علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور از تدوین بسته سیاستی ـ حمایتی در راستای تحقق قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در حوزه حمل و نقل خبر داد.

سردار محمد رویانیان در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: برای تحقق اصلاح مدیریت، ساختار حمل و نقل کشور، جلوگیری از تورم و توسعه و بهینه سازی کامل حمل و نقل در ایران یکسری برنامه در قالب کوتاه، میان و دراز مدت تدوین کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش دراز مدت باید به نقطه ای رسیده باشیم که متوسط مصرف سوخت خودرو به پنج لیتر در یکصد کیلومتر کاهش یابد، حال آن که این رقم در حال حاضر به طور متوسط 9/8 لیتر است، بنابراین در صنعت خودروسازی باید تحولات اساسی رخ دهد.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با تاکید بر این که در بخش درونشهری (مترو) نیز باید پنج برابر ظرفیت موجود در سراسر کشور مسافران با مترو جابجا شوند، افزود: بر اساس سیاستگذاری انجام شده در سال 90 باید 13 سهم جابجایی مسافر در شهرها با سیستم‌ ریلی، اتوبوس و تاکسی به ترتیب 40 ، 10 و 25 درصد باید باشد.

رویانیان با این گفته که سالانه بدون احتساب یارانه‌های پرداختی ، حدود 300 هزار میلیارد ریال سوخت مصرف می‌شود ، عنوان کرد: سال گذشته به طور میانگین روزانه 65 میلیون لیتر بنزین، بیش از 45 میلیون لیتر گازوئیل و حدود 10 میلیون مترمکعب گاز مایع مصرف شده است.

وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که از مجموع یارانه‌های انرژی که در حال حاضر توسط دولت پرداخت می‌شود ، بیش از 42 درصد مربوط به حوزه حمل و نقل است.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تصریح کرد: بتدریج طی یک دوره زمانی پنج ساله یارانه‌ پرداختی به سبد انرژی حذف شده و قیمت حامل‌ها واقعی خواهد شد که به طور مستمر در این حوزه پیامدهایی را در پی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: به طور مثال هر لیتر بنزین یکهزار ریال و روزانه 48 میلیون لیتر بنزین سهمیه‌ای و 16 میلیون لیتر بنزین آزاد به کل مصرف کنندگان اعم از اشخاص، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نیروهای مسلح عرضه می‌شود .

رویانیان با تاکید بر این که در حال حاضر 600 هزار تاکسی ، آژانس و مسافربر شخصی وجود دارد که کار جابجایی مسافر را انجام می‌دهند ، تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین و واقعی شدن آن آثاری را بر جای خواهد گذاشت که برای کنترل افزایش قیمت‌ها ، طرح‌ها و برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است.

به گفته وی همچنین در حال حاضر هر لیتر گازوئیل 165 ریال عرضه می‌شود ، در حالی که قیمت حمل و عرضه هر لیتر گازوئیل 500 ریال و قیمت تمام شده تولید آن بیش از پنج هزار ریال است که علاوه بر این باید مالیات و عوارض را هم به این رقم افزود.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور به ایسنا گفت: با چنین شرایطی باید تحلیل کرد در وضعیتی که 90 درصد کالاها در کشور با گازوئیل جابجا می‌شوند و حدود 50 هزار دستگاه اتوبوس درونشهری و برونشهری وجود دارد که از گازوئیل به عنوان سوخت استفاده می‌کنند ، اگر قیمت آن پنج و شش برابر شود، چه اتفاقی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به حدود 20 میلیون نفر سفر در روز در جاد‌ه‌ها به طول یکصد کیلومتر ، اظهار کرد: 60 میلیون نفر سفر در شهرها اتفاق می‌افتد که این با وسایل نقلیه شخصی و عمومی است. حال آن که بیش از 50 درصد سفرها با وسایل نقلیه عمومی و کمتر از 50 درصد آن چه در جاد‌ه‌ها و چه در شهرها با وسایل نقلیه شخصی صورت می‌گیرد.

به گفته رویانیان در بخش کالا نیز سالانه 500 میلیون تن کالا جابجا می‌شود که این میزان تنها مربوط به جاده‌ها است، لذا به نظر می‌رسد هدفمند کردن یارانه‌ها بهترین فرصت برای حل مشکلات و معضلات و از جمله مدیریت ناکارآمد حمل و نقل در کشور خواهد بود.

وی مهمترین پیامد هدفمند کردن یارانه‌ها را اصلاح نظام مدیریتی، رفع چالش‌ها و هدر رفتن منابع و نابسامانی‌هایی دانست که در حوزه حمل و نقل طی ده‌ها سال بر سیستم‌ حمل و نقل سایه انداخته است.

وی در خصوص قیمت بنزین در نیمه دوم امسال گفت: با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها تغییرات اساسی در توزیع بنزین صورت گرفته و بنزین تک نرخی خواهد شد.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور در خصوص قیمت بنزین توزیعی در نیمه دوم امسال نیز تصریح کرد: بر اساس آخرین جلسه برگزار شده قیمت بنزین در نیمه دوم امسال کمی بیش از قیمت فوم خلیج فارس و با احتساب عوارض مالیات و هزینه‌های حمل و جابجایی خواهد بود.

[ پنج شنبه 89/4/10 ] [ 8:40 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 440
بازدید دیروز: 716
کل بازدیدها: 1663219