سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

اعتراض ها به تصمیمات سیاسی محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر ادامه داشته و هر روز ابعاد گسترده تری به خود می گیرد. اما در شدیدترین اعتراضات طی روزهای اخیر، تظاهرات خشونت آمیز امروز معترضان در اطراف کاخ ریاست جمهوری مصر، مرسی را به ترک محل کارش واداشت.

به گزارش «تابناک»، پلیس مصر امروز با هزاران تظاهرکننده که در اطراف کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده بودند، درگیر شد. گسترش دامنه اعتراضات، موجب شد مرسی به ترک دفتر کارش وادار شود.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری «آسوشیتدپرس» منتشر کرده، با شدت یافتن اقدامات تظاهرکنندگانی که در اعتراض به اقدامات اخیر مرسی و همچنین پیش نویس قانون اساسی این کشور در اطراف کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده بودند، پلیس ناچار به شلیک گاز اشک آور شد.
این گزارش می افزاید مرسی در این زمان طبق معمول در دفتر کارش مشغول رسیدگی به امور روزمره بوده، اما زمانی که شمار جمعیت در نزدیکی کاخ افزایش پیدا می کند، وی از طریق در پشتی خارج شده و محوطه را ترک کرده است. آسوشیتدپرس منبع این خبر را سخنان یکی از اعضای دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرده است.
خشونت ها زمانی شدت یافته که معترضین، اقدام به کنار زدن مانعی می کنند که در چند صد متری محل کاخ ریاست جمهوری با سیم خاردار تعبیه شده بود. پلیس اقدام به شلیک گاز اشک آور کرده و سپس عقب نشینی می کند. با کنار رفتن این مانع، تظاهرکنندگان توانسته اند خود را به داخل محوطه کاخ برسانند.
تظاهرکنندگان همچنین با در اختیار گرفتن یک خودروی «ون» پلیس، بر بالای سقف آن رفته و اقدام به تکان دادن پرچم مصر کرده اند.
علاوه بر این، گزارش ها حاکی از آن است که در شهر «اسکندریه»، دومین شهر بزرگ مصر نیز چندین هزار نفر از مخالفان مرسی با برگزاری تجمع، اقدام به سر دادن شعارهایی علیه وی و اخوان المسلمین کرده اند.
این تظاهرکنندگان، اقدام خود را «آخرین هشدار» به مرسی دانسته و به اقدامات وی در بسط قدرت ریاست جمهوری و نیز پیش نویس قانون اساسی جدید اعتراض کرده اند. مرسی پیشتر اعلام کرده بود همه پرسی قانون اساسی 15 دسامبر برگزار خواهد شد. 
تحولات روزهای اخیر، بدترین بحران سیاسی مصر پس از نزدیک به دو سال از سرنگونی «حسنی مبارک»، دیکتاتور این کشور، به شمار می رود. در حال حاضر مصر به دو گروه اصلی تقسیم شده: در یک سو مرسی، اخوان المسلمین و برخی از دیگر گروه های اسلام گرای طرفدار وی و در طرف دیگر، شماری از سازمان های جوانان و همچنین گروه های لیبرال.

به هر حال، تظاهرات امروز می تواند بیانگر فاز جدیدی از عمیق شدن بحران و بی ثباتی سیاسی در مصر باشد که چشم انداز آتی این کشور را به طور جدی در هاله ای از ابهام قرار می دهد. تداوم اعتراضات می تواند این کشور را به ورطه ای از درگیری های سیاسی ممتد بکشاند که در نهایت تضعیف هرچه بیشتر زیرساخت هایش را به دنبال خواهد داشت.


[ چهارشنبه 91/9/15 ] [ 8:59 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر مسئولان اماراتی با تأکید بر اینکه جزایر سه گانه ایرانی جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود، گفت: تکرار ادعاهای بی اساس تأثیری بر واقعیت های موجود نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمان پرست با تاکید بر اینکه طرح اینگونه مسائل تنش آمیز کمکی به روابط و منافع مشترک نخواهد کرد، ابراز امیدواری کرد دولت امارات در جهت همکاری ها و همگرائی منطقه ای که در راستای خدمت به منافع کشورها و مردم آن و تحکیم ثبات و امنیت این منطقه حیاتی است، حرکت کرده و از دامن زدن به اینگونه مسائل در شرایطی که منطقه خلیج فارس نیاز به آرامش و صلح برای توسعه و شکوفائی اقتصادی دارد، اجتناب کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با تاکید بر سیاست اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر توسعه و گسترش مناسبات و همکاری ها میان ایران و کشورهای همسایه در خلیج فارس از جمله امارات عربی متحده براساس اصول حسن همجواری ، احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر خاطرنشان کرد: ایران برای گسترش و تقویت روابط و همکاریهای دوستانه با کشورهای حوزه خلیج فارس هیچگونه محدودیتی قائل نبوده و همواره از گفتگوی منطقی با کشورهای منطقه بمنظور رفع سوء تفاهمات احتمالی استقبال کرده است.

[ سه شنبه 91/9/14 ] [ 8:33 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که درآمدهای نفتی کشور رو به بهبود است، گفت:‌پیش بینی وضعیت بازار ارز در سال آینده غیر ممکن است.
به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری در حاشیه نمایشگاه صنعت لوازم خانگی با اشاره به این‌که ذخیره سازی اقلام اساسی مورد نیاز مردم به ویژه در حوزه مواد غذایی در حال انجام است، افزود: سیاست‌های تجاری کشور را طوری طراحی کرده‌ایم که مشخص شود دقیقا در چه حوزه‌هایی مصرف می‌شود ودر واقع استفاده از ارز را هوشمندانه کرده‌ایم.
وی در عین حال از اعلام رقم دقیق نرخ ارز در بودجه سال آینده خودداری کرد و درباره بخش‌نامه اخیر بانک مرکزی مبنی بر بازپرداخت تسهیلات ارزی با نرخ مبادله‌ای گفت: در برخی از مصوبات شورای پول وا عتبار اختیارات خاصی به رییس کل بانک مرکزی داده شده است اما نمی دانم درباره این بخش نامه نیز چنین اتفاقی رخ داده است یا خیر.
به گفته غضنفری ، صندوق توسعه ملی هم ارز خود را تبدیل به ریال کرده و آماده پرداخت آن به بخش صنعت است.

[ سه شنبه 91/9/14 ] [ 8:31 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

نشریه مرکز آمریکن پراگرس با نگاهی به تبعیض های نژادی نهفته در دستگاه قضایی آمریکا به بیان 10 واقعیت تکان دهنده درباره وضع رنگین پوستان و دستگاه قضایی این کشور پرداخته و نوشته است:امروز، مردم رنگین پوست بیش از سفیدپوستان در معرض تبعیض در حوزه های مختلف قرار دارند؛ پلیس آنها را بیش از دیگران مورد بازرسی و بازجویی قرار می دهد و تعداد رنگین پوستانی که به اعدام محکوم می شوند ، بیشتر است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، این نشریه نوشت: ایالات متحده این ماه ،  مناسبت موسوم به  «سلما مونت گومری» در  سال 1965 را که یادآور جنبش حقوق  مدنی و پیشروی مستمر  به سمت برابری نژادی است ، جشن می گیرد.اما چندین دهه بعد از شکل گیری این جنبش ، آمریکا هنوز یک دستگاه  از هم گسیخته قضایی و جزایی دارد و این بیانگر آن است که آمریکا هنوز راه زیادی در رسیدن به برابری نژادی پیش رو دارد.
امروز، مردم رنگین پوست بیش از سفیدپوستان در معرض تبعیض در حوزه های مختلف قرار دارند؛ پلیس آنها را بیش از دیگران مورد بازرسی و بازجویی قرار می دهد و تعداد رنگین پوستانی که به اعدام محکوم می شوند ، بیشتر است.
علاوه بر این ، نابرابری های نژادی در دستگاه قضایی و جزایی آمریکا  اقلیت رنگین پوست را تهدید می کند به این صورت که حق رای هزاران نفر محدود می شود و میلیون ها نفر نیز  دسترسی برابر به بازار کار ، مسکن ، خدمات عمومی  و آموزش ندارند.
از این رو ضرورت دارد  دستگاه قضایی آمریکا همگام با  پیشرفت حقوق مدنی در قرن بیست و یکم   به صورت واقعی اصلاح شود .
این نشریه در ادامه 10 واقعیت عمده مربوط به تاثیر دستگاه قضایی- جزایی آمریکا بر اقلیت های  رنگین پوست را بدین ترتیب ذکر کرد: نخست اینکه  رنگین پوستان حدود سی درصد جمعیت  آمریکا را تشکیل می دهند اما  شصت درصد زندانیان از میان آنهاست. از سال 1970 تا 2005 جمعیت زندان ها 700 درصد افزایش یافته است.این رقم از نسبت های جمعیت و جرائم نیز پیش افتاده است. از هر پانزده مرد  آمریکایی آفریقایی تبار  و از هر سی و شش لاتین تبار یک نفر به زندان می افتند در حالی که برای مردان  سفیدپوستان این نسبت یک در صد و شش نفر است.
 دوم آنکه  براساس آمار اداره آمار  از هر سه مرد سیاهپوست ، یک نفر باید انتظار داشته باشد که در طول دوران حیات خود به زندان برود.احتمال  این که سر و کار رنگین پوستان به دستگاههای قضایی و اجرایی بیفتد ، خیلی زیاد است.طبق گزارش وزارت دادگستری ، احتمال این که سیاهان و لاتین تبارها حین رانندگی متوقف و بازرسی شوند ،  سه برابر بیشتر از سفیدپوستان است.
همچنین احتمال این که  آمریکایی های آفریقایی تبار بازداشت شوند ، دو برابر  بیشتر  و احتمال این که از زور علیه آنها  استفاده شود ، چهار برابر است.
سوم اینکه دانش آموزان رنگین پوست بیش از هم کلاسی های سفیدپوست خود در معرض تنبیه و مجازات قرار دارند و این به افزایش بازداشت میان دانش آموزان رنگین پوست منجر شده است. دانش آموزان سیاهپوست و لاتین تبار بیش از هفتاد درصد بازداشت های مرتبط با مدارس یا ارجاعات به دستگاه قضایی را تشکیل می دهند.
چهارم اینکه ، طبق تازه ترین اطلاعات و گزارش وزارت آموزش ، دانش آموزان آفریقایی تبار اغلب بیش از دیگر همکلاسی های سفیدپوست خود بازداشت می شوند.طبق این گزارش ،در سال تحصیلی 2009-2010  نود و شش هزار دانش آموز  بازداشت شده  و 242 هزار نفر به دستگاه قضایی ارجاع داده شده اند.از این تعداد،بیش از  هفتاد درصد ، سیاهپوست و لاتین تبار بوده اند.تنبیهات سخت در مدارس از تعلیق تا بازداشت ، باعث شده است شمار نوجوانان  رنگین پوست که سر و کارشان به دستگاه قضایی می افتد ، به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد.
 پنجم اینکه ، درصد نوجوانان  آفریقایی تبار زندانی بیش از جوانان سفیدپوست است و احتمال این که وارد زندان بزرگسالان شوند ، زیادتر است.اگرچه این نوجوانان  شانزده درصد کل جمعیت نوجوانان آمریکایی را تشکیل می دهند اما سی و هفت درصد موارد در دادگاههای جنایی به این گروه تعلق دارد.
 ششم آنکه ،  در سه دهه گذشته ، شمار زنان زندانی تا 800 درصد افزایش یافته است که اکثرشان زنان رنگین پوست هستند. در حالی که شمار زنان زندانی نسبتا پایین است ، میزان نابرابری های قومی و نژادی تکان دهنده است.زنان آفریقایی تبار سه برابر بیشتر اززنان سفیدپوست به زندان می روند .زنان لاتین تبار نیز در مقایسه با زنان سفیدپوست 69 درصد بیشتر به زندان می روند.
 هفتم اینکه ، مبارزه با مواد مخدر نیز اساسا در محلات و جوامع رنگین پوستان جریان دارد. به گفته دیده بان حقوق بشر ، اقلیت های رنگین پوست بیشتر از سفیدپوستان مواد مخدر مصرف یا خرید و فروش نمی کنند اما میزان دستگیری ها میان آنها بیشتر است.آفریقایی تبارهای آمریکا چهارده درصد مصرف کنندگان مواد مخدر را به خود اختصاص می دهند ما سی و هفت درصد کسانی که در این رابطه دستگیر می شوند ، سیاهپوست هستند.از سال 1980 تا 2007، حدود یک نفر از سه نفر  در 25.4 میلیون بزرگسالی که در رابطه با مواد بازداشت شدند ، آفریقایی تبار بودند.
 هشتم اینکه  مهاجمان سیاهپوست وقتی بازداشت می شوند احکام طولانی مدت می گیرند.کمیسیون صدور حکم آمریکا می گوید ، در سیستم فدرال ، مجرمان سیاهپوست  حکم هایی دریافت می کنند که ده درصد طولانی تر از احکام صادر شده برای سفیدپوستان با همان جرم است.
 نهم آنکه  قوانین انتخاباتی که افراد دارای سوابق کیفری از رای دادن محروم می کند ، بیشتر ، مردان رنگین پوست را تحت الشعاع قرار می دهد.آن طور که برآورد می شود ، پنج و سه دهم میلیون آمریکایی  به علت پیشینه کیفری حق رای دادن ندارند.این محرومیت در نتیجه نابرابری های نژاد شدیدتر می شود و در نهایت سیزده درصد مردان آفریقایی تبار حق رای دادن ندارند.
 و دهم  اینکه ، مطالعات نشان می دهد  رنگین پوستان بعد از آزادی از زندان نیز با تبعیض  در میزان دستمزد روبرو هستند.مدت حبس در این خصوص تاثیر گذار است و برای مردان و زنان سیاهپوست بیشتر از سفیدپوستان  است.تعدادی از ایالت  ها کار کردن افراد دارای محکومیت های خاص را در صنایع بهداشت عمومی مانند پرستاری ، مراقبت از کودک و مراقبت های بهداشتی در خانه منع کرده اند.در این خصوص نیز بیشترین تاثیر بر رنگین پوستان است.
در پایان این مقاله آمده است ، این نابرابری های نژادی  مردم رنگین پوست را از اساسی ترین حقوق مدنی شان محروم کرده است به طوری که لزوم اصلاح دستگاه قضایی آمریکا به شدت احساس می شود. با حبس های گسترده و حضور دائم رنگین پوستان در سیستم قضایی و زندان ها ، این مردم تاثیر منفی بر خود و جامعه خویش را  احساس می کنند.آنها قادر نخواهند بود  در  داخل جامعه و فرآیند دموکراتیک جذب شوند.اصلاح سیاست های قضایی که مملو از نابرابری نژادی است ، باید در کانون جنبش مقابله با نژادپرستی و بی عدالتی نژادی قرار گیرد.

[ سه شنبه 91/9/14 ] [ 8:31 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

زن کولی بچه بغل برای شما و خودروتان اسپند دود می‌کنند. با 5 ساعت کار در روز 50 تا 60 هزار تومان درآمد دارد.سرقفلی یکی از چهارراه‌های شهر را دارد. کاملاً از حرفه‌اش راضی است و شهرداری را تنها مزاحم کارش می‌داند.
 
با 3 میلیون اوراق مشارکت در حین گدایی دستگیر شدم. روزی 60تا 70هزار تومان درآمد دارم و هرگز راضی نیستم گدایی را رها و کار دیگری انجام دهم.
گدایی شغل است، جرم که نیست؛ مردم می‌توانند کمک نکنند ما که آنها را مجبور نمی‌کنیم؛ فقط از آنها خواهش می‌کنیم و آنها هم دلشان به رحم آمده و پولی کف دست ما می‌گذارند. 
شهرداری ما را از کاسبی کردن انداخته است هر از چند گاهی ما را جمع می‌کند و دوباره رها می‌کند؛ ولی همین چند روزی که ما را نگه می دارند 200 تا 300 هزار تومان خسارت می‌بینیم.
کارم اجاره بچه برای گدایی است، هر چقدر سن بچه ها کمتر باشد قیمت بالاتر است. رئیس گدایان آنها را خریداری کرده و با دادن کمی مواد مخدر نوزاد به خواب می‌رود و آنها را به کار می‌گیرند.
روزی 3 جیب کار نکنم شب نباید به خانه بروم. در هر جیب باید35 تا 40 هزار تومان کار کنم خدا رو شکر وضعیت مالی خوبی دارم اگر هر روز ما را جمع نکنند.
عزیز جان، می تونم یه سوالی بپرسم؟ خبرنگاری. جواب سوالت را نمی دهم. پدر و مادر معتاد هستند و من گدا شدم خیالت راحت شد حالا برو رد کارت.
اینها فقط بخشی از حرف‌های گدایان حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای پایتخت است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، متکدی یا به اصطلاح عامیانه گدا کسی است که تقاضای پول می‌کند بی‌آنکه به‌خاطر آن کاری انجام داده باشد.
جامعه‌شناسان و کارشناسان‌ اجتماعی معتقدند که تکدی‌گری یک آسیب اجتماعی است و با خود آسیب‌‌‌‌‌های دیگری هم به‌دنبال دارد.
بین پدیده تکدی گری و وضعیت فرهنگی جامعه نوعی همبستگی وجود دارد. افرادی که دست به گدایی می‌زنند برای برآوردن نیازهای خود عزت نفسشان را لگدمال کرده و در مقابل دیگران دست نیاز بلند کنند
در سال 1385 قانون مجازات متکدیان به استناد مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامی به جریان افتاد. در طول این سال‌ها شهرداری وظیفه جمع‌آوری متکدیان را از سطح شهر بر عهده دارد و بهزیستی هم باید آنها را ساماندهی کند.
بعد از تصویب این قانون تکدی گری تغییر شکل دارد و عده ای به صورت دست فروش اقدام به فعالیت کردند این افراد چون صاحب شغل هستند بر اساس قانون نمی توان با آنها برخورد کرد.
سازمان مختلف با موضوع متکدیان درگیر هستند ولی هنوز این مشکل در شهر تهران برطرف نشده و باندهای اقدام به استثمار کودکان کرده و آنها را با در آمدهای پایین مشغول به کار می‌کنند البته عده‌ای از این کودکان بعد از حرفه ای شدن خودشان باند تشکیل میدهند.
شهرداری تهران هر ساله با صرف هزینه‌های هنگفت این افراد را از سطح شهر جمع آوری می کنند ولی دوباره این افراد به محل کار خود باز می‌گردند تازه این بار حرفه‌ای تر. چرا که کارهای که بلد نبودند در چند روزی که پیش سایر متکدیان قرار گرفته‌اند یاد می‌گیرند.
آمارهای بیانگر بازگشت مجدد درصد قابل توجهی از متکدیان پس از مدت کوتاهی دوباره به شغل تکدیگری است و سیکل ناقصی در این زمینه وجود دارد.
البته مسئولان بهزیستی معتقدند که شهرداری باید گدایان را ساماندهی کند و شهرداری نیز می‌گوید طبق قانون باید بهزیستی این کار را انجام دهد.
کم کاری سازمان های متولی در این زمینه باعث شده که  طرح ساماندهی متکدیان، بی خانمان ها و کودکان کار همیشه ناقص اجرا شود.
گدایان شهر فقط گدا نیستند آنها کاملا به حقوق خود آشنا هستند و همیشه راه گریزی برای خودشان دارند تا دچار مشکل نشوند به گفته احمد یکی از گدایان حرفه ای، ما کاملا تمامی مسایل حقوقی حرفه تکدی‌گری را می‌دانیم به همین دلیل است که هر وقت دستگیر می‌شویم سریع آزاد می‌شویم.
واردات گدا یکی دیگر از برنامه های مافیای تکدی‌گری است آنها برخی از اتباع بیگانه را که نقض عضو داشته و یا وضعیت ظاهری مفلوک دارند گزینش کرده و پس از دادن آموزش‌های لازم آنها را به سطح شهر می‌فرستند. 
گدایان موجود در شهر بیشتر شهرستانی و اتباع خارجی هستند و شاید 20 درصد آنها فقط تهرانی باشند.
رضا جایگیری معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در این‌باره می‌گوید: تنها باجمع آوری متکدیان معضل تکدی گری در تهران حل نمی شود و باید گدایان جمع شده آوری شده تعیین تکلیف و ساماندهی شوند.
وی ادامه می‌دهد: برخی از این افراد نیازمند کمک بهزیستی و نهادهای حمایتی هستندکه باید تحت پوشش قرار بگیرند و با شیادان و سودجویان نیز برخورد شود.
تکدی گری، عوارض و مخاطرات زیادی دارد. بخشی از مطالعات مقطعی و روبنایی روی این پدیده، درباره مسائلی نظیر درآمد، مسکن، فقر مادی، فقر فرهنگی، ناکامی اقتصادی، نابسامانی اجتماعی دارد.
تکدی‌گری یک بحران اجتماعی است؛ بحرانی که ریشه در بسیاری از مسایل پیچیده اجتماعی دارد و شاید کمبودهای اقتصادی و مالی فقط یکی از علل گرایش به تکدی گری باشد.
به گزارش فارس، طرح جمع آوری گدایان در سال های گذشته شکست خورده است؛ باید مسئولان به فکر راه‌های جدید برای رفع این مشکل باشند. هر بار مسئولان با صرف هزینه های هنگفت گدایان را جمع آوری می‌کند ودوباره این افراد به سطح شهر برمی گردند.

[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 3:56 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

9

رییس دیوان عدالت اداری طی سخنانی با تاکید بر ضرورت تبعیت از رهبری و ولایت فقیه نسبت به یکی از احکام انتصاب اخیر توسط رییس‌جمهور انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری در جلسه هیات عمومی منتقدانه اظهار کرد: ملت ایران شهید نداده است که زمینه تاخت و تاز برای عده‌ای فراهم شود که به هر ترتیب که می‌خواهند، عمل کنند. بالاخره کشور ضابطه و قواعدی دارد و انتظار داریم همه مسوولان به ویژه آنان‌که مناصب مهم‌تری دارند به این قواعد و اصول پیایبند و ملتزم باشند.
وی ابراز عقیده کرد: فردی را در جایگاهی که به دلایلی واجد شرایط این انتصاب نیست، قرار می‌دهید و آن فرد را روز به روز اوج دهید و بعد کلماتی درباره‌اش بگویید که گویی از اولیاءالله است. چه معنایی دارد؟ سوال‌مان از آقایان این است که شما چه حجتی در پیشگاه خداوند دارید؟ این‌ها دردهای دل ماست.
وی با تاکید بر این‌که «فقها و مجتهدان به نص صریح امام زمان ارواحنا له الفداء که امروز حجت واحده الهی است، برای ما حجت‌اند»، گفت: علی فرض این‌که یک مجتهد جامع‌الشرایط در نظری خطایی بکند، قول، نظر، فتوا و حکم او بر ما حجت است.
رییس دیوان عدالت اداری ابراز عقیده کرد: ما که داعیه تبعیت از حضرت مهدی(عج) را داریم و خود را مهدوی می‌دانیم اگر در عملکرد خود مرور کنیم، خود را چگونه می‌یابیم؟ چراکه گاهی چیزهایی شنیده می‌شود و از کسانی که داعیه تبعیت از امام زمان(عج)، ولی فقیه و مجتهد جامع‌الشرایط را دارند، موضع‌گیری‌هایی را می‌بینیم که نشان می‌دهد، در عمل خیلی این‌گونه نیستند.
وی با بیان این‌که «شرایط جامعه، کشور، اوضاع بین‌المللی و منطقه به گونه‌ای است که بسیاری از حرف‌ها را نمی‌توان مطرح کرد» به اظهارات اخیر رییس‌جمهور در کنفرانسی با موضوع قانون اساسی اشاره و در عین حال تاکید کرد که نباید در مسیری که شرع مقدس، قانون و قانون اساسی و اکثریت ملت و پیشاپیش همه رهبری برای‌مان ترسیم کرده‌اند، خارج شویم.
وی هم‌چنین با بیان این‌که «آن‌چه از سوی ائمه اطهار برای ما تکلیف شده، تنها در زمان ظهور و حضور امام نیست، بلکه در زمان غیبت نیز تکالیف شیعه تغییر پیدا نمی‌کند»، اظهار کرد: امروز یعنی در زمان غیبت تجلی ولایت در فقها و مجتهدانی است که ائمه معصومین(ع) به ما معرفی کرده‌اند. بر اساس مبانی‌ای که از ایشان به ما رسیده است در زمان غیبت، ائمه معصومین و اولیای الهی شیعیان خود را رها نکرده‌اند.
منتظری در ادامه به نقل فرمایش امیرالمومنین حضرت علی(ع) از کتاب شرح غررالحکم درباره ویژگی‌های شیعیان و ارادتمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پرداخت و گفت: مولای متقیان حضرت علی(ع) می‌فرمایند، «خداوند متعال توجه ویژه و نظر خاصی به زمین فرمودند و گروهی را برای ما برگزیدند کسانی که همیشه در نصرت و یاری ما هستند، از خوشحالی ما خوشحال می‌شوند و هرگاه ببینند به دلیلی محزونیم، حزن و اندوه دل آنان را نیز فرامی‌گیرد، در راه ما جان خود را بذل و مال خود را هزینه می‌کنند، این گروه از ما هستند و به سوی ما حرکت می‌کنند».
وی اظهار امیدواری کرد که «خداوند همه را به وظایف‌مان آشنا کند و آن‌گونه که امیرالمومنین فرمودند از شیعیان خاندان عصمت و طهارت و امامان و به سوی آنان باشیم که این نیز صرفا با عمل نشان داده می‌شود.»

[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 3:55 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

فرمانده نیروی انتظامی از افزایش سرقت‌های خرد در سطح جامعه و افزایش 20 درصدی این جرم در آبان ماه خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه همایش روسای پلیس امنیت اخلاقی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه بیشترین پرونده‌های مورد رسیدگی در امنیت‌اخلاقی چه موضوعاتی است گفت: از نظر کثرت ماهواره و امنیت اخلاقی در سطح ظاهری جامعه بخش زیادی از ماموریت ماموران این یگان را به خود اختصاص می‌دهد اما بیشتر این ماموریت‌ها در مرحله اخطار و تذکر می‌ماند.
وی با بیان اینکه در مساله بدپوششی 94 درصد از ماموریت‌ها پرونده نمی‌شوند و با تذکر یا اخطار برطرف می‌شود، گفت: تنها شش درصد از این تذکرها در بحث بدپوششی منجر به ایجاد پرونده می‌شود.
وی افزود: برخورد با مزاحمان خیابانی، زنان خیابانی، باندهای توزیع و تولید مشروبات‌الکلی، باندهای فساد و اغفال دختران و زنان و سگ‌گردانی از دیگر موضوعات مورد رسیدگی ماموران پلیس امنیت اخلاقی ناجا است.
احمدی‌مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش سرقت‌های خرد در سطح جامعه گفت: واقعیت در جرایم خرد بیش از اعداد ثبت شده است چرا که مردم به دلایلی از شکایت در بحث سرقت‌های خرد امتناع می‌کنند.
افزایش اخیر قیمت‌ها موجب افزایش سرقت خرد شده است
وی با بیان اینکه نوسانات اقتصادی تاثیر زیادی بر بروز و ظهور جرایم خرد دارد، گفت: وقتی فاز اول هدفمندی یارانه‌ها آغاز و یارانه‌ها پرداخت شدند ما شاهد افول این نوع جرایم بودیم اما این افزایش قیمت‌های اخیر موجب افزایش سرقت در حوزه خرد شده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه سرقت‌های خرد به سرقت‌هایی با ارزش مالی زیر 100 هزار تومان گفته می‌شود، گفت: از اوایل مهرماه و با افزایش قیمت‌ها این جرایم افزایش یافت به گونه‌ای که در مهرماه شاهد افزایش 10 درصدی و در آبان ماه شاهد افزایش 20 درصدی جرایم خرد بوده‌ایم.
سرنوشت لایحه ممنوعیت حمل سلاح‌سرد در مجلس
همچنین احمدی‌مقدم در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانجام لایحه ممنوعیت حمل سلاح‌سرد و ضرورت برخورد با این سلاح گفت: متاسفانه قانونی در این مورد نداریم و البته اگر هم در این زمینه قانونی وضع شود با مشکلات زیادی روبرو هستیم چرا که قصابی که در مغازه خود انواع و اقسام چاقوهای مختلف را دارد جای سوال است که از این چاقو برای آدم‌کشی استفاده می‌کند یا برای انجام کارهای روزمره‌اش یا اگر چاقویی در جیب فردی پیدا شد جای سوال است که آیا این چاقو برای خیار پوست‌کندن است یا برای قتل؟
وی با برشمردن دیگر مشکلات اجرایی این قانون گفت: در حال حاضر سوالاتی همچون اینکه چاقو فروش باید با مجوز اقدام به فروش چاقو کند یا خیر نیز از جمله مشکلاتی است که در کمیسیون قضایی مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است که با این حال نمایندگان مجلس نیز روی اشکالات این قانون کار می‌کنند.
کاهش 10 درصدی قتل
احمدی‌مقدم با بیان اینکه باید روش‌های قابل اجرا در قانون‌گذاری ایجاد شود، گفت: بخش زیادی از عدم گرایش افراد به سلاح سرد، بها دادن به بعد فرهنگی است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود نرخ قتل در یک دهه گذشته کاهش یافته است گفت: وقوع قتل با استفاده از سلاح گرم نیز کاهش یافته است اما به طور کلی قتل و نزاع با سلاح‌سرد نیز اندک اندک رو به کاهش است و برخورد سریع و قاطع انتظامی و قضایی بر کاهش این جرایم مثمر ثمر است.
به گفته احمدی مقدم با کاهش 10 درصدی قتل روبرو هستیم.
به گزارش ایسنا، احمدی‌مقدم در همایش روسای پلیس امنیت اخلاقی سراسر کشور با بیان اینکه امام‌حسین (ع) برای دفاع از ارزش‌ها، امربه معروف و نهی از منکر، مبارزه با ظلم و فساد و تغییر ارزش‌ها و مبارزه با ارزش‌های جعلی قیام کرد گفت: نهضت عاشورا و کاروان کربلا در طول تاریخ ادامه دارد و حرکت نهایی این کاروان غلبه حق بر باطل است.
وی با بیان اینکه امروزه نیز جریان‌های باطل در دنیا با در اختیار داشتن قدرت، رسانه، پول و نفوذ و استفاده از سه ابزار زر، زور و تزیور کمال استفاده را می‌کنند،‌ گفت: آنها با استفاده از تابلوی زیبایی به نام آزادی، دموکراسی، حقوق بشر و جهانی‌سازی فرهنگ زندگی لیبرالی غرب سعی در تغییر سبک‌زندگی مردم جوامع دیگر دارند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه دشمنان معتقد هستند اگر روی فرهنگ کشورهای دیگر تمرکز کنند، مردم این کشورها ناخودآگاه به سمت الگوی این کشورها حرکت می‌کنند، گفت: اینترنت، ماهواره و رسانه‌ها امروزه یک قدرت بزرگی هستند که با مهندسی افکار عمومی، اطلاعات را در اختیار دولت‌ها می‌گذارند.
نقد منصفانه‌ را می‌پذیریم
احمدی‌مقدم با بیان اینکه بسیاری از کسانی که تریبون و رسانه در اختیار دارند، از این منبر و فضا استفاده کرده و کارهای شما را زیر سوال می‌برند، گفت: اگر نقد منصفانه‌ای باشد می‌پذیریم اما گاها احساس می‌شود یک جریان به اصل حرکت (امنیت اخلاقی جامعه) کار دارد و نقدها برای متوقف کردن این حرکت است.
احمدی‌مقدم افزود: مثلا انتقاد به گشت‌های ارشاد، انتقاد به شیوه و روش نبود بلکه انتقاد به خود مقوله ارشاد است.
وی با بیان اینکه منتقدان سه دسته هستند گفت: برخی دلسوزانه انتقاد می‌کنند که این موجب شکوفایی حرکت می‌شود، اما گاها نیز دیده می‌شود منتقدانی اصل کار را قبول ندارند و تنها به دنبال بهانه هستند و گاها نیز افرادی هستند که کلا مخالف هستند و مخالفت خود را نیز آشکارا مطرح می‌کنند که باید گفت این دسته آخر روشن‌تر عمل می‌کنند.
وی خطاب به روسای پلیس امنیت اخلاقی حاضر در مراسم گفت: حرکت به سمت امر به معروف و نهی از منکر تنها اجرای قانون نیست بلکه یک وظیفه شرعی است و کسانی که در پلیس امنیت اخلاقی فعالیت می‌کنند باید به تمامی احکام امر به معروف و نهی از منکر به خوبی واقف باشند.
پلیس در زمینه امنیت اخلاقی نیت خوبی دارد
وی با بیان اینکه پلیس در زمینه امنیت اخلاقی نیت خوبی دارد گفت: اما گاهی افرادی این مسئله را درک نمی‌کنند و ما نباید در این مسئله بی‌دقتی کنیم.
احمدی‌مقدم ضمن تاکید بر یادگیری ضوابط اخلاقی و شرعی از سوی ماموران پلیس امنیت اخلاقی گفت: باید در نظر داشته باشیم که بر اساس فرایض دینی اهانت به دشمن هم جایز نیست و باید با زبانی نرم این عمل صورت گیرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید در روش‌ها و بینش‌ها دقت کنیم،‌ گفت: اگر می‌خواهید فردی را اصلاح کنید نباید به گونه‌ای باشد که موجب نفرتش شود و این ضرورت نیاز به گرایش‌های روانشناسانه و جامعه‌شناسانه را در این روش مورد تاکید قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه روش امر به معروف و نهی از منکر باید درست اجرا شود تا موجب اصلاح فرد شود، گفت: نه اینکه به گونه‌ای با فردی برخورد کنیم که تنها موجبات لجاجت این فرد را بر انگیزد.
احمدی‌مقدم با اشاره به تاکید کتبی و شفاهی مقام معظم رهبری در مورد این نوع ماموریت ماموران نیروی انتظامی گفت: برخی رفتاری می‌کنند که درست نیست و اگر نیروی انتظامی هزاران خدمت نیز انجام دهد،‌ تنها بی‌تدبیری چند مامور دیده می‌شود و این مسئله سبب می‌شود که اگر یک پلیس در یک گوشه‌ای اشتباه کند کل نیروی انتظامی جواب دهد و دست آخر نیز ابهتش خدشه‌دار می‌شود.
فرمانده ناجا با اشاره به ضرورت برگزاری یک دوره یادگیری تحریر، اصول و اطلاعات فقهی مخصوص ماموران امنیت اخلاقی گفت: ماموران امنیت اخلاقی نباید تنها بر اساس دو معیاری که به آنها یاد داده‌ایم در خیابان‌ها بیایند و برخورد کنند.
وی با بیان اینکه بحث بدپوششی و ماهواره دو موضوع اصلی است که بیشترین حجم ماموریت پلیس امنیت اخلاقی را به خود اختصاص داده است، گفت: با اینکه ماموریت‌های دیگری همچون سگ‌گردانی، برخورد با مجالس لهو و لعب، برخورد با باندهای اغفال و فریب، تجاوز به عنف، مشروبات‌الکلی، ماهواره،‌ اقلام ضدفرهنگی، مزاحمت‌های خیابانی و ... جزء ماموریت‌های شماست اما همه پلیس امنیت اخلاقی را در دو حوزه گشت ارشاد و ماهواره‌ها می‌بینند و مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
وی با اعلام این مطلب که روز به روز وضع اخلاقی جامعه رو به بهبود است گفت: با این حال برخی اصرار دارند که وضعیت اخلاقی جامعه رو به بهبود نیست.
ناجا حمایت صد در صدی در گشت ارشاد و ماهواره ندارد
احمدی‌مقدم با بیان اینکه گاها دیده شده است یک مطالعه موردی را در یک منطقه انجام داده و بعد نتایج آن را به کل کشور تعمیم می‌دهند گفت: این آمارها سیاه‌نمایی است و ما برای دل خوش‌کنک نمی‌گوییم که وضعیت امنیت اخلاقی در کشور رو به بهبود است. بلکه بر اساس آمارهای مندرج پلیسی این مسئله را عنوان می‌کنیم که اوضاع نسبت به گذشته بهبود یافته است.
وی با انتقاد بر اینکه ناجا در مورد بحث گشت‌ارشاد و ماهواره از حمایت صد در صدی برخوردار نیست گفت: برخی یا با اصل قضیه مشکل دارند یا با روش آن مشکل دارند و اجماع حداکثری روی این دو مسئله حتی در میان مسئولان نیز وجود ندارد.
در بحث امنیت اخلاقی شل‌کن سفت‌کن نداریم
به گفته احمدی‌مقدم نیروی انتظامی در شرایطی است که اگر عمل کند یا حتی عمل نکند همواره گروهی به این عمل نیروی انتظامی انتقاد می‌کنند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در بحث امنیت اخلاقی همواره توقع است که در شرایط مختلف ما شل کن سفت کن داشته باشیم به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: اگر در جایی گشت ارشاد حضور نداشته باشد به انتخابات نسبت می دهند و می‌گویند پلیس دیگر کاری ندارد و بنابراین یک تجری در برخی افراد هتاک ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه پلیس امنیت اخلاقی در بحث گشت ارشاد باید از نوسانات و فراز و فرودها گذر کند، گفت: این پلیس باید در یک خط مستقیم حرکت کرده و موسمی عمل نکند.

مصلحت‌ها نباید بر مبارزه با فساد اثر بگذارد
احمدی‌مقدم با بیان اینکه شل کن سفت کن نباید موسمی باشد گفت: برخی عنوان می‌کنند که فعالیت گشت‌ارشاد در برخی مواقع مصلحت نیست اما نباید این مصلحت‌ها تاثیری در مبارزه با فساد داشته باشد چرا که اجرای قانون مصلحت نمی‌شناسد.
احمدی‌مقدم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از برخورد موسمی با برخی جرایم گفت: اینکه تولیدکننده مشروبات‌الکلی بداند که پلیس طرحی را اجرا می‌کند و بعدا تا شش ماه خبری از پلیس نیست درست نیست.
وی با اشاره به حمایت سایر دستگاه‌ها گفت: مثلا در بحث زنان خیابانی، پلیس ضمن تاسف برای این زنان به آنان به عنوان یک موجود بدبخت نگاه می‌کند که عمدتا شکست‌خوردگان زندگی هستند که کسانی نسبت به اغفال و فریب آنان اقدام کرده و این زنان را به مسیر زشتی کشانده‌ است.
جمع آوری زنان خیابانی در یک هفته اما ....
احمدی‌مقدم با بیان اینکه جمع‌کردن این زنان یک هفته کار دارد گفت: اما مسئله اینجاست که ما این زنان را به کجا ببریم و برای اشتغال این افراد و ادامه زندگی آنان چه تدابیری اندیشیده شده است.
وی گفت: این زنان اگر از رفتار زشت خود توبه کنند با این حال کسی جای کار به آنان نمی‌دهد و باید در این زمینه نهادهای دیگر فعالیت کنند و همه اینها وظیفه نیروی انتظامی نیست.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در مراتب امر به معروف و نهی از منکر برخورد در پله آخر قرار دارد گفت: تنها بخش برخورد بر عهده نیروی انتظامی است اما وقتی که همگان نیروی انتظامی را پای کار دیدند همه برخوردها را از آن انتظار دارند.

[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 11:41 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
بامداد اواخر اردیبهشت‌ماه سال گذشته مردم روستای «همت‌آباد» بم با صدای زنی روبرو شدند که بلند فریاد می‌زد «سوختم» و از مردم درخواست آب می‌کرد، هرچند همسایه‌ها در لحظات اولیه تصور می‌کردند که این زن 24 ساله دچار برق‌گرفتگی شده است اما هنگامی که صورت تخریب شده او و دختر دو و نیم ساله‌اش را دیدند متوجه شدند که این زن قربانی اسیدپاشی شوهر معتادش شده است. جراحی پلاستیک رعنا دختر 4 ساله سمیه برای جدا کردن انگشتانش در یکی از بیمارستانهای تهران انجام شد.

[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 11:40 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در شرایطی که در هفته‌های اخیر، مقامات کشورمان بار‌ها به فعالیت‌های غیرقانونی ایالات متحده در حوزه خلیج‌فارس اشاره کرده و هر بار با انکار مقامات این کشور روبه‌رو شده‌اند، این بار یک روزنامه آمریکایی با انتشار گزارشی، تأیید کرده که به تازگی فعالیت‌های جاسوسی این کشور از تأسیسات هسته‌ای بوشهر افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با انتشار گزارشی فاش کرده که در دو ماه اخیر، فعالیت‌های جاسوسی ایالات متحده از رآکتور هسته‌ای بوشهر افزایش چشمگیری داشته است.

این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی، دلیل این کار را اقدام اخیر ایران در بیرون کردن سوخت این رآکتور دانسته است.

وال استریت ژورنال به پلوتونیوم با غنی‌سازی بالا اشاره کرده است که کاربرد تسلیحاتی دارد.
در این باره باید گفت، پلوتونیوم از سوخت مصرف شده نیروگاه‌های هسته‌ای به دست می‌آید. این در حالی است که پیش از این، ایران و روسیه توافق کرده‌اند، پسماندهای هسته‌ای نیروگاه بوشهر به آمریکا بازگردانده شود.

در این گزارش آمده، بخشی از فعالیت‌های جاسوسی آمریکا از این تأسیسات، با پهپادهایی انجام می‌شود که بر فراز خلیج‌فارس عملیات انجام می‌‌دهند. مقامات آمریکایی گفته‌اند این عملیات‌ها به تهیه تصاویر و نیز ضبط یکسری مکالمات صوتی از درون این مجموعه منجر شده است.

ایران در یکم نوامبر به سوی پهپادی که مشغول پرواز بر فراز خلیج‌فارس بود، آتش گشود و آن را به جاسوسی متهم کرد. به گفته مقامات مورد اشاره این روزنامه، این پهپاد واقعاً مشغول جاسوسی از ایران بوده؛ اما در آن روز هدفش نیروگاه بوشهر نبوده است.

وال استریت ژورنال می‌نویسد: ایالات متحده پس از آگاه شدن از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در نیروگاه بوشهر، به ویژه بیرون کردن سوخت این نیروگاه در ماه اکتبر، فعالیت‌های خود را در این زمینه دوچندان کرده‌اند.

ایران در تاریخ نوزدهم نوامبر، با تسلیم نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، رسما به فعالیت‌های جاسوسی آمریکا از خاک کشور اعتراض کرد. در این شکواییه آمده بود که ایالات متحده پی‌درپی حریم هوایی ایران را با پهپادهای خود نقض می‌کند؛ اما مقامات آمریکایی در آن زمان مدعی شدند، فعالیت‌ها پهپاد‌ها، بیرون از حریم هوایی ایران بوده است.

وال استریت ژورنال می‌افزاید: مقامات آمریکایی درباره جزییات نحوه جاسوسی از تأسیسات بوشهر چیزی نگفته‌اند، ولی پهپاد‌ها یکی از راه‌هایی است که این کشور می‌تواند آگاهی‌های مورد استفاده خود را از آن به دست آورد.

به هر حال، گزارش وال استریت ژورنال به روشنی نشان می‌دهد که بر خلاف ادعاهای مقامات آمریکایی، فعالیت‌های این کشور در خلیج‌فارس نه تنها در چهارچوب مقررات جهانی نبوده، بلکه کاملاً آگاهانه و در راستای شکستن این مقررات و جاسوسی از ایران انجام گرفته است.


[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 11:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

یکی از مواردی که بعثی‌ها در نامه‌‌های اسرا بسیار به آن حساس بودند، نوشتن نام حضرت امام و پرس و جوی اسرا از احوالات رهبرشان بود که سانسور نامه یا عدم ارسال آن و حتی جریمه اسیر را در پی داشت.

به گزارش فارس، رزمندگان کشورمان در دوران اسارت در اختناق شدیدی به سر می‌بردند و نه تنها دراختیار داشتن ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین امکانات برای آنها به رؤیا تبدیل شده بود، بلکه احساس امنیت نیز در اسارتگاه‌های بعثی مثال کیمیا را یافته بود؛‌ تا جایی که وقتی اسرا برای خانواده یا دوستانشان نامه می‌نوشتند، نامه‌های‌شان دست کاری و بعضاً سانسور می‌شد.

یکی از مواردی که بعثی‌ها در نامه‌‌های اسرا بسیار به آن حساس بودند، نوشتن نام حضرت امام و پرس و جوی اسرا از احوالات رهبرشان بود که سانسور نامه یا عدم ارسال آن و حتی جریمه اسیر را در پی داشت؛‌ به همین دلیل اسرا به ویژه برای نام مبارک امام خمینی (ره)‌از رمز استفاده می‌‌کردند.

نمونه این ابتکار اسرا، نامه‌ زیر است که توسط آزاده جانباز «کرامت یزدانی» نوشته شده است؛‌ این نامه در سال 64 از اردوگاه رومادی 3 کمپ 9 برای «علی اصغر یزدانی» فرمانده پایگاه ثارالله روستای ترکان هرابرجان استان یزد فرستاده شده است؛ در این نامه به ظاهر ساده از محل بسیج به عنوان «روستای کنار مدرسه» و از «سید آقا» به عنوان اسم رمزی برای امام راحل نام برده شده است؛ فرستنده در هنگام نوشتن نامه  سیزده ساله و کلاس دوم راهنمایی بوده است؛ در جواب نامه نیز منظور از «پدر بزرگ»، امام راحل است. متن و تصویر این نامه‌ها که در سایت فاش نیوز منتشر شده، به شرح زیر است:


[ دوشنبه 91/9/13 ] [ 11:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 49
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 1655462