تولید سنگ معمولی و انتقال آن به بندر می‌باشد. بازرسان با دستگاه‌هایشان آنجا را بازرسی کردند، اما خبری از اشعه رادیو اکتیو نبود و نیز ساختمان‌های اطراف را بازدید کردند که مشخص شد این ساختمان‌ها مربوط به دوش و توالت کارکنان آن کارخانه بوده است.

سلطانیه گفت: ‌ بازرسان آژانس از اینکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی چنین مدارک و اطلاعاتی را به آژانس می‌دهند بسیار ناراحت شدند و آن را شرم آور خواندند.

نماینده? ایران در آژانس تأکید کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. مقام معظم رهبری با فتوایی که ارائه کردند ممنوعیت دستیابی به سلاح هسته‌ای را اعلام کردند. همچنین امام خمینی (ره) 27 سال قبل اعلام کردند که سلاح‌هایی که در اختیار دو ابرقدرت دنیاست خطری برای بشریت است. ایران همواره موضعش بر مبنای محکومیت سلاح‌های هسته‌ای و استفاده از آن‌ها بوده است.

این دیپلمات ایرانی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه تهدیدات اسراییل نسبت به ایران اخیرا افزایش یافته است، جنبش غیرمتعهد‌ها تصمیمی برای محکومیت فعالیت‌ها و اقدامات این رژیم ندارد، گفت: موضوع محکومیت حمله رژیم اسراییل به عراق در 1982به رغم مخالفت آمریکا در وین مورد تأکید و تأیید اعضا قرار گرفت و این مسأله هر ساله مورد توجه و تأکید اعضا قرار می‌گیرد. همچنین یکی از بندهای دستور کار نشست فصلی شورای حکام که دو هفته آینده برگزار می‌شود، مربوط به نگرانی‌ها نسبت به توانمندی هسته‌ای اسراییل است. آمریکا همواره تلاش کرده تا افکار عمومی دنیا را نسبت به فعالیت‌ها و سلاح‌های هسته‌ای اسراییل منحرف سازد، اما ما به همراه کشورهای غیر متعهد فعالیت فشرده و گسترده‌ای برای محکومیت اسراییل نسبت به اقداماتی که انجام می‌دهد داشته‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه ایران بر چه اساسی خود را ملزم به پاسخگویی آژانس می‌کند، در حالی که معتقد است ادعاهای آژانس بی‌پایه است گفت: ما هیچ شکی نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌مان نداریم و ضرب المثلی داریم که می‌گوید طلایی که پاک است چه منتش به خاک است. همچنین باید بگویم ما همکاری با آژانس را در جهت بی‌اعتبار نشان دادن سرویس‌های اطلاعاتی و نیز مقام‌های آمریکایی که ما را متهم می‌کند انجام می‌دهیم.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:12 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

با برگزاری نشست های کارشناسان و نیز وزرای امور خارجه عضو جنبش عدم تعهد و در آستانه برگزاری نشست سران این جنبش، همچنان بخش مهمی از اخبار مطبوعات جهان به این رویداد مهم که در پایتخت کشورمان در حال برگزاری است اختصاص دارد. از اخبار حضور و عدم حضور کشورها گرفته تا موضع گیری مقامات و کشورهای مختلف در این رابطه. قطعی شدن حضور ترکیه، هند و مصر و گمانه زنی ها درباره حضور حضور دبیر کل سازمان ملل، از جمله مهمترین اخبار امروز مطبوعات جهان در این زمینه است.

به گزارش «تابناک»، در پی گمانه زنی هایی که درباره حضور یا عدم حضور ترکیه در اجلاس تهران مطرح بود، روزنامه «حریت» از تصمیم نهایی این کشور برای حضور در احلاس خبر داده است. به نوشته این روزنامه، «سودت ییلماز»، وزیر توسعه ترکیه به نمایندگی از این کشور به تهران سفر خواهد کرد. ییلماز علاوه بر حضور در روز دوم نشست وزرا، به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور این کشور در نشست سران نیز حاضر خواهد بود. پیش از این اعلام شده بود که رئیس جمهور این کشور به سبب حضور در «جشن پیروزی» و وزیر خارجه نیز به سبب پر بودن برنامه اش قادر به شرکت در اجلاس نخواهند بود.
در همین حال، «گالف تودی» نیز از قطعی شدن تصمیم «آصف علی زرداری»، رئیس جمهور پاکستان برای حضور در اجلاس سران جنبش عدم تعهد خبر داده است. به نوشته این روزنامه، زرداری که در رأس هیئتی به تهران سفر می کند، در طول حضورش در تهران و در حاشیه اجلاس، دیدارهای دوجانبه ای نیز با مقامات ایرانی و دیگر کشورها خواهد داشت. از جمله مهمترین بخش های برنامه وی، دیدار با «مان موهان سینگ»، نسخت وزیر هند خواهد بود که به باور تحلیلگران، می تواند اثرات منطقه ای مهمی به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر، روزنامه «دیلی استار» لبنان در مطلبی که آن را از خبرگزاری فرانسه بازنشر کرده، به حضور «محمد مرسی»، رئیس جمهوری مصر در اجلاس تهران اشاره کرده و آن را به منزله حرکت آرام مصر برای برقراری روابط با ایران ارزیابی کرده است. به نوشته این روزنامه، مرسی با این سفر قصد دارد از سه دهه روابط تیره و نامساعد با ایران فاصله گرفته و به طور محتاطانه، دیپلماسی فعال تری را نسبت به رژیم پیشین در رابطه با ایران در پیش بگیرد. به نوشته دیلی استار، هرچند این حضور مرسی در تهران تنها به مدت چند ساعت است و به طور کلی به موضوع اجلاس اختصاص دارد، اما می تواند اولین قدم برای عادی سازی روابط تلقی گردد.
روزنامه «نشنال» امارات نیز با اشاره به حضور 36 مقام عالیرتبه و شمار زیادی از وزرا و نمایندگان کشورها در اجلاس تهران، نوشته این امر اثبات کننده آن است که ایالات متحده آمریکا و نیز اسرائیل در منزوی کردن و یا مرعوب کردن ایران بر سر برنامه هسته ایش ناکام بوده اند. این روزنامه حتی به پاره ای از اظهارنظرها در داخل ایران اشاره کرده که استقبال از اجلاس را به منزله «سیلی به صورت اسرائیل» دانسته اند و به طور ضمنی این دیدگاه را تأیید کرده است. «نشنال» مهمترین مهمانان این اجلاس را محمد مرسی، رئیس جمهور مصر و بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل دانسته است. 
اما در نهایت، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که برخی کشورهای غربی هنوز هم از تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن اجلاس تهران دست برنداشته اند. در این رابطه، در حالی که چند روز است حضور دبیر کل سازمان ملل در اجلاس تهران قطعی شده و درخواست های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عدم حضور وی نیز ثمری نداشته، «تورنتو سان» کانادا از درخواست وزیر خارجه این کشور برای عدم حضور بان در تهران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، «جان برد» با اظهار اینکه حضور بان از نظر سیاسی موجب تقویت موضع نظام ایران خواهد شد، از وی خواسته در تصمیم خود در این رابطه صرف نظر کند.

[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:11 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

از پراکندگی شیعیان در جهان چه اطلاعاتی دارید؟ آمار شیعیان جهان در حاضر چه میزان است؟ شیعیان به چند گروه تقسیم می‌شوند؟ مشکلات شیعیان در جهان چیست؟ برای روشن شدن سوالات فوق با گزارش ویژه مشرق همراه شوید....
 
به گزارش مشرق، مذهب شیعه همواره در کشورهای دیگر به غیر از ایران حتی در کشورهای که اکثریت جمعیت با شیعیان است، همواره در مظلومیت به سر برده و می‌برد، از سوی دیگر، با توجه به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) توجه و محدود کردن گروه‌های شیعی به خصوص شیعیان اثنی عشری شکل دیگری به خود گرفته است.
 
واقعیت آن است که شیعیان در شمال آفریقا و دیگر قاره‌ها به غیر از خاورمیانه جمعیت قابل توجهی ندارند و از آن‌جا که بیشتر کشورهای منطقه سنی مذهب هستند و تحت اوامر آمریکا با جمهوری اسلامی ایران دشمنی دارند، بنابر‌این این دشمنی به طور خود بخودی به شیعیان منتقل شده و آن‌ها را از هرجهت تحت فشار و سرکوب قرار می‌دهد.
 
از دیگر عوامل مخالفت با گسترش شیعه، روحیه انقلابی‌گری و جهادگری گروه‌های شیعی در سراسر جهان است و عامل دیگر پیشرفت و پیروزی حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه است که باعث تغییر مذهب در بین دیگر ادیان و گرایش به شیعه شده است؛ بنابراین طبیعی است شیعیان در دیگر کشورها از سوی حکومت‌ها به صورت منفی مورد توجه قرار بگیرند و محدودیت‌هایی شامل حال آنها شود تا جایی که با توجه به منابع مختلف اماری، آمار صحیحی از شیعیان به صورت کلی و تفکیکی در رسانه های مختلف اعم از خبری و اماری وجود ندارد.

 
نقشه پراکندگی شیعیان در خاورمیانه

 
در این نوشتار به دنبال معرفی شیعیان در نقاط مختلف جهان هستیم.
 
خاورمیانه:
 
مذهب شیعه از سال 1501 میلادی یعنی با آغاز سلسله صفویه در ایران دین رسمی کشور بوده است. اما با انقلاب اسلامی سال 1979 به رهبری آیت الله خمینی برای نخستین بار در تاریخ روحانیون زمام حکومت کشوری شیعه را به دست گرفتند. بی شک این مهم ترین رویداد در تاریخ شیعه محسوب می‌شود.
 
از سوی دیگر، خاورمیانه در کنار واقع شدن به عنوان مهد دین اسلام و همچنین ادیان ابراهیمی، نه تنها ازمنظر ژئوپلتیک بلکه از منظر قرار گرفتن بر منابع انرژی جهان نیز مورد توجه کشورهای دیگر به خصوص قدرت های استعماری است.
 
از سوی دیگر، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، توجه اندیشمندان و دولت‌های استعماری و عرب دست نشانده، جمعیت‌های شیعی در سراسر جهان را به عنوان عاملی برای تهدید محسوب می‌کردندو خاورمیانه نیز به دلیل قرارگرفتن ایران، عراق، بحرین، عربستان، پاکستان و ... دیگر کشورهای مسلمان مورود توجه و رصد کشورها و حکومت‌ها بوده است.
 
تشیع در اردن

 
پیش از آغاز جنگ در عراق و پناهنده شدن تعدادى از آوارگان و جنگ‏ زدگان شیعه به اردن، کمتر شهروند اردنى از ماهیت اعتقادات تشیع و جایگاه آنان در دین مبین اسلام باخبر بود؛ 97% از مجموع ساکنان کشور 7 میلیونى اردن را مسلمانان اهل سنت تشکیل مى‏دهند و پس از آنان مسیحیان و دروزیان به ترتیب بالاترین میزان اتباع را در این کشور دارا هستند.
 
بر اساس آمارهاى رسمى، شیعیان، کمتر از 1 درصد از جمعیت کشور اردن را تشکیل مى‏دهند، هرچند اندک شیعیان عراقى که در اردن زندگى مى‏کنند به واسطه فرار از جنگ و پناهنده شدن در اردن، میلیاردها دلار در این کشور سرمایه‏گذارى کرده‏اند و باعث شکوفایى اقتصاد این کشور شده‏اند، اما همواره از سوى دولت به عنوان یک اقلیت مذهبى، نگاهى توهین‏ آمیز و در بسیارى از مواقع تحقیرآمیز به آنان مى‏شود.
 
اهل سنت اردن در قیاس با بسیارى از کشورهاى عربى دیگر به‏ویژه کشورهاى حاشیه خلیج فارس، بسیار معتدل مى‏باشند و هیچگاه خود را درگیر تنش‏هاى مذهبى نکردند تا آن‏که "عبدالله دوم" پادشاه اردن چند سال پیش نسبت به گسترش "هلال شیعى" در کشورش و نیز منطقه خاورمیانه هشدار داد و این سرآغازى بود براى ایجاد حساسیت در میان اهل سنت اردن نسبت به شیعیان.[1]
 

نقشه هلال شیعی مورد ادعای غرب

 
به عنوان مثال نیروهاى امنیتى اردن در تابستان گذشته شش شهروند شیعه را به اتهام " ترویج مذهب تشیع و برهم زدن امنیت کشور" دستگیر کرده بودند، دولت اردن در کنار برخورد علنى با شعیان، همواره مى‏کوشد تا به شهروندان این کشور القاء کند که خطر شیعیان کمتر از خطر صهیونیست‏ها نیست!
 
تشیع در یمن
 
کشور یمن در جنوبی ترین منطقه شبه جزیره عربستان قرار دارد و سرزمینی است سبز و خرم. از لحاظ مذهبی حدود 45 درصد جمعیت یمن را پیروان مکتب زیدیه تشکیل مى‏دهند در حالیکه اهل سنّت که اغلب شافعی مذهبند 53 درصد و درصد اندکی هم شیعیان اسماعیلیه هستند.
 
منطقه یمن در سال1750 میلادی جزء قلمرو دولت عثمانی در آمد و با سقوط امپراتوری عثمانی، در سال1934 میلادی با انعقاد قراردادی با انگلستان به استقلال رسید. سابقا حکومت یمن در دست امیری بود که او را امام یمن می خواندند و او شخصا کشور را اداره می کرد ولی از سال1962 میلادی برابر1341 شمسی به جمهوری تبدیل شد.
یمن، قریب به 22 میلیون نفر جمعیت دارد که 30 درصد آنها شیعیان زیدی مذهب می باشند؛ یعنی قریب 5/6 میلیون نفر. این آمار قبلابیشتر بوده؛ یعنی در زمان حکومت خود زیدی ها حدود40 درصد بوده است.[2]
 
رییس جمهور کنونی یمن، «علی عبدالله صالح» دوازده سال رئیس جمهور یمن شمالی بود و از سال 1990 میلادی که اتحاد دو بخش شمالی و جنوبی یمن شکل گرفت، 19 سال است رئیس جمهور یمن متحد است (جمعا 31سال)

 
نیروهای عربستان برای سرکوب شیعیان یمن

 
هر چند در ظاهر در خانواده‌ای زیدی مذهب به دنیا آمده ولی حکومت او رویکردى سکولار دارد و اساسا حکومت دینى نیست بلکه به نوعى برخلاف دین اسلام به ویژه مذهب شیعه فعالیت می کند. او فارغ‌التحصیل دانشگاه نظامی بغداد بوده و با اعضای حزب بعث و صدام معدوم، روابط ویژه‌ای داشته است و به صدام صغیر معروف می باشد. دیکتاتور یمن که از سى سال پیش به پشتوانه سعودى ها در رأس حکومت یمن قرار گرفته، مذهب زیدیه را به حاشیه رانده، و دست سلفی هاى تکفیرى را برای بسط نفوذشان در یمن بازگذاشته است و به نوعى یمن را به حیاط خلوت سیاسى و مذهبى عربستان تبدیل کرده است.[3]
 
آفریقا

 
سوابق طولانی اسلام در آفریقا به حدی است که آن را به عنوان دین بومی و سنتی این قاره توصیف می کنند. زیرا در طول یک قرن بعد از وفات پیامبر (ص)، اسلام در کل شمال آفریقا رایج گشت، پس از آن شاخ آفریقا را در برگرفت و به تدریج به سمت جنوب گسترش یافت. اگر چه این گسترش در ابتدا از طریق جنگ و نیروی نظامی صورت گرفت اما به تدریج در دوره‌های بعد از طریق راه‌های تجاری و داد و ستد های بازرگانی نفوذ خود را در شرق، غرب و جنوب گسترش داد، اکنون در آفریقا، تقریبا در مناطق شمال مدار استوا، جمعیت عمدتا مسلمان است. این مناطق از سمت شرق تا غرب امتداد دارد و در بخش هایی از مرکز و جنوب نیز اقلیتی از مسلمانان وجود دارند که این پراکندگی در بخش جنوب شرقی بیشتر است.
 
مسلمانان آفریقا نیز مانند دیگر نقاط جهان دارای فرقه‌‌های گوناگون می‌باشند. اما عمده جمعیت مسلمانان را سنی ها تشکیل می دهند که خود به نحله های مختلف تقسیم می‌شوند. شیعیان نیز در این قاره پیروانی دارند.
 
در گذشته برای اولین بار شیعیان عرب توانستند در شمال آفریقا دولتی شیعی تأسیس کنند. این دولت از آنجا پدید آمد که ادریس فرزند عبدالله فرزند حسن المثنی فرزند حسن بن علی بن ابی طالب (ع) وقتی توانست خود را از قربانگاه حجاز، نجات دهد، توانست خود را به آفریقای شمالی برساند و در آنجا توانست سرزمینی از آنرا مستقل سازد. این سرزمین اکنون دو قسمت شده قسمتی از آن را امروز به نام کشور مغرب و قسمت دیگر آن به نام الجزایر خوانده می شود و در آنجا اولین دولت شیعی را در تاریخ اسلامی تأسیس کرد. این کار در سال 172 هجری انجام شد. دومین دولت شیعی عربی، دولت فاطمیان است. این فقط بزرگترین دولت شیعی نبود بلکه اگر میزان عظمت و بزرگی در نگهداری و حفظ علم و ادب و گسترش فرهنگ اسلامی معیار باشد در حقیقت باید گفت بزرگترین حکومت اسلامی بوده است.
 
تشیع در سودان
 
جمهوری سودان بزرگ‌ترین کشور آفریقا است و در شمال شرقی این قاره قرار دارد. مساحت این کشور 2503890 کیلومتر مربع، جمعیت آن بیش از 40 میلیون نفر و پایتختش شهر "خرطوم" است. اریتره و اتیوپی در شرق، مصر و لیبی در شمال، چاد و آفریقای مرکزی در غرب، و اوگاندا، کنگوی دموکراتیک و کنیا در جنوب، با آن مرز مشترک دارند. 80 درصد مردم سودان مسلمان، 10 درصد مسیحی و بقیه هم پیرو ادیان بومی یا بی‌دین هستند که گروه اخیر در منطقه آفریقایی‌نشین این کشور سکونت دارند. این کشور در گذشته "مصر جنوبی" خوانده می‌شد اما در سال 1956میلادی از حاکمیت دوگانه انگلستان و مصر خارج و مستقل شد.[4]
 
تشیع در مصر
 
مِصر کشوری ا‌ست با مساحت 980/869 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 75 میلیون نفر، واقع در شمال شرقی آفریقا. شبه جزیره سینا که در قاره آسیا قرار دارد نیز بخشی از قلمرو این کشور است. این کشور از شرق با لیبی، ازجنوب با سودان و از طریق صحرای سینا با فلسطین همسایه است. پایتخت این کشور "قاهره" و زبان رسمی آن، عربی است. این کشور نزد عبرانیان به "مصرائیم" موسوم بوده و یونانیان هم از عهد هومر آن را "اجیپ توس" می نامیده‏اند. مردم قدیم آن دیار به موجب کتاب عهد عتیق از اولاد مصرایم بن حام بن نوح می باشند. نژاد مصریان، عربی نیست؛ بلکه قبطی بود و واژه EGYPT که در زبانهای اروپایی برای مصر به کار می‏رود ، با کلمه قبطی در ارتباط است. مصر یکی از پرجمعیت‌ ترین کشورهای آفریقایی و خاورمیانه است و اکثریت قریب به اتفاق مردم آن مسلمان‏اند و در کنار رود نیل زندگی می‏کنند. حدود نیمی از جمعیت مصر، شهرنشین هستند که بیشتر آنان در دو شهر بزرگ قاهره و اسکندریه و حومه آن‌ها زندگی می کنند. مصر تا مدت‌ها تحت الحمایه انگلستان بود ولی پس از جنگ جهانی اول مستقل گردید. این کشور از نظر سیاسی و فرهنگی یکی از مهم‏ترین کشورها در جهان عرب و خاورمیانه است و بسیاری از اتباع مصر به ریاست سازمان‌های بین‏المللی ملی و منطقه‏ای رسیده‏اند.[5]

 
مسجد شیعیان در مصر

 
تشیع در اتیوپی

 
کشور «حبشه» یا همان «جمهوری فدرال دموکراتیک اتیوپی» کشوری است در شرق قار? آفریقا به پایتختی «آدیس‌آبابا»، با 1,104,300 کیلومتر مربع وسعت و بیش از 75 میلیون نفر جمعیت. سومالی در شرق، کنیا در جنوب، سودان در غرب، و اریتره در شمال این کشور، با آن مرز مشترک دارند. حدود نیمی از جمعیت این کشور، مسلمان و نیم دیگر مسیحی هستند که ارتدوکس‌ها اکثریت آنان را تشکیل می‌دهند. این کشور سابقه‌ای هزاران ساله دارد. در سال 1936 تحت اشغال ایتالیا درآمد و این اشغال تا 1941 و شکست این کشور در جنگ جانی دوم ادامه داشت. اتیوپی بالاخره توانست در سال 1944 از سیطره انگلستان خارج و مستقل شود.
 
تشیع در تانزانیا

 

جمهوری متحد تانزانیا کشوری است واقع در شرق آفریقا با مساحت 945.087 کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 40 میلیون نفر. این کشور از اتحاد دو کشور تانگانیا و زنگار به وجود آمد و پایتخت آن، شهر "دارالسلام" است با 2 میلیون و 340 هزار نفر جمعیت. منطقه جزیره‌ای زنگبار از سال 1503 و به مدت 450 سال، بتناوب تحت سلطه پرتغال، عمان، عرب‌ها و بریتانیا قرار داشت تا اینکه در سال 1961 مستقل شد. تانگانیکا نیز در دسامبر 1961 از بریتانیا اعلام استقلال کرد و سرانجام دو ملت "تانگانیا" و "زنگبار" در 26 آوریل 1964 با یکدیگر ادغام شده و جمهوری مستقل تانگانیکا را تشکیل دادند. شش ماه بعد نام این کشور به " تانزانیا " تغییر یافت. حدود 1000 سال پیش گروه‌هایی از شیراز به زنگبار مهاجرت کردند و هنوز هم پس از گذشت قرن‌ها در زنگبار، اصل و نسب شیرازی به نوعی نجیب زادگی محسوب می‌شود. آیین نوروز امروزه در زنگبار برگزار می‌شود. انگلیسی و سواحیلی زبان‏های رسمی این کشور هستند.[6]

 
یکی از مساجد شیعیان در آفریقا

 
تشیع در تونس
 
مانند تمامی کشورهای دیگر ـ مخصوصا کشورهای پلیسی و استبدادی ـ آمار دقیقی درباره تنوع اقوام، مذاهب و اقلیت‏ها وجود ندارد؛ اما درباره تعداد شیعیان کشور تونس (یعنی کسانی که هم به لحاظ عقیده، هم به لحاظ احکام و هم به لحاظ محبت، پیرو اهل‏بیت(ع) بوده و رسماً شیعه دوازده امامی هستند دو آمار معتبر منتشر شده است.[7]
 
آمریکا
 
اگر بخواهیم درباره شیعیان آمریکا صحبت کنیم، مناسب تر است ابتدا گروه‌های شیعه آنجا را معرفی نماییم. به طور خلاصه، گروه های شیعیان آمریکا را می توانیم دو قسم بدانیم: گروهی که اکثریت شیعیان آنجا را تشکیل می دهند و از کشورهای دیگر مثل ایران و عراق به آنجا رفته اند؛ گروهی هم که اصلاً آمریکایی هستند؛ مثل سیاه پوست‌ها، قوی ترین گروه در میان شیعیان آمریکا، لبنانی‌ها هستند که در "میشیگان" در "دیترویت" ساکن هستند.

 
شیعیان در مساجد آمریکا

 
معمولاً آمریکایی‌هایی که اصالتا آفریقایی یا سیاه پوستند از این موضوع احساس ناخوشایندی دارند؛ چون آن‌ها یک اقلّیت هستند و برای تجارت و پول به آمریکا نیامده اند؛ برخی از آن ها در آنجا به دنیا آمده اند و به اسلام و بخصوص تشیّع علاقه پیدا کرده اند و به همین دلیل، این موضوع تمام زندگی شان را عوض کرده است. آن ها نمی خواهند فرهنگ خود را نگه دارند، آن ها می خواهند تشیّع و اسلام را تبلیغ کنند، ولی گروه های خارجی که به آنجا آمده اند جور دیگری به موضوع نگاه می کنند؛ چون آنها غالبا برای تجارت به آنجا آمده‌اند و می‌خواهند خوب زندگی کنند. بنابراین، به این گونه تشکیلات دینی هم نیاز دارند. این دو گروه با هم سازگاری فکری ندارند.[8]

 
مسجد شیعیان در آمریکا

 
نتیجه گیری:
 
با توجه به حساسیت‌های بالای حکومت‌ها و قدرت‌های استکباری بر وضعیت شیعیان چه در داخل ایران و چه خارج از ایران، آمار دقیقی از تمامی شیعیان به تفکیک مناطق مختلف وجود ندارد و هر سازمان و نهادی آمار متفاوتی را اعلام می‌کند و هیچ منبع موثقی که تمام اطلاعات را در یکجا جمع کند وجود ندارد.
 
با تو جه به اهمبت بحث، به نظر می‌رسد این وظیفه نهادهای مسئول از قبیل وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران است تا با استفاده از منابع و دسترسی‌هایی که دارد، آمار دقیقی از پراکندگی شیعیان در سراسر جهان تهیه کند.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:10 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

«ملت ما» نوشت:

پیشتر هم ما در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بودیم که برخی از مشاهیر ایران که هنوز در جغرافیای فرهنگی ایران نامی بزرگ دارند توسط برخی کشورهای همسایه مصادره شده و شناسنامه‌دار می‌شوند. غافل از این‌که تمام این کشورها تا دوره قاجار جزوی از ایران بوده‌اند. حالا اما که به عنوان کشور مستقل به حساب می‌آید اگرچه باز مدیون تمدن ایرانی هستند اما تلاش می‌کنند تاریخ خود را مجزا جلوه دهند؛ در همین راستا نه رسانه ملی ما و نه نهادهای دولتی تلاش نمی‌کنند که آثاری بسازند تا جغرافیای فرهنگی ما را بیش‌تر نمایان کنند. پرسش این‌جاست که چرا با وجود این همه حرف و نگاه‌های متفرقه به ساخت آثار ملی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور باز هم لزوم ساخت چنین آثاری در رسانه ملی و بخش خصوصی کمتر دیده می‌شود؟


چرا با وجود این همه حرف و نگاه‌های متفرقه به ساخت آثار ملی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور باز هم لزوم ساخت چنین آثاری در رسانه ملی و بخش خصوصی کمتر دیده می‌شود؟ شاید بشود گفت بیش و پیش از آن‌که بخواهد خودش را به عنوان یک قدرت سیاسی و نظامی در منطقه و جهان معرفی کند، به عنوان یک کشور متمدن و فرهنگی معرفی کرده است. ما امروز برای این دیگر متحمل جنگ و تحریم و اجحاف نخواهیم شد که بگوییم ایرانی از قدیم‌الایام، علم داشته است، شخصیت‌هایی چون فارابی؛ ابن سینا؛ خواجه نصیرالدین طوسی، سهروردی، ملاصدرا و... داشته است و حالا اگر ما در جهان علم بیش از کشور دیگری جایگاه داریم – گذشته از تلاش‌های معاصران – به این خاطر است که بر شانه‌های این بزرگان ایستاده‌ایم. ایستاده‌ایم که هم در جهان فرهنگ و هنر حرف‌های‌مان را بزنیم و پیام داشته باشیم و هم در جهان علم. یادمان باشد که بر سر در سازمان ملل شعر چه کسی نوشته شده است؛

 

یادمان باشد که پرفروش‌های ادبیات کلاسیک در جهان غرب مربوط به کدام شاعران ایرانی است؛ یادمان باشد که در غرب امثال گوته از چه کسانی در مشرق زمین و به‌ویژه در ایران از چه کسانی تاثیرپذیرفته است. پیام ایران چه پیش و چه پس از اسلام تا قلب اروپا هم رفته است. یادمان باشد که برتراند راسل در جلد دوم تاریخ مهم خود که تاریخ فلسفه است در باب «ابن رشد» و این‌که او آغازگر اندیشه نوین در غرب امروز است چه می‌نویسد. حالا آیا بهتر نیست رسانه ملی یا بخش خصوصی با حمایت ویژه دولتی همراه با این افتخارات شوند و نام ایرانی را در جهان از دریچه فرهنگ هم بیش‌تر معرفی کنند. آیا وقت آن نرسیده است که با ساخت اثری فاخر برای همیشه به این جدال فرهنگی پاسخ دهیم که «مولانا »؛ آثارش فارسی است پس او فارسی است و القابی چون «ملای رومی» را از روی آن‌برداریم که این عنوان اشتباهی تاریخی را در اذهان ایجاد می‌کند. بهتر نیست عزمی ملی برای ساخت آثاری فاخر ایجاد شود که فارابی، خواجه نصیر، حافظ، سعدی، فردوسی، عطار، خیام، را مانند ابن‌سینا (که متاسفانه جایگاه رفیع فلسفی او را در حد یک پزشک تقلیل می‌دهند) با یک اثر خوب سینمایی، انیمیشن یا سریال به مردم معرفی کنیم.


مصادره کردن مفاخر علمی
در همین راستا در گزارشی از فارس هم آمده بود: ‌جنگ‌های دنیا همواره بر سر تسخیر سرزمین‌ها و گسترش مرزها بوده است، اما اکنون که سالیان دراز از آخرین جنگ‌‌ جهانی می‌‌گذرد جنگ دیگری در دنیا به راه افتاده است و آن سند زدن مفاخر سرزمین‌ها به نام ابرقدرتهایی دنیاست.
به عنوان مثال با وجود ایرانی بودن ابن سینا، تاجیک‌ها او را تاجیکی می‌دانند و ازبک‌ها، ازبک و عرب‌ها هم به نوبه خود مدعی هستند که ابوعلی سینا یک دانشمند عرب است. همین‌طور جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی یک شاعر مشهور ایرانی است اما ‌ترک‌ها در ترکیه ‌و همچنین افغان‌ها هر کدام وی را از خود می‌دانند. البته قبل‌ترها نوشتن کتاب با استناد به تاریخ‌های دست‌ساز مد نظر بوده اما امروز هنر هفتم و معجزه تصویر همه‌چیز را راحت‌تر کرده است.
به روزترین این تلاش‌ها فیلم «طبیب» است‌. این پروژه 26 میلیون دلاری که به کارگردانی «فلیپ اشتولتسل» آلمانی مدتی است ‌در آلمان کلید خورده است، بخشی از زندگی ابوعلی‌سینا را روایت ‌می‌کند و در این فیلم سعی شده حکومت شیعه آل‌بویه و ایرانیان، افرادی متعصب و ضد مسیحی معرفی شوند و فیلمی دیگر نیز در نسخه سینمایی خود ابوعلی سینا را یک فرد ازبکی معرفی می‌کند و زندگینامه او را با شفای چشمان نابینای دختر ازبکی و ازدواج ابوعلی سینا با این دختر ادامه می‌دهد، در حالی که تاریخ گواه این مدعاست که ابوعلی سینا در جوانی از دنیا رفت و هرگز موفق به ازدواج نشد.


نمونه‌های جالب‌تری هم از مصادره کردن مفاخر علمی ما توسط غرب وجود دارد که مولانا جلال‌الدین بلخی یکی از آنهاست. البته نامگذاری سال 2007 میلادی به نام مولانا و گسترش علاقه‌مندی جهانیان به این شاعر و عارف پارسی‌سخن، کارگردانان کشورهای مختلف جهان را به این فکر انداخته که به ساخت فیلم‌ها و مستنداتی درباره مولوی و مرادش شمس تبریزی دست بزنند.
به عنوان مثال مستندی دو قسمتی به نام «حضرت مولانا» در ترکیه ساخته و از تلویزیون این کشور پخش شد و حتی «اسین چلبی» بیست و دومین نواده مولانا جلال‌الدین از سلطان ولد سر لوکیشن ‌این فیلم مستند حاضر شده بود.
افغان‌ها نیز در افغانستان فیلم «پیر چراغ به دست» را بر اساس زندگی مولوی با هزینه دولت افغانستان تولید کردند و کارگردانی آن را «لطیف احمدی» رئیس افغان فیلم برعهده داشت.

همچنین «عبداللطیف سالازا» کارگردان انگلیسی که در کارنامه‌اش فیلم سینمایی «امام محمد غزالی» را داشت به ایران آمد تا با سرمایه‌گذاری تلویزیون فرانسه فیلم زندگی مولانا جلال‌الدین را نیز به افتخاراتش اضافه کند.

هندی‌ها هم از این قافله عقب نماندند و «مظفر علی» - کارگردان هندی - فیلمی ‌به نام «رومی آتش عشق» را در دست تولید دارد. این فیلم در حقیقت زندگینامه مولاناست و قطر با سرمایه‌گذاری 25 میلیون دلاری آن را می‌سازد. «آل پاچینو» - بازیگر سرشناس - نیز در‌ شصت و یکمیندوره جشنواره فیلم کن اعلام کرد که در این پروژه نقش آفرینی می‌کند.
اما سهم ایران از پرداختن به این شاعر ایرانی تنها مستند «مولانا» به کارگردانی «ارد عطاپور» است.
فیلم «عمر خیام» با نام‌های دیگر «زندگی، عشق و ماجراهای عمر خیام» و «عشق عمر خیام» نام فیلمی امریکایی است که به کارگردانی ویلیام دیترله، کارگردان آلمانی در سال 1956 ساخته شده ‌است و در سال 1957 به اکران درآمد.
این فیلم درباره زندگی عمر خیام، ریاضیدان و شاعر ایرانی سده یازده میلادی است. از آنجا که جزئیات زندگی خیام چندان شناخته شده نیست، در این فیلم ماجراهایی خیالی برای زندگی او تصور شده و در میان این ماجراها دستاوردهای علمی و ادبی واقعی او، همچون ابداع گاه‌شمار تازه و سرودن چامه‌های معروف نیز گنجانده شده‌ است.
در این فیلم، عمر خیام به دختر پادشاه وقت مهرورزی می‌کند و دسیسه فرقه حسن صباح برای کشتن پسر پادشاه را خنثی می‌سازد.
بازی نقش عمر خیام در این فیلم بر عهده کورنل وایلد است و در این فیلم مایکل رنی، در نقش حسن صباح و خواننده معروف ایما سوماک در نقش کارینا ظاهر می‌شوند.

«باریس توکارف» روسی هم با کارگردانی فیلم سینمایی «عمر خیام» روایتی دیگر درباره این دانشمند ایرانی دارد.
فیلم عمر خیام در 5 کشور جهان فیلمبرداری شده است. در این فیلم افسانه و واقعیت با هم آمیخته شده و از دید یک کودک ایرانی مقیم امریکا زندگی و تفکرات عمر خیام شاعر و منجم قرن 5 هجری ایران به یک ماجرای افسانه‌ای تبدیل می‌شود؛ ماجرایی عاشقانه بین حسن صباح و عمر خیام و کنیزی به نام دریا.

نمونه این آثار در سینمای جهان کم نیست و با کمی تحقیق بیش‌تر می‌توان نمونه‌های بیش‌تری در این باره پیدا کرد؛ البته نباید از دایره انصاف هم خارج شد و بگوییم ایرانی‌ها هیچ کاری نکرده‌اند که به حق آثار درخور و به یاد ماندنی چون «ابن سینا» کیهان رهگذار، «روزگار قریب» کیانوش عیاری، «سربداران» محمدعلی نجفی، «هزار دستان» علی حاتمی، «روشن‌تر از خاموشی» حسن فتحی، «شیخ بهایی» شهرام اسدی، «نردبام آسمان» محمدحسین لطیفی، «کمال‌الملک» علی حاتمی و... توسط سینماگران ایرانی ساخته شده است؛ اما به‌راستی در عصری که قهرمان‌دزدی پر‌رنگ‌تر از قهرمان‌پروری است، سهم سینمای ایران از معرفی مشاهیر و مفاخرش به جهانیان چقدر بوده است؟ آیا ایران باید منتظر بماند تا زنان و مردان دانشمند، هنرمند و فرهیخته‌اش به سبب تقسیمات جغرافیایی و سندسازی‌های کشورها به سرزمین و مذاهب دیگری سنجاق شوند؟ آیا باید درست زمانی که قدرت، زمان و ثروت بزرگان سینمایی صرف اختلافات صنفی و دعوا در اکران فیلم‌هایی سینمایی است، جهانیان از این غفلت تلخ، کام خود را شیرین کنند؟ و آیا رواست که مفاخر ایرانی تنها به نام ایران باشند و به کام جهان؟ و هزاران سوال بی‌پاسخ دیگر.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:9 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

با توجه به این‌که هم‌اکنون ملت ایران شاهد برگزاری اجلاس عدم‌تعهد در این کشور هستند، به نظر می‌رسد برگزاری اجلاس برای ایران تا حد قابل‌توجهی راضی‌کننده بوده است. با توجه به این‌که امریکا و رژیم صهیونیستی برای برگزاری این اجلاس در تهران، مخالفت خود را ابراز کرده و از کشورهای عضو تقاضا کرده بودند تا آنها در این نشست حاضر نشوند، اما ملت ایران شاهد حضور بیش‌تر سران در این اجلاس نسبت به اجلاس‌های پیشین بودند. این اجلاس در حالی با کیفیت قابل‌توجه میهمانان مواجه بوده که سه سال قبل و در نشست پیشین ما شاهد مخالفت‌هایی که امروزه برای منزوی نشان دادن ایران می‌شود، نبودیم.

اما همان‌گونه که گفته شد، با وجود تمام مخالفت‌های این دوره و مانع‌تراشی‌های بسیار امریکا و رژیم صهیونیستی، برگزاری اجلاسی موفق را از سوی ایران به عنوان میزبان شاهد هستیم. در این راستا می‌توان این موفقیت را در حوزه توانمندی ایران برای برگزاری اجلاس بررسی و کشف کرد. جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلفی توانست افزون بر آنچه در اهداف خود گنجانده بود، به منافع اجلاس هم توجه کرده و تا حدی به تمام آنها دست یابد. هم‌اکنون مشاهده می‌شود که امنیت خوبی در سطح برگزاری اجلاس برقرار شده است.


همچنین در سطح سیاسی هم با وجود مخالفت‌های امریکا و رژیم صهیونیستی به خوبی وارد عمل شده و توطئه‌های آنها را خنثی کرده است. در سطح مذاکرات هم ایران توانست افزون بر برگزاری و میزبانی خوب از میهمانان اجلاس، با کشورهایی مانند هند و کره و دیگر کشورها مذاکراتی سازنده در عرصه مختلف اقتصادی و سیاسی داشته باشند. همچنین در سطح بیانیه هم توانست برای سوریه زمینه‌ای را فراهم کند تا کشورها از وجود سوریه به عنوان کشوری مستقل یاد کنند و علاوه بر آن، جهان عادی از نیازمندی‌های هسته‌ای ایران در این‌گونه اجلاس مطلع شوند. شانزدهمین اجلاس عدم‌تعهد همان‌گونه که تاکنون به آن اشاره شد، حواشی و مخالفت‌های بسیاری داشته و توانسته بر بسیاری از آنها فائق ‌آید.


بارزترین آنها می‌تواند حضور افرادی مانند بان کی مون دبیرکل سازمان ملل باشد. وی با حضور خود ضمن این‌که از فرصت‌هایی که برایش در اجلاس فراهم آمده، بهره می‌برد، به توطئه غرب و امریکا پاسخی منفی داده و آنها را بر حسب یک مثل قدیمی«سنگ روی یخ کرده است».
همچنین حضور محمد مرسی در تهران هم می‌تواند در نوع خود جالب توجه باشد. حضور مرسی را نه به جهت آن‌که رئیس پیشین اجلاس بوده و برای تحویل آن در این نشست حاضر شده، بلکه به جهت روابطی که می‌تواند بعدها پررنگ‌تر شود، حائز اهمیت دانست. با توجه به تلاش‌هایی که کشورهای امارات، قطر و عربستان سعودی برای جلوگیری از حضور مرسی در ایران انجام دادند و با توجه پیشنهاد 5 میلیارد دلاری آنها برای جلوگیری از حضور رئیس‌جمهور مصر در ایران، می‌توان حضور وی را در تهران بسیار ارزشمند به شمار آورد. روابط ایران با مصر در صورت مستحکم‌تر شدن، می‌تواند وزن سنگینی در منطقه ایجاد کند.

سخنرانی شخص مرسی در اجلاس و دیدار وی با رهبری و سایر مقامات ایران و مذاکراتی که روند آنها پیش‌بینی شده، همگی از جمله مواردی بود که می‌تواند باعث ایجاد یک سیاست استراتژیک قدرتمند برای ایران شود.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:9 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

فتوای تاریخی رهبر انقلاب درباره حرمت ساخت بمب اتم نه‌تنها در پیشبرد اهداف صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان موثر بوده بلکه مدعیان دروغ‌گو را که با القائات اسلام‌هراسانه، اهداف نامشروع‌شان را پیش می‌بردند، به بن‌بست کشاند.

به گزارش فارس، رهبر معظم انقلاب در پیامی به نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه که فروردین ماه سال 90 در تهران برگزار شد، فتوای تحریم استفاده از سلاح‌های اتمی را تکرار کردند و گفتند: «به اعتقاد ما افزون بر سلاح هسته‌ای، دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می‌شوند. ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملت‌ها خطر تولید و انباشت این گونه سلاح‌ها را حس می‌کند و آماده است همه‌ی امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد. «ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام، و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه‌ی همگان می‌دانیم.»

همچنین مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس و مسئولان سازمان انرژی اتمی و جمعی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان درباره حرمت سلاح هسته‌ای تاکید کردند: «من شک ندارم که دستگاه‌هاى تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز در این کشورهائى که جلوى ما ایستاده‌اند، اطلاع دارند و می‌دانند که ما دنبال سلاح هسته‌اى نیستیم. واقعاً سلاح هسته‌اى به صرفه‌ى ما نیست؛ علاوه بر اینکه از لحاظ فکرى و نظرى و فقهى، ما این کار را خلاف میدانیم و این حرکت را حرکت خلافى می‌دانیم. ما استفاده‌ى از این تسلیحات را گناه بزرگ می‌دانیم و نگهداشتنش را یک کار بیهوده‌ى پرضررِ پرخطر می‌دانیم و هرگز دنبالش هم نمی‌رویم. آنها هم این را می‌دانند، اما روى این نقطه فشار مى‌آورند براى اینکه این حرکت را متوقف کنند.»فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب در حرمت ساخت بمب اتم که در واقع اخلاق‌مداری در عرصه سیاست محسوب می‌شود، غرب را در تلاش برای القای ساخت سلاح هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی ناکام گذاشت هرچند که آنها دست از دشمنی خود با نظام بر نخواهند داشت.

این فتوا و پیام رهبر انقلاب به ‌عنوان عالی‌ترین مقام مسئول در کشور مورد توجه رسانه‌های مختلف قرار گرفت و تاکید چندباره بر این فتوا به عنوان منطق مذهبی و سیاسی ایران، همواره در مذاکرات دیپلماتیک ایران و غرب مورد استناد قرار گرفته و در پیشبرد اهداف صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان بسیار موثر بوده است.

در همین راستا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی فتوای رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر حرام بودن تولید و به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی را «یک مبنای اساسی تحول‌برانگیز» برای پایان دادن به مسابقه تسلیحاتی دانسته بود.

همچنین آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نیز دراین باره گفته بود «اگر کشورهای غربی شان و جایگاه ولی‌فقیه و ولی‌امر مسلمین را بدانند خواهند فهمید که هیچ تضمینی بالاتر از استناد به سخنان مقام معظم رهبری در عدم تمایل ایران به تولید سلاح هسته‌ای وجود ندارد.»علی اکبر صالحی وزیرخارجه کشورمان هم در اظهاراتی گفت که «با فتوای مقام معظم رهبری در مورد حرام بودن سلاح هسته‌ای، ذهنیت خطرناک بودن ایران فرو ریخت.»
غلامحسین الهام عضو سابق حقوق‌دان شورای نگهبان نیز درباره این حکم رهبر انقلاب گفت که «انتشار فتوای مقام معظم رهبری در مورد حرمت استفاده از سلاح اتمی و کشتار جمعی و با شعار انرژی اتمی برای همه، سلاح اتمی برای هیچ‌کس؛ مدعیان دروغ‌گو را که تا کنون با نشر دروغ و القائات اسلام‌هراسانه، اهداف نامشروع خود را پیش می‌بردند، به بن‌بست کشاند و ریل‌گذاری دیگری را که برای تبیین حقایق و حقانیت جمهوری اسلامی تدارک دیده شده بود را با شکست مواجه ساخت.

این فتوا در خلال مذاکره‌های سیاسی مطرح نشده بود تا شائبه‌ی سیاسی داشته باشد بلکه به کرّات و به شکل‌های مختلف اعلام شده بود، اما این بار از سانسور غرب عبور کرد و با الحاق به سابقه‌ی درخشان اسلام در مراعات ابعاد انسانی و حقوق بشر دوستانه، دروغ‌گویی تبلیغات غرب را برملا نمود.»

حجت الاسلام ذوالنور جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز درباره فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت تولید و استفاده از سلاح‌های هسته‌ای معتقد است «جمهوری اسلامی با پشتوانه اعتقادی این حرف را می‌زند که به دنبال تولید و استفاه از سلاح‌های هسته‌ای نیست. مقام معظم رهبری هم در جایگاه مرجع بزرگوار تقلید و هم در جایگاه ولی امر مسلمین و حاکم و ولی فقیه جامعه اسلامی فتوا دادند که تولید و بکارگیری سلاح‌های هسته‌ای مشروع نیست.»

رهبر انقلاب در سخنانی در جمع کارگزاران نظام رویکرد حقیقی غرب نسبت به ماهیت انقلاب اسلامی را تبیین کردند و گفتند: «اعتقاد من این است؛ آنقدرى که اروپا و امریکا به مسأله‌ى انرژى هسته‌یى تظاهر مى‌کنند و وانمود مى‌کنند نگران این قضیه هستند، نگران نیستند. خودشان هم مى‌دانند که ما دنبال سلاح هسته‌اى نیستیم. ما مرتب تکرار مى‌کنیم، اصرار مى‌کنیم؛ آنها «نه» مى‌گویند و سرى تکان مى‌دهند! درحالى‌که مى‌دانند ما دنبال سلاح اتمى نیستیم.

مسأله، مشغول کردن نظام اسلامى است. یکى از اهداف عمده‌ى اینها این است که نظام اسلامى را مشغول کنند؛ ذهن مدیران، مسؤولان، مجلس، دولت و دست‌اندرکاران گوناگون را از مسائل جارى و کارى کشور در بخشهاى مختلف – چه بخش قضایى، چه بخش اجرایى، چه بخش تقنینى – منصرف و غافل کنند. این مسأله هم که حل بشود، باز مسأله‌ى دیگرى درست خواهد شد!»

این فتوا که به موضع رسمی دیپلماتیک جمهوری اسلامی تبدیل شده است نه تنها تضمین‌کننده حقوق هسته‌ای کشورمان است بلکه با توجه به پرچمداری ایران در بیداری اسلامی مواضع بر حق جمهوری اسلامی را در منظر کشورهای مسلمان اثبات می‌کند و این مسیر به عنوان الگویی برای ادامه راه آنها نیز مطرح است.


[ چهارشنبه 91/6/8 ] [ 9:8 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

مدیر روابط عمومی باشگاه پرسپولیس خواستار توضیح شبکه سه سیما و برنامه فوتبال برتر در خصوص درصد مالکیت توپ اعلام شده در دربی 75 و عذرخواهی آنها شد.

به گزارش سایت باشگاه پرسپولیس، حسین قدوسی گفت: پس از پایان دربی 75 برنامه فوتبال برتر درصد مالکیت توپ از سوی 2 تیم را اعلام کرد و بر همین اساس عنوان شد تیم استقلال 55 درصد مالکیت توپ را در کل بازی در اختیار داشته و تیم پرسپولیس هم 45 درصد. اعلام چنین آماری با توجه به برتری پرسپولیس در مالکیت توپ برای باشگاه پرسپولیس منطقی و قابل پذیرش نبود.
 
وی افزود: جالب‌تر اینکه سرمربی محترم تیم استقلال هم در کنفرانس‌های پس از پایان بازی با استناد به همین ارقام از برتری تیمش در تصاحب توپ یاد کرد. برای ما جای سوال دارد که در رسانه ملی این آمار و ارقام غیر واقع چگونه، براساس چه معیارهایی و بر اساس استفاده از کدام نرم افزار ارائه شده و به اطلاع مردم می‌رسد.
 
مدیر روابط عمومی باشگاه پرسپولیس عنوان کرد: این برنامه تلویزیونی باید اعلام کند که چگونه و با چه نرم افزاری 55 درصد مالکیت توپ استقلال را محاسبه کرده و آن را به باشگاه پرسپولیس و هواداران میلیونی اش اعلام کند. ما در این باره تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده‌ایم که این برنامه تلویزیونی و شبکه سوم سیما نرم افزار خاصی برای مشخص کردن درصد مالکیت توپ ندارد.
 
 وی گفت: بسیار خوشحال می شویم اگر نرم افزاری دارند آن را به ما ارائه کنند تا جای هیچ شک و تردیدی باقی نماند و به هواداران پرسپولیس نیز بگویند که اگر نرم افزاری هم ندارند ملاک و معیارهای آنها برای اعلام این درصدها چه بوده است.
 
قدوسی اظهار داشت: در هفته سوم لیگ برتر نیز از سوی همین برنامه تلویزیونی اعلام شد که استقلال در نیمه اول بازی با ذوب آهن 52 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشته و ذوب آهن 48 درصد. در پایان همین بازی هم درصد مالکیت توپ استقلال 69 درصد اعلام شد. ارائه چنین آماری یعنی اینکه استقلال در نیمه دوم 86 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشته که بسیار عجیب و دور از ذهن به نظر می رسد.
 
وی یادآور شد: جالب اینکه کادر فنی استقلال در پایان همین بازی از عملکرد تیمش ابراز رضایت نکرده و جالب تر اینکه به آمار ارائه شده از سوی این برنامه تلویزیونی اشاره کرده و تاکید داشته که استقلال 69 درصد مالک توپ بوده است. در حالی که به اعتقاد ما بارسلونا هم با فوتبال تیکی تاکای خود در یک نیمه نمی‌تواند 86 درصد مالک توپ باشد.
 
مدیر روابط عمومی باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: امیدواریم مسئولان محترم برنامه فوتبال برتر احساس مسئولیت بیشتری کرده و پاسخگوی سوال و ابهامات باشگاه پرسپولیس باشند. ما خواستار نحوه محاسبه آنها مبنی بر مالکیت توپ 55 درصدی تیم استقلال در دربی 75 هستیم.
 
وی افزود: به اعتقاد ما این برنامه تلویزیونی در حق مربیان و بازیکنان پرسپولیس و 30 میلیون هوادار این باشگاه اجحاف و کم لطفی کرده و می بایست پس از بررسی همه جانبه عذرخواهی خود را از باشگاه، اعضای تیم و هواداران اعلام نمایند مگر آنکه ثابت کنند با چه معیار درست و نرم افزاری چنین ارقامی را پس از دربی اعلام کرده اند.


[ دوشنبه 91/6/6 ] [ 10:21 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 270
بازدید دیروز: 392
کل بازدیدها: 1664627