علی داودی | ||
|
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات 24 خرداد را رونمایی از اندیشه اعتدالی مردم ایران دانست که سالها در زیر آوار افراط و تفریط مکتوم شده بود و با اشاره به آیات و روایات اسلامی درباره لزوم رویکرد اعتدالی برای رفتار و گفتار فردی و اجتماعی، گفت: رسالت روزنامهنگاران ترویج این اندیشه و تجلیل از انسانهایی است که با تحمل مشکلات، برای تکریم اعتدال تلاش میکنند.
به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در دیدار مدیر مسئول و اعضای شورای سیاستگذاری و سردبیران بخشهای مختلف روزنامه ابتکار، کنترل تیتر و مطالب روزنامهها را حاصل عدم تحمل و خفقان رسانهای دانست و افزود: رسانهها آیینه انعکاس اوضاع جامعه هستند و هیچکس نمیتواند روزنامههای ناقد و دلسوز منافع و مصالح ملی را، بویژه در عصر ارتباطات محدود کند.
وی با تأکید بر سوابق درخشان مردم ایران برای خلق حماسه های گوناگون در طول تاریخ پیش و پس از اسلام و بویژه در تاریخ معاصر یادآور شد: از 34 سال پیش ایرانیان پیمودن راهی را آغاز کردند که امروزه شاهد تکرار آنها در کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا هستیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انباشته شدن تدریجی انتقادات مردم نسبت به عملکرد برخی مسئولان در قوای مختلف، گفت: نتیجه انتخابات واکنش مردم به نوع نگاه غیرواقعی بود که در داخل و خارج نسبت به ایرانیان داشتند.
این عضو مجلس خبرگان در پاسخ به تحلیل یکی از حاضران برای نقش خود در انتخابات اظهار کرد: این اتفاق کار مردم بود و باید اعتراف کنیم نقش ما نسبت به کار مردم خیلی کم است، چون به دنبال شخصیتی رفتهاند که مصداق تصورات و آرزوهای آنهاست.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این پرسش که "چه شد در انتخابات نامنویسی کردید؟" گفت: در ادبیات خواندم که برای هر انسان «آنی» در زندگی است و برای من هم این «آن» در عصر جمعه قبل از انتخابات حاصل شد که چرا باید در مقابل این همه درخواست و اصرار، استبداد رأی داشته باشم؟
وی با تشریح روند اتفاقات پس از آن حالت، از استخاره تا نامنویسی و عدم احراز صلاحیت، خاطرنشان کرد: آیتاللهالعظمی بروجردی همیشه در دروس خود جمله معروف «انّ لرّبکم فی ایّام دهرکم نفحات الی فتعرضّوالها» را میخواند و با تأکید بر «الفرص تمروا کالمرّ السحاب» میفرمود: مواظب لحظات باشید. من هم با استفاده از حالتی که فقط یک لحظه در من احساس شد، ثبتنام کردم و از آغاز تمام اتفاقات را به خداوند واگذار کرده بودم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح «آنی» که در زندگی انسانها به ندرت اتفاق میافتد، گفت: یک بار دیگر هم این «آن» در من ایجاد شد و آن زمانی بود که به اتفاق دکتر روحانی در حلبچه، درو شدن انسانها را دیدیم و یک لحظه این احساس در من ایجاد نگرانی کرد که اگر صدام این جنایت را در کرمانشاه، تبریز و یا حتی تهران تکرار کند، چه فاجعه انسانی بهوجود خواهد آمد؟!
وی افزود: تصمیم گرفتم برای ختم جنگ، به اتفاق سایر سران قوا و مسئولان جنگ با امام(ره) صحبت کنیم و با توجه به مجموعه عوامل، به ویژه حضور آمریکا در خلیج فارس و نامه آقای رضایی درباره نیازها، امام به عنوان رهبری که صلابت و انعطاف از ویژگیهای ایشان بود، پذیرفتند.
جانشین فرماندهی کل قوا در طول سالهای دفاع مقدس با اشاره به جلسهای که مسئولان عالیرتبه برای ختم جنگ پیش امام داشتند، یادآور شد: وقتی امام با احساس نگرانی از وعدهای که داده شده جملات سابق برای ادامه جنگ تا «بیست سال» و «تا آخرین قطره خون» را یادآوری کردند، پیشنهاد کردم که به عنوان جانشین شما بپذیرم و پس از پایان ماجرا، شما مرا محاکمه فرمایید که پس از سالها هنوز شیرینی نگاه مهربان امام را پس از رد این پیشنهاد احساس میکنم.
هاشمی رفسنجانی در تشریح اوضاع پس از انتخابات نیز گفت: نظر دنیا نسبت به ایران عوض شده و دیگر از مطالب توهینآمیز در رسانههای دنیا کمتر خبر منتشر میشود.
وی در ادامه درباره رسالت روزنامهنگاران تاکید کرد: رسالت صاحبان قلم، ترسیم عظمت مردم ایران در طول تاریخ و پیوند آن به اتفاقات اخیر است که پیش از اسلام در دانشگاه جندیشاپور، پس از آن در نهضت ترجمه و بعدها در پربار کردن تمدن اسلامی تلاش کردهاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با ارائه تحلیلی تاریخی از تعاملات تمدنی غرب و شرق گفت: دانش ایرانیان و روحیه آنان در احترام به دانشمندان، جندیشاپور را پناهگاه علمای بلاد مختلف کرده بود.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی درباره مشی اعتدال و سابقه روزنامه ابتکار گفت: اعتدال روزنامه برای من جالب بود و امیدوارم این اعتدال عمومی شود.
بر اساس این گزارش، در آغاز این دیدار محمدعلی وکیلی مدیر مسئول روزنامه ابتکار، سیدباقر موسوی و غریبپور از اعضای سیاستگذاری، غلامرضا کمالیپناه عضو شورای نویسندگان، فضلالله یاری سردبیر و سیدعلی محقق دبیر تحریریه روزنامه ابتکار با طرح مسائلی در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و روزنامهنگاری به بیان دیدگاههای خویش پرداختند و ابراز امیدواری کردند در دولت آقای روحانی، اندیشه اعتدالی با آسودگی از تهدید و تحدید افراط و تفریط به فرهنگسازی بپردازد. [ دوشنبه 92/4/24 ] [ 12:37 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
|
|
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |