میتوان این سیاره را به عنوان «عجیبترین سیاره» معرفی کرد که بسیار سبک بوده و از تراکم چوب پنبهای برخوردار است.
با پیشرفت تلسکوپهای فضایی در 50 سال گذشته، دانش انسان در مورد دنیای اطراف خود بیشتر شده و ستارهشناسان توانستهاند مجموعه عظیمی از سیارات را با ویژگیهای شگفتانگیز کشف کنند که به نوبه خود میتوانند یک کتاب گینس کهکشانی باشند.
به گزارش ایسنا، برای مثال سیاره SWEEPS-10 که در فاصله یک میلیون و 190 هزار کیلومتری ستاره میزبان خود در یک مدار 10 ساعته گردش میکند، عنوان «سریعترین سیاره» را به خود اختصاص داده است.
در این راستا میتوان به TrES-4 به عنوان «بزرگترین سیاره» شناختهشده اشاره کرد که 1.7 برابر سیاره مشتری بوده و در فاصله 1400 سال نوری از زمین قرار دارد.
همچنین میتوان این سیاره را به عنوان «عجیبترین سیاره» معرفی کرد که بسیار سبک بوده و از تراکم چوب پنبهای برخوردار است.
TrES-4 «بزرگترین سیاره»
به گفته جورجی ماندوشف از رصدخانه لوول آریزونا، تراکم در این سیاره تنها 0.2 گرم بر سانتیمتر مربع است.
سایت اسپیس با جمعآوری این رکوردها به نمایش ویژگیهای عجیب جهان پرداخته که درک بشر را از فیزیک تغیر داده است.
برای مثال سیاره PSR B1620-26 b (متوشالح)، قدیمیترین سیاره شناخته شده است که با شکلگیری در 12.7 میلیارد سال قبل یکی از اجداد جهان محسوب میشود. این آمار نشان دهنده فاصله سنی هشت میلیارد ساله این سیاره با زمین است.
متوشالح تنها دو میلیارد سال پس از انفجار بزرگ به وجود آمده است. کشف این سیاره در سال 1993، درک انسان را در مورد شکلگیری سیارات تغییر داده و از وجود سیارات قدیمیتر بیشتر در جهان خبر داد.
سیاره «متوشالح» قدیمیترین سیاره شناخته شده
مفاهیم به دست آمده تاکنون نشان از آن داشته که احتمال فزایندهای برای امکان حیات در جهان وجود داشته و اینکه بسیار زودتر از تصورات پیشین، تکامل یافته است.
دانشمندان ناسا همچنین بر این باورند که این سیاره احتمالا در اطراف یک ستاره میزبان دیگر ایجاد شده که پس از مرگ آن توسط یک ستاره عبوری دیگر گرفته شده است.
در انتهای دیگر این مقیاس، یک سیاره ناشناخته دیگر با سن کمتر از یک میلیون سال در اطراف ستاره کوکو تاو در فاصله 420 سال نوری قرار داشته که عنوان «خردسالترین سیاره» را به خود اختصاص داده است.
«داغترین جهان» کشف شده تاکنون WASP-12b است که یک سیاره گازی با حرارت 2200 درجه است. این سیاره همچنین یکی از کاندیداهای بزرگترین سیاره است چرا که حدود دو برابر مشتری است.
سیاره WASP-12b: «داغترین جهان» کشف شده تاکنون
در این میان OGLE-BLG-390L با جرم پنج برابر زمین عنوان «سردترین سیاره» را با دمای سطحی منفی 220 درجه به خود اختصاص داده است. همچنین این سیاره دارای عنوان «دورترین سیاره» شناختهشده برای انسان با فاصله 28 هزار سال نوری نیز است.
سیاره OGLE-BLG-390L: «سردترین و دورترین سیاره»
سیاره اپسیلون جوی b در کنار ویژگیهای بدیع زیاد، با فاصله 10.5 سال نوری از زمین عنوان «نزدیکترین سیاره» را به خود اختصاص داده است. اگرچه به دلیل فاصله زیاد از ستاره مادر خود، در صورت وجود آب بر روی این سیاره فراخورشیدی، به صورت یخزده خواهد بود.
سیاره اپسیلون جوی b: «نزدیکترین سیاره»
Kepler-10b، «کوچکترین سیاره» شناخته شده جهان