علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
تیم ملی برزیل در جام جهانی 1970 در هر شش بازی خود به لطف درخشش بازیکنانی چون "په له"، "جایرزینیو"، "ریولینو"، "توستائو"، "گرسون"، "کارلوس آلبرتو" و دیگران به پیروزی رسید. برتری آنها در بازی فینال مقابل ایتالیا اوج فوتبال برزیلی ها بود که این تیم را یک سر و گردن بالاتر از دیگران قرار داد.
جام جهانی فوتبال، مهم ترین مسابقات فوتبال مردان در جهان است و تیم های ملی فوتبال تمامی اعضای فدراسیون بین المللی (فیفا) می توانند در آن شرکت کنند.
   
به گزارش ایرنا و به نقل از شیکاگو تریبیون، این رقابت ها اولین بار در سال 1930 برگزار شد و از آن به بعد هر چهار سال یکبار (به جز دو دوره در سال‌های 1942 و 1946 به علت جنگ جهانی دوم) برگزار شده‌ است. فیفا از سال 1991 برگزاری جام جهانی زنان را نیز آغاز کرد. جام جهانی از ابتدا تا کنون 18 بار برگزار شده ‌است که در این میان برزیل پنج بار، ایتالیا چهار بار و آلمان سه بار به عنوان قهرمانی دست یافته اند.

در آخرین جام جهانی نیز که سال 2006 به میزبانی آلمان برگزار شد، تیم ملی ایتالیا به قهرمانی رسید. اما فهرست پر افتخار ترین تیم های تاریخ جام جهانی از زمان آغاز این رقابت ها تا آخرین دوره به شرح زیر است:

- برزیل، 1970: تیم ملی برزیل در جام جهانی 1970 در هر شش بازی خود به لطف درخشش بازیکنانی چون "په له"، "جایرزینیو"، "ریولینو"، "توستائو"، "گرسون"، "کارلوس آلبرتو" و دیگران به پیروزی رسید. برتری آنها در بازی فینال مقابل ایتالیا اوج فوتبال برزیلی ها بود که این تیم را یک سر و گردن بالاتر از دیگران قرار داد.

- مجارستان، 1954: این تیم معروف به "جادوگران" با در اختیار داشتن بازیکنان با استعدادی همانند "فرانس پوشکاش"، "ساندور کاسیس"، ناندور هیدگکوتی"، "زولتان زیبور" و "جوزف بوسیک" که در سطح کلاس جهانی بازی می کردند، فقط یکبار در مدت شش سال طعم شکست را چشید.

- هلند، 1974: نظریه "Total Football" با عملکرد بی همتای "یوهان کرایف" و خلاقیت "یوهان نیسکنز"، "جانی رپ"، "راب رنسنبرینک"، "ویم فان هانگم" و "رود کرول" لذت تماشای بازی این تیم را تا رسیدن به فینال دو چندان کرد.

- آلمان غربی، 1974: ژرمن ها برای توقف هلند در بازی فینال راه حل پیدا کردند و همانطور که انتظار می رفت تیم میزبان در مونیخ با بازی فوق العاده "سپ مایر"، "فرانس بکن باوئر" و "گرد مولر" به قهرمانی رسید.

- ایتالیا، 1982: آتزوری ها در حالیکه "دینوزوف" را درون دروازه و "پائولو روسی" را در خط حمله داشتند، مسابقات را به کندی شروع کردند اما با غلبه بر تیم هایی مثل آرژانتین، برزیل و آلمان غربی قهرمان شدند.

- برزیل، 1958: "په له" که فقط 17 سال داشت شش گل زد اما تاثیر "گارینچا"، "واوا"، "دیدی"، "زاگالو" و "زیتو" در این جام هم به همین اندازه یا حتی بیشتر بود. برزیل همچنان تنها تیم آمریکای جنوبی است که در خاک اروپا به قهرمانی در جام جهانی رسیده است.

- فرانسه: 1986: تیم ملی فرانسه گرچه نتوانست در جام جهانی 1986 قهرمان شود اما "میشل پلاتینی"، "آلیان گیرسه"، "ژان تیگانا" و "لوییس فرناندز" در آن دوره یکی از بزرگترین گروه هافبک های تاریخ را تشکیل دادند.

- برزیل، 2002: برزیل در این جام برابر حریفان خود رکورد 18 گل زده در مقابل 4 خورده را ثبت کرد و همانند مسابقات 1970، با حضور "رونالدو"، "رونالدینیو"، "روبرتو کارلوس"، "ریوالدو" و "کافو" در هر شش بازی خود به برتری دست یافت تا برای پنجمین بار قهرمان جهان شود.

- اروگوئه، 1930: "خوزه ناساتزی" اروگوئه را به مدال طلای المپیک در سال های 1924 و 1928 رساند و سپس در جام جهانی 1930 در کنار "پدرو سئا"، "هکتور اسکارونه" و "خوزه آندراده" با غلبه بر آرژانتین، کاپ قهرمانی اولین دوره این رقابت ها را برای کشورش به دست آورد.

- انگلیس، 1966: تیم ملی فوتبال انگلیس تنها در سال 1966 توانست جام قهرمانی را کسب کند که در آن سال نیز میزبانی پیکارها را برعهده داشت. در این دوره "بابی چارلتون"، "بابی مور"، "جف هورست"، "گوردون بنکس" و "آلن پیترز" با سرمربیگری "سر الف رمزی" فوتبال انگلیس را برای اولین بار به قدرت اول جهان تبدیل کردند. پس از آن فوتبال انگلیس هیچگاه نتوانست خود را به جمع بزرگان جهان برساند و تنها یکبار در سال 1990 به عنوان چهارمی رسید.

[ سه شنبه 89/2/14 ] [ 11:11 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 284
بازدید دیروز: 337
کل بازدیدها: 1666693