امروز بخش اداری کشور از تعطیلات نوروزی برگشته و سازمانهای اداری و سیاسی کشور بازگشایی شده اند، تا امور کشور را در سالی که قرار است در عرصه سیاست و اقتصاد جهاد عظیم صورت گیرد را اداره کنند. اما در همین ابتدای سال جاری، به جای فکر کردن به آنچه می تواند قدمی رو به جلو در اقتصاد و سیاست این کشور باشد، به روال سالیان گذشته جنبش های تابلو نوشته و پوسترسازی از عنوان این سال به راه افتاده است. معضلی که متاسفانه سالهای سال است که ادامه دارد.این در حالی است که عنوان این سال و سر خط های کلی آن برای این است که هر کسی در هر کجایی که هست قدمی بردارد و در حوزه مشخص شده کمکی به کشور و مردم بکند. ذکر خاطره ای از رهبر انقلاب در این زمینه بسیار اهمیت دارد که زمانی که قرار است کار مهمی در کشور انجام شود هر کسی باید قسمتی از کار را که مشکل گشاست را برا عهده بگیرد بدون غرور و تکبر.
«هنگامى که قرار بود امام(ره) تشریف بیاورند و ما در دانشگاه تهران تحصن داشتیم، جمعى از رفقاى نزدیکى که با هم کار مىکردیم و همهشان در طول مدت انقلاب، نام و نشانهایى پیدا کردند و بعضى از آنها هم به شهادت رسیدند - مثل شهید بهشتى، شهید مطهرى، شهید باهنر، برادر عزیزمان آقاى هاشمى، مرحوم ربانى شیرازى، مرحوم ربانى املشى - با هم مىنشستیم و در مورد قضایاى گوناگون مشورت مىکردیم. گفتیم که امام، دو سه روز دیگر یا مثلاً فردا وارد تهران مىشوند و ما آمادگى لازم را نداریم. بیاییم سازماندهى کنیم که وقتى ایشان آمدند و مراجعات زیاد شد و کارها از همه طرف به اینجا ارجاع گردید، معطل نمانیم. صحبت دولت هم در میان نبود.
ما عضو شوراى انقلاب بودیم و بعضى هم در آن وقت، این موضوع را نمىدانستند و حتّى بعضى از رفقا - مثل مرحوم ربانى شیرازى یا مرحوم ربانى املشى - نمىدانستند که ما چند نفر، عضو شوراى انقلاب هم هستیم. ما با هم کار مىکردیم و صحبتِ دولت هم در میان نبود؛ صحبتِ همان بیت امام بود که وقتى ایشان وارد مىشوند، مسؤولیتهایى پیش خواهد آمد. گفتیم بنشینیم براى این موضوع، یک سازماندهى بکنیم. ساعتى را در عصر یک روز معیّن کردیم و رفتیم در اطاقى نشستیم. صحبت از تقسیم مسؤولیتها شد و در آنجا گفتم که مسؤولیت من این باشد که چاى بدهم! همه تعجب کردند. یعنى چه؟ چاى؟ گفتم: بله، من چاى درست کردن را خوب بلدم. با گفتن این پیشنهاد، جلسه حالى پیدا کرد. مىشود آدم بگوید که مثلاً قسمت دفتر مراجعات، به عهدهى من باشد. تنافس و تعارض که نیست. ما مىخواهیم این مجموعه را با همدیگر اداره کنیم؛ هر جایش هم که قرار گرفتیم، اگر توانستیم کارِ آنجا را انجام بدهیم، خوب است.این، روحیهى من بوده است. البته، آن حرفى که در آنجا زدم، مىدانستم که کسى من را براى چاى ریختن معیّن نخواهد کرد و نمىگذارند که من در آنجا بنشینم و چاى بریزم؛ اما واقعاً اگر کار به اینجا مىرسید که بگویند درست کردن چاى به عهدهى شماست، مىرفتم عبایم را کنار مىگذاشتم و آستینهایم را بالا مىزدم و چاى درست مىکردم. این پیشنهاد، نه تنها براى این بود که چیزى گفته باشم؛ واقعاً براى این کار آماده بودم.»
عطف به این خاطره امسال سالی است که هر کس با قدمی یا قلمی، هر چند کوچک، اما مفید، در خدمت کشور باشد و گرنه با پوستر سازی از عنوان سال ، نه حماسه ای خلق خواهد شد و نه حتی قدمی برداشته می شود.
اما پیش از پرداختن به مسائل سیاسی دیگر در کشور و به مناسبت ذکر خاطره از رهبر انقلاب، یکی از سایت های خبری پوستر انتخاباتی رهبر انقلاب در دوران فعالیت برای انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرده است، پوستری که روی آن نوشته شده است :
حکومت اسلامی آن حکومتی است که مردم را به فکر کردن دعوت می کند و هدایت ذهن مردم را بر عهده می گیرد....

اما موضوع درخواست فائزه هاشمی رفسنجانی برای گذراندن شب تحویل سال نو در کنار زندانیان سیاسی توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است و برخی با انتشار تصاویر کسانی که در اغتشاشات سال 88 جان خود را از دست داده اند، از وی خواسته اند که اگر صداقتی در حرف های خود دارد، برای ابراز همدردی و همچنین توبه ، باید درخواست گذراندن شب تحویل سال را با خانواده های این افراد می کرد.

اماحجت الاسلام سید احمد خاتمی نیز در روزهای اخیر به تفسیر سخنان نوروزی رهبر انقلاب پرداخته است و تصریح کرده است که موضوع مشارکت همه کسانی که به جمهوری اسلامی و استقلال کشور اعتقاد دارند، شامل حال فتنه گران نمی شود. احتمالا منظور سید احمد خاتمی، عمدتا متوجه سید محمد خاتمی است. چون از بین کسانی که متهم می شوند به عنوان فتنه گران، فقط سید محمد خاتمی است که احتمال کاندیداتوری دارد. امام جمعه موقت تهران می گوید :
برخی از این صحبت های رهبری سوء استفاده کردند و به دلخواه خود این معنا را برداشت کردند که بر این مبنا جریان های ساختارشکن و قانون گریز هم می توانند در انتخابات شرکت کرده و کاندیدا معرفی کنند که این برداشتی از اساس نادرست و بر خلاف روح کلی سخنان ایشان است.
وی همچنین ادامه می دهد که :
«خط قرمز همه سلایق سیاسی برای حضور در انتخابات قرار گرفتن آنها در چارچوب نظام جمهوری اسلامی است و طبیعی است کسانی حق دارند در این جشن بزرگ مشارکت داشته باشند که در سوابق خود این موضوع را به اثبات رسانده باشند که این چارچوب را با همه بایدها و نبایدهای آن پذیرفته اند.
نظام در این جا یعنی قانون اساسی، نظام یعنی ولایت که از مهمترین اصول قانون اساسی است، نظام یعنی جمهوریت و پذیرش رای مردم و نظام یعنی پذیرش عملی خط امام(ره) که روح قانون اساسی و خط کلی انقلاب است.
فتنه گرانی که در سال 88 ساختارشکنی کردند و به مصاف کلیت نظام اسلامی آمدند دیگر با هیچ نگاه و سلیقه ای، درون چارچوب نظام تعریف نمی شوند و به صورت طبیعی سخن رهبری درخصوص حضور همه سلایق فکری و سیاسی برای کاندیداتوری در انتخابات شامل حال آنها نیست.
هیچ عقل سلیمی نمی تواند سخن رهبری را اشاره به این موضوع بگیرد که جریان های ساختار شکن نیز می توانند در انتخابات حضور داشته باشند بلکه خواست مردمی و همه دلسوزان انقلاب است که سران فتنه و حامیان آنها برای جرایم متعددی که مرتکب شده اند باید در دادگاه افکار عمومی پاسخگو باشند.»
اما سخن اینجاست که چرا باید سخنان روشن رهبر انقلاب تفسیر داشته باشد؟ رهبر انقلاب دعوت به حضور همه علاقه مندان به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی کردند، این روشن است. هر کسی می تواند خود را پایبند به جمهوری اسلامی بداند. قانون هم که هست هر کسی بر اساس قانون صلاحیتش احراز می شود یا نمی شود. جلوتر از قانون رفتن چه معنایی دارد؟