سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
از دلایل به وجود آمدن این مشکلات می‌توان به نداشتن اتحادیه، تشکل منسجم و قوی و سردخانه اشاره کرد.
نبود صنایع تبدیلی، نداشتن اتحادیه و صنف خیارکاران و نبود سردخانه در شهرستان «دره شهر» باعث شده کشاورزان، این محصول را با قیمت ارزان در اختیار دلال قرار دهند تا در نهایت سود نصیب او شود.

به گزارش ایسنا، با شروع فصل برداشت خیار در شهرستان «دره شهر» در زیر گرمای 43 درجه، خیارکاران پس از تحمل ماه‌ها زحمت و انتظار برای برداشت محصول با کیفیت خود، با مشکلاتی مواجه می‌شوند که به عبارتی آنها را از کرده خود پشیمان می‌کند.

چرا باید پس از سال‌ها تجربه در این زمینه، مشکل اساسی کشاورزان، دست و پنجه نرم کردن با دلالان باشد؟ دلالان نقش بسیاری در کاهش قیمت خیار در فصل برداشت دارند.

خیارکاران دره شهری در حالی هر کیلو خیار را به قیمت 100 تومان به بازار عرضه می‌کنند که قیمت تمام شده آن چندین برابر این نرخ است.

روح الله مهدی پور، کشاورز فارغ التحصیل دره شهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌که دره شهر به عنوان قطب کشت خیار در استان و حتی کشور مورد بی توجهی مسوولان کشاورزی استان قرار گرفته است، تصریح کرد: «چرا باید وضعیت خیارکاران به گونه‌ای باشد که از زحمتمان پشیمان شویم؟ چرا هیچ یک از مسئولان شهرستان هیچ نظارتی بر خرید و فروش این محصول ندارند؟»

محمد زینی وند، خیارکار دیگر دره شهری که از طریق کشت این محصول نان آور خانواده است، معتقد است: «بعد از اتمام درس دانشگاهم به دلیل نبود بازار کار و کهولت سن پدرم وارد جریان کشت و کشاورزی شدم تا هم از بیکاری نجات یابم و هم نان آور خانواده باشم، چون پدرم خیلی پیر است اما اشتباه کردم، باید به جای این کار، کارگری می‌کردم.»

وی با ابراز گلایه شدید از مسوولان کشاورزی استان به دلیل نظارت نکردن بر خرید این محصول در دره شهر، افزود: «آیا این حق است که با وجود همه مخارج و سرمایه گزاری در این زمینه با مشکل اساسی فروش دست و پنجه نرم کنیم؟»

یحیی شادیوند دیگر خیارکار دره شهری گفت: «تا کی باید با بازار سیاه مواجه شویم؟ چرا جهاد کشاورزی دست دلالان را از خیار دره شهر کوتاه نمی‌کند؟ چرا خیارکار باید متضرر شود؟»

در این زمینه و برای رسیدگی به حل مشکلات خیارکاران دره شهری به سراغ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام رفتیم تا ببینیم علت این مشکل چیست؟

اقدسی معتقد است: از دلایل به وجود آمدن این مشکلات می‌توان به نداشتن اتحادیه، تشکل منسجم و قوی و سردخانه اشاره کرد.

وی با اشاره به این‌که تولید خیار در دره شهر فراتر از نیاز استان است، اظهار کرد: مازاد نیاز استان به استان‌های همجوار و حتی تهران نیز ارسال می‌شود؛ اگر در این شهرستان سردخانه ای وجود داشت، کشاورز، مازاد فروش روزانه خود را در آن نگهداری می‌کرد و دیگر نه دلال وجود داشت و نه کشاورز متضرر می‌شد.

اقدسی، ایجاد اتحادیه خیارکاران را از ضروریات بخش کشاورزی شهرستان دره شهر، اعلام و عنوان کرد: وجود دفاتر و غرفه‌های فروش در شهرهای بزرگ برای فروش این محصول مهم می‌تواند در حل این مشکل موثر باشد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، میزان تولید خیار دره شهر را به طور متوسط 5000 هکتار در سال عنوان و تصریح کرد: متاسفانه در زمینه تولید پیاز در شهرستان دهلران نیز همین مشکل وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که پیازکاران دهلرانی هر کیلو پیاز را به قیمت 90 تومان می‌فروشند، اظهار کرد: قیمت تمام شده این محصول برای کشاورزان دهلرانی 5 تا 6 برابر این نرخ است که در هر هکتار، مبلغ زیادی می‌شود

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 10:21 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 190
بازدید دیروز: 116
کل بازدیدها: 1655317