علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
این مقام مصری افزود: مصر اکنون به شدت زیر فشار است تا روابط با ایران از سرگرفته نشود و شگفت ای نکه کشوری اعمال فشار می کند که میزان مبادلات بازرگانی آن با ایران به چهل میلیارد دلار می رسد / مخالفین جدی مقامات ارشد سعودی همانند «بندر بن سلطان» و «سعود الفیصل» بر این باورند که عادی شدن این روابط، نه تنها سبب تقویت ایران خواهد شد بلکه موقعیت مصر را نیز در برابر عربستان تقویت خواهد کرد.
سرویس بین الملل ـ رییس هیأت دیپلماتیک مردمی مصر، با تأکید بر این که کشورش پس از انقلاب 25 ژانویه، خواستار از سرگیری روابط با ایران است، از اعمال فشار برخی کشورهای عربی از جمله امارات متحده عربی برای جلوگیری از برقراری روابط قاهره ـ تهران تحت تأثیر آمریکا پرده برداشت.

به گزارش «تابناک»، با تغییر رژیم حاکم در مصر، یکی از موضوعات خبرساز، تمایل هیأت حاکمه جدید برای عادی سازی روابط قاهره ـ تهران بوده است؛ موضوعی که هم از سوی دولت انتقالی مصر و هم مقامات ایرانی با جدیت پیگیری شد، ولی در همین حال، تلاش های گسترده ای از سوی برخی کشورهای غربی و عربی برای جلوگیری از عادی سازی این روابط شکل گرفته است.

غربی ها بیشترین نگرانی شان از عادی شدن این رابطه به تقویت جریان ضد صهیونیستی در منطقه برمی گشت؛ اما ترس برخی سران عربی، بیش از این موضوع، به نفوذ بیشتر ایران در منطقه و تغییر برخی معادلات سیاسی و اقتصادی منطقه برمی گردد.

در همین زمینه، «محی الدین الغندور»، رییس هیأت دیپلماتیک مردمی مصر به شبکه خبری العالم گفت: مصر اکنون به شدت تحت فشار است، تا روابط با ایران از سر گرفته نشود و شگفت این که کشوری مانند امارات، اعمال فشار می کند که روابطش با ایران خوب است و میزان مبادلات بازرگانی آن با ایران به چهل میلیارد دلار می رسد و این فشارها برای اجرای برنامه های آمریکایی صورت می گیرد.

الغندور تصریح کرد: آمریکا و غرب نگران از سر گیری روابط ایران و مصر هستند، زیرا اگر روابط میان این دو کشور بزرگ تحکیم یابد، تغییر بسیاری در نقشه سیاسی منطقه ایجاد خواهند کرد.

رییس هیأت دیپلماتیک مردمی مصر افزود: هیأت ما در تهران، از همه قشرهای مردم مصر از سیاستمداران، اندیشمندان و هنرمندان تشکیل شده است.

وی گفت: این هیأت، از دستاوردهای انقلاب 25 ژانویه بوده و اکنون در تهران است تا روابط با جمهوری اسلامی ایران را به روند عادی خود بازگرداند.

وی افزود: این نوع هیأت ها پس از انقلاب 25 ژانویه تشکیل شده تا آنچه را که رژیم حسنی مبارک در روابط بین المللی میان مصر و دیگر کشورهای جهان تخریب کرده، بازسازی کند.

رییس هیأت مصری تصریح کرد: این هیأت در همین ارتباط به اتیوپی سفر کرد و پس از آن زمینه سفر هیأت رسمی مصر به این کشور فراهم شد و توانست روابط میان دو کشور را به روند طبیعی خود بازگرداند و چند توافقنامه به امضا برساند.

«الغندور» در بخش دیگری از سخنانش، انقلاب اسلامی ایران و انقلاب 25 ژانویه مصر را مشابه هم و در راستای تعالی ملت خواند.

گفتنی است، هیأت مصری متشکل از شخصیت هایی چون شیخ جمال قطب، عضو کمیته فتوای شورای الازهر، شیخ علاء الدین ابوالعزایم رهبر صوفیان عزمیه، توفیق وهبه حقوقدان و روزنامه نگار، خانم شاهنده مقلد از مبارزان سیاسی مصر و دکتر ابراهیم والزعفرانی از اعضای برجسته دفتر رهبری گروه اخوان المسلمین مصر و دیگر شخصیت های برجسته است.

بنا بر این گزارش، هر چند به اعتراف هیأت دیپلماتیک مصری، کشورهای عربی به ویژه امارات نقش پررنگی در جلوگیری از عادی شدن روابط تهران ـ قاهره دارند، منابع آگاه به خبرنگار ما گفتند، نقش آفرینی دو گروه را نباید در این موضوع نادیده گرفت؛ نخست مقامات ارشد سعودی همانند «بندر بن سلطان» و «سعود الفیصل» که بر این باورند، عادی شدن این روابط نه تنها سبب تقویت ایران خواهد شد، بلکه موقعیت مصر را نیز در برابر عربستان در جهان عرب تقویت خواهد کرد.

این منبع افزود: گروه دوم را سرمایه داران بزرگ عرب تشکیل می دهند. آنها به شدت نگران آن هستند که با شکل گیری دولتی مقتدر در مصر و عادی شدن روابط ایران با این کشور به سبب جاذبه های بالای گردشگری و همچنین زمینه های بکر سرمایه گذاری، بسیاری از سرمایه گذاران ایرانی سرمایه های خود را از کشوری چون امارات به سوی مصر روانه کنند.

[ چهارشنبه 90/3/11 ] [ 4:47 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 64
بازدید دیروز: 337
کل بازدیدها: 1666473