سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
Botha که 24 ساله و اهل آفریقای جنوبی است، بخاطر شکل خاص سر و بدن خود، به عنوان بیگانه فضایی در زمین شهرت دارد.




















[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:41 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
طلاق را چه یک حقوق‌دان بررسی کند، چه یک جامعه‌شناس و چه یک روانشناسان؛ لزوماً نمی‌توان منفی دانست. اما این‌که چرا طلاق اتفاق می‌افتد؛ مسئله‌ای است که دست کم در ممکلت بسیار چالش برانگیز است. بگذریم از این که هنوز مسئولان نمی‌دانند چرا نرخ افزایش طلاق رشد چشم‌گیری دارد...

به گزارش فرارو، «طلاق» از بزرگترین هشدارهای سال 88 بود. آمارهای نگران‌کننده‌‌ای که در این سال راجع به رشد نرخ طلاق منتشر شد، در مقطعی به باز شدن پای مجلس در این امر انجامید.

بررسی آماری وضعیت طلاق در سال 88

نخستین هشدارهای رشد نرخ طلاق، به شهریورماه برمی‌گشت. زمانی که محسن زنگنه، رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران در شهریورماه خبر از رشد 21 درصدی طلاق در استان تهران در شش‌ماهه نخست سال 88 داد.

اندکی بعد، ناهید اعظم رام پناهی؛ معاون مرکز اطلاعات و آمار زنان، میانگین نسبت طلاق به ازدواج در کشور در شش ماهه نخست سال جاری را 24/13 درصد اعلام نمود.

انتشار آمار طلاق مربوط به نه‌ماهه نخست سال 88، باعث شد تا نگرانی‌ها دوباره به افکار عمومی باز گردد. سازمان ثبت احول، از ثبت قریب به 93هزار طلاق در 9 ماهه نخست خبر داد. آماری بیشتر از آمار 12ماهه 85 و 84 و با اختلافی کم نسبت به آمار 100هزار طلاق 12ماهه 86. این آمار خبر از رشد سریع نرخ طلاق در ایران می‌داد.

وضعیت طلاق را حتی اگر با استناد به حرف‌هایی نماینده‌ای چون ستار هدایت‌خواه بررسی نکنیم که معتقد است 30 تا 35 درصد ازدواج‌ها در ایران به طلاق ختم می‌شوند، باز هم باید نگران‌کننده دانست.

شیب تند نمودار ذیل، به خوبی حکایت از رشد روزافزون نرخ طلاق با ضرباهنگی ثابت دارد. چه این‌که تخمین آمار 12ماهه سال 88 بر اساس، تناسب با آمار 9ماهه آن، تباینی با آمارهای موجود در سال‌های گذشته ندارد.

آمار طلاق در طی سالیان گذشته با نرخ ثابتی رشد کرده است

طلاق چرا؟
پیش از هرچیز باید به این نکته اذعان داشت که وقوع طلاق، امری بسیار طبیعی است، و صفر رساندن نرخ آن، نه ممکن است و نه مطلوب. نکته‌ای که همواره در تحلیل‌های کسانی که خود را صاحب نظر و رای در این زمینه غافل می‌ماند، آن است که بیش از آن‌که دلایل وقوع طلاق اهمیت داشته باشد، دلایل رشد نرخ آن را باید بررسی کرد.

این مسئله یک دلیل مشخص دارد، آن هم این است که نه در میان مسئولین و نه در افکار عمومی، فاکتورهای موثر در پایداری و دوام زندگی شناسایی نشده اند. تنها پس از شناسایی این فاکتورهاست که می‌توان به قضاوت نشست و فهمید کدام متغیر تغییر نموده است، که نرخ طلاق، هر روز بیش از گذشته افزایش می‌یابد.

مروری بر اظهار نظرهای کارشناسان در سال 88، راجع به علل و عوامل طلاق به خوبی روشنگر این مسئله است که تا چه حد از فقدان یک نگاه مشترک رنج می‌بریم.

اولین موضع را بخوانید از قول یک عضو کمیسیون اجتماعی؛ هادی مقدسی درباره علل و عوامل رخ‌داد طلاق باور دارد: « مشکلات معیشتی، افزایش خشونت و درگیریهای خانوادگی را به دنبال دارد و در نهایت زوجین تصمیم به جدایی می گیرند.»

اما موضع دیگر را بشنوید از عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی. جواد صبور، در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، به ریشه یابی دلایل رشد طلاق پرداخته و گفته بود: «مهمترین مشکلات طلاق مربوط به آموزه‌های غربی و تبلیغات منفی و مخرب است که توسط ماهواره‌ها در جامعه رواج می‌یابد.»

وی این امر را موجب جدایی از فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی و رشد طلاق دانسته بود. به اعتقاد صبور وجود مشکلات اقتصادی-اجتماعی در درجه اهمیت بعدی قرار دارند.

موضع دیگر را مربوط به رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران است. کسی که نخستین بار زنگ‌های خطر رشد نرخ طلاق را در سال 88 به صدا در آورد. وی درباره علل افزایش بیش از حد طلاق در 6 ماهه نخست امسال، را مربوط به مسائل سیاسی دانست: «یکی از دلایل این مسئله دوری خانواده‌ها از مسائل اجتماعی و ارتباط مستقیم آنها با مسائل سیاسی است.»

اگرچه نیم‌‌نگاهی به نمودار آمار طلاق در طی‌ 6 سال گذشته بی‌اساس بودن این ادعا را ثابت می‌کند. چه این‌که نرخ رشد طلاق در طی تمام این سال‌ها آهنگی یکنواخت داشته است. بماند که آقای زنگنه در آن‌ جلسه چندان برای طلاق ابراز نگرانی نکرده بود؛ بلکه از بی متولی بودن ازدواج در ایران گلایه و فاصله بلوغ تا ازدواج را در ایران 15 سال عنوان نموده بود.

این را در حاشیه بشنوید که زنگنه در جلسه شهریورماه از تاسیس سامانه ازدواج برای ساماندهی این امر پرده برداشته بود؛ اما این سامانه در نخستین اقدام خود پس از راه‌اندازی اقدام به صدور گواهی‌نامه صلاحیت ازدواج کرد! موضوعی که طنز اسفندماه 88 شد.

اسماعیل داغستانی، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران ولی معتقد است: «عدم دست‌یابی به بلوغ کامل، ‌شایع‌ترین علت طلاق در میان جوانان است.»
 
به باور وی «این مساله باعث می شود تا جوانان نتوانند در مواجه با مشکلاتی مانند بیکاری، مسایل و بحران های اقتصادی، عکس‌العمل‌های منطقی و قابل قبولی را از خود نشان دهند و در برخورد‌های ناگهانی با این مسایل، قادر به درک یکدیگر نیستند و نمی توانند صحبت های طرف مقابل را به خوبی دریابند.»

داغستانی هم‌چنین می‌گوید: «مهاجرت افراد شهرستانی به پایتخت، باعث از هم‎گسسته شده پیوندهای قومی خانواده‌ها می شود و فرد به‌دور از کانون خانواده قرار گرفته و از حمایت لازم برخوردار نیست.»

موضع بعدی را به نقل از یک زن می‌شنوید. فاطمه بداغی نماینده قوه قضاییه در شورای فرهنگی اجتماعی زنان اعتقاد دارد: «عوامل خانوادگی و اجتماعی به یک میزان در افزایش طلاق موثر است.»

وی روابط درون خانواده ها، عدم تفاهم، کراهت، سوء رفتار زوجین و مداخله اطرافیان در زندگی را از جمله عوامل درون خانوادگی در ازدواج‌های منجر به طلاق دانست و گفت: «بیکاری، تغییر قوانین، اعتیاد و... از جمله عوامل اجتماعی است که بر افزایش تعداد طلاق در کشور تاثیر گذار است.»

ماجرا جایی درام‌تر می‌شود، که بشنویم اختلالات جنسیتی از دلایل اصلی طلاق هستند. این‌ها که می‌خوانید حرف‌های سال 87 رئیس انجمن علمی، تخصصی باروری و ناباروری ایران است.به گفته محمدرضا نوروزی، اختلال جنسی یکی از 5 علت طلاق در ایران است.

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی، موسوی چلک نیز از صاحب‌نظران این عرصه است: « 40 درصد از مردان مراجعه‌کنندگان به مراکز مداخله در خانواده بهزیستی به منظور کاهش طلاق مجبور بودند که طی روز بیش از هشت ساعت کار کنند؛ 51 درصد از زوجین قبل از طلاق سابقه متارکه داشته و نزدیک به 10 درصد مردان مراجعه‌کننده از نظر سنی کوچک‌تر از زن هستند.»

بد نیست در پایان دو اظهار نظر درخور توجه را به نقل از یکی از مسئولین دولتی و یکی از نمایندگان حامی دولت در مجلس هم بخوانیم.

ستار هدایت‌خواه می‌گوید: «بر اساس آمار50 درصد ازدواج‌های دانشجویی منجر به طلاق می شود.» وی در این اظهار نظر تخصص افزوده بود: «بیش از 90 درصد ازدواج‌های عاشقانه هم به طلاق ختم می‌شود.» البته آمار طلاق از نظر آقای هدایت‌خواه را که خدمتتان عرض کردیم...

این اظهار نظر شگرف را هم بخوانید از عضو کمیته راهبردی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری. زهرا شرف‌الدین با اشاره به انجام تحقیق در ارتباط با علل افزایش طلاق در جامعه گفت: «رعایت نکردن عفاف از سوی بانوان، ارتباط ها خارج از خانواده و ارسال پیامک‌های مستهجن به همکاران مرد علل عمده افزایش طلاق در جامعه است.»

چه باید کرد؟
جواد مقدسی در ابتدای زمستان از ورود مجلس به مسئله طلاق خبر داده بود. وی می‌گفت مجلس با جدیت این امر را پی خواهد گرفت؛ اما در ماه‌های بعد خبری نشد که نشد. گمان می‌کنم هنوز هم در مسئله طلاق باید حرف سه ماه پیش خود را تکرار کنیم:

«این از بدیهیات است که برای چاره کردن رشد فزاینده پدیده طلاق، باید درک درستی از علل و عوامل آن وجود داشته باشد، که وجود اظهارات متفاوت و متناقض فراوان در میان مسئولان امر، حکایت‌گر فقدان سابقه قدرتمند پژوهش در این زمینه است.» به راستی چه کسی می‌تواند همه را به درکی مشترک برساند؟

[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:40 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
معاون وزارت کار و امور اجتماعی از ابلاغ مصوبه تسهیلات ???? میلیارد تومانی اشتغالزایی قرض‌الحسنه (وام ?? میلیون تومانی اشتغال) و پرداخت وام قرض‌الحسنه به متقاضیان اشتغالزایی در قالب طرح حمایت از مشاغل خانگی خبر داد.

به گزارش مهر، حمیدحاجی عبدالوهاب درباره برنامه‌های وزارت کار و امور اجتماعی در زمینه جذب تسهیلات بانکی برای طرح‌های اشتغالزایی، گفت: وزارت کار در این بخش ? جهتگیری را دنبال می‌کند که یکی از این موارد به جذب تسهیلات بانکی برای بنگاه‌های زودبازده مربوط می‌شود. معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتماعی اظهار کرد: پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای طرح‌های اشتغالزایی در قالب طرح حمایت از مشاغل و کسب و کار خانگی نیز پیگیری می‌شود.

حاجی عبدالوهاب ادامه داد: با توجه به این‌که وزارت کار طرح ایجاد مشاغل و کسب و کار خانگی را دنبال می‌کند و الزامات قانون اساسی که فراهم شدن زمینه‌های اشتغالزایی را مورد تاکید قرار می‌دهد، لایحه طرح ایجاد مشاغل خانگی هم اکنون در کمیسیون تخصصی مجلس مطرح شده است که پیش‌بینی کردیم تسهیلات این طرح را به صورت وام قرض الحسنه پرداخت کنیم.

وی بیان داشت: اخیرا نیز صندوق مهر امام رضا (ع) اقدامات خود را بر اساس تامین وام قرض الحسنه به طرح‌های اشتغالزا دنبال می کند. از این طریق تامین اعتبارات برای توسعه طرح‌های اشتغالزای خرد نیز دنبال می شود.

[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:40 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی، هزینه خرید خدمت سربازی برای مشمولان خارج از کشور را تا پایان سال جاری 5 میلیون تومان اعلام و اظهار کرد: براساس اصلاحی که در تعرفه صدور کارت معافیت صورت گرفته است، این رقم در صورت تصویب در سال آینده به 10 میلیون تومان افزایش می‌یابد.

 محمدجواد زاده‌کمند در حاشیه مراسم گشایش نخستین مرکز شبانه‌روزی رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور در پاسخ به «جام‌جم» افزود: سازمان نظام وظیفه عمومی به دلیل زیاد بودن تعداد آن دسته از مشمولان نظام وظیفه که در خارج از کشور به سر می‌برند، طبق ضوابط ابلاغ شده از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا، تصمیماتی اتخاذ کرد.

به گفته او، مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور که قبل از پایان اسفند 1382 از کشور خارج شده و حداقل 2 سال اقامت و سکونت پس از 13 سالگی در خارج داشته‌اند، برای ورود به ایران هیچ مشکلی ندارند و این افراد می‌توانند تا پایان سال 1390، سالی یک بار به ایران سفر کنند و حداکثر نیز 3 ماه در کشور اقامت داشته باشند.

رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی افزود: این گروه از مشمولان در عین حال می‌توانند با پرداخت 5 میلیون تومان کارت معافیت نیز دریافت کنند. آن دسته از مشمولانی هم که تا پایان شهریور 1385 از کشور خارج شده و مشغول تحصیل در مراکز آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت و درمان هستند نیز می‌توانند تا پایان زمان تحصیلات، سالانه 2 بار و حداکثر 3 ماه داخل کشور تردد داشته باشند.

به گفته زاده‌کمند، تاکنون بسیاری از واجدان شرایط از این تسهیلات استفاده کرده‌اند و این روند همچنان ادامه دارد.
[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:39 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
بزرگراه دو طبقه امام خمینی(ره) در اصفهان

































[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:38 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
هواپیمای فوق سبک بدون سرنشین مدل فالکون به نام "تیز پر" در شهرکرد رونمایی شد و با موفقیت به پرواز درآمد.
 

به گزارش واحد مرکزی خبر ، سرپرست گروه سازنده هواپیمای بدون سرنشین فالکون افزود:این هواپیما که 2 کیلو گرم وزن دارد با سامانه کنترل از راه دور پرواز می کند.

پیمان امیری با اشاره به اینکه هواپیمای تیز پر می تواند تا 80 کیلومتر در ساعت پرواز کند گفت:مصرف سوخت کم ،قابلیت نصب دوربین ،ارتفاع پرواز تا بیش از 100 کیلومتر از دیگر ویژگی های این هواپیمای فوق سبک است.

وی افزود:ساخت این هواپیما حاصل تلاش 2 ماهه گروه 15 نفره دانش آموزان مرکز استعدا د های درخشان شهید بهشتی شهرکرد است.

امیری گفت:ساخت این هواپیمای سبک 6 میلیون ریال هزینه در برداشته است.

[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 1:38 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
 قاچاق، تکثیر و توزیع سی.دی فیلم‌های سینمایی غیر مجاز همچنان فعال است!







































[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 9:24 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
هر سال ایام عید پنج میلیون ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت سین می‌میرند، اما تجارت ماهی‌فروشان که هیچ ریشه‌ای در تاریخ باستانی عید نوروز ایرانی ندارد به بهانه سال نو ادامه می‌یابد.









































[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 9:22 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد: امسال دو هزار و صد نفر از رانندگان متخلف بین یک ماه تا یک سال از رانندگی محروم و صلاحیت 20 نفر نیز برای همیشه خلع شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ سید هادی هاشمی ظهر دوشنبه در نشستی با حضور خبرنگاران افزود: در سال جاری روزانه 15 میلیون سفر و 20 میلیون جابجایی داشتیم که 20 درصد سفرها توسط تاکسی و 50 درصد توسط وسایل نقلیه عمومی انجام شده است.

وی ادامه داد: یک میلیون و 500 هزار نفر با مترو، چهار میلیون و 800 هزار نفر با اتوبوس و چهار میلیون و 200 هزار نفر با تاکسی جابجا شدند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: تاکسیها در تهران به وسیله نقلیه نیمه عمومی لوکس تبدیل شده‌اند و بیشترین تخلفات تقاطع‌ها به تاکسیها اختصاص دارد، ضمن اینکه در حال حاضر راهنمایی و رانندگی از تاکسیرانی در تهران رضایت ندارد.

سرهنگ هاشمی با اشاره به محرومیت رانندگان در سال جاری گفت: امسال در بزرگراه‌ها با نصب دوربین از افرادی که سرعت‌ بالای 140 کیلومتر داشتند و یا به تخلفات حادثه ساز پرداختند تست سلامت روانی گرفتیم.

وی ادامه داد: در سال جاری دو هزار و صد نفر از این رانندگان از یک ماه تا یک سال از رانندگی  محروم و صلاحیت 20 نفر نیز برای همیشه خلع شد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: رانندگان زن نسبت به آقایان 80 درصد در رعایت مقررات بهتر هستند، ولی اولین متخلفی که صلاحیت رانندگیش سلب شد زن بوده که در بزرگراه نیایش با سرعت 270 کیلومتر در حال رانندگی بوده است.

سرهنگ هاشمی ادامه داد: در اسفندماه جاری استفاده از وسایل نقلیه شخصی 20 درصد و توقفات بی مورد 25 درصد کاهش داشته است که این ناشی از همکاری مردم با پلیس راهور است.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به پنجشنبه و جمعه آخر سال گفت: همه ساله در دو روز پایانی سال شاهد تردد گسترده مردم در بهشت زهرا برای زیارت اهل قبور هستیم که این امر ترافیک سنگینی را در این محدوده ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: در سال گذشته230 هزار و 400 نفر به وسیله نقلیه عمومی اتوبوس، 921 هزار و 600 نفر با وسیله نقلیه شخصی و 148 هزار نفر با مترو و به طور مجموع در پنجشنبه آخر سال گذشته یک میلیون و 69 هزار و 600 نفر به بهشت زهرا مراجعه کردند.

سرهنگ هاشمی ادامه داد: همچنین در جمعه پایان سال 346 هزار نفر با وسیله نقلیه عمومی، 148 هزار نفر با مترو و جمعاً یک میلیون و 532 هزار نفر به بهشت زهرا مراجعه کردند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: به طور مجموع در دو روز پایانی سال گذشته دو میلیون و 600 هزار نفر از مردم تهران به بهشت زهرا مراجعه کردند که این موضوع مشکلات فراوانی را در امر ترافیک ایجاد کرده لذا از مردم درخواست می‌کنیم امسال از اکنون برای زیارت اهل قبور به بهشت هزار مراجعه کنند و تنها دور روز پایانی امسال را به این امر اختصاص ندهند.

از 14 فروردین 89 با خودروهای بدون طرح ترافیک برخورد می‌شود

سرهنگ هاشمی گفت: اگر افراد به هر دلیلی موفق به گرفتن طرح ترافیک سال 89 نشوند پلیس از 14 فروردین با این وسایل نقلیه برخورد می کند و در سال جاری نیز اجرای طرح‌های زوج و فرد و ترافیک تا ظهر پنجشنبه 27 اسفند ادامه دارد.
[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 9:22 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
محاکمه یک زن فرانسوی که شش نوزاد خود را در هنگام تولد به قتل رسانده و جسد آنها را در زیرزمین خانه اش پنهان کرده بود، روز دوشنبه آغاز شد.

واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد، این زن فرانسوی 38 ساله که "سلین لوساژ" نام دارد ، بین سال های 2002 تا 2007 ، شش نوزاد خود را بلافاصله پس از تولد به قتل رسانده و جسد آنها را در زیرزمین خانه خود پنهان کرده است.

وی احتمالا به اتهام شش فقره قتل، به حبس ابد محکوم می شود.

پدر آخرین نوزادی که به دست این زن به قتل رسید و با او زندگی می کرد، اتفاقی کیسه های زباله ای را در زیرزمین خانه اش پیدا کرد که بقایای اجساد در حال تجزیه نوزادان در آنها یافت شد.



 

[ سه شنبه 88/12/25 ] [ 9:3 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 22
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 1655435