علی داودی | ||
|
نخست باید به این موضوع توجه داشت که در فرهنگ ایران هیچ یک از روزهای سال نحس شمرده نشده، بلکه چنان چه می دانیم هر یک از روزهای هفته و ماه نام هایی زیبا و در ارتباط با یکی از مظاهر طبیعت یا ایزدان و امشاسپندان داشته و دارند، و روز سیزدهم هر ماه خورشیدی در گاه شماری ایرانی تیر روز(در زبان اوستایی و پهلوی تشتر یا تیشتر) نام دارد که از آنِ ایزد تیشتر، ایزد پدید آورنده ی باران می باشد و نیاکان فرهیخته ی ما از روی خجستگی، این روز را برای جشن انتخاب کرده اند. هم چنین هیچ دانشمندی یا هیچ یک از متون کهن از این روز به بدی یاد نکرده بلکه در بیشتر مقالات مکتوب و کتاب ها، از سیزدهم نوروز با عنوان روزی فرخنده و خجسته نام برده اند. برای مثال کتاب«آثار الباقیه» جدولی برای سعد و نحس بودن روزها دارد که در آن جدول در مقابل روز سیزدهم نوروز کلمه ی«سعد» به معنی نیک و فرخنده آورده شده است، اما پس از حمله ی تازیان و ورود اسلام به ایران از این رو که اعراب هفت روز در هر ماه را نحس می دانستند و سیزدهم هم جز این روزها بوده، روز سیزدهم فروردین را هم به اشتباه نحس خواندند.
بعضی از محققین معتقدند که پس از ورود اسلام به ایران بعضی از دشمنان حضرت علی (ع) وقتی متوجه محبوبیت ایشان نزد ایرانیان شدند شروع به شایعه پراکنی در مورد نحس بودن عدد سیزده بین مردم کردن که شاید بتوانند به اهداف شیطانی خود برسند ولی هرگز نباید فراموش کنیم که تمام وجود حضرت علی(ع) سرشار از حکمت و رمز و راز الهی برای هدایت ما انسان ها می باشد و سالروز تولد آن بزرگوار در سیزدهم رجب نیز نشانه آلهی دیگریست بر این که هرگز عدد سیزده نمی تواند نحس باشد. از سویی دیگر در زمان حکومت صفویان این بار فرهنگ اروپایی وارد ایران شد که شوربختانه آنان نیز عدد 13 را نحس می دانستند، و هنوز هم با پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی عمیقاً به این موضوع اعتقاد دارند. سیزده را غربی ها به دلیل این که یهودای خائن قصد لو دادن حضرت عیسی(ع) را داشت و سیزدهمین نفر از گروه حواریون بود، نحس می دانستند. چنان که تورات در سفر خروج باب 11 و 12، در روز سیزده ی فروردین (= روز سیزدهم سال نو مصری) از برخورد ستارهی دنباله داری با زمین گزارش می دهد که در فضای زمین درخشیده، بطوری که در افق ایران هم دیده شده است. بر اثر این برخورد زمین لرزهی سهمناکی روی داده، آتش فشان ها به آتش فشانی پرداخته، کاخ ها ویران گشته و بسیاری از مردم جان خود را از دست دادهاند. از دیگر رسم های شوخی آمیز روز سیزده که مشخص نیست نخست از کجا آغاز شده، دروغ روز سیزده است. چنان که اروپاییان نیز روز اول آوریل که به روز سیزدهی فروردین ما بسیار نزدیک است(هر چهار سال یک بار سیزدهی فروردین و اول آوریل برابر می شوند) این رسم را دارند. بطوری که روز اول آ وریل سال رادیو فرانسه در اخبار ساعت هفت صبح اعلام نمود که امروز برج ایفل خراب خواهد شد. با شنیدن این خبر عدهی زیادی حیران و هیجان زده به محل برج رفتند و در آن جا با اعلامیهی دروغ اول آوریل روبرو شدند. که البته تنها به این ختم نمی شود و مثال های بسیار دیگری مانند دیدن گربه ی سیاه، رد شدن از زیر نردبام یا گذاشتن کلید روی میز و بسیاری موارد خرافی دیگر وجود دارند در فرهنگ نمادها نیز سیزده را عددی می دانند که خود را از نظم هستی جدا کرده و آهنگ طبیعی جهان را دنبال نمی کند. تنها چیزی که در فرهنگ ایرانی در مورد عدد سیزده وجود دارد و دکتر غیاث آبادی به آن اشاره کرده است «بد قلق» بودن عدد13 به خاطر خاصیت بخش ناپذیری آن است اما وقتی درباره ی نیکویی و فرخندگی این روز بیشتر دقت می کنیم منابع معقول و مستند به سوابق تاریخی زیادی را می یابیم همان طور که گفته شد سیزدهم فرودین ماه که تیر روز نام دارد و متعلق به فرشته یا امشاسپند یا ایزد مقدس و بزرگواری در آیین زرتشتی است که در متون پهلوی و در اوستا تیشتر نام دارد و جشن بزرگ تیر روز از تیر ماه که جشن تیرگان است به نام او می باشد فرودین ماه نیز که هنگام جشن و سرور و شادمانی و زمان فرود آمدن فروهرها است و تیر روز از این ماه نخستین تیر روز از سال می باشد در میان ایرانیان باستان بسیار گرامی بوده و پس از دوازده روز جشن که یاد آور دوازده ماه سال است، روز سیزدهم را پایان رسمی دوره ی نوروز می دانستند و با رفتن به کنار جویبارها و باغ و صحرا و شادی کردن در واقع جشن نوروز را با شادی به پایان می رساندند و به قول امروزی ها حسن ختامی بود بر بزرگ ترین جشن سال. [ چهارشنبه 92/1/14 ] [ 2:0 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
همچنین در هیچ یک از متون کهن و هیچ دانشمند و نویسندهای، از این روز به بدی یاد نکردهاند بلکه در بیشتر نوشتارها و کتابها، از سیزدهم نوروز با عنوان روزی فرخنده و خجسته نام برده اند.
برای نمونه کتاب «آثار الباقیه» جدولی برای سعد و نحس بودن روزها دارد که در آن جدول در مقابل روز سیزدهم نوروز کلمه «سعد» به معنی نیک و فرخنده آورده شده است.
اما پس از حمله اعراب به ایران از این رو که اعراب هفت روز در هر ماه را نحس می دانستند و سیزدهمین روز از هرماه نیز جز این روزها بوده، روز سیزدهم فروردین را هم نحس خواندند.
از سویی دیگر پس از نفوذ فرهنگ سامی نوبت به رخنه فرهنگ اروپایی در زمان حکومت صفویان رسید که در این فرهنگ نیز عدد 13 را نحس می دانستند، و هنوز هم با پیشرفت های علمی و فن آوری پیشرفته اروپا، این خرافات عمیقا در دل بسیاری از اروپاییان وجود دارد که در مقایسه با خرافات شرقی، شمارگان آن ها کم نیست و مثال های بسیار دیگری مانند «داشتن روزی بد با دیدن گربه ی سیاه رنگ»، «احتمال رویدادی شوم پس از رد شدن از زیر نردبام» یا «شوم بودن گذاشتن کلید خانه روی میز آشپزخانه»، «خوش شانسی آوردن نعل اسب» و بسیاری موارد خرافی دیگر دیده میشود.
اما تنها چیزی که در فرهنگ ایرانی می توانیم درباره عدد سیزده پیدا کنیم، «بد قلق» بودن عدد 13 به خاطر خاصیت بخش ناپذیری آن است. به قول "ویلدورانت" از آنجا که دوازده عددی بوده که به 2 و 3 و 4 و 6 بخشپذیر بوده و عدد کاملی به شمار میآمده و درست بعد از آن عدد سیزده است که به هیچکدام از آن اعداد بخش پذیر نیست، نحس شده است. از سوی دیگر مسیحیان؛ یهودای خیانتکار را سیزدهمین آن دوازده نفر میدانند.
از سوی دیگر گفته میشود که عداد خدایان در یونان باستان دوازده بوده اما وقتی سیزدهمی وارد میشود یکی از آنها را میکشد و خود به جای او مینشیند و از آن به بعد همه چیز به هم میریزد و اوضاع خراب میشود.
سیزدهم فرودین ماه که تیر روز نام دارد و متعلق به فرشته یا امشاسپند یا ایزد سپند (مقدس) و بزرگواری است که در متون پهلوی و در اوستا تیشتر نام دارد و جشن بزرگ تیر روز از تیر ماه که جشن تیرگان است به نام اوست.
فروردین ماه هنگام جشن و سرور و شادمانی و زمان فرود آمدن فروهرها است؛ از سوی دیگر تیر روز از این ماه نخستین تیر روز از سال است که در میان ایرانیان باستان بسیار گرامی بوده و پس از دوازده روز جشن که یادآور دوازده ماه سال است، روز سیزدهم را پایان رسمی روزهای جشن نوروز می دانستند و با رفتن به کنار جویبارها و باغ و صحرا و شادی کردن، جشن نوروز را با شادی به پایان میرساندند
همانطور که پیشینه ی جشن نوروز را از زمان جمشید می دانند درباره ی سیزده به در (سیزده بدر) هم روایت هست که : «جمشید، شاه پیشدادی، روز سیزده نوروز را در صحرای سبز و خرم خیمه و خرگاه بر پا می کند و بارعام می دهد و چندین سال متوالی این کار را انجام میدهد که در نتیجه این مراسم در ایران زمین به صورت سنت و آیین درمی آید و ایرانیان از آن پس سیزده بدر را بیرون از خانه در کنار چشمه سارها و دامن طبیعت برگزار می کنند ...»
اما برای بررسی دیرینگی جشن سیزده بدر از روی منابع مکتوب، تمامی منابع مربوط به دوران قاجار هستند و گزارش به برگزاری سیزده به در در فروردین دادهاند، از همین رو برخی پژوهشگران پنداشته اند که این جشن بیش از یکی دو سده دیرینگی ندارد.
از سوی دیگر مراسم مشابهای که به موجب کتیبههای سومری و بابلی از آن آگاهی داریم، آیین های سال نو در سومر با نام «زگموگ» و در بابل با نام «آکیتو» دوازده روز به درازا می کشیده و در روز سیزدهم جشنی در آغوش طبیعت برگزار می شده. بدین ترتیب تصور می شود که سیزده بدر دارای سابقه ای دست کم چهار هزار ساله است.
اما درباره نحسی روز سیزده و سیزدهبدر «میرجلالالدین کزازی» میگوید:« این جشن و آیین از آن روی نزد ایرانیان پایدار برگزار میشود که ماه فروردین، ماهیست سپند و گرامی. زیرا هم سال نو با آن آغاز میشود و هم بهار که خجستهترین رویداد کیهانی و گاهشمارانه که حراجمندی بهاری (اعتدال ربیعی) است در نخستین روز از آن روی میدهد، هنگامی که خورشید به باره بره (برج حمل) میرسد. سیزدهمین روز این ماه روزیست که دیگرگون شمرده میشود. ایرانیان این روز را خجسته نمیدارند و آن را به فال نیک نمیگیرند. پس از آن روی که از بیشگونی این روز برکنار بمانند به دامان دشت و دمن پناه میبرند و میکوشند که این روز را بام تا شام در دامن سبزه و درخت و در کنار آب روان بگذرانند، زیرا در باورشناسی ایرانی، سبزه و آب بسیار خجسته هستند و پدیدههایی پاک و اهورایی. ما این هر دو را در خوان آیینی نوروز نیز باز مییابیم. یکی از بایستههای این خوان یا هفت نملاد نوروزی که هفت سین نامیده میشود، سبزه است. افزون بر آن همواره جامی پر از آب نیز بر این خوان نهاده میشود که سیبی سرخ یا ماهیای سرخ و خرد در آن شناورند. یکی از رسم و راههای سیزده بهدر آن است که سبزه خوان نوروزی را ایرانیان به همراه میبرند تا آن را به آب روان بسپارند. پیوند این دو که هر دو همایون و بشگون هستند، خجسته و فرخنده است. ایرانیان بدین شیوه میکوشند که خود را از گزند گجستگی سیزدهمین روز از نوروز و فروردینماه برهانند تا سالی یکسره خرم و خجسته در پیش داشته باشند.»
همچنین کتایون مزداپور نیز درباره ریشههای این روز توضیح داد:« در نوروز، دوازده روز به نشانه دوازده ماه جشن گرفته میشود و آخرین روز آن که روز سیزدهم است، آشوب زمانه فرا میرسد و مردم برای آنکه این آشوب را برهانند، به طبیعت میروند.»
مزداپور درباره ریشههای راه و رسم سیزده بهدر به میراث خبر گفت:« دکتر ارفعی مفصلا درباره اسناد و مدارک بهجا مانده از نوروز گفته است. از نوروز در اسناد و مدارک بینالنهرینی چیزهایی بهجا مانده است که قدمت آن نشان میدهد. البته در ایران این رسم ماندگار مانده و امروز نیز جشن نوروز در آن گرفته میشود.»
همچنین آرش نورآقایی که تحقیق بسیاری روی اعداد انجام داده است میگوید: «13 نزد اغلب ملل، نحس، شوم و نامبارک شمرده میشود و در طول قرنها سعی شده از استفاده از این عدد پرهیز شود. اما عدد 13 سکهای است که دو رو دارد و در واقع یک نوشدن و زایش دوباره را تداعی میکند. میدانیم که سیستم شمارش در برخی از نقاط دنیای باستان دوازده دوازدهی بوده، بنابراین عدد سیزده میتواند مفهوم پایان یک دوره و شروع دورهای جدید را تداعی کند.»
[ چهارشنبه 92/1/14 ] [ 1:56 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
هر چه روز های گذشته، فضای سیاسی و انتخاباتی کشور علیه جریان های دیگر بوده و عده ای اصلاح طلبان را هشدار و عده ای دیگر تکنوکرات را تهدید می کردند، فضای سیاسی کشور در ساعات اخیر در دست اصولگرایان بود و جولان های انتخاباتی، البته با حرف های شگفت انگیز. در این میان این سخنان شگفت انگیز، قاسم روانبخش از جبهه پایداری پیش بینی انتخاباتی خود را در سه فاز ارائه کرده است: [ پنج شنبه 92/1/8 ] [ 12:40 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
امروز بخش اداری کشور از تعطیلات نوروزی برگشته و سازمانهای اداری و سیاسی کشور بازگشایی شده اند، تا امور کشور را در سالی که قرار است در عرصه سیاست و اقتصاد جهاد عظیم صورت گیرد را اداره کنند. اما در همین ابتدای سال جاری، به جای فکر کردن به آنچه می تواند قدمی رو به جلو در اقتصاد و سیاست این کشور باشد، به روال سالیان گذشته جنبش های تابلو نوشته و پوسترسازی از عنوان این سال به راه افتاده است. معضلی که متاسفانه سالهای سال است که ادامه دارد.این در حالی است که عنوان این سال و سر خط های کلی آن برای این است که هر کسی در هر کجایی که هست قدمی بردارد و در حوزه مشخص شده کمکی به کشور و مردم بکند. ذکر خاطره ای از رهبر انقلاب در این زمینه بسیار اهمیت دارد که زمانی که قرار است کار مهمی در کشور انجام شود هر کسی باید قسمتی از کار را که مشکل گشاست را برا عهده بگیرد بدون غرور و تکبر.
اماحجت الاسلام سید احمد خاتمی نیز در روزهای اخیر به تفسیر سخنان نوروزی رهبر انقلاب پرداخته است و تصریح کرده است که موضوع مشارکت همه کسانی که به جمهوری اسلامی و استقلال کشور اعتقاد دارند، شامل حال فتنه گران نمی شود. احتمالا منظور سید احمد خاتمی، عمدتا متوجه سید محمد خاتمی است. چون از بین کسانی که متهم می شوند به عنوان فتنه گران، فقط سید محمد خاتمی است که احتمال کاندیداتوری دارد. امام جمعه موقت تهران می گوید : [ سه شنبه 92/1/6 ] [ 1:18 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
در اوایل سال 1383، ایران از یک فروند جنگنده جدید با نام "صاعقه" توسط متخصصان توانمند داخلی در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داد. این جنگنده برای نخستین بار، در سفر رهبر معظم انقلاب به همدان پرواز آزمایشی خود را با موفقیت به انجام رساند که در پی آن، فرمانده کل قوا(مدظلهالعالی) خطاب به خلبانان نیروی هوایی ارتش فرمودند: این موفقیت، نتیجه تلاش بیوقفه و ایمان پایدار جوانان دانشمند این کشور است. جنگنده بمبافکن "صاعقه"در شهریور 85 با پرواز موفق در رزمایش "ضربت ذوالفقار" رسما به ناوگان هوایی ارتش پیوست و در رژه هفته دفاع مقدس سال 1386 از آن رونمایی شد. صاعقه، دومین جنگنده ساخت ایران است که متخصصان نظامی با توجه به قابلیتهای این جنگنده، آن را نمونهای از جنگنده "اف18" مینامند و تولید این جنگنده بازتاب زیادی در رسانههای جهان داشته است. "جنگنده صاعقه"، دو سکان عمودی اوریب، شبیه به سکانهای جنگنده آمریکایی اف18 و دم دوتایی دارد. ویژگی مهم این جنگنده پشتیبانی نزدیک هوایی بوده و توانمندیهای حمل و شلیک انواع راکت، پرتاب انواع بمب و موشک با سیستم رادار پیشرفته قابلیت مناسبی به آن داده است. کاکپیت یا همان کابین خلبان صاعقه بسیار راحت بوده و خلبان، امکان دید کامل نسبت به اطراف خود را دارد. این جت جنگی تنها جنگندهای است که با ابتکار متخصصان ایرانی، مجهز به دید خلبان در جهات اصلی و فرعی شده است؛ به زبان سادهتر خلبان به وسیله دوربینهای پیشرفته مداربسته، به راحتی میتواند قسمتهای مختلف هواپیما را ببیند که این قابلیت قدرت این جنگنده را در تعقیب و گریز جنگندهها و در گیریهای هوایی و مانورهای واکنش سریع به شدت افزایش میدهد؛ همچنین کاکپیت تمام دیجیتالی این جت جنگی قابل توجه است. موتور این هواپیما دو دستگاه موتور j-85 بوده و همچنین سرعت آن بین1.6 تا 1.8 گفته شده است. رادار کنترل آتش آن از نوع Phazotron-NIIR N019 بوده و رادار N019 ساخت فازاترون که به نام Baaz نیز شناخته میشود، قادر است 10 هدف هوایی را در حالت «رهگیری بههنگام جستجو» (TWS) از فاصلهء حدود 80 کیلومتری مورد شناسایی قرار دهد و همزمان به دو هدف شلیک کند؛ توان این رادار، برابر رادار RDM ساخت تامسون سی اس اف مورد استفاده در Mirage-2000H ارزیابی شده است. رادار N019 دارای قابلیت دیدپائین – شلیک پائین بوده و دارای دقت و قدرت تشخیص خوبی برای تمیز دادن اهداف چندگانه است. بیشترین وزن محموله این هواپیما 4,400 کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما 8,000 کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما 15,000 تا 18,000 کیلوگرم بوده و بردی در حدود 600 تا 800 کیلومتر را دارد. قدرت مانور هوایی صاعقه و خطای بسیار پایین و نیز شتاب لحظهای و سریع از ویژگیهای این جت جنگی محسوب میشود. جدار شیشهای کابین خلبان صاعقه ضد گلوله بوده و بنابراین امنیت خلبان در این شکاری به مراتب بیشتر از جنگندههای دیگر است. فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، پس از انتشار اخبار ساخت جنگندههای ایرانی گفته بود: ما قبلا اصلا از جنگندههای ایرانی نمیترسیدیم، بلکه از قدرت تحلیل و واکنش سریع و غیر قابل پیشبینی خلبانان ایرانی بیمناک بودیم، اما الان ما اطلاعاتی درباره جنگندههای ساخته شده در ایران نداریم و نمیدانیم از چه نوع تکنولوژی در آنها استفاده شده است و الان هم از جنگندههای آنها و هم از خلبانان آنها بیمناکیم؛ ما قدرت آنها را در درگیریهای هوایی شاهد بودهایم، جنگ 8 ساله ایران و عراق را خوب به یاد داریم. [ سه شنبه 92/1/6 ] [ 1:14 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
تکرار ادعاهای باراک اوباما درباره برنامه هسته ای ایران، تشدید اقدامات سخت گیرانه دولت آمریکا علیه بانک های مرتبط با ایران، گمانه زنی پیرامون مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا، ادعای جدید مقامات سعودی علیه ایران و محکومیت ترور یک روحانی بلندمرتبه سوری، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. به گزارش «تابناک»، بخشی از اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به روابط ایران و آمریکا و موضع گیری های مقامات آمریکایی درباره ایران اختصاص دارد. در این رابطه، روزنامه «واشنگتن پست» اظهارات روز گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را مورد توجه قرار داده که بار دیگر ادعاهای سابق خود درباره ایران را تکرار کرده است. به نوشته این روزنامه، اوباما گفته امیدوار است برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای توسط ایران، نیازی به اقدام نظامی نباشد؛ اما اظهار داشته در واکنش به این موضوع، هرگز هیچ گزینه ای را از روی میز برنمی دارد. وی که در جریان کنفرانسی خبری در اردن سخن می گفته، همچنین تأکید کرده ایالات متحده به اعمال فشار بر ایران از راه های غیرنظامی ادامه می دهد.
در همین راستا، خبرگزاری «رویترز» از برنامه دولت آمریکا برای تشدید اعمال مجازات ها علیه بانک هایی خبر داده که تحریم های ایران را رعایت نکنند. به نوشته این خبرگزاری، وزارت خزانه داری آمریکا با اعمال طرح هایی جدید، از این پس بانکدارانی را که بانک های آنان به کشورهایی چون ایران برای دور زدن تحریم ها کمک کنند، شخصاً مسئول دانسته و جریمه خواهند کرد. سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا گفته این تغییر در قوانین، در راستای تلاش دولت این کشور برای اعمال مسئولیت های فردی و در نظر گرفتن خطاهای شخصی در میان بانک ها است که می تواند در مواردی سبب کمک به دور زدن تحریم ها از سوی ایران شود.
اما در این میان، روزنامه «خلیج تایمز» با انتشار تحلیلی به بررسی موضوع مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا پرداخته است. این روزنامه می نویسد در شرایطی که پس از گذشت ده سال از زمان حمله ایالات متحده به عراق، دولت آمریکا مشغول ارزیابی هزینه ها و فایده های جنگ عراق است، رویکرد کنونی واشنگتن در قبال برنامه هسته ای ایران، ضرورت احتیاط جهت عدم تکرار اشتباهی مشابه را مطرح می نماید. به اعتقاد خلیج تایمز، این امر در تأکیدهای مکرر مقامات آمریکایی، به ویژه شخص باراک اوباما بر مذاکره مستقیم با ایران خود را نشان داده است. این روزنامه در ادامه به بررسی روند جاری در مذاکرات هسته ای ایران و نیز مباحث مطرح پیرامون احتمال مذاکره مستقیم ایران و آمریکا پرداخته است.
در میان دیگر اخبار، روزنامه سعودی «عرب نیوز» یکی از مطالب امروز خود را به شاخ و برگ دادن به ادعای اخیر مقامات ریاض مبنی بر دستگیری یک شبکه جاسوسی مرتبط با ایران اختصاص داده است. این روزنامه می نویسد اتهام جاسوسی برای ایران در مورد 18 نفری که روز یکشنبه از سوی پلیس سعودی بازداشت شدند، تأیید شده و اسناد مربوط به جاسوسی این افراد نیز در قالب صدا و تصویر موجود است. عرب نیوز می نویسد یکی از مقامات مجلس شورای عربستان از دولت این کشور خواسته در صورت اثبات دخالت ایران در این موضوع، اقدام متقابل دیپلماتیک علیه ایران انجام شود. این فرد همچنین با طرح ادعای وجود شبکه های مشابه وابسته به ایران در یمن، کویت و بحرین، آن را نشانه ای از تمایلات توسعه طلبانه ایران دانسته است.
در نهایت، خبرگزاری فرانسه موضع ایران در قبال ترور یکی از رهبران مذهبی سوریه را در قالب خبری منتشر نموده است. این خبرگزاری می نویسد ایران، مهمترین متحد منطقه سوریه، انجام یک حمله انتحاری در مسجدی در دمشق را که به کشته شدن روحانی ارشد سنی مذهب این کشور و دستکم 40 تن دیگر انجامید، محکوم کرده است. در این مطلب با اشاره به بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ایران، آمده به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران، این ترور با نقشه رژیم صهیونیستی، آمریکا و متحدان منطقه ای آنان انجام گرفته است. [ سه شنبه 92/1/6 ] [ 1:13 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
سال 91 با تمام افت و خیزهای خود تمام شد.نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارزیابی های متفاوتی از سال 91 دارند.مهترین اتفاق سال 91 افت ارزش پول ملی بود و مهمترین اتفاق مجلس این بود که قوانین متعددی تصویب کرد و با اتحاد و یکپارچگی اجازه نداد فاز دوم هدفمندی اجرا شود.
کد خبر: 310023
تاریخ انتشار: 02 فروردین 1392 - 21:35
سال 91 به عنوان آخرین سال برای دولت دهم، سال بسیار سختی از جهت مدیریت تدبیر امور در کشور بود، چرا که سختترین تحریمی که در مورد یک ملت میتوان اعمال کرد همان تحریم منابع درآمدی یک ملت است که مستقیماً معیشت مردم را مورد هدف قرار میداد و در مورد ملت ایران اعمال شد.
به گزارش «تابناک»، از سوی دیگر حجم عظیمی از فشارهای سیاسی و اقتصادی داخلی از سوی برخی از افراد شرایط را برای مردم سخت تر کرد. بعید است در طول تاریخ معاصر ایران هیچ دولتی فشاری که در سال 91 به دولت دهم وارد آمد را تجربه کرده باشد، حتی اگر شرایط سال 1331 را بررسی کنیم، با موضوع تحریم فروش نفت ایران از سوی دولت انگلیس روبهرو میشویم اما میبینیم با توجه به وضع اقتصادی آن زمان، دولت وقت فشار زیادی را تحمل نکرد. با این حال ارزیابی ها از عملکرد دولت در سال گذشته نشان از یک بی انضباطی مدیریتی دارد که باعث شد فشار ها بر مردم دو چندان شود. مهمترین اتفاق سال 91 و نمایندگان مجلس نادر قاضی پور نماینده مردم ارمیه در ارزیابی سال 91 گفت: سال 91 برای ایران اسلامی از لحاظ جریانات سیاسی بخصوص در ارتباط با سوریه و غزه سالی پرتلاطم بود و البته جمهوری اسلامی با سربلندی از این مهم بیرون آمد؛ بخصوص در مورد جنگ داخلی سوریه. اما از لحاظ افت ارزش پول ملی و عدم انضباط مالی سال بسیار بدی بود. دولت در سال 91 بی انضباط ترین دولت در انضباط مالی بود ولی با وجود مشکلات، ملت ایران اسلامی در 22 بهمن اعلام کردند که ما ایستاده ایم و از رهبرمان جدا نخواهیم شد.
وی در مورد میزان تحقق شعار حمایت از تولید ملی در سال 91 گفت: مقام معظم رهبری سال 90 را سال جهاد اقتصادی نامیدند اما دولت کار عملیاتی ای در این زمینه انجام نداد. در سال 91 نیز که سال حمایت از تولید ملی بود عملکرد دولت بر خلاف حمایت از تولید ملی بود. وی در مورد اتفاقات رخ داده در سال گذشته گفت: مهترین اتفاق سال 91 افت ارزش پول ملی بود و مهمترین اتفاق مجلس این بود که قوانین متعددی تصویب کرد و با اتحاد و یکپارچگی اجازه نداد فاز دوم هدفمندی اجرا شود. همچنین دکتر حسن نژاد نماینده مردم مرند ارزیابی خود را از سال گذشته اینگونه عنوان کرد: در سال 91 مجلس هشتم روزهای پایانی خود را می گذراند و درگیر بودجه بود و انتظار خاصی از آن نمی رفت. مجلسی بود که سنت شکنی کرد و سوال از رئیس جمهور را مطرح کرد و این پیغام را داد که از رئیس جمهور هم می توان سوال کرد. مجلس نهم نیز در زمان شروع درگیر انتخابات فراکسیون ها و کمیسیون ها بود و می توان گفت که اتفاق مهم در آن زمان انتخاب آقای لاریجانی به عنوان رئیس مجلس بود که نشان داد مجلس نهم در قید و بست دولت نخواهد بود. از اتفاقات دیگر طرح مباحث اقتصادی در مجلس بود. در مجموع مجلس با توجه به اینکه حساسیت بالایی نسبت به معیشت مردم داشت، عملکرد خوبی داشت. [ جمعه 92/1/2 ] [ 10:17 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
روز سی و هشتم، سال سی و پنجم انقلاب اسلامی، تحویل سال 1392 هجری شمسی است. روزی که توسط هبر انقلاب به نام سال حماسه سیاسی؛حماسه اقتصادی نام گرفت. دو موضوع مهم سال آینده: انتخابات ریاست جمهوری و احیای اقتصادی. رهبر انقلاب با توجه به مسائل زیر سال 92 را سال حماسه اقتصادی و سیاسی نامیدند: [ جمعه 92/1/2 ] [ 10:17 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
مامور سازمان اطلاعات آمریکا در جریان بازدید محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران از نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر سال 2006 میلادی بطور تصادفی به سوی وی تیراندازی کرده است. این مطلب را روزنامه «دیلی میل» روز پنج شنبه گزارش داده است. به گزارش «تابناک»، این روزنامه می نویسد هنگامی که مامور اطلاعاتی آمریکا در خودروی متعلق به کاروان خودروهای «جرج دبلیو بوش»، رییس جمهور سابق آمریکا می خواست تفنگی را در جای خود بگذارد، این تفنگ بطور تصادفی تیراندازی کرد. گلوله به سوی احمدی نژاد شلیک شد که در آن زمان در حال سوار شدن در خودروی خود بود.
به نوشته دیلی میل، این رویداد در کتابی به نام "Deep State: Inside the Government Secrecy Industry" که در ماه آوریل به معرض فروش گذاشته خواهد شد، به طور مفصل شرح داده شده است. مولفان این کتاب «مارک امبیلدر» و «دی.بی گریدی» هستند.
بر اساس این گزارش، این رویداد فوراً طی یک یادداشت اداری به اطلاع تعدادی از مقامات عالی رتبه دولت آمریکا رسانده شده است. در این یادداشت نوشته شده «مامور اطلاعاتی آمریکا هنگامی که محمود احمدی نژاد در نزدیکی هتل "اینترکنتیننتال" در حال سوار شدن در خودروی خود بود، به وضوح به طور تصادفی از تفنگ به سوی وی شلیک کرد».
به گزارش «دیلی میل»، در بخشی از این کتاب گفته می شود: «وقتی شلیک رخ داد همه متوقف شدند. ایرانی ها به ما و ما به ایرانی ها نگاه می کردیم. مأمور شروع به عذرخواهی کرد. احمدی نزاد فقط برگشت و سوار ماشین شد».
نویسندگان این کتاب همچنین گفته اند دولت رییس جمهور آمریکا به خاطر واکتش احتمالی رییس جمهور ایران نگران بوده و می ترسیده وی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در ان زمان در حال بحث در خصوص اعمال تحریم ها علیه کشور وی بخاطر برنامه هسته ای بود، اعلام کند سرویس های اطلاعاتی آمریکا برای ترور وی تلاش کردند. اما احمدی نژاد از آن زمان اشاره ای به رویداد مذکور نکرده است. [ جمعه 92/1/2 ] [ 10:16 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
پژوهشگران اعلام کردند مشکلات قلبی ناشی از مصرف بیش از اندازه نمک در سال دو هزار و ده به مرگ نزدیک به دو میلیون و سیصد هزار نفر در جهان منجر شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر،به گفته دکتر داریوش مظفریان از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، میزان سدیم مصرفی توسط هر فردی بر سلامت قلب وی تاثیر میگذارد و خطر ابتلای فرد را به بیماریهای قلبی-عروقی افزایش میدهد.
پژوهشگران در این تحقیقات تاثیرات مصرف نمک را بر بزرگسالان در سالهای هزار و نهصد و نود تا دو هزار و دوازده بررسی کردند.
پژوهشگران همچنین تاثیرات مصرف سدیم را بر فشار خون و مخاطرات ناشی از تغییرات سطح فشار خون در ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، مورد بررسی قرار دادند.
طبق این تحقیقات، نزدیک به یک میلیون (چهل درصد) از موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط با مصرف نمک، مرگ پیش از موعد (زیر شصت و پنج سال) بودند.
همچنین در میان سی کشور بزرگ جهان، اکراین، روسیه و مصر بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای مرتبط با مصرف نمک را داشتند.
به گزارش یونایتدپرس از نیو اورلئان، نتیجه این تحقیقات در جلسه انجمن قلب آمریکا ارائه شد. [ جمعه 92/1/2 ] [ 10:11 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
|
|
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |