سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

محمد عباسی در واپسین روزهای تکیه اش بر کرسی وزارت ورزش و جوانان، بر روی سربرگ‌های این نهاد با رسم الخط تسویه حساب، درصدد برآمده تا با تغییر  مسئولان حوزه ورزش بدیهی‌ترین اصول مدیریت را زیرسوال ببرد و عملاً به دولت بعد، مدیر تحمیل کند؛ اتفاقی که اوج سیاست زدگی ورزش در دولت‌های نهم و دهم را به تصویر می‌کشد.

به گزارش «تابناک»، انتصابات روزهای پایانی دولت که رسماً تحمیل مدیران سیاست گذاری و اجرایی به دولت بعد است و دست دولت یازدهم را برای تغییر و تحول و یا ثبات مدیران خواهد بست و هزینه‌های تغییرات را افزایش می‌دهد، تنها به نهاد ریاست جمهوری یا نهادهای سیاسی و پولی ختم نشده و وزارت ورزش و جوانان نیز به نوعی تلاش کرده از این غافله عقب نماند و آخرین ضربه‌ها در ایام بی پولی ورزش به این نهاد زده شود.

بر همین اساس محمد عباسی به جای آنکه برخی مدیران ناکارآمد سیاسی که در این هشت سال به زور به جامعه ورزش تحمیل شده‌اند و وصله‌های ناچسبی به ورزش بوده و عملکرد ضعیف‌شان غیرقابل انکار است را برکنار کند، در آخرین روزهای مدیریتش دست به تغییرات عجیبی زد که بوی تسویه حساب و انتقام دیرهنگام را می‌دهد تا آخرین برگه‌های صفحات عمر دولت دهم نیز بدون نقد باقی نماند و چنین دولتمردانی، این ایام را نیز برای افکارعمومی به تلخی سوق دهند.

در همین چهارچوب، ساعتی پیش خبری منتشر شد که بر مبنای آن وزیر ورزش و جوانان و رییس مجمع باشگاه استقلال بالاخره پس از دو سال با استعفای بهرام افشارزاده از عضویت در هیات مدیره باشگاه استقلال موافقت کرد و منصور پورحیدری، پیشکسوت با سابقه فوتبال به عنوان عضو جدید هیات مدیره این باشگاه منصوب شد اما این تنها تغییر شبانه نبود و در اقدامی عجیب دکتر امیدوار رضایی برکنار و محمد زمانی نماینده پیشین ملایر در مجلس شورای اسلامی و از دوستان محمد عباسی به عنوان عضو جدید هیات مدیره این باشگاه منصوب شد.


چون برادرت انتقاد کرده است تو را برکنار می کنم!


شاید انتصاب آخر چنین تداعی کند که محمد عباسی در واپسین روزهای مدیریتی اش به اصطلاح دست به «رفیق بازی» و در حال چرخاندن قلمش بر روی سربرگ یک وزارتخانه حساس در راستای تلطیف قلوب و به دست آوردن دل دوستش و دوستانِ دوستش است اما واقعیت آن است این تنها هدف قابل تعبیر برای چنین تغییرات شبانه و بی مناسبتی نیست.

ظاهراً تغییر دکتر امیدوار رضایی به انتخابات ریاست جمهوری باز‌می‌گردد و برطبق شنیده‌ها، وزیر ورزش و جوانان از انتقادات ساده اما جدی دکتر محسن رضایی نسبت به حوزه مدیریتی اش خونش به جوش آمده و نقدهای وارد شده مبنی بر ورود سیاسیون به ورزش و آثار نامطلوبی که در پی داشته را به خود گرفته و ترجیح داده با برکناری برادرِ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نشان دهد هنوز در طبقه چهارم ساختمان سئول قرار دهد و همچنان به او آقای وزیر می‌گویند و بنابراین توان تسویه حساب با ورزشی‌ها را دارد!

این تغییرات که می‌تواند برای آبی پوشان حاشیه‌ساز شود، در حالی رخ داد که دوره حضور امیدوار رضایی یکی از کم حاشیه ترین دوران هیات مدیره استقلال بود و آبی‌های پایتخت با کمترین دغدغه توانستند سه قهرمان در لیگ برتر و دو قهرمان در جام حذفی را از آن خود نمایند؛ دستاوردی که در همین بازه زمانی، نیمی از آن نیز نصیب تیم‌های رقیب پایتخت و تیم‌های صنعتی نشده اما ظاهراً اینها اصلاً مسائل مهمی نیست و اگر بحث انتقام گرفتن باشد، دستکاری در شاکله مسنجم و هماهنگ مدیریت استقلال، امری فرعی می‌شود!

به نظر می‌رسد ضروری باشد، مجلسی‌ها در روزهای پایانی دولت، مقابل این تغییرات که در وزارت ورزش و جوانان نیز محدود نشده و سراسر دولت را فراگرفته اقدام عملی انجام دهند و دولتمردان یازدهم با صفی از مدیران فاقد توانمندی مواجه نشوند که دوره دریافت حکم انتصاب شان تا زمان آغاز به کار رسمی دولت آتی، به یک ماه نیز نرسیده اما چون شایسته این پست نیستند، لاجرم کنار گذاشته می‌شوند. این سیاسی‌کاری‌های خلاف مصلحت کشور تا چند ساعت به پایان دولت استمرار خواهد داشت؟


[ پنج شنبه 92/4/27 ] [ 2:41 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

خاورمیانه مانند همیشه صحنه تحولات پیچیده و در هم تنیده‌ای است. فارین پالیسی با تحلیل چهار رقابت اصلی در خاورمیانه برای دولت آمریکا روشن کرده است که کانون اصلی تحولات در منطقه در ایران و مصر قرار دارد.

به گزارش تابناک و به نقل از فارین پالیسی، این چهار رقابت عبارتند از:

رقابت قدرتهای بزرگ جهانی: بخش اصلی این رقابت بین آمریکا و روسیه است ولی، انگلیس، فرانسه و چین نیز نقش فعالی به عنوان بازیگران فرعی در آن دارند. هدف آمریکا باقی ماندن به عنوان قدرت خارجی برتر در خاورمیانه است در حالی که روسیه به دنبال کاهش برتری‌های آمریکا است. جنگ در سوریه، واضح‌ترین جنگ نیابتی در چارچوب این رقابت است. برنامه هسته‌ای ایران و اختلاف‌های بین روسیه و چین از سویی و آمریکا از سوی دیگر بخشی از این رقابت است.

رقابت قدرتهای منطقه‌ای: این رقابت بر سر این است که کدام قدرت منطقه‌ای در خاورمیانه برتر باشد. در دوره‌ای، ایران و عربستان سعودی قدرتهای اصلی این رقابت بودند ولی اکنون ترکیه و قطر نیز به دنبال جایگاهی برای خود هستند. اتحاد بین این نیروها هم در حال تغییر است. یک سال پیش به نطر می‌رسید که عربستان و قطر متحد هستند ولی اکنون آنها بر سر حمایت از گروه‌های مختلف مخالف دولت سوریه با یکدیگر به رقابت برخاسته‌اند و در مصر نیز قطر از اخوان المسلمین و عربستان از ارتش حمایت می‌کند. اتفاق مهمی چون کنار رفتن مصر از صحنه رقابت و تاثیر منطقه‌ای و بنابراین پایان یافتن یک دهه رقابت برای برتری بین عربستان و مصر را نباید نادیده گرفت.

رقابت مذهبی: منظور رقابت بین شیعه و سنی است که مرز و جبهه آن همیشه بین کشورها تعریف نمی‌شود بلکه مرزهای مختلف شکاف و رقابت بین شیعه و سنی در منطقه وجود دارد، اگر چه رقابت اصلی باز هم بین ایران شیعه و عربستان سعودی است ولی این رقابت ها در درون مرز کشورهایی چون عراق، بحرین، عربستان و لبنان هم وجود دارد. همین رقابت است که همراهی نوری المالکی با ایران و حزب‌الله در مسائل سوریه را توضیح می‌دهد. این رقابت لایه لایه نیز هست و در داخل هر یک از مذاهب نیز، گروه‌های رقیب برای کسب برتری با یکدیگر رقابت می‌کنند.

رقابت ایدئولوژیک: این رقابت بین اسلام‌گرایی و پلورالیسم در جریان است. هر چند این رقابت شباهت‌هایی با رقابت مذهبی دارد ولی بخش اصلی آن بر سر شیوه سازمان دادن به سیاست در این کشورها است. در اسلام گرایی هدف این است که شریعت بر سیاست سایه بیفکند. هر چند پلورالیسم یا کثرت گرایی بیشتر با لیبرال دموکراسی هماهنگ است ولی حتی در بعضی از کشورهای پادشاهی نیز مورد توجه قرار گرفته است. هر چند رقابت بر سر اسلام گرایی و پلورالیسم در درون جوامع مسلمان نیز جریان دارد ولی گروه‌های غیر مسلمانی چون قبطی‌های مسیحی مصر نیز در آن فعال هستند.

کشورهای اصلی در این فضا برای ایالات متحده، ایران و مصر هستند. شکست فعلی اخوان المسلمین در مصر فرصتی را فراهم کرده است که ایالات متحده رابطه خود با منطقه را باز تعریف کند. نویسنده به آمریکا توصیه می‌کند که باید در مورد ایران از راهبرد دوگانه حمایت از هواداران ایده‌های خود و فشار بر ایران به خاطر برنامه هسته‌ای استفاده کند تا نقش پررنگ‌تری در تحولات منطقه به دست بیاورد. به این ترتیب، آمریکا در نزد عربستان سعودی نیز اعتبار بیشتری به دست خواهد آورد.


[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 11:36 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

غلامعلی رجایی در سایت جماران نوشت:

حادثه شگفت وباور نکردنی عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی- که ازمحدود بنیانگذاران باقی مانده ازیاران امام درپیروزی انقلاب و تاسیس جمهوری اسلامی است - توسط شورای نگهبان، بدون تردید پس از رویداد چرایی و چگونگی ثبت نام ایشان درانتخابات اخیرریاست جمهوری که قبلا نوشته ام، به گمان من یکی ازحوادث عجیب و کم نظیر در تاریخ انقلاب اسلامی پس از امام است.

خوشبختانه اینجانب به دلیل موقعیت کاری و ارتباط نزدیکم با آیت الله هاشمی که از توفیقات الهی به من است، از نزدیک در جریان تقریبا کامل این واقعه بوده ام و با توجه به این موقعیت، نگاهی درونی به مساله نموده و ناگفته هایی رابیان نموده ام.

اینک درجهت ادای دین به مردم شریف وتاریخ ایران عزیز، این واقعه را که درهمان روزها نوشته ام به محضرخوانندگان ارجمند تقدیم می نمایم.

"سه شنبه 31 اردیبهشت حدود ساعت 9 و پنج دقیقه صبح بود که آیت الله هاشمی طبق معمول همیشه به مجمع آمد.بالای پله ها وجلوی دفترکارشان منتظر بودم تا مساله ای را خدمتشان عرض کنم .پله ها را تند تند وبه صورت نیم دو بالا می آمدند. محافظین بعدا که ازدیدن این صحنه  متعجب شده بودم به من گفتند ایشان هر روز با این تند طی کردن پله ها که حدود 40 پله می شود، قصد ورزش و تست نفسی دارند.معلوم می شود از دقایق کوتاه عمرشان هم بخوبی بهره می برند.دقایقی گذشت وحاج آقا تازه داشت وارد اتاق خود می شد که صدایی مرا متوجه خود نمود. آقای دکترعلی لاریجانی ریاست مجلس داشت از پله ها بالا می آمد .پس از اینکه با هم  دست دایم و روبوسی کردیم ، به اتاق ملاقات راهنمایی شدند.معلوم بود در آن صبح اول وقت کاری مجلس که مشغول بررسی لایحه بودجه است ،برای مذاکره در امر مهمی به ملاقات آقای هاشمی آمده است. پس از اینکه ملاقات نیم ساعته او تمام شد و از اتاق بیرون آمد که برود، به چهره اش که نگاه  کردم ،احساس کردم از ملاقاتش با حاج آقا نتیجه نگرفته است و راضی نیست. یک ساعت بعد معلوم شد حدسم درست بوده است.

تا آن لحظه نمی دانستیم دکتر لاریجانی درآن وقت غیرمتعارف ملاقات برای چه به مجمع آمده است.  حدس می زدم حتما در رابطه با انتخابات است.ساعت ده صبح که آقای دکترعلی مطهری با جمعی از اصولگرایان مانند آقای دکترعباسپور،آقای علوی نماینده مجلس خبرگان ،خانم پیشگاهی فرد.. با آقای هاشمی ملاقات داشتند و می خواستند دراین ملاقات ستاد اصولگرایان ایشان را فعال نمایند، پس از بحث و بررسی ها وکسب نظر و دیدگاههای آقای هاشمی در مورد مرزبندی و نحوه ارتباط  این ستاد با ستاد مرکزی  آیت الله،که جناب آقای مهندس اسحاق جهانگیری آن را اداره می کرد،آقای هاشمی سر صحبت را باز کردند و گفتند :

 آقای دکترعلی لاریجانی صبح به من تلفن زدند و پیشنهاد ملاقات دادند. گفتم به مجمع بیایید.نیم ساعت با من ملاقات داشت .پیغامی از شورای نگهبان آورده بود که من ازحضور در صحنه انتخابات انصراف بدهم . من به ایشان گفتم: هرگز این کاررا نمی کنم. پس ازبحث هایی که شد، گفتم: رهبری به من بگویند انصراف بده که دراین صورت البته با ذکر دستور رهبری انصراف می دهم . راه دیگراین است که شورای نگهبان اعلام عدم احراز صلاحیت بکند، خوب بکند . من هیچ اعتراضی نخواهم کرد .

آقای هاشمی گفتند :به آقای لاریجانی گفتم :اگربدون دلیل انصراف بدهم به مردم چه جواب بدهم؟ و مردم چه می گویند؟

آقای هاشمی گفتند: آقای لاریجانی وقتی موضع مرا دید، ازمن پرسید: اگرشما انصراف ندهید و شورای نگهبان صلاحیت شما را رد بکند، دراین صورت عکس العمل شما چه خواهد بود؟ به ایشان گفتم:عکس العملی نشان نخواهم داد. با مردم صحبت خواهم کرد و مسائل را با آنها درمیان خواهم گذاشت.

جلسه ستاد اصول گرایان با حاج آقا که تمام شد، همه دوستان به طبقه پایین آمدند تا درباره تعیین مسولین کمیته ها و معاونتها تصمیم گیری و کار را شروع کنند .درجلسه آنها شرکت کردم. دکترعلی مطهری جلسه را بخوبی اداره می کرد.نیم ساعتی نشستم و پیشنهاد  مکتوبی دادم باتوجه به کناره گیری حجت الاسلام والمسلمین آقای سید محمد حسن ابوترابی فرد و اینکه بعضی از دوستان آزاده فعال و مسئول ستاد ایشان برای کار در ستاد آقای هاشمی بمن اظهارآمادگی نموده اند، ، از نیروهای ستاد در حال انحلال ایشان استفاده شود .سپس جلسه را ترک کردم تا به کارهایم برسم.

ملاقاتهای حاج آقا تا ظهرادامه داشت..پس از نماز و نهارُ ایشان طبق برنامه همیشگی استراحتی داشتند.ساعت 5 عصرکه کارشان را مجددا شروع کردند، اولین برنامه ،خواندن خطبه عقد فرزند جوان یکی از محافظین ایشان بود . قبل ازاینکه وارد اتاقی بشوند که خانواده های عروس و داماد منتظرنشسته بودند به ایشان عرض کردم: چه خبر؟ گفتند: ازظهر،دیگرخبری ندارم. گفتم :خبری غیر رسمی آمده است که شورا به شما7 به 4 رای داده است. به شوخی چیزی گفتند و وارد اتاق ملاقات شدند تا خطبه عقد را جاری نمایند. پس ازاجرای صیغه عقد توصیه ها و نصایح ارزشمندی را به زوج جوان فرمودند و هدیه ای هم به آنان دادند و دوباره به اتاقشان رفتند تا به ملاقاتهای دیگرشان برسند.

ساعت 6 عصرکه مجمع را به سوی منزل ترک می کردم، سیل تلفنها  و پیامکهادر مورد نتیجه رای شورای نگهبان درباره احراز صلاحیت آقای هاشمی به من سرازیرشد که برای آنها جوابی نداشتم . یک خبر غیر رسمی تایید صلاحیت ایشان بود که منبع و صحت آن معلوم نبود .

درمسیرمنزل که رادیو را بازکردم و دیدم دربرنامه ای غیرعادی! دارد با بعضی ازشخصیتهای استانها و نمایندگان مجلس خبرگان درباره "منزلت شورای نگهبان و لزوم تبعیت از نظر و رای آن"! مصاحبه می کند، تا آخرقضیه را خواندم و فهمیدم اتفاق تلخی که صبح خبر آن را شنیده بودم، افتاده است .

 شب که درلابلای اخبارساعت 21، گوینده خبر خبرها را قطع کرد و گفت: به خبری که هم اکنون به دست من رسیده، توجه فرمایید ،معلوم شد شورای نگهبان با صدور بیانیه ای،اسامی 8 نفر از نامزدها را اعلام را کرده است که درمیان آنها نام آیت الله هاشمی وجود ندارد.

بعدها از آقای هاشمی شنیدم، صبح زود آن روز، آقای دکتر حسن روحانی به منزل ایشان رفته و او هم از طرف شورای نگهبان به وی پیغام داده انصراف بدهند که ایشان این پیشنهاد را قاطعانه رد کرده است.

گذشت آنچه گذشت! و شد آنچه شد! و رفت آنچه رفت! قطعا خبرهای دیگری هم در این یکی دو روز اعلام نتایج در این باره وجود دارد که آقای هاشمی درخاطراتشان درسال 92 خواهند نوشت و نوشته اند. مسائلی نظیر: بحث های داخلی شورای نگهبان درباره صلاحیت ایشان و اعلام صلاحیت اولیه ایشان و بعد برعکس شدن ماجرا در پی اظهارات و اعلام خطرمقام اطلاعاتی نسبت به حضورآیت الله درصحنه انتخابات.

خود من ازمنبع موثقی که شاهد واقعه بوده است، شنیدم ،وقتی بحث صلاحیت آیت الله هاشمی درشورا مطرح شده است، نظرتقریبا همه اعضای شورا این بوده است که صلاحیت ایشان نیاز به بحث و بررسی ندارد و پرونده را کنارگذاشته اند تا به موارد دیگری برسند . در اواسط جلسه مقامات اطلاعاتی و امنیتی! ب احتمالا!بدون اطلاع قبلی به شورا آمده اند و خواسته اند درجلسه شرکت کنند تا درباره مطلب مهمی نظرمشورتی ! بدهند . سپس بعضی از اعضای شورا معترضانه این حضور را بی سابقه و مغایر با اصول  کاری شورا و در نتیجه نافی مسولیت خود دانسته و حضور  آقایان اطلاعاتی را نپذیرفته اند. درکشاکش های بعدی، قرارشده فقط مقام مافوق اطلاعاتی، درجلسه شرکت کند و مشورت(؟) بدهد! و بقیه همکاران وی از جلسه شورا بیرون بروند که بعد از این ، قضایا سیر و مسیردیگری پیدا کرده است. که انشالله ،شاید! بیست و چند سال دیگر در خاطرات آیت الله هاشمی، جزئیات بیشترآن را خواهید و خواهند خواند!

به هرتقدیر هرچه بود این مساله هم تمام شد و هاشمی که می گفت به رغم میل شخصی و اعلام قبلی خود،برای حضور در این عرصه با خدا معامله کرده است در قلوب ملتی که می خواستند با رایی باشکوهتر از رایی که در سال 1376 به خاتمی داده بودند، او را در همان دور اول انتخابات به ساختمان پاستور بدرقه نمایند جاودانه شد و یک بازی سخت و نفس گیر را قبل از شروع رقابتها به سود خود با پیروزی به پایان برد تا این آیه درجان جانها طنین افکن شود که: و من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب! هرکس تقوی پیشه نماید ،خداوند راه خروج از بحران و مشکلات را براو منکشف خواهد فرمود. صدق الله العلی العظیم!


[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 11:35 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
ندای انقلاب نوشت:

در روزهای اخیر بین اعضای دفتر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور منتخب با اعضای دفتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور کنونی بر سر درخواست از رسانه ها درباره معرفی خبرنگار برای سفر احتمالی حجت الاسلام حسن روحانی به نیویورک اختلاف به وجود آمده است.

 محمد شیخان معاون ارتباطات و اطلاع ‌رسانی دفتر رییس‌جمهور طی نامه ای از رسانه ها می خواهد تا نسبت به معرفی خبرنگار برای پوشش خبری سفر احتمالی حجت الاسلام و المسلمین روحانی به نیویورک در شهریور ماه اقدام کنند.

پس از اطلاع اعضای دفتر حجت الاسلام روحانی از این درخواست، نسبت به این مساله اعتراض صورت می گیرد. اعتراض اعضای دفتر حجت الاسلام روحانی به این مساله بوده که اگر قرار است وی به نیویورک سفر کند، اعضای این دفتر باید از رسانه ها درخواست کنند. نکته اعتراضی دیگر آنها این بوده که هنوز رییس جمهور منتخب تصمیمی نهایی برای سفر به نیویورک نگرفته است.

محمد شیخان نیز در واکنش به اعتراضات اعضای دفتر حجت الاسلام روحانی خاطرنشان می کند که دفتر تشریفات ریاست جمهوری از وی خواسته تا از رسانه ها تقاضای معرفی خبرنگار کند.

دفتر تشریفات ریاست جمهوری نیز اعلام می کند با توجه به سابقه کارشکنی های دولت آمریکا در صدور روادید برای همراهان رییس جمهور، آنها از مدت ها قبل نسبت به ارسال مدارک مورد نیاز برای صدور روادید آمریکا اقدام می کرده اند و امسال نیز برای این سفر احتمالی به مانند سال های گذشته عمل شده است.

به عنوان نمونه دو سال پیش دولت آمریکا در ابتدا روادید سفر برای "مجتبی هاشمی ثمره" دستیار ارشد رییس جمهور را صادر نکرد ولی پس از چند روز این روادید صادر شد.

با این حال اعضای دفتر حجت الاسلام روحانی اعتقاد دیگری داشته و اعلام کرده اند که دفتر احمدی نژاد نباید برای سفری که عمر دولت دهم در آن زمان پایان یافته، تدارک ببیند و به این موضوع باید پس از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف رییس جمهور منتخب رسیدگی شود.

در طول هشت سال گذشته محمود احمدی نژاد هشت بار به منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و یکبار نیز به منظور شرکت در اجلاس بازنگری معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای (ان.پی.تی) به نیویورک سفر کرده است.

[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 11:34 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
دبیر کل بنیاد هابیلیان با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر به درک واصل شدن سرکرده فراری گروهک تروریستی منافقین گفت: به طور قطع اگر اتفاق خاصی برای سرکرده فراری منافقین رخ دهد، مسئولین امنیتی کشورمان همانند موارد دیگر آن را اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

"محمد جواد هاشمی‌نژاد" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در واکنش به خبرهای منتشر شده در رسانه‌‌ها درباره به درک واصل شدن سرکرده فراری گروهک تروریستی منافقین آن را خبری کذب دانست و گفت: مسعود رجوی زنده است؛ گروهک تروریستی منافقین هر از چند گاهی با طرح این شایعات به تشویش اذهان عمومی دامن می‌زند تا بتواند از این طریق به مقاصد شوم خود دست یابد.

جامعه جهانی خواستار انحلال بدنه اصلی گروهک تروریستی منافقین است

وی با بیان اینکه این گروهک تروریستی پیش از این نیز این شایعات را مطرح کرده بود، ادامه داد: تشکیلات تروریستی منافقین در حال حاضر در وضعیت بحرانی بسیار پیچیده‌ای از لحاظ داخلی و خارجی به سر می‌برد؛ از لحاظ خارجی شاهد تحمیل فشار کشورهای منطقه و خارجی به آنها برای منحل کردن بدنه اصلی آن هستیم.

هاشمی‌نژاد با تاکید بر اینکه این گروهک تروریستی برای خارج شدن از وضعیت بحرانی‌اش به انتقال برخی از اعضای خود به کشورهای خارجی اقدام کرده است، افزود: از درون نیز این تشکیلات تروریستی متحمل فشارهای زیادی است به گونه‌ای که اعضای آن برای فرار از کمپ لیبرتی به هر تلاشی دست می‌زنند.

جدایی سرکردگان منافقین بیانگر اوج وخامت اوضاع این گروهک تروریستی است

وی با اشاره به جدایی برخی سرکردگان این گروهک تروریستی، تصریح کرد: برخی از این سرکردگان سابقه‌ای 40 ساله در همکاری با گروهک تروریستی منافقین داشته و جدایی آنها از این تشکیلات تروریستی بیانگر اوج وخامت اوضاع آن است.

دبیر کل بنیاد هابیلیان در ادامه افزود: به طور قطع اگر اتفاق خاصی برای سرکرده منافقین رخ دهد مسئولین امنیتی کشورمان همانند موارد دیگر آن را اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

هاشمی‌نژاد تصریح کرد: گروهک تروریستی منافقین با این تصور غلط و اشتباهات محاسباتی براین باور بود که حضورشان در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا و اروپا مانع بقای آنها خواهد شد تلاش فراوانی طی شش، هفت سال گذشته برای خروج از این لیست سیاه انجام داد.

وی ادامه داد: این تشکیلات تروریستی براین باور بود که با این اقدام شوم و ضدبشری، زمینه لازم برای ایجاد فضای امن در راستای فعالیت‌های تخریبی‌اش در منطقه به وجود خواهد آمد، این در حالی است که اصل وجود منافقین و پذیرفتن آن در هیچ کجای جهان متصور نیست.


غرب برای منافقین هیچ جایگاهی قائل نیست/منافقین آلت دست آنها هستند


هاشمی‌نژاد تصریح کرد: غربی‌ها هیچ جایگاهی برای بقای آن‌ها قائل نبوده و تنها تلاش می‌کنند تا از این گروهک تروریستی صرفا برای اهداف و مقاصد شوم خود استفاده کنند.

وی با بیان این که تنها وجود دیکتاتور سابق عراق می‌توانست موجبات بقای این گروهک تروریستی را فراهم کند، اظهار داشت: پس از خروج تشکیلات تروریستی منافقین از لیست گروه‌های تروریستی آمریکا و اروپا این توهم برای آن‌ها به صورت عینی مسجل شد که خروج از لیست سیاه برای‌ آنها هیچ جایگاه خاصی ایجاد نمی‌کند بلکه آن‌ها را برای زندگی نظام مند در دنیا وادار خواهد کرد.

هاشمی‌نژاد ادامه داد: گروهک تروریستی منافقین تلاش‌های بسیاری برای انتقال اعضای این گروهک تروریستی به پادگان اشرف از طریق لابی‌ها صهیونیستی است.


حمله موشکی به لیبرتی توسط سرکردگان منافقین طراحی می‌شود

دبیر کل بنیاد هابیلیان حمله موشکی به کمپ لیبرتی را اقدامی فرافکنانه از سوی سرکردگان این گروهک تروریستی دانست و اظهار داشت: سرکردگان این تشکیلات تروریستی به محض ورود به کمپ لیبرتی در تلاش برای بازگشت به مکان اول خود یعنی پادگان اشرف بودند، به گونه‌ای که با اشاعه تهدید و ایجاد ناامنی به هر اقدامی برای بازگشت به مقر اصلی خود اقدام می‌کند.

هاشمی‌نژاد تصریح کرد: سرکردگان گروهک تروریستی منافقین با تهدید بر اینکه می‌تواند به اعمالی دست زند که دنیا را وادار به بازگشت آن‌ها به پادگان اشرف کند به حمله موشکی در کمپ لیبرتی اقدام کردند.

دبیر کل بنیاد هابیلیان در پایان خاطرنشان کرد: حمله موشکی به لیبرتی نشان‌دهنده بخشی از تلاش گروهک تروریستی منافقین به همراه نفوذ بالای لابی‌ صهیونیستی برای بازگشت آن‌ها به پادگان اشرف است.

[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 11:32 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

یکی از مراجع عظام تقلید گفت: رانت‌خواری ممنوع و حرام است و بیت‌المال جامعه اسلامی باید روی حساب خرج شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی ظهر امروز در جمع زائران و نمازگزاران حرم مطهر حضرت معصومه (س) در ادامه تفسیر آیات 28 و 29 سوره احزاب گفت: امروز در مطبوعات و رسانه‌ها گفته می‌شود که رانت خواری کار بدی بوده و نباید رانت خواری در جامعه اسلامی وجود داشته باشد.

وی رانت‌خواری را ارائه امتیازات ویژه برای افراد مورد نظر توصیف کرد و گفت: مثلا بیایند ارز با نرخ پایین را در اختیار فردی قرار داده و بعدا آن فرد جنس وارد کرده و آن را به قیمت ارز آزاد عرضه کند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه در بیان این سخنان به شخص خاصی نظر نداشته و کلیات را می‌گویم گفت: وقتی که دولت قصد دارد جنسی را بخرد باید مناقصه برگزار شود ولی ممکن است در این زمینه امتیاز ویژه را به آشنای خود یا هم جناحی خود اختصاص دهند.

وی با تاکید بر اینکه رانت خواری ممنوع و حرام است و بیت المال جامعه اسلامی باید روی حساب خرج شود گفت: ممکن است در مسافرت‌های خارجی اقوام را با خود همراه کرده تا آنها نیز از بیت المال سفری کرده و تفریحی داشته باشند؛ این امتیازات ویژه و رانت خواری ممنوع و حرام است.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آیات 28 و 29 سوره احزاب گفت: پیامبر اکرم به همسران خود گفت شما را طلاق می‌دهم ولی از بیت المال چیزی اضافه به آنها نداد.

وی تصریح کرد: اینکه اقوام، بستگان و کسانی که در انتخابات فعالیتی داشتند امتیازات ویژه داشته باشند معنا ندارد و در کشور اسلامی امتیازات ویژه ممنوع است.

استاد حوزه علمیه قم گفت: هزار و 400 سال قبل این پیام از قرآن برای ما صادر شده است و امروز مشاهده می‌کنیم که این پیام چقدر محل نیاز است.

وی با تاکید بر اینکه امیر المومنین در خطبه 224 نهج البلاغه شیوه مبارزه با رانت خواری و امتیازات ویژه را نشان داده است تاکید کرد: نه کسی قبل از علی(ع) و نه کسی بعد از ایشان توانسته اینقدر شفاف مبارزه با رانت خواری را نشان دهد.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: امیر مومنان علی(ع) هنگامی برادرش عقیل نزد ایشان آمده و امتیاز ویژه کوچکی به حسب ظاهر طلب کرده بود در برابر برادر زیاده خواهی برادر خود از بیت المال آهن گداخته نشان داد؛ دولت، وزیر و مدیرکل ما باید اینگونه باشد و چیزی اضافه‌تر را به کسی ندهند.

وی گفت: عالم اسلام باید افتخار کند که چنین پیشوایی دارد و این پیشوا با مسئله رانت خواری که در دنیای امروز معمول شده است مبارزه می‌کند.

این مرجع تقلید بیان کرد: در کشورهای غربی مسئله رانت خواری معمول است و ثروتمندان از کاندیدای ریاست جمهوری حمایت کرده و پس از اینکه انتخاب شد از وی امتیازات ویژه می‌گیرد.

وی تاکید کرد: امیدواریم مسئولان کشورهای اسلامی این سیره قرآن و سیره امیرمومنان در مسائل مربوط به بیت المال را فراموش نکنند و با یک چشم به همه مسلمانان نگاه کرده و امتیاز ویژه‌ای برای دوستان، برادران و اطرافیان خود قائل نشوند.

آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی سخنان مطرح شده مبنی بر نوشیدن آب توسط فرد روزه‌دار در شرایط اضطرار گفت: در دهان برخی انداخته‌اند اگر روزه‌دار زیاد تشنه شد می توان آب خورده و روزه گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نباید با دین مردم بازی شود تصریح کرد: می‌گویند روایتی در این زمینه وجود دارد؛ این روایت از نظر سند و دلالت زیرسئوال است و خلاف نظر اجمع علمای اسلام و ضرورت دین است.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: اگر کسی مریض بود و توانایی نداشت اسلام اجازه می‌دهد روزه خود را افطار کرده و قضای آن را به جا آورد.

وی گفت: نمی‌توان هم روزه دار بود و هم آب نوشید تمام مسلمانان این کار را نادرست می‌دانند؛ امیدوارم برخی افراد مراقب حرف‌های خود باشند و نتیجه کار را بیان کنند و دعا می‌کنیم خداوند متعال همه را به راه راست هدایت بفرماید.


[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 1:9 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت، جزئیاتی از حضور حسن روحانی در منزل هاشمی در روز اعلام صلاحیت کاندیداها توسط شورای نگهبان را بیان کرد.

غلامعلی رجایی در گفت و گو با عصرایران گفت: وقتی شورای نگهبان در کمال شگفتی، صلاحیت آیت الله هاشمی را احراز نکرد، تلاش هایی از طرف این شورا شروع شد تا ایشان کناره گیری کند و هزینه این اقدام را نه شورای نگهبان که شخص هاشمی رفسنجانی بپردازد.

وی افزود: آنها برای این کار، افرادی را نزد آیت الله هاشمی فرستادند و از جمله از آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی خواستند خبر رد صلاحیت هاشمی را به او بدهند و از او بخواهند انصرافش را اعلام کند.

رجایی گفت: وقتی آنها از انصراف آیت الله ناامید شدند، تصمیم گرفتند سراغ یکی از نزدیک ترین یاران وی بروند و از او بخواهند که پیام شورا را به وی برساند و به همین دلیل، از آقای حسن روحانی خواستند با آیت الله هاشمی صحبت کند. ولی آقای روحانی صرفاً به انتقال پیام شورای نگهبان بسنده کرد و صبح زود همان روز، نزد آقای هاشمی رفت و این گونه نیست که ایشان خواسته باشد آقای هاشمی انصراف دهد.

وی تاکید کرد: آقایان هاشمی و روحانی، بیش از 30 سال است که با یکدیگر، دوستی و همکاری نزدیک دارند و در ابتدای این انتخابات نیز این آقای روحانی بود که برای کناره گیری به نفع آقای هاشمی اعلام آمادگی کرد که با تدبیر آیت الله در صحنه ماند و نهایتاً حماسه، رقم خورد.

مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: هم اکنون آقایان هاشمی، روحانی، خاتمی ، ناطق نوری و سیدحسن خمینی در اعلاترین درجه اتحاد و همدلی قرار دارند و نتیجه آن را هم در انتخابات تاریخی 24 خرداد مشخص شد.

رجایی خطاب به کسانی که می خواهند با سوء تعبیر از آنچه رخ داده، بین "این بزرگان" شکاف ایجاد کنند گفت: هیچ گسلی در این جبهه وجود ندارد و کسانی که در صدد مصادره آقای روحانی هستند بدانند که حتی آقای ناطق نوری هم در همسویی با جریان اصلاحات، از آقای روحانی حمایت کرد و آقای روحانی هم در همایش ها و نطق های انتخاباتی خود، همواره از آقایان هاشمی و خاتمی یاد می کرد که البته فیلم های آن "ایام نزدیک"، در دسترس است. بنابراین، کسانی که رویه های تخریبی در پیش گرفته اند، بهتر است به جای تلاش برای مصادره حماسه مردم ، فکری به حال خود و اجماع خود بکنند.

[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 1:8 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
عضوهیات مدیره انجمن دندانپزشکی گفت: برای کاهش بوی بد دهان بهتر است علاوه بر دندان‌ها، سقف دهان، لثه و پرزهای روی زبان نیز شسته شود.
 
دکتر همایون فراست در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بوی بد دهان ممکن است به دلیل عفونت‌های لثه و یا پوسیدگی‌های مربوط به دندان و روکش آن باشد و حتی ممکن است بیماری‌های مربوط به حفره دهان و معده باعث بدبویی دهان شود.
 
این جراح و دندانپزشک در خصوص درمان بیماری‌های دهان و دندان و کاهش بوی بد دهان، گفت: با جرم‌گیری، جراحی لثه، از بین بردن عفونت‌ها و تعویض روکش‌های دندان می‌توان عوامل بوی بد را از بین برد،‌ اما وقتی بوی بد به دلیل بیماری‌های دندانی نباشد و مربوط به حفره دهان باشد باید افراد با پزشک داخلی مشورت کنند.
 
وی راهکارهایی را برای ارتقای بهداشت دهان و دندان موثر دانست و گفت: مسواک کامل دندان، سقف دهان، سطح روی زبان، از بین بردن پلاک‌های میکروبی پرزهای زبان و همچنین شستشوی کامل لثه می‌تواند سطح بهداشت دهان را بالا ببرد.
 
فراست به تغذیه مناسب به عنوان عاملی برای کاهش بوی بد دهان اشاره کرد و افزود: در افراد روزه‌دار، خوردن وعده سحری و رعایت بهداشت دهان پس از صرف غذا، آلودگی‌ها در دهان را از بین می برد و از به وجود آمدن بوهای نامطبوع جلوگیری می‌کند.
 
این جراح و دندانپزشک در رابطه با نحوه شست و شوی دهان گفت: افراد از مسواک‌هایی استفاده کنند که علاوه بر دندان، لثه، سقف و پرز زبان را نیز پاک کند. همچنین از نخ دندان برای تمیز کردن آلودگی‌های کوچک بین دندان‌ها استفاده کنند.
 
وی به مصرف دهان‌شویه پس از هر بار استفاده از مسواک اشاره کرد و به نقش آن برای مقاومت، سفیدی و همچنین پاکیزگی بیشتر دندان تاکید کرد.

[ چهارشنبه 92/4/26 ] [ 1:7 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

روز گذشته، نخستین دیدار رسمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام حسن روحانی انجام گرفت؛ دیداری که در آن روحانی به همراه یارانش به میهمانی مجلسیانی رفت که بناست در روزهای آینده با همکاری آنان کابینه اش را تشکیل دهد؛ یاران همراه روحانی ‌آنقدر متنوع بودند که می‌توان گفت همه تخصص‌های یک کابینه را در دل خود داشتند.

به گزارش «تابناک»، در دیدار روز گذشته روحانی با نمایندگان مجلس، نوزده نفر از نزدیکان روحانی او را همراهی می‌کردند؛ افرادی نظیر نهاوندیان، فریدون، جهانگیری، نوبخت حقیقی، علوی، آشنا، شریعتمداری، صادق، ترکان، نعمت‌زاده، یونسی، علی ربیعی، سید‌رضا صالحی امیری، بانک، محمود واعظی، زمانی‌نیا، عسکری، فروزنده و ظریف‌ که دور و بر روحانی را گرفته بودند؛ افرادی که شمار چشمگیری از آنان به تدریج باید تعاملات خود را با مجلس اصولگرای کنونی برای گرفتن رأی اعتماد در قامت وزیر کابینه روحانی‌ قوت و قدرت بخشند.

حضور همه این افراد ‌در دولت روحانی تقریبا قطعی شده است. برخی از این افراد در هیأت معاونان رئیس جمهور و مسئول دفتر و دیگر پست‌های نهاد ریاست جمهوری مشغول به کار ‌و برخی دیگر هم قطعا وارد کابینه خواهند شد. در میان این افراد، برخی از اعضای فعال ستاد حسن روحانی بوده اند که طبعا پس از پیروزی، انتظار دریافت پست‌های کلیدی دارند و برخی دیگر هم هرچند در روزهای انتخابات کار ستادی در عرصه انتخابات نکرده اند، ‌از آنجا که تشابه فکری با روحانی دارند و یا روحانی به کارآمدی آنان در حوزه‌های تخصصی‌شان اعتقاد دارد، اکنون در حلقه نخست کابینه روحانی هستند.

برای کسانی که مدت‌هاست ‌مشغول گمانه‌زنی درباره ‌کابینه حسن روحانی هستند، فهرست نوزده نفره‌ای که همراه وی به مجلس رفتند، گویاترین ماکت از کابینه ای است که بناست روحانی در روزهای آینده به مجلسیان معرفی کند. در فهرست نوزده نفره که روز گذشته در مجلس مورد توجه خبرنگاران قرار گرفت، نشانه‌های اعتدال مورد نظر روحانی دیده می‌شود؛ اعتدالی که بناست جایگزین دولت‌های جناحی شانزده سال اخیر در ایران شود.

اگر نوزده نفری را که شب گذشته روحانی را در مجلس همراهی کردند، ماکتی از دولت آینده ایران بدانیم، باید بگوییم هرچند این بیست و یک نفر شخصیت‌های ناشناخته ای نیستند، هیچ کدام در درگیری‌های شخصی یا حزبی سیاسی در ایران، حضوری جدی نداشته ‌و همواره در میانه راه در سیاست ایرانی زیسته‌اند و نکته جالب این که همه این افراد در این میانه، زیستن را نه تنها ضروری نکرده‌اند که برد و فتح را در این میانه زیستن جستجو نموده‌اند و البته خود رئیس جمهور منتخب نیز سال‌هاست ‌در میانه سیاست در ایران طی مسیر کرده است!

تسنیم سوابق این نوزده نفر را این گونه معرفی کرده است:

 * محمد جواد ظریف: وی از چهاردهم مرداد 1381 تا پنجم تیر 1386 سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد بود و همچنین مشاور و معاون هیأت ایران در سازمان ملل در نیویورک بود. معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، دستیار ارشد وزیر وزارت امور خارجه، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و مشاور سرکنسولگری در سانفرانسیسکو از مهم‌ترین مسئولیت‌های پیشین محمد رضا ظریف در حوزه سیاست خارجی است.

وی همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی ـ یونسکو، ریاست کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، عضویت گروه شخصیت‌های برجسته گفت‌وگوی تمدن‌ها، ریاست کمیسیون خلع سلاح ملل متحد ـ نیویورک، ریاست کمیته متخصصین گفت‌وگوی تمدن‌ها ـ جده، ریاست کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران عدم تعهد ـ دوربان، عضویت گروه شخصیت‌های برجسته زمامداری جهانی، سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، ریاست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، ریاست کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران و ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی 47 ملل متحد ـ نیویورک را در کارنامه دارد. محمدجواد ظریف هم اکنون مدرس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه است.

* حجت‌الاسلام علی یونسی: وی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات بود که از دولت نخست خاتمی جایگزین دری نجف‌آبادی شد و در حال حاضر معاونت فقهی و حقوقی رئیس‌جمهور منتخب ملت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد و رئیس کارگروه سیاسی ـ امنیتی است.

* امیرحسین زمانی‌نیا: وی مدیرکل سیاسی بین‌المللی وزارت خارجه در دولت اصلاحات بود و هم‌اکنون مشاور امور بین‌الملل روحانی به شمار می‌رود.

*‌ محمدرضا صادق: وی که در جلسه دیروز رییس‌جمهور منتخب با مجلس از دیگر همراهان روحانی بود، تا پیش از پیوستن به تیم مشاوران حسن روحانی از مشاوران آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی بود که پس از ‌نام‌نویسی رئیس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتخابات ریاست‌جمهوری سمت معاون تبلیغات و هماهنگی وی را گرفته بود.

* محمدباقر نوبخت: وی از چهره‌های اقتصادی همراه با رئیس‌جمهور منتخب در ورود به صحن بهارستان بود؛ او نیز سابقه چندین دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد. از دیگر سوابق وی، می‌توان به معاونت اقتصادی ـ پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد. نوبخت نماینده رییس‌جمهور منتخب برای تعامل با مجلس است.

نوبخت هم‌اکنون دبیر حزب اعتدال و توسعه است و در کنار آن نیز نماینده رئیس‌جمهور منتخب در امور مجلس به شمار می‌رود.

* محمدرضا نعمت‌زاده: وی از دیگران همراهان روز گذشته رئیس‌جمهور بود که در دولت سازندگی به وزارت صنایع و معادن رسید، در دولت اصلاحات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود و در دولت احمدی‌نژاد نیز یکی از معاونت‌های وزارت نفت را در اختیار داشت.

* علی ربیعی: وی در دوره دبیری شورای عالی امنیت ملی حسن روحانی، مسئول اجرایی دبیرخانه این شورا و مشاور اجتماعی رئیس جمهور در دوره ریاست جمهوری خاتمی بود. وی در دوره‌ای دیگر ریاست کمیته سیاست‌گذاری تبلیغات شورای عالی امنیت ملی را بر عهده‌ داشت. ربیعی دکترای جامعه‌شناسی دارد و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور است.

وی همچنین عضو کمیته سه ‏نفره ‏تعیین شده از سوی خاتمی برای تحقیق پیرامون قتل‌های زنجیره‌ای بود. ربیعی حضور در سپاه پاسداران و پس از آن وزارت اطلاعات را در پرونده خود دارد.

*‌ حجت الاسلام سید محمود علوی: وی عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در دوره‌های اول، دوم، چهارم و پنجم است و ‌همچنین در سال‌های 68 تا 70 معاونت نظارت و بازرسی و معاونت روابط عمومی و تبلیغات سازمان عقیدتی سیاسی وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را بر عهده گرفته بود و در سال‌های 79 تا 88 نیز رئیس سازمان عقیدتی، سیاسی ارتش بود.

علوی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یکی از اعضای ارشد ستاد انتخابات حسن روحانی فعالیت می‌کرد و چندی پیش به عنوان نماینده حسن روحانی به دیدار مراجع و علمای قم رفت.

* حسام‌الدین آشنا: وی دارای دکترای فرهنگ و ارتباطات و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) است. گفته می‌شود در زمان انتخابات ریاست جمهوری مشاور رسانه‌ای روحانی بود و نقش چشمگیری در حضور رسانه‌ای رئیس‌جمهور منتخب، به ویژه در جریان مناظرات ایفا کرد و طراح نماد «کلید» برای این کاندیدا در جریان تبلیغات انتخاباتی بود. آشنا همچنین داماد آیت‌الله دری نجف‌آبادی است و با سابقه فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی، در دوره‌ای مدیرکل اطلاعات استان قم بود.

*‌ محمد فروزنده: وی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح در دولت دوم اکبر‌ هاشمی رفسنجانی بود. فروزنده با حکم رهبر معظم انقلاب رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان است و سابقه عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام ‌دارد.

* محمد شریعتمداری: وی در دولت شهید رجایی، معاون امور انقلاب بود و همکاری با آیت‌الله محمدی ری‌شهری برای تشکیل وزارت اطلاعات و تصدی معاونت اقتصادی این وزارتخانه را در کارنامه دارد.

وی از جمله مؤسسان جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی بود که در انتخابات 76 از نامزدی آیت‌الله ری‌شهری حمایت کرد و پس از روی کار آمدن دولت اصلاحات نیز‌ تعطیل شد.

هم‌اکنون شریعتمداری‌ مشاور دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای راهبردی سیاست خارجی و البته رئیس کمیسیون اقتصادی این شوراست و در دهه 60 مسئولیت نظارت و حسابرسی دفتر رهبری را بر عهده داشت و دو دوره نیز، وزیر بازرگانی دولت محمد خاتمی بود و در دوران وزارتش نماینده تام‌الاختیار دولت در الحاق به سازمان جهانی تجارت بود.

وی در مقطعی نیز به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای حل مسائلی که بین دولت، قوه قضائیه، مجلس و شورای نگهبان ایفای نقش کرد و از سال 1373 پس از سه سال عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، با حکم رهبر معظم انقلاب، ریاست این ستاد را بر عهده گرفت.

شریعتمداری در روز دوازدهم دی ماه 1391 برای ورود به عرصه ریاست جمهوری یازدهم اعلام آمادگی و شعار خود را نیز دولت اعتدال عنوان کرد، اما صلاحیت او از سوی شورای نگهبان احراز نشد.

* اکبر ترکان: وی قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال توسعه است و مدیریت گروه پژوهشی امور زیربنایی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد. ترکان همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح در دولت اول آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی و وزیر راه و ترابری در دولت دوم سازندگی بوده ‌و تاکنون تنها فرد غیر نظامی بوده ‌که وزارت دفاع را بر عهده داشته است. ترکان نماینده رییس‌جمهور منتخب برای تعامل با دولت فعلی است.

وی از یکم تیر 1360 تا چهارم مرداد 1361 استاندار ایلام و از پانزدهم تیر 1362 تا چهاردهم بهمن 1363 استاندار هرمزگان بوده‌ است. ترکان در بین سال‌های 80 تا 88 نیز معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بوده است.

ترکان مدیرعاملی شرکت نفت و گاز پارس را در کارنامه دارد و سال گذشته با حکم معاون وزیر نفت به ریاست هیأت مدیره شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران منصوب شد.

* مرتضی بانک: وی فرمانده سپاه استان کرمان در سال 60 و معاون اداری و مالی وزارت کار در سال‌های 62 و 63 بود. بانک همچنین مدیرکلی سیاسی اروپای شرقی و مدیرکلی آسیای‌شرقی و اقیانوسیه وزارت خارجه را در کارنامه دارد و از سال 64 تا 73، از سوی دولت وقت ‌استاندار کرمان ‌شد.

بانک از سال 76 بار دیگر به وزرات امور خارجه بازگشت و مدتی در این وزارتخارنه فعالیت می‌کرد. مرتضی بانک در انتخابات ریاست جمهوری معاون فرهنگی، اجتماعی ستاد انتخاباتی حسن روحانی بود و هم اکنون با رئیس جمهور منتخب همکاری می‌کند.

* محمود واعظی: وی معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است. واعظی در سال 58 تا 65 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بود و در سال 65 با سمت مشاور وزیر خارجه وارد این وزارت‌خانه شد و در کنار علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت قرار گرفت.

وی یک سال پس از ورود به وزارت خارجه و از سال 66 رئیس ستاد روابط اقتصادی خارجی شد و تا 68 این سمت را عهده‌دار بود و از آن به بعد تا پایان دولت سازندگی معاون سیاسی اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه بود. وی در دو سال آغازین دولت اصلاحات نیز معاون اقتصادی کمال خرازی در وزارت امور خارجه بود.

* حجت‌الاسلام علی عسکری: وی مشاور و رابط پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلت نظام است. علی عسکری نماینده مردم مشهد در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بود و در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در لیست صدای ملت تلاش داشت تا جزو سی نماینده تهران باشد که از حضور در مجلس بازماند.

* حسین فریدون: وی برادر کوچکتر رئیس جمهور منتخب است که در زمان بازگشت حضرت امام به کشور در دوازدهم بهمن 57، جزو تیم حفاظتی و امنیتی بود. فریدون در بازه یازده روزه پیروزی انقلاب اسلامی، به وظایف حفاظتی و امنیتی خود در نگهداری از زندانیان سیاسی و اعضای ارشد ساواک، مشغول بود و پس از تثبیت انقلاب، به عنوان فرماندار نیشابور انتخاب و پس از آن به ‌فرمانداری کرج منصوب شد. حسین فریدون پس از سال 68 به وزارت امور خارجه رفت و هشت سال سفیر ایران در مالزی بود.

وی به مدت چندین سال هم به عنوان یکی از نمایندگان ایران در سازمان ملل فعال بود.

حسین فریدون پس از پایان مأموریت خود در وزرات امور خارجه به عنوان مشاور رئیس مرکز تخقیقات استراتژیک منصوب شد و همچنان در این جایگاه حضور دارد.

* محمد نهاوندیان: وی رئیس فعلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران است. نهاوندیان معاون اقتصادی شورای عالی امنیت ملی را در زمان علی لاریجانی بر عهده داشت و در دوره‌هایی معاون وزارت بازرگانی بوده است. نهاوندیان همچنین مسئولیت کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 و مسئولیت کارگروه اقتصادی ستاد انتخاباتی علی‌اکبر ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را در کارنامه دارد و همچنین در مستند دوم انتخاباتی حسن روحانی حضور داشت.

وی همراه با محمدباقر نوبخت در کمیته اقتصادی رئیس‌جمهور منتخب مشغول به کار است. نهاوندیان علاوه بر تحصیلات حوزی، دکترای اقتصاد خود را از آمریکا گرفته است. وی در دولت دوم اصلاحات مشاور اقتصادی خاتمی بود. رئیس مرکز ملی جهانی شدن، رییس مرکز بررسی برای الحاق به سازمان تجارت جهانی و رئیس شورای اقتصادی سازمان صدا و سیما از دیگر مسئولیت‌های وی بوده است.


[ سه شنبه 92/4/25 ] [ 2:25 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

25 تیر 1288 به دنبال فتح تهران توسط نیروهای وفادار به مشروطه و تشکیل مجلس عالی، محمدعلی شاه، پادشاه قاجار و نوه دختری امیرکبیر از سلطنت عزل شد.
به گزراش فارس، روز 25 تیر 1288 محمدعلی شاه قاجار با ورود به باغ سفارت روسیه در منطقه زرگنده‌، رسماً از روس‌ها تقاضای پناهندگی سیاسی کرد.
این رویداد یک سال پس از به توپ بستن ساختمان مجلس و 2 ماه قبل از فرار وی از ایران به وقوع پیوست‌.
محمدعلی شاه قاجار پس از به دست گرفتن قدرت، همواره از روس‏ها حمایت می‏کرد و آنان نیز به او کمک می‏کردند. در جریان به توپ بستن مجلس نیز، فرمانده قشون ایران را لیاخوف روسی برعهده داشت.
از این رو، وقتی که آزادی خواهان تهران را فتح کردند، محمدعلی شاه خود را دربرابر آنان ناتوان یافت و برای در امان ماندن از دست مشروطه‏طلبان، به سفارت روس پناه برد.
لیاخوف روسی، فرمانده قزاقان که این موضوع را شنید، به حضور فرماندهانِ فاتح تهران رسید و شمشیر خود را به عنوان تسلیم، در مقابل آنان بر زمین نهاد. در ساعت چهار بعد از ظهر همان روزی که تهران فتح شد، جلسه مهمی با حضور پانصد تن از نمایندگان مجلس و بزرگان پایتخت و آزادی خواهان معروف در بهارستان منعقد گشت.
این مجلس تاریخی که تحت عنوان «مجلس عالی فوق‏العاده» انعقاد یافت، محمدعلی شاه را که به سفارت روس پناه برده بود، از سلطنت مستعفی شناخت و پسر او سلطان احمد میرزا ولیعهد را به سمت شاهنشاهی ایران اعلام کرد.
بدین ترتیب دروه اسبتداد صغیر که یک سال و بیست و دو روز به طول انجامیده بود به پایان رسید. محمدعلی شاه، مدت 57 روز در سفارت روس پناهنده محمدعلی شاه به اتفاق اعضای خانواده‌، رجال، شخصیت‌های دولتی طرفدار رژیم استبدادی و 500 قزاق مسلح وارد سفارت روسیه شد.
محمدعلی شاه پس از آن که لیاخف روسی فرماندار نظامی تهران نیز از نمایندگان مجلس درخواست تأمین جانی برای خروج از ایران کرد، به سفارت روسیه درخواست پناهندگی داد.
محمدعلی شاه دو ماه پس از درخواست پناهندگی و در اوج قیام مردم‌ ـ 18 شهریور 1288 ـ با راهنمایی سفارت روسیه و همراهی 120قزاق ایرانی‌، سه سوار هندی‌، سه سوار روسی و نمایندگان سفارتخانه‌های روس وانگلیس تا مرز روسیه همراهی شد.
وی روز هفتم مهر از بندرانزلی راهی بندر ادسا در روسیه و از آنجا رهسپار اروپا شد. طبق توافق‌، قرار شد دولت ایران سالانه یکصدهزار تومان به او و خانواده‌اش پرداخت کند و در عوض او هم املاکش را به دولت واگذار کرده و جواهرات سلطنتی را پس دهد. یک روز پس از خروج محمدعلی شاه از کشور ـ هشتم مهر 1288 ـ مادر وی «ام الخاقان‌» که دختر میرزا تقی خان امیرکبیر بود، درگذشت‌.
محمدعلی شاه روز 26 تیر 1290 از منطقه «گمش تپه‌» در شمال ایران و به کمک برادرش برای تصرف تهران به حمله نظامی متوسل شد که این حمله نیز سرکوب شد و عده زیادی از رجال‌، نمایندگان و مقامات طرفدار وی در دولت‌، بازداشت و یا اخراج شدند.
محمدعلی شاه قاجار سرانجام در 16 فروردین 1303در 54 سالگی براثر دیابت در پاریس درگذشت‌. مرگ او 15 سال پس از خروج وی از ایران و یک سال قبل از انقراض سلسله قاجار رخ داد‌. در مراسم تشییع پیکر محمدعلی شاه‌، احمدشاه آخرین پادشاه قاجار که در فرانسه اقامت داشت، همراه با عده زیادی از شاهزادگان و سران کشورهای اروپایی شرکت داشتند.
محمدعلی شاه در 1249 متولد شد، در 28 دی 1285 یک هفته پس از مرگ پدرش ـ مظفرالدین شاه ـ تاجگذاری کرد، در دوم تیر 1287 مجلس شورای ملی را به توپ بست‌، در 26 تیر 1288 از سلطنت خلع شد، در 18 شهریور 1288 از ایران گریخت و در 16 فروردین 1303 درگذشت‌. مرگ وی و مرگ پسرش احمدشاه به فاصله 6 سال رخ داد. 

[ سه شنبه 92/4/25 ] [ 2:24 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 73
بازدید دیروز: 327
کل بازدیدها: 1645385