سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
"تابناک"ـ در اجلاس بیست و دوم اتحادیه عرب در لیبی باز هم علیه تمامیت ارضی سرزمین‌های ایرانی موضع گیری شده امری که متاسفانه با عدم پاسخگویی در خور، به یک رویه در بیانیه‌های پایانی اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس تبدیل شده است.

 از یاد نمی بریم که سخنان چندی پیش یکی از روزنامه‌نگاران و یکی از دولتمردان ایرانی در زمینه تعلق تاریخی بحرین به ایران با چه واکنش سختی از سوی همه دولت‌های عربی مواجه شد که حتی به فراخواندن سفرای چند کشور عربی از جمله مراکش انجامید ولی پرسش ملت شهید پرور ایران این است که چرا در مقابل نباید در برابر چشمداشت همه دولت‌های عربی به خاک ایران و نام خلیج فارس موضع قاطعی از سوی مسئولان ایرانی صورت پذیرد؟ آیا حفظ دوستی با کشور‌هایی که در طول تاریخ و از جمله در جنگ عراق علیه ایران همواره نسبت به هویت ایرانی، زبان فارسی و تمامیت ارضی و مرزهای آبی و خشکی ایران دشمنی ورزیده‌اند باید به چه قیمتی صورت پذیرد؟

بد نیست مروری هم به نام کشور‌های عربی که قطعنامه تجاوزگرانه علیه تمامیت ارضی ایران و تحریف نام خلیج فارس را در قالب نشست بیست و دوم اجلاس اتحادیه عرب و نشست‌های پیشین امضا کرده‌اند، داشته باشیم.

این کشور‌ها عبارتند از:

بحرین، سودان، عراق، کومور (جزایر قمر)، لیبی، عمان، قطر، موریتانی، سومالی، جیبوتی، امارات، تونس، مراکش و صحرای غربی، اردن، عربستان سعودی، الجزایر، یمن، کویت، دولت خودگردان فلسطین، لبنان، سوریه و مصر

بسیاری از این کشور‌ها در حالی در تمام بیانیه‌های عربی و بین‌المللی علیه تمامیت ارضی ایران موضع می‌گیرند که همواره از پشتیبانی‌های مادی و سیاسی ایران برخوردار بوده‌اند.

انکار نمی‌توان کرد که پیامد‌های مسامحه ما است که پس از تکرار ادعاهای بی اساس دولت‌های عربی به نام خلیج فارس و جزایر سه گانه همیشه ایرانی، هم اینک در کتاب‌های درسی کشور‌های عرب به ویژه امارات متحده (بهتر است بنامیم ایرانی) استان‌های جنوبی ایران شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان و حتی بخش‌هایی از استان فارس و همه جزایر و بنادر خلیج فارس را به عنوان مناطق عرب نشین و با نام جعلی عربستان و تجزیه شده از ایران به چاپ رسانده است!!

اما در مسأله ادعاهای امارات نسبت به تمامیت ارضی ایران در خلیج فارس، چند نکته که بارها بر آن تاکید کرده ایم، قابل تأمل است:

1 ـ تاریخ این را به ما می‌گوید که از هزاره دوم پیش از میلاد مسیح (از بیش از چهار هزار سال پیش) تاکنون جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به همراه دیگر جزایر، بنادر و سواحل شمال و جنوب خلیج فارس قلمرو حکومت‌های گوناگون ایرانی بوده است. وجود نقشه‌های باستانی حکومت هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، سنگ‌نبشته‌های متعدد، نام‌های نژاده پارسی این مناطق، بیش از 23 نقشه رسمی و نیمه‌رسمی که توسط دولت‌های بریتانیا و دیگر دول غربی در قرون گذشته به چاپ رسیده، نامه‌های رسمی دولتی حکومت‌های گوناگون ایران‌زمین و اسناد و کتاب‌های تاریخی موجود در کتابخانه‌های سراسر دنیا و بسیاری اسناد دیگر، تعلق این جزایر را به ایران به خوبی به اثبات می‌رساند.

از جمله کتاب‌های تاریخی می‌توان به کتاب «محمود سدید کبابی بندر عباسی» اشاره کرد که در آن اسناد جالب توجهی است که از آن میان، می‌توان به سندی اشاره کرد که در آن حاکمان شارجه و رأس‌الخیمه که در آن زمان به چوپانی اشتغال داشته‌اند برای تعلیف احشام خود در جزیره ابوموسی ـ که به دلیل مراتع سرسبز خود به «گت سبزو» نیز معروف بود ـ از حاکمان ایران اجازه می‌گرفتند و پس از چرای دامها هم مراتب خدمتگزاری و سپاس خود را به ایرانیان اعلام می‌داشته‌اند!

ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، سه جزیره‌ای هستند که با وجود این‌که وسعت چندانی ندارند، ولی از اهمیت استراتژیک منحصر به فردی برخوردارند. این جزایر همچون زنجیره‌ای دفاعی و امنیتی در جنوب ایران، در دهانه خلیج فارس و تنگه هرمز همانند ناوگانی ثابت، هرگونه تحرک و عبور و مرور کشتی‌ها به خلیج فارس را در کنترل دارند.

2 ـ در زمان انعقاد تفاهم‌نامه میان ایران و شیخ شارجه و بازگشت جزایر به ایران، هنوز دولتی با نام امارات متحده عربی، وجود خارجی نداشت تا بتواند ادعایی نسبت به جزایر تاریخی ایران داشته باشد. در واقع موجودیت کشوری با نام امارات متحده عربی پس از بازگشت جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به ایران به عنوان یک کشور مستقل، موجودیت یافت.

3 ـ شورای همکاری خلیج فارس نیز در زمان انعقاد این تفاهم‌نامه هنوز تشکیل نشده بود بنابراین، از لحاظ حقوق بین‌الملل نمی‌تواند نسبت به تمامیت ارضی ایران، ادعایی مطرح کند.

4 ـ بنابر یک اصل حقوقی در روابط بین‌الملل، وجود قرارداد دوجانبه، حق و مسئولیتی برای کشور سوم ایجاد نمی‌کند، بنابراین دخالت هر کشور و نهاد و سازمان ثالث در مسأله جزیره ابوموسی، غیرقانونی است.

5 ـ پس از اعمال حاکمیت دوباره ایران بر جزایر سه‌گانه، چند کشور عربی از جمله لیبی، عراق و یمن، در دسامبر 1971 از ایران به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کردند که شورای امنیت با بررسی پرونده، آن را برای همیشه مختومه اعلام کرد چرا که این شورا برای یک موضوع دوبار تصمیم گیری نمی‌کند. این‌گونه بود که اعراب به دنبال راهکاری برای بین‌المللی کردن دوباره این ادعاهای بی‌پایه خود بودند تا این‌که بهترین حربه را توسل به دادگاه لاهه یافتند.

پایان سخن آن که:

1 ـ با توجه به گردش مالی عظیمی که حضور میلیون‌ها گردشگر و زایر ایرانی و فعالیت بیش از هفتصد هزار ایرانی مقیم و هزاران شرکت تجاری ایرانی تاکنون برای امارات، عربستان سعودی، قطر، کویت و سایر شیوخ راحت طلب جنوب خلیج فارس به همراه داشته آیا نباید تدابیری برای بهره گیری از این پتانسیل عظیم اقتصادی به عنوان اهرم فشاری برای جلوگیری از ادامه حرمت شکنی‌های پیاپی اعراب به تمامیت ارضی ایران و نام تاریخی خلیج فارس اندیشیده و به کار گرفته شود؟

2 ـ نکته‌ای عبرت آموز و تاثر انگیز که توسط پژوهشگران ایرانی کمتر بدان پرداخته شده چگونگی تغییر نام تاریخی دریای پارس در بخش شمالی اقیانوس هند است. با وجود این که در بسیاری از نقشه‌های تاریخی بین‌المللی قرون گذشته نام این دریا با نام دریای پارس ثبت شده، در اواخر قرن 19 میلادی در غفلت و عدم قاطعیت ایرانیان عصر قاجار در برابر تحریف نام آن با دسیسه‌های امپراتوری بریتانیای استعمارگر به دریای «عمان» تغییر یافت مساله‌ای که لازم است از سوی متخصصان ژئوپلتیک و سیاست بین‌الملل بدان توجه کافی اعمال شود، زیرا فاش کردن چگونگی انجام این توطئه حداقل می‌تواند در تقویت موضع ایرانیان در برابر جاعلان عربی نام خلیج فارس کارگشا باشد.

3 ـ آیا زمان آن نرسیده که به جای پیشنهاد تعجب برانگیز عضویت ایران در اتحادیه پان عربیستی عرب (که برابر است با دست شستن از هویت ملی ایرانی، تمامیت ارضی ایران و نام خلیج فارس) اتحادیه‌ای سیاسی فرهنگی با مشارکت دست کم یازده کشور هم تاریخ و هم فرهنگ فلات ایران شکل گیرد؟ بی‌تردید توانایی‌های انکار نشدنی و پشتوانه‌های غنی سیاسی، تاریخی و فرهنگی ما پاسخ کافی برای یاوه سرایی‌های دشمنان خواهد داشت ولی نمی‌توان منکر شد موضع گیری هماهنگ یازده کشور هم فرهنگ و هم تبار ایرانی می‌تواند پشت گرمی خوبی برای اثبات حقانیت تاریخی کشور ایران و نیز سایر کشور‌های عضو این اتحادیه محسوب شود.

4 ـ آیا در برابر ادعاها و زیاده خواهی‌های بی اساس بیست و دو کشور عربی علیه نام تاریخی، رسمی، بین المللی خلیج فارس و جزایر سه گانه همیشه ایرانی که هر روز شکل جدید و ابعاد وسیع‌تری پیدا می‌کند بهتر نیست موضع ایرانیان از حالت انفعالی به حالت مقتدرانه عوض شود؟ آیا وقت آن نرسیده که سخنگوی محترم وزارت خارجه جمهوری اسلامی از این پس به جای بیانیه تکراری «رد کردن ادعاهای بی پایه نسبت به تمامیت ارضی ایران در جزایر تنب کوچک، تنب بزرگ و ابو موسی»، پس از هر بیانیه ضد ایرانی کشور‌های عربی و جهت جلوگیری از تکرار آن، به صدور بیانیه رسمی در قالب آگاهی رسانی (و نه الزاما ادعا‌های ارضی) در زمینه بازگویی پیشینه حاکمیت تاریخی ایران بر کرانه‌های جنوبی خلیج همیشه فارس و تاکید بر مالکیت تاریخی ایران بر بحرین و جزیره سیر بو نعیر (که در اشغال امارات قرار دارد) بپردازد؟
[ شنبه 89/1/14 ] [ 2:27 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
قدرتمندترین جانداران ساکن سیاره زمین که قدرت آنها بر اساس نسبت قدرت بر وزن به دست آمده است در گزارش نشریه علمی لایو ساینس معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از معرفی حشره Dung Beetle به عنوان قویترین حشره جهان، نشریه تلگراف گزارشی از قویترین موجودات زنده‌ای که ساکن سیاره زمین هستند را بر اساس نسبت قدرت به وزن آنها ارائه کرده است که شاید دیدن نام دو حشره در ابتدای این لیست کمی شگفت آور باشد.

کرم اوربیتید

کرم اوربیتید: قدرتمندترین جاندار خشکی بر روی سیاره زمین به شمار می‌رود. این جاندار در دسته موجودات ساکن در خاک هستند که صدها هزار نمونه از آنها را می‌توان در یک متر مربع گرد و غبار معمولی موجود در محیط یافت. این جاندار قادر است وزنی هزار و 180 بار سنگینتر از وزن خود را جا به جا کند که در مقیاس انسانی برابر بلند کردن وزنی 82 تنی توسط یک انسان است.

حشره Dung Beetle

Dung Beetle: وزنی که این حشره قدرتمند قادر به حمل آن خواهد بود با وزن 6 اتوبوس دو طبقه که توسط انسان کشیده شود برابری می‌کند. این جاندار قادر است باری هزار و 141 بار سنگین تر از خود را جا به جا کند. Dung Beetle‌ها از نظر اندازه بدن تنوع بسیاری دارند و می‌تواند آنها را در ابعادی برابر یک میلیمتر تا 6 سانتیمتر یافت.

مورچه برگ بر: آرواره این مورچه‌های بسیار کوچک به گونه‌ای تکامل یافته است تا با ارتعاشات قوی بتواند قطعات بزرگ برگهای گیاهان را بریده و از جا بکند. این قطعات گاه وزنی 50 برابر وزن بدن مورچه‌ها را دارند که در مقیاس انسانی با بلند کردن وزنی 2.5 تنی برابری می‌کند.

جامعه این جانداران یکی از پیچیده ترین جوامع در دنیای حیوانات به شمار می‌رود که می‌تواند 8 میلیون مورچه را در خود بگنجاند. از دیگر توانایی‌های این جانداران پرورش مزارعی از قارچها است که بر روی برگ گیاهان رشد می‌کنند.

گوریل: این حیوان عظیم الجثه می‌تواند تا 10 برابر وزن بدن خود را از زمین بلند کند. گوریلهای نر از حداکثر قد 1.75 متر و وزن 200 کیلوگرم برخوردار بوده و ابعاد گوریلهای ماده نصف ابعاد نرها است. این جانداران طول عمری 50 ساله داشته و از اثر انگشت منحصر به فردی برخوردارند.

عقاب تاجدار آفریقایی: اولین و تنها پرنده‌ای که در میان قدرتمندترین جانداران زمین جا دارد این پرنده زیبا است که می‌تواند باری با وزن 16 کیلوگرم، وزنی 4 بار سنگین تر از وزن بدن خود را حمل کند. به گزارش مهر، این پرنده بسیار قوی و مهاجم بوده و شکارچی اصلی میمونها و بزهای کوهی به شمار می‌رود. ساخت آشیانه این عقاب می‌تواند تا پنج ماه ادامه داشته باشد زیرا این آشیانه وسعتی برابر دو متر و عمقی برابر سه متر دارد.

انسان: به لطف یکی از قویترین مردان جهان، "زیدروناس ساویکاس" که قادر است دو برابر وزن بدن خود را حمل کند انسان نیز در لیست قدرتمندترینهای جهان قرار گرفته است. این مرد 34 ساله با قدی برابر 1.9 متر تا کنون توانسته است 285 کیلوگرم وزنه را حمل کرده و 407 کیلوگرم وزنه را به شیوه Deadlift از زمین بلند کند. وی نسبت به یک مرد عادی پنج برابر قدرتمندتر است.

ببر: حداکثر وزنی که این جانداران وحشی و زیبا توانایی حمل آن را دارند دو برابر وزن بدنشان و در حدود 540 کیلوگرم است. ببرها معمولا وزنی برابر 300 کیلوگرم داشته و بر خلاف جثه‌ای بزرگ قادرند با سرعتی برابر 64 کیلومتر بر ساعت بدوند. قدرت ضربه یکی از پنجه‌های یک ببر به‌اندازه‌ای است که می‌تواند جمجمه یک گاو بالغ را را خرد کند.

فیل: توانایی حمل بار فیلها بسیار زیاد است اما در عین حال این جانداران بسیار سنگین وزن هستند. آنها می‌توانند باری با حداکثر وزن 9 تن که برابر 1.7 برابر وزن بدنشان خواهد بود را حمل کنند. فیلها بزرگترین جانداران روی خشکی به شمار می‌روند و تا 70 سال طول عمر دارند. وزن فیلها در زمانی که تازه متولد شده‌اند 120 کیلوگرم است.

گاو نر: گاوهای نر توانایی حمل باری 1.5 بار سنگین تر از وزن بدن خود را دارند که این وزن برابر 900 کیلوگرم است. این جانداران معمولا برای باربری یا شخم زدن مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خرسهای گریزلی: توله خرسهای گریزلی در هنگام تولد تنها 0.5 کیلوگرم وزن دارند اما در سن بلوغ رشدی وزن آنها تا 550 کیلوگرم نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به گزارش مهر، قد این جانداران که آخرین گزینه لیست قدرتمندترین جانداران زمین به شمار می‌روند، زمانی که بر روی دو پای خود می‌ایستند به 2.5 متر خواهد رسید و سرعت دویدن آنها 54 کیلومتر بر ساعت تخمین زده شده است.


[ شنبه 89/1/14 ] [ 12:35 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
پس از انتشار خصوصیات و قابلیت های ویژه ماشین مخصوص رئیس جمهوری امریکا، روسیه مدعی شد قوی ترین و امن ترین ماشین جهان را رئیس جمهوری این کشور دارد.

به گزارش فردا، برخی از روزنامه های روسی دربرابر انتشار خصوصیات ماشین باراک اوباما که یک کادیلاک دی تی اس است به ماشین اختصاصی مدودف اشاره کرده اند که در جهان از لحاظ تکنولوژی برترین است. مرسدس بنز اس کلاس رئیس جمهوری روسیه که ملقب به هایپو است 60 میلیون دلار قیمت دارد.





هایپو که از پشرفته ترین تکنولوژی ها بهره برده است دارای بدنه از آهن و تیتانیوم است که ضد گلوله می باشد و هیچ نوع موشک و بمبی بر ان اثر نمی‌کند. از سوی دیگر دوریین هایی درون این ماشین جاسازی شده است که توانایی فیلمبرداری در شب را دارد.

این مرسدس دو متر طول دارد و دارای حمام و دفتر کاری با شش خط تلفن است. کابینه ماشین نیز بخاطر حفاظت از رئیس جمهوری از ساختار ماشین کاملا جدا است و در برابر حملات شیمایی نیز در داخل کسی آسیب نمی بیند.

چندی پیش نیز برخی رسانه‌ها خصوصیات ماشین اوباما را منتشر ساخته و آورده بودند: این خودرو یک لیموزین فوق مدرن است که به لطف استفاده از طیف گسترده ای از فناوریهای روز دنیا به یکی از امنیتی ترین خودروهای جهان تبدیل شده است. درب این خودرو 20 سانتمیتر قطر داشته و به جهت استفاده از آلیاژهای فلزی بسیار سنگین وزنی معادل درب کابین هواپیمای بوئینگ 747 دارد.




شیشه های این خودروی به گونه ای در آن جاسازی شده اند که تنها اوباما می تواند با فشردن دکمه مخصوص آنها را پایین و بالا ببرد. در این خودرو به جز لپ تاپ و فناوری Wi-Fi از تلفن ماهواره ای و خط ارتباطی مستقیم با معاون رئیس جمهور و پنتاگون نیز استفاده شده است.

باک این خودرو نیز با استفاده از پوشش فومی بسیار مستحکمی پوشیده شده است تا درصورت برخورد بسیار شدید خودرو با موانع نیز منفجر نشود.

نکته جالب در این خودرو، شیشه درب قسمت راننده است. این شیشه تنها 5/7 سانتیمتر پایین می آید تا راننده بتواند با عوامل امنیتی صحبت کرده و یا فیشهای مخصوص عبور را از داخل خودرو پرداخت کند.

شاسی خودرو نیز ترکیبی از فلزات فولاد، تیتانیوم، آلومینیوم و سرامیک است که استحکام قابل توجهی به کل آن داده است. بر اساس گزارش Digg.com، در استفاده از تایرها نیز دقت خیره کننده ای شده است. این تایرها تقریبا هیچ گاه پنچر نمی شوند و به جهت استفاده از لایه فلزی در زیر لایه های رویی، حتی در صورت تکه تکه شدن تایر نیز خودرو می تواند با سرعت بالایی از محل حادثه فرار کند.

در داخل بدنه خودرو، اسلحه ویژه ای مجهز به فناوری مادون قرمز قرار دارد. همچنین چندین واحد خونی از اوباما نیز در این بدنه جاسازی شده است تا در مواقع لزوم از آن برای حفظ جان رئیس جمهور در جریان تصادفات استفاده شود.

[ شنبه 89/1/14 ] [ 12:35 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]







































 

[ شنبه 89/1/14 ] [ 11:27 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سرویس بین الملل "تابناک"ـ کاریکاتوریست روزنامه القدس العربی موضوع امروز کاریکاتور خود را به پشت پرده پیشنهاد صلح صهیونیست ها اختصاص داده است:



[ شنبه 89/1/14 ] [ 11:25 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سرویس بین الملل ـ "جیم اونیل" که از او به عنوان تحلیل گر بین الملل اقتصادی در هیات حاکمه آمریکا یاد می شود در اظهار نظری متفاوت گفت: زمان سیطره آمریکا بر خاورمیانه و شاید جهان تمام شده و آینده اقتصادی خاورمیانه را سه کشور ایران، ترکیه و مصر رقم خواهند زد.

به گزارش "تابناک" شبکه خبری سی ان ان با انتشار این گزارش نوشت: جیم اونیل 11 کشور را در جهان به عنوان قطب های اقتصادی آینده نام برده و بدون نام بردن از چین گفته است: در پازل اقتصادی آینده خاورمیانه تنها ستاره های ایران، ترکیه و مصر می درخشد.

او این سه کشور را عامل گسترش اقتصاد چین دانسته و می افزاید: اگر این سه کشور از فضای مصرف گرایی و تمایل به چین دور شوند و به اقتصاد خود تکیه کنند تمامی خاورمیانه را به زیر سلطه اقتصادی خود در خواهند آورد.

"اونیل" تاکید کرده است: تحریم ها عامل اصلی دست یابی ایران به برخی شاخص های اقتصادی است و با وجود اینکه ایران برای دستیابی به این شاخص ها هزینه های سنگین اقتصادی و سیاسی را می پردازد اما می توان آینده ای درخشان را برای ایران تصور کرد.

گفتنی است وی در پایان سیاست تحریم را "تمام شده" خوانده و افزوده است: دوران اعمال سیاست تحریم یک کشور علیه یک کشور و یا یک ابرقدرت اقتصادی علیه یک منطقه یا کشور پایان یافته است و این سیاست ها دیگر جوابگو نیست و معمولا نتیجه عکس دارد
[ شنبه 89/1/14 ] [ 11:25 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
جام جم آنلاین: بسیاری از افراد درباره سیستم کارکرد داخلی چشم ماهی‌ها اطلاعی ندارند و به آن فکر هم نکرده‌اند، اما محققان دانشگاه کوئینزلند، راز پنهان پشت این لنزهای مرموز را بتازگی دریافته‌اند.

پروفسور مارشال و همکارانش از گروه زیست‌شناسی عصبی حسی و انستیتوی مطالعات مغزی کوئینزلند برای اولین بار متوجه شدند گونه‌های خاصی از ماهی‌ها چگونه رنگ‌ها را می‌بینند.

مطالعه محققان درباره نقش مخروط‌های دوتایی در چشم ماهی‌هایی که در آبسنگ‌ها زندگی می‌کنند و تاثیر آن بر دید آنها بود.

سلول‌های مخروط سلول‌های حساس به نور در چشم ما هستند که توانایی دیدن به ما می‌دهند و سلول‌های مخروطی دوتایی، ترکیبی از 2 سلول مخروطی هستند که به یکدیگر وصل شده‌اند.

پیش از این تصور می‌شد سلول‌های مخروطی دوتایی برای انجام وظایفی مانند دریافت روشنایی، حرکت و قطبی‌سازی دید به کار می‌رود که ارتباطی به تفکیک رنگ ندارد.

اولین بار است که محققان نشان داده‌اند هر یک از اعضای مخروط‌ های دوتایی به عنوان یک کانال بینایی مستقل در دیدن رنگ‌ها استفاده می‌شوند.

عجیب است که این سلول‌ها به عنوان معمولی‌ترین دریافت‌کننده‌های نور در فعالیت‌های روزانه حیوانات عمل می‌کنند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد، در این ماهی‌‌های رنگارنگ مقیم آبسنگ‌های Great Barrier، سلول‌های مخروطی برای دیدن رنگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از آنجا که چشم اغلب مهره‌داران مانند ماهی‌ها، قورباغه‌ها، خزندگان و کانگوروها از این مخروط‌های دوتایی تشکیل شده، عملکرد آنها تاکنون بدرستی شناخته نشده بود.

این گیرنده‌های نور در چشم انسان و دیگر پستانداران وابسته به جفت وجود ندارد و شاید به همین دلیل باید از این حقیقت چشم پوشید که این اعضا چه عملکردی دارند.

کشف این که ماهی ‌های مقیم صخره‌های آبی از سلول‌های مخروطی دوتایی برای دیدن رنگ‌ها استفاده می‌کنند، یک راز قدیمی مربوط به قرن‌ها را برملا کرد.
[ شنبه 89/1/14 ] [ 10:4 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
جام جم آنلاین: محققان علوم پزشکی استرالیا طی یک دهه تحقیق به دستاوردهایی رسیده‌اند که براساس آن ، می‌توان ریه خوک را به انسان پیوند زد.

پیش از این ، آزمایش‌ها و تحقیقات نشان داده بود که این پیوند در جراحی‌های سنگین و مهم جواب نمی‌دهد؛ چرا که ریه‌های حیوانی که به بدن انسان پیوند زده می‌شود یکباره و پس از تماس با خون انسان، عملکردش متوقف می‌شود و انجام وظیفه نمی‌کند.

پس از این که گروهی از محققان بیمارستان سنت وینسنت با استفاده از اصلاحات و تغییرات ژنتیک یکی از مهم‌ترین موانعی را که باعث پس زدن این پیوند می‌شد، رفع کردند، متخصصان پزشکی بیمارستان آلفرد در ملبورن استرالیا توانستند کار روی این نوع پیوند را آغاز و حول مسائل و مشکلات مربوط به آن تحقیق کنند.

متخصصان بیماری‌های تنفسی بیمارستان آلفرد می‌توانند با تزریق خون انسان، این عضو را به کار انداخته، برای مدت طولانی و بازه قابل توجهی از زمان، خون را با اکسیژن همراه و به عبارتی خون را اکسیژن‌دار کنند.

پیش از این چنین دستاوردی محقق نشده بود. لذا محققان بر این باورند که پیوند ریه خوک به انسان در بیماری‌هایی که زندگی را تهدید می‌کند، ممکن است در آینده امکان‌پذیر باشد.

خون بدون اکسیژن وارد ریه‌ها و شش‌ها شده و همراه اکسیژن از ریه‌ها خارج می‌شود. این دقیقا همان وظیفه اصلی ریه‌هاست؛ یعنی اکسیژن‌دار کردن خون.

در مقایسه با آزمایش‌‌ها و نتایجی که طی 20 سال گذشته انجام شده بود این آزمایش، پیشرفتی مهم و قابل توجه به شمار می‌رود.

محققان می‌گویند، براساس مدل‌های تست شده این نوع پیوند می‌تواند با موفقیت انجام گیرد.

البته ذکر این نکته ضروری است که آزمایش‌ها و مطالعات بالینی روی انسان 5 تا 10 سال دیگر انجام خواهد شد و هنوز کارها و آزمایش‌های بسیاری است که باید انجام شود تا اثرپذیری آن بر انسان به اثبات دقیق برسد
[ شنبه 89/1/14 ] [ 10:3 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
تحقیقات جدید نشان می دهد یک صبحانه پرچرب شامل تخم مرغ ، لوبیا و سوسیس می تواند سالم ترین غذا برای شروع روز و در وعده صبحانه باشد.

دانشمندان معتقدند صبحانه متابولیسم بدن را برای بقیه روز برنامه ریزی می کند و یک وعده غذایی چرب به بدن کمک می کند تا چربی ها را در طول روز تجزیه کرده و از آن استفاده کند.
گزارش نشریه بین المللی چاقی نشان می دهد مصرف غذاهای سرشار از کربوهیدرات در هنگام صبح بدن را طوری آماده می کند تا در طول روز فقط کربوهیدرات ها را تجزیه کرده و انرژی خود را تامین کند.

دکتر مارتین یانگ از دانشگاه آلاباما در بیرمنگام در این باره گفت : اولین وعده غذایی متابولیسم شما را برای بقیه روز تنظیم می کند.

این تحقیقات نشان می دهد اگر شما یک صبحانه سرشار از کربوهیدرات مصرف کنید ، مصرف کربوهیدرات ها برای بقیه روز در بدن شما افزایش پیدا می کند.در حالی که مصرف صبحانه سرشار از چربی باعث می شود بدن شما انرژی خود را با مصرف ترکیب چربی و کربوهیدرات در بدن خود تامین کند.

این تیم تحقیقاتی معتقد است این مثل قدیمی که می گوید " صبحانه را مانند پادشاه ها ، ناهار را مانند شاهزاده ها و شام را مانند فقرا بخور " می تواند کلید طلایی برای داشتن بدن و ذهن سالم باشد.

این تحقیقات بر اساس تاثیرات متفاوت انواع گوناگونی از غذاها در ساعات مختلف روز به دست آمده و در دیلی میل به چاپ رسیده است.

در تحقیقات روی موش ها مشخص شد آن‌هایی که بعد از بیداری یک وعده پرچرب به عنوان صبحانه دریافت کرده بودند سالم باقی ماندند ، اما موش هایی که صبحانه ای سرشار از کربوهیدرات و یک ناهار چرب دریافت کردند شیوه مناسبی برای غذا خوردن را انتخاب نکرده اند.

پروفسور مولی بری یکی دیگر از محققان در این باره گفت : مطالعات ما نشان می‌دهد اگر شما واقعا می خواهید به طور کارآمد به وعده های غذایی مختلف در طول روز پاسخ بدهید ، یک وعده غذایی چرب به عنوان صبحانه می‌ تواند بهترین انتخاب باشد.


[ شنبه 89/1/14 ] [ 10:3 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
دانشمندان هلندی روش کاملا جدیدی برای درمان عفونی اچ.ای.وی با استفاده از سلولهای بنیادی تغییر ژنتیکی یافته کشف کرده اند.

به گزارش واحد مرکزی خبر روزنامه اینترنتی روسی لنتا در شماره امروز خود می نویسد: در حال حاضر استفاده دائمی از داروهای ترکیبی ضد ویروس تنها روش درمان این عفونت محسوب می شود که البته ویروس را از بین نمی برند و فقط مانع تکثیر ان در بدن می شود و در صورت توقف مصرف داروها بیماری به رشد خود ادامه می دهد.

با در نظر گرفتن این موضوع که بسیاری از بیماران به دلایل مختلف دوره درمان را متوقف می کنند و در عین حال ویروس اچ.ای.وی دائما در حال تغییر و مقاوم شدن در برابر داروهاست ضرورت یافتن روشهای درمانی جایگزین احساس می شود.

بر اساس این گزارش روش جدیدی که محققان دانشگاه امستردام کشف کرده اند می تواند تاثیر بسیار طولانی داشته باشد.

در این روش ژنهای ضد ویروس موجود در دی.ان.ای سلولهای ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند به طور مستقل با ویروس اچ.ای.وی مقابله کند.

به این منظور بخشی از سلولهای بنیادی خون ساز از مغز استخوان بیمار خارج و در شرایط ازمایشگاهی ژنهایی به انها تزریق می شود سپس سلولهای بنیادی که به این روش تغییر ژنتیکی یافته اند به مغز استخوان بیمار بازگردانده می شود و شروع به تولید دائمی لمفوسیت می کند و در صورتی که ویروس اچ.ای.وی با این لمفوسیتها برخورد کند تکثیر مجدد ان به طور کامل متوقف می شود.

به گفته پروفسور بن برکهات سرپرست گروه تحقیقات اولیه نتایج امیدوار کننده ای در بر داشته اند و در حال حاضر تاثیر و بی خطر بودن ان برای حیوانات ازمایشگاهی تحت بررسی قرار دارد.

در صورت موفقیت امیز بودن ازمایشها دانشمندان قصد دارند ازمایش کلینیکی روش جدید درمان عفونت اچ.ای.وی را اغاز کنند.
[ شنبه 89/1/14 ] [ 9:11 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 67
بازدید دیروز: 107
کل بازدیدها: 1656048