سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و انتخاب حسن روحانی، گمانه‌های فراوانی در داخل و خارج درباره احتمال بهبود روابط ایران و غرب، از جمله آمریکا مطرح شد. اکنون تعاملات ‌میان دو کشور در موضوع سوریه، بهانه جدیدی برای شکل گرفتن این گمانه‌زنی‌ها شده است.


به گزارش «تابناک»، روزنامه «لس آنجلس تایمز» در مطلبی به بررسی آخرین تحولات در رابطه ایران و آمریکا پرداخته و می‌نویسد، ارتباطات برقرار شده میان ایران و آمریکا در ماجرای سوریه، امید‌ها به آب شدن یخ‌های روابط دو کشور را زنده کرد‌.

این روزنامه اشاره می‌کند، بر پایه برخی گزارش‌ها، دولت اوباما در هفته‌های اخیر از طریق تبادل چند نامه، تلاش کرده خود را به دولت جدید ایران نزدیک کند؛ افزون بر این، قرار است روحانی روز 24 سپتامبر در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند و برای نخستین بار، شاید دیداری میان رئیس‌جمهور ایران و مقامات آمریکایی انجام شود.
 
بنابراین، لس آنجلس تایمز استدلال می‌کند که مقامات ایران و آمریکا احتمالاً در حال فراهم کردن زمینه‌ای برای مذاکرات رو در رو میان دو دولت هستند. در روزهای اخیر، هر دو دولت‌ اظهارات مثبتی ‌نسبت به یکدیگر مطرح کرده‌اند که نشان از تمایل آن‌ها به کاهش تنش‌ها دارد؛ برای نمونه، اوباما طی هفته جاری در چهار مصاحبه تلویزیونی گفت که ایران نقش سازنده‌ای در متقاعد کردن بشار اسد به ‌استفاده نکردن از سلاح شیمیایی داشته است.

وی در گفت‌و‌گو با «سی ان ان» ضمن اشاره به این که ایران خود قربانی استفاده از سلاح شیمیایی بوده، به مخالفت جمهوری اسلامی ایران با استفاده از این سلاح‌ها پرداخت.

افزون بر این، به گفته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، دو کشور چند پیام محرمانه را نیز درباره اوضاع سوریه با یکدیگر رد و بدل کرده‌اند. البته وی به محتوای این پیام‌ها اشاره‌ای نکرده است.

تحلیلگران بر این باورند که ایران نمی‌خواهد موضوع سلاح‌های شیمیایی در سوریه، بر روند پرونده هسته‌ای این کشور تأثیر منفی بگذارد.

همچنین نقش برجسته ظریف در دولت ایران، خود نمایانگر تغییر جهتی از سوی ایران است. این فارغ التحصیل دانشگاه‌های «سان فرانسیسکو» و «دنور» که زمان خدمت خود در سمت نماینده ایران در سازمان ملل، دیپلماتی محبوب به شمار می‌رفت، به عنوان هدایتگر مذاکرات هسته‌ای ایران برگزیده شده است.

طی هفته‌های اخیر، از یک سو ظریف و روحانی اظهارات مثبتی را نسبت به آمریکا و غرب مطرح کرده‌اند ‌و از سوی دیگر، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام نمود، در صورت جدی بودن ایران، دولت آمریکا آماده مذاکره با این کشور است؛ افزون بر این، برخی از گزارش‌ها در روزهای اخیر بر فرستادن نامه‌ای از سوی اوباما برای رهبری جمهوری اسلامی ایران و ابراز تمایل وی به گشودن «صفحه‌ای جدید» در روابط دو کشور دلالت دارد.

به هر حال، مجموع این تحولات می‌تواند، ‌‌نشانه‌های مثبتی در نظر گرفته شود، مبنی بر این که ایران و آمریکا خواستار بهبود روابط دوجانبه و احتمالاً انجام گفت‌و‌گوهای مستقیم هستند.

بازگشت به ابتدای صفحه


[ یکشنبه 92/6/24 ] [ 8:26 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
[ یکشنبه 92/6/24 ] [ 8:25 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

رئیس مجلس نمایندگان جمهوری عراق از طرح این کشور برای حل مسائل سوریه خبر داد و برقراری آتش‌بس، عقب‌نشینی نیروهای خارجی و تعیین جدول زمانی برگزاری انتخابات را مهمترین محورهای این طرح اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نشست مشترک خبری علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و اسامه النجیفی رئیس مجلس نمایندگان جمهوری عراق امشب در محل تالار تشریفات پارلمان با حضور خبرنگاران برگزار شد.

لاریجانی در ابتدای این نشست خبری گفت: آقای النجیفی دعوت مجلس را پذیرفتند و به ایران سفر کردند، او از شخصیت‌های بارز است و بخصوص در دوره جنگ عراق نقش او ممتاز بود.

وی با بیان اینکه مذاکرات خوبی بین ایران و عراق در زمینه روابط دوجانبه خصوصاً مسائل حساس منطقه انجام شد، گفت: امیدواریم رئیس مجلس عراق سفر پرخیر و برکتی به ایران داشته باشد.

رئیس مجلس، همچنین یادآور شد: در مذاکراتمان درباره حرکت‌های تروریستی و بحران سوریه بحث و تبادل نظر شد و ما دیدگاه مشترکی داشتیم. همچنین درباره موضوع دخالت نظامی در مسائل سوریه نیز با عراق مواضع مشترکی داشتیم و ما راه حل مسائل سوریه را راه حل سیاسی می‌دانیم.

لاریجانی ادامه داد: امیدواریم رایزنی‌های خوبی بین ایران و عراق در سطح دولت و مجلس انجام شود تا این رایزنی‌ها بتواند به امنیت در منطقه کمک کند.

رئیس مجلس همچنین از طرح دولت عراق برای حل مسائل سوریه خبر داد و گفت: طرحی هم آقای نجیفی برای مسائل سوریه داشت که در دیدار دوجانبه درباره این طرح بحث و تبادل نظر شد.

در بخش دیگری از این نشست خبری، رئیس مجلس خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم در این مذاکرات مسئله سوریه بود، دوستان عراق یک فکری را دنبال می‌کنند و چون این فکر پیگیر یک راه حل سیاسی است، به همین دلیل می‌تواند مفید باشد البته باید ابعاد آن بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: همکاری‌های دوجانبه و افزایش این همکاری‌ها در دیدارم با رئیس مجلس عراق مورد بررسی قرار گرفت، هم‌اکنون سطح روابط تجاری بین ایران و عراق حدود یازده میلیارد دلار است در حالیکه ظرفیت دو کشور بیش از اینهاست.

رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: موضوع تروریست‌ها و افراطی‌ها، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس مجلس همچنین گفت: آمریکایی‌ها متوجه شدند که عملیات نظامی در سوریه دو مشکل دارد، یکی اینکه بدون تصویب این عملیات در شورای امنیت، انجام آن اقدام خلاف قوانین بین‌المللی است و نوعی اجازه دادن برای تخلف دیگران محسوب می‌شود و این حرکت تشدید شونده‌ای را در منطقه به وجود می‌آورد.

وی با تأکید بر اینکه هرگونه اقدام نظامی در سوریه عکس‌العمل‌هایی را به دنبال خواهد داشت که نه تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه این آتش را تسری می‌دهد، گفت: امیدواریم مختصر عقلی بین آمریکایی‌ها پیدا شود و از رفتارهای افراطی در عرصه بین‌المللی دست بر دارند و امیدواریم رفتارهای افراطی در منطقه تسری نیابند.

به گزارش فارس، در ادامه این نشست خبری اسامه النجیفی رئیس مجلس نمایندگان جمهوری عراق نیز در سخنانی گفت: بنده با دعوت آقای لاریجانی در رأس هیئت بلندپایه‌ای که طیف‌های موجود در عراق را نمایندگی می‌کند، به ایران سفر کردم.

وی با بیان اینکه روابط ایران و عراق در دیدار دو جانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: در این دیدار همچنین تعامل و همکاری ایران و عراق،‌بحران سوریه و پیامدهای آن نیز مورد بررسی قرار گرفت، ما فکر می‌کنیم نیروی نظامی نمی‌تواند مشکل سوریه را حل کند و بهترین راه برای حل مسائل سوریه، راه حل سیاسی با مشارکت همه طرف‌ها و فراهم کردن زمینه لازم برای ایجاد دموکراسی است.

وی افزود: ایران، عراق، ترکیه و عربستان با هماهنگی کشورهای مانند آمریکا و روسیه می‌توانند برای تحقق آینده دموکراتیک در سوریه کمک کنند.

اسامه النجیفی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: برقراری ثبات در عراق و منطقه موضوع بسیار مهمی برای ایران و عراق است.

رئیس مجلس نمایندگان جمهوری عراق همچنین گفت: دخالت نظامی برای ضربه زدن به سلاح شیمیایی در سوریه، به اعتقاد دولت عراق موجب گسترش این جنگ بین کشورهای منطقه می‌شود که عراق در رأس این کشورهاست.

وی ادامه داد: معتقدیم نیروهای غربی خواهان خلع سلاح هستند نه نجات دادن ملت سوریه آن هم بعد از گذشت دو و نیم سال از مسائل سوریه.

وی با تأکید بر اینکه جامعه بین‌المللی باید از بروز جنگ جلوگیری کند نه اینکه بر این آتش دامن بزند، گفت: این حمله به سوریه فقط بهانه‌ای برای خلع‌سلاح در منطقه خواهد بود.

رئیس مجلس نمایندگان جمهوری عراق در بخش پایانی سخنانش درباره طرح این کشور برای حل مسائل سوریه، گفت: این ابتکار عمل از سوی پارلمان، دولت و نیروهای سیاسی در عراق مطرح شده است.

وی با تشریح چند محور مهم طرح عراق برای حل مسائل سوریه، گفت: اولین محور آن برقراری آتش‌بس در سوریه است، دومین موضوع عقب‌نشینی گروه‌های سیاسی و نیروهای خارجی است و سومین مسئله هم تعیین جدول زمانی برای برگزاری انتخابات دموکراتیک است تا از این طریق افراد پیروز عهده‌دار مسئولیت در کشور سوریه شوند.

وی در خاتمه گفت: البته این امر نیازمند همکاری‌های کشورهای منطقه است، ما این ابتکار عمل را به اتحادیه‌های عرب و ترکیه ارسال کردیم و امروز هم با آقای لاریجانی رئیس مجلس ایران، آن را مطرح کردیم و طی روزهای آینده طرح عراق برای حل مسائل سوریه به طرف ایرانی ارسال خواهد شد.

[ یکشنبه 92/6/24 ] [ 8:23 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

حاج آقا پیوندی دایی حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به علت کهولت سن و بیماری درگذشت.

به گزارش ایرنا، مرحوم پیوندی دیروز (جمعه) در سن 92 سالگی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

مرحوم پیوندی از فرهنگیان خوش نام و باسابقه کشور بود که سالیان طولانی از عمر خود را صرف تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم کرد.

 


[ یکشنبه 92/6/24 ] [ 8:22 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

رئیس‌جمهور سابق کشورمان در پاسخ به این پرسش که عکس‌العمل شما در برابر هجمه‌های وارده علیه دولت‌های نهم و دهم چیست، گفت: «این موضوعات مهم نیست».
خبرگزاری فارس: احمدی‌نژاد: اهمیّتی به هجمه‌ها نمی‌دهم

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق کشورمان در حاشیه مجلس ترحیم سرکار حاجیه خانم فاطمه سلیمانی مادر مکرمه سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره هجمه‌هایی که به دولت‌های نهم و دهم می‌شود، گفت: این موضوعات مهم نیست، ما با آمریکا در حال جنگیم.

وی همچنین سؤالاتی درباره ساختمان لادن، دانشگاه ایرانیان، برنامه‌هایش برای حضور در مجلس آینده و ...، را بی‌پاسخ گذاشت.

[ شنبه 92/6/23 ] [ 6:21 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

شب گذشته حادثه خونینی در اتوبان قم ـ تهران به وقوع پیوست که متأسفانه منجر به کشته و زخمی شدن 88 تن از هموطنانمان شد.

به گزارش «تابناک»، شب گذشته اتوبوسی که از اصفهان به سمت تهران در حرکت بود، در کیلومتر 30 اتوبان قم ـ تهران، در محدوده پاسگاه کوشک نصرت دچار ترکیدگی لاستیک شد و پس از انحراف با گذشتن از گاردریل وسط اتوبان، وارد لاین غربی شد و با یک دستگاه اتوبوس که از تهران به مقصد یزد در حرکت بود، به شدت تصادف کرد.

این تصادف شدید، در ادامه منجر به آتش گرفتن هر دو اتوبوس شد و همین ‌موجب افزایش شمار مجروحان و جان باختگان سانحه شد تا بر پایه آخرین اطلاعات اعلام شده، 44 تن از هم‌وطنان در این تصادف خونین جان خود را از دست داده و 43 تن دیگر مجروح شوند. این در حالی است که برخی گزارش‌ها، شمار مجروحان این حادثه را 39 تن ذکر کرده‌اند.

تصادف خونین در اتوبان تهران-قم؛ 44 تن جان باختند

بر اثر این سانحه مهیب، ساعاتی اتوبان تهران ـ قم بسته شد، ولی با تلاش عوامل راهداری و نیروی انتظامی، راه باز‌ شد.

گفتنی است، بسته شدن این مسیر، موجب ترافیک و ازدحام صد‌ها خودرو شده بود.

این در حالی است که مجروحان این حادثه با تلاش دستگاه‌های امدادی به سه بیمارستان شهید بهشتی، نکویی و علی‌ابن‌ابی‌طالب در قم منتقل شدند و وضعیت عمومی بسیاری از آن‌ها مطلوب گزارش شده است. به گفته اسماعیل زارعی کوشا، فرماندار قم حال سه تن از مصدومان وخیم اعلام شده است.

گفتنی است، کشته شدگان به آرامستان بهشت معصومه (س) قم منتقل شده‌اند تا اقدامات لازم برای شناسایی هویت آن‌ها انجام شود.

رئیس پلیس راهور ناجا خود را به محل حادثه رساند

شدت این رویداد دردناک به حدی زیاد بود که سردار اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهور ناجا بدون فوت وقت، خود را به محل حادثه رساند. وی در توضیحاتی گفت: در ساعت 23 شب گذشته، یک فقره تصادف دلخراش و نادر در کیلومتر 28 آزاد راه قم به تهران رخ داد.

وی افزود: بررسی اولیه در صحنه، حاکی است اتوبوسی که از قم به تهران حرکت می‌کرد به علت نقص فنی و ترکیدگی لاستیک منحرف شده و نخست‌ با یک خودروی سواری و سپس به گاردریل برخورد کرده و با تخریب گاردریل به لاین مخالف منحرف شده و با یک دستگاه اتوبوس دیگر تصادف می‌کند.

وی با اشاره به این که هر دو اتوبوس اسکانیا پس از حادثه دچار آتش‌سوزی شدند، گفت: به علت ضعف بدنه اتوبوس‌ها و نقص در سیستم برق‌رسانی هر دو اتوبوس اسکانیا پس از حادثه ‌آتش گرفتند؛ البته برخی از مسافران عقب موفق شدند با شکستن شیشه اتوبوس از آتش‌ فرار کرده و خود را به بیرون پرتاب کنند.

سردار مؤمنی ادامه داد: متأسفانه هر دو دستگاه اتوبوس پس از برخورد‌ آتش گرفته‌اند و تا این لحظه متأسفانه 44 نفر از هموطنان فوت کرده‌اند و 39 تن هم مصدوم ‌و برای درمان به بیمارستان منتقل شده‌اند.

گفتنی است، با بررسی انجام شده، حال اولیه مجروحان در بیمارستان خیلی وخیم نیست و امیدواریم شمار کشته‌ها افزایش نیابد.

‌وی با اشاره به این که سهم شرکت تولید کننده اتوبوس نیز در این حادثه مشخص شده است، گفت: ‌شرکت تولید کننده اتوبوس اسکانیا (عقاب نشان) 50 درصد در این حادثه مقصر شناخته شده است. در این باره، تیم کار‌شناسی ویژ‌ه‌ای در صحنه حادثه حاضر بوده و در حال بررسی‌اند که اطلاعات تکمیلی در این خصوص ‌اعلام خواهد شد.

تشکیل ستاد مدیریت بحران در قم

به محض وقوع حادثه با حضور استاندار و عده‌ای از مسئولان جلسه‌ ستاد مدیریت بحران در محل وقوع حادثه تشکیل و تصمیمات لازم برای کمک‌رسانی به حادثه دیدگان گرفته شد.

این ستاد از خانواده داغ‌دیدگان خواسته است ضمن خویشتن‌داری، تا شناسایی اجساد همکاری لازم را با مسئولان داشته باشند.

با دستور استاندار قم، رسیدگی ویژه به مصدومان این حادثه در دستور کار قرار گرفته است.

ترکیدگی لاستیک عامل بروز حادثه اعلام شد

حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال‌احمر به فارس گفت: ساعت 22:‌49 دقیقه شب گذشته، ‌اتوبوسی‌ که در مسیر تهران ـ قم در حال حرکت بود، ناگهان دچار ترکیدگی لاستیک و از مسیر منحرف شد و با اتوبوس دیگری برخورد کرد‌ و سرانجام هر دو اتوبوس دچار آتش‌سوزی شدند.

وی افزود: از طریق نیروی انتظامی نیروهای امدادی مطلع و در لحظه شش دستگاه خودروی عملیاتی و پانزده نیروی امدادی به محل حادثه فرستاده شدند.

سخنگوی سازمان امداد و نجات تصریح کرد: هشتا‌د تن از سرنشینان هر دو اتوبوس در این حادثه آسیب دیدند که 44 تن در لحظه فوت کردند و 36 نفر مجروح توسط نیروهای اورژانس در جمعیت هلال‌احمر به بیمارستان انتقال داده شدند.

تصادف خونین در اتوبان تهران ـ قم؛ 44 تن جان باختند

شدت تصادف و سوختگی، تشخیص هویت اجساد را سخت کرده است

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: همگی اجساد حادثه تصادف به بیمارستان شهید بهشتی و آرامستان بهشت معصومه قم منتقل شده‌اند و کار معاینه اجساد، توسط پزشکی قانونی استان قم تا ساعتی دیگر پایان می‌یابد.

صدیقی آخا، مدیرکل پزشکی قانونی قم در خصوص شناسایی اجساد منتقل شده به شهر قم اظهار داشت: به علت شدت سانحه تصادف و سوختگی‌ها، هنوز هویت هیچ یک از اجساد مشخص نشده است.

علاوه بر ترکیدگی لاستیک، نقص در سیستم سوخت و برق هم نقش داشته

سرهنگ اردشیر جمشیدی‌راد، رئیس پلیس راه قم از جان باختن 44 تن در این حادثه و مجروح شدن 39 تن دیگر خبر داده و در تشریح جزئیات حادثه به ایسنا گفت: یک دستگاه اتوبوس اسکانیا از سمت اصفهان به تهران در حال حرکت بود که به علت ترکیدگی لاستیک با یک دستگاه خودروی سواری [یک دستگاه تاکسی] برخورد و پس از عبور از گاردریل و منحرف‌ شدن به مسیر مقابل با یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از مسیر تهران به یزد در حال حرکت بود، برخورد می‌کند.

وی با بیان این که هر دو اتوبوس پس از برخورد با یکدیگر آتش گرفتند، گفت: علت اصلی بروز این حادثه، نقص فنی (ترکیدگی لاستیک) و نقص در سیستم سوخت و برق اتوبوس تعیین شد که این دو علت در میزان خسارات نقش عمده‌ای داشت.

نماینده شرکت اسکانیا در ایران به دادگاه معرفی می‌شود

سردار محمدرضا مهماندار، فرمانده پلیس راه کشور به مهر گفت: ساعت 11شب گذشته یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از اصفهان به سمت تهران در حرکت بود، پس از مجتمع توریستی مهتاب و در نقطه‌ای که دارای شیب زیادی به سمت تهران است، به دلیل ترکیدن لاستیک جلو، کنترل خود را از دست داده و پس از انحراف و برخورد با گاردریل وسط اتوبان وارد مسیر مخالف شده و با یک دستگاه اتوبوس اسکانیای دیگر که به از تهران به سمت اردکان یزد در حرکت بود برخورد می‌کند. به علت نقص فنی در سیستم برق اتوبوس اسکانیا هر دو خودرو دچار آتش سوزی شده و در این حادثه، 44 تن کشته و 39 تن نیز مجروح شدند.

وی با بیان این که این حادثه به علت نقص فنی خودرو‌ها رخ داده و شرکت عقاب نشان به عنوان نماینده اسکانیا در این رابطه به دادگاه معرفی می‌شود، تأکید کرد: چندی پیش، اتوبوس اسکانیای دیگری در استان خوزستان با یک دستگاه کامیون برخورد کرد و دچار آتش سوزی شد که در آن حادثه بیش از چهارده مسافر جان خود را از دست دادند. این در حالی است که در حادثه دیگری که در اردوی دانش آموزان بروجنی رخ داد، به علت واژگونی اتوبوس اسکانیا 26 دانش آموز جانشان را از دست دادند. باید به فکری به حال این اتوبوس‌ها کرد، چرا که دارای بدنه و ایمنی بسیار ضعیفی هستند.

توضیحات رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر

محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر درباره برخورد شدید دو دستگاه اتوبوس، گفت: در ساعت 22:‌55 شب ‌گذشته، گزارش برخورد مرگبار دو دستگاه اتوبوس در اتوبان تهران ـ قم از طریق نیروی انتظامی به مرکز فوریت‌های امدادی 147 اعلام شد که با توجه به نوع گزارش دریافتی، بلافاصله پنج تیم رهاسازی به منطقه فرستاده شد.

وی با بیان این که شدت برخورد به حدی بود که هر دو اتوبوس کاملا آتش گرفتند، گفت: متأسفانه در این حادثه، بیش از چهل تن از هموطنان جان خود را از دست دادند و بیش از 36 تن مجروح و توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.

مظفر ادامه داد: به نظر می‌رسد ‌به دلیل ترکیدگی لاستیک اتوبوس کاشان و انحراف آن و همچنین آتش‌سوزی دو اتوبوس این حادثه دردناک رخ داده است.

پایان گمانه‌زنی درباره شمار مجروحان

با اعلام نام‌ 44 مجروح این حادثه دلخراش توسط ستاد بحران استان قم، گمانی‌زنی و روایات گوناگون پایان یافت.

برای آگاهی از نام این مجروحان و بیمارستانی که در آن بستری شده‌اند، به اینجا بروید.

کشف جسد جدید در محل وقوع حادثه اتوبان قم تهران

بازماندگان یکی از قربانیان حادثه شب گذشته اتوبان قم تهران که موفق به پیدا کردن مسافر خود در بین مجروحان و کشته‌شدگان نشده بودند، بعد از ظهر امروز در محل وقوع حادثه حضور یافته و اقدام به جستجو در میان لاشه اتوبوس‌ها کردند.

این افراد که به دنبال یافتن اثر و یا جنازه خانواده خود بودند موفق به یافتن یک جنازه شدند که پس از خروج جنازه از میان تکه‌های سوخته اتوبوس مشخص شد که جنازه متعلق به یک زن است.

جسد کشف شده برای تشخیص هویت به وسیله آمبولانس به آرامستان بهشت معصومه قم منتقل شد.


[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 9:3 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

معاون دریایی و بندری اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران از انجام موفقیت‌آمیز عملیات شبانه امداد و نجات دو دختر جت‌اسکی‌سوار گرفتار در آب‌های ساحلی حوزه بندر نوشهر خبر داد.

سعید کیاکجوری در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: پیرو گزارش دریافتی در ساعت 20:15 روز پنجشنبه 14 شهریورماه از سوی مرکز هماهنگی و جستجو و نجات دریایی اداره کل مبنی بر مفقودشدن یک فروند جت‌اسکی در محدوده 10مایلی آب‌های ساحلی بندر نوشهر، بلافاصله گروه امداد و نجات دریایی اداره کل به وسیله شناور ناجی به همراه دو قایق همیار به منطقه اعزام شد.

وی افزود: خوشبختانه در کمتر از دو ساعت عملیات جستجو، در ساعت 21:45 اعضای تیم موفق به پیداکردن جت‌اسکی و نجات راکبان آن در فاصله یک مایلی از ساحل در محدوده پلاژ آرام اندرور واقع در 20 کیلومتری نوشهر و انتقال آنان به ساحل شدند.

معاون دریایی و بندری اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران دورشدن از ساحل و نقص فنی جت‌اسکی را از دلایل وقوع این حادثه عنوان کرد و خواستار رعایت نکات ایمنی از سوی دارندگان شناورهای تفریحی برای پیشگیری از هرگونه سانحه ناگوار دریایی شد.

کیاکجوری با اشاره به مشکلات مربوط به انجام هرگونه عملیات امداددریایی در شب، خاطرنشان کرد : با توجه به مهارت و آشنایی تیم جستجو و نجات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران با جریان‌های آبی و بادی منطقه و همکاری خوب قایق‌های همیار ناجی، خوشبختانه این عملیات با موفقیت به پایان رسید و هر دوگرفتار در دریا نجات یافتند.

وی از تمامی گردشگران خواستار شد: در صورت وقوع هرگونه سانحه دریایی در سواحل مازندران (حدفاصل بابلسر تا رامسر) مراتب را از طریق تلفن‌همراه اول یا ایرانسل به شماره 1550 (بدون پیش شماره) به مرکز جستجو و نجات دریایی بندر نوشهر اعلام کنند.


[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:59 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه از سوی دولت این کشور، موضوعی است که دستمایه اصلی دولتمردان آمریکایی برای طرح حمله به این کشور قرار گرفته است، حال آن‌ ‌که ایران و روسیه تأکید دارند، این حمله از سوی گروه‌های شورشی انجام گرفته است. نامه‌ای که توسط «کریستین ساینس مانیتور» افشا شده، جنبه‌های تازه‌ای از این موضوع را روشن می‌کند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» از افشای نامه‌ای خبر داده که بیش از یک سال پیش از سوی ایران برای آمریکا فرستاده و در آن، نسبت به احتمال استفاده گروه‌های شورشی سوری از سلاح شیمیایی هشدار داده شده است.

به نوشته این روزنامه، ایران در این نامه‌‌ که بهار امسال ارسال شده، به واشنگتن هشدار داده که گروه‌های شورشی سوری توانسته‌اند به سلاح‌های شیمیایی این کشور دست پیدا کنند و از آمریکا خواسته شده، هشداری فوری و جدی در این زمینه به این گروه‌ها بدهد.

در این نامه، ایران اشاره کرده که در صورت هر گونه استفاده شورشیان از سلاح شیمیایی، آمریکا نیز در حکم ‌«حامی» این گروه‌ها در این زمینه مسئول خواهد بود. مانیتور می‌نویسد پیش از این نامه نیز در تاریخ هجدهم ژوئیه و اول دسامبر 2012، پیام‌هایی با مضامین مشابه از سوی ایران برای آمریکا فرستاده شده است.

در نامه سوم که به دست مانیتور رسیده، آمده است: «اخبار نگران کننده‌ای درباره آمادگی نیروهای ستیزه‌جو در سوریه برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی منتشر شده است. در صورت هر گونه استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط نیروهای ستیزه‌جو، ایران علاوه بر عناصر وابسته به این گروه‌ها، کشورهای حامی آنان، از جمله دولت آمریکا را نیز مسئول می‌داند».

وزارت خارجه آمریکا به پرسش مانیتور درباره این نامه پاسخی نداده است.

به هر حال، انتشار متن این نامه، مهر تأییدی بر سخنان مقامات ارشد ایرانی، از جمله محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشور است که در روزهای اخیر، بار‌ها اشاره کرده بودند که ایران چند ماه پیش، نسبت به احتمال استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه به آمریکا هشدار داده، حال آن که آمریکا بدون توجه به این موضوع و بدون ارائه هیچ مدرک مستند، دولت سوریه را در این زمینه مسئول می‌داند.

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:58 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

سال گذشته خبر راه اندازی موزه‌های روستایی در قشم از سوی منطقه آزاد قشم بر سر زبان‌ها افتاد. موزه‌هایی که می‌توانست در بحث فرهنگی و گردشگری تحولی بنیادین ایجاد کند و چرخ اقتصاد جامعه محلی را دگرگون سازد، اما با گذشت زمان این وعده عملی نشد تا بزرگترین جزیره خلیج فارس همچنان فاقد موزه برای نگهداری اشیاء تاریخی و فرهنگی باشد.

به گزارش مهر در قشم، حساسیت‌های بسیار برای مقابله با پدیده قاچاق آثار باستانی به خارج از کشور موجب نشده تا پدیده شوم "تاراج تاریخ" کاهش یابد. سایه بی توجهی مسئولان امر بر این موضوع باعث شده تا حاشیه نشینان خلیج فارس اقدام به بازسازی تاریخ نداشته و تاراج اشیاء تاریخی و قیمتی استان‌های جنوب کشور کنند. نبود موزه‌های بزرگ تاریخی در استان‌های جنوبی همچون هرمزگان فرصت را برای دلالان تاریخ مهیا کرده است. جعل تاریخ و اسنادسازی و مصادره اشیاء تاریخی استانهای جنوبی ایران به نام خود از جمله فعالیت کشورهای بی تاریخ و هویت حاشیه خلیج فارس است که آسیب جدی را متوجه تاریخ و گذشته این مرز و بوم می‌کند.

عبدالرضا دشتی‌زاده رئیس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم در گفتگویی در این زمینه تأکید دارد: موزه باعث هویت بخشی به مردم جامعه و معرفی منطقه است. دشتی‌زاده کمترین فایده موزه‌ها در قشم را معرفی فرهنگ غنی مردم جزیره به گردشگران ذکر کرد که یک گردشگر به سهولت می تواند تمام فرهنگ مردم را اعم از صنایع دستی، سفالگری، لباس های محلی، دانش دریانوردی، آلات ابزارهای موسیقی، کشاورزی و دامداری و بسیاری مسائل مرتبط با فرهنگ مردم را ببیند.

دلالان عربی در پی خرید آثار و اشیائ تاریخی استانهای جنوبی هستند
دشتی‌زاده یکی از اولویت‌های راه اندازی موزه در قشم را دلیل همجواری اش با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، دانست. وی نگران اشیاء مردم شناسی جنوب کشور است که از بین می روند و یا توسط کشورهای عربی خریداری می شوند. وی با نگاهی به وضعیت موزه‌ها در جنوب خلیج فارس، این موضوع را به زیان هویت ملی و سرزمین ما می‌داند.

وی با بیان اینکه تازیان تاریخ نداشته اشان را دارند بازسازی می کنند و ما تاریخ داشته ی خود را بر باد می دهیم، از اتفاقاتی که امروز می افتد و اتفاقاتی که در آینده شاهد آن خواهیم بود هشدار داد. علیرغم همه این دغدغه ها وی معتقد است که در قشم هیچ نوع موزه‌ای نیست مگر موزه ژئوپارک که آن هم کاملا غیراستاندارد است. وی عدم جانمایی مناسب این موزه، عدم نورپردازی صحیح و عدم ایمنی آن را کاملاً مغایر با معیارهای یک موزه استاندارد برشمرد.

دشتی‌زاده در ادامه، پویایی یک موزه را یکی از ویژگی های اساسی در بحث موزه‌ها دانست. وی موزه را جایی برای نمایش آثار و اشیاء تاریخی و به تبع آن باعث هویت بخشی محلی، ملی، بین المللی و منطقه ای توصیف کرد که می تواند در عرصه های مختلف به رشد صنعت گردشگری و اقتصاد محلی کمک کند. دشتی‌زاده ادامه داد: موزه ‌های روستایی قشم می‌توانند مدارک بلامنازع حضور چند هزار ساله ایرانیان در خلیج فارس باشند و این باعث آشتی فرهنگ ها خواهد شد. وی با اشاره به وجود ده ها موزه در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، نبود موزه در قشم به عنوان بزرگ ترین جزیره خلیج فارس را تامل برانگیز دانست.

وی در بحث چگونگی راه اندازی موزه‌ها در قشم اظهار داشت: بسیاری از خانه های روستایی و شهری قشم به لحاظ نوع معماری، دارای ارزش میراثی هستند که قابلیت تبدیل شدن به موزه را دارند. دشتی زاده در ادامه به تلاش هایش برای راه اندازی موزه در ساختمان در حال تخریب گمرک تاریخی سوزا اشاره کرد که تاکنون محقق نشده است. این باستان‌شناس با اشاره به تعدد موزه‌ها در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، وضعیت موزه ها را در نوار شمالی دریای پارس، از بوشهر تا بندرعباس در مراکز دو استان بزرگ ساحلی، تاسف آور خواند و تنها دو موزه تقریباً استاندارد را ذکر کرد که آن دو نیز از کاستی‌ها رنج می‌برند.

رئیس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به مفاهیم قدیم موزه‌ها در جهان که آن را یک جای لوکس برای انبار اشیا می دانستند به تغییر مفهوم امروزی موزه ها در جهان اشاره کرد و افزود: موزه های امروزی با داشتن فرهنگسرا، شهر بازی، کافی شاپ، کتابخانه و مرکز پژوهش، مرمت و نگهداری آثار، تبدیل به محلی برای جنب و جوش و رفت و آمد مردم شده است. وی با اشاره به این موضوع که دوستی نزدیکی بین مردم قشم و اداره میراث فرهنگی شهرستان وجود دارد، به تمایل و دغدغه‌های مردم برای داشتن موزه اشاره کرد و موزه ها را باعث احیاء صنایع دستی فراموش شده ی جزیره ذکر کرد.

دشتی‌زاده گفت: وقتی صنایع دستی زنان احیاء شود، زن به ارزش والایی در خانواده دست خواهد یافت، وی معتقد است که موزه‌ها می‌توانند باعث تحول فرهنگی و اقتصادی در قشم شوند. دشتی‌زاده موزه را باعث آشتی دنیای مدرن و سنتی می داند و وجود موزه ها را باعث نزدیکی فرهنگ ها ذکر کرد که برتری جویی فرهنگی را از بین می برد. دشتی زاده در ادامه به بسیاری از روستاهای جزیره از جمله باسعیدو، سلخ، سوزا، شهر قشم و... اشاره کرد که مستعد پذیرش موزه های روستایی استاندارد هستند.

وی با اظهار خوشحالی از واگذاری قطعه زمینی با جانمایی بسیار مناسب از سوی سازمان منطقه آزاد به موزه بزرگ قشم در سال گذشته، گفت: سال پیش زمینی را بدین منظور جانمایی کردند، اما این زمین هیچ گاه طراحی و اجرا نشد.
دشتی‌زاده معتقد است که در سازمان منطقه آزاد قشم، از صحبت تا قرارداد یک خواب زمستانی خیلی طولانی فاصله است. وی تشریح کرد: ما در سازمان قابلیت های خوبی داریم، همه ارکان سازمان باهم هستند و آشنایند و می توانند به هم کمک کنند، اما اگر در این حلقه یکی از مدیران کم کاری کند، این تعلل بر همه کارها تاثیر می گذارد.

وی ادامه داد: من در خیلی از موارد می بینم که بسیاری از رویدادهای ملی به خاطر مقاصد شخصی از بین می روند. بسیاری از تصمیم گیران چندان دغدغه ملی ندارند چون در دوران کودکی چندان آموزشی در مورد هویت ملی به آنها نشده است. دشتی‌زاده در ادامه با اشاره به مشکلات پیش روی ساخت موزه ها در قشم اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما در ساخت موزه ها و حرکت های فرهنگی با آن دست به گریبانیم این است که آنچنان دید ملی و ارزش گذاری به هویت جامعه محلی وجود ندارد.

وی داشتن این نوع نگاه و دغدغه‌های فرهنگی را باعث تسریع در امور دانست و عکس آن را باعث اختلافات و رکود ذکر کرد. رئیس اداره میراث فرهنگی قشم در ادامه به اختلافات در ساخت موزه در روستای سلخ اشاره کرد که علیرغم واگذاری زمین مورد نیاز از سوی دهیاری، بعد از گذشت دو سال پیگیری همچنان لاینحل مانده است. دشتی‌زاده اگر چه از پاسخ صریح به این سوال که اگر بخشی از این بودجه های کلان که خرج جشنواره ها می شود را به موزه ها اختصاص دهند، آیا این مشکل رفع نخواهد شد؟ امتناع ورزید، اذعان کرد: که ما در سازمان منطقه آزاد کمترمشکل بودجه داریم با این حال اظهار داشت: من در اداره میراث فرهنگی تنها یک نفر نیرو دارم با جزیره ای به این بزرگی، دشتی زاده این اداره را فاقد استاندارد لازم دانست و خواستار اختصاص تشکیلات بهتری به اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد شد.

دشتی‌زاده یکی دیگر از دلایل این ناکامی ها را تغییر شدید مدیریتی در مدیریت صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سازمان منطقه آزاد دانست که به زعم وی تنها در سه سال گذشته چهار دوره مدیریتی را به خود دیده است.


[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:57 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
یکی از بزرگترین شکارچیان طبیعت خود شکار حیوان قدرتمند دیگری می شود. گزارش تصویری از شکار یک تمساح توسط یک پلنگ.
ک

[ یکشنبه 92/6/17 ] [ 1:20 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 68
بازدید دیروز: 40
کل بازدیدها: 1645053