سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

با انتخاب حسن روحانی به ‌رئیس‌جمهوری ملت ایران، شاید مهمترین عرصه‌ای که همگان انتظار تغییر با مدیریت خود وی را داشته باشند، عرصه سیاست خارجی ـ هم در عرصه استراتژی و هم در عرصه عمل ـ باشد، چرا که وی افزون بر تخصص در رشته حقوق، سال‌ها دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و دو سال مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران و چندین سال پیاپی ‌رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است؛ مرکزی که یکی از نشریات حوزه تخصص سیاست خارجی و روابط بین‌الملل، یعنی نشریه روابط خارجی را با همکاری اساتید و دیپلمات‌های کشور منتشر می‌کند.

به گزارش «تابناک»، در این میان می‌توان گفت، چند نفر اصلی که رئیس‌جمهور برگزیده را در اداره سیاست خارجی و حتی تدوین راهبردهای سیاست خارجی وی همراهی می‌کنند، برخی از همکاران کنونی وی، اساتید دانشگاه و دیپلمات‌های با سابقه ایرانی باشند.

و شاید نخستین گزینه‌ای که بتوان گفت مسئولیت مستقیم در تدوین راهبردهای سیاست خارجی دولت آینده را داشته باشد، دکتر محمود واعظی است. وی هم‌اکنون معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

دکتر واعظی پیشتر رئیس ستاد روابط خارجی اقتصادی، معاون سیاسی اروپا و آمریکای وزارت خارجه، معاون اقتصادی وزارت خارجه، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و... بوده است که به نظر می‌رسد بنا بر سوابق دیپلماتیک و پژوهشی خود، عهده‌دار تدوین راهبردهای سیاست خارجی دولت آینده است.

علاوه بر دکتر محمود واعظی، دکتر محمد جواد ظریف، نماینده دائم سابق ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک است. وی نیز ‌سال‌های سال در وزارت خارجه کار کرده و معاونت بین‌الملل وزارت خارجه را نیز بر عهده داشته است. محمد جواد ظریف هم احتمالا از دیگر گزینه‌هایی است که در تدوین راهبردهای سیاست خارجی دولت آینده، نقش ‌خواهد داشت. برخی حتی بر این باورند که شاید ظریف سکان سیاست خارجی را بر عهده بگیرد و به عنوان وزیر خارجه دولت آینده نقش ایفا کند. وی از جمله دیپلمات‌هایی است که در محافل دیپلماتیک و اکادمیک غربی صاحب اعتبار و نفوذ مثال زدنی است.

دکتر دهقانی فیروزآبادی، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشکده علامه طباطبایی، از دیگر افرادی است که به دلیل سابقه نزدیکی که با دکتر واعظی دارد، احتمالا هم در تدوین راهبردها و هم در اداره معاونت‌های وزارت خارجه نقش کلیدی ‌خواهد داشت. به نظر می‌رسد با توجه به سابقه آکادمیک برجسته دکتر دهقانی فیروزآبادی، وی معاونت آموزش و پژوهش وزارت خارجه را بر عهده بگیرد. دکتر دهقانی هم اکنون سردبیری نشریه روابط خارجی مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص را بر عهده دارد و مدیر مسئول این نشریه دکتر واعظی است.

افزون بر این افراد، می‌توان از مهدی دانش یزدی، نفر دوم نمایندگی ایران در سازمان ملل در زمان مدیریت دکتر ظریف و برخی دیگر از دیپلمات‌های سابق نام برد.


[ شنبه 92/4/1 ] [ 12:31 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 40
بازدید دیروز: 102
کل بازدیدها: 1647698