علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

نائب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران درباره‌ی قیمت هواپیماهای شخصی توضیح داد: قیمت هواپیماهای دو نفره حدود 90 میلیون تومان، ‌هواپیماهای چهار نفره بین 250 تا 300 میلیون تومان، هواپیماهای 6 تا 8 نفره بین 700 تا 800 میلیون تومان و هواپیماهای 12 تا 19 نفره بین 1.5 تا 4 میلیارد تومان است که اینها هم‌سطح قیمت‌های جهانی هستند.
نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از تاسیس چند شرکت به منظور توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور خبر داد.

یعقوب انتصاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ی برنامه‌ی توسعه‌ی استفاده از هواپیماهای شخصی در ایران توضیح داد: تاکنون چندین شرکت با سهم 59 درصد دولتی و 41 درصد خصوصی تاسیس شده تا به صورت تخصصی روی برنامه‌ی توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور و ساخت هواپیماهای دو تا 19 نفره کار کنند.

وی افزود: این شرکتها همچنین روی تدوین قوانین و فرهنگ‌سازی در حوزه‌ی هوانوردی عمومی و مواردی مانند ایرتاکسی، گردشگری هوایی، ایجاد کلوپهای هوانوردی در کلاس‌های فوق سبک، اسپورت و سبک نیز کار خواهند کرد.

* * ساخت 3500 فروند هواپیمای کوچک ظرف پنج سال

انتصاری با اشاره به این‌که در ابتدا چند پایگاه به صورت آزمایشی برای توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور در نظر گرفته شده که در نوروز امسال عملیاتی می‌شوند، اظهار کرد: باید ظرف پنج سال سه هزار و 500 فروند هواپیمای کوچک در کلاس‌های دو تا 19 نفره در ایران به صورت داخلی‌سازی یا با مشارکت خارجی ساخته شود. همچنین بخشی از این نیاز را نیز می‌توان از خارج خریداری کرد. در این بین شرکت‌های خصوصی می‌توانند با مشارکت شرکت‌های خارجی اقدام به ساخت این نوع هواپیماها کنند.

او با تاکید بر این‌که برای توسعه‌ استفاده از هواپیماهای شخصی در کشور باید زیرساختهای مختلفی فراهم شوند، عنوان کرد: همچنین قرار است شرکتهای لیزینگ برای خرید قسطی هواپیماهای شخصی در کشور تاسیس شوند. ایجاد زیرساختهایی مانند فرودگاه‌ها و بانک‌ها به سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی با هم نیاز دارد.

وی یادآوری کرد: دولت دو سال قبل تصمیم به توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور گرفت و باید فرهنگ‌ هوانوردی عمومی در کشور گسترش یابد. هم‌اکنون وزارت دفاع و سازمان صنایع هوایی به صورت تخصصی در این حوزه کار می‌کنند.

* * چند و چون قیمت هواپیماهای شخصی

نائب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران درباره‌ی قیمت هواپیماهای شخصی توضیح داد: قیمت هواپیماهای دو نفره حدود 90 میلیون تومان، ‌هواپیماهای چهار نفره بین 250 تا 300 میلیون تومان، هواپیماهای 6 تا 8 نفره بین 700 تا 800 میلیون تومان و هواپیماهای 12 تا 19 نفره بین 1.5 تا 4 میلیارد تومان است که اینها هم‌سطح قیمت‌های جهانی هستند.

او خاطرنشان کرد: همچنین بخشهای تعمیر، نگهداری و خدمات پس از فروش نیز باید در کشور ایجاد شوند. از سوی دیگر با توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور بسیاری از فرودگاههای غیرفعال کشور فعال شده و فعالیت‌ آنها توجیه اقتصادی پیدا می‌کند. اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و توسعه‌ی سایر صنایع نیز از دستاوردهای توسعه‌ی حوزه‌ی هوانوردی عمومی در کشور است.

* * الگوی خاصی نداریم

انتصاری درباره‌ی تجربه‌ کشورهای دیگر در حوزه‌ی هوانوردی عمومی توضیح داد: کشورهای مختلفی مانند کانادا در حوزه‌ی هوانوردی عمومی پیشرفت کرده‌اند. البته ایران الگوی خاصی در زمینه‌ی توسعه هوانوردی عمومی ندارد، بلکه از تجربه همه کشورها از جمله برزیل و کانادا استفاده می‌کند. متاسفانه کشورمان در حوزه‌ی هوانوردی عمومی جزو کشورهای جهان چهارم محسوب می‌شود. یعنی ما حتی از کشورهای توسعه نیافته هم عقب‌تریم.

* * شروع کار با پولدارها

او در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما حوزه‌ی هوانوری عمومی بیشتر مربوط به پولدارها نیست؟ گفت: البته توسعه‌ی هوانوردی عمومی و استفاده از هواپیماهای شخصی در ایران با ورود افراد پولدار به این حوزه آغاز می‌شود، اما در ادامه تمام تلاش‌ بر این است که بخش عمده‌ی مردم بتوانند از مزایای این بخش بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور باعث فعال شدن شرکتهای دانش بنیان می‌شود. صنعت هوانوردی به گونه‌ای است که حتی افراد بی‌سواد هم به آن علاقمند هستند، اما این صنعت پرریسک و در عین حال با دقت بسیار بالا است. نباید این صنعت را با خودروسازی مقایسه کرد، چرا که صنعت خودروسازی سالانه بیش از یک میلیون دستگاه محصول تولید می‌کند، اما صنعت هوایی قرار است طی پنج سال پنج هزار فروند محصول با فناوری بالا تولید کند؛ بنابراین باید نحوه‌ی برخورد دولت با این دو صنعت با هم متفاوت باشد و برای صنعت هوایی معافیت‌های مختلف در نظر گرفته شود.

نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران گفت: چین در نمایشگاه هوایی امسال بیش از 60 میلیون دلار به بخش خصوصی خود کمک بلاعوض کرد تا در حوزه‌ی هوانوردی عمومی فعالیت کنند. توان ساخت ما در هوانوردی عمومی از چین هم بالاتر است.

* * این یک رویا نیست!

وی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما گسترش استفاده از هواپیمای شخصی در ایران در حد یک رویا می‌ماند یا خیر؟ اظهار کرد:‌ توسعه هوانوردی عمومی و استفاده از هواپیماهای شخصی در ایران یک رویا نیست، بلکه قابل تحقق است و پشت آن هم اراده‌ای وجود دارد. دولت باید پای گفته خود بایستد و امیدواریم این تصمیم دولت عملی شود و سازمان صنایع هوایی آن‌را اجرا کند تا تعداد زیادی از متخصصان و نیروهای کاری در حوزه‌ی صنعت هوایی فعالتر شوند. این پروژه‌ی عظیم برای قشر دانشگاهی و صنعتگران امیدواری زیادی ایجاد کرده و اگر عملی نشود و صرفا به جنبه اقتصادی آن توجه شود این کار شروع نمی‌شود و باعث ایجاد سرخوردگی در بین فعالان صنعت هوایی می‌شود، زیرا در همه‌ی دنیا توسعه هوانوردی عمومی ابتدا توسط دولت انجام شده، زیرا این کار پرریسک است و دولت باید زیرساختهای آن‌را فراهم کند.

وی تاکید کرد: توسعه‌ی هوانوردی عمومی باعث توسعه‌ی بسیاری از صنایع دیگر هم می‌شود و در کشور ما در بخش غیرنظامی تاثیرات زیادی می‌گذارد و جایگاه ایران را در دنیا بالا می‌برد. حتی در حوزه‌ی نظامی این صنعت با استقلال ما سروکار دارد و مجلس هم باید با قانونگذاری به آن کمک کند. سایر وزارتخانه‌ها و نهادهای دیگر هم باید به توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور کمک کنند.

* * اجرای آزمایشی طرح در دو فرودگاه پیام و ارومیه

نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران خبر داد: نوروز امسال به صورت آزمایشی استفاده از هواپیماهای شخصی در دو فرودگاه پیام تهران و ارومیه آغاز می‌شود. توسعه‌ی هوانوردی عمومی در کشور و استفاده از هواپیماهای شخصی برنامه‌ای پنج ساله بوده که باید تا سال 1395 به نتیجه برسد.

[ سه شنبه 89/12/17 ] [ 8:59 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

سوره مبارکه یاسین در تمام زندگى ، جسم و جان ، مال و ثروت ،  صحت و سلامتى ،  حیات و مرگ و دنیا و آخرت انسان اثر مى گذارد.


پیامبر اسلام (صلى الله علیه و آله ) و ائمه هدى اثرات آن را بیان کرده اند.


رسول گرامى اسلام (صلى الله علیه و آله ) به حضرت على (علیه السلام ) فرمود: یا على! سوره مبارکه یاسین را تلاوت کن ؛ زیرا در آن برکاتى است . از جمله :




1- اگر شخص گرسنه اى آن را تلاوت کند خداوند روزى او را مى رساند و سیرش مى گرداند.


2- هرگاه تشنه اى آن را قرائت کند خداوند آبى فراهم مى آورد تا او سیراب شود.


3- هرگاه شخص عریان و برهنه اى آن را بخواند، خداوند لباسى براى او فراهم مى کند و او را مى پوشاند.


4- هر مرد و زن عَزب و مجردى که آن را تلاوت کند، خداوند وسیله ازدواجشان را فراهم مى کند.


5- هر انسان ترسناک و خائفى که آن را تلاوت کند، خداوند ترس و خوف او را مبدل به امنیت مى گرداند.


6- هر انسان مریض و رنجورى که آن را تلاوت کند خداوند صحت و سلامتى را شامل حالش مى گرداند.


7- هر شخص زندانى اگر آن را در زندان تلاوت فرماید، خداوند وسیله آزادى او را فراهم مى گرداند.


8- هر مسافرى که آن را در سفر بخواند بى گمان سفرش بى خطر خواهد شد و به سلامتى به منزلش برمى گردد.


9- اگر آن را بر بالین هر میتى بخوانند، خداوند عذابش را تخفیف مى دهد "یا او را مى آمرزد."


10- هر کس چیزى از او گم شده باشد و آن را قرائت کند آن چیز پیدا مى شود.


11- اگر شخص گم شده اى آن را بخواند راه را پیدا مى کند و به سلامتى به مقصد مى رسد.


12- اگر غذاى عده اى کم باشد و کافى براى همه افراد نباشد آن سوره را بخوانند، غذاى آنان برکت پیدا مى کند، طورى که براى همه افراد کافى باشد.


13- اگر بر زنى که زائیدن بر او سخت و دشوار باشد خوانده شود، وضع حمل بر او آسان مى شود و اولاد به راحتى به دنیا مى آید.


14- کسى که آن را تلاوت فرماید، فقر در دنیا به سراغش نمى آید.


15- اگر کسى آن را قرائت کند در تجارت و کسب ضرر و زیان نمى بیند "در تجارت" سود مى برد.


سوره مبارکه یاسین در تمام زندگى ، جسم و جان ، مال و ثروت ، صحت و سلامتى ، حیات و مرگ و دنیا و آخرت انسان اثر مى گذارد.


16- در حوادث و بلاهاى زمینى و آسمانى خانه اش خراب و ویران نمى شود.


17- هر که آن را تلاوت نماید، در طول عمرش دیوانه و جن زده نمى شود و عقلش زایل نمى گردد.


18- تلاوت کننده آن به مرض جذام دچار نمى گردد.


19- کسى که آن را تلاوت کند به مرض وسواس و دو دلى و حیرانى مبتلا نمى شود.


20- بیمارى هاى مضر تلاوت کننده را از پاى در نمى آورد و بیمارى او برطرف مى شود.


21- خداوند متعال سختى و دشوارى و تلخى جان کندن را براى او آسان مى گرداند.


22- خداوند خودش متصدى و مباشر قبض روح تلاوت کننده آن مى باشد.


23- خداوند فراخى روزى و گشایش در زندگى را براى خواننده آن به عهده مى گیرد.


24 - خداوند ضامن خوشحالى او هنگام مرگ گردیده است .


25- خداوند در آخرت خشنودى او را تعهد فرموده ، و همه فرشتگان آسمان و زمین را خطاب فرموده که : من از این بنده راضى هستم . شما هم براى او طلب آمرزش کنید.


26- خداوند شیطان را از خواننده آن دور مى گرداند که او را وسوسه نکند و هزار فرشته را مى فرستد تا او را از شر هر شیطان و هر آفت حفظ فرمایند.


27- خداوند بعد از مرگ سى هزار فرشته را موکل غسل دادن او مى گرداند که همگى براى او طلب استغفار کنند و او را مشایعت نمایند تا به قبرش برسانند و بعد از آن که داخل قبرش نهادند، ملائکه همان جا عبادت کنند و ثوابش را در نامه عمل او بنویسند، قبرش تا چشم او کار مى کند وسیع مى شود و او را فشار نمى دهد و نورى از قبرش تا آسمان بالا مى رود.


28- خداوند در روز قیامت به او مى فرماید: اى بنده من ! شفاعت کن تا شفاعت تو را درباره همه کسانى که شفاعت آنان را نموده اى قبول نماییم .


29- خواننده آن را در ایستگاه هاى قیامت نگاه نمى دارند و بدون حساب داخل بهشت مى نمایند.


30- او را به واسطه گناهانش داخل جهنم نمى کنند و پرونده عمل او را باز مى گذارند در حالى که گناهى در آن دیده نمى شود و موجب تعجب ملائکه واقع مى شود.(1)


 


منبع  :  تأثیر قرآن در جسم و جان


مولف : نعمت الله صالحى حاجى آبا


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:16 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 شستن صورت در وضو: یعنی خدایا هر گناهی که با این صورت انجام داده ام آن را شستشو میکنم که با صورت پاک به جانب تو عبادت کنم

شستن دست در وضو: یعنی خدایا گناه دست شستم و گناهانی را که با دستم مرتکب شده ام را پاک میکنم

مسح سر در وضو: یعنی خدایا از هر خیال باطل و هوس خام که در سرپرورانده ام سرم را تطهیر میکنم و خیالها یی باطل را از سر به دور می اندازم

مسح پاها در وضو: یعنی خدایا من از جای بد رفتن و گناه پا میکشم و این پا را از هر گناهی که انجام داده ام تطهیر میکنم
?


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:15 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

آورده اند که شیخ جنید بغدادی به عزم سیر از شهر بغداد بیرون رفت و مریدان از عقب او می رفتند شیخ از احوال بهلول پرسید . مریدان گفتند او مرد دیوانه ای است . شیخ گفت او را طلب کنید و بیاورید که مرا با او کار است . تفحص کردند و او را در صحرایی یافتند و شیخ را پیش بهلول بردند . چون شیخ پیش او رفت دید که خشتی زیر سر نهاد و در مقام حیرت مانده شیخ سلام نمود بهلول جواب او را داد و پرسید کیست ؟ گفت من جنید بغدادی ام بهلول گفت تو ای ابوالقاسم که مردم را ارشاد می کنی آیا آداب غذا خوردن خود را می دانی ؟ گفت : بسم الله می گویم و از جلوی خود می خورم . لقمه کوچک برمی دارم . به طرف راست می گذارم آهسته می جوم و به لقمه دیگران نظر نمی کنم . در موقع خوردن از یاد حق غافل نمی شوم .هر لقمه که می خورم الحمد لله می گویم و در اول و آخر دست می شویم . بهلول برخواست و گفت : تو می خواهی مرشد خلق باشی در صورتی که هنوز آداب غذا خوردن خود را نمی دانی و به راه خود رفت .
پس مریدان شیخ گفتند یا شیخ این مرد دیوانه است . جنید گفت : دیوانه ای است که به کار خویشتن هشیار است و سخن راست را از او باید شنید و از عقب بهلول روان شد و گفت مرا با او کار است . چون بهلول به خرابه ای رسید باز نشست . بهلول باز از او سوال نمود تو که آداب طعام خوردن خود رانمی دانی آیا آداب سخن گفتن خود را می دانی ؟ گفت : سخن به قدر اندازه میگویم و بی موقع و بی حساب نمی گویم و به قدر فهم مستمعان می گویم و خلق خدا را به خدا و رسولش دعوت می نمایم . چندان سخن نمی گویم که مردم از من ملول شوند و دقایق علوم ظاهر و باطن را رعایت می کنم پس هرچه تعلق به آداب کلام داشت بیان نمود . بهلول گفت : چه جای طعام خوردن که سخن گفتن نیز نمی دانی . پس برخواست و به راه خود برفت .
مردیان شیخ گفتند این مرد دیوانه است تو از دیوانه چه توقع داری . جنید گفت : مرابا او کار است شما نمی دانید . باز به دنبال او رفت تا به بهلول او رسید . بهلول گفت تو از من چه میخواهی تو که آداب طعام خوردن و سخن گفتن خود را نمی دانی آیا آداب خوابیدن خود را می دانی ؟ گفت آری می دانم . چون از نماز عشا فارغ می شوم داخل جامه خواب می گردم پس آنچه آداب خوابیدن بود که از بزرگان دین رسیده بیان نمود .
بهلول گفت : فهمیدم که آداب خوابیدن هم نمی دانی خواست برخیزد جنید دامنش را گرفت و گفت ای بهلول من نمی دانم تو قربه الی الله مرا بیاموز . گفت تو ادعای دانایی می کردی ؟ شیخ گفت : اکنون به نادانی خود معترف شدم . بهلول گفت :
اینها که تو گفتی همه فرع است و اصل شام خوردن آن است که لقمه حلال را باید و اگر حرام را صد از اینگونه آداب به جای آوری فایده ندارد و سبب تاریکی دل می شود . و در سخن گفتن باید اول دل پاک باشد و نیت درست باشدو آن سخن گفتن برای رضای خدا باشد و اگر برای غرضی یا برای امور دنیوی باشد یا بیهوده و هرزه باشد به هر عبارت که بگویی وبال تو باشد پس سکوت و خاموشی بهتر و نیکتر باشد و در آداب خوابیدن اینها که گفتی فرع است . اصل این است که در دل تو بغض و کینه و حسد مسلمانان نباشد . حب دنیا و مال در دل تو نباشد و در ذکرحق باشی تا به خواب روی .


جنید دست بهلول را بوسید و او را دعا کرد و مریدان که حال او را بدیدند که او را دیوانه می دانستند خود را و عمل خود را فراموش کردند و از سر گرفتند . نتیجه آن است که هر فرد بداند از آموختن آن چیزی که نمی داند ننگ و عار نباید داشت، چنانچه شیخ جنید از بهلول آداب خوردن ، سخن گفتن و خوابیدن را آموخت .


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:15 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

پادشاهى فرمان داد تا بى گناهى را اعدام کنند، )زیرا به خاطر بى اعتنایى او، بر او خشمگین شده بود.)
بى گناه گفت : ((اى شاه به خاطر خشمى که نسبت به من دارى آزار و کشتن مرا مجوى ، زیرا اعدام من با قطع یک نفس پایان مى یابد، ولى بار گناه آن همیشه بر دوش تو خواهد ماند و سنگینى خواهد کرد.))دوران بقا چو باد صحرا بگذشت
تلخى و خوشى و زشت و زیبا بگذشت
پنداشت ستمگر که ستم بر ما کرد
در گردن او بماند و بر ما بگذشت

پادشاه ، تحت تاثیر نصیحت او قرار گرفت و از ریختن خونش منصرف شد و تحمل بار سنگین همیشگى گناه را از خود دور ساخت .


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:14 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در زمان ها ی گذشته ، پادشاهی تخته سنگ را در وسط جاده قرار داد و برای این که عکس العمل مردم را ببیند خودش را در جایی مخ?ی کرد. بعضی از بازرگانان و ندیمان ثروتمند پادشاه بی ت?اوت از کنار تخته سنگ می گذشتند. بسیاری هم غرولند می کردندکه این چه شهری است که نظم ندارد. حاکم این شهر عجب مرد بی عرضه ای است و ... با وجود این هیچ کس تخته سنگ را از وسط بر نمی داشت . نزدیک غروب، یک روستایی که پشتش بار میوه و سبزیجات بود ، نزدیک سنگ شد. بارهایش را زمین گذاشت و با هر زحمتی بود تخته سنگ را از وسط جاده برداشت و آن را کناری قرارداد. ناگهان کیسه ای را دید که زیر تخته سنگ قرار داده شده بود ، کیسه را باز کرد و داخل آن سکه های طلا و یک یادداشت پیدا کرد. پادشاه در ان یادداشت نوشته بود : " هر سد و مانعی می تواند یک شانس برای تغییر زندگی انسان باشد.


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:13 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

شیرینی ولایت


قنبر غلام حضرت علی علیه السلام می گوید: نزد امیرالمومنین علیه السلام بودم که مردی وارد شد و گفت :

ای امیرالمومنین! میل به خربزه دارم.

حضرت علی علیه السلام به من فرمودند که خربزه ای بخرم؛ در همی به من دادند و من سه عدد خربزه خریدم.وقتی یکی از آنها را بریدم، دیدم تلخ است؛ عرض کردم : ای امیرالمومنین! تلخ است.

فرمود : آن را دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش می رود.

خربزه دوم را بریدم که ترش بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! ترش است.

فرمود: آن را دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش می رود.

خربزه سوم را نیز بریدم که کرم آلود بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! کرم زده است.

فرمود : آن را نیز دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش بر می گردد.

باز درهمی به من داد تا خربزه بخرم و من نیز سه تا خربزه خریدم و آوردم جلوی آن حضرت گذاشته و عرض کردم: ای امیرالمومنین! مرا معاف بدار که اینها را ببرم؛ زیرا آن سه تا را که بریدم همگی خراب بودند.

آن حضرت به من فرمود: ای قنبر! بنشین که آنها مامور هستند.

پس نشسته و یکی از آنها را قاچ کردم که شیرین بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! شیرین است.

فرمود: از آن بخور و به ما نیز بده.

پس یک قسمت از آن را من خوردم، یک قسمت را به حضرت علی علیه السلام دادم و قسمت دیگرش را نیز به آن مرد دادم.

امیرالمومنین علیه السلام رو به من کرد و فرمود:

ای قنبر! خداوند تبارک و تعالی ولایت ما را بر اهل آسمان ها و اهل زمین از جن و انس و میوه ها و غیر آنها عرضه داشت؛ پس هرکدام از آنها ولایت ما را قبول کرد، پاکیزه و شیرین و طیب شد و هرکدام از آنها که ولایت ما را قبول نکرد، کرم آلود و بد مزه و متعفن شد

کتاب خاطرات قنبر
الاختصاص،ص 249


[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:13 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]






[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:11 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

حسن لاهوتی ، پسرفائزه هاشمی رفسنجانی


 





[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:8 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

[ دوشنبه 89/12/16 ] [ 2:7 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 676
بازدید دیروز: 716
کل بازدیدها: 1663455