علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

شورای متحصنین سفارت انگلیس، متشکل از اعضای یک تشکل دانشجویی در دفاع از کار خود بیانیه صادر کردند؛ حال که نظر رهبر انقلاب در نفی ورود به سفارت روشن شده است، آیا این دوستان از مردم و رهبری عذرخواهی خواهند کرد؟

سه‌شنبه، هشتم آذر 1390، یکی از روزهای خاکستری در تاریخ رفتارهای دانشجویی بود؛ برخی بدون توجه به قانون و مصالح کشور و تحت تأثیر احساسات و تحریکات بیرونی، کاری اشتباه کردند.

به گزارش «تابناک»، واقعه حمله به سفارت انگلیس تا همین اواخر نیز مورد تأیید عده‌ای بود که چنین کاری را در مقابل عمق خباثت‌ها و رذالت‌های دولت انگلیس توجیه شدنی می‌دانستند؛ اما اکنون با بیانات مقام معظم رهبری درباره نادرست دانستن این حرکت، باید حجت بر این دوستان تمام شده باشد و بتوانند با شجاعت از رهبری و مردم عذرخواهی کنند.

بنا بر این گزارش، مقام معظم رهبری در دیدار دوشنبه خود با جمعی از دانشجویان، مواردی را مطرح کردند و از جمله با اشاره به ورود چند ماه پیش دانشجویان به سفارت انگلیس اظهار داشتند: در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود، ولی رفتنشان درست نبود... .

ایشان برای نمونه و نیز روشن شدن مرز آرمان‌گرایی و احساسات با اشاره به مخالفت بنیانی نظام با مجموعه‌های استبدادی منطقه خاطرنشان کردند: با وجود مواضع کاملاً روشن نظام در این زمینه، نباید با کار دیپلماسی سنتی و متعارف مخالفت شود.

درخواست عذرخواهی دانشجویان از رهبری و مردم به این سبب است که پذیرش خطا از جانب خطاکار، می‌تواند در پیشگیری از تکرار چنین خطاهایی کارآمد باشد.

بخش مهم دیگر بیانات رهبری، پرهیز دادن همین دوستان از مخالفت با کار معمول و متعارف دیپلماتیک است. خوب است واکنش‌های خودتان در موضوعاتی چون دیدار وزیر خارجه با مقامات بحرینی یا عربستانی را مرور کنید. همه باید یاد بگیرند که کارکرد و وظیفه وزارت خارجه با وزارت دفاع متفاوت است. گاهی وزارت خارجه و کارمندانش مورد ظلم قرار می‌گیرد. در بیان این ظلم، همین بس که پانزده سال پیش در چنین روزهایی، 9 دیپلمات و یک خبرنگار در کنسولگری ایران در مزارشریف به شهادت رسیدند و نام آن روز را «روز خبرنگار» نهادند؛ وزارت خارجه هم برای انجام وظایفش کم شهید نداده است دوستان!

از باب یادآوری برادرانه خدمتتان عرض می‌کنیم که:

نخست: مسأله سفارت انگلیس، نشان داد که برخی از روی ناآگاهی و یا برای مطامع جناحی و نیز نشان دادن انقلابی‌گری منافقانه از خود، تلاش دارند از احساسات دانشجویان سوءاستفاده کنند. لطفا به هوش باشید.

دوم: رقابت‌های سیاسی و وابستگی‌های قومی و قبیله‌ای، ریشه بعضی تاختن‌های به دستگاه سیاست خارجی است. اگر علیه سفر مقامات بحرینی به ایران بیانیه دادید و برخی با شادی آن را در رسانه‌های خود منتشر کردند، بدانید که بخشی از آن استقبال، ناشی از همین وابستگی‌های قومی و قبیله‌ای است.

سفر رئیس‌جمهوری به عربستان، قاعدتا در بالا‌ترین سطوح نظام بررسی و با آن موافقت می‌شود. بپذیرید که برخی از مخالفت‌ها با چنین سفری، ناشی از‌‌ همان رقابت‌های قومی‌ ـ قبیله‌ای است. شما چرا باید همراهی کنید؟

وجود نفوذی و غریبه در یک جمع، تنها به نفوذ فیزیکی محدود نمی‌شود. چه بسا یک فکر جناحی و یا فکر نادرست در راستای تخریب روابط کشور با کشور دیگر، شما را به انحراف بکشد؛ پس باز هم به هوش باشید.

آقایان مسئول در دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه تهران و علوم پزشکی که در آذر ماه 90 از آن کار خطا دفاع کردید، منتظریم خبر عذرخواهی شما را بشنویم.


[ پنج شنبه 91/5/19 ] [ 12:43 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

در ماه بافضیلت رمضان الکریم و همزمان با لیالی قدر و ایام شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین علی(ع) اراده مشتاقان و علاقمندان به ترویج فرهنگ علوی بر آن قرار گرفته تا با تمامی توان و با انجام خدمتی ناچیز به آستان ملکوتی آن حضرت در طرح توسعه حرم آن اسوه تقوا و عدالت شرکت نمایند.
 به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، با اطلاع رسانی گسترده و فراگیر در مورد ساخت صحن حضرت زهرا(س) که با همکاری اپراتورهای ایرانسل و همراه اول در روزهای اخیر صورت پذیرفته هر روز به جمع شرکت کنندگان در این طرح مهم اضافه می گردد. محبین اهل بیت علیهم السلام در جای جای میهن اسلامی می توانند با ارسال پیامک بدون متن به شماره 888 اپراتور همراه اول و 359 اپراتور ایرانسل و با دریافت اطلاعات نحوه واریز کمک های نقدی نسبت به واریز مبلغ موردنظر اقدام نمایند.
 
ضمنا شماره حساب های دریافت کمک های نقدی از طریق شبکه بانکی عبارت است از  حساب ویژه 110 بانک های ملی، صادرات و تجارت به نام ستاد بازسازی عتبات عالیات و 112 بانک ملی به نام ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تهران.

[ پنج شنبه 91/5/19 ] [ 12:42 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]



























منبع: باشگاه خبرنگاران


[ پنج شنبه 91/5/19 ] [ 12:41 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

کـــاش تلخی زندگی کمی الکل داشت !


[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 2:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
[IMG]

[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 2:5 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

توانمندی‌های ناشناخته دفاعی کشور/ساخت ناو هواپیمابر در ایران + عکس/نفت کش غول پیکر ایرانی امپراطور دریا+عکس

جام نیوز به نقل از مشرق

از مهمترین عوامل شکست نیروهای دریایی در نبردها، عدم وجود پشتیبانی هوایی از واحدها یا ناکافی بودن آن بوده است. مهمترین انواع هواگرد(aircraft) شامل هواپیما و بالگرد هم در دفاع و هم در تهاجم، چهره جنگ های دریایی را دستخوش تغییرات فراوانی کرده اند. پشتیبانی هوایی شامل بکارگیری توان هواگردهای شناسایی اپتیکی(بصری) و الکترونیکی، تهاجمی، ترابری، جنگ الکترونیک و رادار پرنده در یک عملیات دریایی است. عملیات های دریایی شامل مأموریت های آبی-خاکی نیز می شود که کاربرد وسائل هوایی ترابری در اینجا بیشتر است.

به همین دلیل پس از ورود هواپیماها به عرصه جنگ های دریایی، نیروهای دریایی بزرگ به فکر ساخت ناوهای حامل هواپیما افتادند. این گونه کشتی ها در هر دو جنگ جهانی حضور داشتند خصوصاً در جنگ دوم جهانی این ناوها در نبردهای سرنوشت ساز، نقش کلیدی داشتند.

پس از این جنگ و با گسترش کاربری بالگردها در محیط های دریایی، هم در ناوهای هواپیمابر و هم در ناوهای چند منظوره مخصوص عملیات آبی-خاکی بالگردها به طور گسترده وارد خدمت شدند و حتی ناوهای حامل کوچکتر و در نتیجه ارزان تر و پرتعدادتر برای بکارگیری بالگردها و هواپیماهای عمودپرواز ساخته شدند.

ناوهای هواپیمابر در مجموع به عنوان بزرگترین و پیچیده ترین یگان های سطحی محسوب می شوند و قدرت نظامی و دریایی کشورهای دارنده این ناوها چند پله بالاتر از سایرین قرار می گیرد. از این رو صنایع دریایی با بهره گیری از آخرین فناوری ها حتی با وجود اوضاع بد اقتصادی جهان همچنان طرح ناوهای حامل هواگرد را دنبال می کنند.


ناو فرانسوی شارل دوگل و در زمینه تصویر، ناو آمریکایی آبراهام لینکلن(از رده نیمیتز)

در واقع با توجه به نقش بی نظیر تسلط بر دریاها در تسلط بر جهانی که بیش از 90 درصد تجارت آن از طریق آب به انجام می رسد، کشورهایی که مرزهای دریایی وسیعی دارند، علاوه بر کاربری این وسائل در امنیت نظامی برای برقراری امنیت خطوط تجاری خود نیز به این ناوهای حامل به عنوان یک پایگاه متحرک نیاز دارند. امنیتی که با موشک های بالستیک اتمی موجود در زیردریایی های بزرگ قابل تأمین نیست.

کشورمان ایران که هم در شمال، مرز دریایی بزرگ و هم در جنوب مرز دریایی بسیار طولانی دارد و از طرفی دو منطقه ناامن و بسیار مهم در جریان اقتصاد دریایی جهان یعنی تنگه باب المندب و تنگه مالاگا در فاصله نچندان دور از آن قرار دارد برای ایجاد یک اقتصاد دریایی مطمئن نیازمند ایجاد نیروی دریایی راهبردی است.

تا امروز برقراری امنیت خطوط کشتیرانی تجاری توسط نیروی دریایی ارتش توسط ناوشکن(ناوهای محافظ) با همراهی یک ناو پشتیبانی متوسط یا بزرگ صورت گرفته است که هر چند در برابر دزدان دریایی کارآمد و مؤثر نشان داده اما با ورود دزدان اصلی به صحنه، نیاز به پشتیبانی هوایی به کمک ناوهای حامل هواگردها رنگ و بوی جدی به خود خواهد گرفت. زیرا به جز ناوشکن(ناو محافظ) جماران سایر ناوهای جنگی ایران قابلیت حمل بالگرد نداشته و در بین ناوهای پشتیبانی هم چهار ناو از رده هنگام و یک ناو بزرگ ترابری خارک قابلیت حمل بالگرد دارند.

هواپیماهای قابل بکارگیری در این ناوها نیز محدود به پهپادهای شناسایی بوده و زیرساخت های موجود برای بکارگیری عملیاتی و دراز مدت پهپادهای رزمی در این ناوها کافی نیست.

 

ناو ویرات هند

بنابراین نیروی دریایی کشورمان برای رسیدن به حد مطلوب به عنوان یک "نیروی راهبردی" به ناوهای حامل هواگرد نیز احتیاج دارد. با توجه به اینکه تأمین این رده از شناورها از خارج از کشور ناممکن و یا بسیار دشوار خواهد بود، اتکا به توان داخلی در طراحی، ساخت و توسعه این شناورها منطقی به نظر می رسد.

در این گزارش به معرفی چند رده از ناوهای حامل هواگرد از نظر ابعاد، اوزان، سامانه های رانش، هواگردهای محمول و زیرسامانه های مهم دیگر پرداخته و در ادامه وضعیت صنایع دریایی کشورمان در زمینه ساخت کشتی ها غول پیکر نزدیک به ناوهای حامل هواگرد و تولید زیرسامانه های دفاعی ناوهای نظامی را بررسی می کنیم.


کشورهای دارنده ناوهواپیمابر و برخی از مشخصات ناوها

از برخی ناوهای مطرح شده در جدول فوق که در آینده وارد خدمت خواهند شد بیش از یک فروند سفارش داده شده یا در حال ساخت است. ناوهای کوچکتر تنها قابلیت حمل هواپیماهای عمود/کوتاه برخاست(V/STOL) را دارند و ناوهای بزرگتر با استفاده از منجنیق(کاتاپولت) به عنوان شتاب دهنده یا عرشه شیبدار، هواپیماهای معمولی را به پرواز در می آورند.


ناو ناروبت تایلند در بالای تصویر و کیتی هاوک آمریکا

در بین ناوهای هواپیمابر، کلاس نیمیتز آمریکا پرتعدادترین است که شامل 10 ناو با تناژ 100هزار تا 104هزار تن ولی با طول یکسان هستند. آخرین فروند از این رده در سال 2009 وارد خدمت شده است.

برخی از ناوهای معرفی شده قبلآً متعلق به کشور دیگری بوده و به کشور دوم فروخته یا اهدا شده و سپس بازسازی و بهسازی شده اند از جمله ناو کشور چین، یکی از ناوهای هند و ناو برزیل از مهمترین مثال های این رویکرد هستند. این ناوها دارای یک عرشه برای نشست و برخاست و چند طبقه در زیر آن برای فعالیت های مختلف هستند از جمله فضای نگهداری هواگردها، کارگاه های تعمیرات و آزمایش هواگردها، انبارهای سوخت، تسلیحات و قطعات یدکی هواگردها و محل اسکان خدمه چند صد تا چند هزار نفری خود و همچنین فضای مربوط به پیشرانه ناو.

 


بخش های داخلی یک ناو هواپیمابر بزرگ


پیشرانه این ناوها از دو نوع اتمی یا دیزلی است. نوع اتمی دارای مزیت های بسیاری است که در گزارش حرکت نفت‌کش‌های ایرانی با اورانیوم 50 درصد به برخی از آنها پرداخته ایم. اما مهمترین مزیت این پیشرانه ها برای یک ناو نظامی، افزایش مدت زمان عملیات و دریانوردی طولانی توسط کشتی است.

به عنوان مثال نسل های اول این پیشرانه های اتمی بیش از 10 سال و نسل های جدید بیش از 25 تا 30 سال می توانند بدون سوختگیری حرکت کنند که این افزایش مدت آماده به کار بودن راکتور و بی نیاز شدن از سوختگیری که خود فرایند بسیار زمانبری در حد چند سال بوده ارزش عملیاتی این یگان های سطحی را برای نیروی دارنده بیشتر می کند.

 


ناو ایتالیایی کاوور

در کنار این مزیت ها، ناوهای با پیشرانه اتمی، گرانتر و پیچیده تر نیز هستند و در صورت مورد تهاجم قرار گرفتن، آسیب دیدن راکتور خود نقطه ضعفی برای ناو محسوب می شود. بیشتر ناوهای حامل هواگرد از پیشرانه معمولی دیزلی برخوردار هستند که هر چند سرعت ایجاد توان‌آنها از موتورهای توربینی ناوشکن ها کمتر است اما با مصرف سوخت کمتر برای طی مسافت های طولانی گزینه مناسب تری خواهند بود.

ناوهای حامل هواگرد، به رادارهای مراقبت هوایی و رادار و سایر تجهیزات ناوبری برای کمک فرود هواگردها در تمام شرایط آب و هوایی، به سلاح های پدافند هوایی کوتاه برد توپخانه ای با نواخت تیر بالا و موشک های کوتاه برد عمدتاً حرارتی و برخی نیز به موشک های سطح به هوای میانبرد راداری مجهز هستند.

عمده ناوهای حامل بالگرد در واقع ناوهای آبی-خاکی چند منظوره هستند. در اینجا مواردی که قابلیت حمل تعداد بیشتری بالگرد یا هواپیماهای عمود پرواز را دارند انتخاب و معرفی کرده ایم.


برخی از ناوهای حامل بالگرد و چند منظوره

همانطور که در جول فوق مشاهده می شود ناوهای چند منظوره و حامل بالگرد همگی از پیشرانه معمولی دیزلی برخوردارند. این امر به ساده تر، ارزانتر شدن آنها انجامیده ولی مدوامت کمتر در دریا را به دنبال دارد. بسیاری از ناوهای معرفی شده اولین فروند از یک رده(کلاس) هستند و به دلایل مختلف بسیار بیشتر از ناوهای هواپیمابر به تولید رسیده اند و کشورهای دریایی کوچکتر نیز از آنها استفاده می کنند.


ناو کلاس تاوارا

این ناوها نیز از طبقات مختلفی زیر عرشه با کاربری های مشابه ناوهای هواپیمابر برخوردار بوده و سامانه های مراقبت و دفاعی آنها نیز مشابه آنها است. البته در ناوهای چند منظوره فضاهایی برای حمل نفرات و تجهیزات زمینی، خودروهای عادی و زرهی نیز وجود داشته و در نتیجه ظرفیت حمل هواگرد در آنها محدود است مانند ناو سن آنتونیو.

تا اواسط دهه 1370 در کشورمان هیچ طرحی برای تولید ناوهای نظامی بزرگ وجود نداشت. اولین برنامه در این زمینه ناو جماران به عنوان اولین محصول پروژه موج بود که تاریخچه طراحی و ساخت آن را در گزارش های «بنا شد ز فولاد ناوی بلند» و «اکنون جماران ایران در همه دنیا دیده می شود» به آن پرداخته بودیم.

آیا ایران این بار هم می تواند؟

در اینجا با اشاره ای گذرا به زیرسامانه های ساخت داخل ناوهای نظامی به نمونه های کشتی های غول پیکر ساخته شده در کشور می پردازیم تا با معرفی توان متخصصان صنعت دریایی کشور در ساخت این رده از شناورها در واقع فاصله کشورمان تا ساخت یک ناو حامل هواگرد بررسی شود.

نکته ای که ذکر آن لازم به نظر می رسد این است که در روند تولید یک محصول، اولویت با تهیه تجهیزات از سازندگان مربوطه در اقصی نقاط دنیا در صورت عدم وجود تولید داخلی است زیرا برای تولید هر سامانه و زیرسامانه ای باید تمام هزینه های مربوط به مطالعات، تحقیقات، طراحی، نمونه سازی، آزمایش، رفع ایرادات و طراحی و آزمایش مجدد و در نهایت تولید انبوه را پرداخت.

با توجه به تحریم های شدید علیه کشورمان و از طرفی لزوم تأمین نیاز به محصولات مختلف، اقدام برای قطع یا کاهش وابستگی در این محصولات ضروری شده و پرداخت هزینه های فوق منطقی می شود. از اینرو بررسی توان داخلی در تولید بخش های مختلف یک ناو حامل هواگرد را مد نظر قرار داده ایم.

انواع تجهیزات مورد استفاده در یک شکتی جنگی مانند رادارهای مراقبت هوایی با بردها و قابلیت های مختلف و توانایی شناسایی اهداف با سطح مقطع راداری(RCS)کم، رادارهای سطحی، تجهیزات هدفیابی و هدفگیری اپتیکی و حرارتی دوربرد، سامانه های کنترل آتش، سامانه های هشدار دهنده راداری و لیزری، تجهیزات مخابراتی مجهز به قابلیت های جنگ الکترونیک، توپ های پدافند هوایی کوتاه برد دریایی(البته نه از نوع چند لوله چرخان) با قابلیت درگیر شدن با موشکها، موشک های دوش پرتاب حرارتی و میانبرد راداری، سامانه های جنگ الکترونیک، انواع فریب دهنده های راداری و حرارتی، سامان ههای مدیریت صحنه نبرد، انواع سامانه های مخابراتی و شناسایی زیرآبی و تجهیزات الکترونیکی و دیجیتال نمایش و رایانه های پرقدرت در کشور ساخته شده و روی شناورهای مختلف به کارگیری شده اند که بارزترین نمونه های آن ناوهای رزمی رده موج و سینا ساخت ایران، ناوهای رزمی رده الوند که پیش از انقلاب خریداری شده بودند، ناو دگرگون شده نقدی و ناو پشتیبانی غول پیکر خارک قابل رؤیت است.


ناوشکن(ناو محافظ) جماران ساخت ایران

به علاوه کار ساخت نسل جدیدی از رادارها با فناوری آرایه فازی، سامانه های جنگ الکترونیک جدید و همچنین سامانه پدافند هوایی کوتاه برد موشکی برای شناورهای نظامی کشورمان در حال پیگیری است.
بنابراین در زمینه زیرسامانه های دفاعی مورد نیاز برای یک ناو تقریباً همه موارد مورد نیاز با فناوری های بومی در دسترس است.

در زمینه تجهیزات نگهداری و تعمیر هواگردها، سوابق کشورمان پس از انقلاب اسلامی به نوعی در دنیا منحصر به فرد تلقی می شود زیرا در دل تحریم ها، نه تنها کار تعمیرات سبک و سنگین هواگردهای نظامی در کشور انجام می شود بلکه بسیاری از قطعات، زیرسامانه ها و تسلیحات مورد نیاز برای آنها نیز در کشور به تولید رسیده است. بنابراین امکان پشتیبانی فنی از هواگردها در ناوهای حامل هواگرد نیز برای کشورمان به راحتی قابل ایجاد است.

البته تولید هواگرد کامل در کشورمان تاکنون محدودیت هایی داشته و هر چند هواپیمای سرنشین دار رزمی قابل به کارگیری روی ناوها در ایران موجود نیست اما در زمینه پهپادهای رزمی و همچنین بالگردها وضعیت خوبی وجود دارد به طوریکه علاوه بر پهپاد رزمی کرار که تولید شده، دست کم دو نوع بالگرد نیز در مراحل تولید قرار دارند که یکی از نوع تهاجمی بر اساس بالگرد کبرا و دیگری از نوع ترابری است که در گزارش مستقلی به این بالگرد ترابری خواهیم پرداخت.

صنعت دفاعی کشورمان در زمنیه پهپادهای شناسایی، امروز به حد بلوغ رسیده و انواع این پرنده های بدون سرنشین با برد، سقف پرواز و مداومت پروازی های مختلف با قابلیت فعالیت در شب و روز، امکان استفاده به عنوان سکوی دیده بانی هوایی برای هدفگیری و اصلاح آتش و البته با سطح مقطع راداری بسیار پائین ساخته و به کار گرفته شده اند که سوابق پروازی آنها روی ناوهای جنگی آمریکا بارها نمایش داده شده است.

ساخت پیشرانه اتمی برای کشتی ها در کشورمان دارای سابقه ای نیست ولی تلاش های گستره ای در کشور برای ساخت پیشرانه های دیزلی دریایی صورت گرفته که نمونه هایی از آن نیز به تولید رسیده است. هر چند این نمونه ها از نظر توان تولیدی با موتورهای بزرگ ناوهای حامل هواگرد قابل مقایسه نیستند اما نشان دهنده وجود دانش طراحی این نوع پیشران هستند بنابراین در صورت عدم تأمین و خرید موتورهای دریایی از سازندگان خارج نیاز به تولید موتورهای دیزل شناورهای بزرگ نیاز نیست کار از ابتدا آغاز شود و تجربیات ارزنده ای در این زمینه در کشور موجود است.

بعلاوه توان متخصصان کشورمان در تعمیر موتورهای دریایی بسیار بالا بوده و حتی برای کشتی های غیرنظامی سفارش ها و مراجعات کشتی های خارجی نیز در کارنامه صنعت دریایی کشورمان وجود دارد و یکی از منابع درآمدی سالیانه این صنعت محسوب می شود.

اما کشتی اقیانوس پیمای رده ایران-اراک و نفتکش های رده افراماکس دو محصول صنعت دریایی کشورمان در عرصه کشتی های غول پیکر هستند که می توانند گام بزرگی در رسیدن به توان طراحی و تولید ناوهای متوسط و بزرگ حامل هواگرد باشند. کشتی های کانتینربر و اقیانوس پیمای رده ایران-اراک به عنوان بزرگترین کشتی ایرانی در سال 1388 به بهره برداری رسید. این کشتی 185 متر طول، 30 متر عرض، 18 متر ارتفاع دارد. جرم آن بدون بار بیش از 7هزار تن بوده و توانایی حمل 30هزار تن بار معادل 2200 کانتیر را دارد. بنابراین بیشینه جرم این کشتی دست کم 37هزار تن است.


کشتی کانتینربر ایران-اراک

موتور این کشتی بالغ بر 16هزار و 700 کیلووات معادل 22386 اسب بخار توان داشته و این کشتی را به سرعت بیشینه 39.78 کیلومتر بر ساعت می رساند. ایران-اراک قادر است به مدت 25 روز بدون وقفه به دریانوردی بپردازد که در صورت حرکت با دوسوم سرعت نهایی به برد بیش از 15900 کیلومتر می رسد. هزینه ساخت هر فروند از این کشتی در سال بهره برداری آن حدود 32 میلیون دلار اعلام شده بود.

مقایسه مشخصات ایران-اراک با ناوهای معرفی شده در جدول های فوق این نتیجه را حاصل می کند که این کشتی از نظر ابعاد هم رده نمونه های کوچک این ناوها است هر چند که سرعت کمتر ولی تناژ بالاتری دارد.

با اختصاص بخشی از فضای بسیار زیاد این کشتی برای حمل سوخت بیشتر، برد عملیاتی این کشتی نیز بیشتر شده و برای مأموریت های فرامنطقه ای فعلی نیروی دریایی قابل اتکا خواهد بود.

طی هفته های گذشته بزرگترین کشتی ساخت کشورمان که یک نفتکش از رده افراماکس است به آب انداخته شد. برنامه ساخت 4 نفتکش افراماکس که در رده چهارم از نظر حجم بار در بین نفتکش ها قرار می گیرند به سفارش کشور ونزوئلا و در اردیبهشت سال 1389 وارد مرحله عملی شد. پس از گذشت حدود 2 سال اولین فروند از آنها به مراحل نهایی ساخت رسیده و برای آزمایشات دریایی آماده می شود.

این نفتکش که در طراحی و ساخت اولین فروند آن متخصصان کره جنوبی حضور داشته اند، 250 متر طول، 44 متر عرض، 21 متر ارتفاع، و آبخور 14.8 متری دارد. این کشتی که مساحت عرشه آن حدوداً 2.5 برابر یک زمین فوتبال است قابلیت حمل 113هزار تن نفت معدل 750هزار بشکه را داشته بیشینه سرعت آن 29.6 کیلومتر بر ساعت است که به واسطه موتوری با توان 15هزار و 820 کیلووات معادل 21206 اسب بخار حاصل می شود.


نفتکش سوروکایما از رده افرامکس ساخت ایران

با توجه به اینکه نفتکش افراماکس ایرانی 35.1 درصد در طول و 46.67 درصد در عرض بزرگتر از کشتی ایران-اراک است باید گفت ساخت کشتی در این ابعاد در کشور بی سابقه در حالیکه زمان بندی تولید و کیفیت آن مطابق با استانداردهای دنیا و تحت نظارت پیمانکار کره ای برای کسب تجارب آنها بوده است. مسئله ای که با توجه وجود کارفرمای خارجی که دسترسی به کشتی های چینی، کره ای یا اروپایی داشته بیشتر ارزش خود را نشان می دهد.


نفتکش غول پیکر ایرانی در مرحله ساخت

نکته قابل توجه دیگر تأمین 60 تا 70 درصد از مواد و قطعات به کار رفته در ساخت اولین فروند از این نفتکش ها از تولیدکنندگان داخلی است که گام مهمی در حمایت از صنایع داخلی به عنوان پیمانکاران فرعی این پروژه است.

قیمت هر فروند از این نفتکش ها 57 میلیون یورو و ارزش کل مواد و قطعات این نفتکش بالغ بر 15 میلیون یورو عنوان شده است. هم اکنون دومین فروند از این کشتی ها هم در حال ساخت است که با توجه به افزایش تجربه سازندگان آن، در زمان کمتری ساخته خواهد شد.

از نظر ابعاد کشتی های نفتکش افراماکس ایرانی منطبق با ناوهای هواپیمابر متوسط رو به بالا هستند هر چند که از نظر تناژ با سنگین ترین رده آنها برابری می کنند. به دلیل ماهیت مأموریت این کشتی ها، رسیدن به سرعت های بالا در طراحی آنها مد نظر نبوده است و از اینرو اختلاف زیادی با متوسط سرعت ناوهای هواپیمابر معرفی شده دارد.

البته بدیهی است هر یک از این کشتی های بزرگ ایرانی برای تبدیل به ناو حامل هواگرد باید دستخوش تغییرات زیادی شود از جمله طراحی و جانمایی مجدد سازه روی عرشه، طراحی طبقات داخلی برای نیازهای مطرح شده ناوهای حامل، تغییر زیرسامانه های مکانیکی و برقی متناسب با اطمینان و بقاپذیری مورد نیاز یک ناو نظامی و ... . بنابراین منظور از ارائه اطلاعات این دو کشتی همانطور که پیشتر گفته شد اثبات وجود توانایی عملی در ساخت سازه و بدنه ناوهای حامل هواگرد است.

ترکیب این توانمندی تولید با سامانه های مأموریتی ناوهای حامل هواگرد و همچنین سامانه های دفاعی و تأمین هواگردهای لازم از داخل کشور در مجموع صنعت دریایی ایران را دارای توان بالقوه مناسبی برای طراحی و ساخت ناوهای حامل هواگرد در رده های کوچک تا متوسط رو به بالا نشان می دهد هر چند که بحث تأمین یا ساخت پیشرانه مناسب چالش مهمی در این عرصه خواهد بود. چالشی که بعید است بر اراده و علم متخصصان بومی غلبه کند.


[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 2:3 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

“خلیل محمود عبیر عبدالرحمان ” وزنه بردار زن مصری که در دسته 75 کیلو در مسابقات وزنه برداری المپیک لندن وزنه می زد به هنگام برداشتن وزنه 151 کیلویی زیر فشار وزنه ماند و هالتر روی بدنش فرود آمد. این زن وزنه بردار مصری در نهایت به بیمارستان منتقل شد . 

افتادن وزنه بر روی وزنه بردار زن مصری در المپیک + عکس

به گزارش تهران98 به نقل از عصر ایران،حال عمومی وی هم اکنون خوب است. این دومین حادثه مسابقات وزنه برداری المپیک است و پیشتر دست یک وزنه بردار 27 ساله کره ای به هنگام بلند کردن وزنه از آرنج به عقب تا شده بود.


[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 2:1 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

حضور همسر جوان رهبر کره‌شمالی در انظار عمومی در حالی که کیفی با مدل "کریستین دیور" در دست دارد، به شدت با کشوری که در فقر غوطه‌ور است، مغایرت دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، "ری سول جو"، همسر کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حالیکه وی را برای دیدار از یکی از واحدهای ارتش این کشور همراهی می‌کرد، این کیف دستی را به همراه داشت.

روزنامه "جونگ آنگ" - چاپ کره‌جنوبی - نیز امروز (چهارشنبه) نوشت که اگر این کیف مدل اصلی کریستین دیور باشد1.8 میلیون ورن (یک هزار و 594 دلار) می‌ارزد.

تصاویر پخش شده توسط تلویزیون دولتی و آژانس‌های خبری رسمی کره‌شمالی نشان می‌دهد که این زوج در حال نظارت بر رژه نمایشی توسط سربازان ارتش بودند.

همسر جوان رهبر کره‌شمالی با لباسی به رنگ سفید و سیاه در کنار کیم جونگ اون نشسته و کیف مدل دیور وی با حرف "D" بزرگ در کنار وی قرار داشت.

همراهی این زن جوان در کنار رهبر کره‌شمالی در انظار عمومی باعث مناقشاتی در مورد هویت وی شده است.

کیم جونگ ایل که در اواخر دهه دوم زندگی خود به سر می‌برد، پس از مرگ پدرش کیم جونگ ایل در دسامبر گذشته، قدرت را به دست گرفت و رهبر کره‌شمالی شد.

حضور این زن جوان در لباس‌های فاخر و گران قیمت کاملا در تضاد با جمعیت 24 میلیونی فقیر کره‌شمالی است که از کمبود غذا از اواسط سال‌های 1990 میلادی در رنج هستند.

آژانس‌های سازمان ملل پاییز گذشته اعلام کرده بودند که در سال 2012 میلادی سه میلیون تن در این کشور نیازمند کمک فوری هستند.


[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 1:54 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

دیدار سعید جلیلی با بشار اسد در سوریه، سفر علی اکبر صالحی به آنکارا، بیانیه شدیداللحن ترکیه علیه ایران بر سر موضوع سوریه، برنامه دیدار محمود احمدی‌نژاد و محمد مرسی، خرید املاک در بلند‌ترین برج جهان توسط ایرانیان و بررسی تهدیدآمیز بودن وضعیت سوریه برای رژیم صهیونیستی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، موضوع سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه به ترکیه و نیز سفر سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به سوریه و ملاقات‌های این دو مقام ایرانی با دولتمردان این کشورها، مهمترین اخباری است که از روز گذشته تاکنون صدر مطالب مربوط به ایران را در مطبوعات جهان به خود اختصاص داده است.
بنا بر گزارش‌ها، تحولات منطقه، به ویژه مسائل مربوط به بحران سوریه و زائران ایرانی گروگان گرفته شده در این کشور، از جمله مهمترین سرفصل‌های گفت‌و‌گوهای انجام شده بوده است.
در این راستا، یکی از مطالبی که به شدت مورد توجه مطبوعات جهان قرار گرفته، حضور اسد در جلوی دوربین رسانه‌ها در دیدار وی با سعید جلیلی است که پس از غیبت نزدیک دو هفته‌ای وی از عرصه عمومی انجام گرفته است. روزنامه «نشنال پست» کانادا با اشاره به این موضوع، نقطه تمرکز خود را بر حمایت ایران از دولت سوریه قرار داده و نوشته در شرایطی که نیروهای ارتش سوریه در حال در هم شکستن شورشیان در شهر حلب هستند، سوریه در این دیدار از حمایت متحد منطقه‌ای خود یعنی ایران برخوردار شده است. در این مطلب همچنین به بخش‌هایی از سخنان جلیلی اشاره شده؛ از جمله اینکه وی گفته است ایران اجازه نخواهد داد، محور مقاومت که سوریه بخش مهمی از آن است در هم شکسته شود.
«نیوز مکس»، «تایمز اسرائیل»، «فاکس نیوز» و «کویت تایمز» نیز از جمله دیگر رسانه‌هایی هستند که امروز این خبر را بازتاب داده‌اند.
از سوی دیگر، «آناتولی»، خبرگزاری رسمی ترکیه اخبار مربوط به دیدار علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران با همتای ترکیه‌ای خود را بازتاب داده است. به نوشته این خبرگزاری، مسأله سوریه و عمیق شدن بحران در این کشور، یکی از مهمترین محورهای گفت‌و‌گوی صالحی با احمد داود اوغلو بوده است؛ افزون بر این، در این دیدار درخواست کمک ایران از ترکیه برای آزادی 48 ایرانی گروگان گرفته شده مطرح شده و داود اوغلو پاسخ داده که ترکیه بر پایه مبانی انسان‌دوستانه، هر کاری که بتواند در این باره انجام خواهد داد. تحولات مصر، لیبی، تونس، سومالی و میانمار نیز دیگر بخش ‌های گفت‌و‌گوی دو وزیر خارجه را تشکیل داده است.
با این حال، این دیدار به طور کامل بیانگر وضعیت روابط ایران و ترکیه نیست، زیرا به نوشته «تودی زمان»، وزارت خارجه این کشور روز گذشته طی بیانیه‌ای اظهارات اخیر سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را محکوم کرده است. سرلشکر فیروزآبادی در اظهاراتی ضمن اشاره به دخالت‌های ترکیه در موضوع سوریه و کمک این کشور به سیاست‌های جنگ‌افروزانه آمریکا در سوریه، هشدار داده بود که این ناآرامی‌ها تنها به سوریه محدود نخواهد شد و در مرحله بعد، نوبت ترکیه و دیگر کشورها خواهد بود که با چنین مسائلی دست به گریبان شوند. این اظهارات خشم مقامات ترکیه را برانگیخته و آن‌ها را به صدور بیانیه‌ای واداشته که در آن، نسبت به آنچه تهدیدات مقامات ایرانی خوانده شده اعتراض شده است.
روزنامه «واشنگتن تایمز» آمریکا از برنامه دیدار محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران با محمد مرسی، همتای مصری خود در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل خبر داده است. به نوشته این روزنامه، احمدی نژاد و مرسی در حاشیه این جلسه که ماه آینده میلادی برگزار خواهد شد، با هم دیدار می‌کنند. واشنگتن تایمز ادامه می‌دهد که «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل، از این دو تن و همچنین باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دعوت کرده در مراسم ناهار ویژه‌ای که در روز 25 سپتامبر، یعنی روز افتتاحیه اجلاس برگزار می‌شود، شرکت کنند.
در خبری اقتصادی، روزنامه «تایمز اقتصادی» هند نوشته ایرانیان در میان بزرگترین خریداران املاک در «برج خلیفه» دبی قرار دارند. به نوشته این روزنامه، سرمایه‌گذاران ایرانی در شش ماه گذشته، مبلغ بیش از 128 میلیون دلار را برای خرید آپارتمان‌های مجلل و همچنین واحدهای تجاری در این برج که بلندترین برج جهان به شمار می‌رود، هزینه کرده‌اند؛ اما نکته جالب توجه در این میان این که بنا بر گزارش‌ها، به دلیل مشکلاتی که تحریم‌های آمریکا بر سر راه تبادلات مالی ایرانیان گذارده، این خریداران ناچار بوده‌اند از پول نقد برای خرید واحدهای مورد نظر خود بهره گیرند.
در پایان، روزنامه «تایمز اسرائیل» در تحلیلی به بررسی اوضاع در سوریه پرداخته و نوشته، در حالی که تمرکز مطبوعات اسرائیلی به طور عمده بر موضوع هسته‌ای ایران قرار دارد، یک وضعیت بحرانی درست زیر گوش اسرائیل در حال شکل‌گیری است. به نوشته تحلیلگر این روزنامه، پیش از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، دولت مرکزی باثبات در دمشق که موافقتنامه‌های صلح موجود را رعایت می‌کرد، باعث می‌شد رژیم اسرائیل نگرانی کمتری نسبت به این کشور داشته باشد؛ اما با بحرانی شدن اوضاع در سوریه، وضعیت برای این رژیم نیز تغییر کرده است.

[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 1:52 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

ایرانی‌ها شب رؤیایی را در المپیک پشت سر گذاشتند و در یک ساعت، دو مدال طلا و دو نقره به دست آوردند و رکورد کسب مدال در رقابت‌های المپیک را شکستند. هرچند این خبر دیر به صفحه‌بندی روزنامه‌ها رسید، ولی باز هم چنان مهم بود که صفحه نخست بسیاری از روزنامه‌ها را فتح کرد. در کنار این موضوع، رایزنی‌های دیپلماتیک ایرانی‌ها برای آزاد سازی گروگان‌ها در سوریه، سعید جلیلی را به دیدار بشار اسد کشاند و علی اکبر صالحی را رهسپار آنکارا کرد. رئیس جمهور هم در روز خبرنگار و در جمع خبرنگاران، سخنان پر حاشیه‌ای گفن.

گزارش امروز صفحات روزنامه‌های صبح را در تابناک بخوانید:

احمدی‌نژاد: نگران آینده نیستم

روز خبرنگار فرصتی است که هر ساله هم رئیس جمهور و هم خبرنگاران رسانه‌ها، دیداری تازه کنند و پای سخنان همدیگر بنشینند. روز گذشته نیز این اتفاق افتاد و مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در ساختمان مجلس قدیم برگزار شد. دکتر محمود احمدی‌نژاد در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با آریا، تأکید کرد: من نگران شغل آینده خودم نیستم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که پس از پایان کار دولت می‌خواهید وارد چه شغلی شوید، گفت: من نگران شغل آینده خودم نیستم. شما هم کمی حوصله کنید زیرا تا پایان کار دولت یک سال مانده ‌است؛ بنابراین صبر کنید ببینید چه پیش می‌آید.

این تنها بخشی از سخنان محمود احمدی‌نژاد در جمع خبرنگاران بود. وی در ادامه سخنانی گفت که باعث شد آفتاب یزد با تیتر «اهل ظلم خداپرستان را به سحر و جادو متهم می‌کنند» به استقبال حرف‌های رئیس جمهور برود. آفتاب در گزارش خود بخشی از سخنان احمدی‌نژاد را منعکس کرده که در آن گفته: «خداوند سیطره بر انسان‌ها قرار نداده ‌است و این نشان می‌دهد که چقدر انسان‌ها نزد خداوند عزیز و محترم هستند.

همان گونه که امام (ره) مطرح کردند، خداوند برای هدایت فرعون دو پیامبر را می‌فرستد؛ یکی پیامبر اولوالعظم و دیگری برادرش هارون را. هنگامی که تاریخ را مطالعه می‌کنید مشاهده می‌کنید که هیچ گاه اهالی توحید و موحدان مخالفان خود را به سحر و جادو متهم نکردند و همیشه عکس آن وجود داشت؛ بدین صورت که اهل ظلم و افراد مدعی طرف مقابل را متهم می‌کردند. هیچ وقت مشاهده نکردیم که انسانهای بزرگ مخالفان خود را به سحر و جادو متهم کرده باشند و اگر در این بستر بنویسیم و منتشر کنیم خواهید دید که دنیا چقدر زیباست.»

با این حال سخنان رئیس‌جمهور از نگاه روزنامه ایران، دفاع قاطع وی از آزادی قلمداد شد و جهان اقتصاد این گفته وی را برگزید که «اگر محدود کردن آزادی نتیجه داشت، دیکتاتور‌ها ابدی می‌شدند». طبق معمول سحنان رئیس جمهور در روزنامه‌های رسالت و کیهان وطن امروز بازتاب مناسبی نداشت و کیهان همچنان پیگیر مسائل سوریه و دخالت عربستان و قطر در این کشور است و رسالت بر طبل عدم شرکت اصلاح طلبان در انتخابات می‌کوبد.

دستت طلا، استاد بنا

این تیتر یکی از روزنامه‌های ورزشی صبح بود که در تجلیل از عملکرد فوق العاده محمد بنا در کشتی فرنگی در نظر گرفته شد؛ عملکرد فوق‌العاده‌ای که حتی به نظر مهمتر از شب رویایی ورزش ما بود. ایران، جام جم، رسالت، خراسان و شرق روزنامه‌هایی بودند که به رغم اتمام مسابقات المپیک در آخرین دقایق روز گذشته توانستند پوشش مناسبی از رخدادهای شب مهم ایرانی‌ها در این رقابت‌ها داشته باشند و همه موفقیت‌های ایرانی‌ها را پوشش دهند.

خراسان در این خصوص در مطلبی با نام «پهلوانان ایران یا علی گویان بر بام جهان ایستادند» نوشت: «در شبی که لندن مقهور هنرنمایی دلاور مردان کشورمان بود، کاروان ورزشی ایران با کسب 4 مدال حماسه‌ای به یاد ماندنی را رقم زد» و در ادامه در گزارشی شرح مدال‌آوری‌های پیاپی شب گذشته افتخار افرینان ایرانی را گزارش داد.

نکته جالب در گزارش بیشتر روزنامه‌ها از رقابت‌های روز گذشته المپیک پرداختن به موضوع قضاوت ناجوانمردانه کشتی سعید عبدولی و حریف فرانسوی‌اش بود که موجب حذف کشتی گیر خوب کشورمان شد و اشک‌های او که روز گذشته در سالن اکسل جاری شد، باعث شد تا یکی از تلخ‌ترین خاطرات المپیکی ایرانی‌ها رقم بخورد. خراسان در گزارش خود در این باره نوشت: «تیم ملی کشتی فرنگی ایران می‌توانست توسط سعید عبدولی یک نتیجه تاریخی را رقم بزند اما داوران ناجوانمردانه فرصت حضور او در فینال را گرفتند».

رایزنی‌ها در دمشق و آنکارا

ربایش 47 زائر ایرانی در دمشق، موج تازه‌ای از رایزنی‌های دیپلماتیک تهران را سبب شد. سعید جلیلی دیروز در سفری اعلام نشده به دمشق رفت و با بشار اسد دیدار کرد. همچنین علی اکبر صالحی که پیش از این از ترکیه خواستار میانجی‌گری برای آزادی اسرای ایرانی شده بود، به آنکارا رفت و سفیر سوئیس در تهران هم به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه احضار شد.

اعتماد در این خصوص از فرستادن نامه ایران برای آمریکا از طریق سفارت سوئیس خبر داد و نوشت: «وزارت امور خارجه در اقدامی دیگر، سفیر سوییس به عنوان حافظ منابع آمریکا در ایران را فراخواند. معاون وزارت خارجه اعلام کرد یادداشت جمهوری اسلامی به ایالات متحده درباره 48 زایر ایرانی ربوده ‌شده در سوریه از طریق سفارت سویس به این کشور ارسال شده است.
«حسین امیرعبداللهیان» بامداد سه‌شنبه در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار داشت: در این یادداشت با توجه به حمایت علنی آمریکا از گروه‌های تروریستی و ارسال سلاح به سوریه، مسئولیت تأمین امنیت جان 48 زایر ایرانی ربوده‌شده در دمشق متوجه ایالات متحده امریکا دانسته شده است. معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه تصریح کرد: آمریکا به عنوان حامی تروریسم، مسئول جان زایران ایرانی است».

روزنامه تهران امروز هم در گزارش خود علاوه بر ماجرای سفرهای جلیلی و صالحی به اظهار نظر علی لاریجانی اشاره کرد و نوشت: «همچنین علی لاریجانی، ‌رئیس مجلس ایران، آمریکا و برخی کشورهای منطقه را مسئول جنایت علیه زائران ایرانی در سوریه دانست. وی در سخنانی رژیم آمریکا و برخی کشورهای منطقه را مسئول جنایت علیه زائران ایرانی در سوریه دانست و گفت که آن‌ها بموقع جواب خود را دریافت خواهند کرد.

لاریجانی با ابراز تأسف از برخی قدرت‌های منطقه افزوده است: برخی از این دولت‌ها به نام اسلام، آدم‌کشی به راه انداخته‌اند و حتی با زائرین ایرانی در سوریه هم با خشونت برخورد کرده‌اند، این جنایت‌ها چیزی نیست که ملت ایران از آن صرف‌نظر کند. وی درباره دخالت نظامی در سوریه هشدار داد و تأکید کرد که این جنگ تا اسرائیل ادامه خواهد یافت».

لغو بودجه مهر ماندگار

علی لاریجانی، رئیس مجلس با نگارش نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور نحوه تأمین بودجه پروژه‌های موسوم به مهر ماندگار را خلاف قانون بودجه و سایر قوانین موضوعه کشور دانسته لذا لغو بودجه این پروژه‌ها را اعلام کرده است.

تهران امروز نوشت: «رئیس جمهور فروردین ماه اعلام کرد که دولت در سال آخر فعالیتش قصد دارد دست‌کم 900 پروژه عمرانی را در قالب مهر ماندگار به اتمام برساند. کمی بعد هم علی اکبر محرابیان، وزیر سابق صنایع و مدیر فعلی پروژه‌های مهر ماندگار اعلام کرد که بودجه این پروژه‌ها 170 هزار میلیارد تومان است. این بودجه یک و نیم برابر کل بودجه عمرانی کشور طی 7 سال گذشته است و به همین دلیل کار‌شناسان گفته‌اند که امکان تأمین چنین بودجه‌ای ظرف چند ماه باقی مانده تا پایان سال مقدور نیست و سایت الف نزدیک به احمد توکلی هم گفته است بر فرض محال که چنین بودجه‌ای تامین شود، تزریق این حجم از نقدینگی به اقتصاد کشور، تورمی سنگین در پی دارد. لاریجانی هم در نامه خود به احمدی‌نژاد از اساس تصویب این بودجه را خلاف قانون اعلام کرده است»


[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 1:51 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 160
بازدید دیروز: 222
کل بازدیدها: 1667124