علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

محققان مرکز سرن موفق به ثبت رکورد تازه‌ای در ایجاد بالاترین و داغ‌ترین دمای تولید شده توسط بشر شدند که حدود 100 هزار برابر داغ تر از مرکز خورشید است.

به گزارش ایسنا، پیش از این محققان شتاب دهنده ذرات RHIC در آزمایشگاه ملی بروکهاون نیویورک با برخورد دادن یون‌های طلا موفق به ثبت رکورد چهار تریلون درجه شده بودند.

اما محققان سرن مدعی هستند که دمای پلاسمای کوارک گلوئن در شتاب دهنده بزرگ هادرونی (LHC) حدود 38 درصد بیشتر از رکورد قبلی و معادل حدود 5.5 تریلیون درجه سانتیگراد است.

«پائولو گیوبلینو» سخنگوی پروژه ALICE خاطر نشان می کند: اندازه گیری بر روی سوپ پلاسمای کوارک گلوئن کاملا دقیق نیست، اما هیچ تردیدی برای شکست رکورد قبلی RHIC و رسیدن به دمایی در حدود 5.5 تریلیون درجه وجود ندارد.

فیزیکدانان امیدوارند که این آزمایشات بر روی سوپ پلاسمای باستانی کوارک گلوئن (QGP) بتواند به درک بهتر شرایط پس از انفجار بزرگ (Big Bang) در حدود 14 میلیارد سال گذشته کمک منجر شود.

نتایج دستاورد اخیر محققان مرکز سرن در کنفرانس پلاسمای کوارک 2012 در واشنگتن ارائه شده است.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 9:3 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 180
بازدید دیروز: 304
کل بازدیدها: 1665157