سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

در حالی که منابع نزدیک به شورای نگهبان با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر عدم احراز برخی داوطلبان انتخابات ریاست ‌جمهوری یازدهم گفته‌اند که این اخبار غیر رسمی بوده و مورد تأیید نیست و خبر داده‌اند که با توجه به حجم بالای داوطلبان در انتخابات ریاست‌ جمهوری به احتمال بسیار زیاد شورای نگهبان از اختیار قانونی خود برای تمدید مهلت 5 روزه جهت بررسی صلاحیت‌ها استفاده خواهد کرد، ولی فهرست‌های 7 و 12 نفره‌ای از افرادی که صلاحیت آنها احتمالا تا کنون احراز شده و یا احراز خواهد شد منتشر شده است.

کدخدایی سخنگوی شورا نیز در این مورد گفته است: این خبرها غیررسمی است و هیچ‌ یک را تأیید نمی‌کنیم، هر خبر مربوط به شورای نگهبان و نتایج بررسی صلاحیت‌ها را از طریق رسانه‌های عمومی کشور اعلام می‌کنیم و وزارت کشور نیز از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد کرد.

بر اساس یک خبر تاکنون صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی، علی اکبر ولایتی، محسن رضایی، محمدرضا عارف، محمد باقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل و سعید جلیلی احراز شده و بر اساس گزارشی دیگر اکبر هاشمی رفسنجانی، علی اکبر ولایتی، محسن رضایی، حسن روحانی، محمدرضا عارف، محمد باقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل، منوچهر متکی، سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، سعید جلیلی، پرویز کاظمی و محمد شریعتمداری تائید صلاحیت شده‌اند.

غایبین هر دو لیست فعلا افرادی چون مشایی و لنکرانی هستند. این در حالی است که جلالی رئیس دفتر آیت‌الله مصباح همچنان لنکرانی را اصلح‌ از جلیلی دانسته و گفته است: حضور جلیلی برای کاندیداتوری شاید بتواند کمک کند که گفتمان مقاومت و پایداری صدایش بلندتر و رساتر شود خود دکتر جلیلی نیز در چند مرحله گفته است که لنکرانی را اصلح می داند همان طور که آیت الله مصباح لنکرانی را اصلح می داند بنا بر این همه ما موظف هستیم به فرد اصلح رای بدهیم.

احمدی‌نژاد رئیس جمهور نیز در پاسخ به این سؤال که واکنش شما در صورت عدم احراز صلاحیت مشایی از سوی شورای نگهبان چیست؟ گفته است: ‌امروز چقدر هوا خوب است و به نظرم یکی از بهترین روزهای بهاری است.

مشایی که پیش از این گفته بود در صورت رد صلاحیت گریه می‌کند و تمکین، امروز در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود این انتخابات یک دوقطبی بین وی و هاشمی رفسنجانی است، افزود: من چنین نگاهی به انتخابات ندارم و خیلی حساس نیستم که رقیب من در انتخابات چه کسی است. برای من فرقی ندارد که رقیب من در انتخابات که باشد. من به شکل ایجابی و اثباتی وارد عرصه انتخابات شده‌ام و با نگاه به رقیب وارد این عرصه نشدم. وی البته مدعی شده است که هنوز شعار انتخاباتی هم انتخاب نکرده است و زنده باد بهار شعاری انتخاباتی نیست.در همین حال از سوی وزیر کشاورزی که از انتخابات کنار کشیده است، اعلام شده که وی به نفع مشایی کنار نکشیده است.

حسین مظفر رئیس ستاد انتخابات ائتلاف 1+2، در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر قالیباف مبنی ‌بر اینکه صورت مسئله ائتلاف 1+2پاک شده است، گفت:‌ خیلی برای پاک کردن این ائتلاف تلاش می‌کنند، اما ائتلاف همچنان به قوت خودش پایدار و پا برجا بوده و قالیباف هم به میثاق ائتلاف 1+2استوار است. اظهارات مظفر گامی دیگر از ارسال پیامهای متناقض از سوی اعضای این ائتلاف است که خیلی‌ها از جمله طرفداران آیت‌الله معتقدند عن قریب است که فرو بپاشد. رئیس ستاد ولایتی دیگر عضو این ائتلاف گفته است که وی به نفع هاشمی کنار نخواهد رفت

حدادعادل عضو سوم ائتلاف 2+1 نیز در تبریز خطاب به اصلاح‌طلبان گفته ا ست که در توبه برای آنها باز و اعتقاد به نظام و قانون اساسی شرط ماندن در چرخه رقابت است. وی انگیزه اصلاح‌طلبان برای حمایت از هاشمی را قابل تامل خواند و گفت: یا اصلاح طلبان عوض شده‌اند یا آقای هاشمی عوض شده است؛ دشمنان دیروز دوستان امروز شده‌اند.


[ پنج شنبه 92/2/26 ] [ 12:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از دوران سازندگی گفت: امروز چه چیزی تغییر کرده که آقای رفسنجانی وارد عرصه شده اند؟ ورود آقای رفسنجانی به آن معنی است که کشور را حداقل در یک دوره چهار ساله دیگر وارد تنش های سخت و دو قطبی کرده و مردم مستضعف و محروم را مستضعف تر و محروم تر کنیم. این مسئله چه آورده دیگری برای کشور دارد؟ آقای رفسنجانی در مناظرات باید به مردم پاسخ دهند که ایشان بعد از این مدت چه کردند؟ بزرگ ترین ظلم به مردم آن است که به 20 سال قبل برگردیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر قالیباف، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز  با نزدیک یکصد نفر از مدیران رسانه‌های استانی و منطقه‌ای دیدار و گفت و گو کرد.
عضو ائتلاف پیشرفت در این دیدار پس از استماع سخنان مدیران مسئول نشریات استانی به سوالات حاضران در جلسه درباره وضعیت انتخابات پاسخ گفت. وی در پاسخ به سوالی در باره ثبت نام‌های دقیقه 90 و شایعاتی که در این رابطه منتشر شده گفت: آیا واقعا اتفاقاتی که به تعبیر دوستان در دقیقه 90 در کشور اتفاق افتاده است، اتفاق خاص و مهمی است؟ آیا این اتفاق آینده روشن تری را برای ما ترسیم می کند؟ آیا این اتفاق می تواند یک اتفاق میمون و مبارک باشد؟ نقاط قوت و ضعف حوادث 2 ساعت آخر انتخابات از چه جنسی است؟ آیا این موضوع غافلگیر کننده و غیرقابل پیش بینی بود یا خیر؟ آیا این اتفاقات برنامه ریزی شده بود یا می توان آن را حادثه نامید؟ این مسایل مهم است و  دوستانی که اهل قلم ، مطالعه و تحلیل هستند باید این موضوعات را تحلیل کرده و به جامعه منتقل کنند.
قالیباف ادامه داد: اگر همه ما منصفانه نگاه کنیم و کلام مقام معظم رهبری را مستند قرار دهیم، بارها و بارها موضوع رسیدگی به وضع اقتصادی و فرهنگی کشور را از ایشان شنیده ایم، اما متاسفانه در این دو موضوع، کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی از مدیران کشور  نداریم. در این شرایط جای سوال است که چه کسانی این کارنامه غیرقابل قبول و غیرقابل دفاع را امروز برای ما به ارمغان آورده اند که ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم؟
وی تصریح کرد: سوال از آقای رفسنجانی این است که شما 16 سال با قدرت و هماهنگی کامل و بدون اینکه در سر راه شما تنشی وجود داشته باشد و یا کسی قدرت مقابله و حتی انتقاد از شما را داشته باشد درقدرت بودید. 8 سال در راس قوه مجریه و 8 سال هم رئیس مجلس بودید. از دید من همه دولت در دست ایشان بود- چرا که جنگ دست ایشان بود و امام (ره) از ایشان حمایت می کردند- دولت آن زمان هم پارلمانی و نخست وزیری بود و مجلس وزرا و کابینه را تعیین می کرد و در راس مجلس نیز آقای هاشمی حضور داشت. 8 سال بعد هم ایشان رئیس جمهور بوده است و مقام معظم رهبری تمام قد از ایشان حمایت می کردند به گونه ای که حمایت های معظم له از آقای هاشمی در آن زمان تاریخی است. برگردید و نشریات آن زمان را مشاهده کنید تا مشخص شود سخنانی که مقام معظم رهبری برای آقای هاشمی بیان کرده اند، حتما برای آقای احمدی نژاد نگفته اند. آن جمله ای که آقا فرمودند هیچ کس برای من مثل هاشمی نمی شود را به یاد داریم. اما با همه این حمایت ها و هماهنگی ها خروجی اجتماعی و فرهنگی که دوران آقای هاشمی داشت چه بوده است؟
قالیباف ادامه داد: امروز چه چیزی تغییر کرده که آقای رفسنجانی وارد عرصه شده اند؟ ورود آقای رفسنجانی به آن معنی است که کشور را حداقل در یک دوره چهار ساله دیگر وارد تنش های سخت و دو قطبی کرده و مردم مستضعف و محروم را مستضعف تر و محروم تر کنیم. این مسئله چه آورده دیگری برای کشور دارد؟ آقای رفسنجانی در مناظرات باید به مردم پاسخ دهند که ایشان بعد از این مدت چه کردند؟ بزرگ ترین ظلم به مردم آن است که به 20 سال قبل برگردیم. اگر کارنامه 20 سال قبل تا به امروز قابل دفاع بود حرفی نداشتیم اما کارنامه برای مردم مشخص است. بدون تعارف باید بگویم دولت اصلاحات زاییده دولت آقای هاشمی است. شما مطبوعات آن زمان را نگاه کنید. بسیاری از بد اخلاقی ها، بد رفتاری ها و حرف هایی که امروز گله مند آن در دولت اصولگرا هستیم، آغاز و پایه آنها از دولت اصلاحات بود. اگر روزنامه های دهه 70 را نگاه کنید و عالی جناب سرخ پوش را مورد توجه قرار دهید، شاهد خواهید بود که بد اخلاقی ها کجا بود. تا جایی که مقام معظم رهبری مجبور شدند تا در مصلی صحبت کنند که مطبوعات باید اخلاق، دیانت و حرمت را در جامعه رعایت کنند. حالا چه شده است که سیاست پیشگانی که امروز این آسیب ها را در جامعه ایجاد کردند، دوباره می خواهند همین مسایل را برای ما پیش بیاورند؟
قالیباف یادآور شد: امروز کشور ما بیش از هر چیز نیازمند به آرامش، توافق، دلدادگی، کار، خدمت و تلاش است. اکنون به تنها چیزی که در کشور توجه نمی شود کار است چرا که همه با یکدیگر دعوا می کنند. با این روند می خواهیم آتش دعوا را بیشتر کنیم؟ دامن این آتش  ملت، بچه های انقلاب، دستاورد های انقلاب، خون شهدا و جوانان را می گیرد. بنده حتما سیاست به معنای سیاست بازی را به هیچ عنوان در زندگی خودم به عنوان یک بچه رزمنده نیاوردم و نمی آورم. شما شاهد بودید در مواضع شفافی که در 8 سال گذشته در حوزه سیاست داشتم، در هر کجا که احساس کردم حق وجود دارد، از حق دفاع کردم، فارغ از اینکه این حق متلعق به کدام جریان است. ما متعلق به حق هستیم و متعلق به اصلاح طلبان و اصولگرایان نیستیم. گاهی یک قطب بندی درست می کنند و می گویند هرچه ما می گوییم درست است و هر کسی با ما نیست، برما است. این موضوع برخلاف «سیاست عین دیانت» است.
وی تاکید کرد:  امروز دولت فعلی محکم ایستاده است و می گوید ما حق هستیم. نگاه کنید ببینید چه رفتارهایی انجام می‌شود؟ هنوز این سوال برای من باقی مانده است که دولت اصلاحاتی که جامعه مدنی را دنبال می کرده است و به دنبال توسعه سیاسی بوده است با کدام منطق باید تلاش کند که بعد از 4 سال، رئیس جمهوری که هشت سال رئیس جمهور بوده است به قدرت برگردد؟ این به میلیتاریسم بیشتر شبیه است تا به دموکراسی؛ این موضوع به اردوگاه روسیه بیشتر شبیه است تا اردوگاه غربی و هدفی که آن ها دنبال می کنند.
قالیباف خطاب به انقلابی نماها و سیاست‌پیشگان گفت: آیا آن روزی که لازم بوده است برای انقلاب و اسلام یک سیلی بخورید، سیلی خورده اید؟ آن روزی که لازم بوده است برای این انقلاب یک تیر بزنید و یک تیر بخورید، تیر زده اید و تیر خورده اید؟ نشانی از مجاهدت از شما وجود دارد؟ اگر جایی مسئولیتی به شما داده اند آیا کارنامه ای دارید که با افتخار بگویید من این وزارتخانه و بخشداری را اداره کرده ام و این کارنامه من است؟ خروجی خود را ارایه کنید تا ببینیم خروجی شما در این انقلاب چه چیزی است؟ آیا این وزارتی است که شما اداره کردید؟ 
وی اظهار کرد:  اصلا آقای رفسنجانی بیاید چه چیزی را حل کند؟ با این بحث هایی که در سال های اخیر دیده اید و موضع گیری هایی که بررسی کرده اید مشخص می شود چیزی عوض نشده است. آیا مسیر انقلاب عوض شده است؟ با این وجود اگر این افراد بیایند یعنی مجددا تنش به وجود می آید. این تنش به نفع چه کسی است؟ من چندی پیش در رسانه ها خاطره ای از آقای هاشمی را مطرح کردم، واقعا آقای هاشمی چه پاسخی به خاطره دو نفره ای که من مطرح کردم دارند؟ آیا واقعا دولت فعلی قابل ادامه دادن است؟ کارنامه عمکرد، رویکردها و صداقت آن ها قابل ادامه دادن است؟ کدام روند را می توانیم مبنا قرار دهیم که بگوییم این روند را ادامه می دهیم؟ نباید اجازه دهیم در این مقطع حساس،کشور در طراحی و دام سیاست پیشگان بیفتد. باید اجازه دهیم کشور در یک مسیر عقلانیت، معنویت و کار بیفتد.
وی گفت:  این شایعاتی مطرح می شود که آن فرد آمده و این فرد رفته، درست نیست. تصمیم گرفته شده است و در صحنه آمدیم . در سال 84 که آمدم ورودم به عرصه سیاسی مثل ورود به جبهه بود. مهم این است حرف خود را بزنیم و وظیفه خود را انجام دهیم. من افتخار می کنم که در میان این مردم بزرگ شدم و با افتخار می گویم که روستا زاده هستم؛ همه این فرصت ها را انقلاب، مردم و خون شهدا برای ما فراهم کردند از این رو هیچ گاه رفتار سیاست پیشگی انجام ندادم و تاریخ کاری من نیز این موضوع را نشان می دهد.
قالیباف افزود:  اولین بی تقوایی فرد این است کاری را نتواند انجام دهد و بگوید می خواهم این کار را انجام دهم. از این بی تقوایی بزرگ‌تر وجود ندارد.
قالیباف افزود: به برکت بچه هایی که پشت خاکریز با آن ها بودیم و پشت خاکریز آر پی جی می زدیم محکم ایستادیم و محکم می ایستیم به شرطی که با همان روحیه پشت خاکریز باقی بمانیم. به من می گویند مثال جبهه ای نزن اما می گویم می گویم همه افتخارم این است که مردان مرد را در جبهه ها دیدم و نه نامردانی که امروز می بینیم. امروز افرادی هستند که حاضر نیستند با صداقت و تقوا کاری انجام دهند.

[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:7 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

یک سوپر دو قطبی؛ مصاف اکبر و اسفندیار؛ این یک تیتر معمولی برای یک رسانه دولتی نیست، بلکه سناریویی است که ماه‌هاست طرفداران دولت برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اند. برای دو قطبی‌سازی انتخابات یک طیف افراطی لازم است که دو سر این طیف، در رقابت با همدیگر سرنوشت کشور را مشخص ‌کنند.

به گزارش «تابناک»، مدت‌هاست رسانه‌های دولتی ‌این گونه می‌نویسند که یک سیاستمدار بزرگ، سیاستمداری است که بتواند در گاه انتخابات، آن هم در انتخابات ریاست جمهوری، فضای کشور را دو قطبی کند. آنان شاهد این راهبرد موفقیت آمیز خود را دو قطبی کردن انتخابات در سال 84 و سال 88 توسط محمود احمدی‌نژاد در رقابت با اکبر‌ هاشمی رفسجانی و میرحسین موسوی می‌دانند.

در دو قطبی کردن انتخابات حتما دو قطب، آن هم افراطی لازم است تا دو سر افراط در رویارویی با دیگری هویت پیدا کند. به همین دلیل است که طیف افراطی دولت، به دنبال حضور طیفی در مقابل خود در انتخابات است که او هم بتواند شعارهای افراطی سر دهد یا حداقل، دولت بتواند آنان را به سمت افراط ببرد؛ کاری که در سال 88 موفق به انجام آن شد.

در سناریوی انتخابات دو قطبی، هیجان و احساسات بر انتخابات حاکم شده و جای عقل و تدبیر و منطق را می‌گیرد. به همین خاطر است که پس از از میان رفتن هیجانات و احساسات، افرادی که بر اساس هیجانات و احساسات، به سرهای افراطی طیف متمایل می‌شوند، به تدریج و با از میان رفتن احساسات و هیجانات، از انتخاب خود پشیمان می‌شوند. طیف شکست خورده، از هزینه‌ای که به خاطر هیجان و احساسات پرداخت کرده، پشیمان می‌شود و طیف افراطی پیروز هم از بلایی که انتخاب آنان بر سر کشور آورده است، پشیمان می‌شود.

در راهبرد ایجاد انتخابات دو قطبی، هدف اولیه و غایی، پیروزی در انتخابات و شکست رقیب به هر قیمتی است. افرادی که این سناریو را دنبال می‌کنند، اداره کشور اولویت آنان نیست؛ بلکه این پیروزی است که هدف اولیه و نهایی است.

هدف دوم از دو قطبی کردن انتخابات، پس از پیروزی در انتخابات، حذف رقیب به هر طریقی است. بدین گونه که قطب پیروز در انتخابات، چون هدفی برای اداره یا توسعه کشور ندارد، به تدریج می‌کوشد طیف مقابل خود را که ممکن است از سرمایه‌های انقلاب و کشور هم باشند، اما در دام هیجانات و افراطی گری، گیر افتاده باشد، حذف کند و خود به جای آنان بنشیند و نقش آنان را برای مدت محدودی بازی کند.

نتیجه قطعی دوقطبی کردن فضای سیاسی کشور، حرکت الاکلنگی بین دو طیف افراطی است که ‌‌کامل یکدیگر را نفی ‌می‌کنند. در این شرایط، یکی از قطب‌ها با کمک میزان زیادی از احساسات که به نفع خود و ضرر قطب دیگر تولید می‌کند، بالا رفته و طرف دیگر را به پایین می‌کشد و پس از مدتی خود به سرنوشت مشابهی دچار خواهد شد. سپس طرف سرکوب شده با روشی مشابه خود را بالا می‌کشد و ‌خود همراه با چنان حجمی از احساسات وارد میدان می‌شود که مردم فراموش کنند، ‌با چه میزانی از احساسات منفی آنها را کنار گذاشته‌اند.

الاکلنگ پر سر و صدای احساسات این قدر بالا و پایین خواهد شد تا این که روزی برسد که جامعه‌ای که قصد حرکت رو به جلو را دارد و به آینده ‌می‌‌اندیشد، خود را از این احساسات دور کرده و فارغ از دیو و دلبر ساختن و تنها بر مبنای عقل و برنامه تصمیم بگیرد تا فردا کمتر احساس پشیمانی کند.


[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

مدیرعامل شرکتی که در زمینه پرداخت وام فعالیت می‌کرد، به اتهام تجاوز به منشی‌خود و یکی از مشتریانش به اعدام محکوم شد.

به گزارش شرق، این پرونده با شکایت دختر جوان به جریان افتاد. این دختر در شکایتش گفت: چند ماه قبل به عنوان منشی استخدام شدم. شرکت متعلق به مرد جوانی است که وام می‌فروشد و از این راه سود زیادی به دست می‌آورد. همیشه دفتر ما شلوغ بود گاهی می‌دیدم خانم‌هایی که وارد دفتر می‌شوند موقع خروج خیلی ناراحت و عصبی هستند اما نمی‌دانستم چرا این اتفاق می‌افتد. تا اینکه روز حادثه وقتی همه از دفتر بیرون رفتند مدیر به من گفت بمان تا کارها را انجام دهیم. دفتر خلوت بود و من منتظر بودم بگوید چه کاری باید انجام دهم. او مرا به اتاق صدا زد و خواست تجاوز کند خیلی ترسیدم فرار کردم اما مرا گرفت، مقاومتم فایده‌ای نداشت و به من تعرض کرد.

دختر جوان پس از طرح این شکایت به پزشکی قانونی معرفی شد و از سوی دیگری ماموران برای بازداشت مدیرعامل شرکت که بابک نام‌ دارد به دفتر او رفتند و موفق شدند وی را بازداشت کنند.بابک در بازجویی‌ها ارتباط با منشی‌اش را قبول کرد اما مدعی شد این ارتباط به زور نبوده‌ و دختر جوان به این رابطه رضایت داشته ‌است اما نظریه پزشکی قانونی خلاف این ادعا را ثابت کرد. در این نظریه آمده ‌بود دختر جوان به طرز خشونت‌آمیزی مورد تعرض قرار گرفته ‌است.

بنابراین مدیرعامل جوان یک‌بار دیگر مورد بازجویی قرار گرفت، او این بار تجاوز را قبول کرد و گفت: «مدت‌ها بود از منشی‌ام خوشم می‌آمد اما می‌دانستم جوان دیگری را دوست دارد. او به من اهمیتی نمی‌داد وقتی تنها شدیم من اختیارم را از دست دادم.»

در همین حال زن جوان دیگری نیز علیه بابک شکایتی را مطرح کرد و مدعی شد زمانی که به‌عنوان مشتری نزد مدیرعامل شرکت رفته‌ بود این مرد او را مورد آزار قرار داد اما تاکنون به‌خاطر آبرویش در این‌باره حرفی نزده‌ بود. این زن گفت: آگهی شرکت را در روزنامه دیدم وقتی به آنجا مراجعه کردم از من مدارک خواستند کارهایم چند جلسه‌ای طول کشید تا اینکه روز آخر مدیرعامل به من تجاوز کرد.این زن در اولین جلسه بازجویی‌ از متهم شرکت کرد اما دیگر حاضر نشد به دادگاه برود. سرانجام در جلسه محاکمه متهم، بعد از اینکه منشی جوان دوباره شکایتش را مطرح کرد و جزییات را توضیح داد بابک در جایگاه حاضر شد.

او این‌بار اتهامش را انکار کرد و گفت: وقتی به تجاوز اعتراف کردم تحت فشار بودم قبول دارم با منشی‌ام ارتباط داشتم اما او خودش به این رابطه رضایت داشت.  سپس وکیل مدافع متهم در جایگاه حاضر شد و دفاعیات خود را مطرح کرد.

با پایان یافتن جلسه دادگاه هیات قضات شعبه‌77 دادگاه کیفری استان تهران وارد شور شدند و با توجه به مدارک موجود در پرونده از جمله نظریه پزشکی قانونی، مدیر عامل جوان را در اتهام تجاوز به منشی‌اش مجرم شناختند و به اعدام محکوم کردند.


[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:5 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

چه کسی کاندیدای جبهه انقلاب اسلامی است؟ این روزها و با اوج‌گیری رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری، کاندیداها تلاش دارند هویت جذاب‌تری از خود به مردم ارائه کنند.اما این هویت ها چگونه شکل می گیرند؟ 

هویتها و خط کشی های انتخاباتی گاهی از سوابق افراد استخراج می شود و گاهی هم افراد هویت خود را تعریف می کنند.آنچه اخیرا در ایران درباره هویت اتفاق افتاده است، این است که عده‌ای بیش از آن که بر مبنای سوابق خود هویتشان روشن شود، خود قصد القای یک هویت متفاوت از سوابقشان به مردم را دارند.

به گزارش« تابناک»، تعریف یک‌طرفه از هویت سیاسی خود به وسیله افراد و جریانات، به صورت خودکار، دشمن ساز و غیر خودی ساز است. چرا که سیاستمدارانی که این گونه هویت خود را تعریف می کنند می دانند که مردم عموما هویت افراد را با سنجش او در مقابل مخالفش تعریف می کنند. لذا این دسته پیش از آنکه هویت خود را تعریف کنند، لازم است دشمن و ضدی با هویت خود خواسته را معرفی کنند.

لذا برای هویت سازی، مرحله اول تعریف ضد یا مخالف است و در مرحله دوم پس از هویت گیری کاذب تلاش برای حذف ضد، مخالف و حتی رقیب است.  
تا پیش از سال 76؛خود هویت سازی چندان در کشور رایج نبود. دو گروه از روحانیان که سال ها در جامعه روحانیت مبارز تهران و بعدا در دل حزب جمهوری اسلامی کار می کردند، با انشعاب مجمع روحانیون مبارز و انحلال حزب جمهوری اسلامی، در قالب دو تشکل روحانی عمده یعنی جامعه روحانیت و مجمع روحانیون مبارز، به فعالیت سیاسی خود ادامه دادند و این دو تشکل روحانی هر کدام مجموعه ای از احزاب و گروه های سیاسی را زیر مجموعه خود کردند.

پس از خرداد 76 و رسمیت یافتن تشکل سیاسی کارگزاران سازندگی و در کنار آن مجموعه دولت ساخته جبهه مشارکت ایران اسلامی، انقلاب اسلامی  موضوع هویت بخشی به افراد و گروه های سیاسی شد و از این تاریخ به بعد گروهی خود را طرفدار انقلاب اسلامی و به طور ضمنی دیگران را علیه انقلاب اسلامی تعریف کردند. این خود تعریفی در آن زمان، بین جریان راست و جریان اصلاح طلب وجود داشت. اما پس از کنار رفتن دولت اصلاحات و آمدن طیف جدیدی از اصولگرایان، خود هویت سازی جدیدی بین جناح راست که دیگر به اصولگرایان تغییر نام داده بودند، شکل گرفت.

در سال 84، هاشمی رفسنجانی که در دوران اصلاحات، نماد جناح راست بود، به رقابت با نواصولگریانی پرداخت که طیف سنتی آنان نتوانسته بود احمدی نژاد را مهار کنند و کاندیدای آنان در همان مرحله اول مقهور احمدی نژاد شد. 

در مرحله دوم انتخابات سال 84، مرحله جدیدی از خود هویت سازی شکل گرفت. محمود احمدی نژاد در مقابل هاشمی رفسنجانی خود را نماینده تام و تمام تفکر انقلابی نام نهاد و طنز ماجرا این بود که همه اصولگرایان نیز این رفتار احمدی نژاد را پذیرفتند و به حمایت از وی برخاستند. طبق همان قاعده قبلی، وقتی هویتی برای اثبات خود ضدش را پیدا می کند برای قانع کردن طرفدارانش می کوشد ضد خود را حذف کند. لذا در این مرحله تلاش شد که دیگران به مرور از صحنه حذف شوند و احمدی نژاد به صرف ادعای خودش، نماد هویتی انقلاب اسلامی شد. در انتخابات سال 88، منحصر کردن عنوان انقلابی به خود، این بار در رقابت با میر حسین موسوی شکل گرفت. 

اکنون ماه هاست که اصولگرایانی که دیگر ضدی یا مخالفی برای بقای خود ندارند، در حال تعریف جدید و خودسرانه ای از جبهه انقلاب هستند و نکته جالب این که در تلاش برای انحصار عنوان جبهه انقلاب، باید برای برجسته کردن خود دوستان سابق را قربانی کند. به همین خاطر است که اکنون عده ای خود را در یک جبهه، طرفداران انقلاب اسلامی می دانند و کاندیدای خود را کاندیدای جبهه انقلاب می دانند و احتمالا کاندیداهای اصولگرای دیگر غیرانقلابی و یا بدتر از آن ضدانقلاب می دانند که اگر این گونه نبود دیگر دعوایی نبود. بازی در جریان است و انتظار حریف جدیدی را برای حذف کردن می کشد.

اما آیا  بر اساس آنچه نو اصولگرایان در این سال ها انجام داده اند، مهم ترین مشخصه کاندیدای جبهه انقلاب در حذف رقیب و منحصر کردن انقلاب به خود خلاصه می شود؟

آیا کاندیداهای انقلاب اسلامی به صورت دائم برای معرفی خودش به اجتماع، عده ای از مردم یا انقلابیون را ضد خود معرفی و حذف می کند؟ آیا کاندیدای جبهه انقلاب در بازی حذف همه جز خود، نقش ایفاء می کند؟

در روز های آینده باید مروری بر مشخصات کاندیدا یا کاندیداهای انقلاب داشت. آن هم نه بر اساس خود انقلابی پنداری، بلکه بر اساس آنچه انقلاب اسلامی به دنبال آن بود و هست. هر چه هست، حذف رقیب به هر قیمتی نیست!


[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:4 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

محسن رضایی،حسن روحانی، مصطفی کواکبیان، علی فلاحیان، غلامعلی حدادعادل، علیرضا زاکانی، صادق واعظ‌ زاده، حسن سبحانی، محمدباقر خرازی، باقری لنکرانی، محمدرضا عارف،روح الله احمد زاده کرمانی،سعیدی کیا،علیرضا علی احمدی نامزدهایی بودند که در روزهای پیش برای حضور در صحنه انتخابات ثبت نام کردند.

امروز نیز سعید جلیلی، علی‌اکبر ولایتی، محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی، اسفندیار رحیم مشایی، جواد اطاعت، سید محمد حسن ابوترابی، علی‌اکبر جوانفکر، ابراهیم اصغرزاده، پرویز کاظمی، مسعود پزشکیان، داوود احمدی‌نژاد، سید ابوالحسن نواب، طهماسب مظاهری، محمد شریعتمداری، رامین مهمانپرست، منوچهر متکی، صادق خلیلیان و محمدرضا رحیمی مهمترین افرادی بودند که وارد صحنه شدند.

آخرین روز ثبت نام یازدهمین روز انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و داوطلبان ریاست جمهوری تنها تا ساعت 18 فرصت داشتند که در این انتخابات ثبت نام کنند.

8:30 داود احمدی نژاد برادر رئیس جمهور نخستین کسی بود که برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در ستاد انتخابات کشور حضور یافت.دقایقی پیش با حضور در ستاد انتخابات کشور، در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.وی در جمع خبرنگاران گفت که قصد حضور مستقل در انتخابات را دارد.داود احمدی نژاد در مورد هدفش از ثبت نام نیز به گفتن این جمله بسنده کرد که در جمهوری اسلامی اسلامی جز «خدمت» نمی توان پاسخ دیگری به این سوال داد.

8:35 جواد اطاعت هم که گفته می شد سید محمد خاتمی توصیه کرده است که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، برای ثبت نام در وزارت کشور حضور پیدا کرد.

8:40  محمد باقر قالیباف، شهردار تهران هم برای ثبت نام خود در انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور حضور دارد.

9:00 پرویز کاظمی از وزرای سابق احمدی نژاد هم برای حضور در انتخابات به وزارت کشور آمده است.

10:00 حجت الاسلام ابوترابی فرد هم اکنون برای ثبت نام در وزارت کشور حضور دارد.

11:00ابراهیم اصغر زاده هم برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به وزرات کشور مراجعه کرده است.

11:30علی اکبر جوانفکر هم نام خود را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت کرد.

12:00ابوالحسن نواب نفر دیگری است که برای حضور در انتخابات و نام نویسی در وزارت کشور حضور پیدا کرده است.

12:12 دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: تاکنون هیچ گونه هماهنگی خاصی برای حضور و ثبت نام آقایان هاشمی و مشائی در انتخابات صورت نگرفته است. 

12:30 اخبار مربوط به ثبت نام محمد علی‌آبادی و حمیدرضا حاج بابایی تکذیب شد. علی‌آبادی مدارک لازم را به همراه خود نداشته است و اظهار داشته شورای شهر را ترجیح خواهد داد. گفته شده است فردی شبیه به حاج‌بابایی برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کرده است و نه وی.

12:45  جواد اطاعت نیز برای انتخابات ثبت نام کرد.

13:00 طهماسب مظاهری رئیس اسبق بانک مرکزی هم برای ثبت‌نام به وزارت کشور آمد.

13:40 علی‌اکبر ولایتی آخرین عضو ائتلاف 2+1 نیز برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی کرد.

14:30مسعود پزشکیان با حضور در وزارت کشور کاندیدای ریاست جمهوری شد.

15:00 سید احمد کاشانی فرزند آیت‌الله کاشانی رهبر ملی شدن صنعت نفت برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد.

15:30 در حالی که بیادی از انصراف چمران از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده است، مهمان‌پرست نامزد دیگری است که خبر ثبت نام وی در ساعات آتی منتشر شده است.

15:30 منوچهر متکی کاندیداتوری خود در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری را ثبت کرد

15:50 محمد شریعتمداری عضو کابینه اصلاحات، با حضور در وزارت کشور، نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را رسماً ثبت کرد. 

16:10 سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد ستاد انتخابات کشور شد. وی بدون برگزاری نشست خبری وزارت کشور را ترک کرد.

16:30 خلیلیان وزیر کشاورزی نیز برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

16:30 گفته می‌شود مشایی برای ثبت نام به وزارت کشور رفت.

17:20 تیم حفاظت مشایی وارد وزارت کشور شد.

17:21 تیم حفاظت هاشمی رفسنجانی نیز وارد وزارت کشور شد.

17:46 هاشمی رفسنجانی هم برای ثبت نام ریاست جمهوری به وزارت کشور آمد. سید حسن خمینی نیز وی را همراهی می‌کند.

17:46 اسفندیار رحیم مشایی نیز همراه با احمدی‌نژاد وارد کشور شد. بقایی، نیکزاد، موسوی و شیخ الاسلام آنها را همراهی می‌کنند.

17:55 رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد نیز برای ریاست جمهوری نامزد شد.

تاکنون چهره‌های همچون محسن رضایی،حسن روحانی، مصطفی کواکبیان، علی فلاحیان، غلامعلی حدادعادل، علیرضا زاکانی، صادق واعظ‌ زاده، حسن سبحانی، محمدباقر خرازی، باقری لنکرانی، محمدرضا عارف،روح الله احمد زاده کرمانی،سعیدی کیا،علیرضا علی احمدی، در این انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند.


[ یکشنبه 92/2/22 ] [ 11:51 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

ایسنا نوشت:
رییس‌جمهور کشورمان عصر یک‌شنبه در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: تلاش می‌کنیم که دور چهارم سفرهای استانی را قبل از فرارسیدن ماه مبارک رمضان به اتمام برسانیم.
محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور در حالی که از جلسه‌ی هیات دولت خارج می‌شد در حیاط دولت به خبرنگاران گفت که آمده‌ام با شما خوش و بش کنم و قصد مصاحبه ندارم.
رییس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که تا کنون چند بار به مرخصی رفته‌اید؟ گفت: یک بار که دیروز بود.
او در پاسخ به این سوال که برخی منتقدان شما گفته‌اند که رییس‌جمهور 11 روز هم قبلا به مرخصی رفته و سر کار حاضر نشده، اظهار کرد: آن 11 روز دورکاری بود.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که حرف و حدیث درباره حضور دیروز جناب‌عالی در وزارت کشور به همراه مشایی زیاد است، با خنده گفت: به هر حال ما کشور حرف و حدیث هستیم.
رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که عده‌ای از مقامات اعلام کرده‌اند که اقدام دیروز شما خلاف قانون بوده است، گفت: بالاخره رییس‌جمهور هر کاری بکند حرف و حدیث درباره‌ی آن زیاد است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تا کنون حکم رییس سازمان نظام پزشکی را امضا نکرده‌اید و مباحثی در این ارتباط مطرح شده است؟ گفت: من در جریان این مباحث نیستم ولی همان‌طور که قبلا نیز گفتم انتخاباتی که در این ارتباط برگزار شد مشکلاتی داشت و گزارش آن نیز هنوز به دست من نرسیده است.
احمدی‌نژاد هم‌چنین به سفر آینده خود به تایلند، اکوادور و یک کشور آفریقایی اشاره کرد و گفت: برای شرکت در اجلاس "آب" هفته آینده به تایلند سفر خواهیم کرد و بعد از آن نیز برای شرکت در مراسم تحلیف کوره‌آ، رییس‌جمهور اکوادور به دعوت ایشان به این کشور سفر خواهیم کرد و در جریان این سفر پیگیر مسائل دوجانبه نیز خواهیم بود.
رییس‌جمهور افزود: بعد از سفر به اکوادور به کشور اتیوپی برای شرکت در پنجاهمین سالگرد تشکیل اتحادیه آفریقا خواهیم رفت.
او هم‌چنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا به نظر شما آقای مشایی ردصلاحیت می‌شود؟ گفت: شما دیروز در وزارت کشور حضور داشتید و سخنان ایشان را شنیدید.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا آقای مهندس در ادامه سفرهای استانی شما را همراهی می‌کنند یا نه؟ خطاب به خبرنگار گفت: کدام مهندس؟ ما مهندس زیاد داریم.
خبرنگاران گفتند منظورمان آقای مشایی است که وی به خبرنگاران گفت: از خود ایشان بپرسید.

[ یکشنبه 92/2/22 ] [ 11:50 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

معاون پارلمانی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که آیت الله هاشمی رفسنجانی با ثبت نام خود در انتخابات همه را غافلگیر کرد، گفت: حتی ما که از نزدیکان ایشان بودیم هیچ اطلاعی از تصمیم ایشان در خصوص کاندیداتوری نداشتیم.

قدرت الله علیخانی خانه ملت گفت: هیچ کس از تصمیم آیت الله هاشمی رفسنجانی برای کاندید شدن اطلاع نداشت و ایشان با این تصمیم همه را غافلگیر کرد.آیت الله هاشمی رفسنجانی همه را غافلگیر کرد

این نماینده سابق مجلس هم چنین تصریح کرد:حتی ما که از نزدیکان ایشان بودیم هیچ اطلاعی از تصمیم ایشان در خصوص کاندیداتوری نداشتیم.

معاون پارلمانی مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: به طور قطع ایشان احساس وظیفه کرده اند که ثبت نام کرده اند.


[ یکشنبه 92/2/22 ] [ 12:0 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

ثبت‌نام در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تمامی شور و حال انتخاباتی، گمانه‌زنی‌ها و آمدن و نیامدن‌ها دقایقی پیش پایان یافت؛ دقایقی که شاید تاکنون ساختمان وزارت کشور به لحاظ میزان حضور چهره‌های شاخص آن را از اول انقلاب تاکنون تجربه نکرده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، دیوارها و تک تک اطاق‌های محل ثبت‌نام کاندیداها شهادت می‌دهند که تابحال به این اندازه افراد شاخص در انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند؛ افرادی که تعداد آنها تاکنون به 37 نفر از مجموع 686 فرد ثبت‌نام کننده رسیده است، یعنی حدود 5.4 درصد! درصدی که پیش از این به کمتر از 2 درصد می‌رسید.
با نگاهی آماری به تعداد ثبت‌نام شدگان انتخابات از سال 76 تا 92 می‌توان به تعداد قابل توجه افراد شاخص ثبت‌نام کننده در این دوره نسبت به چهار دوره قبلی پی برد.
تعداد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در دوره هفتم در سال 76، 238 نفر بود که در آن دوران 4 نفر یعنی سید محمد خاتمی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد، محمد محمدی ری‌شهری، وزیر وقت اطلاعات و نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج، رضا زواره‌ای، رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان و علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و وزیر وقت کشور از فیلتر شورای نگهبان گذشتند.انتخاباتی که منتج به پیروزی خاتمی شد.
در دوره هشتم انتخابات ریاست جمهوری در سال 80 یعنی بعد از گذشت یک دوره از ریاست جمهوری محمد خاتمی، تعداد ثبت نام شدگان به 817 نفر رسید که از این تعداد هم محمد خاتمی، احمد توکلی، علی شمخانی، عبدالله جاسبی، حسن غفوری فرد، منصور رضوی، شهاب الدین صدر، علی فلاحیان، مصطفی هاشمی‌طبا و محمود کاشانی از دیگر نامزدهای انتخاباتی بودند که نتیجه آن ریاست جمهوری دوباره خاتمی شد.
در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری در سال 84 این روند، سیر صعودی پیدا کرد و به 1014 نفر رسید و چهره های شاخص و مورد تائید شورای نگهبان، اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی‌نژاد، محمدباقر قالیباف، مصطفی معین، علی اردشیر لاریجانی، مهدی کروبی و محسن مهرعلیزاده بودند. پیروز انتخابات در این دوره محمود احمدی‌نژاد بود.
در انتخابات دوره دهم در سال 88 یعنی بعد از گذشت یک دوره از ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، تعداد ثبت‌نام شدگان به 475 نفر رسید که خروجی مورد تائید شورای نگهبان محمود احمدی‌نژاد، میرحسین موسوی، محسن رضایی و مهدی کروبی شد و در نهایت محمود احمدی‌نژاد دوباره ریاست جمهوری را در دست گرفت.
آمارهای اعلامی از حسنعلی نوری، مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور تا ساعت 13 آخرین روز مهلت ثبت‌نام‌ها نشان دهنده ثبت‌نام حدود 477 نفر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری است که از این تعداد، 37 نفر یعنی صادق واعظ زاده، کامران باقری لنکرانی، محمد سعیدی‌کیا، حسن روحانی، مصطفی کواکبیان، حسین نصیرزاده، حسن سبحانی، محمد غرضی، باقر خرازی، علی فلاحیان، روح‌الله احمدزاده کرمانی، محمدرضا عارف، غلامعلی حداد عادل، اکبر اعلمی، علیرضا زاکانی، علیرضا علی‌احمدی، محسن رضایی، داوود احمدی‌نژاد، جواد اطاعت، محمدباقر قالیباف، پرویز کاظمی، محمدحسن ابوترابی‌فرد، علی‌اکبر جوانفکر، ابراهیم اصغرزاده، ابوالحسن نواب، طهماسب مظاهری، مسعود پزشکیان، علی‌اکبر ولایتی، منوچهر متکی، رامین مهمانپرست، محمد شریعتمداری، سعید جلیلی، صاق خلیلیان، قدیری ابیانه، محمدرضا رحیمی، اسفندیار رحیم مشایی و اکبر هاشمی رفسنجانی افراد شاخص هستند.
ضعف قانون و ایجاد مجال برای ثبت نام تمامی افراد در هر رتبه و مقامی برای کاندیداتوری و خلاء نبود احزاب قدرتمند برای تصمیم گیری و معرفی کاندیداهای مورد قبول مردم از جمله عوامل ثبت نام گسترده افراد عادی در این انتخابات سرنوشت ساز است.
شاید اگر احزابی قدرتمند در کشور وجود داشت، مردم می‌توانستند با تکیه بر نظرات کارشناسی احزاب، فرد شایسته مدیریت اجرایی کشور را انتخاب کنند نه اینکه همچون دوره فعلی از ورود خیل شیفتگان خدمت و البته تا حدی قدرت متعجب شده و این سوال برایشان پیش آید که مگر چه شده که هیچ کدام از آقایان به نظرات دیگری توجه نکرده و همه در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند؟ حتی آنهایی که ائتلاف کرده بودند هم معنای ائتلاف را در هم شکسته و باز هم ثبت‌نام کردند.
با حضور و ثبت‌نام چهره‌های شاخص بویژه در روز آخر، شور و حال انتخاباتی حداقل در حوالی خیابان فاطمی شکل گرفته است، اما امید است که در ادامه با کاهش تعداد کاندیداها، این صحنه قدری برای مردم شفاف‌تر شود تا آنها بتوانند با شعور سیاسی کاندیدای اصلح را از بین این همه شیفتگان خدمت انتخاب کنند.

[ شنبه 92/2/21 ] [ 11:58 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 29
بازدید دیروز: 858
کل بازدیدها: 1641852