علی داودی | ||
|
تیم ملی وزنهبرداری ایران در آخرین روز از رقابتهای قهرمانی قاره آسیا با کسب سه مدال طلا توسط بهداد سلیمی و دو مدال برنز انوشیروانی در سنگین وزن، پس از 9 سال عنوان قهرمانی قارهکهن را به خود اختصاص داد. سانگ گان جون وزنه 250 کیلویی را انداخت تا تیم ملی وزنه برداری کشورمان تنها با یک امتیاز برتری نسبت به کره جنوبی و با امتیاز 501، پس از 9 سال قهرمان آسیا شود.
کدر شرایطی که رقابت نزدیک و میلیمتری تیم ملی وزنهبرداری ایران و کرهجنوبی برای قهرمان شدن در آسیا، به آخرین حرکت دوضرب وزنه بردار کرهای رسیده بود، سانگ گان جون وزنه 250 کیلویی را انداخت تا تیم ملی وزنهبرداری کشورمان تنها با یک امتیاز برتری نسبت به کره جنوبی ، پس از 9 سال قهرمان آسیا شود.
به گزارش «تابناک»، از آخرین قهرمانی تیم ملی وزنهبرداری ایران در آسیا 9 سال میگذرد؛ قهرمانی باارزشی که سال 2003 و در کشور چین به دست آمد و تا به امروز، دیگر هیچگاه تکرار نشد. در آن مسابقات حسین رضازاده، کوروش باقری، محمدعلی فلاحتینژاد و محسن بیرانوند صاحب مدال طلا شدند، محمدحسین برخواه به مدال نقره رسید و اصغر ابراهیمی هم برنز گرفت تا تیم ملی وزنهبرداری کشورمان با مربیگری ایوانف بلغاری در کشور چین، بالاتر از این قدرت وزنهبرداری آسیا، روی سکوی قهرمانی بایستد.
درخشش دردسته فوق سنگین ها
بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی، دو دلاور مرد دسته فوق سنگین وزنه برداری ایران، حماسهای دیگر آفریدند و با کسب مدالهای طلا و نقره دسته 105+ کیلوگرم مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا، موجبات قهرمانی تیم ملی وزنه برداری کشورمان در کره جنوبی را فراهم کردند.
![]() بخت اول قهرمانی فوق سنگین وزنهبرداری مسابقات در رکوردگیری یک ماه پیش توانست در یکضرب 203 کیلوگرم را بلند کرده و در دوضرب نیز پس از بلند کردن وزنه 240 و 255 کیلویی دو بار در مهار وزنه 261 کیلویی ناکام ماند. انوشیروانی نیز در این رقابت در یکضرب وزنه 195 کیلویی را بالای سر برد و در دوضرب نیز موفق به مهار 230 کیلو شد. در استارت لیست اولیه پس از سلیمی، سانگ جین جئون از کره جنوبی با رکورد ورودی 420 کیلوگرم در مکان دوم قرار داشت.
بر اساس اسکوربورد این رقابتها سجاد انوشیروانی با انتخاب وزنه 188 کیلوگرم و بهداد سلیمی با انتخاب وزنه 196 کیلوگرم، کار خود را در رقابت با دیگر سنگین وزنهای آسیا آغاز کردند و پس از این دو وزنه بردار شایسته کشورمان سانگ گان جون از کره جنوبی قرار داشت که برای حرکت نخست او وزنه 180 کیلوگرمی انتخاب شده بود.
انوشیروانی در حرکت اول وزنه 188 کیلویی را بالای سر برد. وی برای حرکت دوم وزنه 193 کیلویی را انتخاب و در مهار آن باز هم موفق عمل کرد. در انتخاب حرکت سوم سجاد انوشیروانی ابتدا وزنه 195 کیلویی را انتخاب کرد اما با ارتقای یک کیلویی آن باعث شد تا ابتدا سلیمی برای دفعه اول روی تخته بیاید. سلیمی در مهار وزنه 196 کیلویی موفق بود تا پس از وی، انوشیروانی برای زدن همین مقدار وزنه روی تخته بیاید. در نهایت انوشیروانی که نتواست وزنه سوم را بالای سر ببرد با همان وزنه 193 کیلویی پس از وزنهبردار کرهای که وزنه 200 کیلو را بالای سر برده بود به عنوان سومی یکضرب رسید.
سلیمی نیز در حرکت دوم خود وزنه 201 کیلویی را بالای سر برد و در حرکت سوم نیز وزنه 206 کیلویی را به راحتی مهار کرد تا کار برای قهرمانی به حرکات دوضرب کشیده شود. در حرکت دوضرب هم انتخاب اولیه برای سجاد انوشیروانی وزنه 223 و برای بهداد سلیمی وزنه 241 کیلوگرم بود.
شانس چینیها چگونه کم شد ؟
با ناکامی وزنه بردار چینی در کسب مدال طلای دسته 94 کیلوگرم شانس قهرمانی ایران در رده بندی مدال چهل و سومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا نیز افزایش پیدا کرد.
6 مدال طلا و نقره سهم ایران/رکوردشکنی مرادی
کیانوش رستمی و سهراب مرادی 6مدال طلا و نقره دسته 85کیلوگرم آسیا را به خود اختصاص دادند.
کیانوش رستمی و سهراب مرادی در حالی رقابت خود در حرکت یکضرب را آغاز کردند که دیگر وزنه برداران این گروه هر 3 حرکت را انجام داده بودند و تنها جائه یوک سا از کره جنوبی بود که یک حرکت دیگر، فرصت حضور در روی تخته را داشت.
رستمی و مرادی، هر دو در حرکت نخست خود پشت وزنه 168 کیلوگرمی قرار گرفتند که به راحتی آن را بالای سر بردند. پس از این دو نوبت به وزنه بردار کرهای رسید تا برای حرکت آخر خود به مصاف وزنه 168 کیلوگرمی برود. جائه یوک سا نتوانست این وزنه را بالای سر ببرد، تا خیلی زود مدالهای طلا و نقره این حرکت نصیب دو وزنه بردار شایسته کشورمان شود.
رده بندی 4 وزنه بردار برتر وزن 85 کیلوگرم مردان در زیر آمده است:
1- سهراب مرادی (ایران): یکضرب 172/ دوضرب 216/ مجموع 388 کیلوگرم (مدال طلا)
2- کیانوش رستمی (ایران): یکضرب 172/ دوضرب 211/ مجموع 383 کیلوگرم (مدال نقره)
3- جائه یوک سا (کره جنوبی): یکضرب 167/ دوضرب 203/ مجموع 370 کیلوگرم (مدال برنز)
یک طلا و دو برنز، حاصل تلاش بهروزی و رضائیان
دیگر وزنه بردار کشورمان، مرتضی رضائیان در دوضرب عملکردی بهتر از بهروزی داشت و پس از مهار وزنههای 171 و 177، مدال برنز حرکت دوضرب خود را مسجل کرد. رضائیان برای حرکت سوم خود پشت وزنه 184 کیلوگرم قرار گرفت.
در پایان رقابتهای دسته 69 کیلوگرم مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا در کره جنوبی، سجاد بهروزی در حالی با رکورد مجموع 323 کیلوگرم مدال برنز مجموع را از آن خود کرد که تنها یک کیلوگرم با کسب مدال طلای این حرکت فاصله داشت.
عملکرد تیم ملی وزنهبرداری از سال 2003 تاکنون در مسابقات قهرمانی آسیا:
با توجه به برگزاری بازیهای آسیایی 2006 دوحه و 2010 گوانگجو، در 10 سال اخیر 7 بار شاهد برگزاری مسابقات وزنهبرداری قهرمانی بزرگسالان آسیا بودهایم و این هشتمین دوره این رقابتها از سال 2003 تاکنون به شمار میرود.
در این میان، بهترین عملکرد مربوط به همان سال 2003 است که تیم ملی وزنهبرداری کشورمان با کسب 4 مدال طلا، عنوان قهرمانی را به دست آورد. در مجموع پولادمردان کشورمان در 10 سال اخیر صاحب 11 مدال طلا، 9 نقره و 6 برنز مسابقات وزنهبرداری قهرمانی بزرگسالان آسیا شدهاند. این به غیر از 3 طلا، 5 نقره و 4 برنزی است که وزنهبرداران کشورمان در 3 دوره اخیر بازیهای آسیایی (بانکوک 2002، دوحه 2006 و گوانگجو 2010) به دست آوردهاند. حال باید دید آیا شاگردان کوروش باقری میتوانند عملکردی بهتر از سال 2003 که خود او یکی از طلاییهای تیم ملی وزنهبرداری در مسابقات قهرمانی آسیا بود، کسب کنند یا خیر؟ آنچه در زیر آمده اسامی مدال آوران وزنه برداری ایران در مسابقات قهرمانی آسیا از سال 2003 تا کنون است:
چین 2003 (4 طلا، یک نقره، یک برنز)? محمدعلی فلاحتینژاد، کوروش باقری، محسن بیرانوند، حسین رضازاده (طلا)، محمدحسین برخواه (نقره)، اصغر ابراهیمی (برنز)
قزاقستان 2004 (یک طلا، یک نقره، 3 برنز)? حسین توکلی (طلا)، سیدهادی پانزوان (نقره)، شاهین نصیرینیا، محسن بیرانوند، محمد صالحی (برنز)
امارات 2005 (2 طلا، 2 نقره)? حسین رضازاده، اصغر ابراهیمی (طلا)، علی دهقانیان، محسن بیرانوند (نقره)
ژاپن 2008 (2 طلا)? اصغر ابراهیمی، رشید شریفی (طلا)
قزاقستان 2009 (یک طلا، 2 نقره، 2 برنز)?سهراب مرادی (طلا)، اصغر ابراهیمی، بهداد سلیمی (نقره)، رسول تقیان، نواب نصیرشلال (برنز)
چین 2011 (یک طلا، 3 نقره)? بهداد سلیمی (طلا)، مجید عسکری، کیانوش رستمی، بهادر مولایی (نقره)
[ دوشنبه 91/2/11 ] [ 1:59 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
|
|
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |