علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

روزنامه ملت ما نوشت:

چندی پیش ارتش امریکا چندین جنگنده22  F ، که از پیشرفته‌ترین جت‌های جنگنده امریکا محسوب می‌شوند را در یکی از پایگاه‌های هوایی یکی از متحدان واشنگتن در فاصله کمتر از 200 مایلی ایران مستقر کرده است.  استقرار هواپیماهای 22  F  امریکا در امارات متحده عربی و تاثیراتی که این اقدام در ساختار امنیتی منطقه می‌گذارد، نیازمند نگاهی گذرا به قابلیت‌های این نوع هواپیما در صحنه‌های نبرد است. هواپیمای F22RAPTOR در راستای پروژه‌ای در جهت ساخت جنگنده‌های هوایی و مقابله سریع با هر نوع اقدام در هر نقطه‌ای از جهان بود. 

قابلیت‌های این هواپیما با توجه به سرعت آن و استفاده از تیتانیوم و آلومینیوم در بدنه آن سبب شده که هیچ راداری قادر به کشف آن نباشد و حتی در صورت شناسایی توسط رادار زمینی و هواپیمای شکاری، هیچ موشکی اعم از زمین به هوا ‌یا هوا به هوا به روی آن قفل (LOCK) نمی‌شود.

بدنه این هواپیما از تیتانیوم و کولار/ کرین نوعی آلومینیوم است که سخت‌تر از فولاد است. این هواپیما دارای موشک‌های حرارتی هوا به هوای ساید ویندر و موشک آمرام است و همچنین قادر به حمل بمب‌های هزار پوندی به نام جدام (GDAM) است.

اینک با توجه به این قابلیت‌ها این سوال مطرح می‌شود که هدف امریکا و همچنین امارات از میزبانی این هواپیماها چیست؟ نیروی هوایی امریکا استقرار این جنگنده‌ها با هدف نمایش قدرت علیه ایران یا ارتباط آن با اقدام نظامی احتمالی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را رد و اعلام کرده است که استقرار این جنگنده‌ها بخشی از رزم آرایی‌های معمولی است و در راستای همکاری‌های امنیتی واشنگتن با شرکای منطقه ای‌اش صورت می‌گیرد.

نیروی هوایی امریکا اشاره‌ای به این‌که چه تعداد از این جنگنده‌ها به کار گرفته شده‌اند یا مکان استقرار آنها نکرد اما مقامات امریکایی به صورت محرمانه به شبکه خبری«فاکس نیوز» اعلام کرده‌اند که این جنگنده‌ها در آشیانه هواپیماها در پایگاه هوایی «الظفره»‌ امارات مستقر شده‌اند.

درباره اهداف امریکا از این اقدام نیز باید گفت که عملیات استقرار نیروی نظامی امریکا و متحدین غربی‌اش(فرانسه و انگلیس) در خلیج‌فارس نشان‌دهنده این است که امریکا با وجود ادعای مصالحه جویی در مذاکرات هسته‌ای در حقیقت امید چندانی به نتایج آن ندارد‌یا سعی می‌کند تا این اقدام این‌گونه تلقی شود که این استقرار به مثابه اهرم فشار در مذاکرات برای امتیاز‌گیری است.

یکی از مقامات نیروی هوایی امریکا با اشاره به این‌که این جنگنده‌ها پیشرفته‌ترین جنگنده‌های امریکایی است و رقیبی ندارد، اعلام کرده است: جنگنده‌های 22  F  هنوز به عنوان جنگنده‌های رزمی تصور نمی‌شوند؛ این جنگنده‌ها در جنگ‌های امریکا در عراق و افغانستان یا حتی لیبی به کار گرفته نشدند؛ این جنگنده‌ها رادار گریز هستند و مخصوص جنگ‌های هوایی هستند اما در عین حال می‌توان از آنها در حملات هوایی هوا به زمین نیز در صورت نیاز استفاده کرد.

در همین رابطه و با انتشار خبر استقرار هواپیماهای 22  F  امریکایی در پایگاهی در امارات متحده عربی شبکه خبری فاکس نیوزبه نقل از مقامات نیروهای هوایی این کشور نوشت که استقرار این هواپیماهای جنگنده تهدیدی علیه ایران نیست و در چارچوب همکاری‌های امنیتی با شرکای منطقه‌ای واشنگتن صورت می‌گیرد. 

استقرار این هواپیماها در شرایطی صورت می‌گیرد که امارات متحده عربی در روزهای گذشته با به راه انداختن یک جنگ تبلیغاتی گسترده علیه ایران ادعاهای خود درباره سه جزیره ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را تکرار می‌کند و مانور نیروهای سپر جزیره(نیروهای مشترک شورای همکاری خلیج‌فارس) با عنوان جزایر وفاداری در آب و خاک امارات برگزار می‌شود.

این رزمایش که«جزایر وفاداری» نام گرفته اشاره به سه جزیره ایرانی مورد ادعای امارات دارد.  درباره اهداف امارات باید گفت سخنان اخیر فرمانده پلیس دوبی درباره اهمیت برتری هوایی اسرائیل در جنگ 6 روزه علیه اعراب و اهمیت نیروی هوایی در جنگ‌های امروزه، نشان‌دهنده تدوین استراتژی امارات بر کسب برتری هوایی در مقابل ایران در نبردهای احتمالی نظامی آتی است. این کشور هم‌‌اکنون دارای 55 فروند F16، 27 فروند F17، 18 فروند میراژ 2000 DAD و 45 فروند میراژ RAD 2000 است و درصدد است با این نسل جدید از هواپیما‌ها، برای کسب برتری هوایی علیه ایران اقدام کند.

امارات متحده عربی نیز بر خلاف دیگر کشورهای عربی، به دلیل طرح ادعاهای واهی ارضی، خواستار همراهی با امریکا برای اعمال فشار بر ایران شده است. برای امریکایی‌ها نیز بهره‌برداری از این اشتیاق امارات به مثابه یک پیروزی تلقی می‌شود که می‌توان آن را در موضع‌گیری امریکا درباره جزایر سه گانه مبتنی بر مذاکره برای«حل اختلاف» مشاهده کرد. در این صورت هم امریکا به اهداف خودکه کسب میزبانی منطقه‌ای برای هواپیماهای مدرن خود است، می‌رسد و هم امارات متحده عربی به اهداف خود در زمینه کسب حامیان بین‌المللی برای پیشبرد دعاوی خود دست می‌یابد.

واکنش جمهوری اسلامی ایران به این رفتارهای امارات پاسخ قاطع وزیر دفاع کشورمان بود که گفت استقرار هواپیماهای22  F در یک پایگاه اماراتی مسئله ای زیانبار است و ثبات و امنیت منطقه را به خطر خواهد انداخت.  وی به حضور نیروهای خارجی در منطقه اشاره کرد و گفت: این حضورها را در منطقه بی‌فایده و مضر می‌دانیم و بیش‌تر در جهت ایجاد یک جو روانی و جو ناامنی در منطقه است و ما اینها را مفید نمی‌دانیم. کشورهای منطقه خودشان باید تامین‌کننده امنیت منطقه باشند و بومی‌سازی امنیت از مسیر همکاری بین کشورها می‌گذرد.

با این حال روشن است که حضور کشورهای فرامنطقه‌ای در منطقه جز پیچیده‌تر کردن وضع و نا امن‌سازی، آثار دیگری نخواهد داشت چرا که کوچک‌ترین ماجراجویی منطقه خاورمیانه را وارد جنگی فرسایشی می‌کند.


[ چهارشنبه 91/2/13 ] [ 9:1 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 5
بازدید دیروز: 202
کل بازدیدها: 1666077