علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

مراسم معارفه محمد علی آبادی به عنوان سرپرست جدید وزارت نفت امروز دوشنبه با حضور محمد رحیمی معاون اول رئیس جمهور و در غیاب سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت برگزار شد.
معاون اول رئیس جمهور با گلایه از غیبت سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت در مراسم معارفه محمد علی آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت اعلام کرد: ای کاش آقای میرکاظمی قبول زحمت می‌کردند و به مراسم تودیع خود تشریف می‌آوردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم معارفه محمد علی آبادی به عنوان سرپرست جدید وزارت نفت امروز دوشنبه با حضور محمد رحیمی معاون اول رئیس جمهور و در غیاب سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت برگزار شد.

محمد رضا رحیمی در این مراسم پس از اعطای حکم سرپرستی محمد علی آبادی در جمع مدیران و معاونان وزارت نفت با گلایه از غیبت سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت در مراسم تودیع امروز، گفت: جای آقای میرکاظمی در این نشست کاملا خالی است و شخصا علاقه مند به حضور وی برای تقدیر و تشکر از زحمات شبانه روزی را داشتم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در طول مدت مدیریت میرکاظمی در وزارت نفت دولت به طور کامل تابع نظر جنابعالی بود، تصریح کرد: در کارگروه ویژه رئیس جمهور در امور نفت تمامی مصوبات دولت برای توسعه صنایع نفت و گاز مطابق با میل آقای میرکاظمی مصوب و ابلاغ شد.

این عضو کابینه دولت با یادآوری اینکه در نخستین نشست کارگروه ویژه نفت 54 مصوبه در مدت کمتر از 50 دقیقه مطابق با نظر دکتر میرکاظمی وزیر سابق نفت به تصویب رسید، اظهار داشت: در نشست دوم این کارگروه هم قرارداد تمامی فازهای باقی مانده پارس جنوبی مطابق با نظر آقای میرکاظمی برای واگذاری به 4 پیمانکار داخلی به ارزش تقریبی 22 میلیارد دلار نهایی شد.

رحیمی با اعلام اینکه شخصا به عنوان یک همکار وی در دولت از هیچ کمک و حمایتی در طول مدیریت وزارت نفت دریغ نکردم، بیان کرد: ای کاش آقای دکتر میرکاظمی قبول زحمت می کردند و به مراسم تودیع خود تشریف می آوردند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در دوران مدیریت میرکاظمی در وزارت نفت اتفاقات میمون و قابل توجهی به وقوع پیوست، تاکید کرد: آقای میرکاظمی با همکاری تمامی مدیریتهای صنعت نفت تمامی مساعی خود را برای توسعه این صنعت به کار بستند.

رحیمی با اعلام اینکه وزیر سابق نقت باید در مراسم امروز حضور شایسته ای پیدا می کرد، یادآور شد: مسائل دیگری هست که به نظر می رسد وی راضی به پرداختن به آنها هستند.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:15 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سپ بلاتر" رییس فیفا می تواند در همه بخش ها رفت و ‌آمد کند و یک خودرو BMW به همراه راننده در اختیار خواهد داشت.
"جروم والکه" دبیر کل فیفا هم همین دسترسی ها را خواهد داشت. ضمن آن که سایر مقامات ارشد فیفا بلیت هایی برای حضور در آیین های مختلف از جمله افتتاحیه و اختتامیه المپیک لندن را دریافت می کنند. 
ایرنا به نقل از میرر فوتبال نوشت:  حدود 200اتاق لوکس در هتل گرانقیمت "می فیر"(May Fair) نیز به مسئولان فیفا اختصاص یافته است. 
رسانه های انگلیسی معتقدند در شرایطی که 900هزار ورزشدوست در جهان نتوانستند بلیت المپیک لندن را بگیرند این ریخت و پاش مسئولان لندن برای روسای فیفا بسیاری از متقاضیان را خشمگین خواهد کرد. 
سخنگوی المپیک 2012لندن در پاسخ به این انتقادها گفت: کمتر از یک درصد بلیت های کلی مسابقات المپیک به فدراسیون های ورزشی فروخته شده است. 
همچنین حدود ?? درصد بلیت ها در هر رشته به مسئولان فدراسیون های مربوطه اختصاص یافته است.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:14 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
آقای نابینایی در میدان تجریش اقدام به تکدی‌گر می‌کند. بر اساس تحقیقات به دست آمده این فرد وضع مالی خوبی داشته و خانه‌ای در ولنجک دارد.
فردی که در میدان تجریش اقدام به تکدی‌گری می‌کند، خانه‌ای در ولنجک دارد.

به گزارش فارس، آقای نابینایی در میدان تجریش اقدام به تکدی‌گر می‌کند. بر اساس تحقیقات به دست آمده این فرد وضع مالی خوبی داشته و خانه‌ای در ولنجک دارد.

روز گذشته که مأموران می‌خواستند این فرد را دستگیر کنند مردم از روی ترحم جلوی این کار را گرفتند.

به گفته یکی از مسئولان، امروز به تمامی سرشیفت‌های گشت اعلام شده است که این فرد را جمع‌آوری و به مراکز نگهداری منتقل کنند.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:13 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سران قوای سه‎گانه و رئیس مجلس خبرگان رهبری از جمله مسئولان بلندپایه کشورمان بودند که در جایگاه ویژه مسئولان قبل از آغاز سخنرانی رهبر معظم انقلاب حضور یافتند. اما آیت‎الله هاشمی رفسنجانی در حین سخنرانی مقام معظم رهبری به محل مراسم رسید.
رئیس‌جمهور در حین برگزاری مراسم با آیت‌الله لاریجانی، علی لاریجانی، آیت‌الله مهدوی کنی و سیدحسن خمینی خوش‎و‎بش کرد و با علیکم ‌السلام آغشته به لبخند به سلام هاشمی رفسنجانی پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، بیست و دومین سالگرد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و حجت الاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم امام راحل در مرقد مطهر معمار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد که با حاشیه‌هایی نیز همراه بود.

* از ابتدای بامداد امروز تمامی مسیرهای منتهی به حرم امام راحل با ترافیک شدید همراه بود که پلیس تلاش می‌کرد با مدیریت کردن ترافیک حاصل از حجم گسترده زائران امام راحل زمینه حضور به موقع همه رهروان و عزاداران امام خمینی(ره) را در محل برگزاری مراسم 14 خرداد فراهم کند.

* حضور گسترده مردم در مرقد مطهر امام راحل بی‎حد بود و برخی عزاداران از شهر‌های مرزی کشور و با لباس‌های محلی خود در محل مراسم حاضر شده بودند.

* هنگام آغاز سخنرانی حجت الاسلام سیدحسن خمینی، حاضرین در مراسم برای دقایقی با سردادن شعار «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند»، «دست خدا بر سر ما خامنه‌ای رهبر ما» از تولیت حرم امام راحل استقبال کردند و سپس، سکوت را برای ادامه سخنرانی نوه امام راحل مهیا کردند.

* سران قوای سه‎گانه و رئیس مجلس خبرگان رهبری از جمله مسئولان بلندپایه کشورمان بودند که در جایگاه ویژه مسئولان قبل از آغاز سخنرانی رهبر معظم انقلاب حضور یافتند. اما آیت‎الله هاشمی رفسنجانی در حین سخنرانی مقام معظم رهبری به محل مراسم رسید.

* ولی امر مسلمین جهان برای ایراد بیانات خود به جایگاه مخصوص سخنرانی آمدند تا اینکه تمامی عزاداران امام راحل و رهروان راه معمار کبیر انقلاب برای استقبال از جانشین امام راحل به‎پا خاستند و شعار دادند: «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند»، «حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست».

* مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات خود با اشاره به نقش مردم در اداره جامعه فرمودند که: "امام به مردم تفهیم کرد آن‌ها صاحب و مالک این کشور هستند " که این جمله نائب الامام با تکبیر حاضران و کسانی که خود را صاحب مملکت و انقلاب می‌دانستند، مواجه شد.

* خوش‎وبش احمدی‌نژاد با مسئولان کشور از جمله حاشیه‌های این مراسم بود، رئیس‌جمهور با آیت‌الله صادق لاریجانی، علی لاریجانی، آیت‌الله مهدوی کنی و سیدحسن خمینی برای دقایقی کوتاه در حین برگزاری مراسم گفت‌وگو کرد و البته آقای هاشمی رفسنجانی نیز بعد از حضور در جایگاه ویژه مسئولان به احمدی‌نژاد سلام کرد و با علیکم السلام آغشته به لبخند رئیس جمهور مواجه شد.

* در حلقه اول مراسم مسئولان کشوری و لشگری از جمله سرداران سپاه پاسداران و امیران ارتش و مسئولان قضایی و دولتی از جمله سعید جلیلی (مثل همیشه با پسرش) به چشم می‌خوردند.

* در حالی که در سمت راست آیت‎الله صادق لاریجانی، رحیمی معاون رئیس جمهور نشسته بود به محض ورود آیت‌الله مهدوی کنی، رحیمی جای خود را به رئیس مجلس خبرگان رهبری داد تا آیت‎الله مهدوی کنی کنار رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه بنشیند.

* برخی از دانشجویان با حمل و برافراشته کردن پرچم بحرین اعتراض خود را به قتل‎عام مسلمانان بحرینی نشان دادند؛ دانشجویان با سر دادن شعار بحرین بحرین و مرگ بر آل سعود ضمن اعلام آ‌مادگی خود برای مقابله با اشغالگران سعودی از دولت نیز خواستند تا دستگاه دیپلماسی را برای مقابله با جنایات بحرین فعال‌تر از گذشته کند. احمدی‌نژاد چندین بار با تکان دادن دستان خود، به ابراز احساسات دانشجویانی که پرچم بحرین را برافراشته کرده بودند پاسخ داد.

* زمانی که مقام معظم رهبری به تعریف و تمجید از جوانان امروزی می‌پرداخت، جوانانی که خود را مخاطب رهبر معظم انقلاب می‌دانستند از فرصت استفاده و با سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس، بیان ولی‌امر مسلمین را تأیید کردند.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:12 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
رئیس مجلس شورای اسلامی در این نامه تصریح دارد: "به موجب بند «الف» ماده(85) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه مصوّب 1389«عواید حاصل از صادرات نفت ... به حساب ذخیره ارزی واریز می‌شود». بنابراین، مفاد تصمیم‌نامه از حیث عدم تصریح به ضرورت واریز وجوه حاصله به حساب مذکور، مغایر قانون است."
رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور مصوبه هیئت وزیران درباره "واگذاری حق تصمیم‌گیری در امور نفت به کارگروهی متشکل از نمایندگان ویژه رئیس جمهور" را مغایر قانون اعلام کرد.

به گزارش همشهری آنلاین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این نامه ای به محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوراعلام کرد: "بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیأت محترم وزیران به شماره 82728/ت 44914ن مورخ 1389/04/14، موضوع « تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت»، متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی « هیأت بررسی و تطبیق مصوّبات دولت با قوانین» و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره(4) الحاقی به« قانون نحوة اجراء اصول هشتاد و پنجم(85) و یکصد و سی و هشتم(138) قانون اساسی‌ جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده(10) آئین‌نامه اجرائی‌ آن، ‌مراتب متضمّن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرّر‌ قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرّر در ‌قانون، آن بخش از مصوّبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود."

لاریجانی در ادامه نامه خود آورده است: "تصویب‌نامه هیأت محترم وزیران به شماره 255766/ت 43505هـ مورخ 88/12/22 موضوع «واگذاری حقّ تصمیم‌گیری در امور نفت به کارگروهی متشکّل از نمایندگان ویژه رئیس جمهور» به موجب نظر قطعی رئیس مجلس شورای اسلامی، ابلاغی به شماره 25925هـ/ب مورخ 89/4/15 مغایر با قانون تشخیص و اعلام گردید. از آنجا که اقدام اخیر نمایندگان ویژه رئیس جمهور به اتخاذ تصمیماتی در چارچوب و به استناد مصوّبه مذکور و ابلاغ آن تصمیمات به دستگاههای اجرائی ذیربط جهت اجراء، قبل از رفع مغایرت و صدور مصوّبه اصلاحی به منزله احیای مصوّبه ملغی‌الاثر شدة قبلی می‌باشد، علیهذا، مفاد تصمیم‌نامة اخیرالتّصویب مبنیّاً بر مغایر با قانون شناخته شدن مصوّبه قبلی، مغایر تبصره(4) الحاقی به قانون نحوة اجرای اصول(85) و (138) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با مسئولیتهای رئیس مجلس شورای اسلامی مصوّب 1386 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن است که به موجب تبصرة مزبور «چنانچه تمام یا قسمتی از مصوّبه، مورد ایراد قرار گیرد حسب مورد هیأت وزیران و یا کمیسیون‌های متشکّل از چند وزیر مکلّف است نسبت به اصلاح مصوّبه اقدام نماید، والاّ حسب مورد تمام یا قسمتی از مصوّبه مورد ایراد، ملغی‌الاثر خواهد بود."

رئیس مجلس شورای اسلامی در این نامه تصریح دارد: "به موجب بند «الف» ماده(85) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه مصوّب 1389«عواید حاصل از صادرات نفت ... به حساب ذخیره ارزی واریز می‌شود». بنابراین، مفاد تصمیم‌نامه از حیث عدم تصریح به ضرورت واریز وجوه حاصله به حساب مذکور، مغایر قانون است."

لاریجانی همچنین در پایان نامه خود خطاب به احمدی‌نژاد آورده است: "ذیلاً متن رأی ابلاغی فوق‌الاشاره جهت اطلاع و بهره‌برداری تحریر می‌یابد: «ازآنجا که حسب مورد تأیید یا تصویب امور مذکور در قوانین مصرّح در مصوّبه با شورای اقتصاد است و نظر به تأکید بند(7) ماده واحده «قانون تعیین وضعیت شوراهای عالی» مصوب 1387 بر بقاء و تداوم فعالیت شورای مذکور، علیهذا، متن مصوّبه از حیث واگذاری حق تصمیم‌گیری راجع به امور شمارش شده به کارگروه موصوف در تصویب‌نامه و عدم تصریح به ضرورت تصویب یا تأیید تصمیمات متخذه توسط شورای اقتصاد، مغایر با مواد قانونی مذکور در مصوّبه می‌باشد."

رئیس مجلس شورای اسلامی رونوشت نامه خود به رئیس جمهور را به ریاست محترم قوه قضائیه، با عنایت به اصل یکصد و هفتادم(170) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، جهت اطلاع، معاونت‌های محترم نظارت و قوانین مجلس شورای اسلامی، جهت اطلاع - معاونت‌های محترم حقوقی- امور مجلس- توسعه مدیریت و منابع انسانی- برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، جهت اطلاع - -وزارت محترم نفت، جهت اطلاع -ریاست محترم کمیسیون ‌اصل نودم(90) قانون اساسی ‌در اجرای ماده(32) آئین‌نامه داخلی مجلس‌ شورای اسلامی، جهت‌ اطلاع -ریاست محترم دیوان محاسبات‌کشور، جهت اطلاع -ریاست محترم سازمان بازرسی‌کل‌کشور، جهت اطلاع -ریاست محترم دیوان عدالت اداری، با عنایت به اصل یکصد و هفتادم(170) قانون اساسی و ماده واحده اصلاح قانون نحوه اجرای اصول هشتاد و پنجم(85) و یکصد و سی و هشتم(138) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با مسئولیت‌های رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ مصوّب 88/1/30جهت اطلاع -مدیرعامل محترم روزنامه رسمی وفق ماده(1) قانون مدنی و تبصره ذیل آن، جهت انتشار در روزنامه رسمی و دفتر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، جهت اطلاع و پیگیری، اخذ و ارائه گزارش در مهلت مقرّر در تبصره(4) الحاقی به قانون نحوة اجرای اصول هشتاد و پنجم(85) و یکصد و سی و هشتم(138) قانون اساسی فرستاده است.

بر اساس اصل 85 قانون اساسی، سمت‏ نمایندگی‏ قائم‏ به‏ شخص‏ است‏ و قابل‏ واگذاری‏ به‏ دیگری‏ نیست‏. مجلس‏ نمی‏تواند اختیار قانونگذاری‏ را به‏ شخص‏ یا هیأتی‏ واگذار کند ولی‏ در موارد ضروری‏ می‏تواند اختیار وضع بعضی‏ از قوانین‏ را با رعایت‏ اصل‏ هفتاد و دوم‏ به‏ کمیسیون‏های‏ داخلی‏ خود تفویض‏ کند، در این‏صورت‏ این‏ قوانین‏ در مدتی‏ که‏ مجلس‏ تعیین‏ می‏نماید به‏صورت‏ آزمایشی‏ اجرا می‏شود و تصویب‏ نهایی‏ آنها با مجلس‏ خواهد بود. همچنین‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ می‏تواند تصویب‏ دائمی‏ اساسنامه‏ سازمانها، شرکتها، مؤسسات‏ دولتی‏ یا وابسته‏ به‏ دولت‏ را با رعایت‏ اصل‏ هفتاد و دوم‏ به‏ کمیسیونهای‏ ذی‌ربط واگذار کند و یا اجازه‏ تصویب‏ آنها را به‏ دولت‏ بدهد. در این‏ صورت‏ مصوبات‏ دولت‏ نباید با اصول‏ و احکام‏ مذهب‏ رسمی‏ کشور و یا قانون‏ اساسی‏ مغایرت‏ داشته‏ باشد، تشخیص‏ این‏ امر به‏ ترتیب‏ مذکور در اصل‏ نود و ششم‏ با شورای‏ نگهبان‏ است‏. علاوه‏ بر این‏، مصوبات‏ دولت‏ نباید مخالف‏ قوانین‏ و مقررات‏ عمومی‏ کشور باشد و به‏منظور بررسی‏ و اعلام‏ عدم‏ مغایرت‏ آنها با قوانین‏ مزبور باید ضمن‏ ابلاغ‏ برای‏ اجرا به‏ اطلاع‏ رئیس‏مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد.

همچنین در اصل 138قانون اساسی آمده است؛ علاوه‏ بر مواردی‏ که‏ هیأت‏وزیران‏ یا وزیری‏ مأمور تدوین‏ آئین‏نامه‏های‏ اجرایی‏ قوانین‏ می‏شود، هیأت‏وزیران‏ حق‏ دارد برای‏ انجام‏ وظایف‏ اداری‏ و تأمین‏ اجرای‏ قوانین‏ و تنظیم‏ سازمانهای‏ اداری‏ به‏ وضع تصویب‏نامه‏ و آئین‏نامه‏ بپردازد. هر یک‏ از وزیران‏ نیز در حدود وظایف‏ خویش‏ و مصوبات‏ هیأت‏وزیران‏ حق‏ وضع آئین‏نامه‏ و صدور بخشنامه‏ را دارد ولی‏ مفاد این‏ مقررات‏ نباید با متن‏ و روح‏ قوانین‏ مخالف‏ باشد. دولت‏ می‏تواند تصویب‏ برخی‏ از امور مربوط به‏ وظایف‏ خود را به‏ کمیسیونهای‏ متشکل‏ از چند وزیر واگذار نماید. مصوبات‏ این‏ کمیسیونها در محدوده‏ قوانین‏ پس‏ از تأیید رئیس‏جمهور لازم‏الاجراء است‏. تصویب‏نامه‏ها و آئین‏نامه‏های‏ دولت‏ و مصوبات‏ کمیسیونهای‏ مذکور در این‏ اصل‏، ضمن‏ ابلاغ‏ برای‏ اجراء به‏ اطلاع‏ رئیس‏مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ می‏رسد تا در صورتی‏ که‏ آنها را بر خلاف‏ قوانین‏ بیابد با ذکر دلیل‏ برای‏ تجدیدنظر به‏ هیأت‏وزیران‏ بفرستند.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:12 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
در همایش «کارنامه‌ی صد سال شعر زنان فارسی‌سرا»، محمدرضا سنگری ـ پژوهشگر و استاد دانشگاه ـ این موضوع را مطرح کرد که پروین اعتصامی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه از دنیا نرفته و دستگاه حاکم رضاشاه، این شاعر را به قتل رسانده است.
تا کنون خوانده بودیم که پروین اعتصامی به دلیل حصبه از دنیا رفته؛‌ اما این روزها که فرضیه‌ی قتل این شاعر معاصر مطرح شده، این پرسش مطرح می‌شود که آیا واقعا پروین را کشته‌اند و این موضوع چقدر محتمل است؟

طرح بحث قتل پروین

به گزارش خبرنگار ایسنا، در همایش «کارنامه‌ی صد سال شعر زنان فارسی‌سرا»، محمدرضا سنگری ـ پژوهشگر و استاد دانشگاه ـ  این موضوع را مطرح کرد که پروین اعتصامی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه از دنیا نرفته و دستگاه حاکم رضاشاه، این شاعر را به قتل رسانده است. او پروین را یکی از شهیدان شعر فارسی لقب داد و گفت: پروین در سن ‌29سالگی دیوانی چاپ کرد و شعرهایش حساسیت‌های زیادی را برانگیخت. پروین حتا دست رد به دربار زد و شعری گفت و به رضاشاه انتقاد کرد. همان زمان این بحث مطرح شد که پروین به قتل رسیده است؛ اما نگذاشتند این موضوع بسط پیدا کند؛ ولی به نظر می‌رسد که پروین به قتل رسیده باشد.

خبرنگار ایسنا پیرو این بحث، نظر چند نفر از اهل ادبیات و هنر را در این‌باره جویا شده است.

فکر نمی‌کنم پروین به قتل رسیده باشد

مفتون امینی ـ شاعر پیشکسوت ـ با اشاره به این‌که اولین‌بار است که فرضیه‌ای درباره قتل پروین را می‌شنود، گفت: به نظر من، از آن‌جا که بعد از سوم شهریور، افشاگری‌های زیادی انجام می‌شد و در سال‌های 1320 تا 1327، فضای بسیار آزادی حاکم بود و روزنامه‌ها همه چیز را می‌نوشتند، اگر چنین چیزی رخ داده بود، حتما در روزنامه‌ها درباره آن می‌نوشتند. محمد مسعود در روزنامه «مرد امروز» هرگونه افشاگری را انجام می‌داد و حتا درباره پالتو اشرف پهلوی می‌نوشت؛ در این شرایط، نوشتن از پروین اعتصامی و قتل او، شجاعت چندانی نیاز نداشت؛ اما هیچ‌گاه کسی به این موضوع اشاره‌ای نکرد.

این شاعر در ادامه افزود: از سوی دیگر، پروین با دربار درگیری نداشت. پدرش مورد لطف دربار نبود؛ اما نه به اندازه‌ای که او را بگیرند یا سین جیم کنند. اعتصام‌الملک آدم ناراضی ملایمی بود؛ اما خود پروین هرگز مطرح نبود؛ بنابراین من فکر نمی‌کنم پروین به قتل رسیده باشد.

گویا این اتفاق رخ داده است

اما پوران درخشنده که قرار بوده فیلمی درباره‌ پروین اعتصامی بسازد، درباره فرضیه قتل پروین اعتصامی عنوان کرد: من سال‌ها پیش برای ساخت فیلمی روی این موضوع کار کردم و به این موضوع رسیدم که گویا این اتفاق رخ داده است. اما واقعا نمی‌دانم که تا چه حد می‌توان با قطعیت درباره آن حرف زد. پروین اشعار موشحی داشته که نشان می‌دهد او سیاسی و مخالف بوده است؛ اما همواره از پشت پنجره فریاد می‌زده و نمی‌توانسته پنجره را باز کند. او آدم مبارزی بوده؛ اما نه مبارز سیاسی که با همه چیز برخورد کند.

این فیلم‌ساز افزود: پروین شرایط مبارزه را نداشته؛ چون شرایط در زمانه او مهیا نبوده است. پروین را می‌توان مظلوم شرایط خواند. او نمی‌توانسته مخالفت رویی داشته باشد و همه چیز را در قالب استعاره بیان می‌کرده است. اگر در شعرهای موشح او، حروف اول هر یک از ابیات را کنار هم بگذاریم، می‌بینیم که او درباره رضاشاه چیزی گفته است. پروین بسیار در پرده حرف می‌زده و اگر او را با فروغ فرخزاد مقایسه کنیم، می‌بینیم که فروغ راحت‌تر حرف خود را می‌زده است. پروین حرف‌های خود را در قالب استعاره‌هایی چون نخ و سوزن و سیر و پیاز بیان می‌کرده و از زبان این‌ها سرگذشت خود را روایت می‌کرده است. کسانی چون کوروش حائری نیز فرضیه قتل او را مطرح کرده‌اند. اما من نمی‌دانم که چقدر می‌توان این موضوع را با قطعیت گفت.

احتمال قتل پروین خیلی قوی نیست

از سوی دیگر، عباسعلی وفایی ـ رییس دانشکده‌ی ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی ـ - درباره فرضیه قتل پروین، اظهار کرد: روایت قتل پروین، روایتی است که کسان دیگری نیز آن را گفته‌اند. اما چیزی که در تاریخ ادبیات ما آمده، این است که پروین به بیماری حصبه فوت کرده است. این تصور که پروین کشته شده، وجود دارد؛ اما قوت بر بیماری اوست. من فکر می‌کنم دلیل این‌که می‌گویند پروین کشته شده، به دلیل روح حاکم بر شعر اوست که منتقدانه است و پیام شعری او که تمثیل‌گونه است و علیه حاکمان ناعادل است. از این جهت، برخی گفته‌اند احتمال دارد که او را کشته باشند.

این پژوهشگر در ادامه تأکید کرد: دوره پروین از ما خیلی هم دور نیست که نشود درباره آن تحقیق کرد. از سوی دیگر، اگر نشانه‌ای از کشتن او بود، اسنادی از آن به دست ما می‌رسید؛ بنابراین احتمال قتل پروین نمی‌تواند خیلی قوی باشد.

وفایی همچنین عنوان کرد: به هرحال، بیان این مسأله اشکال ندارد؛ اما بهتر است یا روایت نشود و یا تحقیق‌شده باشد. تاریخ‌پژوهی در ادبیات یک تخصص‌ است و اگر کسی با استناد، این‌گونه مسائل را مشخص کند، سودمند هم هست؛ اما مستلزم این است که روش‌مند باشد. البته حتا طرح این موضوع نیز سودمند است؛ زیرا شاید کسان دیگری بروند دنبال مشخص کردن این موضوع؛ مانند شما که به دنبال مشخص کردن آن هستید.

او در ادامه گفت: آقای سنگری اولین کسی نیست که این حرف را زده، کسان دیگری نیز این موضوع را مطرح کرده‌اند؛ اما به نظر من، اگر چنین چیزی بود، در مدارک می‌آمد.

سندش کو؟

اما منوچهر اکبری ـ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ـ درباره به طرح فرضیه‌ای درباره قتل پروین اعتصامی گفت: فکر نمی‌کنم کسی برای طرح چنین ادعایی منبع و مدارک مستندی در دست داشته باشد و کسی که چنین حرفی را زده، باید بتواند این گفته را ثابت کند. نمی‌توان هر کس را که زیر 60 سال سکته کرده، مقتول بدانیم.

او افزود: پروین حتا به خواست رضاشاه مبنی بر کشف حجاب نیز تن داد؛ بنابراین مشکلات بنیادینی با حاکمیت نداشت. از سوی دیگر، اگر او به قتل رسیده بود، مدارکی از قتل او به دست ما می‌رسید. میرزاده عشقی را محاکمه کردند و فرخی یزدی را کشتند. حتا این‌که در زندان قزل حصار به فرخی یزدی آمپول هوا زده‌اند، مشخص است. اگر در مورد پروین هم چنین چیزی وجود داشت، سندی از آن باقی می‌ماند.

اکبری در ادامه خاطر نشان کرد: چرا تمایل داریم کسانی را که به مرگ طبیعی مرده‌اند، بگوییم کشته شده‌اند؟ فکر می‌کنیم این‌گونه عزت می‌یابند؟ پروین از کودکی بیمار بود، همسرش نیز که نظامی خشنی بود، او را کتک می‌زد. او بیمار شده و فوت کرده است.

او همچنین تأکید کرد: طرح این‌گونه مسائل جز اغتشاش ذهنی فایده‌ای ندارد. ما باید به دنبال درک و توجه به جایگاه شخصیت‌های ادبی در ادبیات فارسی، رسالت شعری آن‌ها، جایگاه ادبی آن‌ها و مفاهیم شعر آن‌ها باشیم؛ تا در جست‌وجو و طرح این مسائل.

نشنیده بودم

در عین حال، فاطمه راکعی ـ شاعر و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا (س) ـ با اشاره به طرح موضوع قتل پروین اعتصامی، عنوان کرد: آقای سنگری که این موضوع را طرح کرده، حتما در مطالعاتش به شواهدی برخورد کرده است. من در مورد پروین اعتصامی تحقیقات گسترده‌ای نداشتم و نمی‌توانم با قطعیت حرفی بزنم؛ اما تا کنون بحثی درباره قتل پروین نشنیده بودم. اما سنگری مطالعات زیادی انجام داده و حتا صدای پروین اعتصامی را که ما بسیار به دنبال آن بودیم، به دست آورده است؛ بنابراین او حتما به چیزی برخورد کرده که چنین حرفی را می‌زند.

بعید است

همچنین محمدرضا یوسفی، عضو هیأت علمی دانشگاه قم که در همایش «کارنامه‌ی صد سال شعر زنان فارسی سرا» حضور داشت، درباره‌ی علت مرگ پروین اعتصامی، گفت: آن چیزی که درباره مرگ پروین آمده، این است که می‌گویند او بیمار شده و فوت کرده است. بحث قتل او، بحث جدیدی است که به نظر من، بعید است چنین اتفاقی افتاده باشد. اگرچه شعر پروین بسیار قدرتمندانه بوده و از سوی دربار نیز چندبار به او مدال داده‌اند و او نگرفته است؛ اما از نظر من، این‌که او را به قتل رسانده باشند، بسیار بعید است.

او افزود: از سوی دیگر، در آن زمان، پزشکی ما بسیار ضعیف بوده و این خیلی چیز عجیبی نیست که کسی در جوانی بیمار شود و فوت کند.

یوسفی همچنین عنوان کرد: فکر می‌کنم اگر چنین چیزی رخ داده بود، پدر پروین و یا ملک‌الشعرای بهار که از مدافعان او بود، این موضوع را رها نمی‌کردند و به آن می‌پرداختند. به نظر من، طرح چنین موضوعی شاید جرقه‌ای باشد برای تحقیقات بعدی که نه شاهدهای آن زنده‌اند و نه اسناد آن باقی است؛ در نتیجه، طرح کردن این موضوعات فایده چندانی ندارد.

فرضیه‌ی مورد اعتنایی نیست

شیرزاد طایفی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و از کسانی که در همایش «کارنامه صد سال شعر زنان فارسی‌سرا» حضور داشت، نیز در این‌باره گفت: من بعد از شنیدن فرضیه قتل پروین اعتصامی در این نشست، چند روزی است که در دانشکده با همکارانم درباره آن حرف می‌زنیم.

او افزود: من از بچگی به پروین علاقه زیادی داشتم و درباره او مطالعاتی انجام داده‌ام و این دومین‌باری بود که می‌شنیدم پروین اعتصامی به قتل رسیده است. فکر می‌کنم طرح این موضوعات ناشی از حاشیه‌پردازی‌هایی است که در ایران علاقه‌ بسیاری به آن وجود دارد. جوامع شرقی همواره دنبال راز و رمز هستند.

او همچنین گفت: به نظر من، دست کم با قطعیت نمی‌توان این موضوع را مطرح کرد. این‌که آقای سنگری با قدرت می‌گوید پروین اعتصامی به قتل رسیده است، یعنی هرکسی را که با قدرت درافتاده باشد، کشته‌اند. به نظر من، این موضوع آن‌قدرها هم مشخص نیست. آیا برای خود شما این موضوع باورپذیر است؟

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت محور علمی شخصیت‌های ادبی گفت: اولین و مهم‌ترین مسأله درباره شخصیت‌های ادبی، محور علمی آن‌هاست. من به دنبال حاشیه نیستم و اصلا اولویتی برای من ندارد. به نظر من، فرضیه قتل پروین نمی‌تواند چندان فرضیه مورد اعتنایی باشد؛ زیرا در زمانه او، یکی از بزرگ‌ترین عارضه‌ها همین بیماری حصبه بوده که جوانان بسیاری به این درد مرده‌اند. از سوی دیگر، در آن زمان، پروین احترام ویژه‌ای داشته و در آن سطح نبوده که حکومت بخواهد او را به قتل برساند.

بی‌فایده و غیرمستند

همچنین نرگس گنجی، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان و از دیگر استادانی که در همایش «کارنامه صدسال شعر زنان فارسی‌سرا» حضور داشت، درباره طرح بحث قتل پروین اعتصامی، بیان کرد: من اصلا با طرح چنین مسائلی موافق نیستم. پروین در خانه خودش فوت کرده و حرفی که خانواده او زده‌اند، مستند است. برادر پروین بعد از مرگ او، چاپ آثار او را برعهده داشت و هرگز چنین حرفی نزد. به نظر من، ما باید به اظهارات آن‌ها احترام بگذاریم. از سوی دیگر، خانواده پروین بعد از پیروزی انقلاب نیز هرگز این موضوع را طرح نکردند؛ در حالی که دیگر هیچ‌گونه محدودیتی برای آن‌ها وجود نداشت و حتا از سوی نظام ما که حامی کسانی است که در رژیم پهلوی مورد ظلم واقع شده‌اند، برای آن‌ها خوب هم بود. بستگان درجه یک پروین تنها موضوعی که مطرح کردند، این بود که شاید نسبت به درمان به‌موقع او اقدامی نشده است؛ اما هرگز نگفتند که او به قتل رسیده است.

این استاد دانشگاه به بی‌فایده بودن طرح چنین موضوعاتی اشاره و عنوان کرد: طرح این مسائل درباره شخصیت‌های ادبی فایده‌ای ندارد و به نظر من، بی‌فایده و غیرمستند است؛ زیرا اگر مسأله‌ای بود، خانواده او مطرح می‌کردند.

او افزود: جلال متینی نیز پیش‌تر مقاله‌ای نوشته و در آن‌جا حرف‌های افرادی را که بحث کشته شدن پروین را طرح کرده‌اند، رد کرده است؛ اما اکنون در خارج از کشور است و نمی‌توانید با او ارتباطی برقرار کنید. پوران درخشنده نیز برای تهیه یک فیلم با کوروش حائری که می‌گوید از دوستان خانوادگی پروین است، دیداری داشته است.

پابلو نرودا هم؟

در همین روزها چنین بحثی درباره‌ی پابلو نرودا ـ شاعر شیلیایی برنده‌ی نوبل ـ هم مطرح شده و حالا کشور شیلی می‌خواهد علت مرگ نرودا را مورد بررسی قرار دهد. به تازگی، مانوئل آرایا ـ منشی و همراه چندساله‌ی نرودا ـ گفته این شاعر توسط رژیم آگوستو پینوشه کشته شده است.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 4:8 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

حیوانات دو سر

 

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

حیوانات دو سر

 


[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 10:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
   

استان کرمانشاهان به سبب وجود کوهها، دشتها، سرابها، رودها، دره‌ها و غارهای زیبا یکی از زیبا ترین استانهای ایران میباشد. وجود آثار تاریخی متعدد در جای جای این استان نشانگر سابقه سکونت و اهمیت استرات‍ژیک این منطقه از ایران از زمانهای دور میباشد.

وجود سنگنوشته ها، حجاریها و بناهای سنگی عظیم از گذشته در این سرزمین، یاد آور هنرمندان وتلاشگرانی است که با ساده ترین وسایل و مشقات بسیار این آثار را بوجود آورده اند. از میان این دسته، فرهاد نامی به سبب شهرت عشقش به شیرین، همسر خسرو پرویز، نامی ماندگار در تاریخ ایران یافت. شهرت و محبوبیت فرهاد تا بدانجا رسیده است که در این منطقه،‌ هرجا خراشی بر سنگی دیده میشود، آنرا کار فرهاد میدانند.

بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد برد



http://eshetab.com/files/1307206477.jpg

هنگام حرکت به سمت کرمانشاه در مسیر صحنه به بیستون و از فاصله ?? کیلومتری بیستون، کوه بیستون و صخره های پشت آن تصویر جالبی را در ذهن انسان تداعی میکنند. دست طبیعت صخره ها را به شکل یک زن که به به پشت بر روی زمین خوابیده درآورده است. از این اثر طبیعی در محل به نام شیرین خفته یا بانوی خفته یاد میشود. گویا فرهاد به علت نداشتن تبهر لازم نقاشی، بار دیگر دست به تیشه شده و پیکر محبوب خود را از سنگ تراشیده است.


[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 10:36 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

ملیت

جنسیت

اچ‌آی‌وی

ترس

سواد

غذا

تحصیلات

کامپیوتر

برق

انرژی

هوا

آب

-


[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 10:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
مردی که خواست برای رو کم‌ کنی زنده دفن شود….مرد!
آلکسی لوبینسکی از اداره آگاهی محلی در مورد این ماجرا گفت به گفته دوست قربانی، این فرد سی و پنج ساله از ساکنان منطقه بلاگوچنسک Blagovechtchensk در خاور دور روسیه که می خواست مقاومت خود را بسنجد با اصرار از دوستش خواسته است به وی کمک کند تا یک شب را زنده زیر خاک سپری کند. به گزارش واحد مرکزی خبر،این دو نفر گودالی را در باغی حفر کردند و تابوتی را که خود ساخته بودند و به لوله هایی برای ورود و خروج هوا مجهز بود در آن قرار دادند. قربانی با یک پتو، بطری آب و تلفن همراه در تابوت می خوابد. دوست قربانی روی گودال را با تخته های چوبی می پوشاند و پس از دریافت تماس از دوستش و اطمینان یافتن از زنده بودن او به خانه می رود اما صبح که برای بیرون آوردن او می آید با جسدش مواجه می شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، به گفته بازرسان پلیس، رگباری شدیدی شب شروع به باریدن می کند آب باران لوله هایی را که این فرد برای تنفس خود در تابوت تعبیه کرده بود می بندد. تابستان گذشته نیز یکی از ساکنان منطقه ولوگدا که برای خلاص کردن خود از ترس مردن خود را دفن کرده بود بر اثر خفگی جان خود را از دست داد.

[ دوشنبه 90/3/16 ] [ 10:19 صبح ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 331
بازدید دیروز: 311
کل بازدیدها: 1665619