علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
 وقتی دنیا کشور ما را در محاصره اقتصادی و سیاسی قرار داده است، تولید بنزین می تواند تحت نظر متخصصین به طور موقت صورت گیرد؛ اما برای بلندمدت باید برنامه‌ای برای افزایش ظرفیت تولید بنزین داشته باشیم.

سیروس سازدار، نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «تابناک» ضمن بیان این مطلب افزود: روند کنونی تولید بنزین تنها برای کوتاه مدت، می تواند توجیه داشته باشد، اما از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه با بیان اینکه مشکل کار جای دیگری است، خاطرنشان ساخت: زمانی بحث واردات گوشت مطرح بود و می‌گفتند، آیا این گوشت‌ها ذبح شرعی شده‌اند یا نه؛ اما نمی‌پرسیدند که اصلا چرا گوشت وارد می‌کنیم! اصل را رها می‌کنند و به فرع می‌چسبند. باید پرسید اصلا چرا بنزین وارد می‌کنیم؟

باید بپرسیم چه علتی باعث شد تحریم شویم؟ مطرح کردن مسائلی چون هولوکاست و یا مسائلی اینچنینی چه سودی به حال کشور دارد؟ چرا پس از گذشت این همه سال، نتوانسته‌ایم بنزین مورد نیاز خود را تولید کنیم؟ دانش نداریم؟ بودجه نداریم؟ چرا به جای طرح این‌ گونه مسائل، ظرفیت پالایشگاه‌ها را بالا نمی‌بریم؟

سازدار با طرح این پرسش که چرا طرح پالایشگاه خلیج فارس اجرا نمی‌شود، خاطرنشان کرد: وقتی بلوف می‌زنند که اتوبان حرم تا حرم ساخته می‌شود، اگر بودجه داریم، چرا پالایشگاه را راه اندازی نمی‌کنند؟ چه مقدار از راه‌ها و جاده‌های کشور باقی مانده و راه‌اندازی نشده است؟ گفته‌اند می‌ خواهیم آب دریای خزر را به سمنان بیاوریم؛ چگونه؟ چرا توقعات بی‌جا پدید می آورید؟

این نماینده مجلس هشتم در تشریح وضعیت پروژه پارس جنوبی گفت: 28 فاز پارس جنوبی باید تا سال 1400 باید به بهره‌برداری برسد. با این حال، از برنامه عقب هستیم و با هر روز دیرکرد این پروژه، یک میلیون دلار سود را از دست می‌دهیم، در حالی‌ که قطر از میادین مشترک بهره‌برداری می‌کند. عنوان می‌کنند که روند کار خوب است. پروژه‌ها را چند بار افتتاح می‌کنند؟ چرا هیچ برون‌دادی ندارند؟

سازدار با اشاره به اینکه هر روز دیرکرد در بهره برداری از پارس جنوبی، باعث از دست رفتن سرمایه کشور می شود، تأکید کرد: این گونه نیست که اگر از مخازن بهره‌برداری نکنیم، این ذخایر برای ما باقی خواهد ماند، زیرا قطر که یازده سال زودتر از ما بهره‌برداری از این مخازن را آغاز کرده است و هم اکنون نیز بیش از دو برابر ما از این مخازن بهره‌برداری می‌کند.

بیم این می‌رود که اگر با این سرعت به پیش برویم، پس از پایان این پروژه‌ها، چیزی در مخازن وجود نداشته باشد، به این دلیل حتی یک روز دیرکرد پذیرفته نیست.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی راهبردی برای بهره‌برداری از مخازن نفت و گاز در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: عملکرد وزارت نفت، باعث شده است که در برداشت از مخازن نفت و گاز مشترک از رقبا عقب باشیم.

آقایان ادعا می کنند، برنامه ریزی استراتژیک دارند؛ پس چرا چیزی ارایه نمی‌دهند؟ چرا مجلس را در جریان امور نمی گذارند؟ چرا از ظرفیت کشور استفاده نمی‌شود؟ استرتژی برداشت از مخازن آزادگان و مجنون چیست؟ پس از چهار سال دیگر عراق کجا خواهد بود و ما کجا؟


[ سه شنبه 89/8/4 ] [ 9:23 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 243
بازدید دیروز: 222
کل بازدیدها: 1667207