علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

 

ملت ما نوشت:

برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها در ایران فرصت مناسبی است تا با توجه به شرایط تحریمی که برای کشورمان به وجود آمده بتوانیم روابط اقتصادی کشورمان را با اعضای این جنبش بهبود بخشیم. با توجه به این‌که تعداد 120 کشور عضو این جنبش هستند و حجم بالای مبادلات اقتصادی و تجاری بین اعضای این جنبش به نظر می‌رسد یکی از راهکارهای برون‌رفت از شرایط تحریمی که غرب علیه ما ایجاد کرده است تاسیس بانک مشترک بین اعضای جنبش عدم‌تعهد است. ایجاد بانک مشترک به اعضای این جنبش که در اصل با هدف خروج از سلطه غرب و شرق و به‌طور کلی کشور‌های سلطه‌گر ایجاد شده کمک می‌کند تا در راه رسیدن به هدف اصلی جنبش غیرمتعهد‌ها حرکت کنند.

تاثیر‌گذاری در اقتصاد جهانی

علی قنبری اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره تاسیس بانک مشترک بین اعضای جنبش غیرمتعهد‌ها به «ملت ما» می‌گوید: ظرفیت‌های این جنبش بسیار بالاست و در توافقات منطقه‌ای و حتی جهانی تاثیرگذار است با توجه به این موضوع تاسیس بانک مشترک بین اعضا عامل بسیار مهمی در ایفای نقش این جنبش در مبادلات اقتصادی در سطح جهان دارد. این اقتصاددان در ادامه افزود: با توجه به حجم بالای مبادلات فیمابین اعضا و میزان GDP کشور‌های جنبش می‌توان گفت تاثیر‌گذاری جنبش عدم‌تعهد در مبادلات اقتصادی جهان بسیار بالاست و تاسیس بانک مشترک نیز این تاثیر‌گذاری را افزایش می‌دهد. قنبری در ادامه درباره نقش تاسیس بانک مشترک در دور زدن تحریم‌ها خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ایجاد این جنبش مقابله با سلطه دول شرق و غرب بود به همین دلیل باید گفت این کشورها با رسیدن به اجماع و تاسیس بانک مشترک گامی بلند در جهت رفع سلطه استکبار بر خواهند داشت مشروط بر این‌که به یک اجماع کلی برسند و بتوانند با تاسیس این بانک و سایر توافقات اقتصادی اقدام موثری در جهت توسعه اقتصادی جنبش انجام دهند.

ایجاد ثبات اقتصادی در بین اعضا
ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز درباره تاسیس بانک مشترک گفت: برای ورود به یک دوران طلایی در اقتصاد و ایجاد ثبات در اقتصاد کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در یک اقدام فوری و با نیت تاثیر‌گذاری در اقتصاد باید بانک مشترک ایجاد شود. نماینده مردم رباط‌کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که زمان برای تاسیس بانک مشترک مناسب است گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی بین‌الملل، لازمه رسیدن اعضای جنبش غیرمتعهد‌ها به اهداف مشترک تاسیس بانک مشترک است.
ادامه در صفحه 4وی با بیان این‌که جنبش عدم‌تعهد برای پایداری و ادامه حیات نیازمند تهیه برنامه مشترک در بلندمدت هستند اظهار داشت: جنبش غیرمتعهد‌ها به عنوان یک جنبش بزرگ و تاثیرگذار با ایجاد بانک مشترک می‌تواند یک قطب اقتصادی بلامنازع باشد و حرکت نوینی را در اقتصاد ایجاد کند. نکو تصریح کرد: سود ایجاد بانک مشترک به جیب همه اعضا خواهد رفت و موجب شکوفایی اقتصاد کل جهان خواهد شد و مبادلات اقتصادی کشورهای عضو را روانتر خواهد کرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره ساختار و نحوه تشکیل و مکان این بانک گفت: در این باره که بانک کجا تاسیس شود باید تصمیم جمعی گرفت و ریاست آن هم مانند اوپک می‌تواند دوره‌ای باشد. نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس در ادامه درباره تشکیل پول واحد برای اعضای این جنبش نیز افزود: با توجه به کثرت کشورهای عضو انجام این کار بعید است و حداقل تا چند دهه دیگر امکان‌پذیر نیست اما انجام این کار در تسهیل مبادلات اقتصادی موثرخواهد بود. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس‌ با بیان این‌که پول واحد تاثیرات منفی هم می‌تواند داشته باشد و ممکن است تورم شدید ایجاد کند گفت: ایجاد واحد پول مشترک پیش زمینه‌های خاص خود را می‌خواهد و باتوجه به این‌که پول ملی کشورها را تحقیر می‌کند به نظر می‌رسد ایجاد آن صحیح نیست. گفتنی است رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهاد تشکیل واحد پولی مشترک و همچنین بانک مشترک‌المنافع کشورهای عضو جنبش عدم‌تعهد را مطرح کرد و خواستار حذف دلار از چرخه مبادلات اقتصادی شد.

پیشنهاد تشکیل بانک مشترک جنبش عدم‌تعهد
ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره ایجاد بانک مشترک بین کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها گفت: بانک مشترک بین کشورهای عضو جنبش عدم‌تعهد به معنای تسهیل در مبادلات کالا و صادرات و واردات است. ایرج ندیمی افزود: بدیهی است که ایجاد بانک مشترک بین کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها ضمن کمک به تولید کشورها می‌تواند موجی از اشتغال را به کشورهای عضو غیرمتعهد‌ها ایجاد کند. نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: کشورها در دنیای امروز با حجم بالایی از پروژه‌ها روبه‌رو هستند که با اتکا به سرمایه‌های داخلی خود نمی‌توانند آن را مدیریت کنند و به نوعی از سرمایه سایر کشورها استفاده می‌کنند از این‌رو ایجاد صندوق مشترک می‌تواند مانند صندوق بین‌المللی پول به اجرای سریع پروژه‌ها کمک کند.

وی ادامه داد: هررابطه اقتصادی که بین ایران و کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها ایجاد شود می‌تواند بار مثبت داشته باشد چرا که بخشی از گردش وجوه را از دنیای استکباری و امپریالیسم به سمت کشورهای عضو می‌کشاند. ندیمی گفت: تاسیس بانک مشترک برای تمام اعضای جنبش عدم‌تعهد خوب است اما با توجه به دشمنی شناخته شده غربی‌ها و محدودیت‌های بانکی ایجاد شده فرصت اضافه‌تری است. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با تاسیس بانک مشترک مشکل محدودیت انتقال وجوه برداشته می‌شود و این اتفاق برای خروج از بسیاری از بن‌بست‌ها مفید خواهد بود. نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس همچنین درباره تشکیل واحد پول مشترک بین کشورهای عضو جنبش عدم تعهد گفت: با توجه به تجربه اروپا و نابرابری وزن اقتصادی کشورهای عضو و انتقال هزینه‌های کشور ضعیف به قوی امکان‌پذیر نیست. وی با بیان این‌که تشکیل واحد پول اروپایی زمانبر است و حداقل 2 تا 3 دهه طول می‌کشد افزود: چنین اتفاق و اتحادی برای تشکیل واحد پول مشترک در بین کشورهای عضو دیده نمی‌شود چرا که غیرمتعهد‌ها در حقیقت یک جریان ائتلافی است که در برابر بلوک غرب امروز متحد است. به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس امکان تشکیل بانک مشترک قوی‌تر از تشکیل واحد پول مشترک است.

استقلال اقتصادی اعضا
عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: تشکیل بانک مشترک بین کشورهای غیرمتعهد شرایط برتری برای غیرمتعهد‌ها به وجود می‌آورد که استقلال اقتصادی اعضای آن را در پی دارد. فرشید سیم‌بر عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به وابستگی کشورهای غیرمتعهد به قدرت‌های غربی اظهار داشت: تشکیل بانک مشترک بین کشورهای غیرمتعهد می‌تواند به ایجاد شرایط برتر غیرمتعهد‌ها در معادلات اقتصاد جهانی منجر شود.
وی افزود: آنچه می‌تواند به انجام سرمایه‌گذاری و تولید منجر شود، ایجاد یک بانک و در کنار آن ایجاد پول مشترک بین کشورهای عضو است تا وابستگی اقتصادی کشورهای غیرمتعهد به قدرت‌های بزرگ و غربی کاسته شود. این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر این‌که ساختار کشورهای عضو جنبش عدم‌تعهد متفاوت است، تصریح کرد: عمده کشورهای غیرمتعهد صادر‌کننده مواد خام و نیازمند به تکنولوژی غرب بوده و برای فعالیت نیاز به وام از بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول خواهند داشت که بیش از پیش وابستگی آنها را به غرب به دنبال دارد. سیم‌بر با اشاره به این‌که بانک غیرمتعهدها می‌تواند موجبات توسعه کشورهای عضو را فراهم کند، بیان کرد: تشکیل بانکی با سرمایه کامل اعضای غیرمتعهد که هیئت‌مدیره آن را کشورهای در حال توسعه تشکیل می‌دهد منجر به کاهش وابستگی به غرب، ورود و خروج آسان کالاها، تخفیف گمرک و در نهایت فروش کالاها بین کشورهای عضو می‌شود. عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی در پایان خاطرنشان کرد: با ایجاد این بانک زمینه تولید در کشورهای عضو جنبش افزایش یافته و عملا سطح تولید جهان و نیز قدرت خرید در کشورهای عضو افزایش می‌یابد و این اتفاق، توسعه کشورهای عضو و نیز حل بحران اقتصادی کشورهای پیشرفته را به‌همراه خواهد داشت.

کاهش وابستگی به دلار
بهروز علیشیری، معاون وزیر اقتصاد موضوع اقتصادی مهم در بین جنبش را بدهی این کشورها یا بحران بدهی عنوان کرد و گفت: این مسئله در یک دوره‌ای حاد شده در نتیجه یکسری کمک‌های مالی از سوی کشورهای پیشرفته به کشورهای در حال توسعه سرازیر شد که بعد از آن مشکل بازپرداخت وام‌ها پیش آمد و این کشورها از بازپرداخت وام عاجز شدند و مشکل بدهی کشورها همچنان باقی است. وی گفت: در حال حاضر حجم بالایی از بدهی در کشورهای عدم‌تعهد وجود دارد اما یکسری ترتیبات بین‌المللی مانند طرح HIPIC وجود دارد یا طرح ترتیبات کلوپ پاریس که کشورهای توسعه یافته ناگزیر شدند بخش عمده‌ای از مطالبات خود از کشورهای در حال توسعه را به آنها ببخشند اما شرایطی برای آنها تحمیل کردند، مانند این‌که توازن تجاری را حفظ کنند. علیشیری درباره تامین مالی برای توسعه در بین کشورهای عضو جنبش عدم‌تعهد گفت: مشکل عمده توسعه پیدا کردن منابع باثبات و ارزان و میان‌مدت و درازمدت برای دسترسی به توسعه اقتصادی است که در کشورهای گروه 77 آن‌قدر این مسئله مهم بود که از چند سال قبل در دستورکار سازمان ملل متحد قرار گرفته است.

علیشیری افزود: سه ماه قبل در نیویورک برای بار دوم مسئله تامین مالی برای توسعه در دستورکار قرار گرفت. علیشیری در ادامه افزود: پیشنهاد میان مدت ما این است که جمهوری اسلامی ایران آماده است موضوعات اقتصادی و بین‌المللی مورد علاقه اعضای جنبش عدم‌تعهد را پرورش دهد و اساسنامه و مرامنامه نخستین صندوق سرمایه‌گذاری مشترک را تدوین کند. وی گفت: ارزش صندوق‌های ارزی کشورهای عضو جنبش عدم‌تعهد 5/2 تریلیون دلار است یعنی 50 درصد ارزش صندوق‌های ارزی جهان را شامل می‌شود و این یک رقم تعیین‌کننده است. علیشیری گفت: صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ارزی می‌تواند برای افزایش مبادلات سرمایه‌گذاری بین کشورها نقش ایفا کند. معاون وزیر اقتصاد افزود: در عرصه مسائل مالی، پولی و بانکی پیشنهاد مشخصی می‌توان ارایه کرد که روزهای قبل در اجلاس مطرح شد و این‌که تاسیس بانک توسعه‌ای و یک بانک تجاری مشترک در دستورکار قرار گیرد سپس اعضای جنبش بتوانند با حجم عظیمی از منابع که در اختیار دارند دغدغه‌های مالی خود برای توسعه را از این طریق برطرف کنند.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در جلسه وزرای جنبش عدم‌تعهد مطرح شد کاهش وابستگی مبادلات تجاری اعضا به دلار مطرح شود چون نرخ مبادلات پولی باید مستقل باشد و کشورهای عضو جنبش نمی‌توانند منافع کشورهای خود را به نوسان دلار پیوند دهند. وی گفت: در این زمینه واحد نرخ ارزی مبادلات ثابت برای این کشورها پیشنهاد شده و تاسیس بانک تجاری و بانک توسعه مشترک در کنار صندوق‌های بیمه مشترک منجر به افزایش تجارت اعضا با یکدیگر خواهد شد. علیشیری درباره بانک مشترک جنبش عدم‌تعهد گفت: سرمایه‌ اولیه آن بستگی به این دارد که چه تعداد از اعضا مشارکت کنند و در حال حاضر بانک‌های متعددی در جهان وجود دارند مانند بانک توسعه ‌آفریقا، بانک گروه آلبا در امریکای لاتین، بانک توسعه اسلامی و بانک توسعه آسیایی یا بانک اکو که اخیرا تشکیل شده، بنابراین می‌توانیم بانک مستقل با هدف تامین منابع مالی پروژه‌های زیربنایی جنبش عدم‌تعهد تشکیل دهیم.


[ شنبه 91/6/11 ] [ 8:42 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

نشست پایانی و مراسم اختتامیه شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها با سخنرانی رئیس‌ و سران این جنبش در تهران برگزار و ریاست ایران بر این جنبش با 120 کشور عضو آغاز شد.


به گزارش «تابناک» نشست اختتامیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد در سالن اجلاس سران و با سخنرانی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان و تنی چند از نمایندگان قاره‌های جهان به پایان رسید.

در این جلسه «بیانیه تهران» و چندین سند، گزارش و بیانیه دیگر درباره موضوعات متفاوت با رای اکثریت حاضران به تصویب رسید.

در این مراسم نمایندگان قاره‌های جهان به سخنرانی درباره این نشست پرداختند.

* اجلاس «نم» در مدیریت جهان مؤثر خواهد بود

«ویولا اونوولیری» وزیر مشاور در امور خارجه نیجریه از طرف محمد نمادی سامبو، معاون رئیس جمهور نیجریه در مراسم اختتامیه اجلاس نم گفت: افتخار می‌کنم که در مراسم شانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد سخنرانی می‌کنم. من از دولت و مردم ایران به دلیل میزبانی خوب‌شان تشکر می کنم. از آقای رئیس و دبیرخانه بخاطر زحماتشان در برگزاری این اجلاس نیز قدردانی می‌کنم.

وی افزود: این اجلاس تاثیرات بسیار زیادی بر جهان و مدیریت آن خواهد داشت. ما معتقد به همکاری هستیم.

نماینده آفریقا ادامه داد: به رغم تفاوت‌هایی که داریم به اصول مشخصی معتقد هستیم. آفریقا به تعهدات خود پایبند خواهد بود و به حمایتش از نتایج اجلاس شانزدهم ادامه خواهد داد.

وی افزود: ما باید دنیایی امن‌تر برای نسل‌های آینده بسازیم. ما معتقد به همکاری جنوب-جنوب در چارچوب سازمان‌های چندجانبه هستیم.

* با ریاست ایران، تمام امیال مردم کشورهای «نم» به حقیقت می‌پیوندد

خانم «شیخ حسینه» نخست وزیر بنگلادش در مراسم اختتامیه اجلاس شانزدهم گفت: خانم‌ها و آقایان من افتخار دارم که از طرف کشورهای آسیا و اقیانوسیه از میزبانان این اجلاس در تهران، مهمان نوازی ایرانیان، از صحبت‌های مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه ایران تشکر کنم.

وی افزود: از این که فرصتی داده شد که با یکدیگر ارتباط بگیریم و بازبینی کنیم، روابط و همبستگی‌مان را مستحکم‌تر کنیم تشکر می‌کنم.

خانم شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش در این مراسم گفت: می‌خواهیم تشکر کنیم از تمام مقامات ایرانی، وزارت امور خارجه و تمام کسانی که سخت کار کردند تا این اجلاس بسیار زیبا برگزار شود و اجلاس بسیار موفق بود.

نخست وزیر بنگلادش افزود: می‌خواستم بگویم که تمام کشورهای آسیا و اقیانوسیه حمایت خواهند کرد از ریاست شما و رهبری شما در این زمانه بسیار چالش‌برانگیز در سه سال آینده و ما باید با یکدیگر همبستگی داشته باشیم و کار کنیم با کشورهای دیگر دنیا. ما می‌خواهیم که شرکت داشته باشیم در مدیریت جهانی از نظر اقتصادی و اجتماعی و ساختار دنیا را تغییر دهیم.

ما می‌خواهیم اراده داشته باشیم تا همه کشورها صدای خود را به دیگر کشورهای جهان برسانند. بخصوص 4 میلیارد نفری که در نم هستند و کشورهایی که به حاشیه رانده شده‌اند. این نتایج در مورد فلسطین بسیار مهم است و باید به آنها عمل شود.

نخست وزیر بنگلادش تصریح کرد: ما می‌توانیم تغییراتی را به وجود بیاورم و راه‌حل‌هایی را برای مسئله فلسطین پیدا کنیم.

وی در پایان گفت: ما وقتی به آینده نگاه می‌کنیم می‌بینیم چالش‌ها بسیار بزرگ هستند، اما ما اطمینان داریم که با ریاست شما نم خواهد توانست تا تمام آرزوها و امیال مردم کشورهای نم را به حقیقت بپیوندد و بنگلادش حاضر است که با دیگر کشورهای اقیانوسیه با این چالش‌ها مبارزه کند.

* حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم

«ساموئل سانتوز لوپز» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه و نماینده کشورهای آمریکای لاتین در مراسم اختتامیه شانزدهمین نشست سران جنبش عدم تعهد به سخنرانی پرداخت.

وی از طرف ملت خود و «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه از برگزاری این نشست تقدیر کرد و گفت که برگزاری این نشست در تهران نشان از تحرک در این جنبش عظیم است.

لوپز ادامه داد: این نشست در حالی برگزار می‌شود که دنیا در بحران مالی و ارزش‌ها قرار دارد.

وی ضمن تشکر از ایران به دلیل ریاست مدبرانه بر شانزدهمین اجلاس گفت: امیدواریم پس از این 3 سال که ریاست جنبش عدم تعهد به آمریکای لاتین باز خواهد گشت وظایف خود را در احیای جنبش محقق کنیم.

وزیر امور خارجه نیکاراگوئه افزود: منطقه آمریکای لاتین درطول تاریخ همواره مورد تهاجم ابرقدرت‌ها و استکبار قرار داشته است.

وی گفت: ما به مبارزات بیدارگرایانه خود ادامه خواهیم داد و در چارچوب قوانین بین‌المللی متعهد به ادامه مبارزات بیدارگرایانه خود خواهیم بود.

سانتوز لوپز تاکید کرد: دموکراسی و مردمسالاری حق تمام مردم دنیا است و هر ملتی بدون دخالت دیگران، هر آنچه را که مناسب خود می‌داند داشته باشد.

وی افزود: بار دیگر از طرف منطقه آمریکای لاتین حق حاکمیت آرژانتین بر جزایر مالویناس  را برسمیت می‌شناسیم و حمایت خود از جمهوری اکوادور برای پناهندگی دادن به فردی که [جولیان آسانژ موسس سایت ویکیلیکس] حق‌اش است را برسمیت بشناسیم.

وزیر امور خارجه نیکاراگونه گفت: من از ‌آمریکا می‌خواهم 5 کوبایی قهرمان را که در بند این کشور است آزاد کند و تحریم‌های غیر منصفانه علیه کوبا را پایان بخشد.

وی در پایان تاکید کرد: خود را مکلف می‌دانیم که از حق جمهوری اسلامی ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای را برسمیت بشناسیم.

* میزبانی ایران نقطه عطفی در افزایش قدرت جنبش نم است

«محمداف» از آذربایجان به نمایندگی از اروپا در مراسم اختتامیه اجلاس شانزدهم نم در تهران گفت: اطمینان داریم که تعهد جمهوری اسلامی ایران به اصول و اهداف جنبش و عزم راسخ آن برای به وجود آوردن همکاری در میان اعضا باعث کارآمدی و کارایی بیشتر این اجلاس و این جنبش خواهد شد.

وی با اشاره به این که برگزاری این جلسه بسیار مهم در تهران نقطه عطفی است در بیشتر کردن قدرت این جنبش تا بتواند با وضعیت‌های بین‌المللی روبرو شود و بر چالش‌ها نائل بیاید و به کشورهای در حال توسعه کمک کند تصریح کرد: این اجلاس می تواند همبستگی بیشتری بوجود بیاورد تا به تقاضاهای مردم عضو پاسخ دهد.

وی افزود: سندی که ما تهیه کردیم یک دستاورد بسیار بزرگ است.

* گزارشگر ویژه اجلاس تهران:از نظارت و رهبری آیت‌الله خامنه‌ای تشکر می‌کنیم

«نیکلاس مادورو» معاون وزیر خارجه ونزوئلا که در این نشست به عنوان گزارشگر ویژه حضور یافته بود، در جلسه اختتامیه نشست سران جنبش عدم تعهد، به ارائه گزارش خود از عملکرد این جنبش پرداخت.

وی که گزارش خود را در قالب سندی به اعضای این جنبش ارائه کرد، در صحبت‌های خود در ابتدا ضمن تشکر از ایران و به دلیل برگزاری موفق این نشست، به اعضا تبریک گفت.

وی در ادامه افزود: به عنوان گزارشگر ویژه بر خود لازم می‌دانم تا آنچه که در این چند روز در اجلاس گذشته را به اعضا ارائه کنم.

به گفته وی، نشست تهران در 6 روز به صورتی موفق برگزار شد که 2 روز از این مدت به نشست کارشناسان ارشد اختصاص یافته و با حضور نمایندگان کشورهای عضو، کشورهای ناظر و میهمانان بین‌المللی برگزار شد.

مادورو همچنین در صحبت‌های خود به تشکر از رهبری و نظارت حضرت ‌آیت‌الله خامنه‌ای در این اجلاس پرداخت. علاوه بر این، او از جمهوری عربی مصر به دلیل ریاست بر این جنبش در دوره قبل بین سال‌های 2009 تا 2012، تشکر کرد.

وی در ادامه گفت: از دکتر محمود احمدی نژاد تشکر ویژه و صمیمانه‌ای دارم. ضمنا برای بنیان‌گذاران این جنبش و کسانی که برای آن زحمت کشیده‌اند، طلب آمرزش دارم.

او به سفر «بان‌کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل به این اجلاس نیز اشاره کرده و از وی به خاطر این سفر و سخنرانی در نشست تهران، تشکر کرد.

به گفته وی سند نهایی این اجلاس در تقریبا 700 بند به تصویب رسیده است.

او به نمایندگی از ریاست اجلاس به اعضای جدید جنبش خوش‌آمد گفته و از تمام اعضا خواست تا همه اعضا حضوری فعال داشته و به فعالیت‌ در این جنبش ادامه دهند.

ریاست و میزبانی ونزوئلا در دوره بعدی اجلاس جنبش عدم تعهد، دیگر بحثی بود که مادورو در صحبت‌های خود به آن اشاره کرد.

وی در نهایت از دولت و مردم ایران به دلیل برگزاری و سازماندهی بسیار خوب این اجلاس تشکر کرد.

* احمدی نژاد: جنبش«نم» در آینده نقش روشن و اثرگذاری بر مناسبات جهانی خواهد داشت

محمود احمدی‌نژاد رئیس‌ جنبش غیرمتعهدها که در مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره این جنبش سخن می‌گفت، در ابتدا یاد و خاطره نخست وزیر مرحوم اتیوپی را گرامیداشت و از اینکه در مراسم افتتاحیه نام وی را فراموش کرده از مردم اتیوپی عذر خواهی کرد و از حاضران در سالن خواست برای شادی روح وی دعا کنند.

وی افزود: اجلاس شانزدهم به لحاظ سطح مشارکت و کیفیت بی‌نظیر بود، در تمام بحث‌ها و اسناد و سخنرانی‌ها بر اصول اصلی جنبش عدم تعهد تاکیدی دوباره شد و معلوم گردید همه اعضا همچنان و بیش از گذشته به اهداف جنبش، متعهد‌ند.

رئیس‌جمهور کشورمان فصل مشترک سخنان و نظرات اعضا نم را ضرورت اصلاح مدیریت جهانی دانست و افزود: همه اعضا بر ضرورت تحول بنیادین در مدیریت جهان و مناسبات جهانی تاکید کردند، همه اعضا بر مشارکت همگانی بر مدیرت بر اساس عدالت و محبت به عنوان پایه صلح پایدار تاکید داشتند. همه اعضا بر لزوم صیانت از کرامت انسانی، حقوق انسان‌ها، ارزش‌های الهی و انسانی، عدالت و پاکی و دوستی تاکید داشتند، همه اعضا بر لزوم ایستادگی و پافشاری بر اصول، توسعه دوستی‌ها، برادری‌ها، اخلاق و معنویت و مقابله با یکجانبه‌گرایی‌ها، توسعه‌طلبی‌ها و خودخواهی‌ها تاکید داشتند.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: همه اعضای جنبش نم که در اجلاس شانزدهم حضور داشتند به پرهیز از تشویق برای درگیری‌ها و خشونت‌ها تاکید داشتند؛ همه همکاران بر لزوم حل مشکلات و چالش‌های بین‌المللی از طریق گفت‌وگو منطق و براساس عدالت و دوستی تاکید کردند.

رئیس جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه اعضای نم بر لزوم مشارکت عمومی توسط همگان برای تحقق اهداف جنبش تاکید کردند، گفت: همه عزیزان اشاره کردند که موفقیت جنبش از طریق همدلی، همکاری، برادری و تلاش مستمر براساس تفاهم و عدالت حاصل خواهد شد. دوستان تاکید کرده‌اند که باید مراقب دشمنان مشترک که دشمنان بشریت هستند باشیم.

وی با اشاره به تلاش نظام سلطه برای مقابله با استقلال کشورها، خاطر نشان کرد: آنان با ایجاد تفرقه در بین ملت‌ها و بین دولت‌ها فرصت تسلط بر جهان را برای خودشان ایجاد می‌کنند همه اعضا بر ارتقا جایگاه جنبش تاکید داشتند بر مقدمه‌سازی در جهت ایجاد ساختارهای لازم برای هم‌افزایی توان اعضا و دخالت مشترک و عمومی در مناسبات و معادلات جهانی تاکید کردند که علی‌القائده بنده با مشورت و همکاری شما باید تلاش‌های منسجمی را برای استقرار دبیرخانه موقت و ایجاد ساختارهای لازم سازمان‌دهی کنیم.

وی افزود: لازم به یادآوری می‌دانم که موفقیت جنبش در همدلی و مشارکت تک تک شماست و من دست همه شما را برای ارتقا سطح جنبش و مشارکت فعال در مدیریت جهانی بر اساس عدالت و برای تحقق صلح پایدار و صیانت از کرامت و حقوق ملت‌ها به گرمی می‌فشارم.

رئیس جنبش غیرمتعهدها در ادامه گفت: همکاران من عالیجنابان، میهمان گرامی، خانم‌ها و آقایان! اسناد نهایی اجلاس سران را تصویب کردیم که حاوی نقطه‌نظرات شما بود ما بدین وسیله پیام مهم سیاسی را برای مبارزه با چالش‌های فراروی صلح و امنیت به جامعه بین‌المللی مخابره کردیم؛ پیامی که بر عدالت، تساوی، گفت‌وگو و همکاری متقابل استوار است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه پیام جنبش غیرمتعهدها در شرایط امروز بین‌الملل اهمیت بسیار والایی دارد، اظهارداشت: در این اجلاس فرصت مهمی پیدا شد تا بر اساس اسناد عزم خود را برای تعمیق هر چه بیشتر همکاری‌های 2 جانبه بین کشورها ارسال کنیم

رئیس‌ جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه شک نداریم که پیوندهای عمیق بین اعضای نم، امکان تاثیرگذاری بر تحولات بین‌الملی را فراهم خواهد کرد، گفت: آینده این جنبش نقش روشن و افتخار آفرین و اثرگذار بر مناسبات جهانی خواهد داشت.

رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود از رؤسای جمهور، نخست‌وزیران، معاونان رئیس جمهور، وزرا، مسئولان هئیت‌ها و میهمانان ویژه اجلاس تهران تقدیر و تشکر کرد و افزود: از ناظران بین‌المللی، رؤسای سازمان‌‌های بین‌المللی، دبیر کل سازمان ملل، رئیس محترم مجمع عمومی که با یک همدلی و مشارکت بی نظیر اسناد تاریخی و اثرگذاری را ایجاد کردند و از همه کسانی که برای برپایی این اجلاس تلاش کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی در ادامه گفت: از ملت عزیر ایران که مقدمات این اجلاس را برپا کردند و فرهنگ بالای خود و میهمان نوازی خود را نشان دادند صمیمانه تشکر می‌کنم؛ بخصوص از مردم تهران که در این چند روز همکاری بسیار صمیمانه‌ای را ارائه دادند. از همه شما همکاران عزیز که در مذاکرات دو جانبه درباره زلزله دوجانبه با ملت‌ ایران همدردی کردند نیز تشکر می‌کنم.

احمدی‌نژاد از رسانه‌های داخلی و خارجی که به گفته وی همکاری‌های گسترده و صمیمانه داشتند، تشکر کرد.

وی در پایان خطاب به سران کشورهای عضو جنبش نم، گفت: عزیزان من، تعهدی که امروز ما بر آن پافشاری کردیم، برای ساختن دنیایی بهتر و زندگی سعادتمند برای همه بشریت است؛ این زندگی در سایه عدالت، مهرورزی و مشارکت فراهم خواهد شد؛ این زندگی و آینده روشن در زمانی محقق خواهد شد که مدیریت جهان در دست انسان‌های صالح و عادل و مهرورز باشد. خدای متعال از طریق پیامبران آینده روشن را وعده داده است؛ آینده‌ای که با حضور یک انسان کامل، صالح و عادل مطلق مردی از جنس انبیاء الهی و همراهی حضرت عیسی(ع) و همه صالحان و با یاری شما و همه ملت‌ها برپا خواهد شد. من مطمئم هستم تک تک شما به این آینده روشن و مردی که خواهد آمد برای یاری ما، ایمان داریم. دست به دست هم دهیم از طریق جنبش عدم تعهد و شرایط را برای برپایی آن روز روشن و زندگی درخشان بشری فراهم کنیم. از همه شما صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدوارم در اجلاس هفدهم که تحت سرپرستی هوگو چاوز رئیس‌جمهور ونزوئلا برگزار خواهد شد، یکدیگر را در شرایطی بهتری ملاقات کنیم.

[ شنبه 91/6/11 ] [ 8:42 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

دفتر مطبوعاتی شرکت "اتم انرگو پرویکت"، موسسه وابسته به شرکت "اتم استروی اکسپورت" از شهر نیژنی نووگورود روسیه اعلام کرد که واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر به طور کامل و با صددرصد ظرفیت خود راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا، در اطلاعیه منتشره توسط این شرکت آمده است: راکتور واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر ساعت 18 و 47 دقیقه روز 30 اوت (9 شهریور) به وقت محلی به طور کامل و با صددرصد ظرفیت برنامه‌ریزی خود، برای تولید برق راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری نووستی، در این اطلاعیه به نقل از ولادیمیر پاولوف، معاون مدیر شرکت "آتوم انرگو پرویکت" از شهر نیژنی نووگورود روسیه در زمینه ساخت نیروگاه‌های اتمی در ایران و ترکیه آمده است که راه‌اندازی کامل و صددرصد نیروگاه اتمی بوشهر مرحله پایانی در رساندن واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر به مرحله بهره‌برداری است که در جریان آن تمام تجهیزات و سیستم‌ها این نیروگاه مورد آزمایش قرار گرفته‌اند.

وی تاکید کرد که اولویت اصلی در جریان احداث نیروگاه اتمی بوشهر همواره مسایل ایمنی بوده و به این دلیل انتخاب ظرفیت راکتور به طور مرحله به مرحله صورت گرفته و با انجام آزمایشات لازم تجهیزات نیروگاه برای بهر‌ه‌برداری امن آن همراه بوده است.

ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در سال 1974 میلادی توسط شرکت آلمانی "زیمنس" آغاز شد، ولی پس از انقلاب اسلامی ایران نیمه تمام باقی ماند. قرارداد تکمیل ساخت واحد اول نیروگاه اتمی در بوشهر در ژانویه سال 1995 در تهران توسط روسیه امضا شد.

روسیه همچنین موظف شد که یک رآکتور آبی-آبی WWER-1000 برای ایران بسازد و سوخت هسته‌یی آن را به ایران عرضه کند و

متخصصین ایرانی را آموزش دهد.

حجم کل قرارداد حدود یک میلیارد دلار ارزیابی می‌شود که از این میان قیمت راکتور حدود 850 میلیون دلار است.

روسیه و ایران در ماه فوریه سال 1998 توافق کردند که مسکو نه تنها در تجهیز نیروگاه بوشهر به ایران کمک کند، بلکه به طور کل ساخت آن را تکمیل کند.

در روز 28 ژانویه 2009 شرکت اتم استروی اکسپورت از پایان عرضه سوخت هسته‌یی برای اولین نیروگاه اتمی ایران خبر داد. سوخت هسته‌یی طبق مقررات شش ماه قبل از راه اندازی نیروگاه به آن عرضه شد.

در اواخر ژانویه سال 2011 شرکت اتم استروی اکسپورت مرحله نوبتی راه‌اندازی فیزیکی نیروگاه بوشهر را انجام داد.

راه‌اندازی فیزیکی به معنای پایان مرحله آزمایشات تمام سیستم‌های واحد تولید انرژی نیروگاه اتمی است و سپس به دنبال بارگذاری سوخت هسته‌یی، تولید برق در آن شروع می‌شود. واحد تولید انرژی نیروگاه اتمی بوشهر در 8 ماه مه سال 2011 در حداقل سطح

ظرفیت قابل کنترل خود قرار گرفت و به این ترتیب واکنش خودانگیخته تقسیم سوخت هسته‌یی آغاز شد.

این رویداد یکی از مهم‌ترین مراحل در راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر برای تولید برق به شمار می‌رود.


[ شنبه 91/6/11 ] [ 8:40 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 در مرحله نهایی این مسابقه ها، 8 تیرانداز با یکدیگر به رقابت پرداختند که "ساره جوانمردی" عصر امروز (جمعه) و دقایقی پیش موفق شد با کسب 469 امتیاز در رده سوم قرار گیرد و به مدال برنز دست یابد.

به گزارش «تابناک»، همچنین "عالیه محمودی" دیگر نماینده ایران در این رقابت ها با کسب 1/467 جایگاه ششم را به خود اختصاص داد.
در مسابقه های تیراندازی زنان، در ماده 10 متر تپانچه کلاس P2، "بیکووا اولیویرا ناکوزکا" از جمهوری مقدونیه، با کسب 7/475 امتیاز رکورد جهان و پارالمپیک را بهبود بخشید و به مدال طلا دست یافت.
همچنین "مارینا کلیمچنکوف" از روسیه با کسب 6/469 امتیاز به مقام نایب قهرمانی رسید و به مدال نقره دست یافت.
ساره جوانمردی و عالیه محمودی در مرحله پایانی تیراندازی 10 متر P2 بانوان با حریفان خود به رقابت پرداختند که در پایان جوانمردی در رتبه سوم و محمودی در رده ششم قرار گرفتند.
جوانمردی توانست بالاتر از حریف اوکراینی خود قرار بگیرد و ضمن کسب مدال برنز این رشته از رقابت‌های پارالمپیک، نخستین مدال کاروان ایران را به‌دست آورد.

[ شنبه 91/6/11 ] [ 8:39 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

دبیرکل سازمان ملل متحد که به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به تهران آمده بود، امروز پیش از ترک کشور در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد.

به گزارش ایسنا، بان‌کی‌مون به تشریح برنامه‌های سفر خود به تهران پرداخت و گفت: در این دیدار با رهبر ایران، رئیس‌جمهور، دبیر شورای عالی امنیت ملی و چند تن دیگر از مقامات ایران دیدار داشتم و همچنین در دیدار با دانشجویان یکی از دانشگاه‌های تهران، با آنها گفت‌وگو کردم.

بان‌کی‌مون: درباره پرونده هسته‌ای ایران نیز مذاکراتی داشتیم و خواستار اقداماتی از سوی ایران شدم که نشان دهد به دنبال فعالیت‌های صلح‌آمیز در پرونده هسته‌یی خود هستند. درباره مساله حقوق بشر نیز نگرانی‌های خود را به دولت ایران انتقال دادم و خواستار توجه به این مساله در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده این کشور شدم. همچنین از ایران خواستم که با نماینده ویژه سازمان حقوق بشر در ایران همکاری بیشتری کند.

وی افزود: در این سفر همچنین با نمایندگان دولت سوریه دیدار و در آنجا اعلام کردم که ما با هرگونه خشونت در سوریه مخالفیم و هر دو طرف نباید از سلاح‌های سنگین علیه یکدیگر استفاده کنند.

بان‌کی‌مون به دیدار خود با رییس تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره کرد و گفت: همچنین دیداری با محمودعباس داشتم و در آنجا وضعیت اسفناک صلح را بررسی کردیم و توافق‌هایی برای بررسی آغاز دوباره مذاکرات داشتیم و در این زمینه از ایران نیز می‌خواهم که به روند صلح کمک کند.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه خاطرنشان کرد: درباره پرونده هسته‌یی ایران نیز مذاکراتی داشتیم و خواستار اقداماتی از سوی ایران شدم که نشان دهد به دنبال فعالیت‌های صلح‌آمیز در پرونده هسته‌یی خود هستند.

وی به تشریح بخش‌های دیگری از مذاکرات خود در ایران پرداخت و تصریح کرد: درباره مساله حقوق بشر نیز نگرانی‌های خود را به دولت ایران انتقال دادم و خواستار توجه به این مساله در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده این کشور شدم. همچنین از ایران خواستم که با نماینده ویژه سازمان حقوق بشر در ایران همکاری بیشتری کند.

بان‌کی‌مون ادامه داد: در خلال مذاکرات، این مساله را نیز اعلام کردم که به هیچ‌وجه نباید برای مشروعیت سایر اعضا تهدید یا تحریم صورت گیرد و اینکه نباید روند تحریم‌ها به گونه‌ای باشد که منجر به افزایش تنش شود. به باور من زمان آن رسیده است که هر دولتی مسئولیت اقدامات خود را به عهده بگیرد و در جهت صلح حرکت کند.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به میزبانی ایران برای اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: این موقعیت برای ایران فرصتی است که نقش معتدل و صلح‌طلبانه خود در جهان را بیشتر ایفا کند و نشان دهد که صاحب تمدن است و کشوری است که خواهان منطقه عاری از سلاح‌های کشتارجمعی و گفت‌وگوی تمدن‌ها است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین به مساله آوارگان افغانی اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز با توجه به اینکه ایران میزبان تعداد زیادی از آوارگان افغانی است، مذاکره و گفت‌وگوهای مهمی داشتیم.


[ شنبه 91/6/11 ] [ 8:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

سایت رجانیوز با اشاره به ارسال نامه‌ جمعی از دولتمردان سابق به رهبر معظم انقلاب که در آن خواستار تشکیل گروهی از نخبگان و صاحبنظران برای پیگیری برخی امور شده بودند، نوشت: به گفته یک منبع مطلع افرادی هم‌چون «منوچهر متکی»، «مصطفی پورمحمدی»، «علیرضا طهماسبی»، «سید‌کاظم وزیری‌هامانه»، «غلامحسین نوذری»،«داوود دانش جعفری»، «سیدمحمد جهرمی»، «محمدمهدی زاهدی»، «پرویز کاظمی» و «محمود فرشیدی» که به ترتیب سابقه تکیه بر کرسی وزارتخانه‌های امور خارجه، کشور، صنایع، نفت، امور اقتصادی و دارایی، کار و امور اجتماعی، علوم تحقیقات و فناوری، رفاه و تامین اجتماعی، آموزش و پرورش را داشته‌اند، این نامه را امضا کرده‌اند.

این منبع مطلع تصریح کرد: همچنین در این نامه امضای حسین دهقان، معاون سابق رییس‌جمهور و رییس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاور کنونی شهردار تهران نیز به چشم می‌خورد.

به نوشته رجا نیوز، افرادی همچون مسعود میرکاظمی وزیر سابق بازرگانی و نفت و همچنین علیرضا علی‌احمدی وزیر آموزش و پرورش دولت نهم از جمله دولتمردانی بودند که نویسندگان این نامه تلاش زیادی برای گرفتن امضای از آنها کردند که با پاسخ منفی و اعتراض گونه آن دو روبه‌رو شدند.


[ پنج شنبه 91/6/9 ] [ 8:52 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

فرستاده ویژه پادشاه عربستان برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد به تهران آمد.

به گزارش مهر، عبدالعزیز بن عبدالله فرزند شاه عربستان و فرستاده ویژه وی دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد و مورد استقبال وزیر نفت و مسئولان تشریفاتی و دیپلماتیک قرار گرفت.

سفیر ایران در عربستان در گفتگو با مهر اعلام کرده بود که فرستاده شاه عربستان حامل پیام کتبی ملک عبدالله است.

فرستاده شاه عربستان در اجلاس سران جنبش عدم تعهد شرکت خواهد کرد.

برخی منابع خبری نیز در عربستان اعلام کرده اند که در پی وخامت حال سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان قرار است عبدالعزیز بن عبدالله وزیر امور خارجه این کشور شود که این خبر هنوز تایید نشده است.


[ پنج شنبه 91/6/9 ] [ 8:49 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

"بشائر عثمان" دختر 15 ساله فلسطینی به عنوان کوچک ترین شهردار فلسطین در شهر "علار" واقع در کرانه غربی رود اردن (ضفه غربی) در شهر طولکرم فلسطین تعیین شده است.

به گزارش ایرنا از بیروت به نقل از منابع خبری فلسطین، این دختر طی مصاحبه با روزنامه های فلسطینی اعلام کرده که وی به مقام و منصب به اندازه انجام وظیفه و خدمت به مردم اهمیت نمی دهد.

وی افزود: این ایده از سوی باشگاه جوانان روستایش و به تشویق رییس شهرداری به وی عرضه شده است.

بشائر ادامه داد: من ساعت هشت صبح سرکار حاضر می شوم و به کارهای اداری و امضای معامله های اداری مردم مشغول می شوم و گاهی اوقات نیز برای حل مشکلات مردم و آشنایی با مشکلات آنها، جلساتی را با حضور مردم تشکیل می دهم.

بشائر در پایان گفت: من رأس ساعت 2 بعد از ظهر به خانه باز می گردم و مانند دختران هم سن و سال خودم به کارهای عادی و روتین خانه می پردازم.

وی گفت: مقام ریاست شهرداری برای من امری ظاهری و صوری نیست و من دارای اختیارات و صلاحیات کامل در این زمینه هستم.

[ پنج شنبه 91/6/9 ] [ 8:47 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

"بشائر عثمان" دختر 15 ساله فلسطینی به عنوان کوچک ترین شهردار فلسطین در شهر "علار" واقع در کرانه غربی رود اردن (ضفه غربی) در شهر طولکرم فلسطین تعیین شده است.

به گزارش ایرنا از بیروت به نقل از منابع خبری فلسطین، این دختر طی مصاحبه با روزنامه های فلسطینی اعلام کرده که وی به مقام و منصب به اندازه انجام وظیفه و خدمت به مردم اهمیت نمی دهد.

وی افزود: این ایده از سوی باشگاه جوانان روستایش و به تشویق رییس شهرداری به وی عرضه شده است.

بشائر ادامه داد: من ساعت هشت صبح سرکار حاضر می شوم و به کارهای اداری و امضای معامله های اداری مردم مشغول می شوم و گاهی اوقات نیز برای حل مشکلات مردم و آشنایی با مشکلات آنها، جلساتی را با حضور مردم تشکیل می دهم.

بشائر در پایان گفت: من رأس ساعت 2 بعد از ظهر به خانه باز می گردم و مانند دختران هم سن و سال خودم به کارهای عادی و روتین خانه می پردازم.

وی گفت: مقام ریاست شهرداری برای من امری ظاهری و صوری نیست و من دارای اختیارات و صلاحیات کامل در این زمینه هستم.

[ پنج شنبه 91/6/9 ] [ 8:47 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

رئیس جمهور پاکستان درباره موفقیت اجلاس سران غیر متعهدها در تهران ابراز امیدواری کرد.

آصف علی زرداری در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر ضمن ابراز امیدواری به موفقیت اجلاس غیر متعهدها در تهران گفت نقش ایران در موفقیت این اجلاس مهم خواهد بود.

رئیس جمهور لبنان نیز در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: «امیدوارم اهداف نشست غیرمتعهدها که همان بی‌طرفی است در تهران محقق شود و از صلح، دمکراسی، دوری از خشونت و تاکید بر توسعه ملت ها و دولت ها حمایت شود. امیدوارم این نشست سبب موفقیت برای همه کشورهای خاورمیانه و جهان شود.»
میشل سلیمان گفت: «امیدوارم که در این نشست تصمیم‌های بی‌طرفانه‌ای گرفته شود و  به ملت‌های منطقه و جهان این فرصت داده شود که خود بدون هیچ دخالت خارجی برای خود دمکراسی، شکوفایی، توسعه و صلح فراهم کنند.»
رئیس جمهوری آفریقای مرکزی گفت اجلاس سران نم فرصت مغتنمی فراهم می کند تا به مشکلات و مسائل  مربوط به جهان سوم  پرداخته شود.
بوزیزه،  در پاسخ  به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در خصوص اهمیت نشست سران جنبش غیر متعهدها در تهران گفت:نشست سران غیر متعهدها، نشستی بزرگ است که ملت های بزرگ غیر متعهد را در جهان گرد هم می آورد.این نشست فرصت مغتنمی فراهم می کند تا به مشکلات و مسائلی که مربوط به جهان سوم است پرداخته شود. ما امیدواریم که نشست تهران کاملا موفق باشد.
وی افزود حضور ما در این نشست  قبل از هر چیز، برای ابلاغ سلام و درود ملت مان به ملت ایران است تا به آنها بگوییم که نشستی خوب برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه  نتایج نشست سران جنبش غیر متعهدها در تهران را چگونه پیش بینی می کند گفت:امیدوارم که کاملا موفق باشد.وی در آخر با زلزله زدگان ایران نیز ابراز همدردی کرد.

رئیس جمهوری جیبوتی هم در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در باره اهمیت نشست غیر متعهدها گفت نشست جنبش غیر متعهدها مهم است چون بعد از مجمع عمومی سازمان ملل ، بیشترین عضو را دارد. از همین رو این جنبش اهمیت خیلی خیلی زیادی به ویژه برای کشورهای جنوب دارد.

اسماعیل عمر گله وی در پاسخ به سئوالی درباره اهمیت برگزاری نشست شانزدهم جنبش غیر متعهد در حل مشکلات کشورهای عضو  هم گفت:اهمیت این نشست در برقراری صلح در جهان، گفتگو، پیشرفت در حل همه مشکلات مربوط به فلسطین است.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز برگزاری اجلاس غیر متعهد ها را در تهران  بسیار مهم توصیف کرد.
ناصر عبدالعزیز النصر در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره برگزاری اجلاس غیر متعهد ها در تهران و تاثیر گذاری آن بر رفع مشکلات بین المللی و منطقه ای گفت:من بسیار خشنودم که در اینجا در تهران هستم . من به لطف دعوت رئیس جمهور ایران به این اجلاس آمده ام. این اجلاس بسیار مهم است. تقریبا دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل متحد عضو این جنبش هستند. این جنبش یک سازمان سیاسی بسیار با نفوذ محسوب می شود. اطمینان دارم وقتی ایران تصمیم گرفت رئیس این اجلاس باشد بسیاری از مسئولیت ها به خصوص در بخش جنبش غیر متعهدها و کشورهای عضو آن از جنبه ی سیاسی  ، توسعه و دیگر عرصه ها در یک مقطع زمانی بسیارمهم ایجاد  خواهد شد. من شاهدم که بسیاری از سران کشورها در این اجلاس شرکت کرده اند. همچنین آقای بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد هم در اینجا حضور دارد. این اجلاس بسیار مهم است. برای ایران  و دولت این کشور آرزوی موفقیت می کنم تا به آن چیزی که جنبش غیر متعهدها به دنبال آن است دست یابند.
وی درباره کاربردی بودن تصمیماتی که در این اجلاس اتخاذ خواهد شد گفت:نم یک گروه سیاسی بسیار مهم در سازمان ملل متحد است. تقریبا دو سوم کشورهای عضو  سازمان ملل متحد عضو نم هستند. این جنبش بسیار سیاسی است. اطمینان دارم که موضوعات سیاسی مهمی روز پنج شنبه مورد بحث قرار خواهند گرفت یعنی زمانی که اجلاس شروع خواهد شد.
وی درباره ارزیابی خود از میزبانی ایران در این اجلاس گفت:برگزاری این اجلاس یک مسئولیت بسیار بزرگ و مهم است.اطمینان دارم که دولت ایران از اهمیت این اجلاس آگاهی دارد. ایران به عنوان عضوی از خانواده ی سازمان ملل متحد این مسئولیت مهم را پذیرفته است. البته از اکنون تا سه سال دیگر همکاری ایران و جامعه ی بین المللی خواهد بود و موضوعات مهمی وجود خواهد داشت که ایران با آنها روبرو خواهد شد. ما فردا شاهد خواهیم بود که افتتاحیه ی اجلاس  چگونه خواهد بود. آقای بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در این اجلاس شرکت کرده است چون این اجلاس بسیار مهم است .من برای ایران و دولت این کشور در  زمان ریاست بر  نم آرزوی موفقیت می کنم.
وی درباره اثرات برگزاری اجلاس تهران گفت: من نمی دانم که در اجلاس سران چه موضوعاتی مطرح خواهد شد. موضوع بزرگی وجود دارد که همه ی شما و همه ی اعضای نم از آن اطلاع دارند. ما امروز شاهد خواهیم بود که تمرکز اجلاس نم بر چه چیزی خواهد بود و چه موضوعی در صدر موضوعات قرار خواهد داشت.
رئیس جمهوری بورکینافاسو هم گفت جنبش غیرمتعهدها باید دردفاع ازاصول خود مصمم باشد.
بلز کومپائوره در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره نقش و اهمیت جنبش غیرمتعهدها  گفت این جنبش نقشی مهم  و قابل قبول  ایفا می کند و امیدواریم که در دنیای متلاطم امروز، این نقش پررنگ تر بشود.
وی افزود برای اینکه جنبش غیر متعهدها تاثیرگذار باشد باید این جنبش ساختار یافته تر و منسجم تر و  از نظر سیاسی روشن تر و شفاف تر باشد و درباره اصولی که از آن دفاع می کند مصمم تر باشد.
رئیس جمهوری بورکینافاسو تصریح کرد کشورهای عضو نیز باید به گونه ای سازماندهی شوند که وقتی ما خواستار مدیریت متوازنی در سطح جهان می شویم  درسطح داخلی نیز به گونه ای عمل کنیم که فقر کمتری وجود داشته باشد ، توزیع(ثروت ها) بیشتر انجام گیرد و آزادی بیشتری وجود داشته باشد.همین امر باعث می شود تا ملت های ما قوی تر شوند و در بطن جنبش غیر متعهدها نیز مصمم تر شوند. واقعا به همین علت ما باید فرصت برگزاری این نشست را مغتنم بشماریم.

معاون رئیس جمهور نیجریه از ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد ابراز خرسندی کرد.
نمدی سامبو در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت:این نشست ،نشست مهم جنبش غیرمتعهد ها است.هدف اصلی این نشست صلح و توسعه در جهان است. به همین جهت من معتقدم همه اعضا به دنبال این هستند که این نشست، نشستی موفقیت آمیز باشد.
وی درباره اعطای ریاست این جنبش به ایران گفت:ما ازاعطای ریاست این جنبش به ایران بسیار خوشحال هستیم و امیدواریم ریاست(جدید) تصمیمات نشست را به صورت موفقیت آمیز به اجرا گذارد.
رئیس جمهوری گینه بیسائو گفت:«گینه بیسائو و ایران ، به عنوان دو کشور دوست و برادر روابط خود را  توسعه  بخشیده اند.
رئیس جمهوری گینه بیسائو در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره نقش جمهوری اسلامی ایران در برپایی نشست سران جنبش غیر متعهد ها  و اینکه جنبش از چه اهمیتی می تواند برخوردار باشد گفت:ابتدا باید از همه به خاطر پذیرایی تشکر کنم. از اینکه در تهران هستم خوشحال هستم و همان طور که گفتم ما در کنفرانس همکاری اسلامی با محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران صحبت های زیادی کردیم  و به این نتیجه رسیدیم که در نشست جنبش غیر متعهدها هم باید شرکت کنیم.
از آنجاییکه ما هم عضو جنبش غیر متعهدها هستیم به اینجا آمده ایم تا در نشست این جنبش شرکت کنیم و سهم خودمان رادر بین کشورهای غیر متعهد ایفا کنیم.
رئیس جمهوری گینه بیسائو افزود در سطح روابط دوجانبه نیز گینه بیسائو و ایران ، به عنوان دو کشور دوست و برادر روابط خود را  تقویت کرده اند.
رئیس جمهوری گینه بیسائو در ادامه با  زلزله زدگان ایران ابراز همدردی کرد و به مردم ایران در این خصوص تسلیت  گفت.
وی افزود ایران کشوری بزرگ است و برای روابط ما هم خیلی مهم است. ازهمین رو امیدواریم که روابط  و همکاری های خود را برای توسعه و دوستی خود تقویت کنیم.

نماینده ی ویژه ی نخست وزیر سنگاپور هم در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت:جنبش غیر متعهدها از یک جنبش کوچک بیست و پنج عضوی در زمان تاسیس رشد پیدا کرده و به یک جنبش یکصد و بیست عضوی رسیده است. این جنبش متشکل از دو سوم کشورهای دنیا است. بیشتر کشورهای درحال توسعه عضو این جنبش هستند. این جنبش مجمعی مهم برای ما است که در آن درباره ی دنیای امروز و مولفه های مربوط به موضوعات بین المللی تبادل نظر کنیم. می خواهیم به ایران به علت ریاست بر اجلاس نم تبریک بگوئیم . ما اطمینان داریم که ایران قادر خواهد بود که ریاست خود را بر این جنبش اعمال کند. همچنین ایران قادر خواهد بود به موضوعاتی بپردازد که در این زمان مهم در دنیا پیش روی ما قرار دارد.
زین العابدین رشید درباره ارزیابی خود از نقش ایران در برگزاری این اجلاس گفت:ما اجلاس در سطح وزرای ارشد را داشتیم . به من اطلاع داده شد که بیشتر موضوعات موردِ بحث حل شده است و ما فردا در جلسه سران شرکت خواهیم کرد . این مسئله نشان می دهد که ایران به عنوان رئیس جنبش غیر متعهد ها کار خود را از جنبه ی اطمینان یافتن از اجماع در میان کشورهای عضو درباره موضوعاتی که پیش روی جنبش قرار دارد ، به خوبی انجام داده است.

نخست وزیر نپال هم که برای شرکت در اجلاس غیر متعهدها به تهران آمده است در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره تاثیر اجلاس نم بر حل مشکلات جوامع بشری گفت:به نظر من این اجلاس ، اجلاس بسیار مهمی است. جنبش غیر متعهدها تاثیر گذاری خود را از دست نداده است. نپال از اعضای بنیانگذار این جنبش بوده است و بسیار افتخار می کند که در این اجلاس شرکت کند . ما به صورت کامل متعهدیم تا این اجلاس را به اجلاسی موفق تبدیل کنیم. پیش بینی من این است که این اجلاس گامی بلند در پیشرفت این جنبش باشد.
وی درباره اینکه تا چه حد ایران را در برگزاری این اجلاس موفق می بیند گفت: معتقدم که ایران در برگزاری این اجلاس موفق خواهد بود چون ایران تمدنی بسیار کهن دارد و  جایگاهی خوب در جامعه ی بین المللی دارد. نپال روابط دیرینه ای با ایران دارد هرچند ما هم اکنون یک سفیر مقیم در ایران نداریم اما دوست داریم این اتفاق بیافتد. روابط ما همیشه نزدیک و دوستانه بوده است و ما متعهد به توسعه ی بیشتر این روابط ( با ایران) هستیم. معتقدم که ایران به طور کامل قابلیت سازماندهی این اجلاس را دارد تا این اجلاس یک اجلاس موفق باشد.

رئیس جمهور سریلانکا نیز در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت:ما بسیار خرسندیم که در ایران هستیم. حضور ما در این نشست تجربه دیگری برای ماست. ما این دفعه هم مانند همیشه متحد هستیم.

 رئیس مجلس گابن
هم در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر نقش مهم ایران را در صحنه بین الملل گوشزد کرد.
رئیس مجلس گابن گفت:« از هنگام تاسیس جنبش عدم تعهد در دهه 1950، هدف این جنبش مبارزه با استعمار بوده است. امروز پس از پایان استعمار جهان وارد دوره  ای جدید شده که دوره جهانی شدن است و اکنون کشورها وظیفه دارند از منافع خود دفاع کنند . بنابر این به نفع ما ، کشورهای عضو جنبش عدم تعهد است که با یکدیگر تفاهم داشته باشیم و تلاشهایمان را برای  اتحاد در صحنه بین الملل بیشتر  کنیم. من برگزاری شانزدهمین نشست سران جنبش عدم تعهد در تهران را به فال نیک می گیرم زیرا ایران نقش مهمی در صحنه بین المللی و در جنبش عدم تعهد ایفا می کند.»

رئیس مجلس عمان
به خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: «به دستور سلطان قابوس پادشاه عمان در این اجلاس که در ایران به عنوان کشور دوست و برادر برگزار می شود حضور پیدا می کنیم. امیدواریم این اجلاس با موفقیت برگزار شود و به اهداف عالی خود که جنبش غیرمتعهدها بر اساس  آن برای برقراری صلح و امنیت در جهان و همکاری بین کشورها شکل گرفته است دست پیدا کند. جنبش غیرمتعهدها بر اساس اصولی والا و همکاری میان اعضا برای حل مشکلات آنها و نیز برقراری صلح جهانی شکل گرفته است. چیزی که ما از این اجلاس انتظار داریم همین است».


[ پنج شنبه 91/6/9 ] [ 8:45 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 193
بازدید دیروز: 392
کل بازدیدها: 1664550