علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

ایران فردا، نیاز به رییس جمهوری دارد که مهندس اقتصاد باشد»، « قالیباف گزینه‌ای مصمم برای انتخابات ریاست جمهوری است»، « جریان اصولگرا نیاز به بازسازی و بازنگری دارد»، « تکیه بر شاخص‌های مشهور تنها ارائه نسخه‌های تکراری است» و « اقتصاد ایران با راهکارهای سال های 64 و 65 قابل اداره نیست» اینها گزیده‌ای از اظهارنظرهای علیرضا محجوب،

به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب در این گفت‌وگوی تفصیلی ضمن تشریح و ارزیابی فضای سیاسی کشور با توجه به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری، در مورد معرفی کاندیدا از هم‌اکنون از سوی برخی تشکل‌ها و گروه‌ها اظهار داشت: در شرایط فعلی شانس برتر با محمدباقر قالیباف است و سپس اطرافیان رییس‌جمهور نیز به همین اندازه شانس دارند، البته باید در نظر داشت شانس قابل تقسیم و کسب کردن است.

وی هم‌چنین در مورد انتخاب حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار، به‌عنوان کاندیدای موردنظر تشکل متبوعش گفت: تاکید ما بر انتخاب کمالی به معنی این نیست که شانس بزرگی خواهیم داشت، در این زمینه شرایط محاسبه‌شده‌ای نیز وجود دارد زیرا اگر رقابت‌ها زیاد باشد به همان اندازه شانس خواهیم داشت و می توانیم رأی قابل توجهی کسب کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اگر شرایط امروز حاکم باشد یعنی اگر رقابت‌ها زیاد و کاندیداها متعدد باشند، ما نیز شانس ترقی خواهیم شد و این در حالی است که معتقدیم اگر قالیباف در صحنه حضور یابد، شانس اول با اوست.

کمالی کاندیدای نهایی حزب اسلامی کار است

محجوب با بیان این‌که کمالی کاندیدای نهایی حزب اسلامی کار است، اما مشخص نیست که وی ثبت‌نام کند یا نه، خاطرنشان کرد: کمالی عضو شورای مرکزی خانه کارگر است و در سابقه اجرایی خود سه دوره وزارت و سه دوره نمایندگی مجلس و ریاست کمیسیون اجتماعی را دارد و حدود ده سال نیز دبیرکل خانه کارگر بوده است، بنابراین تمام مجموعه سوابق اجرایی وی از لحاظ ما قابل قبول است، به‌ویژه دیدگاه اقتصادی معطوف به مردم، کار و تولید جزو مزیت‌های اساسی وی است.

ایران فردا نیاز به رییس جمهوری دارد که مهندس اقتصاد باشد

وی با اشاره به این‌که ایران فردا و دوره ریاست‌جمهوری آینده به رییس‌جمهوری نیاز دارد که مهندس اقتصاد ‌باشد و با این علم آشنایی کامل داشته باشد تصریح کرد: براساس مسیری که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند و با توجه به شعار سال جاری که «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» است، می‌توان در راستای مهندسی اقدام کرد زیرا اگر غیر از این باشد باید گفت که تمام راه‌ها را رفته‌ایم اما پاسخی نگرفته‌ایم و نتیجه‌ این مسئله هم اینست که نه‌ تنها ثروت تولید نمی‌شود بلکه تجارت نیز رونق نخواهد گرفت.

برای هیچ رییس‌جمهوری گناه نمی‌نویسم!

محجوب، مدیریت کلان اقتصادی کشور را به‌عنوان موضوع اصلی کشور عنوان کرد و افزود: من هم برای هیچ رییس‌جمهوری گناهی نمی‌نویسم، چه رییس‌جمهوری که کارهای فرهنگی انجام داده یا رییس جمهوری که به فعالیت‌های عمرانی اقدام کرده است.

وی خاطرنشان ساخت: بنابراین تصور این است که بتوان با حضور حسین کمالی این برداشت که یک مهندسی و اقتصاد جدید و کشوری مبتنی بر اقتصاد طراحی کرد، عملیاتی خواهد بود، زیرا وی ویژگی‌های مدیریتی قابل قبول را دارا است و ارگان‌های مختلف را با توجه به سوابق اجرایی که داشته تجربه کرده و هیچ کسری مدیریتی ندارد.

اگر شرایط متفاوت شود، قادر خواهیم بود تا حدی متفاوت باشیم

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: البته انتخاب امر دیگری است و ضرورت دارد که در این زمینه واقع‌بین باشیم، با این وجود شانس زیادی برای کاندیدای موردنظر خود پیش‌بینی نمی‌کنیم، اما مطمئن هستیم که اگر شرایط متفاوت شود، قادر خواهیم بود تا حدی متفاوت باشیم.

محجوب درباره این که گفته می شود در حال حاضر ورود به عرصه انتخابات زودهنگام است، چرا تشکل متبوعش زودتر اقدام به معرفی کاندیدای خود کرده‌است، گفت: البته شرایط حضور برخی افراد برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری از مدتی پیش و یا دو سال قبل نیز آغاز شده، اگر بگوییم اکنون شروع شده، شاید حتی دیر باشد چرا که فکر می‌کنیم قالیباف زودتر از اینها اقدام به این کار کرده، گرچه رسما اعلام نشده و "رسما" زمانی است که شخصی در زمان انتخابات ثبت‌نام کند.

وی ابراز عقیده کرد: قالیباف گزینه‌ای مصمم است و این مصمم بودن برای کشور یک حسن به شمار می‌رود، گرچه ممکن است تلقی بار منفی داشته باشد و بگویند که کشور زودتر به محاق انتخابات رفته اما عوارض بعدی آن بسیار کم خواهد بود زیرا به افرادی برمی‌خوریم که زمان کافی برای معرفی و شناخت آنها وجود داشته و نتیجه آن نیز در به حداقل رسیدن تلاطم در جامعه است.

مواضع مان نسبت به مجلس پنجم و ششم تاکنون تغییری نکرده است/ هیچ موقع در لیست آقایان قرار نگرفتیم

محجوب در پاسخ به این سوال که تا چند وقت پیش به عنوان چهره اصلاح‌طلب شناخته شده بوده، در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی در مجلس نهم خود را یک نماینده اصولگرا می‌داند یا اصلاح‌طلب؟ اظهار داشت: اگر منظورتان اصلاح‌طلب بودن است، متاسفانه ما هیچ موقع در لیست آقایان قرار نگرفتیم، حتی در مجلس ششم که بارزترین مجلس در این گرایش بود، همانطور که واضح است ما در انتخابات میان‌دوره‌ای به مجلس راه یافتیم به دلیل اینکه از انتخابات افتادیم، چون اصولا در لیست آنها نبودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در هر دوره از مجلس هم که در خانه ملت حضور داشتم، از هر دو گروه دعوتنامه فرستاده شد که این نشان دهنده آن است که هرکسی امیدی داشته نامه فرستاده یا برداشت و احساس خوشایندی داشته است.

وی با تاکید بر این که مواضعش نسبت به مجالس پنجم و ششم تغییر نکرده است، گفت: همان مواضعی که پیش از این وجود داشته، امروز نیز بر آنها تاکید می‌کنیم و حتی مواضع اقتصادی‌ام تغییر نکرده است.

محجوب تصریح کرد: به عنوان مثال در مجلس ششم بیشتر کار حول مباحث اقتصادی بود، حتی شخصی را فرستادند که به ما بگوید مواضع خود را در مسائل اقتصادی اصلاح کنیم، و به آنها اینگونه پاسخ داده شد که نه سرمایه‌داری را تایید می‌کنیم و نه با سرمایه‌داری موافق هستیم.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین اگر از برخی جهات با گروه‌ها نزدیک باشیم، باز هم در یک لیست واقع نخواهیم شد، زیرا در انتهای آن در یک نقطه کور به هم می‌رسیم، در نتیجه مواضع ما به ویژه مواضع اقتصادی ما شفاف و تغییرناپذیر است.

تفاوت فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان در مواضع داخلی مجلس است

محجوب در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره این که تفاوت دو فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان در مجلس چیست؟ اظهار کرد: البته بنده عضو هیچ‌ فراکسیونی جز فراکسیون کارگری نیستم، گرچه در ابتدای مجلس نهم در برخی از جلسات آنها حضور داشتم، اما رسما عضویت هیچ فراکسیونی را پیش از این نداشته‌ام.

وی افزود: بنابراین در مورد دو فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان ممکن است تفاوت در مواضع آن‌ها در مسائل داخلی مجلس باشد که بسیار متفاوت از آن چیزی است که می توان متصور ‌شد، لذا مشخص است که فراکسیون رهروان ولایت طرفدار رییس و هیات رییسه مجلس بوده است که ما نیز در خدمت‌شان بودیم و حتی در جلسات آنها شرکت داشتیم.

محجوب یادآور شد: در واقع، آنچه وجود دارد، به طور کلی در برخی مسائل مورد اختلاف است که عمدتا مسائل جاری مجلس، تفاوت در رویکردها، هیات رییسه و استقلال مجلس است.

جریان اصولگرا نیاز به بازسازی و بازنگری دارد

نماینده مردم تهران در مجلس درباره بازسازی و یا بازنگری در خط مشی‌ها میان گروه‌ها و جریانات سیاسی با توجه به در پیش رو بودن انتخابات ریاست‌جمهوری به خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: پیش از پرداختن به بازسازی باید نوسازی سیاسی صورت گیرد، البته در میان گروه‌های سیاسی نیز جریان اصولگرا در برخی بخش‌ها نیاز به نوسازی دارد، به عنوان مثال اگر قالیباف در انتخابات حضور یابد، باید با نوسازی به میدان وارد شود و با بازسازی نمی‌تواند جواب گیرد.

وی تصریح کرد: نوسازی موانع مختلفی دارد، این در حالی است که احزاب و جریانات متفاوت انتخابات ممکن است نسبت به مسائل خارجی رویکرد نوسازانه داشته باشند.

محجوب در ادامه اذعان کرد: منافع عمومی وقتی در ترازوی معادله قدرت‌ها گذاشته شود، در روابط خارجی مشخص نیست که بتواند موفق باشد لذا اگر نوسازی بسیار گسترده صورت گیرد، در آن زمان نیازمند ارتباطات عجیب و غریب با خارجی‌ها و میدان‌دادن‌هایی خواهیم بود که باز با شئونات ما تزاحم پیدا می‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: بنابراین با کمی متعادل کردن یا حفظ مخاصمه در وضعیت موجود کارهای دشوار امکان پذیر خواهد بود،‌ اما حفظ وضع موجود نیز از نظر خارجی کمکی به ما نخواهد کرد، تحریم‌ها را از روبه‌روی ما بر نخواهد داشت، مشکلات اقتصادی را حل نخواهد کرد، فرصت‌های سرمایه‌گذاری یا رابطه اقتصادی را بهتر نخواهد کرد، لذا باید از فرصت‌های موجود داخل استفاده کرده و طراحی جدیدی را ارائه کرد.

تکیه بر شاخص‌های مشهور تنها ارائه نسخه‌های تکراری است

وی با اشاره به این که در امر داخلی این امکان وجود دارد که جریانات دست به تغییر در سیستم اقتصادی زنند و برنامه و استراتژی مشخصی را ارائه کنند، بیان کرد: اما تکیه بر روی شاخص‌های مشهور از قبیل تورم، اشتغال و... تنها ارائه نسخه‌های تکراری است لذا معتقدم مطالب تکراری جذابیت ایجاد نکرده و حتی مشکلی را حل نخواهد کرد، در نتیجه کاندیداها و جریانات باید به دنبال حل مشکل باشند و یا در مردم این احساس را ایجاد کنند که قادر به نوسازی اقتصادی هستند.

*** نوسازی اقتصادی یعنی بازگشت از راه سرمایه داری و تاکید بر مدارهای تعاونی و دولت

محجوب تاکید کرد: معتقدم نوسازی اقتصادی یعنی بازگشت از راه سرمایه‌داری، بازگشت از راه اقتصاد آزاد و تاکید بر روی مدارهای تعاونی و دولت در برخی شاخصه‌هایی که در آن ناموفق بوده‌ایم، زیرا اکنون شاهد تعطیلی بسیاری از واحدها و به ویرانه منتهی شدن آن ها و یا حتی مورد سوء استفاده قرار گرفتن شان هستیم.

وی در ادامه افزود: فرض کنید شخصی بدون هیچ تلاشی صاحب صدها میلیارد تومان پول شده و حداقل از کنار آن 30 شرکت ایجاد کرده و دارایی‌های داخلی و خارجی خود را ده‌ها بار افزوده است، خب، این چه جور نوسازی است که فقط تجار و حتی تولیدکنندگان، تولید تجارت پیشه گرا را تقویت می‌کند، اسم این کار نوسازی نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین، منظور از بازگشت از راه سرمایه‌داری بازگشت به مدارهای اقتصادی مختلفی است که تمام جهان به آن رجوع کرده‌اند مانند کشورهای آمریکا و روسیه لذا کسانی که حرف می‌زنند، بدانند سقوط در اقتصاد آسان است و اکنون دوره سقوط آزاد است، چرا که اگر روس‌ها زودتر به فکر اقتصاد می‌افتادند سقوط نمی‌کردند و اگر چینی‌ها دست به اقتصاد مختلف نمی‌بردند، چین امروزی شکل نمی‌گرفت.

*** دنیا مشغول رفتارگرایی در عرصه اقتصادی است

محجوب با بیان این که در حال حاضر بسیاری در دنیا مشغول تلفیق یا رفتارگرایی در عرصه اقتصادی هستند، در ادامه ابراز عقیده کرد: رفتارگرایی در عرصه اقتصادی برتر از آرمان‌گرایی خود را نشان می‌دهد در حالی که آرمان‌گرایان عقب‌مانده‌تر از سایر بخش‌ها هستند. لذا اکنون یک جریان چپ مارکسیستی وجود دارد که آرمان‌گراست و یک جریان فعلی که اقتصاد را می‌چرخاند و معتقد به منش‌ها و مکتب فیلادلفیا است، اینها از نظر ما آرمان‌گرا هستند، یعنی نئومارکسیست‌ها در اقتصاد ایران حاکمیت داشته و یکه‌تازی می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اگر کسی آمده و قصد دارد کار اقتصادی انجام دهد چرا دستش را بالا می‌برد و اگر بلد نیست دستش را پایین نگه دارد، چرا مدعی است؟ به همین جهت است که تیم اقتصادی موجود نشان داده‌اند که از نظر تفکر محل بحث هستند با اینکه مهربان بوده و دلسوزند، اما این شاخص‌ها کافی نیست، باید می‌توانستند دست شان را معطوف به تولید و کار نگه دارند که در آن زمان افتخار می‌کردیم که برخلاف آنچه پیش‌بینی کرده بودیم، برنده شدند.

اقتصاد ایران با راه سال های 64 و 65 قابل اداره نیست

وی خاطرنشان کرد: اما امروز نمی‌دانند که اقتصاد ایران دیگر با برنامه های آن سال ها قابل اداره نیست. زیرا هر اندازه آن راه‌ها درست بوده در همان موقع درست بوده، امروز راه برگشت به گذشته برای مردم وجود ندارد باید راه‌های جدیدی پیدا کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه این گفت وگو بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد و با اشاره به به مولفه‌ها و ویژگی‌های این طرح اظهار کرد: سخنان رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی حجت و حکیمانه است، در واقع بنایی متفاوت گذاشته خواهد شد و شکل دیگری از اقتصاد را بنا خواهیم کرد، اما این لزوما راه‌های سال‌های 64 و 65 نیست.

محجوب با توجه به تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس در مورد موثر بودن این کمیته برای مهار گرانی‌ها و حل معضلات اقتصادی، به خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: تشریفات خوبی است، ان شاءالله که بتوانند راه‌هایی را پیدا کنند. البته هنوز چنین اصلی را نمی‌بینم که دو طرف بخواهند با یکدیگر به اتفاق نظر رسیده و راه‌هایی را بپذیرند زیرا بنده تنها راه‌های مجلس را معتبر می‌شناسم.

سواد و علم نه قابل کتمان است و نه پنهان

وی با بیان اینکه در گذشته نظر موازی با اقتصاددانان مجلس نداشته‌ام و حتی شاید اکنون نیز در بسیاری از نظرات متفاوت و مخالف عمل کنم، ابراز داشت: اما سواد و علم نه قابل کتمان است و نه پنهان، نمی‌توانیم عالمی را به جهت داشتن نظر خاص بگوییم عالم نیست. اکنون علمای اقتصادی مجلس را کتمان می‌کنند آیا می‌شود با این کار با مجلس راجع به مسائل اقتصادی به نتیجه واحد رسید؟

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان آن را تشریفاتی دانست، لذا انتظار این است که با صاحب‌نظران، صاحبفکران و کسانی که منتقد دلسوز هستند، جلساتی برگزار کرده تا مشکلات را بررسی و برطرف کنند. در واقع کسی با دولت لج نیست، تنها می‌کوشد تا به دولت کمک کند.

محجوب تصریح کرد: امیدواریم وحدتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، تبلور یابد ولی فقط امیدواریم چون آثار عملی در قدم گذاشتن نمی‌بینیم لذا با این تقابل مجلس و دولت مشکل حل نمی‌شود.

دولت به استراتژی مجلس در عرصه اقتصادی اعتماد پیدا کند

وی افزود: این موضوع احتیاج به ایمان، اعتقاد و گذشت از بسیاری مواضع گذشته دارد و باید دولت به استراتژی مجلس در عرصه اقتصادی اعتماد پیدا کند و سپس آن را عملیاتی کند.

محجوب خاطرنشان کرد: مجلسی که دارو بخورد خوب می‌شود، گرچه مجلس نسخه‌هایی پیچیده که من شخصا برخی از آن نسخه‌ها را قبول ندارم و وقتی که می‌کوشم نسخه را عوض کنم، دست‌شان را بالا می‌برند، صورت مساله را پاک می‌کنند و می‌گویند این راه را ادامه نمی‌دهیم، چه معنایی می‌تواند داشته باشد.

برخی نمایندگان تکنوکرات‌های کهنه کار در عرصه‌های مدیریتی هستند

نماینده مردم تهران در پایان این گفت‌وگو درخصوص تشکیل هیات نظارت بر نمایندگان اظهار داشت: بسیاری از کسانی که در مجلس نهم حضور دارند، مقامات اجرایی و تکنوکرات‌های کهنه‌کار در عرصه‌های مختلف مدیریتی هستند و قاعدتا امروز نظارت از هر زمان دیگری واجب‌تر و ضروری‌تر است.

وی گفت: گرچه نمایندگان در دوره‌های گذشته حرفه‌ای بودند ولی با راه‌های قانون‌گریزی و مقررات‌گریزی بیگانه بوده‌اند اما تکنوکرات‌ها در ایران یاد می‌گیرند قانون‌گریزی یک امر معمولی در کار اداری است در حالی که مجریان و روسا این موانع را حذف می‌کنند.

محجوب نظارت را در این شرایط بیش از گذشته لازم و ضروری دانست و گفت: حتی مجلس در این زمینه بخشی را قانونی کرده است.


[ شنبه 91/5/21 ] [ 1:51 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 52
بازدید دیروز: 202
کل بازدیدها: 1666124