علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
خبر تاسیس اولین بندر خصوصی ایران در خزر که نشان از حرکت صنعت دریایی کشور به سوی بهره وری و سود دهی دارد؛ در فضای اقتصاد دولتی ایران می تواند خبر امیدوار کننده ای باشد.با پهلوگیری نخستین کشتی پنج هزار تنی در بندرخواجه نفس، این بندر به عنوان اولین بندر خصوصی کشور در گلستان آغاز بکار می کند.
سرویس اقتصادی- افسانه خارج شدن اقتصاد ایران از حالت دولتی که سالهاست آرزوی دوستداران اقتصاد این مر و بوم است علیرغم شعارها و تلاشهایی برای خصوصی سازی همچنان دست نیافتنی است.

به گزارش «تابناک»، خبر تاسیس اولین بندر خصوصی ایران در خزر که نشان از حرکت صنعت دریایی کشور به سوی بهره وری و سود دهی دارد؛ در این میان می تواند خبر امیدوار کننده ای باشد.

با پهلوگیری نخستین کشتی پنج هزار تنی در بندرخواجه نفس، این بندر به عنوان اولین بندر خصوصی کشور در گلستان آغاز بکار می کند.

 این بندر که در زمینی به وسعت 176 هکتار و با سرمایه گذاری اولیه یک هزار میلیارد ریال درمنطقه خواجه نفس گمیشان در حال احداث است قرار است که تنها برای کاربری تجاری مورد استفاده قرار گیرد و سه کشور ایران قزاقستان و روسیه را به هم پیوند دهد.

طول موج شکن غربی این بندر به مساحت هزار و 340 متر است که هزار و 160 متر آن اجرا شده است و 160 متر آن باقی مانده است.
 
همچنین موج شکن شرقی نیز هزار و110 متر طول دارد که تاکنون 450 متر اجرا شده است و عملیات اجرایی ادامه دارد.

ساخت یک اسکله، موج شکن غربی و شرقی و انجام عملیات لایروبی با آبخور حداقل پنج متر برای ورود شناورهای حداکثر پنج هزارتن در فاز اول این بندر در حال ساخت، پیش بینی شده است.
 
تاکنون 20 درصد از عملیات اجرایی فاز اول این بندر انجام شده است و ساخت موج شکن غربی در مراحل پایانی است و عملیات شمع کوبی یک پست اسکله تا عمق 36.5متر انجام شده است.
 
کاربری بندر خواجه نفس از مراحل اولیه شروع به کار آن تجاری خواهد بود از سال 85 که مجوز تاسیس این بندر صادر گردیده کاربری تجاری برای این بندر تعریف وماهیت بندر مذکور یک بندر تجاری توسط شرکت خصوصی طرح وتوسعه در دست احداث است وتاکنون 20درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
 
با توجه به ماهیت وساختار بنادر گلستان که نقشی در معاملات بازرگانی وتجاری منطقه ندارند؛ تنها بندر خواجه نفس از قابلیت فعالیت تجاری وبازرگانی برخوردار خواهد بود و این خود صرفه اقتصادی فعالیت بخش خصوصی در احداث آن را توجیه می کند.
 
زیرا کاربری بندرگز به صورت گردشگری، توریستی و تفریحی تغییر پیدا کرده و با توجه به شرایط موجود و نوسانات آب دریا، تنها کاربری کاربردی برای بندر گز، گردشگری تفریحی است.
 
 و البته کاربری بندرترکمن هم که در دو دهه گذشته به صورت بندر چند منظوره تعریف شده بود، کاربری در دست تغییر است و با توجه به شرایط موجود آن هنوز تعریف نشده و در دست بررسی است.
 
مدیر عامل بندر خواجه نفس اهداف اصلی احداث آن را توسعه اقتصادی گلستان، اشتغالزایی در مناطق محروم، استفاده از توانایی  های بالقوه استان وتقویت زیرساخت های ارتباطی کشور با کشورهای حاشیه خزر وتوسعه صادرات غیرنفتی وترانزیت کالا ار روسیه ، چین وقزاقستان دانست.
 
شاهپور پیرامون افزود: البته در کنار احداث بندر توسعه وپروژه های مرتبط باطرح اصلی این سرمایه گذاری از طریق جذب سرمایه و اعتبارات خارجی تا سقف 3 هزار 919 میلیازد ریال قابل افزایش خواهد بود.
 
این بندر طبق توافقات صورت گرفته در آستاراخان توسط روسها و در سه فاز لایروبی می شود که در فاز یک تا عمق چهار ونیم متر وطول کانال 2.5 کیلومتر با حجم لایروبی 880 هزار متر مکعب خواهد بود وآوردن کشتی تا تا ظرفیت سه هزارتن را میسور می سازد ودر فاز دوم تا عمق شش متر وطول کانال چهار کیلومتر وحجم لایروبی تا دو میلیون متر مکعب خواهد رسید وآوردن کشتی تا هفت هزارتن را میسر می کند.

طرح  توسعه بندر خواجه نفس تا سقف 17 پست اسکله چند منظوره دیده شده است که بعد از اجرای فاز یک با سرمایه گذاری بخش خصوصی امکان اجرا دارد. 

بندرخواجه نفس در غرب گلستان واقع شده است و امید است با آغاز به فعالیت این بندر شاهد افزایش رونق اقتصادی در این استان کشور پس از اتصال به بازار های منطقه ای قزاقستان و روسیه باشیم.

[ جمعه 90/6/4 ] [ 10:4 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 238
بازدید دیروز: 254
کل بازدیدها: 1667456