علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
شکوفایی جلبکی در دریای خزر که نگرانی خطر برای ساحل‌نشینان خزر را تشدید کرده بود، فعلا ناپدید شده است.

به گزارش «جهان صنعت»، در مرداد‌ماه سال‌جاری پدیده شکوفایی جلبکی مجددا در دریای خزر به وقوع پیوست این رویداد (شکوفایی جلبکی شیری رنگ) در منطقه بین بابلسر تا آستارا مشاهده شده بود، دامنه گسترش شکوفایی در این دوره به نواحی ساحلی به عمق 15-10 متری رسید، مرکز آن در نوشهر بود و‌گونه شناسایی شده همانند نمونه‌های شکوفایی سال قبل نودولاریا اسپامی‌ژنا( Nodularia spumigena Mertens) از شاخه سیانوفیتا (جلبک سبز- آبی) است.

اضافه شدن عوامل خارجی از جمله فعالیت‌های انسانی (کشاورزی، صنعتی و خانگی) که مواد مغذی اضافی را به دریا وارد می‌کنند زمینه رشد و تکثیر بیش از حد فیتوپلانکتون‌های فرصت طلب را فراهم می‌کنند و در نتیجه سبب اختلال توازن زیستی و پدیده یوتریفیکاسیون در دریا می‌شوند. یوتریفیکاسیون که به زبان ساده به معنای افزایش مواد مغذی است سبب تغییرات در فراوانی و ترکیب گونه‌ای موجودات آبزی و کاهش اکسیژن محلول می‌شود. اکسیژن که نقش عمده در پایداری و توازن فرآیندها در اکوسیستم آبی و فعالیت‌های موجودات میکروسکوپی و پرسلولی دارد‌ تا حد بحرانی کاهش می‌یابد.

این وضعیت موجب آسیب به صنعت ماهیگیری می‌شود و نیز بر تنوع‌زیستی و زنجیره‌های غذایی اثر نامناسب می‌گذارد.از آنجایی‌که سیانوفیتا (شاخه‌ای از فیتوپلانکتون‌ها) از موادمعدنی نیز همانند مواد آلی می‌توانند به عنوان منابع غذایی استفاده کنند بنابراین شکوفایی سیانوفیتی در شرایط مناسب (دما، موادمغذی و...) بیش از سایر گروه‌های جلبکی اکوسیستم‌های آبی را تهدید می‌کند. 
[ شنبه 89/5/30 ] [ 10:3 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 389
بازدید دیروز: 320
کل بازدیدها: 1662005