سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
این زن با تهدید، 150 هزار تومان از من پول گرفت. ترسیده بودم هرچه به او گفتم از خودرویم پیاده شود، تهدید به آبروریزی می‌کرد. پول بیشتری از من می‌خواست تا اینکه در یک لحظه پلیس را دیدم. دل به دریا زدم و به سرعت از خودرو پیاده شدم و به سمت پلیس رفتم و... .
قدس: مدیرعامل یک شرکت وقتی سوار بر بنز میلیونی خود شد نمی‌دانست در دام یک زن توطئه‌گر گرفتار خواهد شد.

زن 25 ساله در یکی از خیابان‌های شمال پایتخت به شکار راننده خودروی مدل بالا پرداخت تا نقشه اخاذی را به مرحله اجرا بگذارد.

وقتی زن جوانی به نام پروانه در خیابان نیاوران منتظر تاکسی ایستاده بود، یک خودروی بنز میلیونی پشت چراغ قرمز ایستاد. زن مرموز با سرعت به سمت راننده بنز رفت و مدعی شد که عجله‌ دارد و قصد دارد به سرعت به سمت خانه برود. وی گفت که هرچه منتظر تاکسی ایستاده کسی او را سوار نکرده است، به همین خاطر با خواهش و تمنا از راننده بنز خواست تا او را به مقصد برساند.

راننده بنز وقتی خواهش و التماس‌های زن جوان را دید او را سوار بر خودرویش کرد تا به خیابان اصلی برساند. هنوز مسافتی طی نشده بود که زن جوان با تهدید به راننده گفت چنانچه پول در اختیارش قرار ندهد، با جیغ و فریاد آبرویش را می‌برد و می‌گوید که برایش مزاحمت ایجاد کرده است. مرد راننده مات و مبهوت ماند.

آرام به زن جوان گفت که مرد آبروداری است و همسر و فرزند دارد، به همین خاطر برای اینکه زن جوان آرام گیرد و آبروریزی راه نیندازد، یک تراول 50 هزار تومانی در اختیارش قرار داد و از او خواست که از خودرویش پیاده شود. زن جوان این بار به مرد راننده اعتراض کرد و گفت کسی که خودروی میلیونی سوار می‌شود باید 50 هزار تومان پول در جیبش باشد؟!

ماجرا به جایی ختم شد که زن جوان با تهدید، 3 تراول 50 هزار تومانی باج‌گیری کرد و همزمان با این اتفاق، مرد راننده با دیدن مامور گشت پلیس به سرعت از خودرویش پیاده شد و به سمت پلیس رفت.

مرد راننده در حالی که بشدت مضطرب بود ماجرای اخاذی زن توطئه‌گر را افشاکرد و دقایقی بعد دستبند اتهام بر دستان زن باج‌گیر زده شد و هر 2 به دادسرا انتقال یافتند.

توطئه زنانه

راننده بنز میلیونی که مدیر عامل یک شرکت خصوصی است وقتی در شعبه سوم دادسرای الهیه حاضر شد پرده از باج‌گیری زن توطئه‌گر برداشت.

وی گفت: حوالی خیابان نیاوران پشت یک چراغ قرمز بودم که این زن جوان به سمت من آمد و از من خواهش کرد تا او را به خیابان اصلی برسانم. می‌گفت عجله دارد و باید هرچه سریع‌تر به خانه برود.

مرد مدیر عامل ادامه داد: من هم دلم به حالش سوخت و او را سوار بر خودرویم کرد. در بین راه مدعی شد که نامش پروانه است. رفتارهای عجیبی داشت. به او گفتم که من همسر و فرزند دارم. در همین لحظه او با صدای بلند گفت که اگر پول در اختیارش قرار ندهم، جیغ و فریاد راه می‌اندازد و از من به اتهام مزاحمت شکایت می‌کند. می‌گفت فریاد می‌زنم و می‌گویم که تو می‌خواهی مرا بذزدی و... . به او گفتم آرام باشد و 50 هزار تومان پول در اختیارش قرار دادم اما این کافی نبود، چون این زن می‌گفت کسی که بنز میلیونی دارد فقط 50 هزار تومان باید پول داشته باشد؟!

این زن با تهدید، 150 هزار تومان از من پول گرفت. ترسیده بودم هرچه به او گفتم از خودرویم پیاده شود، تهدید به آبروریزی می‌کرد. پول بیشتری از من می‌خواست تا اینکه در یک لحظه پلیس را دیدم. دل به دریا زدم و به سرعت از خودرو پیاده شدم و به سمت پلیس رفتم و... .

پس از شکایت مرد مدیر عامل، زن توطئه‌گر نزد دادیار عبدی خود را بی‌گناه دانست و مدعی شد که همه حرف‌های مرد جوان دروغ است. این زن گفت: این مرد با تهدید مرا سوار خودرویی کرد و می‌خواست مرا بدزدد اما من با داد و فریاد از دیگران کمک می‌خواستم که ناگهان دیدم به سمت پلیس رفت.

این در حالی است که تراول‌ها در کیف زن جوان کشف شد و مرد مدیر عامل گفت: اگر این زن بی‌گناه است و من مقصرم چرا باید با پای خود نزد پلیس می‌رفتم؟!
همه شواهد علیه زن توطئه‌گر بود اما او حاضر نبود به باج‌گیری اقرار کند.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:14 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]













































[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:12 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
«مایکل آرون» در جلسه تودیع خود از سفارت انگلیس در کویت، در سخنرانی خود علت استعفایش را رفتن به عراق برای ادامه ادای وظیفه اعلام کرد اما پس از چند روز روزنامه «میل آن ساندی» دروغ وی را فاش نمود و علت واقعی استعفایش را برملا کرد.
فاش شدن ماجرای روابط نامشروع سفیر جدید انگلیس در بغداد تأثیر بدی بر نخست وزیر اسبق عراق نیز داشته است.

به گزارش خبرگزاری پانا، وزارت خارجه انگلیس هفته گذشته «مایکل آرون» 50 ساله را به جای «جان جنکینز» به عنوان سفیر جدید این کشور در بغداد پایتخت عراق معرفی کرد.




سفیر جدید انگلیس از سال‌ها پیش رابطه بسیار نزدیکی با «أیاد علاوی» نخست وزیر اسبق و چهره سرشناس عرصه سیاسی عراق دارد. این سفیر کهنه کار، پیش از این نیز سفیر کشورش در کویت بوده اما به دلیل رسوایی اخلاقی در آن کشور ناگزیر از سمت خود استعفا داد.

روزنامه انگلیسی «میل آن ساندی» نیز چندی پیش طی گزارشی به رسوایی اخلاقی این سفیر خود در کویت که اکنون در عراق مأموریت گرفته، پرداخت. وی از خانواده‌ای دیپلمات به شمار می‌رود. پدرش سال‌ها پیش در کویت دیپلمات بوده، و همسرش نیز اکنون سفیر انگلیس در بلژیک است.


نکته جالب اینجاست که «مایکل آرون» در جلسه تودیع خود از سفارت انگلیس در کویت، در سخنرانی خود علت استعفایش را رفتن به عراق برای ادامه ادای وظیفه اعلام کرد اما پس از چند روز روزنامه «میل آن ساندی» دروغ وی را فاش نمود و علت واقعی استعفایش را برملا کرد.

در گزارش این روزنامه آمده بود که «مایکل آرون» با خانم «ویکتوریا کامینگ» که 15 سال از او کوچکتر و متأهل بوده، رابطه نامشروع داشته است. خانم کامینگ کارمند سفارت انگلیس در کویت بود و همسرش فردی است به نام «دیوید فیسک» که مدیر اجرایی بخش ارتباطات یکی از بانک‌های بزرگ کویت است.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد فاش شدن ماجرای این رابطه نامشروع، تأثیر بدی بر وجهه «أیاد علاوی» نخست وزیر اسبق عراق که از دوستان قدیمی این سفیر انگلیسی به شمار می‌رود نیز گذاشته است.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:10 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
به گفته منجمان با توجه به زمان وقوع این واقعه در ایران که از ساعت 22:53 آغاز و ساعت 2:32 بامداد پنجشنبه 26 خرداد پایان می‌یابد، هموطنانمان بهترین شرایط را برای رصد این پدیده خواهد داشت.
ساکنان سراسر سرزمین پهناور ایران، شامگاه چهارشنبه و بامداد پنجشنبه همراه با نیمی از ساکنان زمین شاهد رخداد پدیده زیبای ماه گرفتگی خواهند بود. فرصتی استثنایی برای رصد یک خسوف کامل در ایران که از قضا یکی از بهترین شرایط مکانی رصد گرفت ماه در این تاریخ با توجه به زمان گرفت و مشاهد مراحل آن در کشورمان ایران است.

به گزارش ایسنا، این خسوف که سی‌ و چهارمین ماه گرفتگی کامل از هفتاد و یک گرفت ساروس 130 است در شبانگاه چهارشنبه 25 خرداد ماه جاری به وقوع می‌پیوندد که تقریبا نیمی از ساکنان زمین در جنوب آمریکا، اروپا، آفریقا، استرالیا و آسیا از جمله ایران شاهد این پدیده جذاب آ‌سمانی می‌باشند.

این پدیده زیبای نجومی از ساعت 22 و 53 دقیقه چهار‌شنبه 25 خرداد آغاز و در ساعت 23 و 53 دقیقه، سایه زمین تمام قرص ماه را می‌پوشاند و ماه‌گرفتگی کلی (گرفت کامل) نسبتا طولانی که تا ساعت 1 و 33 دقیقه بامداد پنج‌شنبه 26 خرداد 1390 ادامه دارد آغاز می شود. پس از آن ماه شروع به خروج از سایه (باز شدن) می‌کند.

پایان ماه‌گرفتگی در ساعت 2 و 32 دقیقه اتفاق می‌افتد.

این گرفتگی کلی در تمام ایران قابل رؤیت خواهد بود. همچنین در آسیا (به جز بخشی از شمال روسیه)، اروپا (به جز بخشی از شمال اروپا)، آفریقا، آمریکای جنوبی (به جز بخشی از شمال غربی)، اقیانوسیه و جنوبگان مشاهده خواهد شد.

به گفته منجمان با توجه به زمان وقوع این واقعه در ایران که از ساعت 22:53 آغاز و ساعت 2:32 بامداد پنج‌شنبه 26 خرداد پایان می‌یابد، هموطنانمان بهترین شرایط را برای رصد این پدیده خواهد داشت.

این خسوف سی و چهارمین گرفت از هفت و یک گرفت ساروس مذکور است. خسوف دروضعیت جزیی ساعت 22:53 اغاز و 2:32 به پایان می‌رسد.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان این که ماه گرفتگی شامگاه چهارشنبه و بامداد پنج شنبه سی و چهارمین گرفت از هفتاد و یک گرفت ساروس 130 است، اظهار کرد: اولین گرفت از این ساروس در روز دوشنبه 20 خرداد سال 795 خورشیدی رخ داده و آخرین گرفت ساروس 130 در روز جمعه چهار مرداد 2057 خورشیدی رخ خواهد داد. 15 خسوف غیر مرئی (نیمسایه‌ای)، 42 ماه گرفت جزیی و 14 گرفت کامل، هفتاد و یک گرفت ساروس 130 را کامل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سه‌شنبه 6 تیر ماه 1408 خورشیدی، طولانی‌ترین خسوف کامل این ساروس به مدت یک ساعت و 42 دقیقه و 53 ثانیه به وقوع می‌پیوندد که مدت زمان آن با ماه گرفتگی 25 خرداد 90 بسیار بسیار نزدیک است (با اختلاف حدود یک دقیقه) و کوتاهترین خسوف کامل ساروس 130 پنجشنبه 20 شهریور 1534 خورشید، بسیار کوتاه و به مدت 2 دقیقه و 36 ثانیه خواهد بود.

عتیقی درباره زمان رخداد خسوف کامل بعدی در ایران گفت: خسوف بعدی شنبه 19 آذر 1390 رخ می دهد که در اغلب نقاط کشور ماه‌ گرفتگی جزئی پیش از طلوع ماه آغاز می‌شود. این گرفتگی در آسیا، اروپا، شرق آفریقا، آمریکای شمالی، اقیانوسیه و جنوبگان قابل رؤیت است. پس از آن تا سال 1394 ماه گرفتگی کامل دیگری در کشور نخواهیم داشت که خسوف سال 94 هم تنها در نیمی از کشور قابل رویت خواهد بود. ماه گرفتگی کامل بعدی که آن هم در سراسر کشور قابل مشاهده خواهد بود در سال 1397 رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: برای رصد ماه گرفتگی نیاز به ابزار خاصی نیست و با چشم غیر مسلح نیز می‌توان آن را مشاهده کرد. هر چند که برای عکاسی دقیق‌تر از این رویداد تلسکوپ به کمک منجمان می‌آید. نباید این گونه تصور کرد که خسوف برای چشم انسان مشکل ساز است و به هیچ وجه فیلتر خاص برای رصد ماه گرفتگی جهت جلوگیری از مشکل احتمالی به چشم نیاز نبوده و توصیه نمی‌شود. البته فیلتر ماه بر روی برخی تلسکوپ‌ها برای مشاهده ماه در وضعیت شدید نورانی می‌باشد تا از پایین آمدن حساسیت چشم جلوگیری کند.

عتیقی تصریح کرد: بررسی عوارض سطحی ماه که یکی پس از دیگری درون سایه زمین قرار می‌گیرد یکی از مطالعات رصدی این پدیده است که در کنار کنترل زمان آغاز و پایان گرفت ماه، شدت رنگ قرمز در خسوف شرایط اختفا احتمالی ستارگان در لحظه ماه گرفتگی و دهها مطالعه دیگر قرارمی‌گیرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: تعدادی از علاقه‌مندان شرکت کننده در برنامه ویژه انجمن برای مشاهده این خسوف، برای اولین بار از فراز برج میلاد تهران این پدیده زیبای نجومی را رصد و تصویربرداری خواهند نمود

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:9 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
یکی از بازیکنان سابق تیم ملی فوتبال امارات به جرم قتل یک نفر با ضربات چاقو در یک نزاع دسته جمعی در سال 2008، به اعدام محکوم شد.
دادگاهی در ابوظبی این حکم را برای "فائز جمعه" که سابقه بازی در تیم شارجه و همچنین تیم ملی امارات به مدت 4 سال را دارد، صادر کرده است.

به گزارش آتی نیوز به نقل از گلف نیوز؛ "محمد نجیب" یکی دیگر از بازیکنان تیم شارجه و موسی جمعه برادر فائز جمعه نیز به دلیل شرکت در این نزاع دسته جمعی، به اعدام محکوم شده اند.
پیش از این، دادگاه تجدید نظر شارجه جمعه را به یک سال زندان محکوم کرده بود که دادگاه عالی ابوظبی آن را لغو کرد.

بنابراین گزارش، دادگاه عالی ابوظبی اعلام کرده است جمعه و همدستانش برای شرکت در این نزاع دسته جمعی از قبل برنامه ریزی کرده بودند و سلاح سرد با خود همراه داشتند.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:8 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
دختری 20 ساله بر اثر مصرف آب آغشته به مواد مخدر شیشه در میناب به کام مرگ فرو رفت.

به نوشته وطن امروز، سرهنگ امیدیان، رئیس‌پلیس هرمزگان در این باره اظهار داشت: ماموران کلانتری میناب از یک مورد مسمومیت در محله شیخ‌آباد و انتقال مصدوم به بیمارستان مطلع و بلافاصله به محل اعزام شدند.

وی افزود: پس از حضور ماموران در محل زنی به آنان مراجعه و اظهار کرد دختر 20ساله‌اش با مردی نامزد بوده و از قبل با هم اختلاف داشته‌‌اند که روز گذشته با یک بطری آب معدنی به خانه مراجعه کرده و دخترش مقداری از آب را می‌نوشد که پس از مدتی حالش بد شده و با نامزدش تماس می‌گیرد که وی می‌گوید در آب موادمخدر شیشه ریخته است.

سرهنگ امیدیان خاطرنشان کرد: مداوا روی دختر جوان در اثر مسمومیت شدید، مفید واقع نشد و این دختر در بیمارستان جان باخت.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:8 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
از سوی دیگر در حالی که آلودگی هوای تهران هر روز بحرانی‌‌تر می‌شود، به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران به ‎دلیل ورود موج‌های گرد و غبار از غرب کشور احتمالا تا پایان تابستان شاخص آلودگی هوای شهر تهران در شرایط ناسالم می‌ماند.
تابناک اجتماعی: اگر رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اصرار دارد بگوید ریزگردهای مزاحم عربی که زندگی ایرانیان از مرز تا پایتخت را مختل کرده بلا یا بحران نیست مختار است اما این گرد‌و غبارها از نگاه مردم یک چالش انکارناپذیرند.

مهار ریزگردها که فقط با مهار بیابان‌های طغیان کرد در منطقه امکانپذیر است، اولویت عراق نیست همان طور که مهار شنزارهای ربع الخالی در عربستان و زمین‌های کشاورزی رها شده در سوریه و اردن فعلا در اولویت نیست.

البته دیروز علی سلاجقه رئیس مجموعه منابع طبیعی کشور در آستانه روز جهانی بیابان‌زدایی به خبرنگاران داخلی تضمین داد که مقابله با بیابان در عراق جزو اولویت‌های مسوولان این کشور قرار گرفته و عراقی‌ها تعهد داده‌اند تا تمام مخارج پروژه بیابان‌زدایی در یک میلیون هکتار از اراضی این کشور را تقبل کنند.

سلاجقه به همین علت نسبت به آینده کار امیدوار است هر چند می‌گوید از امروز که نقشه چشمه‌های ریزگرد در عراق تهیه‌شده و آموزش کارشناسان این کشور برای اجرای طرح در شرف آغاز است تا روزی که مردم ایران به طور کلی از شر ریزگردها خلاص شوند، دست کم 5 سال طول می‌کشد.

البته اگر این یک میلیون هکتار بیابان جزو خاک ایران بود شاید درباره تاریخ پایان بحران می‌شد با اطمینان بیشتری حرف زد، اما هنوز کسی نمی‌تواند به طور قطع بگوید که نهالکاری و بذرکاری و ایجاد بادشکن در سرزمینی که هنوز تامین آب، برق و امنیت را در صدر اولویت‌هایش قرار می‌دهد، چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

در این میان سرعت پیشرفت پروژه نیز نکته‌ای بحث‌برانگیز است، زیرا ایران که به عنوان کشوری سرآمد در امر بیابان‌زدایی در جهان شناخته می‌شود، از ابتدای تاسیس سازمان جنگل‌ها تاکنون از مجموع 6 میلیون هکتار کانون‌های بحران شناسایی شده فقط 5‌/‌2 میلیون هکتار احیا شده چه رسد به عراق که در انتظار کمک‌های ایران نشسته و وسعت بیابان‌هایش بیش از یک میلیون هکتار است.

البته پشت ماجرای ریزگردها، مساله‌ای دیگر هم وجود دارد؛ موضوعی که به کشور ترکیه و عملکردش در ساخت سدهای متعدد در سرشاخه‌های رود دجله و فرات مربوط است، یعنی اقدامی که باعث خشک شدن زمین‌های بین‌النهرین و در نتیجه ایجاد بستر زایش ریزگردها شده؛ ولی به طور رسمی نامی از آن برده نمی‌شود.

مخالفت با ساخت سد

به گزارش جام جم، اما با وجود این مسوولان کشور ما خوش‌بین هستند و رفع معضل گرد‌و‌غبار را شدنی می‌دانند؛ هرچند که سرعت بیابان‌زدایی در کشور خودمان که منشأ نزدیک به 10 درصد حجم گرد و غبارهاست، ماجرای مخصوص به خودش را دارد. دیروز خبرنگاری خطاب به رئیس سازمان جنگل‌ها گفت که چون ایران در احیای تالاب‌ها، مقابله با سدسازی‌ها و تامین حق‌آبه رودخانه‌ها و دریاچه‌ها، کارنامه موفقی ندارد، پس دیر نیست زمانی که دریاچه ارومیه تبدیل به نمکزاری وسیع شود و نمک‌های پراکنده در فضا به خورد زمین‌های کشاوزی و مردم بخش‌های مختلف کشور برود که البته پاسخ علی سلاجقه به این نگرانی قابل تامل است. او گفت: ساخت سد در کشور نشانه توسعه است و خوشبختانه ایران در بحث‌های عمرانی سرآمد است و این که دریاچه ارومیه خشک شده به عملکرد سازمان‌های دیگری برمی‌گردد که ما قصد وارد شدن به حیطه وظایفشان را نداریم.

وی افزود: ما در بحث مدیریت جامعه حوزه آبخیز دریاچه ارومیه ورود جدی داریم و در موضوع کاهش تبخیر کار می‌کنیم و قصد داریم تا با اقدامات مدیریتی، تبخیر سالانه 270 میلیارد مترمکعب آب در کشور را کاهش دهیم.

علی سلاجقه در حالی اوضاع را رو به بهبود گزارش می‌داد که البته به صورت مستقیم از ساخت سد در کشور انتقاد نمی‌‌کرد ولی تاکیدی که بر اجرای عملیات آبخیزداری داشت موضع او را مشخص می‌کرد.

او گفت: این که در کشور ما چرا سدها باید ساخته شوند جای بحث دارد و من کاری به آن ندارم، اما هر عملیات آبخیزداری می‌تواند با حداقل هزینه هزار مترمکعب آب استحصال کند. هر سدی که ساخته می‌شود پیکره طبیعت را فلج می‌کند؛ هر چند برای ساخت آن سرمایه‌گذاری زیادی شده و جزو سرمایه‌های کشور به حساب می‌آید ولی ما معتقدیم جلوی خسارت را از هر کجا بگیریم منفعت است و برای جبران از دست رفته‌ها باید دنبال راهکارهای علمی بود.

توصیه های بهداشتی به مردم

همچنین رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور با اشاره به تداوم شرایط ناسالم شاخص کیفیت هوای پایتخت به گروه‌های در معرض خطر شامل افراد بالای 65 سال، کودکان، زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و... توصیه کرد تا حد امکان در فضای باز قرار نگیرند.

دکتر غلامرضا معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: با قرار گرفتن شاخص کیفیت هوا در شرایط ناسالم، آمار ماموریت‌های قلبی و تنفسی اورژانس رشد چندانی نداشته است؛ به طوری که اورژانس تهران از 14 تا 22 خرداد 1442 مورد ماموریت قلبی و 819 مورد ماموریت تنفسی را پاسخگو بوده است که این تعداد ماموریت در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 1382 مورد ماموریت قلبی و 765 مورد ماموریت تنفسی بوده است.

دکتر معصومی در ادامه به پدیده گرد و غبار در شهرهای جنوبی کشور و تهران اشاره و تاکید کرد که افراد بالای 65 سال و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند.

وی تصریح کرد: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است در زمان آلودگی هوا بر اثر میزان اکسیژن تنفسی و تحریک مجاری هوایی‌ دچار آسم یا حمله‌های قلبی شوند. بر این اساس توصیه می‌شود تا حد ممکن در فضای باز قرار نگیرند. همچنین به جانبازان شیمیایی و بیماران تنفسی شدید توصیه می‌شود که در معرض هوای آلوده قرار نگیرند و در صورتی که کارمند هستند، درخواست مرخصی داشته باشند تا شرایط هوا پایدار شود.

رئیس اورژانس کشور با توصیه به افراد زیر 15 سال برای پرهیز از فعالیت و قرار گرفتن در فضای باز در زمان آلودگی هوا، افزود: با توجه به تعطیلی مدارس و فصل امتحانات، تردد این افراد در فضای باز کمتر است، اما از طرف دیگر ممکن است گروهی از افراد زیر 15 سال با تعطیل شدن مدارس به فعالیت‌های بیشتر تفریحی و ورزشی بپردازند که این امر در زمان آلودگی مخاطراتی دارد و می‌تواند این افراد را مستعد بیماری‌های تنفسی کند.

هوای تهران تا پایان تابستان ناسالم می‌ماند

از سوی دیگر در حالی که آلودگی هوای تهران هر روز بحرانی‌‌تر می‌شود، به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران به ‎دلیل ورود موج‌های گرد و غبار از غرب کشور احتمالا تا پایان تابستان شاخص آلودگی هوای شهر تهران در شرایط ناسالم می‌ماند.

یوسف رشیدی در گفت‌وگو با فارس با بیان این که ظرف چند روز آینده نیز در شرایط ناسالم قرار داریم، اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون یک روز هم هوای پاک نداشتیم. 35 روز هوای سالم و 48 روز هوای ناسالم و 3 روز هوای بسیار ناسالم داشته‌ایم.

تخصیص 830 میلیاردتومان برای ریزگردها
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: از هزار میلیاردتومان بودجه مصوبه مجلس برای احیای تالاب‌ها ، کنترل ریزگردها و آبهای مرزی 830 میلیارد تومان باید در اختیار سازمان جنگل ها برای انجام امور اجرایی قرار گیرد.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 4:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
ساعت 30 / 4 امروز مأموران گمرک هنگام کنترل بار یک مسافر زن خارجی در دستگاه ایکس ری متوجه یک تعداد جعبه های خالی جواهرات می شوند.
مدیر امور مسافری گمرک فرودگاه امام خمینی گفت: 35 کیلو شمش طلا که به طور ماهرانه ای در جلیقه ای جاسازی شده بود از مسافر خارجی هنگام ورود به ایران کشف و ضبط شد.
 
عبدالرضا گودرزی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در این باره گفت: ساعت 30 / 4 امروز مأموران گمرک هنگام کنترل بار یک مسافر زن خارجی در دستگاه ایکس ری متوجه یک تعداد جعبه های خالی جواهرات می شوند.

وی افزود: بعد از مشکوک شدن مأموران، این مسافر را به قسمت بازرسی بدنی منتقل می کنند که با مخالفت این مسافر روبرو می شوند و در نهایت در بازرسی، تعداد 35 عدد شمش یک کیلویی از این فرد کشف می شود.

مدیر امور مسافری گمرک فرودگاه امام خمینی ادامه داد: با وجود اینکه حمل این مقدار از شمش برای یک فرد عادی برای چند ساعت غیرممکن است اما این زن 35 ساله به راحتی اقدام به حمل آن کرده بود.

گودرزی افزود: با توجه به اینکه هر شمش طلا در حدود 60 میلیون تومان ارزش دارد، قیمت این تعداد بیش از دو میلیارد تومان می شود.

وی گفت: پرونده این متهم برای رسیدگی بیشتر به دادگاه مستقر در فرودگاه امام تحویل داده شد و شمش های طلا نیز برای ارزش گذاری دقیق به بانک مرکزی تحویل داده می شود.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 10:22 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
از دلایل به وجود آمدن این مشکلات می‌توان به نداشتن اتحادیه، تشکل منسجم و قوی و سردخانه اشاره کرد.
نبود صنایع تبدیلی، نداشتن اتحادیه و صنف خیارکاران و نبود سردخانه در شهرستان «دره شهر» باعث شده کشاورزان، این محصول را با قیمت ارزان در اختیار دلال قرار دهند تا در نهایت سود نصیب او شود.

به گزارش ایسنا، با شروع فصل برداشت خیار در شهرستان «دره شهر» در زیر گرمای 43 درجه، خیارکاران پس از تحمل ماه‌ها زحمت و انتظار برای برداشت محصول با کیفیت خود، با مشکلاتی مواجه می‌شوند که به عبارتی آنها را از کرده خود پشیمان می‌کند.

چرا باید پس از سال‌ها تجربه در این زمینه، مشکل اساسی کشاورزان، دست و پنجه نرم کردن با دلالان باشد؟ دلالان نقش بسیاری در کاهش قیمت خیار در فصل برداشت دارند.

خیارکاران دره شهری در حالی هر کیلو خیار را به قیمت 100 تومان به بازار عرضه می‌کنند که قیمت تمام شده آن چندین برابر این نرخ است.

روح الله مهدی پور، کشاورز فارغ التحصیل دره شهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌که دره شهر به عنوان قطب کشت خیار در استان و حتی کشور مورد بی توجهی مسوولان کشاورزی استان قرار گرفته است، تصریح کرد: «چرا باید وضعیت خیارکاران به گونه‌ای باشد که از زحمتمان پشیمان شویم؟ چرا هیچ یک از مسئولان شهرستان هیچ نظارتی بر خرید و فروش این محصول ندارند؟»

محمد زینی وند، خیارکار دیگر دره شهری که از طریق کشت این محصول نان آور خانواده است، معتقد است: «بعد از اتمام درس دانشگاهم به دلیل نبود بازار کار و کهولت سن پدرم وارد جریان کشت و کشاورزی شدم تا هم از بیکاری نجات یابم و هم نان آور خانواده باشم، چون پدرم خیلی پیر است اما اشتباه کردم، باید به جای این کار، کارگری می‌کردم.»

وی با ابراز گلایه شدید از مسوولان کشاورزی استان به دلیل نظارت نکردن بر خرید این محصول در دره شهر، افزود: «آیا این حق است که با وجود همه مخارج و سرمایه گزاری در این زمینه با مشکل اساسی فروش دست و پنجه نرم کنیم؟»

یحیی شادیوند دیگر خیارکار دره شهری گفت: «تا کی باید با بازار سیاه مواجه شویم؟ چرا جهاد کشاورزی دست دلالان را از خیار دره شهر کوتاه نمی‌کند؟ چرا خیارکار باید متضرر شود؟»

در این زمینه و برای رسیدگی به حل مشکلات خیارکاران دره شهری به سراغ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام رفتیم تا ببینیم علت این مشکل چیست؟

اقدسی معتقد است: از دلایل به وجود آمدن این مشکلات می‌توان به نداشتن اتحادیه، تشکل منسجم و قوی و سردخانه اشاره کرد.

وی با اشاره به این‌که تولید خیار در دره شهر فراتر از نیاز استان است، اظهار کرد: مازاد نیاز استان به استان‌های همجوار و حتی تهران نیز ارسال می‌شود؛ اگر در این شهرستان سردخانه ای وجود داشت، کشاورز، مازاد فروش روزانه خود را در آن نگهداری می‌کرد و دیگر نه دلال وجود داشت و نه کشاورز متضرر می‌شد.

اقدسی، ایجاد اتحادیه خیارکاران را از ضروریات بخش کشاورزی شهرستان دره شهر، اعلام و عنوان کرد: وجود دفاتر و غرفه‌های فروش در شهرهای بزرگ برای فروش این محصول مهم می‌تواند در حل این مشکل موثر باشد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، میزان تولید خیار دره شهر را به طور متوسط 5000 هکتار در سال عنوان و تصریح کرد: متاسفانه در زمینه تولید پیاز در شهرستان دهلران نیز همین مشکل وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که پیازکاران دهلرانی هر کیلو پیاز را به قیمت 90 تومان می‌فروشند، اظهار کرد: قیمت تمام شده این محصول برای کشاورزان دهلرانی 5 تا 6 برابر این نرخ است که در هر هکتار، مبلغ زیادی می‌شود

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 10:21 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

فعالان اقتصادی کشور می‌گویند: بانک مرکزی اخیرا بحث کاهش 24 ساعته نرخ ارز را مطرح می‌کند، در حالی که اینگونه حرف زدنها مانند صبحت‌ها و سیاست‌های سال‌های 68 تا 72 است که سبب افزایش بی‌رویه نرخ ارز شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بانک مرکزی هفتگی یک میلیارد دلار ارز به بازار عرضه می‌کند که اگر 10 درصد گرانی عمدی ارز را در آن محاسبه کنیم، 100 میلیارد تومان می‌شود
تهران امروز : دلار 10 هزارتومان ارزان شد تا وعده یک شبه آقای رئیس کل و همراهانش محقق شود!

بانک مرکزی که چهارشنبه هفته گذشته برای کاهش اختلاف نرخ دلار دولتی و آزاد، قیمت این نوع ارز را 117 تومان افزایش داد، دیروزمجبور شد تا برای مدیریت بازار 10 تومان از نرخ دولتی آن بکاهد. نرخ دلار در پایان روز دوشنبه در بازار آزاد تهران به 1250 تومان رسیده بود.

«بانک مرکزی اخیرا بحث کاهش 24 ساعته نرخ ارز را مطرح می‌کند، در حالی که اینگونه حرف‌زدن‌ها مانند صبحت‌ها و سیاست‌های سال‌های 68 تا 72 است که سبب افزایش بی‌رویه نرخ ارز شد. بهتر است به جای حرف زدن با عمل برنامه‌هایش را نشان دهد!» این‌ها بخشی از گلایه‌های فعالان اقتصادی کشور به روند اخیر بانک مرکزی در اعمال سیاست‌های پولی و ارزی است.

دیروز در حالی بازار ارز کشور پس از یک هفته تجربه افزایش لحظه به لحظه قیمت دلار در بازا ر رسمی 10 هزار تومان و در بازار آزاد هفت‌هزار تومان کاهش قیمت دلار را تجربه کرد که تصمیمات یک شبه دولتمردان باعث شده تا صدای اعتراض فعالان اقتصادی و کارشناسان بازار بلند شود.

نظام ارزی ایران بنا به گفته مسئولان پولی کشور، «شناور مدیریت شده» است و در قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه نیز بر آن تاکید شده است. برهمین اساس، بانک مرکزی فقط در شرایط نوسانات شدید نرخ ارز باید در این بازار مداخله کند اما به نظر می‌رسد در عمل این گونه نیست.

براساس جدیدترین تصمیم، بانک مرکزی با وعده تک نرخی کردن نرخ ارز قیمت انواع ارز را به صورت عمدی از چهارشنبه گذشته به طور متوسط 10 درصد افزایش داد تا به اصطلاح، هم جلوی رانت را گرفته باشد و هم بازار را سرو سامان داده باشد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بانک مرکزی هفته‌ای یک میلیارد دلار ارز به بازار عرضه می‌کند که اگر 10 درصد گرانی عمدی ارز را در آن محاسبه کنیم، 100 میلیارد تومان می‌شود؛ سود هنگفتی که به جیب بانک مرکزی واریز می‌شود. پس از آن قیمت انواع ارز در بازار تهران پر نوسان شد و با افزایش‌های نسبتا زیادی روبه‌رو بود به طوری که هر دلار آمریکا تا نزدیک 1300 تومان بالا رفت. نوسان قیمت در روزهای بعد بر دیگر کالاها از جمله طلا و سکه هم اثر گذاشت و در حالی که قیمت‌های جهانی آن با اتفاق خاصی روبه‌رو نبود قیمت طلا در ایران بالا رفت.

اما پس از سرازیر شدن هجمه انتقاد‌های کارشناسان بر سیاست‌های اقتصادی دولت بالاخره مدیران رده بالای اقتصاد کشور وارد میدان شدند و بعد از اندکی سکوت اعلام کردند که این اقدام برای تسلط بر بازار و کوتاه کردن دست دلالان بوده و بانک مرکزی قصد دارد پس از تسلط بر بازار نرخ ارز را کاهش دهد.



مسئولان بیشتر دقت کنند، گفته‌هایشان بر بازار اثر گذار است

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد به بی‌توجهی دولتمردان بر تاثیر گفته‌هایشان بر اقتصاد کشور می‌گوید: بارها مقامات دولتی بخصوص رئیس‌جمهور و رئیس کل بانک مرکزی در سخنان خود تاکید کرده‌اند که دولت به هیچوجه دنبال افزایش نرخ ارز نیست و به صورت جدی در تلاش برای کاهش این نرخ و حتی تک‌نرخی کردن ارز هستند اما همزمان با بیان این سخنان بازار ارز آشفته‌تر از گذشته می‌شود و نرخ دلار در بازار آزاد به شدت بالا می‌رود این حرکت صعودی نرخ‌ها در بازار دقیقاً عکس برنامه‌های دولت است و همین امر موجب تضعیف اعتماد مردم و کارشناسان اقتصادی به برنامه‌های اعلام شده از سوی دولت می‌شود. اصولا روسای بانک‌های مرکزی جهان کمتر مصاحبه می‌کنند و این موضوع را خدمت آقای بهمنی نیز گفته بودم و ایشان نیز گفتند: «چشم عمل می‌کنم» اما متأسفانه عمل نکرد!

وی افزود: سخنان رئیس کل بانک مرکزی اثر منفی روی بازار می‌گذارد، به همین دلیل معتقدم بانک مرکزی به جای اینکه حرف بزند باید در عمل برنامه‌های خود را نشان دهد.

در روزهای اخیر استدلال‌هایی از این قبیل مطرح می‌شود که بانک مرکزی و دولت با هدف تامین کسری بودجه و منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها سیاست‌های فعلی در بازار ارز را اجرا می‌کنند. مصباحی مقدم با تاکید براینکه این استدلال مورد قبول نیست، به فارس گفت: بانک مرکزی سیاست مستقلی را برای ارزش پول ملی و تنظیم قیمت ارز دنبال می‌کند و این‏طور نیست که تحت تأثیر سیاست دولت برای تامین منابع مالی دولت وارد این بازار شود.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه اجرای این سیاست با هدف کسب سود از سوی دولت و بانک مرکزی خلاف قانون است، ادامه داد: هرگز تصور نمی‌شود که بانک مرکزی دنبال افزایش سود از محل افزایش نرخ ارز باشد.

افزایش قیمت ارز به منظور کسب درآمد ممکن است این فایده را داشته باشد ولی اجرای این سیاست 100 ضرر بدتر از یک فایده دارد که به خاطر این ضررها دولت و بانک مرکزی در صورت انجام رفتار عقلایی این کار را نمی‌کنند.

اگر شورای پول و اعتبار به تغییرات رأی می‌داد، بازار آرام می‌شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه افزایش نرخ ارز رسمی موجب تکرار تجربه شکست خورده نرخ ارز در دوران مرحوم نوربخش شد، سیاست‌های پولی و بانکی را عامل اصلی وضعیت موجود دانست و گفت:‌ بهتر است بانک مرکزی با تدابیر منطقی تقاضای واقعی بازار را پاسخ دهد.

غلامرضا مصباحی مقدم درباره وضعیت موجود بازار ارز و ریشه‌یابی مشکلات به وجود آمده در این بازار اظهار داشت: بانک‌ها و بازار سرمایه باید جاذبه لازم را برای جذب نقدینگی در دست مردم فراهم کنند؛ چراکه در صورت انجام این فرآیند دیگر التهابی در بازار ارز و سکه روی نخواهد داد.

وی با اشاره به سیاست‌های پولی و بانکی سال 90 افزود:‌ به دلیل اینکه در آغاز سال، شورای پول و اعتبار نرخ‌هایی را برای سود سپرده‌ها در نظر گرفت و نسبت این نرخ‌ها را در قیاس با سال گذشته کاهش داد مردم انگیزه سپرده‌گذاری در بانک‌ها را از دست دادند و به طور کلی جاذبه سپرده‌گذاری در سیستم بانکی کاهش یافت. کاهش نرخ‌ سود سپرده‌های بانکی و سایر مواد بسته سیاستی - نظارتی اثر خود را در بازار گذاشت و التهاب در بازار سکه و ارز ناشی از اجرای این سیاست‌های پولی است.

مصباحی‌مقدم درباره تأثیر تغییر در بسته پولی و بانکی بر بازار ارز و سکه، بیان کرد:‌ البته شورای پول و اعتبار زیر بار پیشنهاد جدید نرفت ولی اگر قبول می‌کردند که تغییر اندکی در بسته انجام دهند آرامشی به بازار پولی برمی‌گشت. به اعتقاد وی، تغییرجزئی در نرخ‌های سود سپرده‌های بانکی مصوب در بسته بانکی سال جاری نیز می‌توانست بازار را آرام کند.این استاد دانشگاه امام صادق ضمن اینکه مهار تقاضای ارز در بازار را مهم‌ترین برنامه ممکن برای حل مشکل وضعیت موجود بازار ارز عنوان کرد، افزود: بانک مرکزی طی ماه‌های اخیر ارز زیادی به بازار تزریق کرد و نشان داد که می‌تواند تقاضای بازار را تامین کند.وی ادامه داد:‌ اما ارز تزریقی بانک مرکزی به بازار به جای اینکه در اختیار متقاضیان قرار گیرد به دست دلالان می‌رسد و این گروه نیز دنبال افزایش نرخ ارز هستند تا از سود بادآورده از این طریق استفاده کنند.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره سیاست بانک مرکزی مبنی بر افزایش نرخ ارز رسمی در بازار طی هفته گذشته و نقش این سیاست در افزایش نرخ ارز آزاد، بیان کرد:‌ این کاری که بانک مرکزی کرد کاری تکراری بود که قبلاً تجربه شده بود و البته این تجربه موفقی هم نبود.مصباحی‌مقدم در همین رابطه به بانک مرکزی توصیه کرد که از شیوه مذکور استفاده نکند چراکه ممکن است دچار همان مشکلی شوند که در دوران مرحوم آقای نوربخش اتفاق افتاد.گفته‌های مصباحی مقدم در حالی از تاثیر سیاست‌های غلط بانک مرکزی بر بازار حکایت می‌کند که یکی از اساتید دانشگاه نیز در انتقاد به سیاست‌های اقتصادی دولت می‌گوید: بانک مرکزی زحمات 10 ساله برای تک‌نرخی شدن ارز را بر باد داد!



سیاست‌های غلط بانک مرکزی، زحمات 10ساله را بر باد داد

عباس هشی، استاد دانشگاه و حسابرس بازار سرمایه تصریح می‌کند: 10 تا 15سال طول کشید تا از سال 80 نرخ ارز تک نرخی شود، یک سیاست نادرست بانک مرکزی سبب شد تا امسال نرخ ارز دونرخی شود که این تصمیم علاوه بر برباد دادن زحمات 15 ساله مذکور، نرخ ارز را در بازار سیاه افزایش داد.وی با انتقاد به اینکه چرا وقتی وزیر اقتصاد به عنوان مسئول اقتصادی کشور، بر لزوم کاهش نرخ ارز تاکید می‌کند، بانک مرکزی اعلام می‌کند نرخ ارز را 24ساعته کاهش می‌دهیم در حالی که چند روز قبل از آن نرخ ارز را عملاً دو نرخی کرده و منجر به افزایش آن شده است افزود: سیاست‌های اخیر بانک مرکزی سبب بروز نگرانی در مردم و هجوم آنها به بازار ارز شده است. در حالی که باید این سیاست‌ها مبتنی بر نظرات کارشناسی اعمال می‌شد و در اجرای این سیاست‌ها و تصمیمات نیز به شکل با ثبات عمل می‌شد.این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه با حرف زدن و عمل با آزمون و خطا نمی‌توان به حفظ ارزش پول و مدیریت بازار ارز اقدام کرد افزود: دولت به شرطی می‌تواند نرخ ارز را کنترل کند و آن را کاهش دهد که بتواند ابتدا یک تصمیم گیری کارشناسی داشته باشد و با اتخاذ یک تصمیم کارشناسانه، برای حفظ ارزش پول و کاهش نرخ برابری دلار اقدام کند و در این میان نیز، همچنان در اجرای تصمیمات اتخاذی، ثبات لازم را داشته باشد.هشی گفت: به آثار افزایش 10 درصدی نرخ ارز از چند منظر می‌توان نگریست، از منظر صادرکنندگان این افزایش کمک خوبی به آنها است. از منظرحسابهای ملی این افزایش به معنای کاهش ارزش پول ملی است و از دید مردم نیز این اتفاق یعنی، افزایش هزینه زندگی مردم که دو مورد اخیر، مطلوب نیستند.



بهمنی و حسینی در مقابل انتقادها سینه سپر کرده‌اند !

این روزها مردان اقتصادی کابینه دهم دغدغه جدیدی دارند که جنس آن نه از جنس مسائل ادغام وزارتخانه‌هایشان است و نه می‌توانند اقدامی عاجلانه برای آن انجام دهند و اندکی فضا را آرام‌تر کنند، چراکه با موضوعی روبه‌رو شده‌اند که شاید اثراتی چند بعدی دارد و هرگونه اقدام عجولانه در رابطه با آن، بتواند فضایی را ایجاد کند که جمع کردن آن چندان کار آسانی نباشد و حتی به خداحافظی آنها از کابینه و مشکلات اقتصادی فراوان بینجامد.مهدی غضنفری، شمس‌الدین حسینی، محمود بهمنی و حتی محمود احمدی‌نژاد افرادی هستند که هم‌اکنون چشم بازار به آنها دوخته شده است تا شاید چاره‌ای برای رفع مشکل ارزی داشته باشند، این درحالی است که هریک از آنها، دیدگاه‌های خاص خود در مورد نرخ ارز را دارند و از منظر وزارتخانه خود و منافع ذی‌نفعان آن، تلاش دارند تا موضوع را اندکی حل و فصل کرده و شاید آرامش نسبی را به آشفته‌بازار این روزهای نرخ ارز برگردانند.یکی سیاست ارز تک‌نرخی را پیش می‌کشد و دیگری بر نظام ارزی شناور مدیریت‌شده تاکید می‌کنداما در این میان شاید یک نفر است که باید همزمان، دو دغدغه متفاوت را پاسخگو باشد و در نظر بگیرد و او کسی نیست جز مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی و سرپرست وزارت صنایع و معادن. او است که هم‌اکنون هم سکاندار صادرات و تجارت کشور است و هم دایه‌ای برای بخش تولید و صنعت.غضنفری به مهر می‌گوید: تعیین قیمت ارز آثار متعددی بر تمامی حوزه‌های تولید، تجارت و صادرات کشور دارد و به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری در رابطه با آن، باید با رعایت تمامی جوانب صورت گیرد که در آن، بخش تولید و تجارت کشور دیده شود.وزیر بازرگانی می‌افزاید: سیاست دولت در این میان نیز ایجاد ارز متعادل است، چراکه بر این باور است که گروههای متعددی از قیمت ارز متاثر می‌شوند و بر همین اساس، سیاست دولت نیز تعادل در موضوع نرخ ارز، به گونه‌ای است که برای گروه‌های دیگر مشکلی ایجاد نشود.وی تصریح کرد: ارز گران‌تر برای صادرکنندگان درآمد بیشتری به همراه دارد و از سوی دیگر، برای کشوری همچون ایران که در حال سرمایه‌گذاری است و نیاز به واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای برای تولید دارد، ارز گران‌تر روند توسعه را کند کرده و گرانی کالا‌ها را باعث می‌شود.سرپرست وزارت صنایع و معادن معتقد است که ارز گران‌تر، بازپرداخت وام‌های ارزی را سخت‌تر می‌کند؛ لذا باید چنین مواردی را مدنظر قرار داد.



حسینی: می‌خواهیم سفته بازی را از بازار ارز جمع کنیم

در این میان، البته شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز معتقد است که نظام ارزی کشور باید شناور مدیریت‌شده باشد، همان نظامی که برنامه پنجم توسعه نیز به آن اشاراتی داشته است. به اعتقاد وی، بر اساس این تعریف، یک نرخ مرجع در دامنه‌ای از نوسان مدیریت می‌شود که اگر از این دامنه خارج شویم، بانک مرکزی وارد بازار می‌شود.وی اظهار داشت: اتفاقی که در ماههای اخیر در بازار ارز رخ داد، این بود که نرخ دلار آزاد از نرخ رسمی آن فاصله گرفت و این فاصله سبب می‌شد که به رغم عرضه‌های بانک مرکزی و مداخله این بانک در بازار به دلیل اختلاف زیاد قیمت دلار هم ذخایر بانک مرکزی مستهلک شود و هم اینکه به صورت خاص دلار در اختیار عده‌ای از افراد خاص قرار گیرد.حسینی که سخنگوی اقتصادی دولت هم هست، می‌گوید: بانک مرکزی در جهت کاهش نوسان و رانت در گام اول تصمیم گرفت که با اصلاح قیمت مرجع، این شکاف را کاهش دهد و تا کنون توانسته حدود 50 درصد این شکاف را برطرف کند و به طور طبیعی در ادامه کار باید با عرضه کافی مابقی شکاف را نیز از بین ببرد.وی همچنین معتقد است که نظام ارزی شناور شده همچون نظام تثبیتی، نظامی دستوری نیست.اظهارنظر شمس‌الدین حسینی در شرایطی انجام شد که شاید در کمتر از یک ماه قبل نیز موضوع افزایش نرخ ارز، باز هم دولت را در گود نرخ بالای ارز قرار داده بود. زمانی که وزیر امور اقتصادی و دارایی، تحولات بازار ارز را در آن، نوعی سفته‌بازی دانست و اعلام کرد که رئیس‌جمهور هم معتقد است که اتفاقی که در بازار ارز افتاده سفته‌بازی است و این فاصله بین بازار رسمی ارز و غیر رسمی ارز باید از بین برده شود.



بهمنی: تزرق هفتگی 1.5 میلیارد دلار به بازار

در این میان، حرف‌های آقای رئیس‌کل نیز در نوع خود شنیدنی است، از گلایه نسبت به برخی تجاری که اول تقاضای بالا رفتن نرخ ارز را دارند و وقتی که نرخ ارز بالا می‌رود، در ابتدای صف گله‌مندان از این افزایش می‌روند تا مظلومیت بانک مرکزی و عدم سرکوب نرخ ارز در روزهای اخیر.محمود بهمنی نیز سیاست وزارت بازرگانی را مبنی بر کنترل بازار ارز با مدیریت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری را از جمله یکی دیگر از برنامه‌های دولت برای بازگرداندن آرامش به بازار ارز می‌داند و می‌گوید: نرخ ارز و تقاضایی که اکنون برای ارز وجود دارد، کاذب است؛ به همین دلیل به طور میانگین و برای کاهش بهای ارز، هفته‌ای یک و نیم میلیارد دلار ارز به بازار تزریق می‌شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: ممکن است برای کنترل بیشتر قیمت‌ها 4.5 میلیارد دلار ارز را در یک هفته وارد بازار کنیم.وی می‌گوید: بر اساس قانون، نرخ ارز باید از مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی به دست آید. در حال حاضر اگر فرض کنیم که تورم داخلی در پایان سال گذشته حدود 4/12 درصد بود و تورم خارجی را هم 1 تا 2 درصد در نظر بگیریم در حالی که قیمت ارز در بودجه سال گذشته 985 تومان بود، مشاهده می‌شود که قیمت ارز بیشتر از مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی بالاتر رفته است.بهمنی می‌افزاید: بانک مرکزی بازار را با یک نظام ارزی شناور مدیریت شده به مثابه یک سوپاپ، کنترل می‌کند و از آنجا که قسمت اعظم درآمد کشور نفتی است، بنابراین این کنترل در دست دولت باقی می‌ماند.وی با اشاره به اینکه برخی عقیده دارند که قیمت ارز خیلی پایین یا خیلی بالا برود، تصریح کرد: دولت عین قانون عرضه و تقاضا و نیز قیمت‌های جهانی را مدنظر قرار می‌دهد. چراکه بانک مرکزی دارنده منابع کافی ارز و طلا است و به موقع وارد بازار خواهد شد و افراد ناآگاه در این عرصه متضرر خواهند شد.بهمنی در مورد تاثیر نوسانات نرخ ارز بر صادرات نیز می‌گوید: در چند سال گذشته بخصوص زمانی که محدودیت‌های بانکی با کشورهای خارجی مطرح بود، صادرکنندگان عملا مجبور بودند ارز لازم خود را از شبکه غیررسمی به داخل منتقل و از طریق صرافی‌ها عمل کنند. بدین‌ترتیب صادرکنندگان عملا با همان نرخ آزاد صرافی‌ها ارز خود را تبدیل به ریال می‌کردند که این کار پرریسک هزینه‌ای برای آنها داشت.وی می‌افزاید: به هر حال شبکه بانکی خیلی مطمئن‌تر است؛ اما وقتی شما از شبکه بانکی نتوانید استفاده کنید و مجبور باشید به صورت غیررسمی عمل کنید، این کار را انجام خواهید داد. وقتی هم که به صورت غیررسمی عمل کنید این اقدام یک ریسکی دارد و هزینه‌ای را به صادرکنندگان متحمل می‌کند.رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید: به هر ترتیب ارز صادراتی صادرکنندگان کشور ما، ارز رسمی بانک مرکزی نبود. در واقع صادرکنندگان ارز خود را می‌گرفتند و از طریق صرافی‌ها به داخل منتقل می‌کردند و معادل ریالی آن را در داخل می‌گرفتند که البته صادرکنندگان معتقد بودند و هستند که حتی همان نرخ غیررسمی هم باید در شبکه بانکی رسمیت پیدا کند تا بتوانند هزینه‌های سر راه صادرات را به نوعی جبران کنند.او تاکید می‌کند که دولت سیاستی را در پیش خواهد گرفت که ضربه‌ای به موضوعات صادراتی و تولیدی کشور وارد نشود.وی همچنین افزایش قیمت ارز را به نفع تولیدکنندگان دانست و گفت: با بالا رفتن قیمت ارز، تولیدکنندگان سود بیشتری از صادرات تولیدات خود به دست می‌آورند.رئیس کل بانک مرکزی با تاکید مجدد براینکه نرخ ارز را کاهش می‌دهیم، افزود: آقایانی که می‌گفتند نرخ ارز باید بالا برود هم‌اکنون مقاله می‌نویسند که باید این نرخ پایین بیاید و ما این نرخ را کاهش خواهیم داد، ان شاءالله آقایانی که دنبال منافع خود بودند حتما نصیبشان خواهد شد.

[ چهارشنبه 90/3/25 ] [ 10:19 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 59
بازدید دیروز: 57
کل بازدیدها: 1654867