علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
با تشدید لفاظی های مقامات غربی و اسرائیلی طی یکی دو روز گذشته در مورد امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران، نخست وزیر روسیه نسبت به امکان وقوع جنگی اتمی در منطقه در صورت وقوع چنین حمله ای هشدار داده است.

با تشدید لفاظی های مقامات غربی و اسرائیلی طی یکی دو روز گذشته در مورد امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران، نخست وزیر روسیه نسبت به امکان وقوع جنگی اتمی در منطقه در صورت وقوع چنین حمله ای هشدار داده است.

به گزارش «تابناک»، «دیمیتری مدودیف»، نخست وزیر روسیه هشدار داده هرگونه اقدام نظامی علیه دولت های دارای حاکمیت، می تواند به یک جنگ منطقه ای هسته ای منجر شود.
خبرگزاری «رویترز» در این باره نوشته، مدودیف که در یک سخنرانی، پیش از برگزاری اجلاس گروه 8 سخن می گفت، اشاره کرده است: «در یک نقطه، چنین اقداماتی که به حاکمت ملی آسیب وارد می کند، ممکن است به یک جنگ منطقه ای تمام عیار تبدیل شود که حتی – با اینکه نمی خواهم کسی را بترسانم – با استفاده از سلاح هسته ای همراه خواهد بود».
مدودیف در این رابطه توضیح بیشتری ارائه نداده، اما تحلیل گران بر این باورند که اشاره مستقیم وی به تهدیدات موجود غرب علیه ایران و سوریه و مباحث مربوط به امکان استفاده از گزینه نظامی علیه این دو کشور است.
این سخنان در حالی ابراز می شود که روز گذشته سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی، از آماده بودن طرح حمله به ایران از سوی آمریکا، در صورت نتیجه بخش نبودن مذاکرات سخن گفت.
هرچند روسیه پیش از این بیان کرده که نسبت به محافظت از سوریه در صورت حمله به این کشور متعهد نیست، اما بدون شک این کشور حضور غرب در مناطق پیرامونی خود، به ویژه ایران و سوریه را تهدیدی نسبت به موجودیت خود و به مثابه برنامه ای از سوی غرب برای پیشروی گام به گام به سوی خود می بیند.
به این ترتیب، با آنکه اظهارات مدودیف در مورد امکان وقوع جنگی هسته ای در منطقه، می تواند اشاره ای به درگیر شدن رژیم صهیونیستی، پاکستان و هند که دارای سلاح هسته ای می باشند نیز تلقی شود، اما به نظر می رسد مهمترین اشاره وی، به قدرت هسته ای خود روسیه است.
در دکترین امنیت ملی روسیه آمده که تهدید مستقیم علیه امنیت این کشور، پاسخ هسته ای روسیه را به دنبال خواهد داشت. مقامات روسی پیش از این بارها نسبت به حمله احتمالی به ایران هشدار داده و این امر را تهدیدی علیه امنیت خود ارزیابی کرده اند.
به این ترتیب، حتی اگر منظور واقعی روسیه، استفاده این کشور از سلاح هسته ای در صورت در معرض تهدید قرار گرفتن منافعش در خاورمیانه نیز نباشد، این گونه اظهارات را باید به منزله هشداری جدی نسبت به غرب از سوی این کشور در نظر گرفت؛ به ویژه با توجه به اینکه سخنان مدودیف در آستانه اجلاس مهم هشت کشور صنعتی بیان می شود.

[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:13 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
اگر عربستان به این شکل جلو برود، صبر ایران را به پایان می‌برد؛ این جان کلام سخنان امروز دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح عربستان برای پیوستن بحرین به این کشور است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار تشکیل «اتحادیه کشورهای منافع پارس اسلامی» در مقابل اقدام خصمانه عربستان برای پیوستن بحرین به این کشور شد.

به گزارش «تابناک»، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات احتمالی ایران پیرامون رفتارهای خصمانه عربستان برای الحاق کشور بحرین به سعودی و نقض استقلال آن کشور در منطقه گفت: نظر من این است که ما باید از استقلال بحرین دفاع کنیم.

وی افزود: بحرین کشوری است که باید مستقل بماند، چرا که کشوری است که وجود دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت ادامه داد: البته اگر عربستان بخواهد به این شیوه ادامه دهد، ممکن است ایران در مقابل، اتحادیه‌ای متشکل از کشورهای مشترک‌المنافع ـ که در دویست سال گذشته از ایران جدا شده‌اند ـ تشکیل دهد.

رضایی گفت: متأسفانه، در گذشته شمار بسیاری از استان‌های ما را از ایران جدا کردند.

وی افزود: البته باید به این نکته توجه کرد که ما به دنبال وابستگی فیزیکی و لغو استقلال آنها نیستیم؛ اما اگر این سیاست‌ها ادامه پیدا کند، شاید ایران به سمت تشکیل این اتحادیه حرکت کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اصولا پیشنهاد ما این است که به این سمت حرکت نشود و زمینه‌ای فراهم نیاید که چنین قطبی شکل بگیرد.

رضایی گفت: همه کشورهای منطقه می‌توانند یک قطب باشند؛ یعنی یک منطقه واحد سیاسی متشکل از ایران، عربستان و ترکیه شکل بگیرد.

وی همچنین در پایان اظهار داشت: همه کشورها می‌توانند محور این اتحاد باشند، ولی اگر عربستان بخواهد این گونه ادامه دهد، ما نمی‌توانیم در برابر آن ساکت باشیم.

وی افزود: ما هم بالاخره طرحی خواهیم داشت، منتها طرح‌های ما از جنس اشغالگری یا لغو استقلال نخواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره اینکه ماهیت و نام این کشورهای مشترک المنافع چه می‌تواند باشد، ادامه داد: من گمان می‌کنم بتوان نام این اتحادیه را منطقه کشورهای مشترک‌المنافع پارس اسلامی تعیین کرد.

وی افزود: روی این طرح از پیش مطالعه شده، ولی اگر بتوانیم خود منطقه را به یک اتحادیه بزرگتر برسانیم، بسیار بهتر خواهد بود.


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:13 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
تصویب قطعنامه ای جنگ طلبانه از سوی کنگره آمریکا علیه ایران، بازتاب سخنان آقای احمدی نژاد در مورد المپیک لندن، تصمیم ایران به شکایت از «گوگل» به دلیل تحریف نام خلیج فارس و اعلام کاهش تولید نفت ایران طی ماه های گذشته، از مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان در ارتباط با ایران است.

 

تصویب قطعنامه ای جنگ طلبانه از سوی کنگره آمریکا علیه ایران، بازتاب سخنان آقای احمدی نژاد در مورد المپیک لندن، تصمیم ایران به شکایت از «گوگل» به دلیل تحریف نام خلیج فارس و اعلام کاهش تولید نفت ایران طی ماه های گذشته، از مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان در ارتباط با ایران است.
به گزارش «تابناک»، موضع گیری های جدید کنگره آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران، به یکی از مهمترین عناوین مطبوعات امروز جهان تبدیل شده است. اخبار در این رابطه حاکی از اتخاذی موضعی سخت تر، هم از سوی مجلس نمایندگان و هم مجلس سنای آمریکاست.
در همین رابطه، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» به بررسی قطعنامه جدیدی پرداخته که روز گذشته در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این قطعنامه، آمریکا، ایران دارای «توانایی» ساخت سلاح هسته ای را تحمل نخواهد کرد. این در حالی است که پیش از این، خط قرمز آمریکا دستیابی ایران به سلاح هسته ای بود، نه توانایی دستیابی به آن.
کریستین ساینس مانیتور می نویسد مشکل اصلی در این رابطه نبود تعریف دقیقی در مورد «توانایی ساخت سلاح هسته ای» است و معتقد است تصویب این قطعنامه، آمریکا را یک قدم به جنگ نزدیک تر می کند؛ آن هم در زمانی که تنها چند روز تا برگزاری مذاکرات بغداد باقی مانده است.
در خبری دیگر در همین راستا، خبرگزاری «رویترز» از رد قانون جدید تحریم ها علیه ایران در سنای آمریکا خبر داده است. به گزارش این خبرگزاری، این اقدام که از سوی سناتورهای جمهوری خواه صورت گرفته، به این دلیل بوده که به باور آن ها، قانون جدید به اندازه کافی در مورد ایران شدت عمل به خرج نمی دهد.
رویترز به نقل از کاندیداهای جمهوری خواه نوشته که آن ها در رابطه با برنامه هسته ای ایران، «خواهان چیزی بیشتر بر روی میز» هستند.
اظهارات محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری کشورمان در مورد تمایلش به شرکت در بازی های المپیک لندن، موضوع دیگری است که بازتاب بسیار گسترده ای در میان مطبوعات جهان داشته است. آقای احمدی نژاد روز گذشته با بیان اینکه علاقه دارد در بازی های المپیک در کنار ورزشکاران کشورمان حضور داشته باشد، بیان کرده بود که مقامات انگلیسی با این امر مشکل دارند.
این سخنان آقای احمدی نژاد در طیف وسیعی از مطبوعات جهان، از «گاردین» انگلیس گرفته تا «تایمز اسرائیل» و «حریت» ترکیه بازتاب یافت و همگی این رسانه ها اقدام به انتشار سخنان آقای احمدی نژاد در مورد تمایل به شرکت و یا دلیل عدم شرکتش در بازی های المپیک کردند.
یکی دیگر از موضوعات مورد توجه امروز رسانه ها، سخنان روز گذشته سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی است. وی با اشاره به موضوع برنامه هسته ای ایران، گفته است که ایالات متحده در صورت لزوم برنامه هایی را برای حمله به ایران آماده کرده است.
سخنان وی که به طور مفصل از سوی «آسوشیتدپرس» نقل شد، به شدت مورد استقبال رسانه های صهیونیستی قرار گرفت و مطبوعات این رژیم، از جمله «تایمز اسرائیل» و «یدیعوت آحارانوت» به سرعت اقدام به انتشار این خبر کردند. البته این خبر تا امروز تقریباً در میان تمام رسانه های مهم جهان بازتاب پیدا کرده است.
محکوم کردن اقدام موتور جستجوی «گوگل» از سوی ایران به علت حذف نام خلیج فارس از سرویس نقشه های خود، از دیگر اخبار مرتبط با ایران در میان رسانه های جهان است. «آسوشیتدپرس» با اشاره به سخنان رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در هشدار به گوگل، از تصمیم ایران برای شکایت رسمی از این شرکت در صورت ادامه رویه جاری خبر داد. «سی. ان. ان» و «بی. بی. سی» از دیگر رسانه های مهمی هستند که اقدام به انتشار این خبر کرده اند.
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مطلبی اقتصادی، از کاهش تولید نفت ایران در ماه های اخیر خبر داده است. به نوشته این روزنامه، آمار تازه منتشر شده «اوپک» نشانگر کاهشی 12 درصدی در تولید نفت ایران، طی سه ماهه اول سال جاری میلادی است.

در نهایت، سایت شبکه خبری «بلومبرگ» با اشاره به نشست پیش روی گروه 8 (شامل 8 کشور صنعتی جهان)، خبر داده که یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این نشست، مسئله آینده بازار نفت پس از آغاز تحریم نفتی اروپا علیه ایران از اول ژوئیه سال جاری خواهد بود.


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:12 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
صلاله نه تنها از حیث وجود زیارتگاه یک شهر زیارتی محسوب می‌شود، بلکه به دلیل موقعیت ویژه خود، مرکز فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عمان به حساب می‌آید و قطب گردشگری این کشور است.

طویل‌ترین مزار جهان با 30 متر طول در کشور عمان قرار دارد و متعلق به یکی از مشهورترین پیامبران الهی است.

به گزارش فارس، طویل‌ترین قبر جهان متعلق به «عمران نبی» است که 80 سانتی‌متر عرض و 30 متر طول دارد. البته این بدان معنا نیست که قد حضرت عمران(ع) 30 متر بوده است، بلکه برای تکریم آن حضرت چنین مزار طویلی در نظر گرفته‌اند.

موقعیت جغرافیایی کشور عمان در منطقه خاورمیانه


کشور عمان در جنوب دریای عمان قرار دارد. مقبره عمران نبی(ع) در شهر «صلاله» مرکز استان «ظُفار» قرار دارد و ظفار، جنوبی‌ترین استان عمان است. این کشور از سمت غرب با سه کشور امارات متحده عربی، عربستان سعودی و یمن همسایه است.

نمای بیرونی مقبره عمران‌نبی کنار مسجدی به همین نام


صلاله نه تنها از حیث وجود زیارتگاه عمران نبی(ع) یک شهر زیارتی محسوب می‌شود، بلکه به دلیل موقعیت ویژه خود، مرکز فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عمان به حساب می‌آید و قطب گردشگری این کشور است.

اما «عمران» کیست؟
«عمران» یکی شخصیت‌های مشهور در قرآن کریم و نام مشترک پدر حضرت موسی(ع) و حضرت مریم(س) است.

البته به اعتقاد اکثر مفسران از جمله آیت‌الله مکارم شیرازی (تفسیر نمونه، ج 2، ص 390)، عمرانی که قرآن از آن نام می‌برد همان پدر مریم مقدس است.

در آیه 33 سوره مبارکه «آل عمران» آمده است: إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِینَ؛ خداوند، آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را بر جهانیان برتری داد.

علام طباطبایی(ره) در تفسیر این آیه (المیزان، ج 3، ص 4-191) می‌نویسد: مراد از «آل ابراهیم» در این آیه معصومانی هستند که از طریق حضرت اسماعیل به ابراهیم خلیل می‌‌رسند و آنها پیامبر اسلام (ص)‌ و خاندان معصوم ایشان هستند.

مرحوم علامه در روایتی که گفت‌وگوی امام رضا(ع) با مأمون را حکایت کرده می‌آورد که مأمون سوال کرد: آیا خداوند عترت پیامبر (ص)‌ را بر سایر مردم برتری داده است؟ و حضرت فرمود: خداوند برتری عترت بر سایر مردم را در آیات قرآن روشن کرده است. مأمون پرسید: در کجای قرآن؟ امام رضا (ع) فرمود: در آیه «اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِینَ».

همچنین این مفسر گرانسنگ ذیل «آل عمران» عمران را پدر حضرت مریم معرفی می‌کند و مراد از آل عمران در آیه را حضرت مریم، حضرت عیسی یا آن دو به علاوه همسر عمران می‌داند.

علامه طباطبایی در تفسیر خود (المیزان، ج 3، ص 260) چنین بیان می‌کند که «آل عمران» در این آیه یکی از ذریه ابراهیم است، پس با آوردن آل عمران دوباره آل ابراهیم را ذکر کرده است. زیرا آل ابراهیم چه از طریق اسماعیل و چه از طریق اسحاق شامل هر دو عمران و همه پیامبران و معصومان پس از ابراهیم می‌شود.

 
تصویری از قبر عمران نبی در نیم قرن پیش


در واقع، «آل ابراهیم» موسی و پیامبر اسلام و برگزیدگان خاندان او را شامل می‌شود، زیرا همه از دودمان ابراهیم هستند. به همین دلیل است که قرآن کریم حضرت ابراهیم(ع) را موحد و مسلمان معرفی می‌کند: مَا کَانَ إِبْرَاهِیمُ یَهُودِیًّا وَلاَ نَصْرَانِیًّا وَلَکِن کَانَ حَنِیفًا مُّسْلِمًا وَمَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ (آل عمران/ 67)

آیت‌الله مکارم شیرازی در تفسیر خود (نمونه، ج 2، ص 594 و 606) می‌نویسد: حضرت ابراهیم نه یهودی و نه مسیحی بلکه مسلمان بود، چنانچه او سال‌ها پیش از موسی و عیسی می‌زیسته و تورات و انجیل پس از وی نازل شده است.

باید توجه داشت که «مسلم» در اصطلاح قرآن تنها به معنای پیروان پیامبر اسلام نیست، بلکه اسلام به معنای تسلیم مطلق بودن در برابر فرمان خدا و توحید کامل و خالص از هرگونه شرک و دوگانه‌پرستی است که حضرت ابراهیم پرچمدار آن بود.


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:12 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
پدر«وینسنت» که از وضعیت پسرش نگران است، گفت: متورم‌شدن پاهای پسرم به حدی رسید که راهی جز تسلیم‌شدن نداشتیم و از آنجائی که وضعیت مالی خوبی نداشتیم، او را به خدا سپردیم.

«وینسنت اوکچ» پسر 9 ساله اوگاندایی به دلیل رشد بیش از حد غدد لنفاوی از نعمت راه رفتن محروم شد.

به گزارش ایسنا، «وینسنت» زمانی که یک و نیم ساله بود و تازه راه‌رفتن را شروع کرده بود با این بیماری نادر روبرو شد که قدرت راه رفتن را از او گرفت.

پیشرفت این بیماری خیلی سریع صورت گرفت و موجب شد تا پاهایش به شکل عجیبی متورم و وضعیتش روز به روز بدتر شود.

پدر«وینسنت» که از وضعیت پسرش نگران است، گفت: متورم‌شدن پاهای پسرم به حدی رسید که راهی جز تسلیم‌شدن نداشتیم و از آنجائی که وضعیت مالی خوبی نداشتیم، او را به خدا سپردیم.

«وینسنت» پسر بسیار باهوشی است و معلمانش او را بسیار دوست دارند اما از سال گذشته وقتی وزنش به شدت بالا رفت، رفت و آمدش به مدرسه خیلی سخت شد که پنج مرد نیاز بود تا او را به مدرسه منتقل کنند.

پزشکان اوگاندایی پس از بررسی وضعیت این پسر اعلام کردند، غدد لنفاوی او دچار مشکل شده و همین باعث می‌شود تا پاهایش به این شدت متورم شود.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی new vision، پزشکان امیدوارند با وجود تکنولوژی‌های جدید پزشکی بتوانند این پسر را درمان کنند


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:10 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
در صورتی که هرگونه برنامه ریزی برای محدودیت سهمیه بنزین 400 تومانی وجود داشته باشد، از قبل اطلاع رسانی های لازم به مردم انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به ذخیره 60 میلیون لیتر بنزین 100تومانی در کارت های سوخت گفت: پس از پایان مهلت تعیین شده بنزین باقی مانده به دو لیترسهمیه 400 تومانی افزایش پیدا می کند.

به گزارش فارس، جلیل سالاری در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، گفت: پیش بینی می شود سهمیه 100 تومانی ذخیره شده در کارت ها تا روزهای پایانی اردیبهشت کاهش پیدا کند اما صفر نخواهد شد.

وی ادامه داد: در صورتی که دارندگان این نوع سهمیه تا پایان اردیبهشت ماه نسبت به مصرف سهمیه خود اقدام نکنند، هر لیتر سهمیه 100 تومانی ذخیره شده در کارت های سوخت به دو لیتر سهمیه 400 تومانی تبدیل می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور با اشاره به این که از اول خرداد بنزین به دو شیوه نیمه یارانه ای و آزاد عرضه می شود، خاطرنشان کرد: دارندگان سهمیه 100 تومانی که ترجیح می دهند سهمیه خود را تا پایان اردیبهشت ماه استفاده نکنند، باید در فاصله روزهای پنجم تا بیست و پنجم خردادماه سال جاری حتما یک بار اقدام به سوختگیری از طریق مجاری عرضه کنند تا با اعلام تراکنش سهمیه 100 تومانی آن ها به 400 تومانی تبدیل شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون در مجموع حدود 60 میلیون لیتر بنزین 100 تومانی در کارت های هوشمند وسایل نقلیه ذخیره شده است.

سالاری اظهار داشت: از ابتدای امسال، به طور میانگین روزانه 0.3 میلیون لیتر بنزین 100 تومانی در جایگاه های کشور مصرف شده است که این میزان هم اکنون به روزانه 1.7 میلیون لیتر افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران خاطرنشان کرد: در صورتی که هرگونه برنامه ریزی برای محدودیت سهمیه بنزین 400 تومانی وجود داشته باشد، از قبل اطلاع رسانی های لازم به مردم انجام خواهد شد.

وی با اشاره به این که هم اکنون حدود 21 میلیون دستگاه وسیله نقلیه در ناوگان حمل و نقل کشور فعال است، افزود: از این تعداد 10 میلیون سواری شخصی، 7.3 میلیون موتورسیکلت و باقی خودروها عمومی است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اشاره به این که در سال های 87 و 88 تعدادی کارت سوخت موقت صادر شده است که هم اکنون کمتر از 6 میلیون لیتر سهمیه بنزین 100 تومانی در این کارت ها ذخیره شده است، اظهار کرد: تعداد این کارت ها بسیار محدود است و سهمیه بنزین 100 تومانی موجود در آن، تنها تا پایان اردیبهشت قابل استفاده خواهد بود و پس از آن این سهمیه قابل عرضه نیست.


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:8 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
کاریز، شهر زیر زمینی در کیش که محل اتصال سه رشته قنات ساخته شده است.این سه رشته قنات قدیمی قدمتی 2000 ساله دارد و طول آن نیز 15 کیلومتر است .






























عکس: حسین ظهروند


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:7 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

کاردار بحرین در تهران به وزارت امورخارجه احضار و نگرانی های جمهوری اسلامی ایران از تحولات جاری در این کشور به وی ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس اداره دوم خلیج فارس وزارت امور خارجه در این ملاقات  با اشاره به اظهارات  وزیر خارجه بحرین این ادعاها را رد و ابراز امیدواری کرد دولت بحرین رویکرد مناسبی در قبال تحولات این کشوراتخاذ کند.

وی تاکید کرد :تنها راه برون رفت از مشکلات موجود پاسخ به مطالبات مشروع مردم بحرین است.


[ جمعه 91/2/29 ] [ 9:6 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
نتایج مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، بازتاب جهانی اعدام قاتل شهید علی‌محمدی، موضع‌گیری پارلمان عرب درباره جزایر سه‌گانه ایرانی و کاهش واردات نفت هند از ایران تحت فشار آمریکا، از مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان درباره ایران هستند.

نتایج مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، بازتاب جهانی اعدام قاتل شهید علی‌محمدی، موضع‌گیری پارلمان عرب درباره جزایر سه‌گانه ایرانی و کاهش واردات نفت هند از ایران تحت فشار آمریکا، از مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان درباره ایران هستند.

به گزارش «تابناک»، مهمترین عنوان امروز مطبوعات جهان درباره ایران را نتایج مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین تشکیل می‌دهد.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از این مذاکرات نوشته است: این نشست شاهد «تبادل مثبت دیدگاه‌ها» بوده و بناست روز دوشنبه هفته آینده ادامه پیدا کند؛ یعنی دو روز پیش از برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد.

«رویترز» ضمن اعلام این خبر و انتشار سخنان مقامات مذاکره کننده دو طرف، اشاره کرده که هیچ یک از آنها از جزییات مذاکرات انجام شده سخنی نگفته‌اند و اینکه در این گفت‌و‌گوها، دقیقاً بر سر چه مسائلی توافق شده مشخص نیست.

«آسوشیدپرس» نیز از جمله نخستین رسانه‌هایی بود که خبر پایان مذاکرات امروز و توافق بر سر مذاکرات آتی را منتشر کرد. در پایان گفت‌و‌گوهای امروز، «علی اصغر سلطانیه»، نماینده ایران در آژانس از پیشرفت در مذاکرات سخن گفته و «هرمن ناکرتس»، بازرس ارشد آژانس نیز اشاره کرده که در این مذاکرات تبادل مثبت دیدگاه صورت گرفته و برای ادامه گفت‌و‌گوها، توافق شده است.

روزنامه «کریستین ساینس مانیتور»، شبکه خبری «العربیه» و خبرگزاری کویت نیز این خبر را منتشر کرده‌اند. خبرگزاری «سی.بی.اس» آمریکا نیز ضمن پوشش خبر مذاکرات، از وجود «نشانه‌های غیرمنتظره پیشرفت» در مذاکرات سخن به میان آورده است.

خبر اعدام قاتل شهید علی‌محمدی نیز از جمله اخباری است که بازتاب بسیار گسترده‌ای در میان مطبوعات جهان پیدا کرده است.
«آسوشیتدپرس» ضمن انتشار این خبر، به آخرین سخنان قاتل نیز اشاره کرده که گفته بود: «پایان راه چیزی جز پشیمانی و طناب دار نیست»؛ اما به نظر می‌رسد این خبرگزاری در تلاشی برای ابهام افکنی در این موضوع که قاتل، جاسوس رژیم صهیونیستی بوده و از سوی این رژیم اجیر شده، به اظهاراتی از مقامات صهیونیست اشاره کرده که طی آن، کشتار افراد بی‌گناه از سوی آنان محکوم شده است!

افزون بر این، آسوشیتدپرس تلاش دارد با مطرح کردن دوباره موضوع انفجارهای چند ماه پیش در بانکوک و دهلی نو، این گونه القا کند که شهید علی‌محمدی، قربانی یک بازی تروریستی دوجانبه شده و ایران نیز کارهای مشابهی را در دیگر کشورها انجام می‌دهد. این در حالی است که آموزش اعضای منافقین برای انجام عملیات‌های تروریستی از سوی مقامات آمریکایی نیز مورد تأیید قرار گرفته، ولی بحث دهلی نو و بانکوک تاکنون از حد شایعه و اتهام زنی فراتر نرفته است.

روزنامه‌های «یدیعوت آحارانوت»، «واشنگتن پست»، «تلگراف»، «شانگهای دیلی»، «نیویورک پست»، «وال استریت ژورنال»، خبرگزاری «رویترز» و سایت شبکه خبری «یورونیوز» از دیگر رسانه‌هایی هستند که در مطالبی کم و بیش مشابه، به انتشار این خبر اقدام کرده‌اند. 

روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» خبر داده که مؤسسه تخصصی «رند» که از جمله وظایفش مشاوره دادن به وزارت دفاع آمریکاست، نسبت به انجام هر گونه حمله نظامی به ایران از سوی آمریکا یا رژیم صهیونیستی هشدار داده و به دولت اوباما توصیه کرده، تلاش کند تا «به آرامی بر مباحثات داخلی اسرائیل در مورد ارزش حمله نظامی تأثیر بگذارد».

در این گزارش از اظهارات مقامات سابق رژیم صهیونیستی که علیه حمله به ایران موضع گرفته‌اند، حمایت شده است.

«تایمز اسرائیل»، دیگر روزنامه رژیم صهیونیستی نیز امروز در خبری مرتبط با ایران، برگزاری مراسم «روز نکبت» را در ایران بازتاب داده است. این روزنامه اشاره کرده که در جریان تظاهرات روز گذشته در تهران، 64 پرچم رژیم صهیونیستی به آتش کشیده شده است؛ «روز نکبت»، سالروز تشکیل رژیم صهیونیستی است که همه ساله شاهد برگزاری تظاهراتی اعتراض آمیز از سوی مسلمانان جهان است.

در مطلبی مربوط به جزایر سه‌گانه ایرانی، روزنامه «خلیج تایمز» خبر داده که پارلمان عرب، به درخواست امارات، موضوع جزایر سه گانه را دستور کار خود قرار داده و در نشست دیروز، مالکیت این جزایر را متعلق به امارات دانسته است.

در این باره، پارلمان عرب نیز همچون همیشه، درخواست کرده موضوع با مذاکرات مستقیم یا دادگاه بین‌المللی داوری ـ به اصطلاح ـ حل و فصل شود!

«رویترز» در مطلبی راجع به تحریم‌های بخش نفتی ایران، خبر داده که انگلیس و فرانسه، اثرات تحریم بیمه کشتی‌های حامل نفت ایران را بر تجارت خارجی اروپا بررسی می‌کنند. این تصمیم اندکی پس از آن گرفته شده که دولت انگلیس برای جلوگیری از اثرات منفی این تحریم، خواهان به تعویق انداختن آن تا سال 2013 میلادی شده بود.

سرانجام با وجود اخبار گذشته، مبنی بر مقاومت هند در برابر فشار آمریکا برای کاهش واردات نفت این کشور از ایران، روزنامه «تایمز هند» امروز خبر داده که این کشور واردات خود از ایران را 11 درصد کاهش خواهد داد. این تصمیم پس از آن گرفته می‌شود که هیأت‌های آمریکایی به پی در پی به هند سفر کرده و مقامات این کشور را برای کاهش واردات نفت از ایران در فشار گذاردند..


[ چهارشنبه 91/2/27 ] [ 1:52 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
من انتقادی به شرایط دوران نیکلا سارکوزی مبنی برخطرات گسترش سلاح هسته ای ندارم اما این موضوع را با همان قدرت و خواسته تایید می کنم.

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به پرونده هسته‌ای ایران گفت: فقط مذاکره راه رسیدن به نتیجه در مورد پرونده هسته‌ای ایران است.

به گزارش آنا به نقل از ریانووستی، رئیس جمهور فرانسه در نخستین اظهارنظر بین المللی خود در پاسخ به سوالی برسر پرونده هسته ای ایران تصریح کرد: فرانسه به تعهد خود در مورد پرونده هسته‌ای ایران پایبند است.

من انتقادی به شرایط دوران نیکلا سارکوزی مبنی برخطرات گسترش سلاح هسته ای ندارم اما این موضوع را با همان قدرت و خواسته تایید می کنم.وی در این گفت‌وگو ادامه داد: من انتقادی به شرایط دوران نیکلا سارکوزی مبنی برخطرات گسترش سلاح هسته ای ندارم اما این موضوع را با همان قدرت و خواسته تایید می کنم.

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به پرونده هسته ای ایران اظهار داشت: من اعتراف نمی کنم که ایران به طور کامل از حقوق هسته‌ای خود در جهت صلح آمیز استفاده می‌کند و نه کامل استفاده از فنآوری را برای بهره‌گیری نظامی تایید می‌کنم.

وی افزود: فکر می کنم انچه امکان پذیر باشد انجام مذاکرات برای رسیده به هدف است.


[ چهارشنبه 91/2/27 ] [ 1:51 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 111
بازدید دیروز: 392
کل بازدیدها: 1664468