علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
پس از آزادسازی خرمشهر تصاویری از شهر منتشر شد که تابلوهای «آمده‌ایم تا بمانیم» را نشان می‌داد؛ تابلوهایی البته به زبان عربی که عصاره تفکر صدامیان بود؛ آنها که می‌خواستند بخشی از خاک کشورمان را بربایند تا فتح بابی شود برای دیگر کفتار‌ها؛ وعده آزادسازی جزایر خلیج فارس از اشغال ایران (!) را هم به همین دلیل می‌دادند!

در منزلتان نشسته‌اید که صدای یک انفجار مهیب به گوشتان می‌رسد؛ صدای بلندی که لحظاتی بعد با داد و فریاد ادامه می‌یابد و کمی بعد در نقطه‌ای دور‌تر تکرار می‌شود تا متوجه شوید، شهرتان در حال بمباران است؛ این شرح حال خرمشهری‌هایی است که 29 شهریور سال 59 را درک کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، فتح خرمشهر در سومین روز سومین ماه سی سال پیش، فصل درخشانی در جنگ تحمیلی است که توانست همه معادلات جنگ را به سود ما تغییر دهد؛ فتحی که آزادسازی بخشی از خاک وطنمان را در پی داشت که 578 روز پیش مقاومت جانانه مردمی‌اش شکسته شده بود.

روزهای آخر مقاومت، جنگ با دشمن خیابانی شده بود و دلاوران ایرانی، تن به تانک می‌زدند تا مبادا خاک به بیگانه بدهند؛ با شور و شوقی که انگار نه انگار یک ماه نه خوابشان خواب بوده و نه قوتی جز لایموت داشته‌اند. بخش شمالی شهر به تصرف دشمن درمی‌آید و به یاری لشکر چند صد نفره مردمی پس گرفته می‌شود تا دشمن با لشکرهای زرهی و پیاده بازگردد و سرانجام شهر سقوط کند تا بازماندگان درون شهر به شمال کارون عقب بنشینند و شبانه از رود بگذرند.

برخی به مسجد جامع سر می‌زدند تا همه روزهای گذشته را یک بار دیگر مرور کنند، چون معلوم نبود کی برخواهند گشت. برخی هم که اصل گریه امانشان نمی‌داد، چیزی ببینند. یک ماه درگیری با دشمن در کوچه پس کوچه‌های زیستگاهشان به پایان رسیده بود و حالا زمان تن دادن به قدرت دشمنی بود که سال‌ها برای این روز برنامه ریخته بود و نمی‌شد با جمعی از جوانان شهر استان جلویشان ایستاد؛ خون خرمشهر کم بود.

اما اکنون زمان دیگری رسیده بود؛ زمان پیروزی و بغض شکستن. کمتر از دو سال زمان لازم بود تا آماده انتقام نهایی شویم، با لشکری که آماده فتح بود و می‌خواست دفاع از خاکش را با بازپس‌گیری سمبل جشن و سرور دشمن تکمیل کند و خون فراوان داشت.

خون‌ها جوشید و سربازان دوان دوان به سمت دشمن هجوم بردند و اینقدر سریع به پیش رفتند که دشمن با وجود اتصال عقبه سپاهش به خاک خودی هم نتوانست فرار کند تا نوزده هزار اسیر عملیات آزادسازی خرمشهر عددی باشد که در جهان دهان به دهان بچرخد و بهت‌آفرینی کند.


نگاهی از شکاف دیوار یک خانه آسیب دیده در محله کوت شیخ به خرمشهری که در اشغال است.


اکنون سی سال از آن ماجرا می‌گذرد، ولی خوب که به ماجرا دقیق می‌شویم، مو به تنمان سیخ می‌شود؛ اگر خرمشهر آزاد نشده بود، چگونه می‌توانستیم سر بلند کنیم؟

اگر خرمشهر آزاد نشده بود، چند عراق دیگر دست درازی به خاکمان را در پیش می‌گرفتند؟

اگر خرمشهر بازپس گرفته نشده بود... ؟

هر چه بیشتر بپرسیم، بیشتر به یاد می‌آوریم که مگر نه بحرین‌ها، هرات‌ها و قفقاز‌ها را کندند و واکنشی ندیدند؟ حالا چه شد که در ماجرای خرمشهر این اتفاق نیفتاد؟

انگار این موضوع به گوش حاکم وقت عراق هم رسیده بود که پس از شکست کودتای نوژه در یک سخنرانی ـ که واشنگتن پست منتشر کرد‌ ـ می‌گوید: «اکنون برای استرداد سه جزیره واقع در خلیج [فارس] که توسط شاه اشغال شده است، توانایی نظامی لازم را داریم. هرگز از زمان اشغال این سه جزیره ساکت ننشسته‌ایم و همواره از نظر نظامی و اقتصادی برای پس گرفتن سه جزیره مذکور آمادگی داشته‌ایم».

بدین ترتیب صدام در نقش بزرگترِ کشورهای عرب منطقه قرار می‌گیرد تا انتقام دادهایی که بر آن‌ها روا داشته‌ایم بستاند (!) و با سخنانی از این دست، نشان می‌دهد بهترین فرد برای تحقق تفکرات پان عربیسم منطقه است، چرا که هنوز هم تندروهای آن ور آبی از نام ناقص برای خلیج فارس بهره می‌گیرند و جزایر ایرانی را متعلق به کشوری می‌خوانند که پیشینه‌اش به اندازه آخرین سند نوشته شده در مورد جزایر هم نمی‌رسد!

اکنون شاید راحت‌تر بتوان درباره خلق نشدن حماسه سوم خرداد پرسید که اگر خرمشهر باز پس گرفته نمی‌شد، چه سرنوشتی در انتظارمان بود.

به عبارت بهتر، این فتح از این روی اهمیت پیدا می‌کند که همگان در دور و نزدیک دانستند، ما ملتی هستیم که اجازه پاره شدن وطنمان را نخواهیم داد. اگر تا دیروز به هزار و یک فریب و شعبده قراردادی تحمیلمان می‌کردند، اکنون می‌توانیم با تکیه بر توان مردمی خودمان، متجاوز دوره دیده‌ای چون صدامیان را هم به زانو دربیاوریم.

و اینجاست که ادعاهای بی‌اساس اماراتی‌ها آزارمان می‌دهد و گاه مجبور به واکنشی می‌شویم که برخی روشنفکر مآبان عقده گشایی‌اش می‌خوانند. سختی، گرانی و هر بحثی که داشته باشیم، می‌دانیم که در برابر خصم نباید به فکر یاری سازمان‌های بین‌الملی باشیم، بلکه باید کنش را با واکنشی روبه‌رو کنیم که در خرمشهر نمونه‌اش ثبت شد. اصلا بر پایه همین باور است که به مسئولان انتقاد می‌کنیم که چرا به گزافه‌گویی‌ها پاسخی درخور نمی‌دهند، وگرنه کیست که نداند شدت واکنش ما به هر گونه دست درازی، تکرار فتح خرمشهر است؟

شاید بد نباشد ماجرای این فتح را در یک مجلد کوچک منتشر کرده و در اختیار برخی سفیران کشورهای دهان گشاد گذاریم تا مرور کنند!


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 1:33 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

شیخ الازهر در دیدار با رییس دفتر حافظ منافع کشورمان در قاهره، از فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر تاکید بر عمق و استحکام روابط مسلمانان شیعه و سنی ، استقبال کرد.

به گزارش العالم ، مجتبی امانی اظهار کرد: احمد الطیب، شیخ الازهر در این دیدار تاکید کرد که اهل تسنن نیز، شیعیان را تکفیر نمی‌کنند و در نماز به امامان شیعه اقتدا می‌کنند.

وی افزود: در این دیدار فتوای حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حرام بودن توهین به شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت را به شیخ الازهر ابلاغ کردم.

وی اظهار کرد: من در این دیدار، فتواهای دیگر رهبر معظم انقلاب را به سمع شیخ الازهر رساندم و از دیگر فتواهای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن توهین به شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت و هم‌چنین انتشار دادن مذهب تشیع در کشورهای سنی‌نشین خبر دادم که وی نیز از آن‌ها استقبال کرد.

امانی در گفت‌وگو با شبکه خبری العالم درباره احداث حسینیه‌ها در مصر گفت: مساله احداث حسینیه در مصر موضوع ما نیست و این یک مساله داخلی در این کشور است که در آن هرگز دخالت نمی‌کنیم.

این دیدار به دنبال جنجال به راه افتاده اخیر درباره فتوای احمد الطیب شیخ الازهر مصر صورت گرفت که نسبت به ساخت هر نوع عبادتگاه با هر نامی چون حسینیه شیعیان و... جز خانه خدا و مسجد مخالفت کرد.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 1:33 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

مذاکرات ایران و 1+5 ساعت 13 به وقت تهران آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی‌الدباغ، سخنگوی دولت عراق در جمع خبرنگاران حاضر در محل مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد گفت: مذاکرات حدود ساعت 11:30 به وقت محلی آغاز می‌شود.

وی با اشاره به زمان ورود هیات‌های مذاکره کننده به محل مذاکرات اظهار کرد: کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از ورود به بغداد و قبل از شروع مذاکرات با نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق دیدار می‌کند.

وی درباره میزبانی عراق تصریح کرد: عراق صرفا میزبان است و هیچ دخالتی در اصل مذاکرات ندارد.

دباغ گفت: امیدواریم این مذاکرات به نتایج قابل قبولی دست پیدا کند.

هیات‌ کاترین اشتون، رییس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 10 صبح امروز(چهارشنبه) به وقت محلی وارد بغداد می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به بغداد، با توجه به بدی آب و هوا در روز سه‌شنبه، در بامداد امروز هوای بغداد رو به بهبودی گذاشته است و ریزگردها و گرد و غبار‌ها به اندازه قابل توجهی کاهش یافته است.

همچنین دیگر هیات‌های مجموعه کشورهای گروه 1+5 تا پیش از ظهر امروز وارد عراق می‌شوند.

پروازهای فرودگاه بغداد از صبح دیروز(سه‌شنبه) به خاطر بدی آب و هوا و وجود گرد و غبار شدید لغو شده بودند.

بر اساس اعلام هواشناسی عراق، تمامی پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه بغداد به خاطر گرد و غبار شدید در آسمان عراق، لغو شده بود.

مذاکرات ایران و 1+5 امروز و فردا (چهارشنبه و پنج‌شنبه) انجام می‌شود.

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دوشنبه شب در راس هیات مذاکره‌کننده با 1+5 وارد بغداد پایتخت عراق شد تا در ادامه مذاکرات استانبول که 26 فروردین برگزار شد، گفت‌وگوها از سر گرفته شود.

هیات ایرانی مذاکره‌کننده با 1+5 پس از ورود به بغداد و استقبال هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق به زیارت حرمین کاظمین در نزدیکی شهر بغداد رفت و مورد استقبال مسوولان حرمین شریفین قرار گرفت.

سعید جلیلی ابراز امیدواری کرد مذاکرات بغداد نقطه آغازی برای کنار گذاشته شدن برخی راهبردهای بی نتیجه از جانب 1+5 باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران عصر روز (سه‌شنبه) در محل مجلس اعلای اسلامی عراق با سید عمار حکیم، رییس و جمعی دیگر از اعضای این مجلس ملاقات کرد.

وی در این دیدار تأکید کرد: ما حس می‌کنیم اکنون غربی‌ها خودشان هم دریافته‌اند که زمان برای راهبرد فشار به پایان رسیده است، چرا که در تمام سال‌های کذشته کاری نمانده که آنها بتوانند علیه ملت ایران انجام دهند و از انجام آن خودداری کرده باشند.

جلیلی با اشاره به برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد، این امر را نشانه قرار گرفتن عراق در مرحله‌ای کاملا جدید دانست که در این مرحله این کشور می‌تواند نقشی مهم در حل مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دستور کار مذاکرات با 1+5 را "گفت و گو برای همکاری" اعلام کرد و گفت: از آنجا که بنای این گفت‌وگوها بر همکاری است مذاکرات هفت کشور موضوعات منطقه‌ای، بین المللی و هسته‌یی را در برخواهد گرفت و امیدواریم شروعی برای یک دوره جدید باشد.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 1:32 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

پس از اعلام رسیدن ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به توافقی در مورد برنامه هسته ای ایران و در روزی که قرار است مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد پیگیری شود، تقریباً تمامی مطالب مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان، به این موضوع اختصاص دارد.
پس از اعلام رسیدن ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به توافقی در مورد برنامه هسته ای ایران و در روزی که قرار است مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد پیگیری شود، تقریباً تمامی مطالب مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان، به این موضوع اختصاص دارد.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری «شین هوا» چین، واکنش آمریکا به توافق ایران و آژانس را بازتاب داده اند. در این رابطه، «جی کارنی»، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده توافق میان ایران و آژانس، گامی رو به جلو است؛ اما تنها بر اساس رفتار عملی ایران می توان در این مورد قضاوت کرد. «ویکتوریا نولند»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره گفته: «اعلام توافق یک چیز است، اما آنچه ما به دنبال آن هستیم، اعمال این توافق است».
روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز اظهارات «دنیس راس»، از مشاوران دولت اوباما در امور خاورمیانه را منتشر کرده که گفته رسیدن به موفقیت امکان پذیر است؛ اما ملاقات ها میان ایران و 1+5 باید بیشتر و فشرده تر باشد. وی همچنین گفته به نظر وی این مذاکرات به نتیجه ای فوری منجر نخواهد شد، اما می تواند دربردارنده نشانه هایی برای فهم این موضوع باشد که آیا رسیدن به توافقی در آینده نزدیک ممکن است یا خیر.
اما از سوی دیگر، مقامات رژیم صهیونیستی همچنان بر موضع منفی خود نسبت به توافق در مورد برنامه هسته ای ایران اصرار می ورزند. در آخرین مورد، «یدیعوت آحارانوت» گزارش داده «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی که به انگلیس سفر کرده بود، روز گذشته با «ویلیام هیگ»، همتای انگلیسی خود دیدار کرده و در این دیدار، نسبت به توافق ایران و آژانس اظهار بدبینی کرده است. وی همچنین مدعی شده اهداف ایران همچنان مثل گذشته است و ایران همچنان در صدد دستیابی به بمب هسته ای است.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» نیز جدیدترین اظهارات «ایهود باراک»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را منتشر کرده که نشان می دهد سخنان پیشین وی در مورد حمایت این رژیم از توافق ایران و غرب، شعاری بیش نبوده است. ایهود باراک نیز ضمن اظهار بدبینی نسبت به نتیجه مذاکرات، اظهار داشته که ایران در پس القای «فریب پیشرفت» در مذاکرات است تا از فشار بین المللی بر روی خود بکاهد. 
اما این بدبینی تنها به مقامات اسرائیلی محدود نمی شود. «رابرت رایت»، تحلیلگر نشریه آتلانتیک نیز امروز با انتشار مطلبی، نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات بغداد اظهار تردید کرده؛ اما به نظر می رسد تردید وی بر خلاف صهیونیست ها از پایه ای منطقی برخوردار باشد. وی می نویسد بر اساس گزارش ها، قرار نیست در مذاکرات امروز، کاهش تحریم ها از سوی غرب، بخشی از برنامه مذاکرات باشد و همین امر می تواند عاملی منفی برای طرف ایرانی به شمار برود.
به باور وی، در صورتی که امروز در مورد موضوع کاهش تحریم ها صحبتی نشود، در بهترین حالت می توان انتظار توافق دو طرف بر سر برگزاری دور جدیدی از مذاکرات را داشت که دربرگیرنده تحریم ها نیز باشد.
«جفری گولدبرگ»، دیگر تحلیلگر این نشریه نیز از منظری دیگر به مذاکرات امروز می نگرد. به ادعای وی، هرچند توافق ایران و آژانس می تواند به عنوان نکته ای مثبت تلقی شود، اما این امر تنها در صورتی اثبات می شود که ایران در عمل تعهد خود به رعایت موارد موردنظر آژانس را نشان دهد و به این ترتیب، هنوز برای سخن گفتن از توافق میان دو طرف زود است.
در نهایت، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» با انتشار تحلیلی، از رفتار رژیم صهیونیستی و موضع گیری این رژیم نسبت به توافق ایران و آژانس انتقاد کرده است. این روزنامه می نویسد اسرائیل به واسطه مخالفت با این توافق، خود را بیش از ایران منزوی می کند.

[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 9:2 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

اگر ساکن ایران هستید، به خیابان بروید و کمی با دقت به خودروها نگاه کنید. چه ماشینی را بیشتر از همه می‌بینید؟ قطعا پراید. تا همین چند سال پیش، پیکان سلطان بلامنازع خیابان‌های کشور بود اما این پراید ناقلا، جای آن را با زیرکی تمام گرفت، اما چرا؟ چون مصرف سوخت کمتری داشت و جوان پسند‌تر بود. پراید چند سالی است که در ایران تولید می‌شود، اولین تولیدات آن به اوایل دهه 70 شمسی بر‌می‌گردد. آن زمان پراید رقیب سرسختی چون پیکان داشت اما آهسته آهسته، جای خود را در میان مردم باز کرد و شد محبوب‌ترین خودروی ایرانی‌ها در سال‌های اخیر. گرچه این محبوبیت اجباری است و در رده قیمتی زیر 10 میلیون تومان، چیزی جز پراید و چند مدل ضعیفه چینی وجود ندارد اما به هر حال محبوب است و باید به این محبوبیت احترام گذاشت. گرچه این محبوبیت باعث نمی‌شود که ما دلایل متنفر بودن مردم از پراید را توضیح ندهیم.

پراید

 

1- ویکیپدیا به ما می‌گوید که پراید توسط شرکت مزدا با نام مزدا 121 تولید شد و سال ساخت آن 1986 تا 1993 است یعنی دهه 80 و 90 میلادی. اولین تولید پراید 26 سالِ پیش بوده و ظاهر اولیه آن همین پراید ها‌چ‌بک خودمان است اما پراید سدان، حاصل فیس‌لیفت کمپانی فورد است، یعنی این محصول تماما در دو دهه گذشته، تغییرات لازم را در شرکت‌های مزدا، فورد و کیا دیده است و در آخرین روزهای سال 1999، از خط تولید کشورهای شرق آسیا و اروپا خارج شد و تماما به ایران منتقل شد. به گمانم اولین دلیل تنفر از پراید را می‌توانید در سال ساختِ‌ این خودرو ببینید. عملا از سال 1990، تکنولوژی جدیدی به این خودرو اضافه نشده است و شما از فناوری 22 سالِ پیش خودروسازهای امریکایی و آسیایی در این خودروی ارزان فرنگی لذت می‌برید. آن زمان فناوری‌های نوین هم وجود داشت اما قیمت تمام شده پراید در حدی نبود که بتوانند از فناورهای نوین‌تر در آن استفاده کنند.

2- از جمله دلایل عمده گله از پراید، سیستم ایمنی این خودرو است به طوری که ارابه مرگ خوانده می‌شود و بعضی‌ها به شوخی می‌گویند که “پراید وسیله است، عمر دست خداست”. به هر حال اگر در سرتاسر دنیا می‌خواستند به این جمله توجه کنند، قطعا آمار کشته‌ها چند صد برابر می‌شد. اگر بتوانید فیلم خط تولید پراید را ببینید، متوجه می‌شوید که اسکلت و پیکربندی این ماشین، فوق‌العاده ضعیف است. فلزات به کار رفته، سطح استحکام و ضریب مقاومت آن به نسبت خودروهای روز اروپا و حتی تولیداتی مثل پژو 405، بسیار ضعیف‌تر است. سپر جلوی و عقب پراید از نوع پلاستیکی است و اگر خدای ناکرده با سرعت بالا، تصادفی داشته باشید، شاید چیزی از ماشین در زمین به جای نماند و همه آن خاکستر شود. گرچه تولید کنندگان این ماشین به فکر ساخت یک خودروی ارزان و شهری بوده‌اند و در سال 1986 به این فکر نمی‌کردند که روزی این ماشین بخواهد در جاده‌های تهران-هراز یا تهران-قم به عنوان مسافر‌کش فعالیت کند. (ویدیویی از تصادف یک پراید )

3- در پراید اثری از ایربگ که جزو لاینفک خودروهای ایمن است، نمی‌بینید. حتی خبری از ترمز ABS هم نبود تا اینکه با فشار ناجا، یکی دو سالی است در خودروها به عنوانِ آپشن اضافی عرضه می‌شود. یعنی شخص خریدار باید خوشحال باشد که پول اضافه‌تری می‌دهد تا ماشین‌ش ترمز ABS داشته باشد و امنیت بیشتری را حس کند. ایربگ هم با فشار ناجا به عنوان آپشن در حالِ اضافه شدن است اما بر رو پلتفرمی که 25 سالِ پیش طراحی شده است. ماشین‌های پژو 405 و سمند هم در مدل‌های معمولی ایربگ ندارند و اگر کارخانه بخواهد به مشتری خیلی لطف کند، یک ایربگ تکی برایش می‌گذارد. ایربگ تاثیر به سزایی در کاهش تلفات تصادفات دارد و هنوز هم باید کلی سازمان خواهش بکنند تا کارخانه سازنده یکدانه ایربگ اضافه کند.

4- طراحی بیرونی پراید و آپشن‌های داخلی از جمله موارد آزار دهنده است که حوصله هر خریداری را سر می‌برد. برخی از خریداران پراید، داشتن کولر در این ماشین را یک مزیت بزرگ می‌دانند و آن را با پیکانی مقایسه می‌کنند که کولر نداشت. قطعا ماشینی که طراحی پلتفرم آن به نزدیک 30 سال پیش باز می‌گردد، زیاد مطابق میل خریداران نیست. اگر نگاهی به تولیدات روز خودروسازان جهان بندازید و طراحی ماشین‌های سال 2000 به بعد را ببینید؛ متوجه اختلاف فاحش پراید با این ماشین‌ها می‌شوید. آپشن‌های داخلی هم که دیگر گفتن ندارد، یک کنسول ساده با نمایشگری که نشان می‌دهد وضعیت بنزین و کیلومتر شما چگونه است! بعد از 4-5 سال، هر چقدر هم راننده خوبی بوده باشید و ماشین را تمیز نگه داشته باشید، شاهد در رفتن زوار قسمت‌های مختلف و شنیدن صدای تق تق از کنسول جلو تا صندوق عقب هستید.

5- یک موتور کم حجم 1300‌سی‌سی، قلب تپنده پراید است. در سربالایی‌ها تند به وفور دیده شده که یک پراید در حالِ جان کندن است تا بتواند بالا برود. این مشکل برمیگردد به حجم پایین موتور که از بدو تولد همینطور بوده و کاریش هم نمی‌توان کرد. پراید نه تنها در بخش بدنه ضعیف است، بلکه موتور آن هم تعریف چندانی ندارد. برای استفاده شهری،‌ پراید را می‌توان یک خودروی ایده‌آل در دهه 90 میلادی دانست اما در سال 2012، این موضوع صدق نمی‌کند. البته بعید نیست که در سال‌های آینده و به فراخور نیاز، شاهد یک جابه‌جایی در بین موتورهای پژو و پراید باشیم. پس اگر موتور پژو 206 را در پراید و یا بالعکس دیدید، زیاد تعجب نکنید.

6- قیمت تمام شده پراید هم این روزها جالب توجه است. در آخرین روزهای سال 1390، قیمت پراید به 11 میلیون تومان هم رسید که با تدبیر هوشمندانه خودروسازان (!) و سازمان‌های مربوطه، چند صد هزار تومانی کاهش پیدا کرد. در حال حاضر، ارزان‌ترین پراید بنزین‌سوز حدود 9 میلیون و پانصد هزار تومان و با آپشن‌های اضافی و با توجه به مدل، قیمتش به 11 میلیون تومان هم می‌رسد. اینکه یک کارگر یا کارمند با حقوق متوسط بین 400 تا 600 هزار تومان، با چند ماه حقوق خود می‌تواند یک پراید صفر تهیه کند هم جالب توجه است. این شخص با پس اندازه ماهیانه 300 هزار تومان بعد از سه سال تازه می‌توانید یک پراید تهیه کنید. پرایدی که امنیت، ایربگ، زیبایی، آپشن‌اضافه، قدرت موتور و … ندارد!

در 6 مورد بالا، سعی شد که دلایل تنفر از پراید بیان شود. ماشینی که با تغییر چراغ‌های جلو و عقبش، تبدیل به یک مدل جدید می‌شود. پراید 111، 131، 132 که هر کدام زیر شاخته دارند. مدل‌هایی که دوگانه سوز هستند و غیره. پراید مزیت‌هایی دارد، مثل وجود قطعات یدکی ارزان و فراوان و یا مصرف سوخت پایین اما فاکتورهای مهم‌تری هم در تولید خودرو وجود دارد. شخصی که بودجه محدودی دارد، محکوم به خرید این ماشین است اما این خرید با اجبار، برای هیچ شخصی خوشایند نیست. نظر شما در مورد این ماشین چیست؟


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:43 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
خرمشهر، سی سال بعد
عکس هوایی شهر خرمشهر
پشت دیوار‌های ترکش خورده‌‌ی خرمشهر

جشن قهرمانی تیم بسکتبال مهرام در لیگ برتر

آلودگی شدید هوای اهواز
آلودگی شدید هوای سنندج

کنفرانس مطبوعاتی یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی

اجرای حرکات نمایشی بوسیله سگهای موادیاب ناجا

آخرین نشست خبری علی لاریجانی

تمرین نمایش عجایب المخلوقات

سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به بغداد

[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:33 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در آستانه گفت‌وگو های بغداد، 2 بسته سوخت صفحه‌ای استاندارد تولیدی داخل پس از انجام آزمایش‌های نهایی در اختیار راکتور تحقیقاتی تهران قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت سازمان انرژی اتمی ایران، متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران در جدیدترین تلاش خود موفق شدند 2بسته سوخت صفحه‌ای استاندارد تولیدی  داخل را پس از انجام آزمایش‌های نهایی در اختیار راکتور تحقیقاتی تهران قرار دهند.

در پی این اقدام ارزشمند و در استمرار فعالیت راکتور تهران یکی از 2بسته سوخت تحویل شده به منظور انجام آزمایش عملکردی پس از انجام آزمایش‌های ابتدایی و اندازه‌گیری جرم و موقعیت بحرانی در قلب این راکتور قرار گرفت.

این روند با هدف تامین کامل سوخت راکتور تحقیقاتی تهران جهت ادامه تولید رادیوداروها و رادیوایزوتوپ‌های صنعتی با تحویل ماهیانه 2 بسته سوخت ادامه خواهد یافت.

پیش از این در اسفند ماه 90 بسته سوخت کنترلی ساخت داخل آزمون‌های لازم را با موفقیت پشت سر گذاشته بود.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:31 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به سیاست سازمان ملل متحد در متعارف سازی و همسان سازی نامهای جغرافیایی اضافه کرد : رویه سازمان ملل در تاکید بر نام خلیج فارس به عنوان تنها نام قابل اطلاق به این حوزه آبی قابل توجه بوده و باید مورد احترام باشد .

نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل با ارسال نامه ای به " لری پیج" مدیر اجرائی شرکت گوگل ، ضمن ابراز ناخرسندی ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران از اقدام اخیر گوگل در حذف نام تاریخی خلیج فارس، خواستار تجدید نظر در این زمینه شد.

به گزارش ایرنا،" محمد خزاعی " در نامه خود با ابراز تعجب از اینکه گوگل از نامی تاریخی که در سطح جهانی به عنوان خلیج فارس مورد شناسائی قرار گرفته،استفاده نمی کند تصریح کرد :سیاست جدید گوگل نتیجه ای جز تضعیف اعتبار و رویکرد حرفه ای این شرکت ندارد و این امر ناخرسندی یک ملت بزرگ و کسانی که نگران سوءاستفاده های سیاسی از واقعیتهای تاریخی و جغرافیائی هستند را در پی خواهد داشت .

خزاعی تاکید کرد: خلیج فارس تنها نام جغرافیایی واقعی برای حوزه آبی بین ایران و شبه جزیره عربستان است و از آغاز پیدایش تاریخ مورد استفاده قرار گرفته و همانگونه که آرشیو رسمی همه موسسات معتبر و مشهور نقشه برداری گواهی می دهند ، از زمان نوشتن تاریخ جهان توسط مورخین یونانی این حوزه آبی به نام خلیج فارس نامیده شده است، نامی که بعدا توسط همه تاریخ دانان و جغرافی دانان معتبر تا قرن 21 و زمان حاضر مورد استفاده گرفت، بنابراین تنها نام متعارف و شناخته شده بین المللی برای این حوزه آبی خلیج فارس است .

سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به سیاست سازمان ملل متحد در متعارف سازی و همسان سازی نامهای جغرافیایی اضافه کرد : رویه سازمان ملل در تاکید بر نام خلیج فارس به عنوان تنها نام قابل اطلاق به این حوزه آبی قابل توجه بوده و باید مورد احترام باشد .

محمد خزاعی تاکید نمود : تصمیم در خصوص نامگذاری مربوط به عوارض جغرافیایی دارای اهمیت تاریخی باید براساس داده های تاریخی و حقیقی ،اسناد معتبر و منابع قابل اتکا بجای هرگونه ملاحظات دیگر باشد .

وی افزود : از نهادها و موسسات حرفه ای انتظار می رود در کار خود بی طرف و غیر سیاسی بوده و در وارد شدن به مسائل سیاسی که ناشی از انگیزه های سیاسی طرف های مشخص و کمک کننده به اهداف تفرقه افکنانه آنها است، جانب احتیاط را از دست ندهند .

نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل افزود :اقدام اخیر شرکت گوگل به ایجاد یک رویه خطرناک برای دستکاری در نام های تاریخی بمنظور اهداف سیاسی کمک می کند و تداوم اتخاذ این سیاست غلط ، مطمئنا شرکت شما را مسئول تبعات حقوقی ناشی از آن خواهد ساخت .

محمد خزاعی در پایان نامه خود ابراز امیدواری کرد که شرکت گوگل مجددا به این موضوع کاملا حساس توجه نموده و هرگونه گام تصحیحی لازم در جهت تجدید نظر در سیاست نامگذاری خود در خصوص خلیج فارس بر اساس مستندات را یکبار برای همیشه بردارد.

چندی پیش شرکت گوگل در یک اقدامی سیاسی از نام خلیج عربی بجای خلیج فارس استفاده کرد که با مخالفت شدید ملت و دولت ایران و سایر فارسی زبانان در سراسر جهان قرار گرفت.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:30 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
تعداد افرادی که در سرشماری سال 2010 خود را دارای قومیت ایرانی معرفی کردند بالغ بر 289هزارو 465نفر است که بیشترین تعداد آنها در غرب آمریکا با 179هزارو 210 نفر جمعیت گزارش شده است.

شرق نوشت:

بالاخره با تلاش ائتلافی از انجمن‌های غیرانتفاعی ایرانیان آمریکا، اداره سرشماری فدرال، آمار ایرانیان مقیم این کشور را منتشر کرد.

براساس آمار منتشر شده، تعداد افرادی که در سرشماری سال 2010 خود را دارای قومیت ایرانی معرفی کردند بالغ بر 289هزارو 465نفر است که بیشترین تعداد آنها در غرب آمریکا با 179هزارو 210 نفر جمعیت گزارش شده است.

در این سال جمعیت کل ایالات‌متحده 308میلیون و 745هزارو 538 نفر گزارش شد که 7/9 درصد نسبت به سرشماری سال 2000 افزایش نشان می‌داد.

ذکر این رقم در تناقض با تصورات عمومی و اطلاعات جسته و گریخته از تعداد ایرانیان مقیم آمریکاست تا جایی که برخی منابع تعداد ایرانیان را بالغ بر یک‌میلیون قلمداد کرده‌اند.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:29 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هشدار داده است که در صورت عدم سوخت گیری در مدت زمان مشخص شده ، سهمیه کارت سوخت به طور کامل حفظ نخواهد شد.

همه دارندگان کارت‌های هوشمند سوخت خودروهای سواری شخصی و موتورسیکلت به منظور تثبیت مشخصات کارت و محاسبه باقیمانده و حفظ آن در کارت‌های هوشمند سوخت، لازم است تا بیست و پنجم خرداد امسال با مراجعه به یکی از جایگاه‌های سوخت کشور، حداقل نسبت به یک نوبت سوخت گیری اقدام کنند.

به گزارش ایسنا شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تمام دارندگان کارت هوشمند سوخت از دوم تا بیست و پنجم خرداد امسال حداقل یک بار سوخت گیری کنند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است که همه دارندگان کارت‌های هوشمند سوخت خودروهای سواری شخصی و موتورسیکلت به منظور تثبیت مشخصات کارت و محاسبه باقیمانده و حفظ آن در کارت‌های هوشمند سوخت، لازم است تا بیست و پنجم خرداد امسال با مراجعه به یکی از جایگاه‌های سوخت کشور، حداقل نسبت به یک نوبت سوخت گیری اقدام کنند.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هشدار داده است که در صورت عدم سوخت گیری در مدت زمان مشخص شده ، سهمیه کارت سوخت به طور کامل حفظ نخواهد شد.

دارندگان کارت هوشمند سوخت برای آگاهی بیشتر می‌توانند با سامانه پاسخگویی 09627 شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تماس بگیرند.


[ چهارشنبه 91/3/3 ] [ 8:26 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 265
بازدید دیروز: 716
کل بازدیدها: 1663044