علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

 

مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به اشتیاق برخی سران عدم تعهد برای دیدار با رهبر معظم انقلاب گفت: نخست وزیر یک کشور بزرگ اسلامی موقع ورود به اتاق ایشان کفش‌های خود را درآورد و مشتاقانه به دیدار رهبری شتافت.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، علی‌اکبر ولایتی مشاور عالی رهبر معظم انقلاب و دبیر ستاد بیداری اسلامی در مراسم نخستین سالگرد شهید عباسعلی جان‌نثاری در جمع مردم محله لادان اصفهان با بیان اینکه شهید و شهادت منشا خدمات بزرگی برای اسلام و تشیع است، اظهار کرد: تشیع با شهادت شناخته می‌شود و با شهادت استوار ایستاده است.

*استواری پرچم اسلام به برکت مذهب شیعه است


وی افزود: اسلام شیعه و غیرشیعه به خاطر وجود تشیع زنده مانده است و اگر حکومت حضرت علی(ع) و شهادت حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) نبود چیزی از اسلام و شیعه و سنی باقی نمی‌ماند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه اسلام اصیل اهل‌بیت(ع) ثمره خون شهداست، تصریح کرد: اگر در حال حاضر دین اسلام و مذهب شیعه را داریم به برکت محرم و شهدای محرم است.

* ایران اسلامی چراغ راه مسلمانان جهان

وی جمهوری اسلامی ایران را پرچم‌دار اسلام و پیشرو بیداری اسلامی دانست و گفت: این انقلاب به رهبری سلاله پیامبر اکرم (ص) حضرت امام خمینی(ره) به پیروزی رسید و در حال حاضر نیز پرچم این انقلاب را جانشین خلف ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دست گرفته‌اند.

ولایتی با بیان اینکه ایران اسلامی چراغ راه مسلمانان جهان است، اظهار داشت: زمانی که در وزارت امور خارجه بودم موقعی که به کشورهای عربی و آفریقایی مسافرت می‌کردم مردم عادی خطاب به من می‌گفتند « تو وزیر خارجه ایران نیستی تو وزیر خارجه جهان اسلام هستی» و حکومت ایران را حکومت اسلام و نزدیک‌تر به حکومت کشور خودشان می‌دانستند.

* غیرمتعهدها ایران را تنها امید خود می‌دانند

وی به برگزاری اجلاس عدم تعهد در ایران و ارادت سران کشورهای غیرمتعهد به رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: در اجلاس غیرمتعهدها شاهد ملاقات رهبر معظم انقلاب با روسای کشورهای مختلف عضو عدم تعهد بودم.

دبیر ستاد بیداری اسلامی با اشاره به اصرار رئیس اتحادیه آفریقا برای ملاقات با رهبر معظم انقلاب بیان داشت: وی در حالی که به صورت مودبانه در حضور رهبری نشسته بود خطاب به رهبر معظم انقلاب گفت « من به نمایندگی از 53 کشور آفریقایی سخن می‌گویم، ما امیدمان به شماست و موقعی که متوجه شدیم که شما رهبری کشوری را عهده‌دار هستید که ریاست جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد خوشحال شدیم».

وی افزود: رئیس اتحادیه آفریقا خطاب به رهبر معظم انقلاب ادامه داد« جنبش عدم تعهد تاکنون جنبش حرف بود و از شما خواستاریم تا با ریاست خود این جنبش را از حرف به عمل تبدیل کنید و ما را از دست سازمان ملل که به ابزاری در دست 5 کشور عضو دائم شورای امنیت شده نجات دهید و این کشورها هر کاری که دلشان می‌خواست انجام می‌دهند و ما خواهان این هستیم که کشور ایران که ریاست این جنبش را بر عهده گرفته ما را از دست این کشورها نجات دهد».

* غافل شدن از نعمت رهبری کفران نعمت است


ولایتی در ادامه سخنان خود به اشتیاق وصف ناپذیر سران کشورهای عدم تعهد برای دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد و بیان داشت: نخست وزیر یکی از کشورهای مهم جنبش عدم تعهد موقع سفر به ایران قبل از دیدارهای خود با سران دیگر کشورها همواره زمان دیدار با رهبر معظم انقلاب را می‌خواست و مشتاقانه منتظر دیدار با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بود.

وی افزود: اجلاس غیرمتعهدها نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ایران و در راس آن رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در میان مسلمان و غیرمسلمان چه اعتباری دارد و غافل شدن از این نعمت بزرگ کفران نعمت است.

ولایتی با تاکید بر اینکه هر ملت آزاده‌ای ایران را کشور اول خود می‌داند، تصریح کرد: به برکت جمهوری اسلامی و مذهب شیعه پرچم اسلام برافراشته شده است.

وی با اشاره به اینکه سران 120 کشور بدون هیچ‌گونه توقعی از ایران در اجلاس حضور یافتند، گفت: آنها ایران را امید خود برای رهایی از دست کشورهای زورگو می‌دانستند.

* ترک سنت چند ساله نخست‌وزیر بنگلادش برای آمدن به ایران

دبیر ستاد بیداری اسلامی به دیدار رهبر معظم انقلاب با نخست وزیر بنگلادش اشاره کرد و بیان داشت: وی دختر شیخ مجیب الرحمن رهبر مذهبی بنگلادش است که در کودتایی پدر و همه اعضای خانواده خود را از دست داده است و هر ساله نیز در این روزها طی مراسمی برای آنها عزاداری می‌کند اما وی خطاب به مقام معظم رهبری گفت« من با اینکه عزادار بودم اما موقعی که فهمیدم اجلاس غیرمتعهدها به میزبانی و ریاست ایران برگزار می‌شود سنت چند ساله خانوادگی‌ام را رها کرده و مشتاقانه به ایران آمدم».

*نخست‌وزیری که پا برهنه به دیدار رهبری شتافت


وی به دیدار رهبر معظم انقلاب با نخست‌وزیر یک کشور بزرگ اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: اتاق ملاقات‌های رهبری ‌به طوری است که میهمانان می‌توانند با کفش وارد اتاق شوند اما موقعی که نخست وزیر این کشور اسلامی قصد ورود داشت کفش‌های خود را درآورد و با لباسی که با آن برای عبادت به مسجد می‌رفت و با حالت تواضع خدمت رهبر معظم انقلاب رسید و از ایشان خواست تا برای کشورشان دعا کنند.

*دلیل هجمه به سوریه پاره کردن زنجیر مقاومت است


مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه سخنان خود با اشاره به شکل‌گیری بیداری اسلامی در شمال آفریقا اظهار داشت: عناصر مزدوری همچون بن علی و مبارک ساقط شدند و مردم این کشورها صاحب رای شدند.

وی دلیل هجمه‌های شدید غرب و برخی کشورهای مرتجع عربی به سوریه را پاره کردن حلقه زنجیر مقاومت در منطقه دانست و گفت: این کشورها می‌خواهند زنجیر مقاومت را که از ایران شروع و به لبنان و سوریه می‌رسد را پاره کنند تا به اهداف خود در منطقه برسند.

*آمریکا به دنبال ایجاد القاعده دیگر در سوریه است

ولایتی با اشاره به حمایت اسرائیل از برخی عناصر بی‌مغز و افراطی در سوریه بیان داشت: القاعده بهانه‌ای بود تا آمریکا به افغانستان حمله کند و آمریکا و اسرائیل درصدد هستند تا القاعده‌ای دیگر را در سوریه درست کنند و به بهانه ایجاد دموکراسی به این کشور حمله‌ور شوند تا موازنه‌ای را که به نفع اسلام‌خواهان در منطقه است را به نفع خود رقم بزنند.

وی با تاکید بر اینکه حفظ یک انقلاب از به وجود آوردن انقلاب مهم‌تر است، اظهار کرد: بیداری اسلامی الگویی بود که در جهان اسلام به وجود آمد و حفظ آن مهم‌تر از ایجاد آن است.

دبیر ستاد بیداری اسلامی با بیان اینکه کشورهای غربی درصدد هستند تا حکومت موجود در مصر و تونس را مانند زمان حسنی مبارک و بن‌علی کنند، گفت: بعید است که رهبران این کشورها تحت تاثیر آنها قرار بگیرند.

* خون جان‌نثاری‌ها اقتدار سیاسی ایران را رقم زد


وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با خون شهدایی همچون شهید عباسعلی جان‌نثاری و شهدای استان اصفهان زنده مانده است، گفت: امروزه به برکت خون شهدا ایران اسلامی کشور صاحب نفوذ منطقه است و ایران از لحاظ اقتدار سیاسی در منطقه حرف اول را می‌زند.

*  ایران که با 15 کشور مرز آبی و خاکی دارد، نمی‌توان تحریم کرد

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیز ایران از حکومت قانونی عراق حمایت می‌کند، گفت: این برادری حال حاضر با عراق را با زمان دیکتاتوری صدام که هشت سال جنگ را به ایران تحمیل کرد، مقایسه کنید.

مشاور عالی مقام معظم رهبری تحریم‌های اقتصادی بر علیه ایران را بی‌نتیجه و پروژه‌ای شکست خورده دانست و گفت: ایران را که با 15 کشور مرز خاکی و آبی دارد را هیچ‌گاه نمی‌توان تحریم اقتصادی کرد و در حال حاضر در صورتی که از کشور نفت هم صادر نشود از طریق ترانزیت کالا می‌توان این تحریم‌ها را ناکام گذاشت.


[ شنبه 91/6/18 ] [ 8:31 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

علاء الدین بروجردی با اشاره به اقدام خصمانه دولت کانادا تصریح کرد: وزارت امور خارجه به سرعت در مقابل اقدام کانادا واکنش فوری و قاطع نشان دهد.

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اقدام خصمانه دولت کانادا در بستن سفارت خود در تهران، گفت:‌با توجه به اینکه کانادا کشوری است که تحت نظر انگلستان و فرماندار انتصابی از سوی ملکه این کشور قرار دارد و تمام تصمیم‌گیری‌های مهم از سوی فرماندار این کشور و با هماهنگی ملکه صورت می‌گیرد، طبیعی است که این کشور در واکنش به بسته شدن سفارت انگلستان در تهران دل خوشی از ایران نداشته باشد.

وی افزود: دولت انگلستان نیز به طور حتم به دنبال این است که یاران خود را برای مقابله با ایران به همان راهی بکشاند که خود رفته بود؛ از این رو این تصمیم در حقیقت یک پیروی کورکورانه از سوی دولت کانادا بود.

بروجردی گفت: از سوی دیگر برگزاری موفقیت‌آمیز اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران و تلاش دولت کانادا برای کمرنگ نشان دادن این اجلاس کاملا حس انتقامجویی آنها را برانگیخت؛ از این رو می‌توان این اقدام دولت کانادا را به عنوان نوعی واکنش در مقابل برگزاری موفقیت‌آمیز این اجلاس دانست.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، ادامه داد: ضروری است تا وزارت امور خارجه نیز بر اساس اصل منافع ملی در مقابل این عمل کانادا واکنش نشان دهد و اولین اقدام وزارت امورخارجه می‌تواند اخراج سریع کارکنان سفارت کانادا در تهران از کشور خودمان باشد.

وی افزود: نکته آخر در این مورد این است که ایران همیشه بر اساس عقل و منطق در سیاست خارجی خود تصمیم می‌گیرد و به طور حتم در آینده این اقدام کانادا مدنظر ایران در روابط آینده قرار می‌گیرد.


[ شنبه 91/6/18 ] [ 8:29 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

از ماجرای «رهاسازی دو بیمار در یکی از اتوبان‌های پایتخت» 17 ماه می‌گذرد، حادثه‌ای که به خبر داغ رسانه‌ها تبدیل شد و واکنش‌های بسیاری از مسئولان را برانگیخت و امروز «حمید فرازی» یکی از این بیماران همچنان در بیمارستان اقامت دارد و حاضر به ترک بیمارستان نیست و به گفته وزیر بهداشت، بیمارستان برای وی تبدیل به هتل شده و حتی تهدید هم می‌کند که اگر وی را از بیمارستان اخراج کنند با رسانه‌ها مصاحبه می‌کند و مدعی می‌شود که وی را کنار خیابان گذاشته‌اند.

به گزارش ایسنا دکتر مرضیه وحید دستجردی، درباره سرانجام پرونده «رهایی بیماران» گفت: در این زمینه حدود هفت نفر دستگیر شدند، احکام صادر شد و متخلفان زندانی شدند، حتی عده‌ای از آنها به ما متوسل شدند که از زندان آزاد شوند، اما ما دخالتی نکردیم.

وی افزود: درباره اینکه ریشه این قضایا چه بوده، هنوز روی نظر خودمان هستیم و علت این موضوع هنوز برایمان روشن نیست.

وزیر بهداشت درباره چرایی ماندگاری این دسته از بیماران در بیمارستان‌ها و نقش نهادهای حمایتی در ساماندهی آنها، گفت: در این زمینه دوستان ما در بیمارســتان‌ها، رؤســــای دانشگاه‌ها، معاونین درمان، مددکاران بیمارستان‌ها با گرمخانه‌ها، بهزیستی و دیگر مراکز نگهداری این افراد صحبت می‌کنند، اما این نهادها این افراد را نمی‌پذیرند، البته خلأ قانونی هم در این زمینه وجود ندارد کار پیچیده‌تر از این قضایاست.


[ شنبه 91/6/18 ] [ 8:29 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

در پی اعلام کانادا مبنی بر تعطیلی سفارت این کشور در تهران و تعیین مهلت برای کارکنان سفارت ایران برای ترک کانادا، سفارت جمهوری اسلامی ارائه خدمات به ایرانیان مقیم کانادا را متوقف کرد.

به گزارش شفقنا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا روز جمعه در مقابل در ورودی خود نوشت: بنا به تصمیم خصمانه دولت کانادا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا، تعطیل و به ناچار ارائه هر گونه خدمات کنسولی برای هموطنان عزیز متوقف گردیده است.


[ شنبه 91/6/18 ] [ 8:28 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

بالاخره اقدامی را که مدت ها پیش دولت ایران باید در قبال کانادا انجام می داد و انجام نداد ، را دولت کانادا انجام داد . دولت این کشور اعلام کرده است که روابطش را با ایران قطع ، سفارتش را تهران تعطیل و دیپلمات های ایرانی را از این کشور اخراج خواهد کرد. با این وجود گلوب اند میل ، هنوز نتوانسته است دلیل این اقدام را در چنین زمانی از مقامات وزارت خارجه کانادا بپرسد.

به گزارش «تابناک» ، اظهارات ضد ایرانی نخست وزیر «هارپر» و وزیر خارجه این کشور، نقل محافل بین المللی است . اقدام این کشور در مسدود کردن حساب های شهروندان ایرانی و... مدت هاست که به صورت رسمی این کشور را در قالب خصمانه ای با ایران قرار داده است . اما دولت ایران بنا بر هر ملاحظه ای با اظهارات خصمانه دولت محافظه کار کانادا با مماشات رفتار کرده و کار را به جایی رساندند که حالا دولت این کشور از اخراج دیپلمات های ایران سخن می گوید.

بر اساس این گزارش ، اتفاقا دلایلی که کانادایی ها برای این تصمیم بیان کنند ، بیش از پیش بر تبلیغاتی بودن این تصمیم تاکید می کند . مقامات کانادایی گفته اند که به دلیل امنیت کارکنان سفارت! ، حمایت ایران از سوریه و مخالفت ایران با اسرائیل چنین تصمیمی گرفته اند .

بر اساس اطلاعیه وزارت خارجه کانادا همه روابط دیپلماتیک دو کشور قطع می شود. همه دیپلمات های کانادایی از ایران خارج شده اند و دیپلمات های ایران هم پنج روز فرصت داده شده که کانادا را ترک کنند.

وزارت خارجه کانادا مساله هسته ای ایران و عمل نکردن ایران به قطعنامه های شورای امنیت را از دیگر دلایل این تصمیم خود در قبال ایران اعلام کرده است . اما نه این دلایل و نه حمایت ایران از دولت سوریه و یا مخالفتش با رژیم صهیونیستی دلایلی عقلایی برای این قطع رابطه نیست .

شاید برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران عدم تعهد در ایران و شکست برنامه انزوای ایران ، باعث شده است که دولت کانادا به عنوان پیش قدم در واکنش به این موفقیت ایران اقدام کند . نگاهی به تنش های سه ماه اخیر ایران و کانادا نشان می دهد دولت این کشور از یک سو به دنبال انجام اقدامات ضد ایرانی است و از سویی دیگر به دنبال بهانه جویی علیه ایران است . با مرور مسائل مطرح شده در این سه ماه این روند به خوبی مشخص می شود.


یازدهم شهریور : آیا دولت کانادا با ایران در حال جنگ است ؟

در یازدهم شهریور «تابناک » مطلبی را با عنوان آیا دولت کانادا با ایران در حال جنگ است را منتشر کرد. در آن مطلب به اقدامات خصمانه دولت هارپر علیه ایران اشاره شده بود. در آن مطلب آمده بود :


« اکنون پرسشی برای شهروندان کانادایی و ایرانیان کانادایی مطرح است مبنی بر این که آیا کانادا در حال حاضر دشمنی با ایران دارد که چنین قوانینی را علیه ایران و ایرانیان وضع کرده است؟ این در حالی است که اعمال تحریم، نوعی جنگ سطح پایین است که آمریکا و اسرائیل علیه برخی کشور‌ها آغاز می‌کنند؛ افزون بر این، برخی دانشمندان کشوری چون ایران، ترور شده‌اند، کامپیوترهای این کشور در معرض حملات ویروسی قرار گرفته‌اند و میلیون‌ها دلار در اختیار مخالفان دولت این کشور قرار گرفته تا این کشور زیان ببیند.بنا بر این گزارش، مقامات کانادایی اما فرا‌تر از اعمال تحریم‌ها در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران مشارکت کرده‌اند و در برهه‌های گوناگون، سخنان نامناسبی را درباره مقامات ایرانی به کار برده‌اند، به گونه‌‌ای که در هفته‌های اخیر، وزیر خارجه کانادا، تلاش بسیاری کرد که مانع سفر ‌بان کی مون به ایران شود، ولی نتوانست. در ماه مارس نیز وزیر دفاع این کشور، رسما خود را به تبلیغات آمریکایی و اسرائیلی علیه ایران چسباند. «پیتر مک کی» در آن زمان گفت که نیروهای نظامی این کشور برای حمله به ایران آمادگی دارند. وی همچنین افزود: هرچند ما به دنبال راهکار دیپلماتیک هستیم، نیروهای ما در اوج آمادگی هستند.
افزون بر همه اینها و در ادامه چنین راهی، کانادا نیروهای نظامی خود در افغانستان و هرات ـ در همسایگی ایران ـ را افزایش داد و نیز کشتی‌های جنگی خود را به آب‌های نزدیک ایران فرستاد؛ همه اینها، یعنی نزدیکی بیش از پیش دولت هارپر به آمریکا و اسرائیل. البته ناگفته نماند که گاه حتی این دولت محافظه‌کار کاناداست که از آمریکا و اسرائیل نیز پیشی می‌گیرد؛ مثلا در سال 2008 نیروی دریایی آنان، اقدامات تحریک آمیزی را در خلیج فارس برای تحریک نیروهای نظامی ایران انجام داد»


بیست و یکم تیر ماه : محکوم کردن رایزنی فرهنگی ایران در کانادا

در بیست و یکم تیرماه هم «تابناک» در مطلبی با عنوان «آیا رایزنی فرهنگی ایران در کانادا» اشتباه کرده است ؟ نوشت : وزارت خارجه کانادا به شدت به مصاحبه رایزن فرهنگی ایران با یکی از سایت‌های داخلی ایران واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده است.

در همان زمان  «تابناک»،  نوشت : «منابع کانادایی نوشته‌اند که حمید محمدی، رایزن فرهنگی ایران در کانادا در مصاحبه‌‌ای گفته است: ایرانیان مقیم کانادا، باید از همان جایی که زندگی می‌کنند به کشور خود خدمت کنند و افزوده است که نسل دوم ایرانیان مقیم کانادا، در مناصب گوناگون کانادا، نفوذ فراوانی دارند.

مقامات وزارت خارجه کانادا، این گفته رایزن فرهنگی ایران را به عضوگیری ایران از ایرانیان مقیم کانادا تفسیر و به شدت به آن حمله کرده و گفته است: از آنجا که ایرانیان مقیم کانادا، اقوام بسیاری در تهران دارند، ممکن است از این راه مورد بهره‌برداری ایران قرار بگیرند.

همچنین تردیدی نیست که شاید ادعا شود، مقامات کانادایی به دنبال بهانه‌جویی از سخنان رایزن برای اعمال محدودیت‌های بیشتر علیه ایران و ایرانیان هستند؛ اما همین که معترف به تلاش مقامات کانادایی برای بهانه‌جویی باشیم، می‌طلبد که بهانه دست آنان داده نشود
»

وقوع این تحولات در ماه های گذشته در کنار فشار به سفارت ایران و محدود کردن فعالیت های آن و همچنین اصرار موکد وزیر خارجه و نخست وزیر کانادا برای عدم سفر بان کی مون به ایران نشان می دهد ، که مقامات کانادایی راهبردی مبتنی بر بهانه جویی و انجام نمایش های تبلیغاتی را در اقدام اخیرشان در رابطه با ایران انجام داده اند.


[ شنبه 91/6/18 ] [ 8:27 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

رانندگی در خیابان‌های شلوغ شهرهای بزرگی مانند تهران، نیاز به اعصابی پولادین دارد. این جمله را بارها به اشکال مختلف از زبان افراد مختلف شنیده‌ایم. زدن بوق‌های گوشخراش به هر بهانه کوچک، سعی در گرفتن سبقت‌های عجیب و غریب، سرعت‌های غیرمجاز و بازی با جان دیگران، عصبانیت‌های بی‌دلیل و بی‌احترامی به حقوق سایر رانندگان، همه و همه از مواردی است که ما را به خودخواهی در رانندگی و ضعف فرهنگ ترافیک متهم می‌کند.

این در حالی است که همه ما زمانی برای دریافت گواهینامه رانندگی، تمام قوانین و الزامات را آموخته و به حافظه سپرده‌ایم.

پس اگر امروز آموخته‌ها به پستوی تاریک ذهن رانده شده و هرکس قانون ابداعی خود را رعایت می‌کند، بهتر است بار دیگر مروری بر کتاب قوانین داشته باشیم و نگاهی هرچند اندک به فرهنگ ترافیک شهری بیندازیم.

شاید به یاد آوریم در این شهر بجز ما انسان‌های دیگری نیز زندگی می‌کنند که ملزم به رعایت حقوقشان هستیم.

با دکتر علیرضا اسماعیلی، مدیر گروه حمل و نقل و ترافیک دانشگاه علوم انتظامی و عضو مرکز تحقیقات و ارتقای ایمنی دانشگاه شهید بهشتی در زمینه فرهنگ ترافیک شهری گفت‌وگو کرده‌ایم.

اگر بخواهید از فرهنگ ترافیک تعریفی ارائه دهید، این تعریف چیست؟

فرهنگ ترافیک، مجموعه رفتارهای متاثر از شرایط اجتماعی است که کاربران در چرخه ترافیک از خود نشان می‌دهند. به عبارت دیگر، مجموعه کارکرد‌ها و عملکرد‌های کاربران در چرخه ترافیک، فرهنگ ترافیک نام دارد.

این اصطلاح از چه زمانی به دایره لغات ایرانیان وارد شد و کاربرد آن چه زمانی به اوج خود رسید؟

اصطلاح فرهنگ ترافیک از دهه 60 در کشور وجود داشت، اما کاربرد نداشت و به گوش کمتر کسی رسیده بود. از اوایل دهه 80 با اطلاع‌رسانی قوی از سوی نیروی انتظامی و رسانه‌ها، بخصوص با پخش انیمیشن‌های «سیا ساکتی»، مردم با فرهنگ ترافیک شهری آشنا شدند و این اصطلاح جایگاه خود را در ادبیات جامعه پیدا کرد.

استاندارد‌های جهانی درخصوص فرهنگ ترافیک چیست و ایران در این زمینه در چه مرتبه‌ای قرار دارد؟

فرهنگ هر جامعه در هر زمینه متعلق به همان جامعه است که منجر به تفاوت‌های بسیاری با سایر نقاط دنیا می‌شود، اما استاندارد‌های همگانی و جهانی ترافیک، مواردی از قبیل بستن کمربند ایمنی، ایستادن پشت چراغ قرمز، داشتن کلاه ایمنی هنگام موتورسواری، استفاده از راهنما هنگام ایستادن کنار خیابان و نکات بسیار دیگری است که همگی در کتاب‌های آیین‌نامه وجود دارد. فرهنگ ترافیک رده‌بندی ندارد و نمی‌توان گفت ایران در چه مرتبه‌ای است، اما آنچه مسلم است تصادفات منجر به مرگ، سومین عامل مرگ و میر در کشور ماست. متاسفانه در ایران افراد پس از دریافت گواهینامه با قوانین خداحافظی می‌کنند.

پیامد های فقدان قانونمندی از سوی افراد در فرهنگ ترافیک شهری چیست؟

نمی‌توان افراد را مقصر تمام کاستی‌ها دانست. بی‌قانونی هست، اما بسیاری از رفتارهای ناصحیح ترافیکی نیز به شرایط نادرست مهندسی و عدم فرهنگسازی برمی‌گردد. هر شهروند حق دارد از امکانات مهندسی مانند پارکینگ عمومی استفاده کند. وقتی پارکینگ نبود ماشین را هر جا باشد، رها می‌کند. این حق افراد است که سیستم حمل و نقل عمومی راحت و ارزان با امکان نشستن برای همه در جامعه مهیا باشد. در بسیاری از نقاط شهری، پلی برای عبور وجود ندارد و فرد خود به خود مجبور به تخلف و پریدن از وسط نرده است. ما کشوری هستیم که بوق را وسیله تشکر و سلام و خداحافظی از هم می‌دانیم در صورتی که با صدای آن به آزار بقیه دست می‌زنیم. اینها نیازمند تصحیح زیرساخت‌ها و فرهنگسازی در کشور است. بعضی رفتارها نیز بسیار زشت و مذموم است و نظارت نیروی انتظامی را می‌طلبد، برای مثال رانندگان در فصول سرد سال آب باران را به‌واسطه عبور سریع چرخ‌های ماشین به عابران می‌پاشند و به‌راحتی بدون عذرخواهی و بعضا حتی با تمسخر می‌گذرند. یا مثلا در جاده از چپ و راست سبقت می‌گیرند و تصور می‌کنند بسیار با جربزه هستند.

فکر نمی‌کنید این سبقت‌ها و سرعت‌های غیرمجاز به‌طور مستقیم ریشه در بی‌قانونی افراد دارد؟

هشت تا 10 درصد رانندگان دنیا شخصیتی ضداجتماعی دارند و مستلزم کنترل هستند، اما آمار سنگین این تخلفات در جامعه ما به تخلیه‌ نشدن هیجان درونی افراد برمی‌گردد. لازم است مدیریت شهری فضاهای خاصی را به‌منظور تخلیه هیجان رانندگی ایجاد کند تا فرد هنگام ورود به معابر شهری با تخلیه انرژی روی گاز ماشین، با جان خود و سایرین بازی نکند؛ اما عملا چنین چیزی وجود ندارد و می‌بینیم که در تهران، شهری با 13 میلیون نفر جمعیت تنها یک پیست کارتینگ به این منظور ساخته شده است. اگر احداث چنین فضاهایی در دستور کار قرار بگیرد، خواهیم دید رانندگی بخصوص در قشر جوان تا حدود زیادی به تعادل خواهد رسید.

فرهنگ ترافیک در کشور طی سال‌های اخیر با تغییرات مثبتی هم روبه‌رو بوده است؟

بله، همان‌طور که عرض کردم پخش انیمیشن‌های «سیا» در اوایل دهه 80 بسیار اثرگذار بود. هم‌اکنون نیز با وضع قوانین جدید ترافیکی، کنترل و نظارت محکم نیروی انتظامی، فرهنگ ترافیک بسیار پیشرفت کرده است. افرادی که سال‌ها خارج از کشور زندگی کرده و بتازگی برگشته‌اند از پیشرفت‌ها و ارتقای سطح فرهنگ متعجب هستند؛ برای مثال بستن کمربند ایمنی حین حرکت. سابق بر این، افراد زیادی وجود داشتند که به‌واسطه بستن کمربند مسخره می‌شدند و حتی اگر خود فرد هم تمایل به استفاده از این سیستم امنیتی داشت، به‌دلیل تمسخر دیگران منصرف می‌شد، اما اکنون در پی قوانین جدید و جریمه‌های سنگین، اغلب افراد در همان ابتدای حرکت کمربند ایمنی خود را می‌بندند. گرچه این تغییرات هنوز هم با نقطه ایده‌آل فاصله زیادی دارد، اما تغییرات مثبت و خوبی است که آمار تصادفات را از 27 هزار مورد در سال به 20 هزار مورد کاهش داده است.

فکر می‌کنید این روند ادامه خواهد یافت؟

برای فرهنگسازی در هر زمینه به سه عنصر آموزش، ایجاد زیرساخت و کنترل شدید نیاز است که اگراین سه مورد در کنار هم به‌درستی اجرا شوند، موضوع خود به خود تبدیل به رفتار اجتماعی خواهد شد. اکنون اگر به زیرساخت‌ها بیشتر پرداخته شود و رسانه‌ها و نیروی انتظامی نیز همیشه مثل همین حالا پای کار باشند، روز به روز شاهد پیشرفت‌های بهتری خواهیم بود.


[ پنج شنبه 91/6/16 ] [ 10:18 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

تحلیل ابعاد دعوت از ایران به گروه حل بحران سوریه، ادامه ادعاهای آمریکا درباره ارسال سلاح از سوی ایران به سوریه، بازتاب اظهارات فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران درباره حضور ایران در خلیج فارس، بررسی نقاط همسویی و اختلاف اوباما و رامنی درباره ایران و تصمیم عجیب نتانیاهو درباره ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، موضوع ابتکار محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر در دعوت از ایران برای تشکیل گروهی جهت حل بحران سوریه، از همان ابتدای طرح توسط وی، توجه زیادی را به خود جلب کرد؛ بیش از هر چیز از این جهت که دقیقاً در تقابل با تلاش های غرب جهت کنار گذاشتن ایران از مسئله سوریه قرار می گرفت.
در همین راستا، روزنامه ایرلندی «آیریش ایندیپندنت» در تحلیلی به بررسی این موضوع پرداخته و نوشته عملی چنین تصمیمی، می تواند خشم آمریکا از کشورهای منطقه و به طور خاص کشورهای عضو اتحادیه عرب را به دنبال داشته داشته باشد. به نوشته این روزنامه، دعوت از ایران برای تشکیل گروهی جهت حل بحران سوریه از سوی سه متحد کلیدی آمریکا در منطقه (مصر، ترکیه، عربستان)، می تواند در عین حال نشان دهنده به حاشیه رانده شدن غرب در منطقه ای باشد که به واسطه امواج انقلاب های عربی دچار تغییر و تحول شده است. 
در مطلب دیگری مرتبط با سوریه، «واشنگتن پست» از ادامه ادعاهای دولت آمریکا درباره ارسال سلاح از سوی ایران به سوریه از طریق خاک عراق خبر داده است. چند روز پس از آنکه کاخ سفید دولت عراق را متهم کرد حریم هوایی خود را بر روی ایران باز گذاشته تا به سوریه سلاح ارسال کند، این بار از عراق خواسته تا همه هواپیماهای ایرانی عبوری از آسمان عراق را بر روی زمین نشانده و آن ها را مورد بازرسی قرار دهد. این در حالی است که روز گذشته دولت عراق اعلام کرده بود اگر آمریکا ادعایی در این رابطه دارد، باید شواهد معتبر برای اثبات آن ارائه دهد و تاکنون هیچ گونه سندی در زمینه ارسال سلاح از سوی ایران به سوریه به دست نیامده است.
اما در ادامه توجه مطبوعات بین المللی به قابلیت ها و برنامه های نیروی دریایی ایران و پوشش اخبار مربوط به این حوزه، روزنامه «چاینا دیلی» اظهارات سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران را بازتاب داده است. سردار فدوی روز گذشته گفته بود نیروهای سپاه پاسداران، به طور جدی و دقیق هرگونه حرکت انجام شده توسط نیروهای آمریکایی در خلیج فارس را زیر نظر دارند. وی همچنین اشاره کرده بود که شناورهای سپاه پاسداران در اطراف ناوهای آمریکایی حاضر در منطقه، مشغول گشت زنی هستند.
روزنامه «ژاپن تایمز» در مطلبی مرتبط با انتخابات آمریکا، به بررسی نقاط توافق و اختلاف باراک اوباما و میت رامنی، کاندیداهای دموکرات و جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته و اشاره کرده یکی از نقاط اختلاف، موضع آن ها در قبال ایران است. به نوشته این روزنامه، در حالی که اوباما اعلام کرده سیاست جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته ای را دنبال می کند، رامنی اظهار داشته وجود «توانایی» هسته ای در ایران را تحمل نخواهد کرد. در حقیقت، هرچند اوباما ممکن است تنها در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته ای، به گزینه نظامی علیه ایران متوسل شود، آستانه تحمل و خط قرمز رامنی پایین تر از این حد قرار دارد.
در نهایت، در خبری عجیب و جالب توجه، روزنامه «جروزالم پست» از تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای انجام تست دروغ سنجی از اعضای کابینه اش خبر داده است! این اقدام در پی آن انجام می شود که روز گذشته، جلسه کابینه امنیتی این رژیم به واسطه درز اخبار محرمانه مربوط به آن به میان رسانه ها، از سوی نتانیاهو لغو شد. اکنون نتانیاهو سعی دارد با انجام آزمایش دروغ سنجی، دریابد که این درز اخبار از سوی چه کسی انجام گرفته است. در اخبار منتشر شده در رسانه های اسرائیلی آمده بود که در اولین روز برگزاری جلسه کابینه امنیتی، وزرا نتوانسته اند به هیچ توافقی درباره موضوع ایران دست پیدا کنند.

[ پنج شنبه 91/6/16 ] [ 10:16 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

در جریان سفر «بان‌کی‌مون» به ایران، خبرنگار سایت اوباما با نزدیک کردن خود به دبیرکل سازمان ملل در حاشیه اجلاس، تلاش کرد سوالی از وی بپرسد اما اتفاقاتی که در جریان این پرسش و پاسخ رخ داد، حاشیه‌های ایجاد کرد که از متن مهمتر شد.

به گزارش سایت اوباما، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، در حالی روز سه شنبه 28 آگوست، نیویورک را به مقصد ایران ترک کرد که مقامات آمریکایی و اسرائیلی بارها به او هشدار داده بودند تا از سفر به ایران و شرکت در کنفرانسی که دو سوم از اعضای سازمان ملل در آن حضور دارد، خودداری کند؛ سفری که رسانه‌های آمریکایی آن را با تمام حواشی‌اش، نشانه شکست دیپلماسی اوباما در منزوی‌سازی ایران دانستند.

عضویت دو سوم از اعضای سازمان ملل به نمایندگی از نیمی از جمعیت جهان در جنبش عدم تعهد و شرکت همه آن‌ها در ایران، یکی از مهمترین عواملی بود که همانطور که رئیس مجلس ایران تاکید کرد، بی توجهی به آن بیش از آنکه از اعتبار غیرمتعهدها بکاهد، سازمان ملل را زیر سوال میبرد.
در جریان سفر "مون" به ایران، خبرنگار باراک اوباما دات آی آر با نزدیک کردن خود به دبیرکل سازمان ملل در حاشیه اجلاس، تلاش کرد سوالی از وی بپرسد اما اتفاقاتی که در جریان این پرسش و پاسخ رخ داد، حاشیه‌هایی ایجاد کرد که از متن مهمتر شد.

سوال خبرنگار ما در خصوص «پیشنهاد مقام معظم رهبری در مورد فلسطین» بود؛ پیشنهاد برگزاری رفراندوم در فلسطین و نواحی اشغال شده توسط اسرائیل با حضور تمام فلسطینیان جهان، که پیشنهادی کاملاً دموکراتیک و مبتنی بر اصول مورد تاکید کشورهای غربی است و راه حلی است که با شرایط منطقه نیز منطبق است. آنچه در پی می‌آید، روایت خبرنگار ما از کشمکشی است که بین وی و بان کی مون و تیم همراهش پیش آمده است:

در روز اول اجلاس و پس از سخنرانی بان کی مون در اجلاس، درست زمانی که در سالن به بان کی مون نزدیک شده بودم تا از وی در مورد پیشنهاد رفراندوم در فلسطین برای تعیین سرنوشت این کشور و حل منازعات چند ده ساله در خاورمیانه سوال کنم، با "مارتین نسیرکی" سخنگوی انگلیسی وی روبرو شدم.
 
*سد رسانه‌ای بان‌کی‌مون در برابر خبرنگاران مستقل کیست؟

خبرنگارانی که در ایران کوشیدند تا با دبیرکل به طور مستقیم گفتگو کنند، قطعاً با نسیرکی و کارکردش در این سفر آشنا شده‌اند. سخنگویی با خوشرویی تمام که حاضر به گفتگو و سخن گفتن از طرف دبیرکل است ولی وقتی تلاش کنید تا سوالی را از خود آقای دبیرکل بپرسید، تبدیل به محافظ خشنی میشود که شما و دبیرکل را از هم دور می‌کند.
 
با مشاهده نسیرکی، با خود گفتم «خب! مشکلی نیست. ایشان دبیرکل نیست، سخنگوی دبیرکل که هست!» و این سوال را مطرح کردم که چرا سازمان ملل پیشنهاد برگزاری رفراندوم با حضور تمام فلسطینیان اعم از مسیحی، مسلمان و یهودی را برای حل واقعی مسئله فلسطین پیگیری نمی‌کند؟

سخنگو با روی خوش همیشگی جواب داد «چون فعلاً راه حل ایجاد دو کشور مطرح است و ما فعلاً آن را بررسی می‌کنیم.»
 
شاید برای خیلی‌ها لازم به ذکر نباشد که پیشنهاد دو کشور از اول راهکاری شکست خورده بود، چون فرض اصلی آن همکاری اسرائیل در این قضیه است که تجربه نشان داده توقع "همکاری" از طرف اسرائیل برای احترام به یک قرارداد، توقعی بیش از توان این رژیم جنگ طلب است! اسرائیل که درخواست احترام به قراردادهای توقف شهرک‌سازی را حتی از سوی آمریکا هم نپذیرفته، چطور می‌تواند کشور فلسطین را در کنار خود به رسمیت بشناسد و به علاوه، تکلیف نزدیک به 90 درصد از خاکی که طی این 60 سال از سوی رژیم صهیونیستی اشغال شده، چه خواهد شد؟

به همین خاطر، گفت‌وگو با این سوال ادامه پیدا کرد که «آیا راه حل رفراندوم بهتر نیست؟ چون از این طریق، خود فلسطینی‌ها برای کشورشان تصمیم خواهند گرفت. آیا این راه حل، دموکراتیک‌تر و منطبق‌تر با اصول مورد تاکید کشورهای غربی نیست؟!»

و او جواب داد: «پیشنهاد دو کشور از طرف خیلی از کشورها مورد پشتیبانی قرار گرفته» اما اشاره‌ای نکرده که وقتی اسرائیل به پیشنهادهای آمریکا درخصوص توقف شهرک‌سازی‌ها هم اعتنایی نمی‌کند، فایده پشتیبانی «خیلی از کشورها» از چنین طرحی تا زمانی که رژیم صهیونیستی به قراردادهای بین‌المللی پایبند نیست، چیست؟
و در پایان، وقتی نسیرکی با اصرار برای پاسخگویی به این سوال مواجه شد، اظهار داشت که «خب ما این پیشنهاد را هم مطالعه می‌کنیم.»
 
اصولاً وقتی خبرنگاران، با چنین جوابی مواجه شوند، تقریباً در اکثر موارد بدین معنی است که سوال شونده تصمیم دارد از گفتگو فرار کند و پایان مصاحبه فرا رسیده است! اما خب.. جواب‌ها جوابی نبود که این گفتگو را به پایان برساند. به همین خاطر، با خداحافظی از نسیرکی، از دوست خبرنگارم خواستم مرد انگلیسی را مشغول کند تا من بتوانم جواب خود دبیرکل را به این سوال بدانم. پس همینکار را کردیم و دوباره چند دقیقه بعد، وقتی به دبیرکل رسیدم و سوال را مطرح کردم، دبیرکل که در پاسخ ندادن مصمم بود، به سمت سخنگوی انگلیسی خود نگاهی کرد و وقتی دید که سخنگو مشغول است! او را صدا زد. اینجا اتفاق جالبی افتاد که ما و دیگر حاضران را شگفت‌زده کرد.

 
نسیرکی سخنگوی انگلیسی دبیرکل که در مواجهه با خبرنگاران مستقل، نقش بادیگارد را ایفا می‌کند

 
 سخنگوی خوش‌رویی که لبخند از دهانش نمی‌افتاد، به محافظی خشن تبدیل شد و در حالی که محافظ‌ها حرکتی از خود نشان نمی‌دادند، او بود که با حرکت به سمت من، با قیافه‌ای عصبانی من را کنار زد و عنوان کرد «چرا از دبیرکل سوال می‌کنید؟ مگر جوابش را نشنیدید؟!»
من هم عنوان کردم «چرا جواب را الان گرفتم! و ممنون»
همه مصاحبه‌ها نیاز نیست به جواب برسد بلکه نحوه جواب‌گویی سوال شونده، خود، جواب سوال است.
 
*تکذیب سخنان دبیرکل؛ کارویژه دیگر سخنگو
با همه این مراقبت‌ها از بان کی مون، وی ممکن است خارج از چارچوب در نظر گرفته شده برای وی، سخنانی به زبان آورد؛ همان اتفاقی که در جریان دیدار وی و مقام معظم رهبری روی داد و «مون» خطاب به رهبری گفت: «شما فقط رهبر ایران نیستید بلکه رهبری مذهبی جهان اسلام را هم بر عهده دارید و ما خدمت شما رسیدیم تا بگوییم ما را در حل مسائل منطقه به ویژه سوریه کمک کنید.» اینجا بود که کارویژه دیگر نسیرکی خود را نشان داد و سخنگو سخنان دبیرکل را تکذیب کرد گرچه طرف ایرانی زرنگ‌تر از تیم بان کی مون ظاهر شد و ضمن ارائه متن مذاکرات، آمادگی برای ارائه فیلم سخنان «مون» را نیز اعلام کرد.

سخنان بان کی مون با جزئیات توسط سخنگو بررسی می‌شود

 
به هرحال، دبیرکل سازمان ملل اگرچه عالیترین مقام این سازمان محسوب میشود اما با وجود شورای امنیت به عنوان قویترین رکن سازمان و همچنین قدرت انحصاری که در اختیار پنج عضو دائم آن قرار دارد، عملاً دبیرکل قدرت و اختیار ندارد و حداکثر وظیفه آن «جلب توجه» شورای امنیت به یک مسئله و یا گزارش کردن یک موضوع به شوراست.

البته غربی‌ها کارویژه دیگری نیز برای بان کی مون در سازمان ملل در نظر گرفته‌اند و آن بازی در فیلم‌های تبلیغاتی سازمان ملل است! شان دبیرکل در برابر شورای امنیت به قدری پایین آمده که وی به جای مدیریت کلان این سازمان و رسیدگی به حقوق کشورهای ضعیف‌تر در برابر کشورهای عضو شورای امنیت، در فیلم‌های تبلیغاتی این سازمان نقش ایفا می‌کند.

 
فیلم تبلیغاتی سازمان ملل درخصوص بزرگداشت کارگران معدن
که شخص دبیرکل پاچه‌اش را تا نصفه بالا می‌زند
 

بازی بان‌کی‌مون با شکیل اونیل در فیلم تبلیغاتی سازمان ملل


اما ضعف و انفعال دبیرکل سازمان ملل که همیشه در گزارش‌ها و اخبار در مورد آن خوانده‌ایم و در سخنرانی‌های اعضای جنبش عدم تعهد وصفش را شنیده‌ایم، در سفر «مون» به تهران برای علاقه‌مندان به بررسی ساختار سازمان ملل، حتی در راهروهای ساختمان اجلاس هم قابل مشاهده بود!

نسیرکی در مصاحبه‌های حساس، شخصاً بان‌کی‌مون را همراهی می‌کند!

 
حضور شخصی مثل جفری فلتمن به عنوان معاون امور سیاسی دبیرکل، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا، مشاور آیپک و کسی که سابقه و عملکردش در خاورمیانه و به خصوص مسائل لبنان و حزب‌الله کاملاً روشن است و هم اکنون نیز به عنوان مشاور دولت آمریکا در موضوعات خاورمیانه و اعراب مطرح است، در اغلب دیدارهای بان کی مون با مقامات ایرانی و غیرایرانی، و همچنین حضور سخنگوی انگلیسی بان کی مون که ذکر خیرش پیش از این رفت، به اضافه بقیه اعضای غربی تیم او که هرکدام کارویژه خاصی در جهت نگه داشتن دبیرکل در چارچوب وظایف دیکته شده داشتند، خود گویای محاصره «مون» در حصار غربی دور او بود.

واکنش رسانه‌های عربی به انتخاب فلتمن به سمت مشاور سیاسی «مون»
 

سابقه فلتمن به نحوی است که حضور وی در کشورها چندان باعث خوشحالی میزبانان نمی‌شود.
 
جالب توجه اینکه جوابی که بان کی مون در کنفرانس خبری روز آخر حضورش در تهران به سوالی مشابه داد، تقریباً با همان عباراتی بود که سخنگویش چند روز قبل بیان کرده بود.

سازمان ملل و دبیرکل آن، با چنین مشکلاتی دست به گریبانند که قریب به 120 کشور حاضر در اجلاس تهران، در بیانیه پایانی خود، اعتراضشان را به ساختار ناعادلانه سازمان ملل اعلام می‌کنند و در حالی که این کشورها، حمایت خود را بر حق ایران برای دستیابی و استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای اعلام کردند، دبیرکل سازمان ملل در تهران نسبت به این فعالیت‌ها ابراز نگرانی کرد تا بیش از پیش نشان دهد که سازمان ملل به نهادی تبدیل شده که به خاطر احاطه توسط قدرت‌های غربی، کاملاً در مخالفت با جامعه جهانی حرکت می‌کند.


[ پنج شنبه 91/6/16 ] [ 10:15 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

هر چه به زمان نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی آنرژی اتمی در اوخر شهریور نزدیک می شویم ، فشارها به ایران و برنامه هسته ای این کشور افزایش می باید ، تا اعضا بتوانند در بیانیه پایانی متقاعد شوند تا از عبارات الزام آورتری علیه ایران در باره برنامه هسته ایش استفاده کنند .

به گزارش «تابناک » ، در تازه ترین مورد از این فشار ها ، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه با نمایش تصاویری ماهواره ای از مجتمع نظامی پارچین به دیپلماتها، ایران را به پاکسازی هسته ای این مجتمع متهم کرد.
به گزارش «بی بی سی»و به نقل از دیپلماتهای غربی این تصاویر که در یک نشست غیر علنی نمایندگان کشورهای عضو آژانس به نمایش گذاشته شد، ظاهرا ً از تلاشی هدفمند طی ماه های اخیر برای پاکسازی این مجتمع از آثار آزمایش های احتمالی مربوط به برنامه هسته ای ایران خبر می دهند.
عماد کیالی دستیار پژوهش در برنامه "علوم و امنیت جهانی" دانشگاه پرینستون در تشریح موضع ایران به بی بی سی گفته است : "موافقت نامه آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران بر پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای استوار شده که در چهارچوب آن، بازرسان آژانس تنها به تاسیسات هسته ای ایران حق دسترسی دارند و ایران تا به امروز، این امکان را فراهم کرده است. تاسیسات هسته ای ایران 24 ساعته تحت نظارت بازرسان آژانس هستند." او افزود: "حساب پارچین جداست، چون پارچین یک تاسیسات هسته ای شمرده نمی شود. این مجتمع تاسیسات متعارف نظامی متعلق به نیروعای وزارت دفاع ایران را در خود جای داده است. به همین دلیل، آژانس بین المللی انرژی اتمی از اختیار یا حق قانونی بازدید از پارچین برخوردار نیست. در زمانی که ایران معاهده الحاقی پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده بود، ایران در دو نوبت به بازرسان آژانس اجازه داد که از این مجتمع بازدید کنند." اما آقای کیالی اعتقاد دارد اگر پارچین، چنانچه ادعا می شود، محل آزمایش چاشنی های انفجاری برای کلاهکهای هسته ای بوده، پرتوهای بازمانده از این آزمایشات را نمی شود با خاکبرداری و یا اقداماتی از این دست بر طرف کرد و اثرات آن تا هزاران سال در محل انفجار قابل رصد خواهد بود.

  ایران میگوید مجتمع پارچین صرفا ً یک محوطه نظامی متعارف است که ایران مکلف نیست بازرسان آژانس را به آن راه دهد. مساله ای که کارشناسان غربی هم بر آن تاکید می کنند.

در واکنش به نمایش این تصاور ماهواره ای، علی اصغر سلطانیه، سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران گفت: "فعالیتهایی که ادعا می شود در حریم این نقاط (توسط آژانس) شناسایی شده اند" هیچ ارتباطی با تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارند.

آقای سلطانیه افزود: " استناد صرف به یک سری تصاویر از بالا یا تصاویر ماهواره ای، برای فعالیت حرفه ای آژانس روش قابل قبولی نیست."

اجلاس بعدی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است بین دهم تا چهاردهم سپتامبر (یعنی چهار روز دیگر) در وین، پایتخت اتریش برگزار شود.

 


[ پنج شنبه 91/6/16 ] [ 10:15 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

بازتاب ساخت سامانه موشکی جایگزین «اس 300» در ایران، اقدامات جدید دولت آمریکا علیه ایران بر سر موضوع هسته‌ای، هشدار وزیر امور خارجه فرانسه به رژیم اسرائیل درباره حمله احتمالی به ایران، بازدید رئیس‌جمهور مغولستان از تأسیسات هسته‌ای ایران و تأکید کلینتون بر حق ایران در داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، بخشی از اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران به بحث قابلیت‌های جدید موشکی ایران اختصاص دارد. در همین باره، «نیوز اینترنشنال» خبر ساخت سامانه دفاع موشکی ایرانی را که قرار است جایگزین «اس 300» روسی باشد، بازتاب داده است.

این روزنامه به نقل از امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی، فرمانده پدافند هوایی ارتش، از تکمیل 30 درصد از این سامانه تاکنون خبر داده است؛ افزون بر این، خبر برگزاری یک مانور دفاع هوایی گسترده در دو ماه آینده در کشور، در این مطلب مورد توجه قرار گرفته است.
روزنامه «حریت» ترکیه نیز با اشاره به همین خبر، ساخت این سامانه را کاری از سوی ایران، آن هم برای جلوگیری از حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران دانسته است.

حریت در همین حال از تصمیم دولت آمریکا برای ساز و کارهایی سخت‌تر علیه ایران خبر داده تا به زعم خود، با متقاعد کردن رژیم صهیونیستی به اینکه آمریکا در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پایبند است، جلوی حمله این رژیم به ایران را بگیرد.

به نوشته این روزنامه، سازوکارهای مذکور به منظور «واداشتن ایران به انجام مذاکراتی جدی‌تر» طراحی شده است.
در همین حال، سایت خبری «آروتز شوا» از هشدار دولت فرانسه نسبت به انجام هر گونه اقدام نظامی رژیم صهونیستی علیه ایران خبر داده است. در این راستا، «لورن فابیوس»، وزیر امور خارجه فرانسه هشدار داده که هر گونه اقدام نظامی رژیم اسرائیل علیه ایران، به خود این رژیم بازخواهد گشت. با این حال، وی نیز از وضع تحریم‌های شدید‌تر علیه ایران بر سر برنامه هسته‌ای دفاع و همچنین نسبت به اینکه چین، روسیه و هند با تحریم‌ها علیه ایران همراه نیستند، اظهار تأسف کرده است.
اما در میان خبر‌ها، موضوع بازدید رئیس‌جمهور مغولستان از تأسیسات هسته‌ای ایران نیز از جمله مواردی است که از روز گذشته تاکنون توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

امروز نیز «عرب نیوز» به این موضوع پرداخته و اشاره کرده که ایران برای نخستین بار یک مقام عالی‌رتبه کشوری خارجی را به بازدید از تأسیساتش دعوت کرده است. در این راستا، «تساخیا البگدورج»، رئیس‌جمهور مغولستان، پس از حضور در اجلاس جنبش عدم تعهد، روز گذشته از تأسیسات هسته‌ای نظنز بازدید کرده است. 

در پایان، روزنامه «تایمز اسرائیل» جدید‌ترین اظهارات «هیلاری کلینتون»، وزیر امور خارجه آمریکا را بازتاب داده که بر حق ایران برای داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرده است.

به نوشته این روزنامه، کلینتون پس از دیدار با وزیر خارجه اندونزی در جاکارتا گفته است: ایران از حق استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار است؛ اما باید به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بماند و نمی‌تواند اجازه یابد تا به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.


[ پنج شنبه 91/6/16 ] [ 10:14 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 605
بازدید دیروز: 447
کل بازدیدها: 1662668