علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

http://up.patoghu.com/images/58e1zfx2mrdv5okks2hv.jpg

برخاستن از عدم و درآمدن بر سیرت انسانی ، باشکوهترین پدیده هستی است

این باشکوه ترین، بر شما مبارک باد . . .


[ پنج شنبه 91/6/2 ] [ 8:46 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

بازارهای مالی در آمریکا و اروپا امروز کاهش شاخص ها را تجربه کردند و انتظار سرمایه گذاران برای اتفاقات پیش روی هفته جاری نوعی تردید را در بازارهای مالی به وجود آورده است. در همین حال طی چند روز گذشته بازار سرمایه تهران متاثر از حمایتهای خارجی و همچنین مذاکرات ایرانو غرب در روزهای آتی رشدی محسوس را تجربه میکند.

به گزارش تابناک، بازارهای سرمایه در ایالات متحده امروزدرحالی کار خود را با کاهش شاخص ها آغز کردند که یک روز قبل یعنی سه شنبه شاخص همه این بازارها به بیشترین میزان خود طی چهار سال گذشته رسیده بود. نگرانی ها امروز بیشتر ناشی از اخبار رسانه ها در خصوص رشد اقتصادی جهان بود.

سرمایه گذاران در بازارهای مهم جهانی، در انتظار نتایج دیدار این هفته آنتونیو ساماراس، نخست وزیر یونان با رهبران منطقه یورو هستند که قرار است طی هفته جاری صورت پذیرد. گفته میشود که در این دیدار ساماراس درنظر دارد برای پرداخت بدهی های یونان و انجام اصلاحات اقتصادی و همچنین بازگردادن آن به شرایط مساعد یک مهلت دوساله درخواست کند.

تحلیلها حاکی از آن است که هر نوع سخن و اظهار نطری از سوی ساماراس به دلیل اهمیت موضوع و حساسیت آن به شدت بر بازارهای سرمایه تاثیر گذار خواهد بود.

این در حالی است که در ایالات متحده یک عامل دیگر موجب نگرانی و هوشیاری سرمایه گذاران شده است: نشست پیش روی فدرال رزرو و همچنین انتشار آمار جدید اقتصادی از میزان درآمد شرکتها.

درحالی که در جلسه قبلی فدرال رزرو، این بانک هیچ تصمیمی در خصوص اقدام به سیاست های انبساطی اتخاذ نکرده است، اکنون اما سرمایه گذاران منتظر یافتن سرنخ هایی از کاربست سیاستهای انبسطی و محرک اقتصاد در سخنرانی بن برنانکه رئیس کل فدرال رزرو در سالن جکسن هاول هستند.

اما در اروپا نیز امروز شاخص بازارهای سرمایه در پایان کار منفی بود و FTSE 100   لندن با 1.4 درصد کاهش، DAX آلمان با 1.07 درصد کاهش و همچنین CAC 40 در فرانسه با 0.9 درصد کاهش به کار خود پایان دادند.

بازارهای آسیا که این روزها تحت تاثیر اقتصاد چین و دقیقا مانند آمارهای منتشره از اقتصاد این کشور نوسانات و کاهش و افزایشهای مقطعی دارند، امروز مانند بازارهای آمریکا و اروپا در وضعیت قرمز تعطیل شدند. کامپوزیت شانگهای 0.5 درصد، Hang Seng 1.1 درصد و Nikkei در ژاپن با 0.3 درصد کاهش شاخص را تجربه کردند.

در تهران، حمایتهای خارجی و به خصوص بحث ابزار اختیار فروش تبعی منجر به ثبات بازار و حرکت آهسته آن به سمت افزایش شاخص شد و این امر در کنار انتشار اخبار مربوط به مذاکرات هسته ای ایران و غرب تاثیر مثبتی بر بازار سرمایه داشت.

گزارشات رسانه ها حاکی از آن است که در هفته آینده مذاکرات هسته ای ابتدا در وین و بین مقامات ایرانی و مقامات آژانس و سپس شامل دیدار جلیلی و اشتون خواهد بود. آنگونه که به نظر میرسد، جو مثبت پیرامون مذاکرات تاثر خود را بر معاملات بازار سرمایه گذاشته است که البته این میزان تاثیر پذیری بازار از شرایط سیاسی، تعجب برانگیز است.

 

جدول شاخص بازارهای سرمایه:

 

جدول مقایسه ای وضعیت بورس اوراق بهادار تهران از هفته گذشته تا کنون:

 


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 9:8 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

انتشار تصاویر عریان نوه 27 ساله ملکه انگلیس، به رسوایی جدیدی برای خاندان سلطنتی بدل شده و خشم رسانه‌های انگلیسی را برانگیخته است.

به گزارش فارس، انتشار تصاویر عریان پرنس هری فرزند کوچک پرنس چارلز و نوه ملکه انگلیس، موجب انتقاد رسانه‌های انگلیسی از این عضو خاندان سلطنتی شده است.

دیلی‌تلگراف گزارش داده است که این عکس‌ها مربوط به سفر هری 27 ساله به آمریکاست و در هتلی در شهر «لاس‌وگاس» گرفته شده است.

این تصاویر که به وسیله دوربین تلفن همراه گرفته شده، ابتدا روی یک پایگاه اینترنتی آمریکایی گذاشته شده و سپس به سرعت در فضای مجازی پخش شده است.

انتشار این عکس‌ها علاوه بر آن که این به اصطلاح نجیب‌زاده انگلیسی را از بعد اخلاقی زیر سوال برده، باعث شده تا هزینه‌های امنیتی که برای حفاظت از خاندان سلطنتی و از جیب مالیات‌دهندگان پرداخت می‌شود، عملا بی‌حاصل به نظر برسد، چراکه فردی توانسته از وی تصویر برداری کرده و آن را منتشر کند.

انگلیسی‌‌ها سالانه 120 میلیون پوند برای تامین امنیت خاندان سلطنتی این کشور، هزینه می‌کنند.

تصاویر منتشر شده، همچنین نشان می‌دهد که پرنس هری در مدت حضورش در لس‌آنجلس، در هتلی درجه یک حضور داشته، که هزینه هر شب اقامت در این هتل، 5000 پوند اعلام شده است.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 9:7 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در حالی که تنها چند روز دیگر به برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران باقی مانده، تلاش غرب و رژیم اسرائیل برای اقناع کشور‌ها جهت شرکت نکردن در این اجلاس، افزایش یافته است. در این میان، روزنامه «هاآرتص» دلیلی بسیار عجیب و البته خنده‌دار را در ضرورت تحریم این اجلاس مطرح کرده است.


به گزارش «تابناک»، در آستانه برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران، حضور شمار بسیاری از کشور‌ها در عالی‌ترین سطح در این اجلاس قطعی شده و شخصیت‌های برجسته جهانی، به ویژه «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل نیز برای شرکت در آن اعلام آمادگی کرده‌اند.

در این میا‌ن، از چند روز پیش مقامات و رسانه‌های اسرائیلی تلاش شدیدی را آغاز کرده‌اند تا ضمن کاهش اهمیت این اجلاس، به طور خاص از شرکت دبیر کل سازمان ملل در آن جلوگیری کنند. هرچند تاکنون این تلاش به مقامات و رسانه‌های جنگ طلب این رژیم محدود شده بود، این بار روزنامه چپ‌گرا و ضد جنگ «هاآرتص» نیز از دیدگاه خود ضرورت عدم شرکت ‌بان در این اجلاس را مطرح کرده است.

به نوشته این روزنامه، مهمترین دلیل اینکه‌ بان نباید در اجلاس تهران شرکت کند، این است که حضور وی در ایران، این ادعا را که ایران بر اثر تحریم‌ها منزوی شده، زیر سؤال می‌برد و در نتیجه، موضع جنگ‌طلبان آمریکایی و اسرائیلی که حمله نظامی را تنها راهکار مقابله با ایران می‌دانند، تقویت خواهد شد!


این روزنامه ادامه می‌دهد، حتی در صورت منصرف شدن‌ بان از شرکت در اجلاس عدم تعهد نیز برگزاری این اجلاس واقعه‌ای ناخوشایند در شرایط کنونی به شمار می‌رود، زیرا حضور صد‌ها نفر از نمایندگان کشور‌ها، از جمله شمار بسیاری از رهبران جهان در کنفرانسی که ایران ریاست آن را بر عهده دارد، باز هم به معنای شکست تلاش‌ها برای منزوی کردن ایران و تقویت موضع نتانیاهو خواهد بود.

چنین امری همچنین دو دیدگاه موجود در میان رهبران اسرائیلی را تقویت می‌کند: یکی اینکه «همه دنیا علیه ماست» و دیگر آن که «ما تنها می‌توانیم به خودمان متکی باشیم». در نتیجه، برگزاری این اجلاس، دست‌کم از جنبه روانی می‌تواند مسیر جنگ را هموار‌تر کند.

این استدلال هرچند عجیب و غریب به نظر می‌رسد، اما در حقیقت بیانگر نکاتی مهم درباره ماهیت نگرش غرب و رژیم اسرائیل به موضوع اجلاس عدم تعهد است. مهمترین نکته آن، دقیقاً‌‌ همان چیزی است که در متن مطلب هاآرتص به آن اشاره شده؛ یعنی این موضوع که برگزاری اجلاس عدم تعهد، نشان دهنده تحرک و پویایی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و بی‌پایه بودن ادعا‌ها درباره منزوی شدن ایران در جهان است.

اما سفسطه‌ای که در مطلب این روزنامه وجود دارد، اشاره نکردن به این نکته است که حقیقت فوق، نه تنها تهدیدی برای ایران نیست، بلکه در حقیقت موضع ایران را در قبال غرب و رژیم اسرائیل تقویت کرده و مقامات جنگ طلب این رژیم را در چالش اساسی رویارویی با ایرانی قرار خواهد داد که تنها نیست و دوستان منطقه‌ای و بین المللی مهمی برای خود دارد.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:21 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین و تمرکز دوباره شماری از رسانه‌ها بر موضوع پارچین، بازتاب رونمایی از نسل جدید موشک‌های «فاتح» توسط ایران، نگرانی شماری از کشور‌ها و مقامات غربی و صهیونیستی از برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها در تهران و احتمال ازسرگیری روابط رسمی دیپلماتیک میان ایران و مصر، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به موضوع برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اختصاص یافته است.

روزنامه «نیوز اینترنشنال» در این باره می‌نویسد بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مقامات آژانس روز جمعه در وین با دیپلمات‌های ایرانی درباره «مسائل معوقه» گفت‌و‌گو خواهند کرد. آژانس همچنین در بیانیه خود آورده که دیدار روز جمعه، امکان مذاکرات بیشتر درباره یک رویکرد سازنده به منظور حل مسائل معوقه درباره برنامه هسته‌ای ایران را فراهم می‌کند.

در عین حال، گزارش‌ها درباره این واقعه یکدست نیست، به گونه‌ای که هرچند خبرگزاری فرانسه و شماری دیگر از رسانه‌ها صرفاً از گفت‌و‌گو و مذاکره آژانس درباره مسائل مهم موجود سخن می‌گویند، شماری دیگر از مطبوعات غربی و همچنین اسرائیلی، مهمترین مسأله موجود را بار دیگر موضوع «پارچین» معرفی می‌کنند.

در همین باره، «آسوشیتدپرس» به نقل از دیپلمات‌های آژانس مدعی شده که ایران در آخرین مراحل پاکسازی پارچین از آثار آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای است و نوشته یوکیا آمانو، دبیر کل آژانس نیز خواهان دسترسی فوری بازرسان به این مرکز شده است.

روزنامه‌های «جروزالم پست»، «یدیعوت آحارانوت» و سایت خبری «آروتز شوا» نیز مطالب مشابهی را در این زمینه منتشر کرده‌اند.

اما خبر رونمایی از نسل جدید موشک‌های ایرانی «فاتح» که روز گذشته انجام گرفت نیز از جمله مطالبی است که در 24 ساعت گذشته، بازتاب بسیار گسترده‌ای در میان مطبوعات جهان داشته است.

روزنامه انگلیسی «گاردین» ضمن اشاره به حضور رئیس جمهور در مراسم رونمایی از این موشک‌ها، به سخنان وی اشاره کرده که ارتقای توان موشکی ایران را نه به منظور تهاجم، بلکه به منظور بازدارندگی معرفی کرده است.

این روزنامه همچنین اشاره می‌کند که رونمایی از نسل جدید و ارتقا یافته این موشک‌ها در حالی انجام می‌گیرد که نسل اولیه آن تنها چند هفته پیش آزمایش شده بود.

«فاکس نیوز» نیز می‌نویسد، ایران نسل جدید موشک‌های خود را در حالی رونمایی می‌کند که اسرائیل تهدیدات خود درباره حمله احتمالی به ایران را تشدید کرده است. از روز گذشته تاکنون تقریباً همه مطبوعات معتبر جهانی، خبر رونمایی از موشک‌های جدید ایران را بازتاب داده‌اند.

اما با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری اجلاس کشورهای عضو عدم تعهد در تهران، اخبار و تحلیل‌های مربوط به این اجلاس نیز در میان مطبوعات بین‌المللی افزایش می‌یابد. در راستای نگرانی آمریکا و غرب از حضور گسترده کشور‌ها در اجلاس عدم تعهد، روزنامه «نیویورک تایمز» امروز در بخش «نقطه نظرات» خود مطلبی از «دیوید هریس»، مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا منتشر کرده که در آن، به دست گرفتن رهبری 118 کشور غیرمتعهد به دست ایران را امری نگران کننده دانسته است. وی همچنین با نگرانی از کشورهای عضو این جنبش خواسته در تصمیم خود برای شرکت در اجلاس تهران تجدیدنظر کنند.
در پایان، در خبری که کم و بیش با موضوع همین اجلاس نیز ارتباط پیدا می‌کند، موضوع احتمال ازسرگیری رسمی روابط میان ایران و مصر به یکی از مباحث مهم رسانه‌ای این روز‌ها تبدیل شده است. روزنامه «دیلی استار» لبنان با اشاره به سخنان روز گذشته علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، نوشته احتمال ازسرگیری روابط میان دو کشور وجود دارد. صالحی روز گذشته گفته بود، تهران مشتاق برقراری روابط دوستی و برادری با قاهره است.

[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:20 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

تحریم یک کشور به عنوان یکی از غیر انسانی‌ترین سیاستی است که مجموعه‌ای از کشور‌ها می‌توانند با اجماع بر موضع حتی باطل خود، علیه هر کشوری اعمال کنند و همه موازین بشر دوستانه را زیر پا بگذارند. در واقع هیچ گاه تحریم با مسائل بشردوستانه یکجا گرد هم نمی‌آید.

به گزارش «تابناک»، آمریکایی‌ها که علیه ایران تحریم‌های متعددی را اعمال کرده‌اند و در ارتباط با ایران به موازین مخالف بشر دوستی متوسل شده‌اند، در بیانه‌ای اعلام کرده‌اند، بخشی از تحریم‌های مالی علیه ایران را به مدت 45 روز معلق می‌کنند تا انجمن‌های خیریه و نهادهای غیر دولتی در آمریکا، بتوانند کمک‌های مالی خود را به زلزله زدگان آذربایجان شرقی برسانند.

بنابراین، هر سازمان خیریه‌ای که دارای مجوز فعالیت باشد، می‌تواند تا حداکثر‌سیصد هزار دلار برای کمک و بازسازی به مناطق زلزله زده بفرستد.

نهادهای خیریه ای که می‌خواهند بیش از سیصد هزار دلار به ایران انتقال دهند، باید مجوز جداگانه دریافت کنند.

تا پیش از تصمیم اخیر وزارت دارایی آمریکا برای تعلیق تحریم‌ها، نهادهای خیریه و انجمن‌های غیر دولتی فقط می‌توانستند دارو و مواد غذایی برای زلزله زدگان ایران بفرستند.

وزارت دارایی تأکید کرده است که این استثنا تنها برای انتقال کمک به زلزله‌زدگان است و هرگونه ارتباط مالی با نهادهای أیگر همچنان ممنوع خواهد بود.

شورای ملی ایرانیان آمریکا و 9 نهاد ایرانی ـ آمریکایی دیگر ساعاتی پس از وقوع زلزله از دولت ایالات متحده خواسته بودند با صدور چنین معافیتی اجازه دهد، بانک‌های آمریکایی کمک‌های مالی آنها را به زلزله زدگان برسانند.

گویا، در شرایط طبیعی که همین مردم به واسطه تحریم‌های ظالمانه دولتی مانند آمریکا هر روز زیان بیشتری می‌بینند، چنین رویکردی از سوی آمریکایی‌ها بیشتر به ژست سیاسی شبیه است که دیگر تکراری شده است. کشوری که از روی میز بودن همه گزینه‌ها از جمله حمله نظامی به ایران و بمباران کشور و مردم به صورت هر روزه سخن می‌گوید، بعید است که با این گونه ژست‌ها، بتواند چهره عمومی خود را اصلاح کند.

[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:20 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

یک زن تایلندی به جرم کشتن، پختن و خوردن فرزندانش بازداشت شد.

به گزارش فارس به نقل از هافینگتون پست، روزنامه «بانکوک پست» در گزارشی نوشت که یک زن تایلندی متهم به کشتن، پختن و خوردن پسرانش شده است چرا که فکر می‎کرده آنها خوک بوده‌اند.

براساس این گزارش، احتمال می‌رود که این زن در این ماجرای غم انگیز دچار توهمات شدید شده باشد.

پلیس تایلند هفته گذشته شکایتی دریافت کرد که بر اساس آن یک زن در منطقه «چیانگ مای» در شمال تایلند متهم به کشتن، پختن و سپس خوردن دو پسر 1 و 5 ساله خود شده است.

پلیس درحالی وی را دستگیر کرده است که خواب بوده و درکنارش تکه‌هایی از بدن انسان کشف شده است.

گفته می‌شود وی از سال 2007 دچار بیماری روحی و روانی شدید است.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:19 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

رئیس پلیس راهور کشور گفت: در صورتی که پراید تا آخر شهریور ماه به کیسه هوا مجهز نشود دیگر شماره گذاری نخواهد شد.

سردار اسکندر مومنی روز چهارشنبه در حاشیه سفر به استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: ما این موضوع را به شرکت خودروسازی سایپا اعلام کردیم و خواستار تجهیز خودروی پراید به کیسه هوا برای سرنشینان جلو شده ایم.

وی افزایش ایمنی خودروها را از اولویت های پلیس برشمرد و افزود: پلیس مجری قانون است و لحظه ای از اجرای قانون عدول نخواهد کرد.

سردارمومنی در خصوص شماره گذاری پیکان وانت نیز که محل اختلاف پلیس با شرکت ایران خودرو بود گفت: پلیس در این زمینه به وظیفه خود عمل کرده اما در مواقعی اصل قانون را عوض می کنند و قانون را دور می زنند.

وی با بیان اینکه پلیس به تولید خودروهای ایمن در  کشور پافشاری می کند یاد آور شد: بخش عمده ای از خودروهای تولید داخل باید تا اول مهر ماه دارای کیسه هوا شوند و ما این مهم را از شرکت های خودرو سازی خواستار شدیم.

رئیس پلیس راهور کشور عنوان کرد: مطالبات در خصوص افزایش ایمنی خورو به عنوان حقوق شهروندان در سه سال گذشته پی گیری شده و این روند ادامه خواهد داشت.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:18 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از افزایش 30 لیتری بنزین خودرو ها برای شهریور ماه به عنوان عیدی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر،  بهروز مرادی معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی رئیس جمهور در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از افزایش 30 لیتری سهمیه بنزین خودروها در شهریور ماه خبر داد.

 به گفته مرادی این 30 لیتر بنزین عیدی دولت به مناسبت عید فطر است


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 7:17 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

روزنامه اعتماد در گفت وگویی با محمدرضا باهنر نوشت:

*خیلی‌ها در طول این دوره برای رشد سیاسی تلاش نکردند.یا مقرراتی در ذهن‌شان بود که با واقعیات متفاوت بوده است. به طور مثال نهضت آزادی، اتفاقا اعضای آن از جمله افرادی بودند که صبر و حوصله خوبی داشتند. یعنی مرحوم مهندس بازرگان قبل از انقلاب سال‌ها مبارزه کرد اما تصورش از حکومت اسلامی با تصور امام متفاوت بود. آنها قبل از انقلاب چند بار امام را نصیحت کردند شاه را که پذیرفته‌ در چارچوب قانون اساسی عمل کند، بپذیرد؛
 
نکته‌یی که امام قبول نداشتند. البته آنها مزاحمتی برای انقلاب و امام ایجاد نکردند و در راه انقلاب کمک هم کردند، اما مومن به راه امام هم نبودند و بعد از انقلاب، حضرت امام از روی ناچاری بازرگان را به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت انتخاب کردند. امام خط فکری آنها را قبول نداشت و فکر می‌کرد چون تشکیلاتی‌تر از بقیه هستند برای دولت موقت مناسب‌ترند....امام می‌توانست در همان اوایل انقلاب از کسانی استفاده کند که تجربه کار سیاسی نداشتند، در آن صورت آنها تندخویی و بی‌برنامگی را حاکم می‌کردند اما امام بسیار عاقلانه برخورد کرد و آدم‌هایی را آورد که سیاست و برنامه‌ حالیشان بود.
 
خود آنها هم باید این نکته را می‌دانستند و اگر نمی‌دانستند تقصیر خودشان بود چراکه انقلاب، شورای انقلاب و مردم انقلابی راه خودشان را می‌روند. آنها اگر توانستند با آنها راه بروند که هیچ، اگر نه حذف می‌شوند. شما توجه کنید اشغال لانه جاسوسی طراحی هیچ‌کدام از سران انقلاب نبود اما بعد از اشغال امام آنها را تحویل گرفت و حرکت را انقلاب دوم نامید یا شهیدبهشتی مدیریت‌شان کرد.اما بازرگان استعفا کرد. بازرگان از اشغال لانه جاسوسی خبر نداشت، امام هم خبر نداشت. هر دو در مقابل عمل انجام شده قرار گرفتند اما امام آن‌گونه برخورد کرد و بازرگان هم استعفا کرد. بازرگان خودش، خودش را حذف کرد.

* من شخصا بازرگان را قبول داشتم، در حد خودش هم قبولش دارم و پشت سر مرده هم غیبت نمی‌کنم و دعا می‌کنم که خدا از تقصیراتش بگذرد و درجاتش را متعالی بگرداند اما امام راضی به ملاقات او با وزیر خارجه امریکا نبود. طبیعی بود که انقلاب نمی‌توانست او را تحمل کند.
*اینکه «مجلس در راس امور است» آرزوی امام نبوده بلکه برداشت ایشان از قانون اساسی است. قانون اساسی فریاد می‌زند که مجلس در راس امور است.
*رییس‌جمهور اختیار زیاد دارد اما وزرایش باید از مجلس رای اعتماد بگیرند در حالی که نماینده‌‌های مجلس از دولت رای اعتماد نمی‌گیرند. از نظر حقوقی نظام ما یک نظام پارلمانتاریستی است با این تفاوت که رییس‌جمهورش مستقیما از جانب مردم تعیین می‌شود. در حکومت ما اختیارات عموما در دست مجلس است. حتی با تصریح استقلال قوا اما بسیاری از اختیارات رییس‌جمهور منوط به اذن مجلس است.

*مجلس اگر بخواهد با رییس‌جمهور برخورد کند باید عدم کفایتش را مطرح کند یا استیضاح کند. استیضاح کردن مثل طلاق است. در اسلام طلاق حلال است اما می‌گویند تا آنجایی که می‌توانی از این اهرم استفاده نکن. در یک خانواده طلاق وقتی رخ می دهد که دیگر هیچ راهی وجود نداشته باشد والا اگر قرار باشد به هر بهانه‌یی از اهرم طلاق استفاده شود به نظر من هیچ زن و شوهری 24 ساعت هم نمی‌توانند با هم زندگی کنند. شما هم نمی‌توانی هیچ دوره‌یی را پیدا کنی که یک وزیر 10 مخالف در مجلس نداشته باشد. این 10 نفر هم می‌توانند او را استیضاح کنند اما باید تحمل کرد و در جاهایی هم باید وارد عمل شد، مثلا سال گذشته وزارت ورزش را تصویب کردیم و رییس‌جمهور آن را اجرا نکرد.

بعد از گذشت سه ما ه مهلت وی، من به عنوان معاون نظارت مجلس نامه‌یی به آقای اکرمی‌ خزانه‌دار کل کشور و معاون راهبردی رییس‌جمهور (آن موقع آقای عزیزی) نوشتم و گفتم از امروز تخصیص یک ریال بودجه به سازمان تربیت بدنی و سازمان جوانان به منزله تصرف غیرقانونی در اموال دولت است و قابل محاکمه است که صبح فردایش قفل و تمام شد. هنوز که هنوز است آقای رییس‌جمهور دنبال قانونی است که تخلفات آن چند روز بخشیده شود. اگر قرار شود مجلس وارد میدان شود حتما می‌شود و می‌تواند.

*من بعد از انتخابات گفتم این وزرایی که من می‌بینم پنج شش نفر آنها رای نمی‌آورند چون نبض مجلس دست ماست، نگفتم آنها را می‌اندازیم....دو روز بعد آقا فرمودند که خیلی از وزرا را نیندازید. این حکم ارشادی آقا بود. من صحن علنی مجلس را می‌شناسم. برخی که به وزیر رای نمی‌دهند نمره او را صفر می‌دانند، برخی پنج و برخی 5/9 . آن کسی که به وزیر پیشنهادی نمره 5/9 می‌دهد اگر من بگویم رای بده رای می‌دهد. نظر آقا مولوی نبود اما نظر ارشادی ایشان خیلی روی نظر کارشناسی نماینده‌ها اثر دارد.نظر کارشناسی مقام معظم رهبری حتما از نظر کارشناسی رییس مجلس و بسیاری افراد دیگر مهم‌تر است.

منظور من موقعیت قانونی ایشان نیست بلکه به اطلاعات ایشان نظر دارم. یک زمانی یکی از فرماندهان ارتش به من گفت من به سه دلیل از آقا تبعیت می‌کنم ؛یک دلیل اینکه طبق قانون اساسی رهبری فرمانده کل قواست، دوم اینکه ایشان مرجع تقلید من است و من شرعا باید از ایشان اطاعت کنم و دلیل سوم این است که به نظر من هیچ کس بهتر از آقای خامنه‌ای به مسائل نظامی کشور اشراف ندارند. اینکه شما می‌گویید چه شد هشت تا شد چهار تا چون آقا فرمودند. رای خود من هم نسبت به برخی وزرا عوض شد و در مورد دو سه وزیر هم عوض نشد.

*من خودم معتقدم آقای احمدی‌نژاد به مشایی اعتقاد دارد، بدهی سیاسی به او ندارد. احمدی‌نژاد آدمی نیست که به غیر از خدا از کسی دیگر بترسد، من به این مساله شهادت می‌دهم که احمدی‌نژاد از کسی نمی‌ترسد و فقط از خدا می‌ترسد. بنابراین اگر رعایت حال مشایی را می‌کند به او اعتقاد دارد.

*احمدی نژاد چون به مشایی اعتقاد دارد و از نفرین او می‌ترسد. وامدار او نیست ولی ما اعتقادی به مشایی نداریم....یعنی حرف‌های مشایی برایش مهم است، فکر می‌کند مشایی بهتر از خودش می‌فهمد، مشایی را نسبت به خدا بنده‌تر می‌داند....من به مرجع تقلیدم اعتقاد دارم. آقای احمدی‌نژاد به کارهای آقای مشایی باور دینی دارد. اگر همه بگویند حد مشایی این نیست که احمدی‌نژاد از او تبعیت کند اعتقاد احمدی‌نژاد نمی‌گذارد که از او تبعیت نکند.

*یک جایی هست که آقا به احمدی‌نژاد حکم می‌کند و او گوش نمی‌کند و یک موقع ارشادش می‌کند و او گوش نمی‌کند. آنجایی که ارشاد می‌کند می‌تواند گوش نکند اما آنجایی که حکم می‌کند باید گوش بکند. اگرچه بسیاری از نظرات ارشادی رهبری هم به دلیل احاطه ایشان به امور لازم‌الاتباع است.


[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 9:11 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 93
بازدید دیروز: 304
کل بازدیدها: 1665070