سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
رییس ستادکل نیروهای مسلح در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره جزییات بیشتر درباره سامانه‌ برد بلندی که روز ارتش بدون نام نمایش داده شد، تنها به گفتن این عبارت کوتاه به زبان انگلیسی اکتفا کرد:« unknown system »

به گزارش ایسنا سردار سرلشگر بسیجی حسن فیروزآبادی با حضور در مراسم افتتاح اولین نمایشگاه دستاوردهای غیرصنعتی نیروهای مسلح کشور هم‌چنین در پاسخ به سوال مجددا خبرنگار دیگری درباره جزییات سامانه موشکی که روز ارتش به نمایش گذاشته شد باز هم عبارت انگلیسی « unknown system » را تکرار کرد و گفت: آن کسی که گفته است جزییاتش را می‌گوید، حتما می‌گوید.

وی در پاسخ به این سوال که نقش پژوهش در نیروهای مسلح و برنامه‌های ستادکل برای گسترش پژوهش و تحقیق در زمینه‌های مختلف مطالعاتی چیست؟ اظهار کرد: وقتی یک سامانه بسیار پیچیده و بزرگ را می‌خواهیم به شکل جدید ایجاد کنیم، قاعدتا نمی‌تواند یک کار فی‌البداهه باشد. تحقق و پیروزی ملت ایران در 22 بهمن و پدید آمدن انقلاب اسلامی با تشکیل جمهوری اسلامی در 12 فروردین ماه سال 1358 در واقع تصمیم و تاکید ملت ایران در استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود.

وی با بیان این‌که " این آغاز راه بود" افزود: امام(ره) همان روز که اعلام کردند، مدیران انقلاب وارد کارهای مربوط به مردم و کشور شدند و آرمان‌ها و ایده‌آل‌های انقلاب را جلوی چشم خود قرار دادند، دیدند که نه نیروی انسانی متخصص و نه دانشگاه‌های با ایمان و نه سازمان اداری باقی‌مانده از گذشته راه حلی برای تحول انقلابی در کشور آن‌طور که شایسته و خواست ملت انقلابی ایران بود، ندارد و این خیلی زود آشکار شد.

فیروزآبادی اظهار کرد: تشکیل نهادهای انقلاب از قبیل جهاد سازندگی در واقع یک تصمیم از جانب سران انقلاب بود که نیروهای جوان را که انگیزه سازندگی و خدمت به محرومین و انقلابیون را دارند به صحنه بیاورند و این‌گونه بود که به سرعت دانشجویان و جوانان تحصیلکرده ایرانی از سراسر جهان و دانشگاه‌های کشور تجمع پیدا کردند و به سمت روستاها که اولین پایگاه انقلاب بود رفتند.

رییس ستادکل نیروهای مسلح با بیان این‌که " امام(ره) در فرمایشات خود نکته دقیقی دارند و آن این است که انقلاب تا آخر باید با پابرهنه‌ها و محرومین باشد" ادامه داد: بنابراین خدمت به مناطق محروم در اولویت قرار گرفت و همان روز معلوم شد که ما جز ایثار و کار فراوان دستاورد مهمی نداریم و این‌گونه شد که جهاد سازندگی برای بسیاری از نقاط آب را لوله‌کشی کرد و چشمه‌ها را بهداشتی نمود و نیز مریض‌ها را دید و به کشاورزان در دروی گندم کمک کرد و جاده‌هایی را به صورت اولیه برای آن جاهایی که راه نداشتند باز کرد و رفت و آمد مردم را بدین وسیله برقرار نمود و مدارس را ساخت ولی خیلی زود به این نتیجه رسید که باید اقدامات اساسی در کشور صورت بگیرد که از جمله این اقدامات مساله‌ زمین بود و به همین خاطر بود که هیات واگذاری زمین برای اصلاحات اساسی در مساله زمین‌ها تشکیل شد.

وی با بیان این‌که " این‌هایی که من از اول انقلاب می‌گویم برای این است که بدانید حرکت انقلاب برای امروز نیست" ادامه داد: در ادامه این مسیر به یک کار بزرگی پرداخته شد و در آن باز ما به این نتیجه رسیدیم که این کار هم بدون پیش‌نیازهای علمی و تخصصی و حتی حقوقی و اقتداری امکان‌پذیر نیست و باید در این ارتباط کار عظیم علمی صورت بگیرد.

وی افزود: متاسفانه جنگ را به ما تحمیل کردند و هشت سال، 10 سال در جنگ همین جوانان گرفتار شدند. البته در همان سال 58 یک انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها اتفاق افتاد و هدفش هم همین بود که متاسفانه چون لیبرال‌ها حاکم بودند و آن‌هایی که قدرت دانشگاه‌ها و گروه‌ها در دست‌شان بود تحصیل‌کرده‌های غرب بودند و علاقه‌ای به این تحول در علوم انسانی و تجربی برای نیازهای روز انقلاب نداشتند، جریان انقلاب فرهنگی پر شد و تقریبا امروز دوباره دارد آرام آرام پا می‌گیرد که ما علوم انسانی را بومی کنیم.

فیروزآبادی با بیان این‌که " من می‌خواهم یک شاهد بیاورم" گفت: در سال 1358 حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری را به عنوان نماینده‌ خود در ارتش گذاشتند و اولین اقدام رهبر عزیز ما در ارتش تشکیل جهاد خودکفایی بود و جهاد خودکفایی یعنی با داشتن نیروهای عالم و دانشمند ارتش به کار تحقیقاتی برای ساخت تجهیزات نظامی، این‌که می‌بینید امروز ارتش تجهیزات بزرگ نظامی را می‌سازد و تحقیقات آن با این وسعت پیشرفت کرده است، محصول آن ابتکار هوشمندانه و عالمانه‌ رهبری در سال 1358 در ارتش بود که بعدا تقریبا نظیر این در سپاه با جهاد خودکفایی صورت گرفت.

وی افزود: جریان تحقیقات صنعتی در ارتش، سپاه و وزارت دفاع ادامه داشت تا سال 1364 که دولت وارد جنگ شد و آن زمان من هم معاون دولت بودم که کمیته تحقیقات صنعتی جنگ دولت را تشکیل دادیم و کار ساخت موشک‌ها و تجهیزات پیچیده که نیاز به مطالعه امکان‌پذیری داشت از آن روز شروع شد و سپاه، جهاد، وزارت دفاع و ارتش در آن میدان وارد شدند و کارهای خود را با هم هماهنگ کردند و کار تحقیقاتی پیش رفت.

وی افزود: این مسیر به ما نشان داد که همه‌ ضعف‌های‌مان را در ساختن کشور و در بنا کردن اقتدار نظامی آن از راه تحقیقات و تبدیل تحقیقات به صنعت می‌توانیم از بین ببریم و از سال‌ها پیش این امر با موفقیت همه‌ سازمان‌های نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، وزارت دفاع، نیروی انتظامی و حتی جهاد سازندگی انجام شد.

رییس ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: البته غیر از تحقیقات صنعتی، بحث سازه‌های ساختمانی، سازه‌های اسکله‌ها، موج‌شکن‌ها و سازه‌های دریایی آبی در آب‌های شور و شیرین و غیر آن و در سازه‌های فضایی و اسکلت‌های بزرگ و نیز ساختن ماشین‌آلات پیچیده راه‌سازی و زرهی کردن آن‌ها و تانک‌ها و از قبیل این موارد در زمان جنگ صورت گرفت.

وی یادآور شد: بعد از جنگ با یک جمع‌بندی وقتی امام(ره) ستاد فرماندهی کل قوا را تشکیل دادند و رهبری نیز ستاد کل نیروهای مسلح را سازماندهی کردند، در آن کمیته تحقیقات صنعتی شکل گرفت و این کمیته کار را به سرعت پیش برد.

وی با اشاره به این‌که " رهبری معظم انقلاب بر جامعه امامت می‌کنند" گفت: ایشان با امامت هوشمندانه و عالمانه‌شان این بحث را مطرح کردند که اصلا باید تحقیقات در تمام کشور نهادینه شود و همه‌ سازمان‌ها باید کار تحقیقاتی کرده و این تحقیقات را باید با دانشگاه‌ها گره بزنند و دانشگاه‌ها با سازمان‌ها و محققین‌شان پیوند خورده و کار تحقیقاتی را پیش ببرند.

فیروزآبادی اظهار کرد: از زمانی که مقام معظم رهبری بحث تولید علم را مطرح فرمودند، تا به حال حدود 14 الی 15 سال می‌گذرد و یک جریان مستمری را در بیان رهبری می‌بینیم که غیر از این‌که ایشان این مسیر را به صورت راهبردی هدایت کردند، در سطح سیاست‌های کلان و در سطح سیاست‌های اجرایی و دانشگاهی و وزارتخانه‌ای و در سطح دانشجویان و محققین نیز آن را دنبال کردند و حتی مراحل اجرایی و اخلاق تحقیقاتی را هم آموزش دادند که این‌ها را من در کتابی به اسم تولید علم و نهضت نرم‌افزاری در کلام رهبری مدون کرده و در حال حاضر در اختیار اساتید و دانشگاهیان است.

وی با بیان این‌که " تحقیقات امروز ما یک تحقیقات کاملا سازمان‌یافته و ملی است" گفت: همان‌طور که گفتم تحقیقات صنعتی از اول پایه‌گذاری شد و در نیروهای مسلح در مورد تحقیقات غیرصنعتی ما اول مرکز تحقیقات راهبری را تشکیل دادیم و در این مرکز متوجه شدیم که در کشور محقق و راهنمای تحقیق وجود ندارد و ما در این زمینه با کمبود مواجه هستیم؛ بنابراین اول آمدیم در این ارتباط سرمایه‌گذاری کردیم و گفتیم هرکس آمادگی کار پژوهشی دارد پروژه‌اش را بیاورد و ما به وی پول می‌دهیم تا کار تحقیقاتی انجام دهد.

وی هم‌چنین با بیان این‌که " سه الی چهار سال برای این‌که افراد استاد شوند تا تحقیقات را انجام دهند و کار تحقیقاتی را راهنمایی کنند و نیز اصول آن را مدون نمایند پول دادیم و بعد آن را در داخل نیروهای مسلح گسترش دادیم" اظهار کرد: امروز الحمدالله مثل تحقیقات صنعتی، تحقیقات غیرصنعتی با وسعت در نیروهای مسلح هم برای این نیروها و هم برای کشور انجام می‌شود؛ زیرا بالاخره دانشگاه‌ها با هم ارتباط دارند و ما دانشگاه‌ها را از خودمان می‌دانیم و حتی در بعضی از دانشگاه‌ها ما سرمایه‌گذاری فیزیکی کرده‌ایم برای این‌که یک گروه علمی در این دانشگاه با سرعت و انگیزه‌ بیشتر پیش برود و این‌ها به خاطر این است که تولید علم پایه‌ اصلی کشور است.

رییس ستادکل نیروهای مسلح گفت: رهبر عزیز ما یک جمله‌ای دارند که باید آن را آویزه‌ گوش همه‌ مسوولان، محققین، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان قرار دهیم. ایشان می‌فرمایند هنر ما باید این باشد که الگوی پیشرفت ایران را بومی کنیم و این از راه تحقیق به دست می‌آید. یعنی محصول تحقیق، بومی کردن الگوی پیشرفت کشور بزرگ ایران است و این یعنی استقلال و این‌جا استقلال کامل می‌شود.

وی افزود: ایشان این سیاست‌گذاری و هدف را برای کار تحقیقاتی قرار دادند تا الگوی توسعه علمی بومی شود ولی یک هدف جهانی نیز برای تحقیق قرار دادند و هدف جهانی ایشان این است که همان‌طور که 10 سال پیش فرمودند، ایشان می‌خواهند که ایران در تحقیق و پژوهش و تولید علم تا جایی پیش برود که 50 سال دیگر در علم مرجع جهانی شود و این یعنی دانشمندان جهان از طریق اینترنت، کتابخانه، مقالات به دنبال علمی باشند که در ایران تولید شده است و این علم، علمی است که مبتنی بر عدالت، استقلال، مردم‌دوستی و آزادی است.

وی گفت: این دو هدف، انگیزه‌ برادران شما در نیروهای مسلح است که امروز مختصری از فعالیت‌های‌شان را در این نمایشگاه ارایه کرده‌اند و این برای این است تا ان‌شاءالله منسجم‌تر و هوشمندانه‌تر به سوی جلو قدم بردارند.

رییس ستادکل نیروهای مسلح در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در نقشه علمی دفاعی چه تلاشی برای افزایش توان علمی حوزه‌ دفاعی شده است؟ نیز گفت: نقشه جامع علمی یک نقشه جامع ملی است و این یعنی این‌که این نقشه برای کشور است و نمی‌شود ما این نقشه را تجزیه کنیم و بگوییم که نقشه جامع علمی در کشاورزی، دفاعی و صنعت این می‌شود. نقشه جامع علمی کشور در واقع شجره‌ای است که تعیین می‌کند کدام علوم پایه اولویت دارند و کدام درس‌ها باید ارایه شده و چه کتاب‌های باید مرجع شوند.

وی خاطرنشان کرد: از بخش‌های طرح جامع علمی این است که کلیات پایه‌های اصلی علم را در کشور تعیین می‌کند و آن‌وقت معلوم می‌شود که در مقاطع تحصیلی چه چیزی تدریس شود و اصلا این درس‌هایی که می‌دهند مطابق با نیاز است، نیست و یا تحمیلی یا اتفاقی است؟ این‌ها باید برطرف شود و باید درس‌ها برابر با نیاز باشد.

فیروزآبادی گفت: وقتی که نقشه جامع علمی کشور از سطح آموزش متوسطه می‌گذرد آن‌وقت باز این نقشه تعیین می‌کند که در کشور ما در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری چه رشته‌هایی اولویت دارد و در دانشگاه‌های ما باید تدریس شود و آیا همه این‌هایی که تدریس می‌شود باید ادامه پیدا کند و یا نه باید متوقف شود. بعضی هم که ایجاد نشده است باید ایجاد شود.

وی اظهار کرد: نقثشه جامع علمی کشور راهنمای ارتقای علمی و تحقیق، پژوهش و رسیدن به خودکفایی علمی و ان‌شاءالله مرجعیت علمی است.

[ سه شنبه 89/1/31 ] [ 8:48 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 113
بازدید دیروز: 103
کل بازدیدها: 1655124