سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

‌همان گونه که انتظار می‌رفت، ‌توافق میان ایران و غرب بر سر موضوع هسته‌ای، رقبای منطقه‌ای ایران، به ویژه عربستان سعودی را برای حفظ منافع خود به تکاپوی شدید انداخته است. در این زمینه، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت سعودی می‌خواهد اتحادهای جدیدی را به منظور مقابله با نفوذ ایران شکل دهد.

 

به گزارش «تابناک»، نواف العبید از مشاوران دولت عربستان سعودی اظهار داشته در پی توافق اخیر هسته‌ای میان ایران و غرب، ریاض احتمالاً در پی متحدان جدید، همچون انگلیس و فرانسه بر‌خواهد آمد. این در حالی است که تحلیلگران بر این باورند، به دلیل وابستگی‌های شدید عربستان به آمریکا، جایگزین کردن متحدی دیگر به جای واشنگتن برای سعودی‌ها دشوار خواهد بود.

‌«نیل پاتریک»، پژوهشگر مسائل منطقه به «گالف نیوز» می‌گوید، این گونه اظهارات مقامات سعودی، بیش از هر چیز ناشی از ترس آن‌ها از سیاست‌های جدید آمریکاست؛ بدون اینکه درباره اقدامات جایگزین احتمالی درک و برداشت روشنی داشته باشند.

پاتریک می‌افزاید: «عربستان سعودی از مدت‌ها پیش درباره به چالش کشیدن منافع ایران بسیار نگران بوده و بنابراین، بسیار دشوار است که بتوان گفت، چگونه این امر می‌تواند به تغییری چشمگیر در سیاست‌ها منجر شود».

العبید به تازگی گفته بود، عربستان سعودی سیاست فعال‌تری ‌در پیش خواهد گرفت و قصد دارد منافع ملی خود را به شیوه تهاجمی‌تر و از راه مقابله با آنچه نفوذ ایران در دولت‌های عرب منطقه خوانده، پیگیری کند.
 
حسین شبکشی، کار‌شناس اقتصادی عربستانی نیز در همین زمینه می‌گوید: «ما شاهد تغییر سیاست آمریکا در خاورمیانه هستیم. به نظر می‌رسد آن‌ها علاقه خود را به منطقه از دست داده‌اند... هیچ چیز‌ در ایران تغییر نکرده و سیاست این کشور عوض نشده است. ایران همچنان بخشی از محور شرارت است».

اما ادعا‌ها و فضاسازی‌های مقامات و تحلیلگران عربستانی به همین جا ختم نمی‌شود. روزنامه «الشرق الاوسط» نیز به تازگی در یکی از مطالب خود مدعی شد که توافق هسته‌ای ایران، از واقعه 11 سپتامبر 2001 هم خطرناک‌تر است.

در ادامه این مطلب آمده: «اوباما منطقه را فروخت و اتحاد تاریخی ایالات متحده با کشورهای منطقه خلیج فارس را‌‌ رها کرد».
گالف نیوز اشاره می‌کند که این گونه اظهارنظر‌ها، بیانگر عمق هراس دولت‌های عرب منطقه از ظهور ایران به عنوان یک ابرقدرت منطقه است. به نوشته این روزنامه، بسیاری از مقامات سعودی بر این باورند، تحریم‌های بیشتر علیه ایران، می‌تواند به توافق هسته‌ای رضایت‌بخش‌تری برای آن‌ها منجر شود.

گفتنی است، بر خلاف بسیاری از کشورهای جهان، موضع رسمی دولت عربستان سعودی درباره توافق هسته‌ای ایران نیز چندان خوشبینانه و مثبت نبود. دولت این کشور با صدور بیانیه‌ای، این توافق را «گام نخست» به سمت یک راهکار جامع برای موضوع هسته‌ای ایران دانست.

به هر حال،‌‌ همان گونه که پیش از این نیز بار‌ها اشاره شده، عربستان سعودی با احساس نارضایتی شدید از سیاست جدید آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران، در تلاش است تا با انجام هر اقدام ممکن، از پیامدهای منفی این امر برای خود بکاهد.


[ پنج شنبه 92/9/7 ] [ 9:48 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با تسنیم، در خصوص گزارش عملکرد 100 روزه دولت که رئیس‌جمهور اعلام کرد، اظهار داشت: این گزارش بیشتر از 100 روز بود و بیشتر از شبیه گزارش 8 ساله دوره دولت احمدی‌نژاد بود تا گزارش 100 روزه دولت یازدهم.

وی در خصوص آمارهایی که رئیس‌جمهور از دولت‌های نهم و دهم ارائه کرد، گفت: حضرت
عیسی (ع) همراه با جمعیتی در راه بودند که یک لاشه سگ را بر سر راه خود دیدند و هر کدام از همراهان ایشان یک ایرادی به این لاشه سگ گرفت، اما حضرت گفتند که دندانهای سفید این سگ را هم ببینید. ای کاش آقای رئیس‌جمهور دندانهای سفید دولت قبل را نیز می‌دید.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: متاسفانه روسای دولت‌ها بعد از روی کارآمدن همواره از این حرف‌ها می‌زنند و دولت‌های قبل را متهم می‌کنند و اگر ایشان سعی می‌کرد بیشتر در مورد گزارش اقدامات و حرف‌های خود را می‌زد بهتر بود تا اینکه راجع به دیگران صحبت کند.


[ پنج شنبه 92/9/7 ] [ 12:2 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]


به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه ان بی سی ؛ این شبکه در خبری از انتشار بیانیه ای ازسوی دولت آمریکا خبر داد که در آن آمده است:‌ ایران حق ادامه فعالیت در رآکتور ب سنگین اراک را ندارد.

در ادامه این بیانیه آمده است :‌تهران می تواند به برخی ساخت و سازها در این رآکتور را که ارتباطی با تولید یا پیشرفت برنامه تولید پلوتونیوم ندارد ? ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه این بیانیه تاکید کرد : فعالیت های ساخت و سازی در این رآکتور می تواند ادامه داشته باشد اما تولید سوخت هسته ای ، ادامه کار رآکتورها ، تست و سیستم های کنترلی و دیگر فعالیت هایی از این دست مجاز نمی باشد.

گفتنی است پیش از این وزیر خارجه ایران از ادامه فعالیت در این رآکتور خبر داده بود .


[ پنج شنبه 92/9/7 ] [ 12:1 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
مدیرکل امور کارشناسی نظارت مجلس با بیان اینکه احمدی نژاد باید حضوری از اتهامات خود دفاع کند، گفت: غیبت غیرموجه احمدی‌نژاد در دادگاه منجر به بازداشت او می‌شود.
مجتبی ملک افضلی در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به آیین دادرسی کیفری گفت: متهم می‌تواند در موارد خاص از جمله حوادث غیرمترقبه، عدم دسترسی به دادگاه، بیماری، فوت همسر، عدم امکان تردد به دلیل حوادث قهری و توقیف در دادگاه حضور نداشته و غیبت وی  موجه است، اما در موارد دیگر که  غیبت غیر موجه تلقی شده و دادگاه گواهی عدم حضور متهم را رویت نکرده باشد، برابرماده 117 آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری متهم به دستور قاضی جلب می شود.
مدیرکل امور کارشناسی نظارت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برابر قانون احضارنامه محمود احمدی نژاد به کارگزینی نهاد ریاست جمهوری ابلاغ شده  و رئیس جمهورسابق  باید برای غیبت خود دردادگاه دلیل موجه ارائه کند.
وی با بیان اینکه دادگاه باید طبق روال طبیعی در امورقضایی اظهارنظرهای متهم را دریافت کند، افزود:  چنانچه دادگاه اظهارات متهم را وارد دانست برای وی قرار منع تعقیب صادرمی شود، اما اگر دادگاه دفاعیات متهم را کافی تشخیص نداند قرار مجرمیت برای وی صادرشده و پرونده برای رسیدگی وارد مراحل بعدی می شود.
ملک افضلی تصریح کرد: جلسه رسیدگی به تحقیقات مقدماتی پرونده احمدی نژاد  برگزار شد و درصورتی که دادگاه اتهامات را موجه تشخیص دهد جلسه رسیدگی درآینده تشکیل خواهد شد.
وی  با بیان اینکه متهم باید حضوری از خود دفاع کند، بیان کرد: احمدی نژاد می تواند به همراه وکیل دردادگاه از خود دفاع کند، اما وکیل در تحقیقات نمی تواند دخالت کند.
نماینده حقوقی مجلس در دادگاه احمدی‌نژاد گفت: اگردرمرحله تحقیقات مقدماتی متهم دردادگاه حاضرنشده و نامه عدم امکان حضورخود را ارسال نکند قطعا به دستور مراجع قضایی جلب می شود.
شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران دیروز ( 5 آذر)  برای رسیدگی به اتهامات محمود احمدی نژاد تشکیل جلسه داد، اما رئیس جمهور سابق به دلایل نامعلوم ازحضور در دادگاه امتناع کرده و جلسه رسیدگی به دستور قاضی پرونده به وقت دیگری موکول شد.

[ چهارشنبه 92/9/6 ] [ 11:54 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

هنوز یک هفته از توافق هسته ای ایران با کشورهای 1+5 و از جمله آمریکا نگذاشته است که مقامات کاخ سفید به صورت رسمی از ایران درخواست کمک کرده اند تا یکی از طولانی ترین پرونده های خود را با کمک ایران حل کنند. 

به گزارش «تابناک»، کاخ سفید رسما از ایران درخواست کمک کرده است تا بتوانند یکی از ماموران سابق «اف بی آی» را که حدود شش سال پیش گم شده است را پیدا کنند. روبرت لوینسون از ماموران سابق اف بی ای در سال 2007 در جزیره کیش در ایران ناپدید شده است . 

بر اساس بیانیه رسمی کاخ سفید که در روز بیست و ششم نوامبر صادر شده است آمده است که ما با احترام  از مقامات ایرانی می خواهیم که برای حفظ امنیت و سلامتی آقای لوینسون به ما کمک کنند تا وی به کشورش برگردد.در بیانیه کاخ سفید آمده است که لوینسون از جمله آمریکایی هایی ست که زمان زیادی است دستگیر شده و خبری از او وجود ندارد. ایران بارها اعلام کرده است که اطلاعاتی درباره سرنوشت آقای لوینسون در اختیار ندارد.
 
رابرت لوینسون و یا آنطور که خانواده اش و دوستان می خوانندش «باب»، کارشناس بازنشسته فعالیتهای مافیا در بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) است که در اسفند 1385 در جزیره کیش ناپدید شد. باب که ازسال 1998 میلادی باز نشسته شده است در بعد ازایام بازنشستگی به عنوان کارشناس مافیای روسیه و ایتالیا و همچنین باندهای زیرزمینی اقتصادی فعالیت آزاد خود را در قالب کارآگاه خصوصی برای کمپانی های خصوصی در آمریکا و اروپا فعالیت می کرده است، در خلال این شغل باب پرونده ای را با موضوعیت تجارت قاچاق سیگار ظاهرا ازدفتر نمایندگی کمپانی گروه آلتریا در دوبی دریافت می دارد که برسر همین پرونده وی اواسط اسفند ماه سال 1385 برای تحقیق بر سر قاچاق این سیگار به ایران و پاکستان وارد جزیره کیش شده و چندی بعد نیز ناپدید میشود، سفر به جزیره کیش حتی برای شهروندان آمریکایی نیازی به اخذ روادید از کنسولگری ایران ندارد.

در همان زمان،غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر وقت اطلاعات ایران اعلام کرد ایران از سرنوشت مامور سابق اف بی آی سرنخی در دست ندارد، غلامحسین الهام هم که در آنزمان سخنگوی دولت ایران بود گزارش ها در مورد دستگیری رابرت لوینسون توسط دولت ایران را تکذیب کرد و گفت که مقامات ایرانی همچنان به دنبال یافتن سرنخها و اطلاعاتی درباره این شهروند آمریکایی هستند. نهایتا در اردیبهشت ماه سال 1386 چند مقام ایرانی از جمله وزیر اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی با اذعان و تائید اینکه رابرت لوینسون در اسفند 1385 وارد خاک ایران شده است اعلام کردند هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دسترس نداریم.


[ چهارشنبه 92/9/6 ] [ 11:39 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
به گزارش تسنیم ، فایننشیال تایمز می‌نویسد:
رئیس‌مجمع تشخیص مصلحت ایران اظهار امیدواری کرد که در یک سال آتی توافق نهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل شود.
آقای رفسنجانی 79 ساله در یک مصاحبه‌ای نادر اعلام کرد که توافق موقت روز یکشنبه سخت‌ترین گام بود زیرا به معنای فایق آمدن بر چندین دهه بیگانگی دیپلماتیک با آمریکا بود که از انقلاب اسلامی سال 1979 شروع شد.
رئیس‌جمهور پیشین ایران که در دفتر انباشته از کتاب خود در یک کاخ باشکوه در تهران که قبلا مورد استفاده شاه بود با خونسردی و آسودگی نشسته بود، گفت: "این [توافقنامه] یخ‌ها را شکست، مرحله دوم روتین‌تر خواهد بود."
فایننشیال‌تایمز در ادامه با اشاره به سخت‌تر بودن مرحله بعدی مذاکرات به علت مخالفت‌های اسرائیل و نیز تفاوت‌های بین غربی‌ها و ایران نوشت: اما آقای رفسنجانی بسیار خوشبین بود: "بخشی [از گشایش] بدین علت بود که سخن گفتن با آمریکا یک تابو بود. این تابو به راحتی شکسته نمی‌شد و مذاکرات هسته‌ای بدون آمریکا به پیش نمی‌رفت."
وی در ادامه اعلام کرد که ایران علاقه‌ای به ساختن سلاح هسته‌ای ندارد و تهدیدهای اسرائیل به حمله برای توقف کردن برنامه هسته‌ای ایران را رد نمود. "اسرائیل خیلی کوچک است، هیچ ماهی کوچکی نمی‌تواند ماهی بزرگتر را بخورد."
فایننشیال تایمز در ادامه می‌نویسد: این روحانی برجسته و رئیس مجمع تشخیص مصلحت، که پیش‌نویس خط‌مشی‌ها را تهیه کرده و نفوذ بسیاری در پشت صحنه دارد، به زیان‌های وارد بر اقتصادی بر اثر تحریم‌ها و سیاست‌های عامه‌پسند آقای احمدی‌نژاد پرداخت.
وی اظهار امیدواری کرد که اقتصاد کشور در دو سال آتی شاهد بازگشت به وضعیت قبلی شود بالاخص اگر سرمایه‌گذاران خارجی به ایران آمده و از بخش‌هایی به مانند هوانوردی، بخش نفت و گاز، پترشیمی، کشتی‌رانی و راه‌آهن حمایت کنند.
به نوشته فایننشیال تایمز وی با اشاره به رد صلاحت در انتخابات ریاست جمهور گذشته گفت: "بدخواهان نگذاشتند در انتخابات شرکت کنم."
وی اعلام کرد که ایران به دنبال ترک برنامه هسته‌ای نیست اما قصد دارد که آن را در راستای پیمان منع اشاعه هسته‌ای سال 1968 که اجازه توسعه صلح‌آمیز قدرت هسته‌ای را می‌دهد، ادامه دهد.
"محدودیت‌های ناشی از قوانین بین‌الملل برای ما قابل پذیرش هستند. معاهده منع اشاعه هسته‌ای برای ما قابل پذیرش است. هر چیزی بیش از آن به نظر ما تحمیلی است."
فایننشیال تایمز با اشاره به روابط خوب هاشمی رفسنجانی با رهبران سعودی نوشت که وی در مصاحبه از آمادگی خود برای سفر به ریاض و اینکه ملک عبدالله از وی برای سفر به حج ماه گذشته دعوت کرده بود، خبر داد. هدف وی این خواهد بود که "آنها را مطمئن سازد که دوستی با ایران به نفع منطقه و هر دو کشور خواهد بود."
اما به نوشته فایننشیال تایمز وی به صورت تلویحی اعلام کرد که دولتمردان ایران باید درباره خط‌مشی‌های تنش‌زدایی به توافق برسند. سفر آتی نیازمند آمادکی و تصمیم‌گیری در داخل ایران درباره "چگونگی توافق با [عربستان سعودی] بر اساس یک موضع برد-برد است."
رفسنجانی در ادامه گفت که ایران می‌تواند "نقش بهتری" را در سوریه نسبت به آنچه اکنون انجام می‌دهد عهده‌دار شود اما اعلام کرد که سرنوشت بشار اسد توسط سوری‌ها تصمیم‌گیری‌ خواهد شد."اگر مردم سوریه آن را بپذیرند مسأله‌ای نخواهد بود [کنار رفتن اسد]... ما حقی برای مداخله نداریم."

[ سه شنبه 92/9/5 ] [ 3:15 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
تاریخ انتشار: 04 آذر 1392 - 11:23 - 25 November 2013

آنچه که باعث شد توافق هسته ای ایران و 1+5 شکل بگیرد، دیدارهای محرمانه ای بود که در طول ماه های گذشته بین مقامات ایران و آمریکا انجام شد.

به گزارش تابناک، این ادعایی است که روزنامه انگلیسی گاردین منتشر کرده و نوشته است که توافق بین دو قدرت جهانی، به خاطر انجام این دیدار های محرمانه بوده است.

دیدارهای محرمانه مقامات ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان انجام شده است، البته تنها عمان نوبده که میزبان این دیدارها بوده ، بلکه در جاهای دیگری نیز مقامات دو کشور با هم دیدار محرمانه داشته اند.

اوباما از خبرنگارانی که از این دیدارها اطلاع داشته اند خواسته بود که جزئیاتی از این دیدار ها را منتشر نکنند.

مقامات آمریکایی که در این دیدار ها حضور داشته اند دو نفر بوده اند: ویلیام برنز معاون وزارت خارجه و جیک سولیوان مشاور سیاست خارجی جو بایدن معاون اول رئیس جمهور.

پنج دیدار محرمانه ای که باعث توافق هسته ای شد!پنج دیدار محرمانه ای که باعث توافق هسته ای شد!

المانیتور هم گزارش داده که علاوه بر این دو نفر پانت تالور از مقامات شورای امنیت ملی آمریکا نیز حضور داشت است و این افراد در مجموع پنچ بار با مقامات ایرانی به صورت محرمانه دیدار داشته اند که اولین دیدار سه ماه پیش از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد انجام شده است .

پنج دیدار محرمانه ای که باعث توافق هسته ای شد!

گزارش ها نامی از مقامات ایرانی که در این دیدارها حضور داشته اند را به میان نیاورده اند
تحلیل گران معتقدند که عصبانیت فابیوس وزیر خارجه فرانسه در دور پیشین مذاکرات ژنو هم به این دلیل بوده که وی مطلع شده است که ایران و آمریکا به صورت مستقل با هم به توافق رسیده اند.


[ دوشنبه 92/9/4 ] [ 12:36 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 
به گزارش مهر، نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز دوشنبه هفته جاری در بازار 825 هزار تومان، طرح قدیم 825 هزار تومان، نیم سکه 428 هزار تومان، ربع سکه 248 هزار تومان و گرمی 165 هزار تومان اعلام شد.
 
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 84 هزار و 600 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1234 دلار است.
 
در همین حال،، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 2900 تومان، هر یورو را 3945 تومان، هر پوند را  4750 تومان و هر درهم امارات را 798 تومان اعلام کردند.
 
جدول قیمت سکه و ارز
نوع سکه     دوشنبه - قیمت (تومان)
سکه‌تمام‌طرح‌جدید     825000
سکه‌تمام‌طرح‌قدیم     825000
نیم سکه     428000
ربع سکه     248000
1 گرمی     165000
هرگرم‌طلای18عیار     84600
نوع ارز       
دلار آمریکا     2900
یورو     3945
پوند انگلیس     4750
درهم امارات     798

 
[ دوشنبه 92/9/4 ] [ 12:35 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

توافق هسته‌ای دیروز ایران و 1+5، همه مسائل ‌دیگر را در روزنامه‌ها به حاشیه رانده است؛ تحلیل چرایی و پیامدهای این توافق، واکنش‌های داخلی و خارجی به آن و تأثیر آن بر اقتصاد از جمله موضوعاتی است که مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته است.

 

پیش بینی بازار و اقتصاد پس از توافق هسته‌ای

رسالت سخنان رئیس سازمان بسیج مستضعفین را مورد توجه قرار داده که با بیان اینکه اگر همه تحریم ها هم برداشته شود و نفت ما را همه دنیا بخرند، باز هم مشکلات اقتصادی حل نمی شود، گفته: حماسه اقتصادی مد نظر رهبری با تقویت اقتصاد مقاومتی تحقق خواهد یافت.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر جهاد در عرصه اقتصادی خاطرنشان کرد‌: امروز خط مقدم مبارزه با استکبار جهاد در عرصه تولید و کارآفرینی است و این همان چیزی است که دشمن از آن واهمه دارد، امروز تولیدگران ما مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس در برابر دشمنان صف آرایی می کنند. وی در تشریح خدمات بسیج در عرصه اقتصادی اظهار کرد: در عرصه اقتصادی با کار کارشناسی که انجام شد متوجه شدیم که مشکلاتی که در عرصه بیکاری و تورم وجود دارد به وسیله کارآفرینی برطرف می شود. اقتصاد کشور امروز به بیماری دچار است که تورم و بیکاری توام با آن وارد شده است که اگر یکی از آنها وجود داشت، به وسیله دیگری قابل حل بود.

اعتماد در پایان پیش‌بینی خود از بازار پس از توافق هسته‌ای و با تیتر «احتمال کاهش قیمت سکه تا 825 هزار تومان و دلار تا 2700 تومان» نوشته است: درباره شاخص کل هم که پیش تر در همین نشریه بررسی کرده بودیم، در محدوده 79000 با مقاومت سنگینی روبه‌رو هستیم و معمولا در این گونه مواقع، اخباری مثبت و فشار صعودی همراه با حجم بالای معاملات نیاز است تا مقاومت شکسته شود و جالب اینجاست که دقیق همزمان با رسیدن شاخص کل به مقاومت فوق، توافق هسته یی شکل گرفته است و احتمال زیاد طی هفته جاری موجب شکست این مقاومت خواهد شد. همچنین پس از توافق اخیر شاهد کاهش قیمت دلار خواهیم بود و این کاهش می تواند بر شرکت هایی که محصولات خود را صادر می کنند تاثیر منفی گذاشته و قیمت سهام این شرکت ها را نزولی کند. همچنین برخی از صنایع که تولیدات آنها متاثر از تحریم های وارداتی و افزایش نرخ ارز مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته بود با کاهش تحریم ها و کاهش نرخ ارز متضرر خواهند شد. درباره روند قیمتی سکه و دلار نیز باید بگوییم تحلیل های قبل همچنان پابرجاست و برای سکه عدد 825000 تومان را در گام اول متصور هستیم. روند دلار نیز در صورتی که تیم اقتصادی دولت قصد تثبیت دلار در این محدوده را نداشته باشد، دستیابی به عدد 2700 تومان را پیش بینی می کنیم. در پایان با توجه به اتفاقات مهم اخیر و ثبات نسبی به وجود آمده در بازارهای موازی با بازار سرمایه و اتخاذ سیاست های حمایتی از تولید توسط دولت جدید و برخورداری شرکت های تولیدی از ارزش جایگزینی بالامی توان آینده خوبی را برای بازار سرمایه کشور متصور بود.

حمیدرضا آریان پور نیز در همین روزنامه، هشت نکته اقتصادی از پیمان شش ماهه ژنو را مورد توجه قرار داده و نوشته است: توافق شش ماهه ایران و شش قدرت جهانی تا چند ماه دیگر که دور تازه‌ای از تلاش ها برای رفع مستند مسائل مورد اختلاف از سر گرفته شود، چندین اثر اقتصادی خواهد داشت. 

   1- بر اساس توافق انجام شده تلاش غرب برای کاهش بیشتر فروش نفت ایران متوقف شده و شرکای تجاری خریدار نفت ایران همان موارد پیشین با همان میانگین قبلی خواهند ماند، اما مهم اینکه اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحریم های مربوط به بیمه و خدمات حمل کالارا دراین مدت برمی دارند. این می تواند نگرانی های شرکت های طرف ایران را در این مدت رفع کند. ایران در صورت ادامه توافقات به چهار میلیارد و دویست میلیون دلار درآمد بلوکه شده دسترسی خواهد داشت که بیشتر گامی مثبت در دیپلماسی است. 

2- تحریم های محصولات پتروشیمی و خدمات وابسته به آن مانند خدمات بیمه، خدمات مالی و نقل و انتقال کالابرداشته شده است. گرچه مثلادبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی در گفت وگو با فارس از این گفته که تحریم های پتروشیمی بی اثر بوده اند، اما او در جایی دیگر به تاثیر 10 درصدی آنها اشاره می کند. پس در این مدت چند ماهه صادرات پتروشیمی هم افزایش خواهد داشت.

3و4- تحریم های طلاو فلزات گرانبها و خدمات وابسته به آنان هم تعلیق شده است. تعلیق در این بخش همراه با تعلیق تحریم بخش خودرو سقف یک و نیم میلیارد دلاری دارد. اما در هر دو حوزه باعث تداوم یا بازگشت آرامش به این بخش ها می شود. در سه ماهه گذشته خبری از نوسان های وحشتناک فلزی نبوده است. بخش خودرو هم با توجه به نقش پررنگش در تولید ناخالص ملی اثرگذار خواهد بود. با این حال کاهش بهای اجناس سرمایه یی در صورتی برای مردم نیکو خواهد بود که در میان مدت تورم هم مهار شود.

5- یکی از جذاب ترین بخش های توافق مربوط به تحریم های صنایع هوایی است. حالابنا شده که ایران به قطعات یدکی هواپیماهای غیرنظامی و خدمات وابسته به آن دسترسی داشته باشد. وسعت این امکان هم البته در پیوند با پیشبرد توافق است. اگر همه چیز خوب پیش رود می توان به نوسازی هایی امید بست. علاوه بر تامین و نصب قطعات، بازرسی های فنی و تعمیرات هم پیش بینی شده است. طرف های غربی البته شرکت های هواپیمایی خاصی را در نظر خواهند گرفت.

6- امکان استفاده از بخشی از سرمایه بلوکه شده ایران در خارج برای مقاصد بشردوستانه در ایران فراهم شده است. بناست کانالی مالی ایجاد شود تا با بهره گیری از آن، تجارت اقلام وابسته به زندگی ایرانیان فراهم شود. بخش غذا و محصولات کشاورزی، بخش دارو و بخش تجهیزات پزشکی از این توافق سود خواهند برد. می توان در صورت ادامه توافقات در جریان این چند ماه و پس از آن به کاهش تورم مواد غذایی، بازگشت ثبات به بازار دارو و پیشرفت در خدمات درمانی امیدوار بود. کانال پیش گفته از طریق بانک های مشخص خارجی توسعه خواهد یافت.

7- کانال پیش گفته در کنار آنکه به نقل و انتقالات مالی دولت ایران کمک خواهد کرد، برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور هم مفید خواهد بود. دانشجویان ایرانی می توانند تا سقفی تعیین شده از این کانال برای نقل و انتقال پول برای هزینه دانشگاه و زندگی استفاده کنند: مشکلی که در سال های گذشته بخشی آزاردهنده از تحصیل در خارج شده بود. دانشجویان حالامانند هر ایرانی امید دارند که توافقات، ورای شش ماه ادامه یابد.

8- به جز موارد مالی پیش گفته در آخرین بند از وظایف شش قدرت جهانی، که در واقع وظایف کشورهای غربی است، به طور خاص به معاملات مالی ایران و اتحادیه اروپا توجه شده و از بازنگری در معاملات تجاری سخن رفته است. این تجارت ها البته در حوزه هایی انجام خواهد شد که به طور ویژه مورد تحریم قرار نگرفته اند.

 

بی‌تفاوتی ملی نسبت به وقوع زلزله

در حالی که شمار زیاد زلزله‌های این روزها در مناطق غربی کشور در سایه مذاکرات هسته‌ای مورد توجه چندانی قرار نگرفته است، روزنامه قانون نسبت به بی‌تفاوتی ملی نسبت به وقوع زلزله هشدار داده ‌و نوشته است: همه چیز حکایت از این واقعیت دارد که گریز از این فاجعه طبیعی غیرقابل اجتناب است، هرچند اگر نسبت به آینده‌ای که هر لحظه ما را تهدید می‌کند، بی‌تفاوت باشیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم، آنچه روی خواهد داد، مستقل از اداره و خواست ما خواهد بود. شهرهای کهن این سرزمین باوجود هشدارهای کارشناسان و نخبگان علم زلزله که معتقدند در میان گسل‌های ناایمن پراکنده‌ شده اند و هر روز آبستن زلزله و فاجعه‌ای خوفناکند، همچنان در حال گسترش و توسعه‌اند. شهرها مانند بادکنکی که در برابر فشار هوا، ناگزیر از ازدیاد حجم است، هر روز بر وسعت ابعادشان افزوده می‌شود و بار انسانی شهرها، سنگین‌تر از قبل می‌شود. گویا هیچکس نمی‌خواهد این تهدید ویرانگر که بر اعصاب صاحب‌نظران علم زلزله ناخن می‌کشد، جدی بگیرد.

ما هر روز باچنان اطمینانی از خواب برمی‌خیزیم و مشغول روزمرگی‌های خود می‌شویم که فراموش می‌کنیم چشم‌هایمان را در آغوش چه اژدهای هولناکی می‌گشاییم و در حالی شبانگاه به دامانش فرو می‌خزیم که نمی‌دانیم شاید این سقف، امشب سایه‌بان آخرین دقایق عمر ما باشد و در نیمه‌های شب سرمان آوار خواهد شد. آیا این رفتار نتیجه فرهنگی است که سال‌های دراز ما را با خوش‌بینی و امید به تقدیر فردا پیوند زده و به آن عادت داده است؟ آیا با نیندیشیدن به آینده‌ای که محصول سهل‌انگاری‌های ماست، می‌توان سرنوشت محتوم خود را به تعویق انداخت؟ کمی دقت کنید. شاید شما هم صدای خمیازه‌ هیولای زمین را بشنوید که به تدریج در حال بیدارشدن دوباره است. آن وقت احتمالا دیگر شما هم با چنین اطمینانی بر بام زمین قدم نمی‌زدید.

ژنو و آزاد شدن قدرت منطقه‌ای ایران

موضوع مذاکرات هسته‌ای از زوایای گوناگون مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته ‌که تقدیر و تحسین وزارت خارجه از آن جمله است.

کیهان علاوه بر این که تیتر کاملا متفاوت «‌آمریکا قابل اعتماد نبود، توافق ژنو یک ساعت دوام آورد» را برای صفحه اول خود انتخاب کرده، یادداشت روز خود را به مواضع وزیر خارجه آمریکا اختصاص داده است.

در این یادداشت و با تیتر «باز هم پیمان‌شکنی» آمده است: مذاکرات تیم هسته‌ای کشورمان پس از چند روز تلاش فشرده و گفتگوهای طولانی در سحرگاه دیروز به پایان رسید و بلافاصله بیانیه‌ای - که به گفته منابع غربی تدوینش نبرد کلمه‌ها بود - منتشر شد. همین مقدار تلاش و جدیت برای احقاق حق مردم در مقابل حریفانی زورگو و باج‌خواه، جای تشکر دارد و مردم ـ صرف‌نظر از نتیجه  ـ این کوشش‌ها را فراموش نمی‌کنند.

اندکی پس از اعلام حصول توافق و پیش از انتشار مفاد آن، اظهارات متناقضی در خصوص ماهیت توافق حاصله از سوی طرفین گفت‌وگوها بیان شد! از یک سو وزیر خارجه کشورمان دست‌آوردهای حاصله را خوب و موفقیت‌آمیز توصیف ‌و اعلام کرد که حقوق کشورمان در آن لحاظ شده است و از دیگر سو جان کری وزیر امور خارجه آمریکا کمتر از یک ساعت بعد از امضای توافقنامه ژنو، از یکسو این توافق را پیروزی آمریکا و تامین‌کننده امنیت متحدان آمریکا در منطقه به ویژه اسرائیل توصیف کرد! و از سوی دیگر در اقدامی عجیب گفت؛ در توافقنامه ژنو حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته نشده است! جان کری با اشاره به ماده 4 معاهده NPT، این ماده از معاهده یاد شده را فاقد اشاره به حق غنی‌سازی برای کشورهای عضو NPT دانست و گفت؛ نه فقط در ماده 4 بلکه در هیچیک از چهار گوشه معاهده NPT نشانه یا اشاره‌ای به برخورداری کشورهای عضو معاهده از حق غنی‌سازی در خاک خود نشده است. انکار جان کری در حالی است که وزرای خارجه روسیه و فرانسه مواضع بهتری داشتند و این حق را به رسمیت شناختند!

صرف نظر از ماهیت توافق و فارغ از اینکه چه دستاوردی در این ماراتن نفس‌گیر نصیب کشورمان شده است، مخالف‌خوانی‌های آمریکا، حکایت از تزلزل آنها در برداشتن کوچکترین گام برای به رسمیت شناختن حق مسلم مردم کشورمان دارد. آنها با این که بهتر از هر کسی می‌دانند براساس ماده 4 ان‌پی‌تی، بهره‌مندی از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حقی مشروع و مسلم برای تمامی اعضای آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای است، پس از سال‌ها حق‌کشی و جفا در حق مردم ایران همین توافق را هم کمتر از چند ساعت بعد از امضاء، مورد تشکیک و تردید قرار می‌دهند.

شهروند نیز در یادداشتی با تیتر «ژنو و آزاد شدن قدرت منطقه‌ای ایران» به قلم علی خرم نوشته است: انتظار می‌رود توافقات هسته‌ای اخیر میان ایران و گروه 1+5 به بالابردن توان استراتژیکی ایران در منطقه منجر شود و شاهد قدرت بیشتر ایران در منطقه باشیم. در واقع باید گفت اکنون توان ایران در منطقه آزاد می‌شود و اگر تا دیروز قدرت‌های بزرگ سعی می‌کردند در تحولات منطقه‌ای با ایران بازی نکنند یا بازی ایران را خنثی کنند، اکنون ورق به نفع ایران برگشته و قطعا حضور ایران در منطقه قوی‌تر از گذشته خواهد بود. در این خصوص باید گفت، حتی مواضع رویارویی ایران با اسراییل نیز با گذشته فرق خواهد کرد و اگر تا پیش از این ایران یکطرفه در تلاش بود تا موارد نقض حقوق بشر اسراییل را در جهان یادآور شود، اکنون مواجهه جهان با این مساله نیز متفاوت خواهد بود. همچنین باید انتظار داشت تا در مساله سوریه، عراق و ترکیه موازنه به نفع مواضع ایران تغییر کند. مهم‌ترین علتی که برای این تغییر رویکردها می‌توان برشمرد، تغییر نگاهی است که از این پس به ‌ایران خواهد شد. این دور از مذاکرات در نشست‌ها و گفت‌وگوهایش، دیدگاه جهان را نسبت به‌ ایران تغییر داد و سبب شد تا دیگر به ‌ایران به عنوان دشمن نگریسته نشود. در حقیقت ساعت‌ها گفت‌وگو و مذاکره با تیم دیپلماسی ایران، قدرت‌های جهانی را متقاعد کرد که کشوری که در طرف مقابل آنها قرار دارد چه دیدگاه و لحنی در دستگاه دیپلماسی دارد؛ بنابراین دیگر رویکرد مقابله‌جویانه با ایران نمی‌تواند موثر باشد بلکه می‌توان بر سر مسائل مهم منطقه و جهان با این کشور به توافق رسید. حل مناقشه سوریه با کمک ایران می‌تواند مهم‌ترین مورد همکاری ایران و قدرت‌های جهانی باشد. احتمال این‌که ‌ایران به‌عنوان بازیگر مهم مساله سوریه به ژنو2 دعوت شود و این کنفرانس به‌صورت یک‌جانبه با دیدگاه غربی برگزار نشود بسیار زیاد است. به نظر می‌رسد که دیگر قدرت‌های جهانی از موضع لجبازی با ایران با مساله سوریه برخورد نخواهند کرد.

ابتکار نیز خشم اعراب از توافق ایران را مورد توجه قرار داده و نوشته: کشورهای عربی که به روشنی می‌بینند که سرنوشتی همانند عراق و لیبی برای ایران حاصل نشده و ایران توانسته است در نهایت کشورهای غربی را وادار کند که حقوق هسته ای اش را به رسمیت بشناسند و اقدام به لغو تحریم‌های اعمال شده علیه آن کنند، از این بابت به نوعی ناخرسند هستند. شبکه العربیه برای مخفی کردن این خشم گزارش می‌دهد که تحریم‌های اقتصادی غرب فشار بسیاری به اقتصاد ایران وارد آورد و این کشور مجبور شد پای میز مذاکره بنشیند و به غرب امتیاز دهد.

روزنامه القدس العربی، چاپ لندن نیز به انتقاد اسرائیل از این توافق نامه پرداخته است و می‌نویسد: وزرای امور خارجه 1+5 در حالی در ژنو با وزیر امور خارجه ایران و دیگر مقام‌های این کشور دست می‌دادند و نوید توافق با تهران را سر می‌دادند که اسرائیل ناامید تنها گفت که این یک توافق بد محسوب می‌شود. این در حالی است که امریکا می‌گوید با امضای این توافق نامه امنیت خاورمیانه و اسرائیل تضمین خواهد شد.روزنامه لبنانی النهار نیز می‌نویسد که ایران و کشورهای بزرگ جهانی به توافقی بزرگ رسیدند که در آن ایران به خواسته هسته ای اش رسیده است و بخشی از نگرانی‌های غرب بر سر برنامه هسته ای ایران نیز از بین می‌رود. این روزنامه همچنین متن توافق نامه را از سوی کاخ سفید منتشر کرد و آن را توافق نامه ای تاریخی با ایران دانست. روزنامه لبنانی السفیر نیز به اظهارات دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان اشاره کرده است و می‌نویسد که ایران به حق غنی سازی اورانیوم خود رسیده و این مساله را کشورهای جهان به آن رسما اذعان کرده اند در حالی که همان طور که رئیس جمهوری ایران اعلام کرده است، غنی سازی اورانیوم در تاسیسات هسته ای ایران ادامه خواهد داشت.شبکه خبری اسکای نیوز عربی که مقر آن در دبی است نیز این توافق نامه را اتفاقی بزرگ دانست که کشورهای عربی از آن ناخرسندند و گزارش داد که ایران در این توافق نامه به هر آن چه می‌خواست رسید. این شبکه خبری همچنین به ناخرسندی عربستان و امارات متحده عربی از امضای این توافق نامه خبر داد.

روزنامه مصری الشروق نیز گزارش داد که این توافق نامه گامی بزرگ برای ایران برای پیوستن به جمع کشورهای قدرتمند جهان محسوب می‌شود و می‌تواند اختلافات موجود میان تهران و غرب را بسیار کاهش دهد. این روزنامه مصری در ادامه به خشم نتانیاهو به امضای این توافق نامه اشاره کرده و گزارش می‌دهد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی امضای این توافق نامه را خطایی تاریخی توصیف کرده است.روزنامه مصری الاهرام نیز نوشت که ایران توانست با ایجاد شکاف در میان 1+5 در ژنو در نهایت مذاکرات را به سمتی هدایت کند که توافق نامه ای امضا شود که حقوق هسته ای آن به رسمیت شناخته شود. این روزنامه مصری همچنین به تهدیدهای عربستان نیز اشاره می‌کند و می‌نویسد که ریاض تهدید کرده است که با امضای این توافق نامه دست بسته نظاره گر نخواهد نشست.



 

 


[ دوشنبه 92/9/4 ] [ 12:34 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

هفته بسیج یادآور صداقت جاری در دوران دفاع مقدس است. دورانی که فرزندان حضرت روح الله (ره) دل به فرمان امام و مراد خویش داشتند. صمیمیت و مهربانی جاری در جبهه‌ها هرگز فراموش نمی‌شود. جبهه‌ای که صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام  شناسنامه آن بود.
تصاویر زیر خاطرات آن روزهای آفتابی را یادآور می‌شود به شرط صلوات بر محمد و آل محمد
ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی

ایستگاه صلواتی


[ یکشنبه 92/9/3 ] [ 11:11 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 124
بازدید دیروز: 548
کل بازدیدها: 1643283